Sziasztok!
Timi, remélem jobban vagy, nagyon szorítok neked!!!
Orsi, Anyukádnak is nagyon.
Szomszéd házban lakik Geri osztálytársának anyukája, ő is átesett ezen a tortúrán. Pár hónap alatt kiderült, hogy rossz a veséje, aztán járt dialízisre, most már új veséje van, több, mint 1 éve, és hála Istennek, jól van és jól is néz ki.
Ilyen hosszú ujjú előkénk nekünk is van, kettő is, de mire használhatta volna, kiderült, hogy kicsik. Így én olyan pólókat használok, amiket nem sajnálok és azt ráadom evés előtt. Ez azért is fontos, mert Anna leginkább egyedül szeret enni, ritkán enged segíteni.
Azóta, hogy írtam, egyszer sem aludta át az éjszakát, 2-3x ő is ébred, de tegnap éjjel még többször is.
Gerinek is voltak ilyen időszakai, majd elmúlik.
Lina, Eszti képek nagyon tetszenek, nagyon aranyosak, bűbáj kislányok.
Ma délután a játszótéren volt egy kis baleset. A csúszdához fel van építve egy olyan kis építmény, ahová több módon fel lehet jutni: kötélen, létrán, mászófalon, kötélhágcsón.. Fönt meg egy egész hosszú rész van, két stabil, egy meg olyan ívelt, lépés alatt mozgó faakármi. Igen ám, de egy deszka hiányzik a stabil részből. Okostojások valamikor kitermelték onnan és hiába festették át azóta, a léc nem került pótlásra.
Engem eddig nem érintett a dolog, mert Anna eddig nem akart odamenni. A csúszdára föltettük, ott lecsúszott és ennyi. Följebb azért sem engedtem, mert több oldalról nyitott, tehát bárhol leeshet.
Ma azt vettem észre, hogy a kötélhágcsón fölmászott. Segítettem továbbmenni és kértem Gerit, hogy menjen föl és vigyázzon rá, nehogy valamelyik oldalon leessen vagy belelépjen ahol a deszka hiányzik.
Persze szót nem fogadott, nem arra ment, amerre kértem, de fönt volt Geri, a másik oldalon én lent, de még így is belelépett a lyukba. De szerencsére továbbmászott. Ezzel aztán én le is vettem, igaz, hogy tiltakozott, de mindaddig, amíg nem engedelmeskedik, nem engedem veszélyes helyre.
Egy vele egykorú kisfiút is pakolászott fel az apukája, aki egyszer át is lépte ezt a deszkahiányt, de kb. fél perccel azután, hogy én Annát leszedtem, beesett azon a lyukon.
Szabályosan átcsusszant rajta.
Persze nagyon sírt és el is rohantak vele azonnal, habár szerintem az ijedtségen kívül semmi baja nem lett. Filigránabb alkat volt, mint Ancsi. És alatta vastag homokréteg van, ha a deszka nem sértette meg, akkor nincs baja.
Én meg áldottam az eszem, hogy magamra hallgattam és a tiltakozó sírása ellenére leszedtem, mert Anna nagyobb darab és lehet megsérült volna.
Holnap azért megeresztek egy emailt az önkormányzat felé, hogy mikor méltóztatják pótolni azt a deszkahiányt, hiszen az fontosabb lett volna, mint a festés.
Edina sajnálom, hogy leégtél, kenegesd gyakran, nehogy hámlás legyen a vége.
Tavaly kétszer úszóversenyre vitték Geriéket, másodszor úgy leégett, hogy meg is hámlott. Nagyon haragudtam, hogy miért nem vigyáztak rájuk jobban. A tanárnő csak annyit mondott, hogy hát ő mondta, hogy menjenek árnyékba.... pedig volt Gerinek napteje, pólója minden.
Nem nagyon lehet játszani a leégéssel manapság. Azóta nem is olyan szép a hátán a bőre.
A csatokat Anna is nagyon szereti, de a hajában csak pár másodpercig tűri, utána szedi le.
Anna is ilyen közelségre vágyó. Este elalszik rendesen, még az éjfél körüli ébredése is "rendben" zajlik, de utána már kell az ottlétem, ahhoz, hogy nyugodtan aludjon.