Dike
Leírom, hogy nálunk hogy volt az inszem (F intézet)
Először volt egy megbeszélés, amin átbeszéltük, hogy eddig milyen vizsgálatok voltak, milyenek az eredményeink stb. Mivel előtte clostyt szedtem, és mindig volt 2-3 megfelelő méretű petike, ezért erre kaptam receptet, meg megkaptam a tüszőrepi receptet is, sőt Duphastonra is, amit a 28. naptól kellett szednem, ha pozitívat tesztelek. Utána néztek a 10. nap környékén (nem emlékszem pontosan mikor, de talán a 12.-en) uh-val, akkor volt 3 jó petikém, megmondták, hogy mikor kell beadatnom a tüszőrepit, és a 14. napon volt az inszem. A 28.-on kellett tesztelnem, de mivel nagyon sokára és nagyon halványan jelent meg a 2. csík, így nem sok reményt fűztünk hozzá, és 4 nap múlva kellet megint tesztet csinálni, ami már egyértelmű kétcsíkos volt, és 6 hetesen kellett visszamennem uh-ra, amikor már szívhangot is láttak Krisinél. Nekem apa mindig jött velem, de csak akkor kellett, amikor a megbeszélés volt az elején, meg az inszem reggelén, amikor leadta az anyagot.
De gondolom ennek a menete egyénenként változhat. Nekem előtte volt 2*3 clostys ciklusom tüszőrepivel és "hagyományos módszerrel
", de ez nem jött be, de így már tudták, hogy az inszemnél mit kell csinálniuk, mire reagálok és hogyan.
A clostyval (vagy az injekciókkal) azért kell vigyázni, mert általában több megfelelő méretű petét eredményez, így megnöveli az ikerterhességek (akár hármas-, négyes terhesség) esélyét.
Tudom, hogy türelmetlen vagy (én is az voltam), de ha van egy petikéd, ami alkalmas a megtermékenyítésre, akkor ne bánd, hogy nem kapsz rásegítést! Tudod, egy is elég, hogy babád lehessen!
Zsófi
Látod, minden kezd jóra fordulni! Az már nagy szó, hogy nem kell lélegeztetőgép nekik! Nemsokára a pocijuk is hozzászokik a kinti élethez, csak ügyesen a fejéssel! Az elején még csak 1-2 ml-rel emelik az adagjukat, de utána már rohamosan, hogy minél hamarabb felhízzanak. Az állapotuk előbb fog stabilizálódni, de 2,2-2,5 kiló alatt nem szokták hazaengedni a babákat, és hát a nővérkék nagyon igyekeznek!
Ha már túl leszel a legnehezebb napokon, azért magadra is figyelj! Egyél, igyál és pihenj, nehogy kipurcanj nekem!
Akkor nemsokára már csak az orrszonda lesz rajtuk! És nemsokára már az sem kell, de akkor majd remélem kapunk végre képeket is!
Kata
Azért így oldalról már jobban látni a pocid! Nst-t én is úúúúútáltam, főleg mikor két héttel előbb befektettek miatta (és naponta 2* kellett végigszenvednem), mert az nst-s nőcike a rendelőben azt mondta, hogy helyezkedjek el kényelmesen stb, nekem meg Marci reggelente aludta a legjobbakat és eszébe sem volt mozogni, de a nő egy szóval sem említette (már csak a kórházi szülőszobás nst-s nővérkék mondták), hogy helyezkedhetnék a bal oldalamra is, amitől Marcikám olyan dühös volt mindig, hogy majd kirúgta az oldalam! Szóval csak ügyesen!
Egyébként én úgy szültem két gyereket, hogy egy darab fájásom sem volt, na ezt csinálja utánam valaki! Az nst sem mutatott soha semmit.
Azért 10 évig nagypocakosnak lenni nem lehet egy leányálom! Úgy érzed, hogy túlhordod? Nekem másfél év veszélyeztetett terhesség elég volt egyelőre, most élvezem, hogy újra meg tudok egy csomó dolgot egyedül is csinálni! Tök jó!
Haga
Nem tudok mit mondani, nagyon sajnállak, és sajnálom a babákat is, hogy ilyen apjuk van. Remélem, tényleg csak besokallt, és megjön az esze, lehet hogy jót is fog tenni egy kis kényszerszünet, nem? Mi már Ricsivel tini korunk óta együtt vagyunk, nagyon szerettük egymást végig, minden vágyunk volt egy kisbaba, de már Krisi születése is, és Marcié még jobban megzilálta a kapcsolatunkat. Már azon a ponton voltunk, hogy feladjuk, de néhány hete már újból rendben van minden. Ennyi idő kellet, míg feldolgoztuk nagyjából ami velünk történt. Mindketten nagyon fáradtak is voltunk, és nem úgy szóltunk a másikhoz, ahogy kellett volna. Most, hogy Ricsi már gyeden van, én meg még szabin, sok időt töltünk együtt, segítünk egymásnak, így ki tudtuk pihenni magunkat. A férjed már megoldotta a pihenését, te nem tudsz anyukádékhoz lemenni néhány napra (lehet hogy nem jól emlékszem, de nem a Balcsinál laknak?), hogy feltöltődj? Kívánok nektek sok-sok türelmet, hogy rendeződjön a helyzetetek. Albert babával mi újság? Én még lemaradtam annál az epizódnál, hogy anyukád adott neki egy tésztaszűrőt, mert tetszettek neki a lyukak. És te hogy vagy, hogy bírod a strapát terhesen egy kis lurkóval? Albert hiányolja apucit, vagy azért őt meglátogatja a férjed?
Tüncsi
Neked Réka nem megy vissza az időben, amióta Dóri is ott van? A videón valami ilyesmit láttunk, nem? Krisi nálunk is előszeretettel utánozza Marcit, olyan zabálnivaló olyankor! Néha még a cumiját is a szájába teszi, pedig soha nem is cumizott!
Mami
Hét hónap, atya ég, mindjárt mehetsz vissza dolgozni! Hány fogatok van már? Ha lehet akkor ne a kumulált adatot írd!
Sleepin
Ezekkel a fogakkal csak a baj van. A gyerekeknél amikor jönnek, nálunk meg amikor mennek. Ráadásul még állapotos is vagy, hát nem irigyellek, kitartás! Remélem most szépen alukálsz és nem a plafont lesed!
Most már én is megyek hunyni, holnap töltött paprikát akarok főzni, és korán kell kelnem!
Sziasztok!
Puszi mindenkinek. Hajrá!