Új privát üzeneted érkezett!

Manó: várjuk a híreket nagyon, és drukkolok, ügyesek lesztek!
( Mondom én, aki még sosem szült... :shock: )

Tökmag, nyitva, 1 ujjnyi, de már 2 hete :?

[/b]

Kép

Kép
mukkancs

Noémi, a volt kolleganőm 1 hónapja szült és most ők is pár napot kórházban töltöttek a hülye légzésfigyelő miatt.
2x riasztott, bevitték a picit, vizsgálgatták, de hála égnek minden rendben, szarakodott az a ketyere...
Áhhh, sehogy sem jó! Ha van, ha nincs...

Kép

Kép
mukkancs

Mukkancs, ez a Heim Pál Kórházas kivizsgálás?
Mert a férjem is este még el akarta vinni. Valami két vagy három napos, és ott állítólag kiderül, hogy van-e ok aggodalomra, ill. hogy téves riasztás volt - e.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Hu, Mano! Mindent bele; sokat gondolok rad! :)

Magdi, neked is mennek a drukkok. Lehet, hogy a te kismanod mar meg is erkezett? :D

Ma voltunk dokineninel. Lorka hetfo ota hizott 300 gr-ot!
3 nap alatt. :shock: :shock: :shock: most 4,90.

Emma ket honap alatt hizott ennyit, izgultam is rendesen. :)

Nagyon faraszto menet volt bemenni a belvarosba ebben a tikkaszto melegben. (Regen ott laktunk, es ragaszkodom a gyerekorvosunkhoz, mert szuper jo, de ennek az az ara, hogy jo sokat kell utazni. :cry: )

Nagyon kivancsi vagyok a mai nap babatermesere, gyerunk csajok! :D
Udv
Agi
lys

Azt sajnos nem tudom, látod nem is kérdeztem, hogy melyikben voltak...
De 3 nap volt, az biztos, vérvétel, meg ct, röntgen, szóval minden.

Kép

Kép
mukkancs

Mamik, akik már babáztok:

Van abban igazság, hogy a szülés előtt 1-2 nappal lelassul a baba mozgása?
Mert Bence baba ki akar jönni már vagy 1 órája az oldalamon, de a pocak meg fájdogál...
Csak, mert ha így van, akkor nem is agyalgok.

Kép

Kép
mukkancs

c3c8384452ecf03af8793e1e1e2d3c28
lys

Bocs, ez nem jott be. Hogy kell feltolteni a vonalzot? Mar kesz van, el is kuldtek e-mail-ben a kodot.
:(
lys

KépKép [/url]
lys

Ok, megvan. Most akarhanyszor irok, ezt kulon be kell illeszteni, vagy be lehet valahogy allitani automatikusra?
lys

Lys,
szép súly! Hogy oldod meg a logisztikát? Nagyok oviba-oviból, edzések, stb? Ma van az első tök egyedüli napom itthon, hát, ez az ide-oda elég gáz, még jó, hogy a héten vége. Az én kicsim 35 dkg-t hízott egy hét alatt, meg lettünk dicsérve.

Benta

Kép
benta

Lys,
a profilodba rakd be az aláíráshoz a kódot, és itt lent pipáld ki az "Aláírás hozzáadása"-t.

Mukkancs,
nekem ugyan annyit mocorgott, még szülés közben is.

Kép
benta

:) Köszönöm! Hááát, akkor nem jutottam előrébb...
Botrány, mit művel ez a gyerek!!!Egész jobb oldalon van és szinte még a "recsegéseket" is érzem! :D Persze, mozogjon csak, tudom, hogy az a jó, csak ez már picit fááájdaalmaaas.
Lehet, érzi a vihart, szerintem hamarosan itt lesz.

Kép

Kép
mukkancs

Noémi: tökéletesen igazad van, nem kell tudnunk semmiről!
Egész idáig nem néztem utána neten az orvosi kifejezéseknek, erre az utolsó héten kell magam a hülye fejemmel beparáztatni?!
Egyébként nem semmi vagy, hogy már takarítasz és GYANTÁZOL- minden elismerésem! Más ilyenkor még nyögi a gyermekágyat. :)

Mukkancs: Te legalább valamennyire nyitva vagy, még a magzatvíz is megindulhat. De nekem be van ágyazódva, mint a beton, egy ici- pici- kicsi nyílásom sincs. :) :(

Lys: szép nagy baba! És nem alultáplált! :wink:

Hú, nagyon izgulok mizu Magdiékkal! Remélem betartja a doki hogy megkapja az epidurált! Vagy ha nem: gyorsanhamar túllesz az egészen!!

Kép

Kép
tökmag79

Benta!

Koszi! :)

Hat eleg gaz egyenlore a 3 gyerekkel. Egyre inkabb egyedul kell csinalnom mindent, ferjem nagyon sokat dolgozik, eddig anyu sokat segitett, dehat neki is van mas dolga... :cry:

Szoval foleg az este ciki, mert a ket naggyal kell foglalkozni, vacsora, furdes, mese, es Lorka pont ekkor a legnyugosebb.

Ovinak most mar vege, viszont valoszinuleg vasarnap lemegyek veluk a Balcsira, ott megis egyszerubb lesz. 1 hetig tuti egyedul leszek, hetvegeken jon a ferjem, jovo hettol pedig anyu es a nagymamam.

Es nalatok hogy van? Az is zavar, hogy sokszor ra kell szolnom a nagyokra, pedig igyekszem visszafogni magam es nem turelmetlenkedni, de sajnos nem sikerul mindig ugy, ahogy az ember eltervezi. Foleg, ha hulla faradt vagyok... :cry:

Agi

KépKép
lys

Magdiiékról még semmi hír? Remélem csak az sms késik, és nem töri meg a gyorsan szülők sorát...

Tökmag, én még így is úgy érzem le vagyok maradva. Igaz szülés előtt megcsináltam mindent, mégis...a lakás most kezd rendeződni, a mosással is útól értem magam. Én próbálkozom nem nagyanyó módjára kinézni...hát szerintem nem sok sikerrel.

Lys irigyellek a Balcsi miatt. Bár gondolom 3 gyerkőccel nem lesz egyszerű.

Sikerül 1,5 órát aludnom! :) Most fel vagyok pörögve. Eszem, aztán végre befejezem a felmosást, amit 1 hete tervezek...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: nagyanyó módjára kinézni! :D
Ok, nem kell mocsokban élni, de csak a legfontosabbakat csináld meg most, a többivel ne foglalkozz.
Magdiról semmi hír, nem merem hívni mert félek hogy rosszkor csörgök. Úgyis írni fog, reggel több sms- t is váltottunk, megígérte hogy jelez ahogy megérkezik Dávid.
Olyan izgi!! De jó nekik... Manó is túllesz már a dolgon- Adél is igazán beindulhatna. Bár Manót és Magdit is indítják. Jó lenne, ha a dokim rajtam is megkönyörülne holnap!
tökmag79

Lys,
nekem se anyu, se nagymama a közelben :cry: Annyi a segítség, hogy reggel a férjem viszi őket ovi/isibe, de szerencsére ez ugye nem lesz a jövő héttől. Csak az edzések. De ma is egész nap alig aludt Beni, mire elaludt du., menni kellett... És nem akkor eszik, amikor akar, hanem ahogy menni kell. Estére nehéz, amikor már csak összerogynék, de igyekszem :roll: És azt kértem a pasimtól, hogy legalább fürdetésre jöjjön haza. Remélem menni fog. Ebédet rendelek jövő héttől, mert a főzés nem fér bele. Egy-egy palacsinta, goffri még összejön, de rendes kaja nem. Hát valahogy így.

Kép
benta

Mukkancs, a mi fiunk a terminus után 2 nappal is olyan eleven, mint 3 hete. Szóval szerintem se lehet általánosítani, hogy szülés előtt lelassulnak.

Lys, Benta, hát nem lehet nektek egyszerű a 3 gyerkőccel. De ha már nagyobbak lesznek, milyen jó is lesz nekik.

Az előbb nagyon komolyan elbeszélgettem a fiatalúrral és kértem, hogy holnap szülessen meg. Apukám hahotázott az érveimen. Azért este megkérem a férjemet is, hogy megint beszéljen a fiával.

Lányok, biztos kinevettek, de engem az foglalkoztat mostanában, hogy amikor elfolyik a magzatvíz, utána milyen érzés, hogy ott van a baba még a pocakban? Jobban lehet érezni? Vagy pont olyan, mintha a magzatvízbe lenne? És kitolásnál, miközben küzdi magát kifelé, rugdos a lábaival? Vagy akkor annyira el vagyunk foglalva egyéb fájdalmakkal, hogy azt már észre sem vesszük?

KépKép
süni76

Természetesen mennek a drukkok a most szülő mamáknak! :D

KépKép
süni76

sziasztok,

Pretának óriásnagy gratu, a most szülőknek pedig óriásnagy drukk!

még mi is egyben... Süni lehet hogy holnap reggel is összefutunk? negyed8ra megyek ctg-re... ma beszéltem egy unokatesómmal telefonon, kérdezte hogy nem félek-e. mondom fééélniii? életemben még annyira nem vágytam szülési fájdalmakra mint most. kezdek szánalmas lenni. :(

Süni a víz elfolyása után én nem éreztem különbséget, igaz már fájdogáltam, lehet hogy azért. amikor meg már nagyon fájdogáltam, akkor fogalmam sincs mennyit mocorgott, az is csak nyomokban rémlik, hogy mit beszéltek körülöttem. :)

mia_snow

Mi újság Lányok?

Mindenki szül?

Csillag merre vagy? Napok óta nem jelentkeztél!!!

De izgi Kismanó most már biztosan akciózik!

Szegény Áron nagyon érzi ezt a hidegfrontot. 5-kor evett, azóta 10 percenként nyöszörög...:(

Mia csak én nem látom a vonalzód?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: én itt vagyok, de csak néha- néha pillantok a netre. Főzök! Éééén főzök- valami félrecsúszhatott a fejemben. :P
Ja, és sütit is csináltam... Lehet hogy nálam így nyilvánul meg a fészekrakó ösztön? :lol:
Mi jót csináltatok ma Áronnal?
tökmag79

Sziasztok Lányok!

Látom, eléggé eseménydús lett a júniusi topik, dehát ezt vártuk már mióta!! :):) Mindenkinek mennek a drukkok, Manóra rengeteget gondolok, és tulajdonképpen mindenkire. :) Új babákhoz nagy-nagy gratula!!! Petra, nagyon ügyesek voltatok!
Feri, köszönjük a képet! Tényleg mi van Nóri baba karjával?

Jelentem, nekünk fantasztikus éjszakánk volt. :D 2,5-3 óránként kelt Benito, evett, aztán aludt tovább. Olyan édes, teljesen belezúgtam... :oops: :oops:

Benta, én nem is tudom, mit kezdenék segítség nélkül. Miki még jövő hét szombatig itthon van, remélem, addigra beállnak a dolgok. Nagyon sokat segít. Anyukám szintén nagyon jó tanácsokat tudott adni, anyósom viszont hülyeségeket mond. De meghallgatom, egyik fülemen be, a másikon ki.

Ma volt itt a védőnő. Képzeljétek, azt mondta, egy hét alatt 150 grammot kellene híznia Beninek,ő hétfőtől 140-et hízott. :):):) Annyira örülök neki! :D Tejcsi is van már rendesen szerencsére...

No, megyek, szopiidő van. :) Millió puszi Nektek!

Heni

Kép
szheni

Na, itt estére kezd kivilágosodni :) Jó idő volt, dörgés-villámlás, szélvihar, eső és tényleg olyan sötét, mintha este lenne.

Én meg egyben, pedig "osztódni" akarok. Mia, én is azt mondom: fájjon már, akarooooom. Mazohista vagyok egyesek szerint :) Na, majd ha fáj, akkor azért kíváncsi leszek magamra...

Holnap nst és viszem magammal a férjemet, ha kell, a műtőből szedje elő a dokimat, mert tudni akarom, h mi van a méhszájammal.

Még semmi hír a mai szerencsésekről? Reméljük, nem ilyen sokáig tart, csak nagyon babáznak! :)

Kép
Kép
mimmi

Lányok, egy idézet:

"Dávid baba 18:30-kor, 3800 grammal és 54 centivel, nagy hajjal és hanggal megszületett! :-)
Magdi"

Gratula Nektek!!!!
tökmag79

Sziasztok!

Mindenkinek megy a drukk akik most hozzák világra a babájukat. :D :wink:

Én ma rossz passzban vagyok, voltam dokinál és még mindig faros a babám, hiába volt lent a mútkor a szívhang, úgyhogy kicsit el vagyok keseredve.. :( Mindegy, én most vagyok ebben a fázisban, majd túlteszem magam rajta én is...

Kép
Kép
tabati

Jaj, de érdemes volt visszanézni :)

Magdi nagy-nagy gratula Nektek! "Nagy hajjal és hanggal" :):):)

Kép
Kép
mimmi

Tabati: ne kereseredj el, még bármi lehet, három heted van vissza. A múltkor én is meglepődtem nagyon: azt vettem észre, hogy a babó valahogy átverekedte magát a bal oldalamra (csuklott, és ezt MINDIG a jobb oldalon éreztem). Úgy, de úgy megijedtem, de aztán pár óra múlva megint nagy rendetlenkedés a hasamban, és visszamászott.
És hát Noémi esetében is kiderült, hogy miért nem fordult be az a babó- a köldökzsinór miatt... Okosak ők, tudják mit kell tenniük, ne aggódj. :wink:
tökmag79

Magdi!! :D :D
Hatalmas gratula Davidhoz!

Lanyok, lenne egy kerdesem, akiknek jol alszik a babajuk.
Amikor este leteszitek, elalszik a szopi utan? Hogyan? Egyedul az agyban? Cicin? Ringatva?
Mennyi ideig van fent az esti elalvas elott? Szamit, ha mondjuk elotte 1 oraval aludt?

Csak probalom megerteni, hogy mukodnek, mert eddig egy gyerekem sem csinalt igy, mint Lorka. Oket le tudtam tenni 8 korul, es ejfelig-1-ig aludtak, utana pedig rovidebb idokozonkent keltek.
Lorkat viszont nem tudom letenni 11-12-nel elobb. Ha elalszik is elobb, fel ora mulva felebred. :cry:
En pedig estere mar tenyleg nagyon kivagyok. A nagyok ma reggel 6-kor keltek! :? :cry: :cry:

Agi

KépKép
lys

Magdii, gratulálok Dávidhoz!
Majd kérünk infokat, milyen volt a szülés, stb.

Tökmag, én ennék egy kis sütit, csak sütni nincs időm...
Ma egészen jól elvoltunk Áronnal, és ma először minden etetésnél egy pillanat alatt rákapott a cicimre. Ennek nagyon örültem. :)
Annak viszont kevésbé, hogy egyre inkább közeledünk a tápszerhez. Azt ugye már írtam, hogy a bal cicimben max 60-70 gramm jön össze a 6 óra alatt ugye. Így délután már muszáj pótolnom a jobból. (délelőtt még elvan ezzel az adaggal, de délután már nincs, mert csak így jön össze a napi 550-650 grammja). Na szóval most is kellett neki adnom a jobból, de így a jobban lett kevesebb a következő etetésre. Szerencsére délelőtt még sikerült +-ban fejnem, így nem kellett a mélyhűtős tartalékhoz nyúlnom...de most idő kell, szóval remélem nem ébred fel 1-nél korábban!
Mérges is vagyok, végre kezdünk belejönni, erre tessék!

Heni, Benito nagyon szépen gyarapszik! :)
Áron vasárnap volt 3320, ma pedig 3460. Őt sem kell félteni.

Viszont szegényt ez az időjárás nagyon megviseli. 5 óra óta nem bír aludni...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Magdi annyit írt most, hogy a szülés nem volt egyszerű még EDA- val sem, reggel kilenctől vajúdott és 18:30- ra lett meg Dávid.
Mindettől függetlenül nagyon irigyelem, hogy már kezében tarthatja a kisfiát- asszem holnap kikönyörgök egy indítást. :D
Holnap egyébként felhívom a csajt és kifaggatom mi volt. :)

Noémi: sajnálom, remélem nem lesz igazad és tudsz tovább szoptatni! Olyan szépen indultatok- ne add fel, lehet hogy beindul még az a bal oldal is!
Hááát, a frontokat nekik is csak meg kell szokni, úgy ahogy nekünk. Én az esőt érzem meg mindig, ilyenkor szétmegy a fejem. :?
Meddig tárolod a tejet a fagyóban? Egy csomó eltérő infót hallottam erről is...
És mennyit kell ennie a béjbnek- ez mindenkinél általános, vagy eltérő? Olyan hülyének érzem magam...
Küldök egy kis virtuális sütit (Tiramisu), tátsd a szád. :)
tökmag79

Tátom, tátom!!

Az anyatejet a fagyóban - védőnő szerint - 3 hónapig lehet tárolni. De közölte, hogy a kezdeti kolosztrumban gazdag tejet később úgysem fogja a gyerek elfogadni, szóval azt majd a fürdővizébe öntjük!!!
Na persze, azért a 100 grammért én bazira megdolgoztam, szóval úgy döntöttem, hogy mivel holnap el kell mennem (anyuéknak lesz az eskóvője), és nagyi vigyáz Áronra, az első lefagyasztott adagot kapja meg. És majd amit holnap fejek, azt visszarakom.
Nehogy már kárba vészen!

A kaja kiszámítására két módszer van:

1.) Testsúlykilógrammonként 150 gramm.
Pl. Áron most 3460, tehát 3,46x150 = 519 gramm a napi adagja.

2.) A testsúlyának az 1/6-a.
Így 3460/6= 576 gramm

Ebből kiindulva én úgy vagyok vele, hogy a napi 520-at egye meg mindenképpen, a többi már plusz. Eddig ezt minden nap teljesítette. Ma még csak 550-nél járunk, de lehet, hogy éjfélkor lesz még egy zaba.

Megyek is, megiszom az alkoholmentes sörömet, aztán beveszem a homeos golyóimat, és lefekszem. éjjeli műszak...

Tökmag drukkolok, hogy a holnap a Tiétek legyen! Azonnal küld sms-t, ha indítanak!!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: Remélem ízlett :D
Tényleg négy hónapig lehet a fagyóban tárolni?? Én asszem max. egy hónapot olvastam. Király, még jó hogy itt azért kapom Tőletek a normális infókat. Ha tényleg beleöntitek a fürcsi vizébe, jó selymes bőre lesz, mint Kleopátrának. :)
Nem úgy volt, hogy májusban lesz anyudék esküvője? Azt hittem, hogy már rég megtörtént az esemény.
Jóccakát- jó sörözést. :)
Naná, hogy írok- remélem már lesz is mit!!
tökmag79

És miben kell tárolni???

Kép

Kép
mukkancs

tökmag79

Ahhhaaaa!
köszike! :D

Kép

Kép
mukkancs

Nincs mit :)
Te is Avent- mellszívót vettél? Mi igen, kíváncsi vagyok milyen. Egy ismerősöm nagyon elijesztett, azt mondta tépi a mellett, és iszonyatosan fáj. :(
tökmag79

Nem, én kaptam, a márkája Pesztonka.
Hát meglátjuk...

Kép

Kép
mukkancs

Sziasztok!

Kissmanó barátnőm kért meg, hogy Veletek is osszam meg az örömhiirt. 21.02-kor érkezett az sms: "Na, mikor már épp a császár gondolata merült fel, akkor kibújt a fiatalúr. 4400 és 53 cm. Apa is bent volt. Nagy a boldogság. Pussz mindenkinek."

Mindenkinek nagyon jó babavárást/babázást kiivánok!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

De jó neve van- Pesztonka! :D
Nem tudom hogy vagy vele, de kezdek egyre türelmetlenebb lenni... mindenki szül körülöttünk, én is akarok!
tökmag79

Tücsi, köszönjük szépen az infót!

Manó: nagyon sok egészséget, tejcsit kívánok Nektek!!

Nem kicsi babó ő sem! :wink:
És így minden gyermeked csütörtöki születésű lett...! :)
tökmag79

Manó: Gratula Nektek!
Kis húsgolyó! :D
A képeket várjuk!

Tökmag: Igen, én is nagyon türelmetlen vagyok már!!! 8)

Holnapra nagyon drukkolok Nektek, hányra mész dokihoz?

Kép

Kép
mukkancs

Fél egyre kaptam NST- re időpontot, előtte vagy utána keresem meg a dokimat. Ő is azon van hogy jöjjön már a béjb, remélem nem kell sokat nyúznom, hogy beindítson. :)
Te mikor mész?

Itt aztán nincsenek gebe babák! :D
tökmag79

Nagy-nagy gratula Magdinak és az ő kicsi fiának! :D

Tökmag!

Köszi a biztatást, meglátjuk... :roll:

Nekem is avent van, de régi típusú, nincs hozzá az a masszírozófej. barátnőm szerint így fájdalmasabb lesz, úgyhogy szerintem a te masszírozófejesed egyáltalán nem lehet gáz.

Tejet lehet jégkockatartóban is lefagyasztani, ismerősöm nek nagyon bevált, tudjátok abban a zacskósban. Később is jó lesz abban egy kis adag pont elég ahhoz, hogy valamilyen zöldséget vagy gyümit összekeverjünk vele. :wink:

Kép
Kép
tabati

Hááát, ez nem az a banda! :D Hála égnek!

Majd csak kedden! :(

Csak mi vagyunk??? :) Mi van csajok, a front meghozta a hatását? Mindenki szülni ment?

Kép

Kép
mukkancs

Tabati: és nem tudsz venni hozzá ilyen fejet?
Ez a jégkockatartó nem hülyeség, ugyanis láttam, hogy milyen drága az Avent tároló doboza, ha készletben vesszük meg.
Nem írtad meg, hogy álltok az építkezéssel!
tökmag79

Mukkancs: Tabati is velünk virraszt! :D
Párom még mindig dolgozik, sokára ér haza... :(
tökmag79

Tökmag!

Hát én tuti nem szülök még, én babámra amúgy sem nagyon hatnak a frontok! :lol: De azért virrasztani nem fogok, csak párom nézi az Estét, aztán megyünk mi is aluszikálni. :wink:

Tudok venni hozzá olyan fejet, de először kipróbálom úgy, s ha nagyon gáz majd veszek hozzá. :wink:

Építkezés!

Bocsi, most jutott eszembe, hogy tényleg kérdezted már a múltkor is... :oops: Nagyon jól haladunk. :D Olyan gyorsan dolgoznak, hogy csak na! :D Már megcsinálták a tető szigetelést, felrakták a gipszkartont is (az lesz a plafon, de még arra jön valami) és a villanyszerelés is megvan már, úgyhogy kikínlódtuk a konnektorokat, meg hogy hol legyenek a kapcsolók, jó sokat kértem ahogy írtátok, nem lesz gond! :wink: Lassan ásni is fognak a vizet kell behozni, meg a nyílászárók is bekerülnek még a nyáron. Aztán szerintem el is fogy a pénzünk egy időre, majd jövő nyáron folytatjuk, de teljesen meg vagyok elégedve azzal ahogy haladunk. :D

Kép
Kép
tabati

sziasztok!
Hűha, pont két ilyen eseménydús napot hagytam ki!!!
Preta, Magdi, Manó nagyon gratulálok! És persze a három kiskrapeknek is!!!!! :lol: :lol: Manó, remek, hogy férjed is bent volt végül!

Vajon Evicuskával mi újság?

Baba-képek gyönyörűek!

Anuk,
te aztán jól megszenvedtél ezzel a hülye kórházzal!!! REmélem, azóta már jobban vagy, és nem lesz semmi maradandó bajod!!!

Heni
, neked is durva a sztori, úgy látszik, ha egy kórház megkapja a bababarát jelzőt, akkor annak már reszeltek, és semmi jóra nem számíthatunk!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?