Új privát üzeneted érkezett!

Cincibabus: semmi ellenvetésem.
DE: ott vannak előttem ugye sorrendben: Mormota, Evicuska, Mia.
Holnap pedig a "napja" Süninek is. Szóval holnap akár lehet bébibumm is, ráadásul épp terminusra vagy azon túl. Esetleg ha csatlakoznak a sorban közel állók?

nert a nagy fene rendszer már összeborult a tábliban.
bár a fiú-lány arány áll, lány indított, szal lány következik.
gyorsan! hogy mi is jöhessünk :D

Kép
kissmanó

Amadea, örülünk Nórinak, csak meghittebb, mint egy mellszívó :)

Manó, a párom azzal viccelődik, hogyha a Babanetet/téged sms-ben kell értesíteni, várjuk meg a júl. 1-et, mert csak 11cent lesz a külföldi sms --- na ennyit a férfiúi szolidaritásról :roll:
Sajna az én dokimat nem lehet szaván foghni, mert nagyon ügyesen kerüli mindig, hogy bármi konkrétumot mondjon...bármi bármikor bárhogyan lehet, ne aggódjak :shock: köszi, csak bújna már kifelé ez a béb...
preta

Preta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lányok, folyik rólam a víz. folyna inkább belőlem :oops:
cudar meleg van, reménykedtem, hogy mire ez az idő eljön, addig a béb ki. hát nem így lett.
mék megpróbálni aludni, de tuti még 1 órát nem sikerül :(

Kép
kissmanó

Magdi, Cincibabus!

Köszi szépen jobban vagyok, szerintem mégiscsak a hidegfront lehetett, mert csak egy kis napsütés kellett, és rögtön oké lett minden. Tettem-vettem egész nap én is. :wink:

Evicuska!

Megy a drukk holnapra, és várom a jelentkezésed, én egész nap itthon leszek, tudósítok azonnal bármi történik! :wink:

Kép
Kép
tabati

Vicus!
Ha olvasol még....nagyon várom az sms-ed, de mivel kórházban leszek Nórival, tuti nem tudom értesíteni a többieket.....

KépKép
amadea

Amadea, ez remek!!! Végre összekapta magát Nóri! :lol: :lol: :lol:

Hát igen, egy ruhánk van, ami nem nagy rá, egy rugi. Most már pár bodyba is kezd belenőni, de viccesen lötyög rajta minden. Az 56-os rugdalózók pl. akkorák, hogy alul a két kapocs között ki tudja dugni a lábát. Illetve van olyan, aminél az egyik lábát áttuszkolja a másik lábához, így a két láb egy rugilábban van... :lol:

Kipróbáltuk a szélcsövet is, hátha hat. Bár már eksön után olvastuk, hogy háton fekve kellene, mi meg hason fektettük. Nem baj, holnap már ügyesebbek leszünk!

Evicuska
: drukk holnapra! Ha nem indul be Róza, császár lesz?

Pénzes sztori nagyon durv, nem tudom, mégis mit képzelnek egyes orovosok, magánrendelésen tud gyógyítani, OEp-esen meg nem??? Érdekes a tudománya...

Süni, Magdi, aranyosak a férjeitek!

Benta:
csak óvatosan a fránya kötődéssel, mi lesz majd, ha hozza haza a menyasszonyt, te meg házisárkány anyós leszel... :lol: :lol: Nyugi, férjem már most mondja, hogy az ablakból fogja lőni lágpuskával a motoros pírcinges udvarlókat, akik űborcsához jönnek. :lol: :lol: Hidd el, önállósodik, de akkor is hozzád fog futni, ha vmi baja van, és biztos szívesen veszi még az anyai szeretgetéseket!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Jobb reggelt!

Mi egyben, semmi változás. Valahogy volt egy tippem, hogy minden gyerekem egyre makacsabb, konokabb, uhhó most már nincs is akivel beszéljek.

Ami a legcarabb, úgy néz ki a szárítógépem kezd kipurcanni. Okés, tudom tutira javítható, csak van egy baj: feltúrt utca mellett hogy a kicsi fenébe hívom ki a szakit?
Poklok mélységes fenekére kívánom már az összes csatornamunkálatot. Tegnap olyan jó volt, nem dolgoztak :)

Csillag: s mi volt a szélcsővel az eksön? Valami eredmény? Hogy a fenébe bírtátok hason betuszkolni a bébbe :?: :roll: :lol:

Evicuska: s vajon csak a pocakosok kórházi létszámát szaporítod? Reméljük nem, nem fog tetszeni Róza babának, s inkább kinéz, hogy métt nem vagytok othon. Kitartás! (mondom én :lol: :lol: )

Kép
kissmanó

Manó: nem volt nehéz. Hát nem tudom, h ennek köszönhető-e, de csak egy kicsit sírdogált éjszaka 12 körül,különben végig aludt etetés után vagy csendben elvolt magában. Ezóóóriási!!! :lol: :lol: :lol: Meddig tart még a csatornázás felétek? hát soha nem hagyják abba?
A vonalzóm megnéztem, de most isezt a verziót ajánlotta fel, úgyhogy marad így.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

csatornásoknak júli végéig van engedélyük. utána meg jönnek (állítólag...én hiszem ha elkészült) az aszfaltozók.
szal idei szezon ráment. jó lesz ha a hó beálltáig végeznek, ugyanis csatornásokat nem látom júli végéig befejezni a munkát (több mint 2 km. amit csinálniuk kell összesen).

szélcsőre visszatérve: jöttek pukik szép számban? vagy eksön volt, s az tette meg a hatást a jobb pihihez?
minden esetre azért rendszert ne vezessetek be ebből, nem volna jó ha rászokna.
persze ha sír, meg minden, meg izé, akkor mese nincs, próbáljátok újból.
reménykedjünk, hogy hamarosan megszűnik.
látod, ha úgy is lenne Borcsánál mint a szakirodalomban, hogy 3 hónap, abból 1et már lekevertetek. Hányunknak hátra lehet még mindhárom hónap :roll:

Mi van csajok? Mindenki szül, magába fordul, elzárkózik az írástól?
Anyucikat megértem, no de a többiek?

Süni: vonalzóddal egyetértesz? vagy már nem is jössz a válasszal, mert elmentél lecsekkolni a Heni tapasztalatát?

Kép
kissmanó

Sziasztok Lányok!

Manó, a meleg elért hozzánk is, és, nem tudom, hogy ezért e, de sokkal élénkebb lettem :) Ezek a csatornázási munkák jól elhúzódnak :(

Csillag, tök jó, hogy ilyen nyugis volt Borcsa éjszaka! Biztos, hogy napról-napra, hétről-hétre jobb lesz, bár gondolom ez egy kialvatlan Anyukát nehezen vigasztal meg :) De kitartás, biztos, hogy az átmeneti nehézségek ellenére előbb-utóbb minden kialakul!

Heni, Anuk, Noémi, remélem mindannyian jól vannak!!!!
Evicuskára is gondolok és szorítok érte ma!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 08:56-kor.
magdii

Sziasztok!
Köszönöm szépen a gratulációkat, Tabati mondta, hogy milyen aranyosak voltatok.
Megjöttünk tegnap a kórházból, iszonyúan fáradt vagyok, az elmúlt 4 napban sikerült összesen 4 órát aludni. :( De Beni a világ legszebb kisbabája. :):):) Nagyon ügyesen kibújt, negyed óra alatt megvolt (köszönhetően a homeopátiának), de sajnos nagy sebem van, mert nagy babó lett. Később majd leírom, miért volt annyira nagyon ügyes, de most sajna még nincs időm... Hoztam néhány képet gyorsan, amíg alszik, de visszaolvasni sajnos nem tudok (elnézést!), mert fejnem kell...

Kép Kép Kép

Igyexem majd jönni, nagyon sokat gondolok Rátok. Hiányoztok ám, de néhány napba még tuti beletelik, mire megszokjuk, hogy itthon vagyunk.

Millió puszi mindenkinek, és aki még a nagy nap előtt áll, nagyon fogok szorítani. A babásoknak meg kitartást és jó egészséget! :):)

Heni

Kép
szheni

Heni: tényleg tündérke a kisfiad, és elég pufi.
Pihenj csak nyugodtan, megvárjuk ám a történetet.
Pussza

Kép
kissmanó

Heni!

Nagggyon cuki beni baba! :D Milyen kis kopasz! :lol: De jó, hogy már tudtál jönni!! :D Kitartás, de tuti hamar megszokjátok! :D

Kép
Kép
tabati

Heni, szívből gratulálok, Benito tényleg gyönyörű kisfiú!!!!!

Mi, pocakosok szerintem türelmesen várjuk, hogy tudjatok jelentkezni, bár biztos vagyok benne, hogy most nem lesz könnyű időt szakítani a fórumra :)
Idővel biztos belejövünk a napi teendőkbe, és fogunk tudni itt is tapasztalatokat cserélni :)
magdii

De jó, hogy jelentkeztél, Heni! Tényleg szép baba lett Beni ám!! No meg jó termetes, ez a lefogyott állapota??? :D :D :D nem is értem, miért aggódtak, úgy tűnik, van tartaléka...
Miért nem alszol? Nem tudsz, vagy Beni nem hagy, olyan gyakran kell kelni hozzá? Majd mesélj, hogyan telnek az első napok!

Magdi, veled is egy cipőben járok :( de ne aggódjunk olyanért, ami egyáltalán nem biztos, hogy rosszul alakul. Induljunk ki abból, hogy lehet várja az előírt napot, vagy késős típusú...majd rájön, ha randira megy, mi múlhat a késésen :P

Tőlem, m ikor kérdezik, hány nap van még, arra gondolok, hány ÉJSZAKÁT kell még így kibírni :? ma éjjel felváltva viszkettem, kentem, borogattam, fordultam, majd zsibbadás miatt séta, pisi stb. No, de hát, látom a többiek példáján, szokni kell, végülis nem vagyok olyan fáradt a nemalvásoktól, mint mikor dolgoztam...

Csillag, örülök, hogy Borcsád alakul, közben hátha összehozol 1-2 oldalt...

Manó, én is az informatikust játszom napok óta, mégis lehet az ablakon röpül ki a gépem, ha mégegyszer felbosszant :( most nekem sincs kedvem rákölteni, pláne nem egy újra. Csak a babanet miatt kellene, szkájpolni, meg a fényképeket tudjam küldözgetni haza, olyan nagy kérés ez? :roll:
preta

Sziasztok!

Alig tudtam visszaolvasni, de nálunk még nem állt be 100%-osan a napirend....

Pelenka: nekünk pont a Babylove vált be. Folyamatosan trotyakol a gyerek - minden pelusban van kaki - de kibírja az egész éjszakát! Vettem Huggiest is, de az túl rövid, a Pampers - ből meg véletlenül 2-est vettem (minek írják rá, hogy nem born?? :twisted: )

Benta: baby blues...hát nálam detto. Főleg ha fáradt vagyok, még arra a kérdésre, hogy fáradt vagy? is elbőgöm magam. Elkezdtem Pulsatillát szedni és jobb! Ajánlom neked is! 15 CH napi 1x5 golyó

Heni, Benito tényleg jó nagy baba, és ahogy nézem tiszta anyja... :)

Amadea, nagyon örülök a jó híreknek! Babusgasd sokat a picikédet! :)

Nekünk elég vacak éjszakánk volt: ÁRon délután 6-9-ig sírt...aztán fürdés lefekvés, de kelt 1/2 1 -kor és 1/2 4 kor is. Úgyhogy ma visszaállunk a 3 óránkénti evésre, hátha úgy éjjel alszik egyhuzamban 6 órát is.
Tegnap megint itt volt a védőnő... :evil:
Ne 4 óránként etessük a gyereket, ne cumiztassuk, a bőrét többet olajozzuk...stb, stb. A tököm kivan vele. Egyébként a gyereknek bejönne a 4 óra, csak nekünk nem, mint ma éjjel kiderült, mert akkor éjszaka is 4óránként kel. Ráadásul a cumi megnyugtatja, és összesen annyi, hogy kicsit nehezebben harap rá a cicire...de utána szopizik rendesen!!
Az olajat meg nem akarom túlzásba vinni, mert a hőt leadni a bőrén keresztül tudják a picik, ha meg beolajozom naponta többször is, akkor ez nem megy neki. ÍGy marad fürdés előtt + max 1x, ha látom, hogy nagyon száraz a bőre...

Tegnap megvolt az első sétánk is. Nagyon jó volt. Ma már anyuékig fogunk elmenni, délután.

Ja a bababarát kórházról: én minden nap kértem a csecsemősöket, hogy segítsenek, és az utolsó éjszaka segített egy nővérke.
Nálunk egyébként adtak tápszert és cukros vizet is a babáknak, de én nem bántam: Így éjjel pihentek, mindenkinél megindult a tej (pedig császáros szobában voltam) és max 100 grammot veszítettek a picik a súlyukból.

Na megyek, mosok vasalok. HIhetetlen, hogy mióta itthon vagyok folyamatosan fullon van a teregető, de a szennyes még mindig tele van.

Majd még jövök ha tudok...

Csók!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi,
köszi, ha kell, kipróbálom, de ma már sokkal jobb. Nem kellett sok, csak annyi, hogy repült felém a nagyfiam, amikor mentem elé, és tudtunk egy jót beszélgetni, úgy látom, minden ok vele. Beni akkor eszik, amikor akar, változóan 3-4 óránként. Ha véletlenül ennél hamarabb nyügi, kap egy kis vizet, nagyon szereti. Védőnő 1x jött, többet nem fog :lol: Mindent úgy csinálj, ahogy nektek jó, ne hallgass senkire! Benjámin cumizik, imádja, már élete 2. napján megkapta, szerelem első látásra. Már a szülőszobán szopta az ujját, azt meg nem akarom, inkább cumizzon.

Csillag,
milyen ügyesen alakul a lányod! És imádom, hogy milyen humorral szemléled!

Heni,
gyönyörű a kisfiad!

Kedves pocakos kismamik,
kitartást az utolsó napokhoz!

Nekem annyira jó, hogy itthon van a férjem, alapból nagyon keveset szokott. Most meg már egy hete velünk van, csak néha megy be dolgozni, meg mellette vezényli az építkezésünket, de így is klasszisokkal többet van velünk, mint Beni előtt.

Most pl- megnéztük Máté edzését, nagyon boldog volt a kiscsóka :lol:

Puszi!

Benta

Kép
benta

Végre, végre valaki, aki cumit pártolja a baba ujja helyett.

Benta, mondod élete 2-ik napján? Ergó még bent a szülészeten? Látták? Mit szóltak hozzá? Jó, jó....tudom, leszarom, de akkor is.

Kép
kissmanó

Lányok!

Ez a téma engem is érdekel! Cumi kontra ujj! Miért jobb egyik, mint a másik? Nem értek hozzá azért kérdem, gondolom a fogzás miatt van a dilemma...szóval nekem az ujj természetesebbnek tűnik, hiszen már az anyaméhben is azt szopják. Miért baj, ha azujját szopja? Nálunk is cumiellenes a védőnő, és én csak a szoptatás miatt félek tőle, de úgy gondolom semminek nem leszek ellene, csak először tanuljon meg szopni, vagyis ha látom hogy megy neki, akkor simán beadom neki a cumisüveget, cumit, addig nem merem... Csillagnál is cumizavaros lett Borcsa azt írta.... :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
Manó, asszem mi 2in1 maradunk. Ctg még annyi méhtevékenységet se mutatott, mint 3 hete. Mondjuk nem a szülésznőm csinálta, hanem egy idegen. Ideje nem sok volt. 1,5 órát volt rajtam. Gyakorlatilag értékelhetetlen volt. Amikor mozgott, akkor a szívhangot nem jelezte és fordítva. Utána doki. Uh, méhszáj. Méhszáj zárt. Kölök marha jól érzi magát. Mostantól naponta ctg.
Én viszont egész éjjel ültem a fotelba. Folyamatosan mocorgott. Mi már tuti így maradunk. Mondtam is a férjemnek, hogy menjünk el túrázni, az talán segít. Egyébként férjem is bent volt az uh-on. Annyit röhögtünk, hogy a doki alig tudta nézni. Iszonyú jeleneteket rendezett Zéti. Azt hittük, kijön a hasfalamon. :shock:
Méhszáj vizsgálat egyáltalán nem fájt. Azért szerintem valamit ügyködhetett a doki, mert azóta vannak enyhe görcseim.

Heni, nagyon szép Benito. :D

Tökmag: Ezektől indult be tegnap a babyblues: Mascagni: Parasztbecsület/Intermezzo és Pachelbel: Kánon D-dúrban. :D

Na, megyek ebédezni, aztán megpróbálok picit aludni :D

KépKép
süni76

Ja, cumi téma. A szülésznőm is inkább a cumit pártolja, mondván: arról könnyebben leszoktatjuk, mint az ujjáról. Milyen igaz! :D

KépKép
süni76

Süni!

Van valami jelentősége, hogy a kánon D-dúrban volt, vagy csak ez volt ráírva a lemezre? :lol: vagy azért írtad, hogy már a dúr hangnemtől is sírva fakadsz, míg mások a moll alatt bőgnek? :lol:

Cumileszoktatásról van egy sztorim:

ismerősöm kislányára vigyáztam, akit úgy szoktattak le a cumiról, hogy a doktor néni elvette, mert már ilyen nagylánynak nem szabad cumiznia. Közben viszont már anya pocijában volt a kistesó , Bence ) Én valamit nagyon kerestem, persze kislány segített, és gyanútlanul kinyitottam egy fiókot, ahol ott figyelt egy rakat cumi. :lol: Kislányon láttam a zavart és a csodálkozást, hogy mit keresnek itt a cumijai, mikor a doktornéni elvette. :lol: De szerencsére gyorsan kapcsoltam és mondtam neki, hogy "nézd már, a doktor néni visszaadta a cumijaidat, mert jó lesz még Bencének! :lol:

Kép
Kép
tabati

Noémi, de jó,hogy tudtál jelentkezni! :)

Süni, nekem is mindig ez jut eszembe egy-egy vizsgálat után... de látod, végül Niki és Lilien sem maradtak együtt, pedig hányszor írta, hogy azt érzi, soha nem fog szülni :)

Preta, igazad van, csak néha olyan nehéz nem aggódni, sajnos így vagyunk összerakva :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 08:58-kor.
magdii

basszus lányok: ismét olyan zombi vagyok. mi ez a dél körüli rohadt fene nagy álmosság a fejemen?

derekam úgy fáj szakad le, még egy kicsi s a veséimre kezdek gyanakodni. de tényleg a veséimnél és fáj, nagyon fáj.

cumi: elsőszülöttem 3 hónapos koráig cumizott, akkor kapott egy csúnya szájpenészt, soha többet nem kellett a cumi neki. na jó, cumisüveg más téma, az volt még. csak hazugcumi nem.
másodszülöttem alapból elutasította, nem kellett neki. harmadikom 3,5 hónaposan kattant rá a cumira, de akkor eléggé. majd lazított rajta, sokáig csak elalváshoz kellett, de most, hogy jönnek a szemfogai, ki nem esne a "dugó" a szájából.
Középső lánykám ellenben az ujját szopja, sokszor már látni, hogy őt is zavarja (közel 6 éves), de nem bír leszokni róla. Első gyerekem nehezen, de olyan 5 éves kora körül leszokott az ujjáról, Adriával nem tudom mikor fog ez bekövetkezni.
Én úgy vagyok vele, hogy a cumiról ezerszer könnyebb leszoktatni, bár az ujja kényelmesebb, sosem kell keresni, bebújni érte az ágy alá. A húgomat is brutál cumisság jellemezte, azt hiszem ha az ujját szopta volna, talán még ma is bekapná elalváshoz.
Szerintem cumiról leszokni könnyebb.

Kép
kissmanó

Benta, nekem is igazából annyi kellett, hogy kimozdulhassak itthonról. Vasárnap este fejés közben mondtam a férjemnek, hogy amint végeztem elmegyek a meggylevesért anyukámhoz. (1,5 km kocsival). Annyira jól esett, hogy hihetetlen. Még szakadó esőben a szelektív szemetet is visszavittem, és az sem zavart, hogy egy kedves autós telibe fröcskölt. Utána éjjel úgy aludtam mint a bunda. Szóval tegnap is mentem a boltba, DM-be, így sokkal jobb!! :)

Én is bevittem a kórházba a cumit, és Áron is már 2 naposan kapta. Megnyugszik tőle.
Kismanó, nekem nem szóltak semmit sem a csecsemősök - gondolom úgy voltak vele, minek szóljanak bele..
Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy az újjáról nehezebb lenne leszoktatni, a cumit el lehet majd venni tőle.

Egyébként nem tömjük a szájába, csak ha sír. És Áron megnyugtatja vele magát, utána meg kiköpi. :) Szóval aludni cumi nélkül alszik, ami tök jó, mert a gyerekorvos mondta, hogy az nem jó ha csak azzal alszik, mert akkor ha éjjel kiesik emiatt sírna.

EGybként megpróbálok mindent úgy csinálni, ahogy jónak látom...csak elbizonytalanít a védőnő. Ráadásul hozzám a 6. hétig hetente akar jönni, utána meg havonta...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: jó az új vonalzód!

Kép
kissmanó

Mindjárt visszaolvasok, csak egy gyors örömhír: nem egészen 3 kiló pluszom maradt a teherbeesési súlyomhoz képest, és jók rám a gatyáim!!! Azért nem tökéletes az alakom, de nagyjából olyan, mint volt.

:lol:

Kép
benta

Sziasztok!

Reggel időben beértünk, szülészeten nem akartak velem foglalkozni, felküldtek a szülőszobára. Ott csináltak nst-t, utána meg kellett várni a dokimat. Dokim megérkezett, rögtön mentünk a vizsgálóba, és szomorúan közölte hogy sajnos a tumultus miatt nem tudnak befektetni :lol: Hát hálásan megköszöntem :lol: Persze Róza és én is jól vagyunk, a méhszájam totál zárt :( Úgyhogy a menet a következő: holnap délután mehetek nst-re, uh-ra, vizsgálatra a rendelésére. És ha nem történik semmi, akkor csütörtökön este ballonos indítás a program (erre még rá kell kérdeznem, hogy hogy teszik fel, ha nem vagyok nyitva semennyire, mert elméletileg csak úgy tudják feltenni. lehet méhszájérlelő zselét is felraknak... szóval ennek még utána járok)
Egyrészt ugye boldog vagyok, hogy nem kellett bent maradnom, másrészről az indítás ugye egy másik variáció, de reméljük a kiscsaj addig úgy dönt, hogy kibújik magától.

Van remény, mert nst-n egy olyan csajjal voltam, aki 3ára volt kiírva, tegnap még totál zárt volt, és hajnalban elindult a vajúdás és ki is nyílt reggelre 1centire (persze még jó pár centiért meg kell küzdenie, de a lényeg, hogy totál zártból is van remény). Szóval ennyi a helyzet.

Köszi mindenkinek a rámgondolást!

Kép
Kép
evicuska

Látták a kórházban is, szerencséjükre nem szóltak. Krisz 1.5 évesen magától elhagyta a cumit, miután hirtelen ötlettől kifőztem őket és eltűnt az a jó szottyant íze, pedig akkor született az öccse, aki szintén cumis volt. Ő rajta volt a szeren 2.5 éves koráig, akkor elvittük a cumit a játékboltba és becserélte egy úszógumira :lol: , sose kereste utána, tudta, a boltban van. Persze ésszel cumiztak: csak alváshoz és nagy bánathoz kellett.

Drága Süni,
dehogy maradsz így! Még egy kis türelem! Meglesz érte a jutalmad!

Kép
benta

Evicuska,
továbbra is szorítok neked, hogy úgy sikerüljön minden, ahogy szeretnéd!

Benta

Kép
benta

Cumit úszógumira: ez tetszik. :wink: Aranyosan kitaláltátok.
Ezt elpakolom, hátha szükségem lehet rá :!:

Kép
kissmanó

sziasztok,
mi is megjártuk reggel a ctg-t (Sünivel együtt :wink: ), még mindig semmi jele annak hogy szülnénk. áramlás rendben, szívhang rendben, méhtevékenység nulla. kezdem úgy érezni hogy rajtunk sem segít már sem a hidegfront, sem a melegfront, sem a telihold, sem a nagytakarítás... a többi 18+ kategória, nem írom. :D

este ráveszem apát hogy menjünk el egy jónagyot sétálni, hátha...

cumi téma: az én Milánom cumizik, de csak elalváshoz kell neki. sőt, csak akkor ha ágyban alvás van, mert kocsiban és babakocsiban sem igényli. egész nap, ha nyűgös vagy valamiért sír, akkor sem tesszük a szájába, illetve ha megtalálja napközben akkor beveszi, de nem veszi zokon ha elveszem tőle. nálunk úgy alakult hogy ő nagyon aluszékony volt az elején, és sokszor elaludt a cicin. persze amint elvettem a cicit, azonnal felébredt... aztán egyszercsak kipróbáltam hogy cici helyett becsempészem a cumit óvatosan, és úgy teszem le aludni. felébredt rá, de nem reklamált - szóval azóta van nálunk cumi, és tényleg csak elalváshoz. van hogy 10 perc után már nincs is a szájában. és nem lett cumizavaros, 8 hós koráig szopizott, pedig én az éjszakai etetéseket cumisüvegből oldottam meg (lefejt tejjel).

mia_snow

Evicuska: drukkolok, hogy Róza baba jobb belátásra térjen a következő 2 nap.
Ma kiszámoltam a Gréti gyártása, születése és öcskös gyártása alapjánl, hogy még max egy hetet késhet a drágám.
Hát azért még 1 hét egyben, nem kecsegtető.

S ma megtudtam (persze mástól, az én kelekótya lányom nem mondta a tegnap), hogy holnap 10:30-11:30 között lesz az évzáró előadásuk a másodikosoknak. Ahhoz képest, hogy kerek 4 hete a szülőin a tanítónéni azt mondta nem lesz semmi......
Többi szülő meg ma is csak nézett, hogy én még egyben? Aztán úgy köszöntek el, hogy akkor holnap találkozunk. De én már nem akarok találkozni, max a fiammal.

Kép
kissmanó

Evicuska!

Na, az jó, hogy nem fektettek be, hátha csütörtökig beindul magától a dolog! :wink: Mi az a ballonos idnítás?

Köszi a cumis sztorikat! Akkor majd meglátjuk hogy lesz. Alapból nem adom neki, de azért én is úgy terveztem, hogy viszek már a kórházba is, ki tudja... Szóval elzárkózni nem fogok tőle, mert jobb egy cumis baba, mint egy idegbeteg anya akinek e miatt elapad a teje. Főleg tetszik és ötletes ez a leveszem a ciciről és észrevétlen beadom neki a cumit praktika. :lol:

Kép
Kép
tabati

Evicuska: tavaly amikor már voltak fájásaim és a magzatvizem is elfolyt, akkor is azt mondta a dokim hogy jóindulattal 1 ujjnyi. aztán 4,5 órára rá már a kezemben tartottam a fiam. 8)

szerintem az én dokim ezért nem néz méhszájat, csak nagyon ritkán. ha zárt, akkor is lehet másnapra baba...

mia_snow

Köszi Manó!

Kismamik kitartást! Reméljük a babák hamarosan előbújnak!

Benta, írigyellek! Én 69-el mentem szülni, most 61 vagyok, az eredeti 54 volt. És csípőben semmi nem jön rám...azért érzem, hogy alakul valami, mert a kismama gatyám már érzem, hogy bő rám fenékben is, és a férjem is észre vette..

Most sikerült 1 órát aludni. Először mióta Áron megszületett - hiába mondták ezt a délutáni alvás dolgot, nem ment.
Most viszont 3-kor kaja, aztán megyünk sétálni! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ballonos indítás: hát a dokim valami katéteres megoldást mondott. A lényeg, hogy felteszik a ballont a méhszájra, és elkezdik feltölteni vízzel, így tágítják. Ami persze feszít, fáj stb. Elméletileg beindítja a dolgokat. Persze valakinél bejön, valakinél nem.
Azért nálam az előző császár miatt jobb lenne minden beavatkozást elkerülni, no de mit lehet tenni? a megoldás egyelőre csak az, ha Róza magától jelzi, hogy kibújna, jó lenne... :wink:

Kép
Kép
evicuska

Evicuska!

Valami hasonlóra tippeltem én is, csak én levegőre gondoltam... :roll: Nem hangzik túl jól, inkább tényleg induljon be magától! :wink:

Kép
Kép
tabati

Lányok, köszi a biztatást! :D

Evicuska, Mia_S: Látom, akkor még van remény. Dokim is azt mondta, hogy most ugyan nem szülünk, de estig történhet bármi.

Mia: Örülök, hogy találkoztunk! :D Holnap megyek megint reggel. Én is sétát tervezek férjurammal estére. Bár most kivételesen éjjel nem nagyon szeretne szülni menni, mert reggel 6:15-re még Okmányirodába kell mennünk az útlevelét sürgősen megcsináltatni. Bár, lehet, nem bánná, ha inkább új időpontot kellene kérnie, de megszületne a fia.

Benta: gratulálok a súlyodhoz. Nagyon ügyesek voltatok Beni babával! :wink:

Tabati: A cd-ről írtam le az adatokat :D

Doki nekem az indításhoz valami tabletta felhelyezését említette. Mindjárt picit utána olvasok.

KépKép
süni76

Noémi, jól tetted, hogy kimozdultál. Áron nagyon rendes baba, hogy csak így elenged. :D

KépKép
süni76

Ma nincs semmi akcio egyelore? Itt ma màr kellett kabàt, bikini, esernyö, csak holapàt nem...de hiàba itt minden front :(

Mano, rendes a többi szülö, hogy remélik, holnap még ugyis ott leszel :? azért nagylànyod se haragudna meg, ha nem igy lenne :)
Engem most hivtak meg csüt. estére a szomszég kislàny szülinapjàra, mondvàn, ha eddig kibirtam, màr azt vàrjam ki :?
Szerintetek abbol lehet gàz, ha mondjuk egy este jol belaksz vacsira, aztàn aznap éjjel beindul a szülés, esetleg csàszàrnàl gond lehet? Elvileg nem altatnak, de Amadeàt is altattàk...mit tudtok erröl?

Cumis ötletek nagyon jok, föleg az uszogumis :D :D :D ön se gondoltam, h. ilyen hamar kellhet a cumi, ma ki is fertötlenitem öket. Hàny cumi kell egyszerre?? Màrmint pàrhuzamosan mennyit hasznàl a béb - ha kiköpi, mindig cserélitek?

Evicuska, még nem is hallottam erröl a ballonos modszerröl, nemigen lehet kellemes :? attol, hogy tàgul a méhszàj, fàjàsok mitöl lesznek, vagy kombinàljàk egyéb modszerrel? de hàtha addig vmi lesz...

Benta, jol ledobtad a kilokat!!! Gondolom, ez is alkati kerdes lehet, Noémi, rolad is meg megy majd - ahogy emlékszem a pocifotoidra, elég csini és arànyos kismama voltàl, szoval ha marad is, jo helyeken van. A vonalzon ez äron, ugye? Nagyon cuki :wink:
preta

Heni!

Udv itthon! Nagyon edes Benito! :)

Cumi- ujj : Az sem elhanyagolhato szempont, hogy a sok evig ujjukat szopo gyerekek fogazata teljesen eldeformalodik. :? Multkor lattam errol egy musort, megdobbento volt.

Jelentem, Huggies bevalt! :D Elso nap, hogy nem csereltunk ruhat pisi miatt. Nekunk 2-es van, en 1-es meretet nem is tudtam hasznalni. Ez is hatareset, a legkozelebbi csomag mar midi lesz.

Evicuska!
Miert kell ez a durva inditas? Nem lehet meg varni egy kicsit? CTG-k jok? Baba jol erzi magat? Nekem ez nagyon drasztikusnak tunik, ha mas indok nincs, en biztos tiltakoznek.

Noemi!
En is aludtam delutan 2 orat, olyan jo volt! :D
Erdekes, elso babamnal en is keptelen voltam aludni.

Agi
lys

Preta!

Hány cumi kell...egyszerre... :lol: :lol: Nem vicc, párom bátyja volt ilyen kiskorában, hogy egyszerre vagy 3 cumit nyomott a szájába. :lol:

Ezen a teli gyomros császáros dolgon már én is gondolkodtam, mert azért nem lehet enni ugyebár, hogy ne jöjjön ki a műtőasztalon az altatás miatt ugye? Hogy nehogy belefulladjon az ember? Amikor én voltam bent méhen kívülivel, akor sem akartak kaját adni, mert nem tudták még, hogy kell e műtét vagy sem. Aztán mégis adtak, pedig nem tudhatták tényleg...Meg hát sürgősségi eseteknél ilyenre nem is lehet figyelni...csak úgy lehet, hogy az éhgyomri az optimális, de ha nem azt is megoldják valahogy tuti. :roll:

Kép
Kép
tabati

Lys!

Na, szuper, hogy neked is bevált a Huggies!! :D Akkor tuti mi is kipróbáljuk, eddig még rosszat nem hallottam róla, és árban sem vészes.

Cumitól nem deformálódik a fogazat? Azért, mert az puhább? Van már valami olyan cumi is, ami direkt még jót is tesz állítólag szebben jönnek ki a fogak, vagy mifene...vagy lehet, hogy a cumitól is eldeformálódik, és ettől az újfajtától nem... :roll:

Kép
Kép
tabati

sziasztok,
én a májusi topikból vagyok.
Valaki véletlenül hozzánk írta be a jó hírt, de szerintem Hozzátok akarta :)

kicsit megkésve, de idetaláltam az áprilisi topicból. Mormota20 kért meg, hogy írjam meg nektek, hogy tegnap este 9.53-kor megszületett Mara, 3500gr és 53 cm. Anya és lánya jól vannak

További jó babázást nektek!

Esztó
Kép
sz.eszter

Lementem az előbb a dokimhoz, hogy majd vagy bekönyörgöm magam az aszisztensnőnél (már név szerint ismer), vagy akkor mondjanak valami okosat.
Hát erre az az asszisztensnő nem volt, volt helyette egy kis fiatal manöken kinézetelű román tyúk. Na, azzal nem volt mit kezdenem, kimentem a kocsiba, s felhívtam a rendelőt. Mondom mit akarok, erre kér, hogy 20 perc múlva hívjam vissza, addig beszél a dokival. Oké. Hívom később, mondja nem beszélt, s utasít, hogy hívjam este 8 után, akkor már a doki veszi fel a telefont.
Hülye kis picsa. áááááá, ez sem borított ki.

ja, s az ezelőtt 11 napos gyomorgörcsöm lájtos formában visszaköszönt. ez nem bír nyugton hagyni?

Kép
kissmanó

Na, látom kóvályog a hír. Ez van, ha nem nekem írta a susmust :roll: :lol:
Kis és nagy Mormoták Egészséget és sok tejecskét kívánok nektek.

Kép
kissmanó

vonalzót akartam cserélni.
erre azt írja, hogy ha megszületett, inkább szülinapos és ne várandós vonalzót készítsek.
de mit tesz az ember lánya, ha mégsem született meg, de terminuson túl van?
ááááá, ma az egész világ összefogott ellenem.
kezd világvége hangulatom lenni, csak asszem szülés sehol. :twisted:

Kép
kissmanó

Mormota, sok szeretettel gratulálok lánykádhoz! Hosszú életet és sok boldogságot!

Kép
benta

Mormota!

Hatalmas gratula!! :D

Tabati!

Szerintem a cumitol sokkal kisebb mertekben, meg pedig azert, mert 6 evesen azert mar biztos reg nincs a szajaban, az ujja viszont boven lehet meg. Ekkor mar a csontfogak jonnek, azokat deformalja.
Altalaban azert a cumitol 3 eves kor korul meg lehet valni, foleg azert, mert az oviban sem orulnek mar neki.
Ha max ejjelre marad kicsit tovabb, az pedig nem olyan nagy tragedia.
Nekem Emma volt nagy cumis, de 3 eves kora elott magatol leszokott rola.
Dani pedig egyaltalan nem fogadta el, neki csak a cici volt jo. Masfel eves koraig szopizott. :D
Agi
lys

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?