Új privát üzeneted érkezett!

Moszmota, június 05-én, azaz jövő szombaton lesz a nagy nap!

Most jövök uh-ról. Babuci egészséges, minden okés vele. A dokimon kívül voltak még bent páran, így nem tudtam a kis pénzecskémet áttranszferálni doki bácsinak, majd legközelebb. De amiért most gazdagabb maradtam, vettem magamnak egy szép nagy szelet görögdinnyét. Mindjárt meg is kóstolom. 399 Ft/kiló. Először megrökönyödtem, hogy az a szeletke egy ezresbe került, de aztán eszembe jutott, hogy az eper (a jobb) is ott körül van. Remélem, fincsi lesz.
Vendég

Sziasztok!
Katta, köszi az infot, én voltam az aki érdeklődött allergia ügyben. Fel is írtam! Ezt rendes gyógyszertárba lehet kapni?

Mindenkinek köszönöm a segítséget a 3D-s UH-ról!

Szép napot mindenkinek!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Andi!
Pont akkor lesz a nővérem szülinapja.

Szép napsütéses napot kívánok, és persze gratulálok!

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Györesz, én speckó a Teréz krt-i gyogyitárban vettem, ami sima patikának számít, de tartanak homeopátiás szereket. Szerintem minden sima gyogyitárban be lehet szerezni, mert minden gyogyiban van homeopátiás szer is.vagy nem?

kata
katta

Kriszti!

Ezzel lehet, hogy sokan nem fognak egyetérteni, de én a legjobban a cumi, cumisüveg bevitelen vagyok kiakadva. Pelenka kell (a Mávban 2002-ben egy kis csomagot adtak, ha az elgogyott, otthonról kellett pótolni), a mellszívó szerintem is szükséges (biztos van a kórházban is, de így elkerülhető az esetleges sorbanállás). Viszont a sikeres szoptatás egyik fontos része, jó alapja, hogy elkerüljük a cumi és cumisüveg használatát, ha csak lehet. Az első napokban sincs semmi szükség rá, az esetek egy jó részében felesleges (sőt esetleg káros is) bármilyen pótlás, de ha mégis kell, a kispohárból kéne megtenni. A cumisüveg max. a mellszívó tartozékaként kellene... A cumit pedig teljesen el lehet felejteni (de ha nem megy, akkor leg. az első 6 hétben kerülni kell a használatát), nem tartozéka a gyereknek.
Sajnos tudom, hogy nagyon sok kórházban rutinKép, hogy a babák az első perctől vizet, cukros vizet, teát kapnak (bababarát kórházban elvileg nem tehetik meg!!!).

Orsoly!

Akkor még marad a férfiuralom?KépKép A párod mit szólt hozzá?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, és a Mávban tényleg be is tartják, hogy nem adnak semmi löttyöt a babáknak. Én is inkább próbálkoznék addig a szoptatással, míg rá nem jön a pici, hogy tényleg ez az egy tápanyagforrása van.

kata
katta

Sziasztok!

Köszi a tanácsot eperügyileg. Nekem is ez volt a véleményem, csak sajna 3-4 hete kijöttek a kezemen érdekes kiütés-szerű dolgok, és nem tudom, mitől. Anyám szerint olyan, mint a csalánkiütés ( én nem tudom, milyen az, még nem volt korábban soha olyanom ), és mivel az eper az egyetlen újdonság mostanában,amit ettem, ezért gondoltam, hogy hátha attól. De igazából meglepődtem volna rajta, mivel az első terhességem alatt is és szopi alatt is ettem, kutya bajom nem volt tőle.
A korábban felvetett magas AFP-vel kapcsolatban: nekem még trutyibb lett az eredménye, 87-es AFP és 3-as MOM. A dokim meg is ilyedt rendesen, mentünk mndenfelé UH-ra, és mindenhol azt mondták, hogy oké minden. Erre mondta a dokim a következőket:
1., a magas AFP csak az esetek 5%-ban takar tényleges problémákat ( velőcső-záródási, nyitott agykoponya, stb... )
2., viszont sokkal nagyobb %-ban fordul elő a későbbiekben magas AFP-nél nem megfelelő babafejlődés, amikor úgy a 33.-34. héttől semmit sem nő/hízik a baba. A magas AFP előhirnöke lehet a későbbi méhlepény elégtelenségnek KépKépKépKép Hát köszi, sajna ez sem nyugtatott meg KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Ne aggódj Pocó, ha az Uh mindent rendben talált, akkor nincs baj.Az AFP-t amúgy sok országban nem is vizsgálják. A másik magas AFP mellett is egészséges babák születnek.......nyugodj meg...
Az eperről: éhgyomorra ettem, nekem a térd felett jöttek ki csalánkiütések,de ha eszem előtte minden ok.Mindenesetre ritkán és keveset eszek.
fantikbaba

Nem aggódom egyébként azért túlzottan, csak végre tök örültem a trutyi AFP után, hogy nincs semmi baj; de sajna az örömöm az előbb leírtak függvényében mégsem lehet teljes KépKépKép De Tudom, hogy nálunk ilyen nem lesz, és ez vígasztal!!! KépKépKép
Hát én azért kissé több epret eszek a kevésnél, én erre vagyok most nagyon kívánós Kép Jövő kedden megyek bőrdokihoz, remélem ő megmondja, hogy mi a franc ez. Egyébként azon kívül, hogy van jópár ilyen kiütés a kezemen, semmi gond nincs vele, nem viszket, alig látható. De azért mégsem természetes...

Pocó ( 25+0 )

Kép
Kép
pocó

Sziasztok

Csak olvasni szoktalak titeket néha-néha . Hátha valakit értdekkel,.találtam 1 nagyon jó kismamaruha készítött .Ahol lehet magán személynek is vásárolni,és sokkal olcsóbbak a ruhák mint máshol. Egy pocak betétes farmer nadrágot vettem 5 e Ft és egy vászon halász gatyit 3.500-ért . Bár elég messze van a belvárostól de lehet,hogy + éri eljönni ide . A címe : 1173 Bélavár u. 125 tel:257-5294 . Nincs nyitvatartási idő ez egy magánház be kell Csengetni.

További jó pocakosodást nektek Mancsi
mancsimanó

Nem hiszitek el ami velem történt!
Szerdán vettünk a Corában egy nagy medencét 3,8mx0,8m.Nagyon örültünk neki,összeraktuk ami nem volt kevés idő főleg a perem felfújása.Rengeteg víz kell bele,neki láttunt feltölteni.Egy napig töltöttük vízzel,majd észrevettük,hogy ereszt.Gondolhatjátok szegény apuka milyen boldog volt,hogy munka után még össze kellett pakolni a medencét és ma visszavinni a boltba,hogy kicsréljék.A víz leeresztés,elpakolás kb.4-5 órát vett igénybe.Ma kezdjük előrről ha meghozza apa a csere medencét,remélem nem lesz vele semmi gond.
Beszti!
Tetszett a mondatod,hogy a gyereknek nem tartozéka a cumi.Sajnos nálunk Ágota alváshoz nagyon ragaszkodik hozzá.Terveink között szerepel,hogy a kicsinek nem lesz cumija.Majd meglátjuk mi lesz az én elhatározásomból.
Kellemes napot mindenkinek!GnéKriszti
gnékriszti

A cumira van egy ellenpéldám, de kívánom, hogy senkinek ne legyen rá szüksége.
Amikor Miléna született a fejecskéje nagyon megnyomódott a szülőcsatornában és úgy nézett ki, mint egy hosszúkás tök. De nem ez volt a baj, hanem az, hogy a gyerekorvos a kórházban azt mondta a fél arca le van bénulva és semmivel nem tudok rajta javítani.Kép NA akkor a párom behozott egy cumit és két nap alatt teljesen rendbe jött a fél arcocskája az egyenletes cocózástól. Aztán Miléna soha többet nem volt hajlandó a szájába venni a cumit, ha beletettem messzire kilőtte. Az ujját sem szopta soha.
Kori sem cumizott, ő már a 20 hetes uh-n szopizta az ujját és még most is úgy alszik el.

Tegnap Korina rácsukta a fürdőszoba ajtaját a nővére kezére, de úgy, hogy az ajtó alatt voltak Mindy ujjai. Visszahajlott és lejött róla a bőr. Ne tudjátok meg, hogy nézett ki. Mind a két lányom ordított. A nagy azért mert fájt neki, a kicsi azért mert a nagy sírt. Végre elmúlt a nagy ijedtség, szerencsére nem törtek el az ujjai. Délután készülődtünk az oviba évzáróra amikor észrevettem, hogy Korina lábában van egy kullancs.Kép A doktornéni csak egy óra múlva rendelt, ezért elmentem a gyógyszertárba és ott az egyik gyógyszertáros néni kivette. Én már szedtem ki kutyából, de a saját gyerekemből nem mertem, nehogy beleszakadjon.Meg nagyon pici volt és két lába kint kalimpált. Rém gusztustalan. Mondanom sem kell, hogy Miléna be van oltva, Kori nincs kullancs ügyben.Kép

Kriszti! MedenceKép Jó nagy bosszúság lehetett, ráadásul annnyi vizet kifolyatni. Brrrr.Kép

Pocó! Ha az uh-n mindent rendben találtak, akkor ne aggódj. Kép
linato

Linato,
Látom, Nálatok is zajlik az élet!

Cumi: a lányom ugyan kapott egyet vkitől születésekor, de SOHA nem kellett neki, igaz, én nem is tettem a szájába. Viszont teázni nagyon szeretett, az első szó, amit kimondott, a TEU volt (így hívta a teát). Aztán, mikor meguntam az örökös cumisüvegezést, egy szép napon, déli alváskor kidobtam a kukába (a cumisüveget, nem a gyereket). Mikor Niki felkelt, mondtam neki, hogy egy kismanó elvitte, de hagyott itt helyette egy aranyos plüss állatkát, amit oda is adtam akkor. Nagyon örült neki, és onnantól kezdve pohárból "teuzott". Hamarabb is trükközhettem volna, demajd most ügyesebb leszek!!!

A párom első házasságából született egy kislánya, aki ÁLLANDÓAN szopta az ujját. Olyan szinten le volt lapulva a kis ujja, a körme pedig fel volt "lazulva", tiszta fehér volt, szerintem gombás. Úgyhogy, amikor nálunk aludt a kiscsaj, különböző trükkökhöz folyamodtunk, pl. bekötöttük vastagon az ujját, hogy ne tudja a szájába venni, meg ilyenek. Lehet, hogy picit drasztikus, de nálunk bevált. Wgy idő után tudta, hogy nem szabad, és előttünk nem szopta, csak mikor aludt, mert akkor ugye nem tudott rá figyelni. Az anyja megengedte neki, tehát természetes, hogy otthon megint csinálta. Rettenetesen nézett ki az a hüvelykujj!!!
Vendég

Sziasztok!
Tegnap kaptam meg a 16 hetes vérvételi eredményeket. Persze az AFP értelmezhetetlen lett, AFP 171, MOM 4,6. Ezt a doki tollal vastagon alá is húzta, persze ő nem tudta, hogy ez 3 babára van.
A vércukrom is határérték felett lett picivel és enyhe vérszegénységem is van.

Annyira várom már, hogy érezzem a babákat és megtudjam végre a nemüket. Remélem két héten belül mindkettő megtörténik.

Pocó, próbálj megnyugodni! Ugye Te írtad, hogy az előző terhességednél is rossz volt az AFP? Biztos most sem lesz semmi baj. Hová jársz orvoshoz? Tb.-ra? Én még pár hétig igen.

Ti milyen bugyit hordtok? Mert a régiek közül alig jön rám valami, venni meg nem tudok, mert olyan méretben már csak öregasszonyosak vannak.Kép
Kismamabugyit meg még korainak tartok, remélem még rengeteget fog nőni a hasam.

Vigyázzatok magatokra!
eszter28

Azt elfelejtettem írni, hogy Linato esetében tényleg hasznos volt a cumi, ebből is látszik, hogy nem lehet semmire egyértelműen kijelenti, hogy az jó vagy rossz.

Van egy kérdésem: ha megszületik a baba/megszültenek a babák, akkor ti hol fogjátok altatni őket? Úgy értem, hol lesz a kiságy? Veletek egy szobában, vagy külön? Egy munkatársnőm júniusra van kiírva és ő mindvégig azt mondta, hogy külön babaszobában alszik majd a csöppség. Én, a saját tapasztalataimból kiindulva úgy gondolom, ez szinte lehetetlen az első pár hónapban, vagy az anyuka is ott fog aludni a babával, mondjuk egy fotelben. Bevallom, nálunk sokszor volt olyan, hogy a lányom köztünk aludt, mikor már este nagyon nem bírtunk vele. Nappal még hagytam "hisztizni", nem vettem ki állandóan az ágyikójából, csak akkor, ha tényleg bepisilt/bekakilt/szoptattam/játszottunk, stb. Este szerintem ezt nem lehet megcsinálni, egyrészt a család miatt (nagylány nem tud aludni, másnap iskola, apa másnap dolgozik, anya meg így is kimerült...), na meg persze ott vannak a szomszédok is. Szóval volt olyan az elején, hogy kivettem, szopi-büfi, visszatettem. Egy idő múlva sírás, szopi, büfi, vissza. Harmadjára sírás, szopi, büfi, uzsgyi közénk az ágyba, onnantól nyugi. Ti hogy csináltátok, illetve hogy tervezitek?
Vendég

Szia, Eszter!
Én vettem a C&A-ben egy doboz L-es kismamabugyit, gondoltam, normálból is M-es, néha L-es kell. Na, mikor otthon kibontottam, megrökönyödve láttam, hogy az egész család beleférne egybe, olyan nagyon. Úgyhogy most bent vannak a fiókban, és várják, hogy akkorára nőjjön a valagam (remélem, nem fog bekövetkezni). Szerintem a vége felé azért jók lesznek a poci miatt.
Nekem a bugyikkal a gondom az, hogy megizzadok, és a combjaim között a gumi nagyon kidörzsöli. Úgyhogy ma beszerzek egy pár olyan rövidgatyó fazonú, sztreccs bugyogót, hátha azok jobbak lesznek.
Üdv,
Andi
Vendég

HalihóKép

Ma éjjel utazunk el, úgyhogy egy hétig nem leszek. Mindenkinek jó pocisodást, gyereknapotKép

Cumi, cumisüveg:
Egyetértek Besztivel. Gergőnek a kórházban az alacsony vércukorszint miatt nyomatták a teát, tápszert óriási luku cumiból. Rengeteget kínlódtam a szopiért, sajnos pótolni is kellett (ezt nem cumiból tettem), szerencsére sikerült 16 hónapos koráig szoptatnom. Cumizni sose cumizott és az ujját sem szopja szerencsére.
Úgyhogy tényleg jó résen lenni az első pillanattól.

Bugyi:
én 100 % pamutot kerestem tegnap a corában de nem találtam jótKép

Alvás:
Gergő első pillanattól a saját szobájában aludt, először mózesban, majd a kiságyban, viszont én is a szobájában aludtam egy heverőn 3-4 hónpos koráig, amíg át nem aludta az éjszakát. Mi sosem aludtunk együtt, ha néha átvittük reggel, akkor is inkább ugrált a fejünkönKép Most is úgy tervezem, hogy a gyerekszobában lesz, a két gyerek együtt, illetve én megint a heverőn. Remélem Gergő álmát nem fogjuk zavarni, azt mondját a tapasztaltak, hogy meglepő mennyire nem zavarja a nagyot a kicsi. Remélem így lesz.

pusz, megyek csomagolni
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Trompipi, mi úgy tervezzük, mivel elég kicsi a hálószobánk, hogy mi költözünk át egy darabig a gyerekszobába. Igy mellettünk van a baba, viszont később nem kell szobát változtatni, maradhat a megszokott helyén. Én az első időszakban mindenképpen magam mellett szeretném tudni.

Pocó! Amikor nekem 2,4 MoM lett az Afp, visszaolvastam az archívban az Afp-s dolgokat, így tudom, hogy neked mennyi lett; lehet, hogy rosszul emlékszem, de neked utána megismételték, és teljesen normális, 1,... (nem tudom pontosan, mennyi) lett, nem???

A köztisztviselő kismamákat kérdezem (én is az vagyok): az összes szabadságotokat kiveszitek? Mert ha marad, azt egyben ki lehet venni, amikor visszamentek dolgozni, egyből, nem? Ezért gondoltam, tartalékolok egy hónapnyit. Vagy a gyed/gyes alatt jár valamennyi szabadság?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Alvás ügyben még bizonytalankodom, (a párom meg már kitervelte, hogy hol lesz a szobánkban a kiságy Kép )!
Szerintem a nagylányommal egy szobában lesz a kiságy, én csak éjszakára gondoltam odahozni az ágyunk mellé! Vagy nem jó öltet éjszaka mózeskosárban altatni? Közénk tenni nem merem, mert nem túl nagy az ágy, nehogy ráfeküdjünk!

A 16 hetes vérvétel eredményét tegnap tudtam meg, de sajna még csak a vérképet, az AFP-re meg kb. 10 napot várni kell Kép . A cukor majdnem magas lett, 6,9!! Ez mellett még vérszegény is vagyok (ha látnátok, nem hinnétek!). Lehet, hogy meg kell ismételni a vérvételt (a védönöm szerint).
Szerintetek nagyon gáz ez a cukor eredmény?

A nyaralóknak és szabadságosoknak jó pihenést!!
Marica
marica69

Sziasztok!

Még sosem volt gyerkőcöm, de úgy tervezem/tervezzük, hogy nem lesz neki cumija, sem cumisüvege. Állítólag anyáink minket is pohárból itattak- megpróbálkozunk mi is ezzel. Ha nem jön be, még mindig vehetünk cumisüveget. Cumit viszont tényleg nem akarunk, mert abból csak örökös cumivadászat/sterilezés/visszatevés lenne kettőnk számára. Ha akarja, úgy is megtalálja az ujját a csöppség.

Aludni pedig a saját szobájában a saját ágyában fog. Egyelőre ez a nagy terv. A mi szobánk mellé terveztük kialakítani a gyerkőc szobáját, az ajtókat meg sosem csukjuk be lakáson belül (wc kivételKépKép), így mindenki a saját ágyikójában marad. Mama a papa mellett, gyerkőc a rácsok mögöttKép
Aztán majd meglátjuk, mit hoz a gyakorlat, de a szent elhatározás így néz ki.

Bugyi - nekem varratott darabjaim vannak. Nagyon elégedett vagyok velük. Mindegyik csípőtanga széles oldalpánttal. A pocakomig nem ér fel egyik sem, így még nem kényelmetlen. Nem tudom mi lesz, ha már görögdinnye nagyságúvá nő a sárgadinnyémKépKép Azt hiszem, akkor is inkább valami csípő fazont fogok keresni. Eleinte fura volt a tükörbe pillantva, hogy milyen alacsonyan fut a bugyi széle, de viseletnek már a legelejétől szuper. Arról nem is beszélve, hogy a papát lázba hozzák a bugyik. Kiterítve furcsák, nagyobb a szélessége, mint a magassága, de rajtam már csini (legalább is a férjem szerint).

LinatoKép
Hihetetlen csajócáid vannakKép Mindig történik körülöttük valami. Még az a szerencse, hogy az ajtórácsapáskor nem történt komolyabb baj.
KullancsKép (4 napja én is kiszedtem egyet a férjem popójából, de arra még nem gondoltam, hogy egy gyerekből merném-e kiszedni.)

JudyKép
Kellemes nyaralást, és mindenek előtt nagyon jó időt kívánok! Kíváncsi vagyok az élményekre, mert június végén mi is szeretnénk majd menni. Gondolom a nagyfiad meghódítja majd a tengerpart összes lányátKépKép

CsajokKép
Tegnap nagyon jó fitness órán vettem részt. Az Arany J. utcában van egy ifjúsági centrum, ahol az Aktív Szülés Program alapítvány szervez és bonyolít kismama fitness-t (azt hiszem itt van a kismama thai-chi is), jógát, baba masszázst, stb.
Na én tegnap a kismama fitness órára mentem el - és lenyűgöző volt. Nagyon kellemes zenére, hihetetlenül lágy mozgásokkal úgy átdolgozott a tréner, hogy azt előre elképzelni sem mertem. Keményebb volt a farizom gyakorlat, mint Rubint Réka kaziján - és közben egyáltalán nem húzodott a hasam. Sőt, csináltunk hasizom gyakorlatokat is úgy, hogy nem fejtettünk ki hasprést, így a baba is biztonságban volt. Az óra utolsó harmadában volt intim torna mindenféle gyakorlatokkal. Eddig azt hittem ura vagyok a "gátrendszeremnek", de tegnap 5 perc alatt beláttam, hogy kell még nekem a gyakorlás.
Az óra végén pedig lekapcsolt lámpák mellett a tréner mutatott jó pár vajúdó pózt, amit lágy zene mellett próbálgatni lehet, hogy mindenki megismerhesse, melyik testtartásra hogyan reagál a teste. Használhattunk labdát, párnát, szivacsot...
Ami külön tetszik, hogy van egy kis könyvtáruk is, ahonnan 2000 Ft-ért bármilyen könyvet lehet kölcsönözni (persze kizárólag szülés/születés témakörűek), aztán ha 2 héten belül visszaviszi a kölcsönző a könyvet, visszakapja a teljes 2000 Ft-ot.

Teljesen feltöltődtem attól az egy órás mozgástólKép Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Csirkesz
(22+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Nállunk úgy van tervbe egyenlőre, hogy az ágyunk mellett lesz a kiságy, legalábbis az első időkbe, amíg nem alussza át az éjszakát! Én nem biztos hogy bemerném fektetni közénk, bár nagy az ágy, de tuti, hogy attól rettegnék végig, hogy a párom véletlen megnyomná, vagy ilyesmi! Mert hát az én párocskám nem egy kis ember és ráadásul úgy fordul éjszakánként, hogy hullámzi alattam az ágy.
De hát majd mindent meglátunk, mivel tapasztalatunk még nincs e téren!

Mindenkinek nagyon szép napot és kellemes hétvégét!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Ugylatom sok a koztisztviseloKép (szakvizsga a legszornyubb benne)
A gyes/gyed alatt is ugyanugy jar a szabi es azt mielott visszmegy dolgozni kiveheted. Ezert is veszem ki az osszes szabimat.

Magzatmozgassal kapcsolatban volna egy kerdesem. Mar eleg erosen erzem a rugdosast, de egy hete kb naponta tobbszor is olyan erzesem van mintha a huvelyembe rugna. Tudom hogy nem ott van, csak nagyon hatul erzem a rugast, nem a hasfalon vagy ilyenek. Ti is erzitek belul is?

A cukor eredmeny attol is fugg hogy milyen teszt volt. Jo ha megismeteltetik. Nekem mindket terheleses alacsony lett, de az elso 2,1 a masodik 2,8. Erre csak legyintett a doki, hogy tul jo ahhoz kepest hogy terhes vagyok.

csengo 23+6
Vendég

Csengő, a szakvizsgát ne is emlegesd. Áprilisban estem túl rajta. Uuuuutáltam!

Én olyasmit szeretnék kérdezni tőletek, ami még elég távoli dolog, de azért kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan tervezitek: amikor megindul a szülés, kiket fogtok értesíteni? Akkor szóltok a családnak, barátoknak, amikor elindultok a kórházba, vagy amikor már megszületett a bébi?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Szerintem en vagyok az egyetlen, aki azert a szakvizsgat nem banja... A ferjem a munkatarsam, de masfel eve ott kerultunk kozel egymashoz, annyira hogy egyutt nem tanultunk es buktunk megKép Szoval ha nincs szakvizsga, nem varnank a kozos kisfiunkat....

Szerintem ha elindult a szules a szuleinknek szolunk, ha megszuletett a baba, utana az ismerosoknek.

csengo 23+6
Vendég

Csengo, szakvizsga Kép Kép Kép

Kép

Kép
liv

Liv, CsengoKép

Lenne egy kérdésem hozzátok, mivel én is pályatárs volnékKép Még nem szakvizsgáztam - 2006. jan.15-ig kell letennem. Így, hogy elmegyek szülni szintén kell tartanom a kitűzött dátumot, vagy kitolódik addig, amíg munkába nem állok újra? Úgy tervezem ugyanis, hogy most pár évig nem térek vissza, mert további gyerkőcöket is szeretnénk.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok Kép
Na megint napokig nem tudtam jönni (munka hegyek Kép ) és mennyit írtatok.

Csak az utolsó hozzászólásokhoz.
Csengő: nekem is szokott úgy ütni/rúgni, mintha a puncimat Kép rugdosná. Apja már rá is szólt, hogy azt csak hagyja békén, az az ő területe Kép
Ez néha nagyon tud fájni, és tök hülyeség és tudom, hogy nem lehet, de olyankor az az érzésemvan, hogy mindjárt kiesik.
És most már egyre valószínűbb, hogy nem süket a gyerek Kép, mert tegnap is voltunk este egy rendezvényen, hangos zene és végig majd szétrúgta a hasamat. Nektek nem szokott fájni ahogy rúgdos? Mert nekem néha akkora erővel teszi, hogy megugrok tőle.

Kinek szólunk? Szivem szerint senkinek, mert csak feleslegesen izgulnak órákig, de igazából ezt még nem döntöttük el.

Edit (25+2)

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia Liv!
Én úgy gondolom, hogy ha már tuti, hogy nem téves a riasztás és bizti, hogy szülünk akkor a szülőknek és én személy szerint a legjobb barátnőmnek szólok, mert szeretném, ha Ő is ott lenne! A többieknek meg ha már megvan a bébi!
Liv, Ti mentek 3D-s ultrahangra? Mikor? Mi is szeretnénk majd és nem tudom, hogy mikor lenne a legjobb!

Üdv, Györesz

Kép
Kép
györesz

Csengő/Reditke,
csatlakozom Hozzátok, nekem is volt ilyen érzésem, ami azzal párosult, hogy nagyon "lent" éreztem a babuszt, meg is ijedtem és felhívtam a dokimat, aki nem értette, miről beszélek, dehát hogy is értené, mikor neki nincs hüvelye, meg babát sem hordott még ki soha. Szóval ez szerintem nem gond, csak lent van és ott rugdos. Nekem fájni nem szokott.

Szülés: én azt nem tudom, ha hirtelen jön rám és mondjuk éjszaka, a lányommal mit csinálok majd. Szeretném, ha a párom bent lenne velem, legalább, amíg vajúdok.
Vendég

Sziasztok csajok!Kép

Ma megint genetikai UH-n kötöttem ki, mert a bamba védőnő doplerrel tegnap nem találta az egyik szívhangot. Persze rendben van mindkét gyerkőc, és 2 Tökös Döncink lesz, így csatlakozom OrsolyhozKép a férfiuralom terén.

LinatoKép
Kérlek javíts a táblában. Tehát 2 kisfiú, Olivér és Sámuel névre fognak hallgatni.KépKép A Kristófot a párom leszavazta, az öcsém nagy örömére, aki Samut akart a Gyűrűk ura miatt.Kép

Punci rugás:
Én is érzek néha lent olyat, mintha a kis lábacskája beszorult volna a szeméremdomb mögé. Ilyenkor kis tornával ki szoktam szabadítaniKépKép

Szülés:
Nem szólunk senkinek, csak ha meglesznek a picúrok. A párom lesz a hírhozó.Kép

Az utazóknak jó pihenést kívánok, és mindenkinek jó hétvégét!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép

Ennyi tökös Kép Kép
Gratula!

Edit
Kép

Kép
reditke

Csengo!
Szerintem a baba valami ideget rúg meg, ami a hüvelybe fut le, és azért érzed így.
Nekem úgy rugdos bent, hogy kint nem érzékelhető, és mintha egy hatalmas buborék pattanna bent szét. Fura érzés.

Liv!
A szülőket csak a szülés után tervezem értesítetni a férjecskémen keresztül, ill kicsit később a barátokkal már én beszélek ( a baráti társaság leginkább a részemről van).

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Csengo, nekem is pár napja elkezdte a belül mélyen puncimon való ugrálást, ami elég kellemetlen. Szabályosan összerándulok, mikor ezt csinálja.

Alvás: nálunk nem téma, mert jelenleg 1 szobás a lakásunk (ugyan 40 nm), tehát babó velünk alszik, viszont szeretném, ha a saját ágyát használná. Október/november környékén költözünk a házikónkba, lesz saját szobája, akkor jó lenne, ha azt szokná meg.

kata
katta

Csirkesz, jövő héten én is megyek az Aranytízbe tornára, mert én is csak jót hallottam róluk. Te hányra mentél, úgy tudom, hogy kedden és csütin van 17, illetve 18 órától. Hátha összfutunk. Ja, és be kell jelentkezni telefonon?

kata
katta

Trompi!
Nálunk a kiságy a mi szobánkban van és ez így is marad. Sőt Miléna nem is aludt benne soha, mert nem volt hajlandó. Korina pedig egy hónapja nem alszik már benne. Most már a saját szobájukban vannak, de az ikrek velünk lesznek.
Egyszer régen olvastam, hogy azoknál a babáknál akik az anyukájuk mellett vagy abban a szobában alszanak szinte soha nem következik be a hirtelen csecsemőhalál. Még ha ez nincs is tutira így, engem ez valahol megnyugtatott egy kicsit.

linato(22+5)
linato

Hi
az aranytizben en pont nem voltam tegnap, de en mar 8x voltam. Olyan jo erzes utana.... egyedul nem merek mozogni. Eleinte nem voltak sokan, akkor a 18-ra mentem mostmar faradekonyabb vagyok es a 17-orason szoktam megjelenni. Nem kell bejelentkezni, de a tajekoztatoval ellentetben nem kell cipo es helyben is lehet fizetni. En rogton 8eFT-os berletet vettem, 14 alkalom.

MEgnyogudtam a furcsa erzesek utan, mert neha tenyleg olyan mintha a huvelyemben maszkalna....

Nalunk lesz kulon gyerek szoba onnantol, hogy atalussza az ejszakat de addig vele alszom, a ferjem meg majd meglatja, hogy mit valaszt. Egyenlore en azt nem tudom elkepzlni, hogy a ferjemtol kulon legyek. (Nalunk a hazon csak az egyik szoba van kesz, tehat eleve csak ha elkeszul akkor lakik ott a kicsi.)

Mi is szeretnenk tobb babat. Nalunk a cegnel aki a torveny elott ment el szulni es van ujabb babaja, meg nem vizsgazott le, ebbol gondolom, hogy ilyenkor kitolodik a szakvizsga hatarido.
csengo
Vendég

Köszi mindenkinek bugyiügyben a tanácsokat. Holnap megyek beszerző körútra, mert a helyzetem tarthatatlan.Kép

Marica! Kép A vérszegénység és a testméret közt szerintem nincs összefüggés. Nekem is határérték alatti lett a hemoglobin és még néhány más érték, pedig nem vagyok sovány.
A vércukrom 6.21 lett. Ma kaptam egy mailt, melyben azt írták, hogy ez még nem lehet terhességi diabétesz, mert az csak a 24 hét körül alakul ki. Majd jövő héten megyek a védőnőmhöz és a dokihoz, majd megmondják, mi legyen.

Jó hogy felvetődött ez a hüvelyi fájás. Nekem ugyan még a babáim nem rugdosnak érezhetően, de régebben hetekig nagyon fájt a hüvelyem. Olyan volt, mintha késsel szurkáltak volna felfelé, a méhemig. Az orvosom nem látott semmit. Olvastam viszont, hogy van hüvelyi viszér is, az is okozhatja ezt a szurkálást. Mostanában szerencsére nincs ilyenem.

Mi egy szobában alszunk majd a babákkal. Ha a férjem nem bírja a ricsajt, max. átmegy a másik szobába, bár szerintem onnan is hallani fogja a sírást.Később mi átköltözünk a mostani nappalinkba, ők meg maradnak a helyükön.
eszter28

Csajok Kép

Első baba révén, én anyukának még tapasztalatlan vagyok, de mit gondoltok hány hetes/hónapos/éves korban fogja átaludni a pici az éjszakát? Tudom, hogy mindegyik baba más, de sokan azt írjátok, hogy külön szoba, de addig vele alszom, amíg át nem alussza az éjszakát stb.
Mivel a környezetemben rengeteg kisgyerek és baba van, így látom, hogy barátnőmék 9 éves kislányának most volt hatalmas törés, hogy "végre" kiköltöztették a saját szobájába.
Én tartok attól, hogy ez nem csak heteket jelent, hanem 1-2 évet is, akár.
Szerintetek?

Edit
Kép

Kép
reditke

Vannak nyugis babák, akik már akár pár hetes koruktól átalusszák az éjszakát, mások meg 9 hónaposan sem. Ezt tapasztalat hiányában én is csak onnan tudom, hogy a neten ilyeneket olvasok.
eszter28

ReditkeKép
Köszi a gratulációkat!

EszterKép, LinatoKép
Úgy látom ebben egyetértünk, mert nálunk is velünk lesznek egy szobában az ikrek. Ha Apus nem bírja, akkor kimegy a nappaliba aludni. Én is hallottam ezt a bölcsőhalál teóriát, hogy ebből a szempontból jobb ha egy szobában vagyunk velük. És most még úgy gondolom, hogy ha nagyon sírósak lesznek éjjel, akkor én engedni fogok, és magunk közé veszzük őket az ágyban, mert nem akarom, hogy kifulladásig bömböljenek. KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Gratula a fütyisekhezKép

Kata!
Tegnap a 18.00-as órán voltam, nagyon jól esett. Telefonon tényleg nem kell bejelentkezni, senki sincs szuper modern szerkóban, mindenki kedves. Tornacipő sem kell - a tapasztaltabbakon papucsot láttam, hogy az öltöző, wc, és terem között abban mászkáljanak.
Az időpontokat egyébként jól tudodKép Az alagsort kell megkeresned, ami a recepciós üvegajtó után található lépcsőházból közelíthető meg.
Valószínűleg megyek kedden, de még nem tudom hány órára. Mindkét órát ugyanaz a tréner tartja.(próbaként én 4000 Ft-os bérletet vettem, ami 6 alkalom)

Kellemes pihenést mindenkinek a hosszú hétvégére!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Haliho!

Cat: gratula a futyisekhezKép

Csirkesz: meg en sem szakvizsgaztam, gondolom majd szolnak ha kell. MOst ugye mar nem dolgozom masfel eve, plusz meg jon a baba, szal nyilvan kitolodik vagy nem tom. Azert nem szeretnek gyed alatt vizsgazniKép

Nalunk kezdettol fogva kulon szobaban aludt Lacko es en nem is banom. Soha nem volt ezzel gond, mondjuk o jol aludt a kezdetektol, amikor meg szopott ejjel, akkor athoztam, szopi 10-15 perc aztan ment vissza aludniKép Ja es ki mit ert ejszaka atalvasa alatt? Lacko 13 hos koraig ebredt 1x ejszaka meg szopizni, akkortol alussza at tenylegesen az ejszakakat.

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Liv! Tényleg ismételték az AFP-t, a másodiknál 80 lett és 1.8 MOM. A doki ennél sem nyugodott meg igazán. Mert egyrészt még ez is eléggé a felső határértékhez közeli, másrészt ekkora különbség nem lehet, valamelyiket valószínűleg elcserélték a labiban. Viszont akkor kérdéses, hogy melyik is az enyém a 2 közül. Úgy beszéltük meg, hogy akkor maradjunk annyiban, hogy a 3-as, és jobban oda kell figyelni mindenféle dologra. Végül is ebből a hozzáállásból nem lesz gond... A plusz odafigyelés meg még valamilyen szinten meg is nyugtat KépKépKép
Eszter4 Nekem az előző terhességnél maga a tökéletesség volt az AFP, nem én írtam. Dokihoz Pestre járok, ott dolgozik, ezért is a Dél-Pestiben fogok szülni. Egyszer voltam itt Tbányán dokinál ( 100%-osítani a mostani terhességet Kép ), aki nagyon csodálkozott azon, hogy határozottan többszöri kérdésére isaz volt a válaszom, hogy igen, szeretnénk ezt a babát megtartani. Ő többször is visszakérdezett, hogy komolyan meg akarja tartani??? Mintha nem ez lenne a normális döntésegy tervezett babánál KépKépKép Na szóval még jó, hogy nem ilyen helyre járok!!! ;-) Te egyébként csak az ikrek miatt jársz Pestre?
Vércukor: a 6.9 még határértéken belüli, tehát elfogadható. Viszont az nem igaz, hogy a terhességi cukorbetegség a 24. hét körül alakul ki. Ugyanis rengeteg kismama van, akinek a 12. heti vérvételkor veszik észre, hogy nem oké a dolog, és onnantól ők terhességi cukorbetegek. Viszont akinek a 12. héten minden oké volt, az még lehet terhességi cukorbeteg a 24. hétre KépKépKép
A bugyikkal én is gondban vagyok. Hétfőn vettem 3 db L-eset, alapból M-es elég szokott lenni. És a 3-ból 2 nem jön rám Kép Pontosabban rámjön, de pocakban piszokul vág, tehát nem használható. Az első terhességem alatt szinte az összes korábbi bugyim végig hordható volt, most meg szinte egy sem, pedig még csak a 6. hónapban vagyok. Egyébként most teljesen más a hasam alakja is, tök csúcsos.
A lányom az első naptól külön szobában alszik. 3 hónapos korától alussza végig az éjszakákat, néhaazért felébred, de hamar visszaalszik. Szerintem jobb, ha az elejétől megszokja, hogy az az ő helye, később így tuti nem lesz gond. Van olyan ismerősöm, aki anno úgy tervezte, hogy fél éves koráig velük alszik a baba. A gyerkőc most lesz 3 éves, és még mindig velük alszik, ugyanis nem tudják átszoktatni a másik ágyba Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Csirkesz, én sem tudom biztosan, de szerintem is kitolódik a szakvizsga-határidő. De az egyik kolléganőm pl. a gyed alatt csinálta meg.

Györgyi, nem tudom, megyünk-e még 3D-re, mert, tudod, amikor kicsit magas lett az Afp-m, oda is elküldött az orvos, így már voltunk. Kép Képet, videót ugyan nem kaptunk, mert ez nem fizetős volt, hanem kimondottan azt nézték, hogy minden rendben van-e.

Liv

Kép

Kép
liv

Pocó, az 1,8 MoM szerintem teljesen elfogadható. 2,5 a normálisnak a határértéke, nekem három orvos is ezt mondta, plusz telefonban ezt mondták a Schöpf-Mérei genetikai osztályán is, így én teljesen megnyugodtam, hiszek az orvosoknak, és hiszek a 2 uh-nak is, ami megmutatta, hogy minden rendben van. Te se aggódj, egész biztos, hogy nincs okod rá! Kép

Kép

Kép
liv

Nem aggódom most már, 3 orvos is nézte UH-on a babát, és mindegyik azt mondta, minden rendben. 3 doki már csak nem téved... KépKépKép
Egyébként én is tök megörültem az 1.8-as MOM-nak másodjára, de hát a dokim nem hagyta, hogy a fellegekből kelljen visszahozni engem ;-) Mindegy, azért a lényeg akkor is az UH-ok tömkelege!!!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok,
én a mi szobánkban altatást kb. fél éves koráig gondolom. Tekintettel kell lenni az iskolás lányunkra is, bár ő elég mélyen alszik, azért nem szeretném, ha éjszakánként felriadna. Addigra pedig a kettejük szobáját teljesen át akarjuk alakítani, mert most egyelőre a lányom birodalma, amit majd meg kell osztania. Talán neki sem lesz így olyan hirtelen minden... Másrészt én nem tudnék nyugodtan aludni, ha nem tudhatnám magam mellett a picit. Dehát mindenki más és más szempontok alapján dönt, nincs ezzel semmi gond.
Vendég

Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!
Szülés:Remélem nappal szülök és a lányom addig az oviba lesz.A férjem mellettem lesz,pont úgy mint az első szülésnél.Csak a varrásnás küldtem ki,hogy szóljon a családnak telefonon.Meg az a rész már nem sorolható a szép dolgokhoz.
Ti terveztek gátvédelemmel szülést?Nekem nem fájt a vágás és már azon a napon tudtam ülni de ha nem hosszítja meg nagyon a fájások idejét lehet,hogy megpróbálom.Ez a dokitól is függ,hogy mit szól hozzá.
Hol aludjon a baba?Én erre csak azt tudom mondani,hogy természetesem az ágyam mellett lesz az ő ágya.Már írtam nektek,hogy Ágota álmában büfizett(meg volt büfiztetve,csak maratt bent egy kis levegő)és ha nem ott alszik észre sem vaszem,hogy nem tud levegőt venni mert tele volt az orra és szája is.
Ágota fog a nyár folyamán külön szobába költözni mert akár milyen mélyen alszik szerintem a sírásra felkel.Főleg a hajnali evésre ami3-4 óra körülre esik.Ilyenkorra már nem alszik olyan mélyen és visszaaludni meg már nincs ideje.Ágota velünk alszik imádom pedig sokszor megrugdos.De nekem olyan megnyugtató,hogy egy kupacban vagyunk."Legalább éjjel együtt a család".
További szép napot!GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti, én meg fogom kérdezni az orvostól, hogy mit szól a gátvédelemmel való szüléshez, és ha ő egyetért, arra gondoltam, megpróbálom, aztán ha nem megy, akkor gátmetszés.

Kép

Kép
liv

Kriszti!

Miléna 2 éves és 5 hónapos volt amikor Korina született és egyetlen egyszer ébredt fel éjjel amikor hazajöttünk a kórházból. Akkor sem a sírásra, hanem engem keresett, hogy ott vagyok-e? Pedig Kori sírt minden éjjel, amikor éhes lett.
Kellemes hétvégét mindenkinek.Kép

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak Nevek
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21 egy baba
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház egy baba
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház egy kisfiú
Babs IX.1 Máv Kórház egy baba Péter Johannes, Anna Catherina
Exile IX.eleje egy baba
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház egy baba
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház egy baba
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház egy baba
Noémi IX.8 Máv Kórház egy baba
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Bálint
Patricia IX.12 egy baba