Dytke, Dius
Alvás:
Dávid nem egyszerű eset ilyen téren, nagyon akaratos: ha szoptattam éjszaka, akkor egyre sűrűbben kelt, végül 8-10x keltünk, azaz egész éjjel cicizett, aztán fájt a pocija, stb. Őrület volt. 6 hónapos kora után, a hozzátáplálás sikeres elkezdése után abbahagytam az éjszakai etetéseket (hajnal 4-5 körül szoptatom meg először). Először jól ment a dolog, de hátsimi,cumi nem volt elég egy idő után, csak a ringatás. Aztán ezt követelte, odáig jutottunk, hogy este 8-kor elaludt, 20 perc után kelt, 2 órán keresztül nem tudtam lerakni (sétálni kellett vele a karomban és ringatni – persze én se fejés, se vacsora, se fürdés, se magánélet), 1 óra alvás, aztán újabb 2 órás kör, 1 óra alvás, újabb 1-2 órás kör, majd hajnalban 2 óra szoptatás. Azaz én 3 órákat aludtam, kb 5 órán keresztül sétálgattam vele éjszakánként (hiába fektettem magam mellé, csak sirt), szóval eléggé kimerültem fizikailag és idegileg. Akaratomon kivül szoktattam a ringatva alváshoz. Egyik hajnalban kiborultam – a szüleimnél voltunk, akik nagyon nem nézték jó szemmel ezt, mert szerintük már tiszta ideg és feszült voltam napközben – és akkor elmondtam Dávidnak, hogy nem veszem ki a kiságyból, aludjon szépen, mellette vagyok. Meg is nyugodott, majd kezdte a sirást, követelte a ringatást. Hárman voltunk mellette. Nem vagyok büszke erre, de én nem birtam tovább... volt 2 nehéz éjszakánk, azután szépen aludt, párszor felkelt és hamar visszaaludt. Most pár napja 7 (!) órát alszik egyhuzamban, fél 9-től fél 4-ig, akkor már nem lehet visszaaltatni sehogy, ilyenkor magam mellé teszem és szopizunk-cicizünk-alszunk fél 7- fél 8-ig!
Nekünk sajnos ez a drasztikus módszer segitett, hogy jobb legyen az éjszaka. Azóta is lelkiismeretfurdalás gyötör persze, meg bőgtem vele együtt, de ő sem pihent rendesen hónapok óta éjszaka, meg én is ingerült voltam, szóval nekünk most rózsaszin a világ. Egész nap boldog vagyok Dáviddal, nem leszek ingerült, ha nem eszik eleget, vagy nem alszik eleget, vagy nem alszik el vagy bármi más miatt, ami miatt korábban felpattantam...szóval minőségileg nagyon mások a napjaink kb 2 hete.
Sőt: férjemnek hétfőn sikerült az államvizsgája (még két államvizsga ugyan van, de ez volt a legszivatósabb), ezt megünnepelve tegnap voltunk bulizni (!) az ő kérésére, Dávid szépen aludt, nagyszülők vigyáztak rá. El se hiszem! Az A38as hajón 9-től éjfélig salsáztunk
Nagyon ki vagyok cserélve