Új privát üzeneted érkezett!

Lányok Kép
de jó, hogy felvetettétek ezt a hol alvás kérdését. Kép Épp kérdeztem volna.
Most olvastam a kismamában egy cikket a bölcsőhalállal kapcsolatban, és abban nagyon nem javasolták a külön szobát. Mi úgy terveztük, hogy a kicsiket külön szobában altatjuk a kezdetektől fogva, de légzésfigyelő persze lesz. Ez nagyon rossz ötlet?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! Nalunk Lacko kezdetektol kulon szobaban aludt, nem tom, nekem ez igy jo volt, sose volt semmi gond. Azert ezt nem kell ugy ertelmezni, ha kulon szobaban alszanak, akkor tuti gaz leszKép Ha nektek igy jobb, tedd ezt, ott lesz a legzesfigyelo ha netalantan gond lenne...

orsoly
orsoly

Sziasztok,

Szerintem is mindenki maga tudja, mennyire tudja a külön alvást kezelni. Én a lányomnál -hiába aludt a mi szobánkban- nagyon sokszor felriadtam, és hallgatóztam, hogy lélegzik-e. Ha nem lenne a pici mellettünk, szerintem 5 percenként át mennék hozzá. Majd kb., ha fél éves lesz, átköltözik a gyerekszobába, de én addig félnék. Légzésfigyelő ide, légzésfigyelő oda. Majd azért számoljatok be, hogy alakulnak a dolgok!
Andi
24+2
Vendég

Lányok, lenne egy kérdésem. Nem tudjátok, hol lehetne valami könnyű, nyári köntöst venni? Nem frotírra gondolok, hanem valami nyárira, vékony anyagból. Persze amibe majd 130-as hasmérettel is be tudom bugyolálni magam. Lassan mennem kell majd kórházba és még ez hiányzik. Szombaton úgyis megyünk Bp.-re, meg tudnánk venni.

Pocó, nagyon szomorú, amit az itteni kórházról írtál.Kép Azt hiszem, ha a mi nagy nehezen összehozott babáinkról beszéltek volna így, akkor én is elrohantam volna onnan. Sárberekbe járok dr. L. Z.-hez, ő a Péterfyben dolgozik, de itt van magánrendelése. Most fogok orvost váltani a SOTÉ-s szülés miatt.

Remélem kihasználtátok ezt a szép időt sok-sok sétára, pihenésre.Kép Kép

Minden jót! Eszter 18+5
eszter28

Sziasztok!

Eszter! Hát ne tudd meg, hogy kiakadtam én is!!! Tervezett baba volt, tök készültünk már rá, és erre jön ez a finoman szólva is bunkónak nevezhető doki. Ne tudd meg, mekkora volt a fejem ,mkor kijöttem a dokitól. Szegény párom nem győzött nyugtatgatni KépKépKép
Orsi! Mi is úgy oldottuk meg az első babánál az alvást, hogy külön szoba volt légzésfigyelővel. Az összes gond annyi volt, hogy párszor beriasztott a légzésfigyelő, de egy idő után megtaláltuk a megfelelő pozíciót a matrac alá helyezésükre. A mostani manócskánál is így fogjuk csinálni, nekünk ez bevált Kép

Pocó 25+5

Kép
Kép
pocó

Még valami Eszter! A múlt héten voltunk a Budai Skálában, ott vettem cickótartót meg pár bugyit. Nézegettem a pizsamákat is, és tudom, hogy volt jópár fajta köntös is, de ezeket csak a szemem sarkából láttam, nem néztem meg őket közelebbről. Gondolom nem olcsók, mert a pizsik sem voltak azok, de jópár fajta volt, és nem a frottir fajta.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Remelem jol telt a hetvegetek.

Vegre volt idom es raktam fel uj kepet.
Ha van kedvetek megnezhetitek. Kép
Vannak meg kepek a kep.tar.hu/magika cimen is, ha van kedvetek megnezhetitek. Kép

Magi
Vendég

Sziaszok!

Én az altatást úgy terveztem, hogy a legelső időben az ágyunk melletti mózeskosárban aludna a pici (nem fér be a szobánkba a kiságy Kép ) majd, ha már könnyebben fel tudok kelni, (nem tudom szülés után milyen állapotban leszek) akkor átmegy a mellettünk lévő szobába ahova csak ajtónyílás van ajtó nincs.
Igaz az, hogy megsínyli a gyerekecske, ha nem kezdettől a végleges helyén alszik? Egy két év múlva szobát szeretnénk vele cserélni - most még így praktikusabb - vagy már eleve oda tegyük a babukát amelyik terveink szerint az ő kis birodalma lesz?

Párom a hétvégén nagyon meglepett! Szó szerint semmilyen dátumot nem tud fejben tartani, de amikor megkérdezték tőle, hogy van e gyerek ő mondta, hogy van egy, de még csak 20 hetes pocaklakó. Teljesen el voltam döbbenve, hogy ez az egyetlen dátum amiből naprakész. Kép Nagyon büszke apuka Kép

Szép napot mindenkinek.

Bibi
21+0
bibi

Sziasztok,

Együtt-és különalvással kapcsolatban javaslom a júniusi Kismama magazin cikkét.

Megvolt az első éjszaka, mikor a babuszka nem hagyott aludniKép)
Andi
24+3
Vendég

Sziasztok!
Az indexes fórumon ezt tette fel az egyik anyuka: www.bufipad.hu

Nekem tetszik, főleg ikreknél hasznos lehet. Emlékszem amikor Milénával órákat sétáltam éjjel, mert nem akart böfizni. Korina viszont mindig rögtön böfizett, vele nem volt ilyen problémám.Majd mindjárt írok egy mailt, hogy megtudjam mennyibe kerül.
linato

Sziasztok!

Nálunk a "hol aludjon a gyerek" kérdés most a legaktuálisabb. Eleve szerettem volna, ha külön szobácskája van, de sajnos mi anyám pasijának a bútorozott 30 nm-es garzonjában lakunk már 2 éve. Épülne a házunk is, ha a hatóságok nem totojáznának, de sajnos már biztos, hogy őszre nem tudunk beköltözni.
Mondtam is most hétvégén a pasinak, hogy akkor a sarokgarnitúrát, meg az étkező asztalt hova rakjuk, merthogy a babaágynak hely kéne a 30 nm-en belül... /Ugye azért az legalább egy 5 hónapja ismert tény, hogy terhes vagyok, a gyereket meg nem merem egy ágyban altatni velünk.../ Hát a manusz csak hümmögött, hápogott, hogy hát az ő nyolcvanezres sarokgarnitúrája, és nem szeretné ha valami baja lenne, stb. /Nem láncfűrésszel akarom szétszedni, hanem csak a csavarokat szétszerelni!/

Na lényeg a lényeg, most lehet hogy kereshetek albérletet, mert a muksi félti a garnitúráját, és ahhoz inkább ne nyúljunk, viszont ha választanom kell hogy a bútort rakjam ki a lakásból vagy a gyereket...-hát asszem ez nem kérdés! Kép Értitek ti ezt?? Mert számomra rejtély a fazon logikája, hogy mért pont most zakkant meg agyilag. Kép Majd meglátjuk, hátha helyrerázódnak még a chipek a fejében Kép
azért, ha úgy alakul, szép meló lesz 6-7 hónapos terhesen albit találni és költözködni.. Kép KépKép

Egyébként vasárnap reggel voltunk dokinál, bekukucskáltunk a pocakba, babus remekül van, mocorgott, mint szinte mindig. A jobb kis keze ökölbe volt szoritva, mire apuci megkérdezte, hogy "mit a tart a kezébe, valami játékot?!" Kép
A doki is csak mosolygott Kép A fejecskéje 6,5 cm átmérőjű (kb. egy macskafej) a combcsontja meg 4,8 cm (kb. egy fogpiszkáló). Komoly méretek! Kép
A vércuki a tej-zsemlével ok, méhszáj szépen zárt, minden rendben juhu-juhu!
Most nem kell semmi különösebb vizsgálat, böködés, labor, stb., egy hónap múlva megyünk, megnéznek minket megint, de csak sima uh és manuális vizsgálat lesz! Kép Végre egy kis nyugi Kép

Amikor vártunk a dokira hoztak ki a nagymaminak megmutatni egy újszülöttkét az osztályról, hát az valami gyönyörű volt az a baba. Már alig várom, hogy az enyém is kivül legyen és meg lehessen fogni és szeretgetni! Kép

Reggelente arra ébredek, hogy a pocakom a testemtől teljesen függetlenül jobbra-balra billeg, elég mókás dolog... egyre komolyabb rugásokat kapok, és néha tényleg fájdalmas tud lenni. Gyerek korotokban biztos "játszottak" veletek is olyat a kissrácok, hogy a bicótokba "belebékáztak". Ez az amikor egy ideget megütnek /nem is kell túl erősen, csak a megfelelő helyen/ a kezetekben, és lezsibbad teljesen az egész karod. Na valami ilyesmit érzek néha a poci környékén is Kép
Azt szoktam néha érezni, hogy a hólyagomat tapossa, az elég ciki, pláne, ha nem nagyon van wc a közelben... Kép Volt már olyan, hogy be kellett kéretőznöm egy bolt személyzeti wc-jére. Ugyan a buszon nem adják át a helyet, de legalább ilyenkor elég megértőek tudnak lenni az emberek! Kép /Meg gondolom eléggé utálnák feltakaritani, ha katasztrófahelyzet alakulna ki!/ Kép

Remélem az orvosaitok nektek is hasonló szépeket és jókat fognak mondani, élvezzétek a jó időt és vigyázzatok magatokra, és üdv a babáknak!

Macs

(26 kereken Kép )
maccs

Pocó!Kép Köszi szépen. Hol van pontosan a Budai Skála?

Linato Kép, a büfipad nekem is tetszik. Ha kapsz az e-mailre választ, légyszi írd meg nekem is az árát, gondolkodom, hogy nekünk is jól jönne majd.
eszter28

Szia, Macs, szerintem eleinte a mózeskosár is megteszi, nem? Nem tudom, mikor növi ki a baba, de elég sokáig lehet használni.
Üdv,
Andi
Vendég

Eszter!
A Budai Skála a 4 villamos végállomásánál van. De mehetsz 47 és 18 villamossal is a Bocskai útig.

Pocó!
Mennyi volt a melltartó?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Szia Andi,

Mózeskosár: Sajnos nem értek hozzá! Kép Biztos megteszi.
Az ismeretségi körömből még nem mesélt róla senki, ha valakinek van tapasztalta róla mesélhetne nekem! Az hány hónapos korig jó?
Mert sajnos a házunk csak kb. jövő nyár közepén lesz részben lakható.. tehát ha addig nem nyúlhatunk a sarokgarnitúrához, akkor inkább most keresgélünk és költözünk, mint a pl.: féléves babussal..

A kiságy meg nekünk nem költség, mert kapunk a barátnőmtől, viszont mózeskosarat nem ! Kép

Macs
maccs

Macs,
nekem sem volt mózeskosaram soha, sajnos nem tudom, meddig jó a babának, csak úgy eszembe jutott, mint ideiglenes megoldás. Lehet, hogy tényleg érdemesebb elköltöznötök, ha ilyen macerás a kiságy elhelyezése, 30 nm tényleg nem nagy, és még több, mint 1 évig ki kellene ott bírnotok, közben meg a baba is nő, neki is kell a tér majd. Hát, nem könnyű dolgok ezek!
Vendég

Megnéztem a büfi-padot, hát én ki vagyok akadva, mik vannak. Szerencsétlen babusz, olyan tehetetlenül fekszik (vagy inkább majdnem áll)mintha oda lenne "rakva" - persze, oda is van, de nekem nem tetszik egyáltalán. Szerintem az anyai hátsimit, pici ide-oda sétát, míg a büfi ki nem jön, semmi nem tudja helyettesíteni. Esetleg ikrek esetén, míg az anya az egyik bébivel van elfoglalva, segíthet. Meg persze, hogy kórházban használják, gondolom, nincs ott a mama olyankor, és nincs annyi gondozó. De én semmi pénzért nem használnám. Nem olyan szörnyű ám a picit a két karunkban tartani!
Vendég

Andi!

Kép Nem könnyű, de ahogy azt Virág elvtárs mondta: "ja kérem elvtársak, az élet nem egy habostorta!" Kép Azért nem vagyok kiakadós darab, ennél már sokkal gázosabb dolgokon is túljutottunk, és egy hülye faszi miatt nem fogom idegesiteni magam és stresszelni a bébit Kép
Egy kedves ismerőstől tanultam a motómat:
"Fel a fejjel: nincs remény!" Kép

Azért mózeskosárról várom a többiek tapasztalatát várom, ha van.. Kép Nyitott vagyok bármilyen konstruktiv megoldásra! Kép

Már a függőágyacskán is gondolkodtam, azt hiszem a La Leche Liga honlapján láttam egy ilyen képet, csak ott a rácsos kiságyba volt "belefüggesztve"... Arra gondoltam, hogy az ágyunk felett a fejünk felett keresztbe pont elférne, és legalább időben észrevesszük, ha átázott a pelus Kép Kép
Macs
maccs

Macs,
A függőágyat én is láttam, de nem hiszem, hogy tartósan kényelmes a babusznak (na meg azt sem hiszem, hogy komolyan gondoltad).
Valahogy csak lesz, mert olyan még nem volt, hogy sehogy ne lett volna - nekem meg nagyanyám mondja mindig eztKép)
Sok sikert!
Vendég

A függőágyat tényleg csak félig gondoltam komolyan. Mindenesetre érdekes lehet kiegészítő "alkatrészként".

Most mondjuk csak a nőklapjában találtam róla egy cikket, az eredeti honlapot nem találom, de azért ha valakit érdekel egy kicsit, az itt elolvashatja! Kép

http://www.kismama.hu/cikk.php?id=1&cid=12464

Macs
maccs

Macs!
Szerintem nem rossz a függőágy, de nem egész napra, mert a gerincének szerintem ilyenkor a kiságy által adott merev felület tesz jót.

Az étkező asztalt nem tudjátok szétszedni?
Nem értem, hogy miért ne lehetne szétszedni a sarokgarnitúrát. Nem lesz attól semmi baja. Nekünk is van, de ha kell szétszedném. Gondolom, csak szétszedni akarjátok, hogy elférjetek. Mondjátok meg neki, hogy nem kidobnátok. Remélem belátó lesz, és nem kell albiba költöznötök, mert én sokáig laktam egy pici albiban, és alig vártam, hogy sajátom legyen, még ha hitellel is.
Szurkolok, hogy sikerüljön megoldani a kiságy helyét.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Macs Kép
Megnéztem a függőágyat. A kép alapján nem tudom eldönteni, hogy ez kemény felület-e, de nagyon úgy tűnik, hogy nem.
Mivel az újszülötteket (gyermekgyógyász szavai alapján egy kórházi előadás keretében hangzott el) mindenféleképpen kemény, stabil felületre fektessük, hogy ne legyen gerincproblémájuk, ezért én semmiképp nem gondolnám ezt a függőcuccot komolyan.
Még azt is mondta, hogy az autós hordozóban is csak addig tartsuk, amíg nagyon muszáj, különben vizszintes, kemény matrac.

Matrac Kép Hétvégén vettünk a Kikaban kókuszmatracot. Előtte azért jól körüljártuk a kérdést, nehogy valami "Tesco gazdaságos" verziót sikerüljön beszerezni, marha vastag latex és alig valami kólusszal. De tényleg rendben van a Kika-s. Előtte megnéztük bio boltban és a Madrinában is, ilyen keménységű, vastagságú és kókusztartalmú 2-3x-os áron volt kapható.

Élvezzétek a napsütést, mert holnaptól hideget mondanak.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Moszi, Edit!

A függőágy tényleg nem kemény, egy vászon darab van kilógatva 2 tárgy között.

Na jó, a függőágyról lebeszéltetek /annyira azért én sem gondoltam komolyan/ ;), de azért várom a kreatív ötleteket! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Köszi a Kikás tippet, pénteken megvettük, akkor még kettő volt Kép Ágyat is majdnem vetünk hozzá, legalábbis a férjem gondolta, hogy jó lenne egyszerre túllenni az ilyen jelegű macerákon Kép, de sajnos éppen nem volt raktáron a bölcsőztethető. Így várunk.

Csengő, Edit és a többiek!
Nekem is szokott Maszatka ugrálni, mintha törné lefelé az utat. Először nagyon megijedtem, hogy ki fog bújni, tudom, hogy hülyén hangzik, de teljesen olyan érzés, mintha törné magának az utat. Jó, hogy írtátok, mert így megnyugodtam Kép

Bugyi!
Nekem a szomszédunk ajánlotta, hogy ha nincs kedvem bugyik után rohangálni, akkor kisollóval vagdossam be az első részt a gumit átvágva. Megtettem, nekem bevált. Szülés után meg veszek új bugyeszkákat ajándékba magamnak.

Pelenkázót néztünk, tény, az RS-ben vannak a legolcsóbbak, igaz a kókuszmatrac ott 13000 lett volna mérettől függetlenül.
Még bízom egy használt fenyőben, ha nem találok, akkor RS.Köszi a webcímeket ezügyben!

Múlt héten szabit vettem ki, s magam is meglepődtem, hogy mennyit bírok aludni. Most már számolgatom, hogy mikor vonulok táppénzre.

Puszi mindenkinek, jó pocakodást, vigyázatok magatokra!

zsófi (25. hét vége)
papzso

Eszter!

Itt a válasz amit kaptam mailben: Az alábbi helyeken tudod megvásárolni a "büfi-pad"-ot. Körülbelül 6000-7000
Ft között adják.

-AMEGA TOYS Bp. Soroksári u. 166
-MADRINA BUDAÖRS
-Gabriell csomagküldő : www.gabriell.hu
tel : 06-1-221-0651

-Mária bababolt gyerekruha kis és nagyker
1132 Bp. Visegrádi u.25
(Westend City Centertől 2 perc)

Trompi! Azért szerintem nem lehet túl kényelmetlen, puha szivacsból van, végül is olyan mint egy magasított párna. De majd megnézem közelebbről.Kép Sajna csak két kezem van és négy gyerekem. Lehet, hogy néha azért jól fog jönniKép
linato

Linato Kép
Minket is érdekel a büfipad, kérlek, ha kapsz infót, akkor nekem is továbbítsd Kép Köszi.

Eszti Kép
Szerintem az aranypókban van ilyen könnyű köntös, ha jól emlékszem ott láttam. (és mivel nagyon hasonló a kínálatuk, így szerintem bármelyikben találsz). Pontosan mikortól fektetnek be?

Orsi + 2 Kismaczkó
14+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

Linato Kép
Látom, egyszerre írtunk. Köszi az infót Kép szerintem mi ikresek, különösen, ha egyedül leszünk a gyerekekkel tudjuk ezt használni Kép Neked meg 4 gyerekkel Kép Bele sem gondolok Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Papzso!
Az Rs-s kókuszmatrac, az speci méret, a Kikásak standardek, azaz iagzai kiságyba való. Az RS-es pont abba a kiságyba való, azaz 113*70-s.
Sajnos ezért nem tudtam spórolni a Kikás akción, mert mi pont azt a kombikiságyat szeretnénk, de így 5e-nél többet nyerünk majd, remélem.

Viszont a babakocsin már nyertem, mert ismerőstől sikerült vennem 2 funkciós, jó állapotút 12-ért, és a téliesítést is foylamatban , ami csak 5-ba fog kerülni, ha sikerül megvenni a babakocsis mózeshordozót.

Macs!
Én profi vagyok "kis helyre sok mindent lezsúfolni" c. játékban. Ha lerajzolod a lakás, és kb mi hol van, ill mit nem lehet mozgatni, akkor megpróbálok ötlet adni... Persze lehet, hogy ebben te profibb vagy. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Képzeljétek csajok, szombaton vettünk egy övleszorítót a Madrinában (6.990 Ft), tök jó, végre nem nyomja a pocakom, nem kell mindenféle pulóvereket az öv és a hasi közé tennem, de amilyen szerencsétlen vagyok, a második bekapcsolásnál már tönkre is ment a két patentből az egyik, úgyhogy ma este viszem vissza cserére.

Edit
Kép

Kép
reditke

Moszi!

Előre is megköszönném a segitséget, ha adsz cimet elküldöm a skiccet.. Szerintem Te magad is meg fox lepődni, hogy milyen nehéz is a helyzet! Kép Kép Kép

Macs
maccs

Macs!

Mailem: moszmota@freemail.hu
Gondoltam, hogy nem könnyű. Kb. 6 évig laktunk egy kb. 20nm-es albiban. Innen ez a képesség.Kép
De szerencsére siekrült egy 1+2 fél szobásra szert teni, amiben már van babaszoba. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi!

Akkor igazi szakértőhöz van dolgom!.. Kép
Momentán nagyon irigylem a 1+2 is! Kép
Megy az e-mail nemsokára, csak megküzdök a szkennerrel! Kép

Macs
maccs

Sziasztok Lanyok,
mar regen nem irtam, de azert szorgalmasan olvasok minden hozzaszolast. Mi jol vagyunk, csak lassan telik az idö, pocakom meg egyaltalan nincs meg! Pedig igy a 18+5 het körül mar azert varnam. De meg senkinek fel sem tünt a dolog, akik meg tudjak, hogy babat varok mind csak azt kerdezik, hogy nekem soha nem lesz pocakom? De majd biztos jön. Mindenesetre mar erzem a manot pentek ota, es apa is erezte mikor odaraktam a kezet. Szoval nem szegyenlös a draga.Ugy imadom!! Kepzeljetek friss hazasok vagyunk, ket hete penteken volt a nagy nap otthon Magyarorszagon, nagyon jol sikerült es szep volt minden, ebben mondjuk jo volt, hogy nincs meg hasam a ruha miatt.
Voltam otthon dokinal, valoszinü, hogy kisfiu lesz a lelkem, en is ugy erzem. Linato, beirnad a tablazatba a nevet is: Abel, lany tartaleknev Emese. Köszi!
Lenne egy kerdesem is. Otthon mikor csinaljak a terheleses cukorvizsgalatot? Mert itt meg csak meg sem emlitettek a dolgot es en kezdek aggodni, hogy par napja olyan szomjusag gyötör, hogy allandoan csak innek, meg pisilni is nagyon sokat jarok. Nem tudja valaki, hogy mik a terhessegi cukorbetegseg tünetei? Tenyleg olyan, hogy majd meg pusztulok a szomjusagtol allandoan. Nagyon rossz. Ha tud valaki közelebbit irjon. Addig is köszike.
Pusza mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!
Gratula!

A pocakod miatt ne aggódj, nekem is a 20 hét körül kezdett nőni, most már kezdek bálnásodni.Kép

A vércukor vizsgálat 26-28 hét között van, legalábbis én úgy tudom.
Mennnyi folyadékot ittál eddig, ill iszol most?
Szerintem a terhesség alatt alapvetően megnő a folyadék szükséglet. Én is gyakran vagyok szomjas, és az utóbbi vizsgálatokon (védőnéni és vérviszgálat) jó volt a cukor szintem.
Elég ha elmész a védőnőhöz ott úgy is megnézi a vizeletből, hogy a cukrod jó-e.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Motiot! Itt nézz körül cukor ügyben: http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=95

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=95&cid=342
De az, hogy szomjas vagy még nem baj. Itt a meleg is.

Moszi! Mindenképpen új kombi kiságyat szeretnél?

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT

Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye Hányan laknak a pocakban? Nevek
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház egy kisfiú Gergely
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház egy kisfiú
Babs IX.1 Máv Kórház egy baba Péter Johannes, Anna Catherina
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház egy baba
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház egy baba
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház egy baba
Noémi IX.8 Máv Kórház egy baba
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Bálint
Patricia IX.12 egy baba
Beszti IX.15 Máv Kórház egy baba Hanna/
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika egy baba
Brius IX.18 USA Milwaukee egy kisfiú Brandon
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú Miklós
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány Lili
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika egy kisfiú
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház egy baba
Bea IX.21 Uzsóki Kórház egy baba
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány Dorka
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú Zoltán Tamás,
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Momo IX.26 Szt.István kóház egy kislány Emese
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház egy baba
Zsuzsa X.2. Kistarcsa egy baba
Krisztinke X.4 Péterfy kórház egy baba
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház egy baba
Niki X.11 Szt. Margit kórház egy baba
Judy X.12 Kútvölgyi kórház egy kisfiú
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Márk
Bibi X.14 Szt.István kóház egy baba Zsófia/Zsolt
Liv X.14 Kútvölgyi kórház egy baba Szonja/Dávid
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két kisfiú, Olivér, Sámuel
Motiot X.28 Stuttgart/Németország egy kisfiú Ábel (Emese)
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház egy baba
Györesz X.30 Kútvölgyi kórház egy baba Norbi/Dorina
Marica XI.9 Szegedi Klinika egy baba Róbert/Mariann
Edina XI.10 Sote 2-es Klinika egy baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház egy baba</pre>
linato

Köszi szépen az infókat a Skáláról és az Aranypókról. Remélem sikerül köntöst venni.Orsi, még nem tudom, mikor kell befeküdnöm, talán legkésőbb a 24. héten,tehát még van max. 5 hetem.

A függőagyat minig reklámozzák a Kismama Magazinban is. Az ára 8900 Ft. Azt írják, hogy a babát nem szabad felügyelet nélkül hagyni benne. Szerintem ez inkább játék, mint fekvőhely, ringatásra való.

Lányok, a büfipad talán furcsának tűnhet. De gondoljatok bele, néha egy gyerek is egy óra hosszat szopik. Ha ügyes az anyuka, akkor két babát még lehet szoptatni egyszerre, de büfiztetni? Szóval ikreknél biztosan jól jön, főleg ha valakinek nincs állandó segítsége. Ilyenkor minden eszköz bevállhat. Gondolom senki nem azért szeretne ilyet, mert nem akarja a babáját kézbe venni, hanem mert egyszerűen nem tud még 2 vagy 4 kezet növeszteni nagy hirtelen.Kép
Köszi, Linato!Kép

Mózeskosár: Úgy tudom, hogy a mózeskosaras fekvő babakocsikat 6 hónapos korig ajánlják. Addig biztos elfér benne a baba, de gondolom, akkor már elkezd "nyüzsögni", nem biztos, hogy éjszaka is megmarad benne.
Az apafej.hu-n azt írják, hogy az első hetekben bárhol aludhat a baba, még egy használaton kívüli fiókban is. (Na, én ezen akadtam kiKép)
eszter28

Lányok, majd tájékoztassatok, milyen is ez a büfi-pad (én már a nevétől kiakadtam, de lehet, hogy hirtelen ítélkeztem).

Az egyik munkatársam eszkábált egy elektromos "ringatógépet" a kisbabájának, na, talán ez volt az a pont, mikor azt mondtam, hogy a hülyeségnek nincs határa. Ezt nem úgy értem, hogy a büfi-pad (Kép) is hülyeség, csak nekem kicsit furcsának tűnik így elsőre.

De nehogy félreértsetek!!! Akinek szimpi és úgy érzi, tudja majd használni, tegyen úgy. Lehet, hogy a végén én is rákapokKép)
Vendég

Motiot!Kép Örülök, hogy előkerültél. Nagyon sok boldogságot kívánok!Kép
Pont egyidős terhesek vagyunk.Kép A múlt héten jött meg a vércukor eredményem, ami 6,21 volt, a felső érték: 5,8. Ma voltam a védőnőnél, azt mondta, nem tragikus az eltérés, de azért ahonnan tudok, spóroljak egy kis szénhidrátot, cukrot. Még nem kell diétáznom, csak okosan étkeznem. Csak az a baj, hogy a tésztákat, kenyeret nagyon szeretemKép
Egyébként én is szomjas vagyok, éjszakai WC-s zarándoklataim alkalmával is iszogatok.

Marica, Neked mondott már valamit az orvosod a vércukrodra?
eszter28

Edit Kép
Nekem is ugyanolyan övterelőm van, mint neked. Minden alkalom után leveszed? Én állandóra beraktam a kocsiba, így nem kell ki-be kapcsolgatni.Persze az nem járja, hogy elromoljon a patent, de így csökkenthető a strapa.

Trompipi Kép
El fogunk csábítani büfipad ügyben Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Én pont ma vagyok 20 hetes, ma voltam ultrahangon, minden rendben van, és azt mondta az orvos, egészen biztos, hogy kisfiunk lesz! Kép Kép Kép De azért tartalékoljuk a Szonja nevet is, biztos, ami biztos. Kép
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, olvasgathattam vissza hétvégétőlKép

Függőágy, büfipad: én sosem használtam ilyen kiegészítőket, de valószínű, hogy azért találták ki, mert szükség van rá. Főleg, ahol több gyerek van, ill. ikrek születnek. Ha már a harmadik gyerkőc születik, ott nem biztos, hogy van ideje a mamának büfiztetni, vagy ringatni.
Szóval, előre csajokKépKép

Liv: gratulálok a kisfiúhozKép

Képzeljétek, volt ma egy pozitív élményem!!!
Felszálltam a villamosra, és egy nő mondta egy perc után, hogy üljek le, mert egy kicsit arrébb van egy hely - én onnan pont nem láttam. Annyira jólesett, remélem, lesznek még jó tapasztalataim ezen a téren.Kép
Ma vagyunk 23 hetesek, és hihetetlen mennyiséget mocorog kismanónk.KépKépKép Annyira édes, tegnap pl. este alíg akart hagyni aludniKép

Linato: Légyszíves, írd be a névhez, hogy Balázs Krisztián lesz a fiatalember neveKép Azért persze tartalékolunk lánynevet is, mert 4D uh-n még nem voltunk, és amíg elő nem bújik, nem 1000 %.

Mindenkinek szép napot!!

Lau
23+0
lau

Jajj Kép nem is újságoltam... van már 3 nevünk KépKép

Linato Kép a táblához.
lányok: Lili, Emma
fiú: Máté
még egy fiúnevet találnunk kell, de még van 25 hetünk erre Kép... na jó, ha nem is, de remélem 20 még igen Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
14+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Moszmota! 2-t vettünk, az egyik egy szebb kivitel volt 4990-ért, de ez már kezd szorítani. A másik 2990 volt 100% pamut, és nagyon jó!!! KépKépKépTök kényelmes, és mivel a másik szorít, ez még nem, még tágulékony is kell, hogy legyen. A fajtája mindkettőnek Triumph, az olcsóbb a COTTON CLASSIC STRETCH fedőnévre hallgat.
Eszter! Ha esetleg kocsival mentek, akkor az M1-ről a Petőfi híd felé kell menni, és ott fogsz elmenni a Skála mellett, tuti megismered.
Motiot! "Kezdő" cukorbetegeknél a sok folyadék fogyasztása ( 5-6 liter, de ha eredetileg másfél liter volt a napi adag, akkor már a 3 is gyanús ) és az acetonszagú lehettel árulkodó jel. Ha már egyre magasabb, akkor kialakulnak olyan tünetek, hogy szédülés, izzadás, és mintha részeg lennél, nem vagy teljesen képben. De ehhez már igencsak magasnak kell lenni a cukornak.

Pocó 25+6

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Erdekes ez a bufipad valoban....Kép MOndjuk csak halkan megjegyzem, enyem fiam nem igazan bufizett a szopik utan (igaz, o masfel oraig szopott, nyilvan nem mohon, igy aztan nem is igazan nyelt levegotKép) DE ha netalantan az ikrek is ilyenek lesznek, nehogy kidobjatok az ablakon penzt ra...Kép

Eszter: erdekes nalatok a cukor felso hatara, en ugy tudtam, hogy zsemle-tej utan 7,0, cukros lotty utan 7,8 a felso hatar.

Orsi: szep neveket valasztottatok, az Emma nalam is befuto volt sokaigKép

orsoly
orsoly

Orsoly, tegnap éppen mondta a védőnő, hogy régebben 7,0 volt a zsemlés mérés felső határa, mostanában vitték lentebb.

Orsi, mikor derül ki, hogy a Kismaczkók egypetéjűek-e?Kép

Látom, lassan már mindenki tudja, fia lesz vagy lánya. Remélem a szombati 4D-n a mi mókuskáink is megmutatják magukat. A múltkor azt álmodtam, hogy 3 lányunk lesz. A férjem érdekesen reagált.Kép Az az igazság, hogy csak egy lánynevünk van (Eszter), szóval nem tudom, ha ez igaz, mi lesz.Kép

Érdekességként írok egy másik hasznos (?) Kép találmányt. Ez a Tummy Tub, már biztos láttátok képen, egy átlátszó vödör, amiben a babát lehet fürdetni. A férjem ettől teljesen kiakadt. A poén az, hogy a nők lapján van egy ilyen fórum és a mamák, akiknek van ilyen, nagyon dícsérték, állítólag a kismókusok nagyon szeretnek benne lenni.Kép

Szép napot mindenkinek!
eszter28

Sziasztok!

Van egy kérdésem: miből lehet észrevenni, ha vizesedik valaki? Mert nekem mindenki azt mondja, hogy látszik, jó vizes vagyok. A lányommal anno a terhesség vége felé elkezdett felfelé kúszni az amúgy alacsony vérnyomim, és vizes is voltam, de ez már 8 éve volt... Nem emlékszem, a vizesedést hogy vettem észre. Az tény, hogy az ujjaimról a gyűrűket nagyon nehezen tudom levenni, de azt mondják, az arcomon is látszik. Mi a különbség a dagi pofi és a vizes pofi között??? Kicsit aggódom emiatt, mert a védőnő eleinte 100/60, 110/70-et mért, de ez legutóbb már 120/80 volt. Remélem, nem indul el fölfelé, és nem leszek toxémiás.
Vendég

Köszi Lanyok a sok infot,
kedden megyek dokihoz, majd megbeszelem vele, hogy csinaljon cukorvizsgalatot. Mert inn nalunk ugye nincs vedönö, aki megnez ezt-azt, itt csak a dokihoz jarok kb havonta egyszer, es a szüles elött ö is elköszön tölem, ott szülök ahol akarok es annal, aki epp ott van. Szoval itt Nemetorszagban ilyen a helyzet.
Eszter, nemcsak, hogy egyidösek vagyunk, de en meg tatai vagyok vagy voltam, szoval meg szomszedok is. Milyen kicsi a vilag! Drukkolok, hogy minel tovabb tudd hordani a kicsiket es hogy minden jol menjen. Persze mindenki masnak is!!
Na meg köszi a gratulaciokat is.
Mindenkinek jo gömbölyödest kivanok es szep napot!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Linato!
Igen, mindenképpen kombi kiságyat szeretnék, mert még annak idején, amikor a nővéremnek volt ilyen beleszerettem. És mivel panelban lakunk, nem tudok sok mindent tárolni. És később legalább nem kell venni.
De most úgy néz ki, hogy sikerül olcsón vennünk egy kiságyat is, ami a nagyihoz kerül majd le. Abba viszont kell majd matrac.

Pocó!
Köszi az infót, akkor szétnézek, hátha lehet, E, vagy F kosarat is kapni.

Andi!
A vérnyomás sok mindentől függ. Nekem a dokim már mért 130/???-t is, de nem aggódtam, mert nekem alapvetően 120-130 között mozgott, és bár most alacsonyabb, de egy melós nap után, nem csoda, ha felmegy.
Van otthon mérőtök? Mert rendszeres méréssel megállapítható, hogy kialakult-e nálad a magas vérnyomás. A házi orvosod biztos szívesen megméri, vagy a védőnőd.
Vizesedésben nem igazán tudok segíteni. Annak idején anyukám velem visedett, és erről csak annyit mondott, hogy dagadt a lába. A védőnőm is a bokámat nézte meg a, hogy nem vizesedek-e.

Maccs!
Megkaptam a maileket. Nem lesz könnyű , de megnéznem, hátha sikerül egy-két jó ötletet adnom.

Editke!
Voltál már az együtt szülés előadáson? Ha nem mész 15-én?
Mert nagyon érdekelne, csak elutazunk nyaralni, így kimarad. Érdekelne egy beszámoló, hogy milyen.
Előre is köszi.Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Trompipi!
Nekem nincs vizesedő kismama ismerősöm, viszont anyukám vizesedős fajta. Neki a kezén és lábán látni, hogy duzzadtak az ujjai, de az arcán nem vettem észre. Lehet, hogy egy picit feszesebb az arcodon a bőr?? A terhességi vizesedés mindenképpen toxémiát jelent, vagy jelentkezhet ettől függetlenül is?

A Tummy Tub-ról már olvastam, és egyszerre beleszerelmesedtem, A férjem persze kajánul csak annyit mondott, hogy ha mindenáron vödörben szeretném fürdetni a gyereket, akkor vesz egyet egy százforintos boltban - minek ezt a drágábbat beszerezniKép Én nagyon hajlok arra, hogy ilyet vegyünk, csak egyre többször fordul meg a fejemben az a kérdés, hogy vajon mennyire könnyű egy ilyen "vödörben" megmosni a baba posiját - hiszen ebben a Tummy Tub-ban éppen ezen a nemes fertályon csücsül a csöppségKépKép Ha könnyű a mosás, akkor ilyet szeretnék. Kérdés, hogy hány éves korukig férnek bele? Mert egy babakád azért csak nagyobb, nem?

Csirkesz
(23+4)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Eszter, szerintem is szerethetik a babák a "vödröt", mert pl. egy barátnőm is kitett nyáron a kislányának medencét az udvarra, hogy tudjon pancsolni, de nem, ő inkább beleült egy vödörbe, és abban kuporgott.

Más: nekem már egy ideje mondják az ismerős anyukák, hogy biztos kisfiam lesz, mert kb. egy hónapig voltam reggelente rosszul, hányás stb., és hogy a kisfiús anyukáknál szokott lenni ez a rosszullétes időszak. Én ebben nem igazán hittem, de most, hogy nálam is beigazolódott, még ha véletlen is, de átgondoltam a körülöttem lévő kisgyerekes anyukákat (elég sok van). És rájöttem, hogy mindegyiknél igaz ez, az összes barátnőm és babás ismerősöm közül csak azoknál voltak reggeli (esti) rosszullétek, akiknek kisfiuk született. Lehet, hogy ez véletlen, de kíváncsi vagyok, nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?