Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ezeréve nem írtam, mert nem tudtam. Állandóan reménykedtem, hoyg hamar megtöltitek az oldalt és akkor már én is ismét írhatok. Amikor még 1 bejegyzés hiányzott, megkértem Nórit, hyog írjon még egyet, de utána rögtön Édesanyámékhoz utaztunk pár napra és ezért csak most tudok jönni.

Nóri, nagyon köszönöm, hoyg írtál és ne haragudj, hoyg csak iylen későn jöttem, mégis. Remélem, most már mindketten jól vagytok és ha jött válasz az ovitól, akkor pozitív volt! :)
Egyiket sem használom a felsorolt böngészők közül, mi Operások vagyunk. :D Azt hiszem, valóban az ő hibája, de már annyira megszoktam, hyog nem szeretnék váltani. Anyósomnál Mozilla van, de nagyon nem szeretem, úgyhogy maradok ennél, max. 1 hónapig nem írok a fórumra!!! :P :D

Folytatom, de részletekben teszem be...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi, örülök, hyog szerencsésen megérkeztetek és leszámítva a sok rohangálást, jól vagytok! Ne haragudj, nem emlkészem már, mennyit lesztek Mo-n, csak most nyáron vagy ismét hosszabb ideig? Éppen láttam, hoyg elmúltál félidős, hihetetlen, hyog rohan az idő! Lassan nekem is munka után kell néznem, mert Boró mindjárt tölti a 2-t!
Alida legújabb aranyköpései????

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter, én is megnéztem a fotókat: nagyon édesek a manók! Érdekes, kisebb korukban - szerintem - nagyon hasonlított egymásra Réka és Zalán, most viszont már nem annyira. Réka abszolút csajos, Zalán meg fiús irányba változik. Nem mintha nagyot mondtam volna ezzel, de én így látom. :)
Mi nem hinném, hoyg csinálunk bármi különlegeset gyermeknapkor. Tavaly volt ugrálóvár itt is, ha lesz most is, akkor természetesen elmegyünk, vagy esetleg a hiperszuper új játszótérre (ez nem itt nálunk, hanem a városban van) de max. ennyi. De még ki tudja, miylen lesz az idő. Most esik tegnaptól. Már nagy szükség volt rá, mert gyakorlatilag 2 hónapja nem volt eső errefelé, ami néha volt, még esőutánzatnak sem illik be.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Emese, örülök, hyog ilyen jól beindult a foglalkozás, biztos minden időd le van így már kötve! A férjed miatt nem irigyellek. :oops: :roll: Biztos állandóan rettegsz, hoyg valami baja lesz, meg... ne haragudj..., de így te is nagyon sokat vagy egyedül a manóddal. Én is elég sokat vagyok egyedül, emrt a férjem sokszor munkügyben is elutazik napokra, hétvégéken meg zenél legtöbbször, de ezek amolyan muszáj-dolgok. Én bizony nem tudnám elviselni, hoyg egy hobbija miatt annyit ne legyen otthon. No jó, a páromnak is hobbija a zenélés, de ha ingyen csinálná, biztos nem engedném. :P Remélem, nem bántottalak meg, mert nem állt szándékomban, csak leírtam, hoyg én miylen korlátolt vagyok iylen téren :oops: és minden tiszteletem a tied, hyog ezt te jószívvel elfogadod neki.

Olive, merre vagy? Mindjárt Pünkösd is lejár, nemhoyg a Húsvét!!! :wink: :wink: :wink:

Andi, Kati, Andrea, Rita, merre vagytok, írjatok ti is! Meg mások is a régiek közül!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mi jól vagyunk, hál'istennek a karcolásokat és kék-zöld foltokat leszámítva a lányok is egészségesek. Sőt, talán éppen ezek mutatják, hyog mennyire is azok! :lol:
Krisztát én is beirattam oviba, ha minden igaz, nem utasíthatják vissza, sőt, ha sikerül a bővítés, akkor két csoportot indítanak és még több gyereket felvehetnek. Jó lenne, emrt akkor hátha Borót is felvennék. Különben bölcsibe kell iratnom még most valamikor (bár ezt mindenképpen megteszem), de jó lenne, ha nem kellene két helyre vinni a manókat. Annál is inkább, hoyg bölcsöde csak a városban van .
Krisztám nagyon ügyes kislány lett, most már lehullóban a hisztikorszak csillaga; még megteszi néha-néha, de már lehet rá észérvekkel hatni, könyneben lehet komprumisszumot kötni. Nagyon szépen beszél, ha valaki nem mond valamit jól, azt kijavítja :D , és kb. 1 hete, hoyg kiejti az r hangot. Még nem mindig vagy még nem teljesen tisztán, de már pörög a hang.
Boróka önálosódási fázisban van, egyedül szeretne mindent csinálni, az evéstől kezdve az öltözködésig. Míg az első, még úgy ahogy, de megy, az öltözés még persze, hyog nem. Igaz, vannak napok, hogy 5 rend ruhát cserélek rajta, mert az előke fogalmát nem akarja létezőnek tekinteni :P , és persze, a konyhát is napjában annyiszor kell felmosnom, ahányszor itthon eszik. :)
A beszéde még nem indult meg, csak néhány szót mond, de ért mindent és mindent megértet velünk. Legújabb szavai a hinta: valahogy így: inntte és a ló: óóóóóó. :D
Mozgásban ügyes, csak amúyg szalad, lépcsőn, fogódzva ügyesen közlekedik. A zenét imádja. :)

HA még hagyják a csajok, mármint nem ébrednek fel, teszek néhány képet is.
HA mégsem, akkor puszilok mindenkit már most!!! :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek pihenéssel telt a pünkösd. Mi Pécsett voltunk, nôvérem esküvôjén. Nagyon szép volt, és jól érezte magát mindenki, csak épp az idô lehetett volna kicsit szebb. Szombaton volt az esküvô, akkor volt pont a leghidegebb, de legalább nem esett. Aztán megtoldottuk az ottartózkodásunkat egy nappal, hogy ne kelljen folyton utazni, várost néztünk. Az újdonsült férj régész, úgyhogy idegenvezetést tartott a római kori leletek közt. Másnap pedig kis kerülôvel mentünk vissza Almádiba, megnéztük Siklós várát, illetve egy gyönyörû Árpád-kori templomot útközben. Nagyon jól sikerült a kirándulás, de hiába, nagyon fáraszt az utazás. Tegnap fôként csak pihentem, aztán visszajöttünk Pestre. Most hosszabban itt leszünk Alidával.

A siklósi várban volt egy bormúzeum is, borkóstolóval. Mikor kifelé jöttünk, Alida jó hangosan megkérdezte: Ez egy kocsma?

Persze az esküvôn is ô volt a középpontban, addig toporgott a menyasszonyi torta körül, amíg ô kapta az elsô szeletet! Mindig odament nôvéremhez, és ilyesféléket mondott neki: De szép menyasszonyi lepled van! Egyszer még a de szép a gúnyád is elhangzott.

Almádiban pedig már érik a korai cseresznye és a meggy, GYula és ALida lelkesen szüretelték. Alida rájött, hogyha a kerti csap lépcsôjére feláll, akkor éppen elér egy alacsonyra hajló ágat. Mikor lecsipegette róla a cseresznyét, jött hozzám és kérdezte, hogy nem lehetne-e arrébb vinni a kerti csapot.
zsuzsi 81

Edith:

Látom, nagyon szuper játszóteretek lett! Remélem, nincs azért túl messze tôletek. A lányok is gyönyörûek! Gratulálok a r pörketéséhez! Neked van már ötleted, lehetôséged, ahová dolgozni mész? Borókát már oviba is be lehet adni? Vagy ez amolyan vegyescsoport? Remélem, sikerül majd a legjobb megoldást találni.

Tényleg túlvagyunk már a félidôn, elképesztôen szalad az idô. Holnap megyünk nôgyógyászhoz, megnézzük uh-n Kistesót, hátha elárulja a minemûségét. Különben nagyon sokat mozog, hasonlóan nôvérkéjéhez. És a hasam is nagyon nagy, nem is tudom, mekkora lesz a végére. Nekem semmi panaszom, csak mivel ilyen jól bírom, néha hajlamos vagyok túlhajtani magam.

Most viszont felébredt Alida (tegnap nagyon késôn értünk haza), úgyhogy megyek is, mindenkinek sok-sok puszi.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Edit, szívesen, máskor is...most is
Jó is az Opera, én is használtam, mikor még a mobiltelefonom volt a modem. Olyan kis all-in-one.

Tényleg, hová is akarsz menni vissza dolgozni?

Az a játszótér tényleg hiper-szuper! :shock:
Itt nálunk felújítják őket, pár hónapig örülünk nekik, utána megérkeznek a hajléktalanok és összerondítják az egészet :evil:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Zsuzsi! Megmutatta magát a bébi? És most ilyenkor meddig lesztek itt M.országon?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

A bölcsiben most lesz majd csütörtökön a gyereknap. Itthon szó sem volt róla, nem volt semmi. Amit meg akarok venni neki, különösebb xy-nap nélkül is megveszem.
Következő hét csütörtökjén meg a ballagás. Már hallom itthon a versikéket, amiket ott fognak mondani :wink: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Lilit felvették a kiszemelt óvodába, hurrá! Még mindig alig akarom elhinni, többször is megnéztem az értesítőt, hogy biztos nem olvastam el? Mert több csoporttársa Lilinek nem oda kerül, ahová tervezték a szülők :(
De Lili csopitársát, Jocit is felvették ide, úgyhogy nem lesz mindenki idegen neki. Mondjuk, ezzel a kisfiúval nem játszik annyit, sztem oviban sem lesz másképp. És az ismerkedés igazán nem okoz neki gondot 8) .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Itt egy kis nézegetni való
A kórházban, ahol mama van, ilyen tó van. Régen hattyúk is voltak, de túl hangos volt nekik a hely, vagy nem tudom, de elmentek a Tiszára :( .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok,

Nóri, aranyos Lili a videón. Hétvégén megyünk nagyszülőkhöz Törökszentmiklósra. Ha majd nyáron hosszabb időre megyünk akkor esetleg találkozhatunk valami jó játszótéren, nem gond Szolnokra bemenni. Egyébként milyen gyerekprogramot tudsz ajánlani? Az állatkertben már volt Réka, de biztos szívesen elmenne ismét. A Macimúzeumot ismered? Hol is van? Más ötleted van?
Egyébként pont hétévén lesz, hogy a férjemmel megismerkedtünk 12 éve, és ebből az alkalomból elmennánk valahová este, amikor már alszanak a törpék. Vna valami kedvenc éttermed vagy kávózód?
Bocsánat, hogy picit személyes lett ez a rész.

Zsuzsi, vigyázz magatokra, pihenj sokat. A tesód esküvője szuper jó lehetett. Jó ötlet, hogy közben kirándultatok is.

Mi hétvégén jöttünk-mentünk. Szombaton Halász Judit koncerten voltunk, volt arcfestés is, persze Réka sorba állt, így közel 1 óra múlva pillangóvá változott. Utána babalátogatóban voltunk, nagyot játszottak a nagyobb gyerekekkel.
Vasárnap pedig a Dédi szülinapja volt és ezen a napon búcsú a faluban, körhintáztak, ugráltak az ugrálóvárban, nagyon elfáradtak.

Nóri, örülök, hogy sikerült az ovi! Remélem nekünk is összejön!!!!!!!!!!!! Holnap jön hozzánk Réka kisbarátnője játszani, jó lenne ha egy oviba mennének!!!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Eszter! De jó lenne találkozni veletek!!! Szólj, mikor jöttök és összehozzuk :wink: Itt a házunk mellett pl. most van felújítás alatt a szebb napjaiban játszótérnek nevezett kutyafuttató-kocsma-hajléktalanszálló :evil: . Újra játszótér lesz!!!

Éttermek: nem tudom, mikor jártatok itt utoljára, vagy mennyire vagytok képben Szolnokon, de van pár jó hely. Na, most sajna nem saját tapasztalatból fogok írni :cry: , de utánakérdezősködtem. (én amúgy a kínai kajáldába szeretek járni 8) )
>az új Buszpályaudvarunk (Plazaval, Skálával szemben)tetején van 1 étterem, teraszos, tipp-topp
>kint a Tiszaligeti Garden hotelt is dícsérik
>a gyönyörű szépen felújított Kossuth terünkön is van teraszos étterem. Sztem én ezt választanám a >>>szökőkutak<<< miatt :wink: Az esti díszkivilágított vízoszlopok gondolom, még szebbek, mint nappal...pedig akkor sem kutya látvány :lol: Viszont ez a gyerekeknek is jó hely!!! Szoktam vinni Lilit kánikulában (idén még nem voltunk :cry: ), és mezítláb-félmeztelenül visítva pancsol :lol:

Aktuális programokról pedig a http://www.szolnok.hu/ -n tudsz informálódni. Kimondott gyerekprogramokról nem vagyunk híresek. Talán a Plazában? De ott is inkább csak hétvégenként délelőtt van valami, ha van.
Új buszpályán játszóház... :roll:
Én pl. olyan bábelőadást hiányolok, ami nem szombat de. 11-kor kezdődik. Mert hát ez elég idétlen időpont sztem, még 1re sem mentünk el.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Én meg elnéztem, nem is csütörtökön, hanem pénteken kesz a bölcsis gyereknap...még jó, hogy nem sorakoztam oda csütörtökön :lol:
Lesz most is arcfestés. Tavaly nem álltunk sorba, idén lehet, rászánom magam :wink:
Képzeljétek, megint megkérdeztem Lilit, kell-e neki fülbevaló, és határozott igent mondott! Úgyhogy le is beszéltem a kozmetikusommal, jövő kedden megyünk.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

OLIVE!!! Itthon vagytok már? Írhatnál :cry:

Legnagyobb meglepetésemre, böngészőm Kedvencei közt megtaláltam a régi Baba-mama fórum linkjét. Most azt olvasgatom vissza, bár az én hozzászólásaim még sehol nincsennek.... :shock: Mikor maradtam én onnan ki????? De Betty írta nektek, hogy megszültem :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Eszter, sikerült az ovitok?
Komolyan mondom, én teljesen bele vagyok szédülve ebbe a mi ovinkba :P
Kiderült, nem is csak póni van, van rendes nagy ló is, azon már a középsősök és a nagycsopisok lovagolnak kötőszáron, vagy min.
De ahogy elmesélték a dolgokat -és nem csak az óvónők, hanem a többedik gyereküket odahordók és az ott dolgozók is, akik az unokájukat hozzák ide- olyan az egész, mint egy család. Az egyik óvónénink fiatal, 32 éves, a másik meg nagyi, nyugdíj előtt 2 évvel álló. Ő a tyúkanyó :lol: Itt nincs az, mint a bölcsiben, hogy ez a te gyereked, ez az enyém. Itt mindenki mindenkié, sőt, más csoportok közt is van átjárás, a nagyobbak viszik az apró ajándékokat a kicsiknek...így segítve pl. az egyedül maradt óvónőt, ha a másik szabira megy vagy beteg. Mondjuk ez sok helyen van így...
A nagyanyó korú óvónőnket már kérdezte 1 anyuka, hogy "de ugye végig viszi még ezt a csoportot, nem megy addig nyugdíjba?" :lol: Ő már ismeri.... :wink:
Majd szeptemberben lesz következő szülői, ott mondják el a részletesebb napirendet. Most leírtuk, mit kell vinni majd kezdésre, beszoktatás menetét.
Jelet választottunk. Lili előtte előadta, hogy neki vagy fagyi, vagy tulipán, vagy virág legyen a jele. Nos, ezek közül egyedül virág volt, de már azt is lestopizták. Úgyhogy a bögrét választottam. Ezt elég könnyű lesz belerajzolni a cuccaiba majd :oops: :wink: . Volt cica is...szegény anyuci, mire mindenhová cicát rajzol
Lilim mindezalatt pótnagyinkat szórakoztatta 8) Még jó, hogy van nekem :)

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Na ennyi voltam :roll: :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Nori, itt vagyok! :D

Mar nem is tudom, mikor maradtam el, olyan regen irtam. Azert visszaolvastalak titeket, ugyhogy kepben vagyok. :wink: Mi kozben voltunk otthon. Nem birtam volna ki, hogy ne legyunk otthon az eperszezonban. Apukam rengeteg epret hozott haza a kertjebol es mar volt koran ero cseresznyeje is.

Hulla vagyok, ugyhogy most nem is irok tobbet, csak feldobok egy-ket kepet Lollirol. Apank Skociaban van egesz heten es szamomra meg egy kicsit szokatlan egyedul lenni Lollival. Ez az elso alkalom. Gondoltam is Norira, hogy nem semmi, hogy egyedul ilyen szepen es ugyesen nevelgeti Lilit! Lehet, hogy bele lehet szokni, de nekem nagyon farasztonak tunik. Le a kalappal elotted, Nori!

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

Kép Kép Kép

KépKép
olive

Sziasztok,

Nóri, köszi a szolnaoki tippeket. Sztem hétvégén Tamással kipróbáljuk az egyik helyet, romantikázunk. Ha pedig hosszabb időre megyünk akkor keresünk alkalmat és találkozunk. egyébként én kevsébé, Tamás jobban ismeri Szolnokot, odajárt középsuliba és fősulira, vendéglátósként végzett, de ma már pénzügyes.

Olive, nagyot nőtt Lolli! Kitartás! Én is egyedül vagyok pár napig sajna!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Nóri:
nagyon jó lehet az az ovi! Lili biztosan nagyon jól fogja ott érezni magát, na és neked is megnyugtató lesz, hogy a legjobb helyen tudhatod. Nekem meg fô a fejem, mert Kanadában semmi normális nincs, csak fizetôs, de enni pl nem adnak a gyereknek, csak amit én viszek be neki. Mindegy, nálunk egy évig úgysem aktuális a téma, mert jön Kistesó, úgyhogy van még idô.

Ezt Alida üzeni: jjjjjjjjjjjjghnklmkbllnm,m.b,,b,n.jm.,gbh.,,hnb,nn..nnnnnb,, ,, , ,,, mmn'c;prptypouipo[ptp6yt06-[y[yp[]i][u[[uy[ppipo0-07077007007puoiioppppoouoiimbt :wink:
zsuzsi 81

Eszter:

Biztos nagyon jó lesz a hétvége. 12 év nagy idô, gratulálok! Aztán majd mi is találkozhatunk, bár jövô péntektôl szerdáig nem jó nekünk, de utána szerintem menni fog.

Olive:

Nagyon szép kislány Lolli. Ezek szerint csak rövid idôre látogattatok haza? Ha nem szoktál hozzá, hogy egyedül légy vele, biztos nehéz eleinte.

Alida kicsit taknyos lett, ráadásul nem tud még orrot fújni, így eléggé kellemetlen. Ny?gösebb is mostanában, és sokszor elképesztô hisztiket tud csapni, de azt hiszem, hogy ez mindenkinek ismerôs. Tegnap viszont mondott egy nagyon aranyosat, amit le is írok: egy nagyon vastag könyv tetejére felmászott az "állatkája" (keze), és biztatott engem is, hogy másszak utána. Kérdeztem, hogy mit lát onnan, mire mondta, hogy semmit. ?Hát akkor minek másszak fel? ? Hogy lásd, hogy mit nem látsz!

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

valamiért gondolatjelek helyett kérdôjeleket rakott... :roll:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Nori, nekem is nagyon szimpinek tunik az az ovi, az alapjan, amiket irtal rola.

Zsuzsi, itt a bolcsi fizetos, az oviban (illetve itt mas a neve, de 3 eves kortol jarnak oda) mar jar 5 ingyenes delelott vagy delutan. Tehat, nem ugy van, mint otthon, hogy egesz nap ott van a gyerkoc.

Nagyon birom Alida beszolasait. :lol: Azt hiszem termeszetre Lolli nagyon hasonlit ra. Lolli is nagyon baratkozos, fecsegos kiscsaj. Ma is seta kozben az utcan mindenkinek koszont. Erdekes nezni az emberek reakciojat. Van aki azonnal visszakoszon es mosolyog, van aki meglepodik, de aztan megis koszon es van, aki csak tovabbsetal, mintha mi sem tortent volna.

Tegnap itt volt Lolli kis baratja. Annyira edesek egyutt! Baratnommel ultunk a konyhaban es beszelgettuk, kozben ok bementek a nappaliba jatszani. Egyszer csak hallottuk, hogy beszelgetnek egymassal. Neha egy-egy szot ertettunk, de tobbnyire halandzsa volt. A vicces az volt, hogy teljesen ugy hallatszodott, mintha parbeszedet folytatnanak es meg is ertenek egymast. :lol: A zenebolcsiben mindenki meg szokta mosolyogni oket, amikor kezen fogva vagy atkarolva ulnek egymas mellett. :)

Edith, tenyleg nagyon jo a jatszoteretek. Az ittenit utalom, mivel Lolli imad csuszdazni es nem 2 eveseknek terveztek. Nem tud felmaszni ra es raadasul jo magas, en meg alacsony, ugyhogy igen jol szokott esni a hatamnak, amikor pakolgatom fel a csuszda tetejere. Ma is mentunk volna, de szakadt az eso, amikor indulni akartunk. Ja, kozben meg sutott a nap ezerrel. Vegul kimozdultunk, amikor elallt, de mar csak setalni, a jatszoterre nem mentunk.
Egyebkent ez az idojaras elegge megviseli Lollit. Tegnap is meg ma is a delutani alvas utan kb. 2 oraval mar ujra aludni akart. Sot, meg engem is utasitott, hogy fekudjek le a kanapera es aludjak en is.

Szegenynek nagyon hianyzik az apja, mindig kiabal neki, hatha megis itthon van, csak nem latjuk. Este meg nem tetszik neki, hogy en furdetem, mert apa szokta furdetni. Lolli nagyon a szokasok rabja es ha valami nem ugy van, ahogy o azt megszokta, akkor az nem tetszik neki.

Eszter, akkor neked se konnyu. Raadasul te nem is 1, hanem 2 gyerkoccel vagy.
Mikor derul ki, hogy felvettek-e Rekat az oviba?
Az egyik baratnom most nagyon ki van akadva. Probalta volna beiratni a nagyobbik fiat oviba. Szeptemberben 3 es fel eves lesz. Bejarta az osszes ovit a varosukban es sehol sincs hely. Sot, meg a szomszed varoskakban is erdeklodott es ott sincs. Decemberben meg jon mar naluk a 3. baba. Szegenyt nem irigylem. Nem lesz konnyu dolga 3 gyerkoccel, foleg igy, hogy mind pici.

Ahogy masoktol is hallom, nagyon durva otthon a bolcsi- es ovihelyzet.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Zsuzsi, az elobb azt kihagytam, hogy most csak 2 hetre mentunk haza, de majd meg megyunk aug. vegefele is, akkor kb. 1 honapra. Mondjuk az is olyan hamar eltelik otthon, hogy meg rovidnek is tunik. Ti mikor mentek vissza Kanadaba?

KépKép
olive

Olive! Hatalmasat nőtt Lolli, mióta nem láttam róla képet, és rengeteget változott is! Már egyáltalán nem babás.
Epret mi is szeressük :wink: Mi sajna csak boltból jutunk hozzá, de Lili is annyira szereti, hogy ha mosás-csumázás közben nem kapok be belőle 2-3 szemet, akkor csak leshetek utána, mert mind megeszi :lol:

Egyedülnevelés témához.....sztem nem olyan rossz az :roll: . Bár még párba nem próbáltam, egyetlen dolog, ami nem jó benne, hogy akkor is rajtam lóg a gyerek, mikor más dolgom lenne. Mondjuk ez azoknál is előfordul, akiknél apuci nem 1 mintapéldány.
És már azt is megkaptam, hogy könnyű nekem, mert én már az elejétől egyedül vagyok- na, kösssssz :?
De Olive, azt se felejtsük el, hogy Lili azért napközben nincsen itthon :wink: De imádja a bölcsit, a gyerekeket, a sok játékot, szabadságot. Itthon azért falak közé van szorítva, játék se annyi, és anyának is van sokszor más dolga, mint játszani :cry:

A változást meg sztem minden gyerek rosszul viseli, hisz a megszokott, stabil dolgoktól érzi magát biztonságban. Mondták is a szülőin, hogy az ovi első heteiben-hónapjaiban bizony előfordulhat majd esti bepisilés is :cry: Meg ott is, úgyhogy váltás cucc kell majd mindenből.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elin 2009.06.12 09:19-kor.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Ovi-bölcsihelyzetről mit hallottál?
Itt Szolnokon most az okoz a szülők körében felháborodást, hogy jó pár évvel ezelőtt a homogén ovis csoportokból csináltak vegyescsoportokat. És most visszacsinálják, És sok szülő ugye direkt a vegyescsoport miatt íratta abba az oviba a gyerekét, ahová, és erre tessék. Nem is úgy csinálják a megszüntetést, hogy aki vegyesbe kezdte, az abba is fejezi be, hanem szétszedik őket, ovónénijüket ide-odateszik.
Mert van olyan ovi, ahol úgy csinálják, hogy a szeptemberben induló csoport csak kicsikből áll, a vegyescsopik meg maradnak vegyesen továbbra is.
Szóval nem lenne lehetetlen.

Bölcsibe meg 1 évvel kotrábban be kell adni a jelentkezést. Én is azért hordom a város másik végére Lilit, mert a közeliekbe már nem vették volna fel, csak rá 1 évre. Itt meg felvették decemberben is.
Ja, és akiknél van otthon másik (kisebb) baba, azokat nem valószínű, hogy felveszik, mondván, úgyis otthon van anyuka....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elin 2009.06.12 09:33-kor.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Lilinek is vannak ám aranyköpései :wink: . Én sajna nem is írom őket, pedig amilyen szita az agyam :? :roll:

Egy reggel felébredt, kipattant az ágyból és közölte, hogy "ééééén, ha nagy leszeeeek, repölő leszek". Mondom "és hová repülsz?". Erre Lili, "a Liget útra" - ott van az ovi :lol: :lol:

Vagy: valamit leejtettem, erre odaszalad Lili és közli, miközben felveszi: várj, majd én, mert te öreg vagy. (Kössz vazze')

Vagy: egyik reggel nézegetem-masszírozom a szatyrokat a szemem alatt, és lili is nézi, majd kérdezi, hogy mit csinálok. Elmondom neki, hogy dagadt és nem tetszik.
Másnap reggel semmi masszírozás, de egyszer csak közli Lili: anya, most sem nem nézel ki valami jól.
Amúgy imádom :P

Vagy: beszálltunk a liftbe 1 szomszéd nénivel, Lili meg beállt a sötét sarokba. Kérdezi tőle a néni, hogy nem fél a sötétben, hogy odaállt? Lili meg csak ingatta a fejét. Mondom neki, "mondd csak meg, mitől félsz?" Én ekkor a bogarakra gondoltam. Erre Lili: "a szörnyetegektől". Erre csodálkozunk mindketten, a néni meg kérdezi tőle: "és hol laknak a szörnyetegek?" Lili kicsit elmgondolkodott, majd a 2 tenyerével ütögetve a feje két oldalát közölte: "itt a fejemben!"
Dőltünk a röhögéstől :lol: :lol: :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Eszter! Még az jutott eszembe, hogy a férjed akkor azt is tudja, hol lakunk :lol:
Mert ahol a keró van, attól 2 saroknyira van a házunk, a 8 emeletes téglakirakású. Mondjad csak neki, tudja-e? :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok,

nagyon jót mosolyogtam a gyerkőcök beszólásan. Írjatok máskor is, mert nagyon tetszik. Réka is nagyon jókat sokot mondani, egy ideig írogattam, de sajnos mostanában nem teszem. A fő kedvenc még tavalyról: Este lefekvéskor az ágyban: Anya, itt maradol, amíg elnyomom az álmot?
Most hétvégén pedig vendégségben voltunk. Indultunk haza de éppen szakadt az eső. Gyorsan kirohantam a kocsiba Zalánnal, Tamás vitte a sok cuccunkat. Réka állt tesómékkal a teraszon és az esőt nézték. "Hajjajj, hát ez eléggé esik". Kicsit később: "Nincs mit tenni, ezek engem itthagytak"

Zsuzsi, június végén megyünk nyaralni Keszthelyre, akkor talán jobb lenn júliusban találkozni! Mikor lesztek Pesten?

Nóri, megkérdezem majd tőle, megkérem, mutassa meg a házatokat!
Nálunk sincs még hír az oviról, júni végére ígérték. Hasonló a helyzet mint több városban, ha anyuka otthon van akkor nem veszik fel a gyereket még 3 évesen sem. Én említettem beiratkozáskor, hogy tesó lassan 2 éves lesz és szeretnék majd dolgozni, illetve akár félnapos ovi is segítség lenne, remélem együttműködők lesznek. A barátnőm már egy éve dolgozik és most vették fel a fiát a bölcsibe, eddig fizetősbe járt.
Nóri, neked sikerült valami munkahelyet találni?

MIndenkinek jó hétvégét!

Kép
Kép
etterke

JAj, de jó volt ennyit olvasni, csajok! :D
Annyira kiestem a fórumozásból, vannak anpok, hoyg el is felejtek benézni! De most nagyon jólesett, hoyg nem a semmire jöttem. :)

Ovi: Sajna vagy nem Azt hiszem, Kriszta is vegyes csoportban lesz. Tudom, hoyg vannak előnyei is, de azért hátránya is. Mert azért mégis durva, hoyg az én kicsikém, aki még sosem járt oviba bekerül, és olyanok is lesznek ott, aik jövő ősszel oviba mennek, tehát, legjobb esetben is 6 év körüliek. Ami, valljuk be sokat számít. Főleg a viselkedésminták eltanulásában, szókincshasználatban stb. és itt most nem a pozitívumokra gondolok. Azt hallottam, hyog egy nagyon törekvő, talpraesett igazgatónője (nálatok, azt hiszem, vezetőek hívják) van az ovinak, és rengeteget küzdött a bővítésért. Mostanig csak egy-egy csoport (1 magyar, 1 román) működött, amiben délutánig vannak a gyerekek, de remélhetőleg ősztől 2-2 lesz. Nemsokára nekifognak építkezni és ha azt szeretnék, hogy ősszel már több teremmel, saját konyhával meg hasonlók várják a gyerekeket. Én azt remélem, hoyg akkor így kissé szelektálnak és az egészen kezdőket csak max. középső csoportosokkal teszik össze. Nem beszálve arról, hogy így kevesebben lehetnek egy csoportban, mert a 28, ahányan eddig voltak, szerintem "emberölés".

Ami azt illeti, itt nincsenek iylen extrák, hoyg lovaglás vagy uszodába járás vagy mittommi, én csak azt akarom, hoyg legyen gyerektársasága, tudja levezetni a fölös energiákat, sajátítsa el az alapvető viselkedési formákat (pl. ne köszönjön mindenkinek sziával - hé, túl maradi vagyok? :P ) és azt a minimum "tudást" szerezze meg, ami az iskolakezdéshez mondjuk "feltétlenül" szükséges.Azért idézőjelezek annyit, mert én nagyon relatívnak tartom az ilyesmit, és úgy gondolom, hyog az oviban nem kell tanulniuk a szó elsődleges értelmében. Úgy tartom, bár ez csakis az óvónőkön múlik, hogy úgy kell játszaniuk, hoyg észre se vegyék, hoyg valamit tanultak is. Csak egyszerűen tudják. :D Nem könynű, de meg lehet csinálni. Saját tapasztalat! :wink: Csak már nagyon kiestem a gyakorlatból és "házi" körülmények között nehezen megvalósítható.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter, gartulálok a 12 évhez! Mi is ennyi idősek vagyunk, de februárban volt az évforduló. Sajna, nem ünnepeltük meg, már egy ideje nem is annyira fontos (kb. házasság óta :D) , de amióta a lányok vannak, még a házassági évfordulónkat sem tudjuk rendesen. Még arról szó se lehet, hoyg akár 1 egész napra kimaradni, mert akkor Boróval nem lehet bírni. Igaz, most már komolyan fontolgatom az elválasztását, csak az a baj, hyog nem tudom, hyogan fogjak hozzá. Hirtelen elvenni nem akarom, fokozatosan pedig nem megy, hiszen már hónapok óta megrekedtünk a reggel-este-néha éjjel forgatókönyvnél. Azt pedig várhatom jócskán, hoyg magától mondjon le róla, nem úgy néz ki, hoyg éveken belül önszántából megteszi! :D :P
Az az igazság, hoyg lassan kezd már zavarni. Szégyen vagy sem, de ez van. Most oda jutttunk, hoyg akár nyilvánosan is tépkedi a blúzomat meg kotorászik, ha cicire van szüksége, a másik pedig éppen az, hoyg így sosem tudok elszakadni mellőle legalább egy napra. Pedig most már nagy szükségünk lenne egy kis gyerekmentes kikapcsolódásra.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi, kiderült már Őméltósága neme? Írj nekünk!!! :)

Alida, Lili és Réka is nagyon jókat mond, jókat derültem rajtuk! Szerencsére Kriszta sem fukarkodik az aranyköpésekkel, beszólásokkal. Én (még) jegyezgetem őket, általában a naplóban örökítgetem meg. A legfrissebbek:
http://krisztaboro.blogspot.com/2009/06 ... ta_07.html
http://krisztaboro.blogspot.com/2009/06 ... zonta.html
http://krisztaboro.blogspot.com/2009/05 ... gyzes.html

Olive és a többiek is!
Régebb, még amikor picibabák voltak a lányok (mert lassan már csak lányos anyukák vannak itt; na jó, Zalán nem lány, tudom :wink: ), Kriszta is annyira nyílt, barátkozós természetű volt, hoyg sokszor aggódtam miatta. Aztán, amikor időnként Zsuzsi is írta, hoyg Alida hogyan viselkedik, jólesett olvasni, hoyg még vannak oylan gyerekek, mint Kriszta és nem ő a kakukktojás! :oops: :roll: Persze, tudom, hoyg örülnöm kellene emiatt (örültem is, most is örülök), de sokszor olyan rosszulesett, amikor pl. séta közben más anyukák csak néztek megbotránkozva, hoyg az én lányom mennyire szeretne barátkozni más gyerekekkel.
Egy időben Kriszta is köszöngetett az embereknek és itt is hasonlóan reagáltak az emberek: ki-ki úgy, ahogyan tőle tellett. Szóval, nem angol sajátosság a háromféle reakció! :lol:

Nóri, ez a játszótér nem nálunk van, hanem a közeli városban, de azért úgy vesszük, mintha itt lenne. Mert a város össze van olvadva a községünkkel. Annyi csak a gond, hoyg Apuka is kell ahhoz, hoyg odamenjünk, mivel autóval lehet csak megközelíteni. No, de jó is így, emrt amikor ő nincs, maradunk az itteni "szerényebb" játszóknál. Amiknek amúgyis nagyon örülünk, mert eddig még azok sem voltak.

Itt mellettünk van egy jókora tér, amit négy lakástömb vesz körül. Eredetileg ide lett vola játszótér még tavaly. Végül, mivel a tulajdonjog körül gondok voltak, úgy kompenzálta a polgármester a dolgokat, hogy ahol volt egy kis hely, egy-egy kisebb játszót telepített. Most viszont - állítólag - már minden tisztázódott és itt is megépül a játszótér. Hogy mikor, nem tudom, de nagyon remélem, hyog ide egy hasonló jellegűt építenek, mint amilyen a városban van. Kisebbet, persze, de nagyon remélem, hyog ez már oylan lesz, ami az uniós követelményeknek is megfelel.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, és engem nem sajnál senki? :D
Én si sokat vagyok egyedül a csajokkal, de már fel sem veszem. Megtanultam mindenben boldogulni velük. Igaz, sokkal nehezebb dolgom van úgy, bár az én férjemnek, ha itthon van is legtöbbször megvan a maga dolga, úgyhogy sokszor nem tud segíteni. Boróval meg nehezen boldogul az anyássága miatt. A fektetésnél viszont mindig segít, egyik az enyém, másik az övé. Hétvégéken pedig nagyon sokszor zenélni van (pl. ma is, ballagási bulin) olyankor meg ismét nem számíthatok rá. Szóval, nálunk nagyon megvan az "ez az én, az a te munkád" elv, de muszáj elfogadnunk, mert nem magunk irányítjuk ezt. Nem panaszképpen, de a mostani helyzetben minden pénzszerzési lehetőséget meg kell ragadni, és mivel én egyelőre nem tudok plusz jövedelemre szert tenni, muszáj IStvánnak többet vállalnia. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok! :D

Azt hittem, hogy írtam az orvos után: úgy látta, hogy kishúga lesz Alidának. Gyula még barátkozik a gondolattal, de nagyon örülünk. Most meg néztem a vonalzómat, hogy már 22 hetet mutat, meg voltam gyôzôdve róla, hogy valahogy elállítódott. :roll:

Én is sokat vagyok egyedül Alidával (most is egész héten), kicsit nehéz összeegyeztetni a kíméletes, pihenôs életmóddal...
zsuzsi 81

Olive:
augusztus közepéig vagyunk itthon. A kinti játszótér nálunk sem nagy szám, az egészet homok (de csak az a száraz, porszerü) fedi, van egy elég meredek csúszda, 1 hinta, ami Alidának is jó, és egy olyan mászóka, ami szerintem elég veszélyes. De nem is nagyon járnak oda a gyerekek.

Alida is mindenkit leszólít az utcán. Vagy a ruháját mutogatja, vagy megdícséri egy járókelô biciklijét. A kisgyerekeket mindig megszólítja, a reakció általában az értetlen bambulás és az anyukához való segélykérô pillantás között van. Aztán sokszor az anyukák visszaköszönnek, mire Alida közli, hogy ô nem is az anyukának köszönt. Pécsett elment volna kézenfogva egy arra sétáló párral. Néha aggódom, hogy milyen határtalan a bizalma az emberekben, de valószínüleg ez késôbb helyreáll.
zsuzsi 81

Eszter:
Július közepéig szerintem Pesten leszünk, mert Gyula Szombathelyen lesz autóstul, és itt könnyebben megvagyunk egyedül, mint a Balatonon. Nagyon tetszett az elnyomom az álmot!

Közben eszembe jutott mégegy Alida-mondás, amit a templomi esküvôn ejtett meg, természetesen, mikor a legnagyobb csend volt. Nézegette a keresztrefeszített Krisztus-ábrázolást, aztán levonta a következtetést: Nekem nincs is olyan hosszú karom, mint a Kisjézusnak! És különben is, hogy lehet az, hogy a Kisjézus két lába elfér egy szálon? A körülöttünk lévôk nem mertek egymásra nézni, csendben pukkadoztak.
zsuzsi 81

Nóri:
Ez az szörnyeteg nagyon jó! Olyan megdöbbentô különben, hogy a gyerekek milyen biztosan és pontosan fogalmaznak meg mindent. Lili meddig jár még a bölcsibe? Nem szoktatok néha Pestre feljönni? Persze lehet, hogy nincs miért jönnötök, de azért nincs messze Szolnok Pesttôl. Olyan jó lenne Veletek is találkozni valahogy. Bár mikor felültünk Alidával a vonatra, és majdnem 3 órai zötykölôdés után Almádiba érkeztünk, kezdtem úgy érezni, hogy nagyon nagy ez az ország. Anyukád hogy van?
zsuzsi 81

Edith:
szoktam olvasgatni a blogodat, és teljesen megértem, hogy nincs több idôd, pláne ahogy a fôzôblogot elnézem! :P

Nálunk az elválasztás úgy kezdôdött, hogy az iskolábajárás miatt kimaradt a napközbeni szopi, maradt a reggeli-esti. Aztán a tej egyre kevesebb lett, és a végén megbeszéltük, hogy ebbôl már úgysem jön semmi, úgyhogy hagyjuk abba. Alidában nem okozott törést, bár ez a folyamat úgy szeptembertôl áprilisig zajlott. Emlékszik viszont a cicizésre, és olyan mosolyt nem is láttam az arcán, mint amikor mesélte, hogy milyen finom volt a tejecske. Úgy látom, hogy Boró ennél sokkal ragaszkodóbb és anyásabb is, viszont ha neked kényelmetlenné vált, azt ô is megérzi. Nem lehet, hogy éppen a gyakrabb elszakadással lehetne megoldani ezt a helyzetet? Persze könny? mondani, mikor nincs, aki vigyázzon rájuk. Az is lehet, hogy ahogy Kriszta oviba kerül, csak mégjobban ragaszkodni fog hozzád Boró, hiszen teljesen kisajátíthat magának. Nem tudom, mi lehetne a megoldás, csak azt tudom, hogy neki is addig jó, amíg neked is. Az is kérdés, hogy téged mi zavar, mert ha csak az, hogy mások rossz szemmel nézik, hogy "még mindig szopik", azt könnyü leküzdeni. De ha benned van valami ellenállás, akkor valahogy változtatni kell. Nem biztos, hogy vigasztal, de én ismerek egy anyukát, aki a majd' 3 éves gyerekét még szoptatja. 4. gyerek, és ô is nagyon anyás. Remélem, hogy fogtok találni valami megoldást.

Na azt hiszem, ideje eltennem magam...
zsuzsi 81

Zsuzsi, hát igen, a főzőblog... a legújabb hobbim.... :D Tudod, mindig is szerettem főzni és sütni, ha úgy lenne pénzem, mint ahogy nincs, máris nyitnék egy cukrászlabort vagy ilyesmit. Szakácskurzus elvégzésén is gndolkodtam/dok, csak az tart vissza, hoyg itt nem tudom mennyire színvonalasak ezek és nem tudom, milyen mesterséfek mellett lehetne eltanulni-ellesni a a szakmát. Úgy gondolom, hoyg a gasztronómia itt még nagyon gyerekcipőben jár.

Tudod, főzni minden nap kell (legalábbis nálunk). Vannak hajrás napok, vannak lezserebbek, vannak napok, amikor kedvem van alkotni, oylankor ha nem is feltétlenül muszáj, csinálok valami különlegességet, máskor meg ne is lássam a konyhát. De ha már főztem, sepercbe telik lefotózni a produktumot és mivel akarom, időt is csinálok a naplóba való megíráshoz. Pl. mostanában inkább van kedvem azt a blogot írni, mint a lányokét. De máskor ehhez nincs kedvem.

Szopi: Hát az a helyzet, hoyg engem nem érdekel mit mondanak, gondolnak mások. Sokan megbotránkoznak, hoyg még mindig szoptatok, anyósom is néha elejt egy-egy szót, hoyg hát ideje lenne, hoyg abbamaradjon, de ez engem nem zavar. Visszakézből megmondom mindenkinek, hoyg semmi köze és én majd elintézem. illetve Boróka. De persze, nem ilyen egyzserű. Inkább arról van szó, hoyg én kezdem nem jól érezni magam így a bőrömben (és mondom, nem azért mert másoknak esetleg visszatetsző ez). Főleg azért mert fáj a mellem. Mármint a mellbimbóm. érdekes módon, nekem mind a mai napig érzékeny a bimbóm, amikor szopizik. Valamikor Sancsi írta, hyog nem akar kiábrándítani, de neki végig fájt, nos, íyg jártam én is. Persze, nem kibírhatatlan és vannak időszakok, amikor nem fá annyira, de most pl. mindkettő nagyon érzékeny. A második ok az az, hoyg nem tudunk sehová elmenni kettesben a férjemmel. Anyósom - bár nem mondja - de tudom, hoyg nem szívesen vállalja Borót, mert nem oylan könnyen kezelhető, mint anno Kriszta, éppen azért, mert jobban hozzám van kötve, és így kénytelenek vagyunk úgy intézni, hogy csak max pár órát hiányozzak otthonról. Három pedig az, hoyg most már inkább a cicizés miatt kell Borónak a mellem, mert már régóta nem a táplálékszerzés a fő célja. Persze, kérdés, hyog ha nem lenne a cici, mivel tudnám helyettesíteni, kárpótolni, mert cumija nincs, szóval, mind megoldásra váró dolgok. Elsietni nem akarom, ezért is húzzuk-nyúzzuk már egy ideje, elhamarkodottan dönteni sem akarok. Illetve azt tudom, hyog úgy nem akarom elvenni tőle, hoyg most van, holnap nincs. Úgy sem, hoyg néhány napig ne lássuk egymást, mert szerintem ez lehet a lehető legrosszabb mindkettőnknek. Azt hiszem, egész életemben fordallna a lelkiismeret egy iylen lépés esetén: jó, hoyg eleinte annyit küzdöttünk, hoyg menjen, most meg vegyem el erőnek erejével? Nem menne nekem.
És mégis kell valami megoldás. De majdcsak kialakul valahoyg. Egyelőre rábízom a dolgot. Sokan azt tartják, hoyg ők tudják, mi a legjobb nekik. Hátha nekem is úgy lesz a legjobb, ahoyg neki! :wink:

Na, mentem, mert úgy hallom, elaludt, most már szöszmötölhetek a lakásban. Amíg el nem alszik, általában csendben ülök, hyog ne zavarjam a zajokkal.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter! Nem érdeklődtél még az oviban? Mert a mi dadusunk unokájának sem ment ki a levél, és a szülőin is volt 1 anyuka, aki nem kapott értesítőt, de az ovi már megkapta a gyerek nevét, hogy felvették. El vagytok veszve a bürokráciában :? ....

Melóhely még nincs. Elkeserítő, hogy mennyire nincs ezen a vidéken lehetőség. Egy ismim fiáék most költöztek Sopronba, pincér a srác, átjár Ausztriába, élnek mint királyok. Itt meg a minimálbért kapta.
Jó lenne, ha lenne lehetőségem nekem is nyugatabbra menni, még ha nem is Angliáig (Olive ;-) )

Majd számoljál be, merre voltatok!!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Edit!
Itt is minden ovinak meg van a maga specialitása. Egyik testnevelés, másik dráma, harmadik néphagyományőrző, és sorolhatnám. De szerintem ezek már nem mérvadóak - már ahogy a szülőin kivettem az anyukák szavaiból, mikor elmondták, miért is választották ezt az ovit. Voltunk vagy 4-5-en, akik a lovaglást mondtuk okként, de a többség másra fogta :-)
De sztem úszás minden oviban van az utolsó évben, azt hiszem.....

Vegyes csoportnak számomra épp az lenne az előnye, ami később hátránnyá válik :cry: . A kicsik a nagyoktól sokkal jobban eltanulják a dolgokat, ahogy te is mondtad: a jót és a rosszat is. Viszont utána megrekednek, majd, ha látják, hogy a kicsikkel többet foglalkoznak, még vissza is eshetnek.... :?
Ezt 1 leendő óvónő ismim mondta. Persze ezzel is van, aki vitatkozik, dehát...
:roll:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elválasztás: egy topikos ismim most választotta el a lányát. Neki is nehéz volt, de inkább az ő részéről, neki ment nehezen az elengedés. Én úgy látom, neked már elég zavaró ahhoz, hogy következetesen leszoktasd róla Borót :) . Most az esti szopikat kéne törölni (Erika után szabadon) úgy, hogy teával/vízzel itatod, mert az csak úgyis szomjoltásra kell neki.
Utána a reggeli szopit kéne kiváltani, majd az estit - hiszti, könyörgés esetén figyelemeltereléssel, játékkal. Mondjuk Erika tápszerrel váltotta ki a szopikat, még nem akar tejet adni a lányának.
Ők gyúrnak kistesóra, ezért a nagy előkészület :-D

Azé' nem gondoltam, hogy a közreműködésem ilyen sikeres lesz 8) Keressek valaki leszoktatási tanácsadót is? :lol: :lol: :lol:

De pl. egy másik kisfiú is szopizik még a bölcsiből....3 éves múlt. Gondolom, a reggeli meg az esti van még meg ott is. De értelmét nem látom már :?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Jaaaaaj ,szegény Ediiiiiit.... Kép ...így gondoltad? :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Zsuzsi, gratulálok a hugihoz!!!
És akkor a következő kérdés ilyenkor: mi lesz a neve?

Pestre nem szoktunk járni, bár júliusban tervezek valamikor hó közepe táján egy állatkertezést. De még azt sem tudom, hogy vonattal-e, vagy kocsival? Utóbbival nem merenék ott közlekedni, tömegközlekedéssel meg asszem elég macerás lenne 1 3 évessel (az általad is leírt esetből is okulva). Bár biztosan nem lehetetlen, hisz mások is tesznek így :roll: Meg a kaland kedvéért -Liliért- is jobb lenne vonatozni.
Félek Pesttől :roll: Lánykoromban majd' minden 7végén ott lógtam, mikor a bátyám egyetemista volt ( :P jó hely volt az a kolesz :wink: ), de mostmár elriaszt a zaja, a nyüzsgése. Öregszem, no.... :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Na, Lili nem ilyen közvetlen, csak akiket ismer, de azokkal sem mindig. Van, mikor be nem áll a szája, közlékeny és elbűvölő, de van, mikor uannak a valakivek meg sem szólal, még el is fordul tőle :P
De gyerekekkel, vadidegen gyerekekkel könnyen barátkozik, odamegy hozzájuk simán.
Lányok, tudjátok mit úúútálok? Mikor kérdezik TŐLE :!: , hogy hová megyünk. Hát mi a fene közük van hozzá???? :evil: Már elmagyaráztam Lilinek, hogy ne mondja meg senkinek, ha kérdezi. Mert ugye mi sem kérdezzük tőlük. Akkor meg...?
Unokanővérem mondta, hogy így meg olyan kuka. Inkább tanítsam meg neki, ami a Blikk reklámjában is van...: "Közöd?" :lol:
Na, abból lenne csak botrány! :lol: :lol:

Olive?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Edith:
fôzni én is nagyon szeretek, már amikor van hozzá idôm és ihletem. Én teljesen magam kísérleteztem ki szinte mindent, így sok fortélyt nem is tudok. Gyerekkoromban utáltam a mindig egyforma ételeket, amiket anyám csinált, így mikor elôször rám lett bízva a lencsefôzelék elkészítése (természetesen pontosan szájbarágva, hogy mibôl mennyit tegyek), egybôl kipróbáltam, hogy milyen egy kis fahéjjal. Azt hiszem, hogy mesterszakács soha nem válnék belôlem, de nekem az is elég, hogy a családomnak ízlik, amit fôzök.

Biztos vagyok benne, hogy meg fogjátok találni Boróval a megoldást. Kár, hogy anyósod nem vállalja annyit, mint Krisztát annak idején. Különben az erôs anyásság szerintem nem a szoptatás miatt van, bár az csak erôsíti a kapcsot, az biztos.
zsuzsi 81

Nóri:
hát a névkérdés még eléggé bizonytalan. Már rengeteg neven agyaltunk, Alida például kitalálta, hogy hívják Oxigénának. :D
Most a Zita és a Tábita látszanak esélyesnek. Ez utóbbi arameus eredetü név, jelentése ôz, gazella. Nekem nagyon tetszik. És benne van a magyar utónévtárban is.

Hát Pesten tényleg nem egy leányálom közlekedni. Pláne, hogy Lili nincs hozzászokva. Alida is, mikor májusban megérkeztünk, simán futott volna ki az úttestre galambot kergetni. Nekem inkább a tájékozódás okoz gondot, az ugyanis egyáltalán nem megy... Mindig elcsodálkozom, mikor két olyan hely, ami bennem fényévnyire van egymástól, hirtelen összeér. Csak gondoltam, hogy hátha lehet Titeket is látni.

Na megyek aludni, mert ma nem sok nyugtom volt.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Nori, vagyok-vagyok, csak sok a progi. Igy, ha allandoan uton vagyunk vagy jon hozzank valaki, akkor Lollival lehet birni. Ha be vagyunk zarva a hazba huzamosabb ideig, akkor belebujik a kisordog. Ma is jott az egyik baratnom du., akit Lolli nagyon szeret es voltunk setalni, jatszoteren. Ma is hozta a formajat, koszont mindenkinek az utcan. Ma viszont mindenki baratsagosan visszakoszont neki. Ugy latszik az angolokra nagy hatassal van az idojaras, ugyanis ma szep napos ido volt, egybol jobb volt a kedvuk is.

Edith, ez nagyon jo, hogy vegul ilyen sokaig sikerult szoptatni Borot! Ha lesz nalunk kisteso, akkor en is kerek segitseget, mert azt a szenvedest nem szeretnem vegigcsinalni, amit annak idejen Lollival. Sot, arra 2 gyerek mellet mar ido se lenne.

Az aranykopesekhez en is hozza tudok tenni egyet. Valamelyik este, amikor mondtam Lollinak, hogy menjunk pancsizni, neki mas otlete tamadt. O csuszdazni akart menni. Mondtam neki, hogy mar a napocska is lement, sotet van, nem tudunk menni. (Ez egy kicsit santitott, mert most itt keson sotetedik, de pont borus ido volt, ugyhogy tenyleg nem volt nap.) Egy pillanatra elgondolkodott, latszott, ahogy dolgozik a kis agya es egyszer csak megszolalt: "Suss fel Nap!" :lol:

Holnap meg jon anyosom ebedre, ami azt jelenti, hogy kb. este 10-ig itt fog boldogitani. Szuletesnapja volt a heten, ugyhogy mennem is kell, mert meg ma este meg szeretnem sutni a tortahoz a piskotalapokat. Nem, mintha megerdemelne, de en is ennek egy finom tortat. :wink:

Puszi mindenkinek:

Helga es Lolli

KépKép
olive

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?