Új privát üzeneted érkezett!

Szia Vikoca !

Én biztos, hogy jövök. Úgy néz ki, hogy a férjem is jön, de ettől függetlenül találkozhatunk. Szerintem Beja is fog jönni.
Majd még jövőhéten beszéljünk róla.

Szia : Király Kati
Király Kati

BMárti és Manka2!

Margitos szülésfelkészítö jó volt. Sok hasznos info elhangzott és ti is kérdezhettek bármit. Általában a párok együtt mennek, több mint 2/3.
Olyan 20-40 fö összejön egy-egy alkalommal.

Nem kell elöre bejelentkezni.

A napi 3 pelushoz: miért? mennyit használ egy baba egy nap?

Adri
Adri33

Sziasztok!

Megegykata:En a kutvolgyibe megyek vercukor vizsgalatra elvileg a kovetkezo orvosi vizsgalatig barmikor mehetek(szep vege).Zsomlet kell enni es egy ehgyomri vervetel, nekem teljes verkep, ellenanyag vizsgalat is es utanna 1 ora mulva a terhelese vercukor.
Most akarok bejelentkezni 3D uh-ra, ha van hely jovoheten, akkor el is megyek, remelem nem fog aludni a picurka.En meg a szulesfelkeszitre sem jelentkeztem be, de mi is oktoberre tervezzuk.

Niki:megint felmentem a munkaugyre.Megigerte a tb ugyintezo, hogy jovohet utanra megnezi nekem pontosan a torvenyeket es majd akkor ki is szamolja nekem, hogy hogy jarok jol.

Mindenkinek tovabbi szep napot!

Tiduj(23)
Tiduj

Vikoca,
A Baross utcai bolt bal kéz fele van, inkább már a körúthoz közel - mi onnan közelítettük meg.
Egyébként mi is megyünk a szerdai előadásra a párommal, szóljatok, ha lesz előtte valami tali.

Hát ez a hálapénz kisebb munkahelyi vitát váltott ki nálunk, mikor bemondtam a kollégáknak, hogy 40e a tarifa a Herczegnél egyből nekem estek, hogy minek kell nekem magándoki, ha nem akarok fizetni, menjek inkább a területileg illetékeshez és fogjam be a szám. Na jó, nem ennyire durván adták elő, de mivel én ultraérzékeny kismama vagyok, annyira kiborultam, hogy csak egy óra múlva tudtam lenyugodni. Ez biztos jót tett a babámnak Kép
Persze azt mondanom sem kell, hogy egyiknek sincs gyereke Kép
Csak azok osztották a véleményemet, akiknek már van.
Egyébként érdekes, mert nekem a Herczeg eddig még nem említette a tarifát, de azt hiszem ezek után rá fogok kérdezni, mert akkor már szeretném tisztán látni a helyezetet. Beja, Lara, nektek rögtön az első alkalommal megmondta?

Pusszantás,
Zafi

UI.: BGabi, felveszel a táblázatba?
Zafi, 23hét2nap, Budapest, 26év, jan.4.,első baba
a második oszlopra nem sikerült rájönnömKép
Köszi
Zafi

Vikoca, kicsit félreérthető voltam, a Kálvin tér felől nézve balra, a körút felől jobbra Kép
Zafi

Sziasztok,

Ha már a pénzről van szó.. Nekem alkalmanként 4,000 a tarifa. Ez havonta van vizsgálattal és ultrahanggal. Igaz hogy az uolsó hónapban akár hetente kétszer is menni kell? Ez elég húzós lenne, egy hó alatt 8 alkalom... Plusz a szülés ára, amit a dokim nem mondott. Én úgy gondolom, hogy a kórházban majd megkérdezem a kismamáktól. hogy ők mennyit adtak neki és én is annyit fogok. Mivel az én dokim nőgyógyász is, utána is hozzá fogok járni, mint ahogy hozzá járok évek óta, így inkább az átlagot adám.
Van ötletek hogy a 8., 9. hónapban milyen gyakran kell járni??

Pussz mindenkinek,
évike
Évike26

Adri 33

Újszülött babanál elég kiszámíthatatlan van hogy elég de van hogy akár 7-8 is elhasznál. kés?bb aztán már kiszámíthatóbbá válik de újszülötteknél eléggé kiszámíthatatlan.

Sziasztok
tiktakora
tiktakpra

BMárti és Adri 33!

Márciusban már egy 5-ös csomag Liberót kaptak az anyukák, de ha szükséges adnak a csecsemösök, az hogy nekik ez nem tetszik? kit érdekel! Elvileg elég az 5 db., mert vizitnél ill. fürdetés után a csecsemösök tesznek alá, de legjobb, ha -amikor viszed be a növérekhez a babát- a kocsiból kiveszed a nálad maradt pelusokat így biztos, hogy nem koptatják le..ez elég gáz, mármint, hogy ilyen praktikákhoz kell folyamodni!

Mindenkinek jó babavárást ill. TVicának jó babázást kívánok!

Verus
verus (verus)

Adri!
A bölcsőkkel nekem rossz tapasztalatom van. Unokahugomék vettek egy olyat, amelyiknek a teteje (amiben a baba fekszik) levehető, és van két füle, hogy mózeskosárként is lehessen használni. A baba 3 hetes volt, amikor egyszerűen leesett a teteje, felborult, és a baba kiborult belőle (szerencsére pont egy ágyra esett), pedig 3 hetesen még nem is tudnak olyan intenzíven mozogni. (Egyedül volt a szobában.) Tehát szerintem nézzétek meg, hogy elég stabil-e, és az ilyen mobil, mózeskosárrá variálható vacakot mindenképpen kerüljétek el!!!

TVica! Nagyon sokszor gratulálok neked és várom, hogy mielőbb jelentkezz! Kép Kép Kép

Hálapénz: én csak azon vagyok kibukva, hogy mi van akkor, ha egyszerűen NINCS ennyi pénze valakinek? Szüljön az árokparton? (Nekem azért nagyon szimpi a saját dokim, mert nem ilyen pénzéhes, és szerintem ha nem tudnék fizetni, akkor is megszülhetnék nála.)
Egy tanulságos történet a hálapénzről a 80-as évek elejéről: egy házaspárhoz vendégek érkeztek, a vendég házaspár férfi tagja orvos volt. A vendégek hoztak egy üveg italt szépen dobozba becsomagolva, amit a háziak csak másnap bontottak fel. A csomagolásból 5 db 1000,- Ft-os esett ki, nyilván a doktor úrnak fogalma sem volt róla, kitől mit kapott.

Sziasztok: Laura27
Laura27

Sziasztok!

Tvica: Gratulálok!

Igen, még egyben vagyok, de már szívesen osztódnék!! Kép Már sehogy sem kényelmes. Nem tudok 4 óránál többet aludni, mert kényelmetlen, és nem tudok fordulni. Ez után muszáj legalább 1 órát valahol üldögélnem.

cory
cory39

Tiduj!!!
látom a pénzügyeket akarod kiszámoltatni valakivel. pont a múlt héten jártam végig a bérosztályon a dolgot.
Frankó táblázatot csináltam, ha szükséged van rá, szívesen elküldöm mail-ben. Írj, és küldöm!
(előzetesben rossz hír és számomra megdöbbentő volt, hogy adózni kell a GYEDből)

kkustyan@szintezis.hu

Szia
KUSTYI
kustyi (kustyi)

Tiduj!
Nekem is jó lenne felmenni. Igaz nekünk mindenképpen idén születik meg a hölgyemény Kép Te tudtad, hogy pl. a könyvtári könyvekkel el kell számolni stb. gyed elott?

Ugye ha jó lett a vércukor nem kell megismételtetni?

Hálapénz: ma reggel beszélt egy szülész a m1-en. Pont ezt is érintette, szerinte alig van szülés, nem érti miért hiszik, hogy jól élnek a hálapénzekbol. Ráadásul neki ideje sincs terhesgondozásra (mármint, hogy végigkisérjen egy terhességet). Nekem ez elég furcsa volt.

Puszi lányok!
Kellemes hétvégét!
Niki K. ma 29. (úgy megy az ido.... Kép )
Niki K. 29

Sziasztok!

Cory, már annyira izgulok, hogy mikor szülsz, hogy elmondani nem tudom. Minden este leslek a chat-en, amikor belépek, ott vagy-e. Utóna töröm a fejemet, vajon valahol vagy, vagy szülsz KépKép
Hát nagyon szorítok, mindent bele!

Velünk semmi újság. Szépen mennek a napok, egyik hét kezdödik, és máris péntek van. Hacsak annyi nem, hogy ma akartam menni vérvételre, és elfelejtettem Kép Na nem baj, majd hétfön v. kedden megejtem Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.05
</pre>

Meglátjátok, milyen gyorsan fog nöni ez a táblázat is KépKép

<pre>
Cory 3.c. 40 hét 0 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 38 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 37 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 35 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 35 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 34 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 34 hét 3 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 34 hét 1 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 33 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 33 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 32 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 31 hét 3 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 30 hét 6 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 30 hét 3 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 30 hét 4 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 30 hét 1 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 30 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 29 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 28 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 28 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 28 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 28 hét 0 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 28 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 27 hét 0 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 26 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 26 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 26 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 25 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 25 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 25 hét 4 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 25 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 25 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 25 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 24 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 24 hét 4 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 24 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 24 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 23 hét 3 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 23 hét 1 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 23 hét 3 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Mamacica 1.c. 21 hét 5 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 21 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 20 hét 4 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 20 hét 2 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 19 hét 5 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 19 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 19 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 18 hét 5 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 18 hét 4 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 18 hét 5 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Tünde 16 hét 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 16 hét 1 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kinga 1.c. 15 hét 1 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Kés(Kata) 3.c. 6 hét Budapest 26 év máj. 2. 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Elöször is gratula TVicának! Kép

Tegnap voltunk UH-n.Egész nap mondogattam a picurinak, hogy árulja majd el mit is rejteget! Kép
Hát ö mindent megtett, széttett lábakkal mindent megmutatott csak épp a doki nem tudta még megmondani. Kép Majd legközelebb. A párom nézegeti a kazit otthon és ö állítja fiú "alkatrészeket" lát! Kiváncsi leszek! Kép Kép
Olyan cuki a picuri! Szép hosszú lábai vannak! Kép

Szerintetek ha a doki magánrendel&#337;jébe járok, akkor van megszabott ára a szülésnek? Csak azért gondolom, mert ugye a vizsgálatnak is van? Erre kérdezzek rá? Amugy én alkalmanként 3000 Ft-ot fizetek.

Sok puszi mindenkinek! Sok mocorgást!
catnet-Niki (19hét5nap)
catnet

Most hirtelen, hogy Catnet-Niki is írja a tarifát, úgy látom, hogy szinte én fizetek a legtöbbet alkalmanként. Persze biztos van más is, aki ilyen sokat fizet. Nálunk egy alkalom 5000-5500 Ft, attól függ&#337;en, hogy milyen vizsgálat van. Az uh-t tartalmazza az 5000 Ft is, az mindig van.

Még az újszülött pelenkázására visszatérve, nálunk Flóriánnál újszülötten napi kb. 8 pelenka fogyott. Mostanra kb. ez 3-4-re csökkent, de mivel elkezdtük a bölcsit, ott elöírás szerüen többször pelenkázzák, így több is fogy, napi kb. 5 db.

Már elöre félek, hogy mi lesz, ha 2-t kellesz pelenkázni egyszerre Kép Nagyon drága a pelenka Kép

Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Kustyi, kuldtem mailt!

Nem hiszem, hogyha valamelyik vizsgalat jo, akkor megismetlik, nehogymar feleslegesen kinozzanak.Kép

Niki:Nekem nincs konyvtarbol kiveve konyvem, egy volt amit tudtam meg tudnek hasznalni, azt is visszavitettek velem.Lehet,hogy a gepet is le kell adni...

a penzrol:En eddig 8 e ft-ot adtam a dokinak, es kb 7-8 szor mar voltam nala(mindig van valami bajom)ugyhogy 1 alakalom 1000-re jon ki.

Vettem Antagelt:Jo!!!!A gyogyszertaros megijesztett mert azt mondta, hogy hianycikk, es o is meglepodott hogy volt meg.

Tiduj
Tiduj

Drágáim!
Igen-igen ritkán eddig 1x szóltam hozzá a felmerült történetekhez, de ezt amit most hallottam muszáj megosztanom veletek.

Barátn&#337;m a 8. hónapban járt amikor elment UH-ra egy hétf&#337;i napon. Gyerk&#337;c befordulva (fejjel a kijáratnak) ahogy kell minden OK. Szerdán terveztek 3D-s UH-ra menni, de kedden hogy-hogy nem egy családi vitába keveredtek, melyben felmerültek pénzügyek stb. A társaságban elég sokan dohányoztak és sajnos a barátn&#337;m is meglehet&#337;sen felbosszantotta magát. &#336; nem dohányzott. Egyik pillanatról a másikra a hasa hihetetlen hullámzásba kezdett ami kb. fél óráig tartott. El sem tudta képzelni mi történt. Másnap az UH-on derült ki, a baba visszafordult ül&#337; helyzetbe. Az is jól látható volt, hogy az eddig mozgékony normál magzati pózban lév&#337; gyerk&#337;c nem mozdult és az arca elé tette a kezét.

Tanulság: Az Ég Szerelmére ne hagyjátok magatokat felbosszantani!!!!! Ha valaki más meséli ezt, nem is hiszem el de láttam az UH felvételeket is. Nagyon szomorú volt. A baba azóta visszafordult, de két hét kellett hozzá. 10-én császározzák a barátn&#337;met, de nem ezek miatt. Kerüljétek a füstös helyeket is és egyáltalán minden olyan szitut ami zavar benneteket.

Én a 22. hetemet taposom, Zsuzsának hívnak, Budaörsön lakom 28 éves, els&#337; baba és a 4. ciklusra sikerült.

BGabi, ha megtennéd, hogy felírsz a táblázatba, megköszönöm.

Mamacica, Zsu korábban már a chat-en beszélgettünk akkor még más bejelentkez&#337;vel, de azt most meg kellett változtatnom.

Mindenkinek nagyon sok er&#337;t és a legfontosabb most már Ti és a gyerk&#337;c no meg az Apukák, hogy ne érje szó a ház elejét. Hi-Hi...

Zsú

Ps. Nem fogadta el a jelszómat itt csak a chat-en ezért Névetelen lettem.
Névtelen

Gabi!

Nekem is 5000 ft alkalmanként a doki, és még csak legutobb vizsgált meg "behatobban". Addig csak uh és beszélgetés volt. Én is sokallom az árat.

Pusz,
Niki
Niki

Sziasztok !
Szeretném ha felvennétek a listába:
Ildi(kó)3.c 20.hét 2nap Vidék jan.23. 3.baba 28 éves
Gyerk&#337;c ügyben rendelkezem némi tapasztalattal, ha esetleg segíthetek valakinek szívesen.

Van valaki aki a Szt.Imre kórházban fog szülni?
Én mind a két fiamat ott hoztam a világra, dr.Fülöp Tamásnál róla még nem olvastam úgy rémlik nálatok.

A pólyáról kifejezetten rossz véleménnyel vagyok,én soha nem használtam.A Szt. Imrében már ezel&#337;tt 9 évvel ( nagy fiamnál )sem voltak a kicsik ( Baba-Mama szobában )pólyában. Szerintem rossz lehet nekik, ha nem rugdalózhatnak nyugodtan, megfogni meg mindenképpen meg kell &#337;ket akár pucéran is.....Azt szoktam mondani, ha ismer&#337;snél látok efféle szerkezetet, hogy próbálja ki kötöztesse bele magát egy takaróba pár órára majd megérzi, hogy milyen.Természetesen senkit nem szeretnék megbántani ez afféle magánügy ez is csak egy vélemény aztán majd mindenki kitapasztalja, neki mi válik be, de nem biztos, hogy ami a mi gyermek korunkban még megszokott volt ahhoz kell ragaszkodnunk.

A hála pénzr&#337;l annyit, hogy még mindíg jobb ha -persze finoman-közlik az árat mert így nem tudod, hogy a jatt volt kevés vagy csak az orvosod rossz kedv&#369;.Én magánrendel&#337;be járok ott alkalmanként többnyire 3-4000 Ft-ot fizetek + ha van UH. az szintén annyi. Ha nics probléma 6 hetente kell eleinte járni. Mindenesetre az jó, hogy nem az orvossal kell pénzezni, hanem kint a titkárn&#337;vel intézi az ember a pénzügyeket. A szülésr&#337;l nem nyilatkoznak, így aztán nekem kell kitalálnom mennyi is az annyi, mert azért az is szokás persze.

Ildi(kó)
Ildikó20

Nagy drukk Nektek Cory!
Lélekben ott vagyunk mi is veletek!
Kép

Mindenkinek jó hétvégét!

Pusszzz. Chris
Chris

Sziasztok!

Képzeljétek, ma ismét tapasztalhattam a szemmel látható pocak elönyei: az autómosóban hoztak széket, hogy üljek le, míg dolgoznak az autómon, söt miután rácsodálkoztam egy hatalmas almára (ami , mint utóbb kiderült a fönök úr ebédjéhez tartozott), még azt is nekem adtákKép, hiába tiltakoztam. Aztán a boltban is mielött lezárták volna a pénztárat, engem még átengedtek a "sorompón".
Ma tudtam meg, hogy a volt kolléganöm is babát vár, január 2-ára van kiírva. Miközben beszélgettünk a folyosón, pont jött a fönököm, aki meg is jegyezte, hogy két hónap múlva már nem is fog elférni közöttünkKép

Tegnap én is vettem Altagelt, de nekem azt modták a gyógyszertárban, hogy csak végszükség esetén használjam, és minél kevesebbet, úgyhogy napközben igyekszem máshogy "kezelni" a gyomorégést és csak lefekvés elött iszom, ha kell. Tegnap kellett is, és tényleg nagyon jó volt.

Mindenkinek jó hétvégét!
Sziasztok!

Orsi(26dik)
Orsi

Laura27!

Köszi a bölcsö infokat. Mi Hauck tipusu fa bölcsöt néztünk ki. Ez biztonságosabbnak tünik, mint amiröl irtál. Nem levehetö a fekvö része, söt a ringatást is lehet fixálni és akkor nem leng, hanem normál ágy. Szerintem a mérete is elég jó, biztosan belefér a bébi kb. 6 hónapos korig.

Adri
Adri 33

Szijasztok!

Zafi! Nekem még egy szóval sem mondott összeget, de még annyit sem, hogy pénzt kéne adjak neki a szülésért. Szerintem azt gondolhatja az orvosom, hogy úgyis fogok neki adni, mert ez a szokás, pláne, hogy nem a körzeti nögyógyászhoz járok, hanem öhozzá, mint fogadott orvoshoz. De szerintem ha nem adnék, akkor sem szólna egy szót sem. De ettöl függetlenül természetesen adok neki, mert ez az én érdekem is, a jövöt illetöen.

Évike! Nekem a 36.hétig havonta eccer kellett/kell mennem, a 37.héttöl pedig CTG-re is kell járni hetente és gondolom ezeket az eredményeket mindig be kell neki mutatnom minden héten a CTG-k után.

Laura! Ha valakinek nincs pénze, akkor nem választ magának orvost, hanem a körzeti nögyógyászhoz jár havonta, szülni pedig az ügyeletes orvosnál fog. Ezek nem kerülnek pénzbe.

Tejóég! Most nézem, hogyha Cory szül, akkor feljövök az 5.helyre? juuuuuuuuuuuuuuuj
Viráganyával mi one? Tudtok róla valamit? olyan izé, hogy nem ir :-((((((

Zsú! És gondolod, hogy azért fordult vissza a barátnöd babája, mert felidegesitette magát a barátnöd + a dohányos levegö? Lehet, hogy egyébként is megfordult volna, nem?. Vagy a doki mondta, hogy valószinü ezért történt?

Szijasztok, Lara-35
lara (lara)

Sziasztok!

Lara! Tudnál ajánlani jó (és lehet&#337;leg megfizethet&#337;) bababoltokat Szegeden? Szüleim Hódmez&#337;vásárhelyen laknak, de ott nem sok lehet&#337;ség van babaholmikat vásárolni. Szeged meg egy fél óra, ha már mindenféleképp venni akarnak valamit (az sem baj, ha használt). Segítséged köszönöm.

A dohányfüst+idegesség=megfordulás témában: Szerintem ha valami, akkor csak az idegesség okozhatta, nem hiszem, hogy a dohányfüstnek ehhez bármiféle köze is lenne. Van erre valami szakirodalom, csak én nem olvastam? A gyerek többször is átfordulthatott kisebb korában, amikor nem érzékelte az anyja.

Kellemes hétvégét
Manka2
Manka2

Hali Csajok !
Ismét a fedélzeten '
Persze nem tartok a 43. hétnél, a 38. héten, a kiirt id&#337;pont el&#337;tt két héttel megszületett Bogi. 3400 gramm, 49 cm, Apgar 1O. Gátmetszést megúsztam, hurrá, hurrá. A részleteket majd kés&#337;bb, hatalmas elmaradásom van, beletelik némi id&#337;be, mig utolérlek benneteket az olvasásban.
Pussz mindenkinek
Cseri
cseri

Cseri!

Nagyon örülök, hogy újra jelentkezel!
És millió gratula a babához! KépKépKépKép Jó egészséget nektek! Mesélj majd, ha lesz idöd!
Majd írd meg, légy szi, hogy mikor született pontosan Bogi, jó?

Szia
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Gratulalok Cseri!

Akkor eddig 1 kislany 1 kisfiu!Kép

Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

Tvica, Cseri!
Millió gratula, sok egészséget és boldogságot nektek! Kép

Velünk minden oké, manócska sokat mocorog, kedden megyünk dokihoz. Öszintén szólva megnyugtatna, ha már fejjel lefelé lenne, bár tudom,van még egy-két hete megfordulni.

Vikoca!
Mi is megyünk szerdán a MÁV-ba, elcibálom a páromat is.

A hálapénzzel kapcsolatban: öszintén szólva én sem tartom túl korrektnek a fix tarifát (nálunk is az van), de az biztos, hogy megkönnyíti az ember dolgát. Egy kérdés: aki magánrendelöbe jár és fix összeget fizet minden alkalommal, ezt akkor is folytatja, ha már kéthetente, hetente, vagy még gyakrabban kell mennie? Vagy akkor mi van?

Minden jót mindenkinek, amint tudok, jövök megint!

Eszter (30)
eszter

szia Niki 29!
Közös dokinkkal kapcsolatban szeretnék t&#337;led kérdezni.Igaz,mi még csak tervezzük a babát,de remélem hamar összejön.7 éve járok már a dokinkhoz,úgyhogy sok mindent tudok már róla,elég jó viszonyban vagyunk.Csak a terhességgel kapcsolatban nincs vele tapasztalatom.Láttam,hogy a pénzr&#337;l beszélgettetek,érdekelne,hogy a dokink mennyit kér a szülésért és a vizsgálatokért.Megkérdezted t&#337;le,vagy csak a belátásod alapján adsz?És a szülésnél?
Elmesélted neki,hogy az interneten milyen "híre" van?na és mit szólt?
na,elég sokat kérdeztem egyszerre,remélem nem voltam tolakodó! sziasztok!! Felh&#337;cske

ui:bocs a névtelenért,de nem engedi máshogy elküldeni!
Névtelen

Szia Cseri!

Nagy szeretettel gratulálok a babához!
Sok boldogságot, egészséget kivánok nektek!
(Bárcsak már én is itt tartanék!) Kép
Helga - holnap 32.

Sziasztok lányok!

Már megint jó régen nem tudtam írni, de igyekszem legalább elolvasni titeket.

Tvica, Cseri nagy nagy gratula Nektek a picikhez!!!!!!

Velünk nagyjából minden rendben, az UH szerint KISLÁNY!!!! Nagyon örülök neki!!!

A hasam óriási, Gombóc óriásiakat bokszol és rugdosódik, ami nagyon furcsa, mert Lili anno sokkal nyugisabb volt odabent (lehet hogy most hozza be ezt?). Sajna viszont gyógyszert is kell szednem, mert elég gyakran görcsöl a pocakom, remélem elkerülöm ami Lilivel volt, hogy a 30 hét körül már kinyílt a küls&#337; méhszáj (na persze ehhez képest túlhordtam egy héttel).

Az Uh szerint jó nagy baba, és két héttel hamarabbra teszi a várható id&#337;pontot, de maradtunk a dec 15-ben, addig sem macerálnak a túlhordás miatt.

Cory! Nagyon szurkolok Nektek!!! Néztelek az Indexen is, de ott se volt még semmi hír!

Mindenkinek további jó pocakosodást!!!

Szilvi
Szilvi

Sziasztok!

Szilvi: persze, mert még egyben vagyok Kép

cory
cory40

Kedves Niki K!
Jó nagy késéssel válaszolok, bocs! Egy kicsit be voltunk havazva:Dorkának gyomorrontás, nekünk virusos hasmneés-hányás, aztán a 15 hónapos oltás, szóval elvoltunk, mint a befött.
A lányunk hivatalos neve: Anna Dorottya. A Dorkát használjuk, az Anna inkább csak olyan tiszteletbeli név anyukám, és a nagymamáim miatt. A sorrend meg azért igy van, mert így hangzott jobban, legalábbis nekünk. Anyakönyvezett Dorkát nem ismerek.(A Grylllus is Dorottya eredetileg)
Üdv: TMóni
tmóni (tmón

Sziasztok!

Gratula a babakhoz! En meg szeretnek varni min. 2 napot, mert a ferjem elutazik hetfon es jobb lenne, ha nem pont akkor kellene menni. Eloszor 3 napr akellett volna mennie, de a fonoke rendes volt. Meg a dokim is, mert ha 3 napra ment volna el, akkor bedugott volna a korhazaba, hogy ne legyek egyedul.
Koszi a tajekoztatokat a tarifakrol. Szemely szerint en is jobban szeretem tudni, hogy mi mennyi, es az orvosok szponzoralasa ellen sincs kifogasom. Egy rokonomat most neveztek ki foorvosnak es ehhez brutto 4600 Ft fizetesemelest kapott! Hetente kb. 5-10 ember eletet menti meg egyebkent...
Pocok

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk a kórházból, a részéeteket majd késöbb most még fáradt vagyok!

Helyreigazitás 2001. 09. 04.-én 16 h kor szültem.
Emesét csak másnap tudtam értesíteni. Bocs!

Vica és Kristóf
tvica

Sziasztok!

Vica: gratulálok!! És annyira de annyira irigyellek!!!

cory
cory40

Felhöcske!

Nemtom melyik Nikitöl kérdezed, az enyém a Mávos Herczegh doki. Ha ö érdekel, akkor szivesen irok rola.

Pusz,
Niki
Niki

Sziasztok!

Cseri, nagynagy gratula a kicsi lányhozKépKépKép Várjuk jelentkezésed!

Hogy vagytok lánykák?
Miután hetekig esengtünk az enyhébb idõért, ezek után mit szóltok ehhez a hideghez? Kép Nekem ez egy kicsit gyors váltás volt, hirtelen nem tudom hova tenni azt, hogy látszik a leheletemKép

Velem nincs semmi külcsi, momentán épp a terheléses vércukor vizsgálaton "vagyok", közel dolgozom a MÁVhoz, és most itt a melóhelyen várom, hogy leteljen a másfél óra, aztán megyek vissza a második vérvételre.
Délután pedig torna! Kép

cuppantás mindenkinek,
Beja (28dik)
/hú de jól néz ki így leírvaKép/
Beja

Szijasztok Mamikák, Kisbabák'

Ezer pusssssssssssssssz Tvicának és Cserinek a babákhoz'

Most jöttem én is a terheléses cukorvizsgálatról. Nálunk éhgyomorra kell a glükózos löttyöt reggel, és két óra múlva leveszik a vért. Ha ezren is vannak a laborban el&#337;tted, csak szólni kell, hogy letelt a két óra, és soron kívül bemehetsz. Ráadásul egy nagyon kedves n&#337;ci vette le a vért, els&#337;re eltalálta a vénámat. Többször nem is szúrnak meg, és már du. mehetek is az eredményért.

Azt az ingás dolgot megcsináltuk az apucival, el&#337;ször nem túlságosan hitt benne, de amikor vízszintesen kezdett kilengeni ... KépKépKép hát fülig ért a szája.

Ez a hideg a másik véglet' Már be kellett tegnap gy&#337;jtani otthon'

Pssz Minden Mamának és Babának'

Szila (26dik)
Szila

Sziasztok !

Tvica és Cseri nagyon-nagy gratula.Legyetek nagyon boldogok!

Lassan én is közeledek a nagy nap felé, ma kezdtem a 34. hetet, szóval már csak 6 hét. Bence nagyon aktív, éjszaka sem hagy mindig aludni, legalább 10x kelek fel pisilni.
A derekam sem bírja a sok állást, de hát ezek eltörpülnek a mellett, hogy nemsokára szülök.
Néha van már egy kis félelemérzetem, de inkább csak azért, mert el sem tudom képzelni milyen érzés.
Lányok hol lehet kapni olyan betétet, amihez van valami hálós bugyiféle is, mntha régebben írtatok volna róla?

Köszi a segítséget!
Mindenkinek kellemes napot kívánok !

Üdv.: Király kati
Király Kati

Szijasztok édes kismamák!Kép

Milyen jó látni, hogy már ilyen sokan a a szüléshez közeledtek!
Nagyon jó érzés lehet, remélem hamarosan én is megtapasztalom, hogy valaki odabenn összerugdossa a bordámat!Kép

Beja!
Külön üdvözöllek, remélem jól vagytok!
Nemsoká itt a nagy nap!
ikor jöttök felénk?

Mindenkit pusszantok,
vigyázzatok magatokra és a picikre!

Ancsi
Ancsi

Sziasztok lányok!

Minden friss babámank és anyukának jó egészséget és sok boldogságot kívánok!

Szilvi! Történt valami kellemetlen, hoyg a 30. héten kinyílt a küls&#337; méhszáj? Én pont így jártam, de az orvosom nem mondott semmit most ilyenkor mi van mire vigyázzak, csak hogy pihenjek többet.

kellemes napot mindenkinek

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Cseri!
Millió gartula a kislányodhoz, legyetek nagyon boldogok Kép!

Lányok!
Képzeljétek, a hétvégén egyáltalán nem égett a gyomrom. Már kezdtem örülni, erre ma hajnalban arra ébredtem, hogy isszonyúan kemény a hasam. Sajnos egyáltalán nem akart múlni (eddig csak másodpercegig tartott), eléggé meg is ijedtem. Elöbb magnézium pezsgötablettával próbálkoztam, de nem segített, alkohol nálunk nemigen szokott otthon lenni. Már épp azon voltam, hogy felzavarom a páromat sörözöbe, amikor megláttam a polcon az ajándéknak szánt spanyol itókákat. Csak egy fél kortyot ittam a mézes rumból, és még fél perc sem telt el, de mintha elvágták volna, úgy elmúlt a haskeményedésem. Tiszta mázli, hogy még nem osztottuk szét az ajándékokatKép. Most viszont mehetek keresni valami hasonlót itthon, hogy ne legyen sértödés, mert valaki kap, valaki nem.

Mindenkinek szép napot!

Orsi(27dik)
Orsi

Sziasztok Kép

Cseri, TVica gratulálok! Kép

Képzeljétek, a hétvégén behallgatóztunk sztetoszkóppal a pocimba Kép az anyóséknak a vérnyomásmérÖhöz van, eszembe jutott, hogy meghallgatom mit csinál a rosszcsont Kép Kép Nagyon érdekes volt! Lubickoló hangokat hallottam , kaparászást és a rugásait Kép Puff-puff Kép nagyon cuki volt. A párom is hallgatta, meg is jegyezte, hogy olyan, mint a felettünk lakó szomszéd, állandóan pakol Kép Kép Kép

Lányok, nekem semmi bajom a hideggel! Ezermilliószor jobb, mint a meleg!!

Pusszzz

Mamacica (22hét1nap)
Mamacica

Sziasztok!

Hát tényleg nagyon lehült, de én nem bánom. Jó érzés, hogy most már úgy öltözök fel, hogy ne legyen melegem, és ne is fázzak. Abban viszont szerencsém van, hogy pont a múlt héten jártam a várost, és vásárolgattam a fiamnak, mindent, amire összel-télen szüksége lehet. Így ma reggel már jó melegen fel tudtam öltöztetni, és nem kellett aggódnom, vajon nem fog-e megfázni.

Mamacica, jó ötlet ez a sztetoszkóp Kép Meg fogom kérdeztetni az apósomat, neki van-e. Úgy hallgatóznék néha én is Kép

Puszi mindenkinek
Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Bogi 3400 g, 49 cm
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
</pre>

<pre>
Cory 3.c. 40 hét 3 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 38 hét 5 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 38 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 35 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 35 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 35 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 34 hét 6 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 34 hét 4 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 34 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 34 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 32 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 31 hét 6 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 31 hét 2 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 30 hét 6 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 31 hét 0 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 30 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 30 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 29 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 29 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 28 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 28 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 28 hét 3 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 28 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 27 hét 3 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 27 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 27 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 26 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 26 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 26 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 26 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 25 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 25 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 25 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 25 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 25 hét 0 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 24 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 24 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 23 hét 6 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 23 hét 4 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 23 hét 6 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 22 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 22 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 21 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 21 hét 0 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 20 hét 5 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 20 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 20 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 20 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 20 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 19 hét 1 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 19 hét 0 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 19 hét 0 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Tünde 17 hét 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 16 hét 4 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kinga 1.c. 15 hét 4 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
Kés(Kata) 3.c. 6 hét Budapest 26 év máj. 2. 1.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Cseri!

Gratulálok, jó egészséget és sok tejcsit kívánok! És ha majd tudsz, beszámolót!!!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Hali lányok!
Cseri neked is nagy gratula! Ha van idotök, cseri, TVica, meséljetek, jó? Cseri például neked mért indult meg elobb a szülés? Lehet tudni?
Jaj, annyira jó, hogy már van méásik táblázat is, és az is noni fog! Egyre gyorsabban méghozzá! Én megígérem, most ünnepélyesen, hogy SOS értesíteni foglak titeket, ha szülök, jó? Még ha karácsonykor lesz, akkor is!

Nagyon sokat dolgoztunk ahétvégén, én szabályoy segédkomuves voltam megint, de persze azért vigyázok ám. Azt vettem észre, hogy ha a párom nagyon emsél valamit a társaságban, akkor iszonyúan beindul a gyerek, rugkapál meg minden! Szerijntem felismeri az apja hangját. Szerintetek lehet ez? Olyan jó érzés lenne, hogy ilyen okos kicsi fiúnk van!

Nagy puszi mindenkinek
mégegykata (24 és hat nap)
mégegykata 24

Bocs a sok elgépelésért, olyan béna vagyok!
Tiduj, Niki K, kösz az infokat terheléses cukor ügyben, majd akkor szóbahozom most, ha megyek szeptember második felében.

Jaj, csak itt irigykedem cserire meg vicára és lehet, hogy cory is megszült a hétvégén?????
mégegykata 24

Lányok!

Cory még egyben volt tegnap este. Azóta nem tudok róla semmit.

Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok lányok!

Cseri gratuálok a hölgyeményhez! Kép Kép

TMóni!
Köszönöm a válaszod. Mióta tudjuk, hogy kislányunk lesz keressük a neveket. Azt hiszem megtaláltuk a nekünk (és remélem a babának is) megfelelot. (Lilla) A Dorka nagyon kedves, noies név, és az Anna is számításba jött. Kép Aztán pont a napokban "véglegesítettünk". Kép

Mi jól vagyunk. Kicsit megfáztam ebben a szeptemberi "télben", de a közérzetem jobb, mint nyáron a 35-40 fokban volt. A kislányom imádja a gyomromat kaparászni. Lehet, hogy már megfordult? Vagy ha eszem nyomja a gyomrom? Kép

Olyan jó, hogy jeleztek a lányok szülés után. Mindig beszámolok otthon a babanetes barátnéimról a páromnak. O is örül a jó híreknek! Kép

Vigyázzatok magatokra! Puszilok mindenkit:
Niki K. 29. és fél hét
Niki K. 29

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?