Új privát üzeneted érkezett!

Krisztacsillag elektromos mellszívó, de csak a drágábbak a jók.. pesztonkát ne vegyél mert én azzal befürödtem... :? inkább akkor Avent (nem olcsó...) Orrszívóból porszívósat vegyél mert az nagyon jó!!! :wink: :D

Kép

Kép

Kép
millye

Zizi27,
hála istennek, hogy végül minden rendben lett, belegondolni is szörnyű min mehettetek keresztül. Hányadik hétben voltatok? A sebed szépen gyógyulgat?
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a történetet.

Millye,
köszönöm! Persze Aventes kézi mellszívót kaptam... de most ígértek nekem elektromosat is... kívácsi leszek rá! :wink:
Kriszta

Kép
krisztacsillag

Krisztacsillag kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy melyik válik be... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Krisztacsillag nem használtunk bölcsőt mert szerintem abba csak rögzített állapotban lehet használni a légzésfigyelőt és mert nagyon rövid ideig használható hamar kinövi a baba... :shock: :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Zsuzsa (Kubu): Nagyon sajnálom, hogy így sikerült a szülinapod. Nekem biztos ez lett volna a pont az i-re, de neked kell érezni mikor húzod le végleg a redőnyt. A párod szüleit szereted azt mondtad, nem tudsz esetleg feléjük orientálódni és hozzájuk kötődni? Próbáld meg szerintem, azért ők mégsem idegenek.
Mi már beszéltük, hogy talizunk majd júli végén, mert mi Zamárdiban leszünk...remélem ez még áll!!!

Krisztacsillag: mindenképpen elektromos mellszívó és inkább a medela-ra esküszöm én azzal fejtem végig, bár én béreltem olyan kórházit, mert nekem fejni kellett, mert Boti nem szopott. Nem is tudom, mit tettem volna a medela nélkül.
Most a barátnőm is szoptat és neki sem jó az Avent. Remélem neked jó lesz.
Orrszívó mindenképpen a porszívós, kell az a szívóerő, mivel ha már szívni kell az le van tapadva és ahhoz kevés a gagyi....

Nagyon rosszak ezek a frontok, már megőrülök tőlük. Olyan szarul vagyok néha tőle, meg bágyadt, hogy az csak na.
Egyik ismerősünknek is kibújt múlt éjjel a babája. Férjem így most ünnepel is rendesen...tejfakasztó buli bár szerintem ettől senkinek nem lesz teje de hát a hagyomány...
Boti lába szépen javul, de olyan lassan...a gyógyszertárban már ismernek, hogy gézért és ramofixért megyek mindig. Elhozom a rakományt. Boti viszont már nagyon rutinos, unottan végignézi, hogy kenem és kötöma lábát. Ari nagyon, szerencsére ilyenkor jó fiú.
Ezenkívül megint ömlik, mintha csapból folyna a nyála. Ezek szerint jön a 10. foga is. Már kint van egy kis őrlő hihetetlen. Amennyire nem járunk annyira fogzunk :lol:
Megláttam egy babakocsit a vaterán és beleszerettem. Boti kapott pénzt a családtól így megvesszük hétfőn, hogy legyen már egy szupi kocsink. Már unom, hogy szerencsétlenkedek ezekkel az egyáltalán nem olcsó szarokkal. Nagyon vigyázni kell, ezt azoknak mondom, akik még nem vettek kocsit, nagyon szépek csiribirik a kocsik, csak éppen a használatnál kiderül, hogy nem olyan praktikus mint kéne lennie. Férjem azt hiszi megszállottan akarok ezer babakocsit, pedig csak 1 jót szeretnék!!!
Az alábbiakban - remélem sikerül - csatolok képet róla.

Kép Kép

Kép

Kép
silverlion

Szilvi, nekem szimpi ez a babakocsi. Nekem nagyon bejött a 3 kerekű, igaz az enyém nagyon nagy, de még épp belefér a kiskocsimba. Nagyon kényelmes, jól irányítható, bírja a terepet és Julcsi is szereti. Még csak a mózes részt használtuk, remélem a sportrész is jó lesz. De lehet, hogy majd én is akarni fogok egy kicsi sportosat ha majd ott tartunk :roll:

Kriszta, szerintem mellszívót ne vegyél egyelőre, nem tudhatod lesz-e rá szükséged. Ha Bogid úgy szopizik majd mint az én Julcsi babám, akkor nem biztos, hogy kell. Én is kölcsönbe kaptam egy avent kézit, nekem teljesen megfelel, igaz egyetlen egyszer használtam, mikor el kellett mennem és anyum vigyázott Julcsira. Szóval én egyátalán nem fejek. Majd meglátod kell-e. Persze ha kapsz kölcsönbe, akkor nem baj ha van! :)

Bölcsőnk nekünk sem volt. Orrszívót én porszívósat vettem, de még szerencsére nem kellett használni. Az Ariannat dícsérték nagyon egy másik fórumon.

Zizi, ez nagyon ijesztő, szerencse hogy jó kezekbe kerültél!

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Kriszta!
Én is az orrszi-porszit ajánlom, az tuti mindent kiszed, de nem olyan brutál módon. Viszont a kézivel én csak szerencsétlenkedtem...
Bölcsőt mi szerettünk volna használni, mert akkor még kisebb volt a babaszobánk, ám aztán elmaradt... Viszont nem bánom! A kiságyban sincs sokat. És szerintem is hamar kinövik...
És mellszívót én is csak szülés után vennék... Nekem mondták a kórházban szülés után szerezzek be egyet gyorsan, rohantam azonnal megvettem én is a béna Pesztonkát, amivel még orrot sem lehet szívni, nemhogy mellet, hiába elektromos... De aztán nem is nagyon volt rá szükségem! De gondolom ez mindenkinél máshogy van...

Silver! Húú de vagesz kis kocsi! Tényleg jól néz ki!
Nekem most végre a miénk tényleg bejön, úgyhogy még véletlenül sem nézelődöm:-) Most a gyerekmintás anygokra vagyok ráállva... Már varrtam is egy ágyneműhuzat-garnitúrát... És megint vettem egy újabb mintázatút:)

Zizi!
Még szerencse hogy tudták a dokik, mit is kell tenniük! Örülök, hogy jól alakult minden!

Jó éjt mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok,
a héten szülök a János kórházban, várhatóan császárral, mivel ikreket várok. Meg tudnátok mondani, hogy császár esetén hány nap benn tartózkodással kell számolni?

Köszönöm, Milla
kamomilla

Kamomilla én úgy tudom, hogy 4 nap ez gondolom attól is függ, hogy minden rendben van veletek. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

kamomilla

Nekem péntek este volt császár, kedden délelőtt hazaengedtek.

zizi
Nem csodálom, hogy megijedtél.. A lényeg, hogy mindketten jól vagytok! :)

krisztacsillag
Hát igen, az ember sajnos kénytelen feladni az álmait, amikor rájön, hogy pénzből kell megélni.

Nekem van egy OKJ-s mérlegképes könyvelői végzettségem, igaz, még rögtön érettségi után csináltam. Nem mondanám, hogy pl. számvitelből olyan iszonyú jól felkészítettek minket, hatalmas volt az anyag, és bár 1,5 éves volt a képzés, iszonyúan rohantunk vele. Szerintem úgyis a gyakorlatban tanulja meg az ember, meg hát úgyis folyton változnak a jogszabályok, amiket alkalmazni kell.
Ráadásul tanítanak egy csomó speckó esetet, amikkel aztán az ember úgyse találkozik, vagy csak nagyon ritkán - addigra meg pont elfelejted.

Azért ha van kedved hozzá, ne hagyd, hogy lebeszéljelek róla :)

Ha egyszer-egyszer kell fejni, akkor a kézi avent pont jó arra is. Én is csak azért szereztem be egy elekromos medelát, mert a tejszaporítás miatt minden szoptatás után fejtem, és majdnem ínhüvelygyulladást kaptam tőle. Egyébként az elektromossal is ugyanannyi tej jön le nekem, sőt, a bimbómat is jobban megviseli. Annyi az előnye, hogy az ember keze nem fárad el. Viszont hangosan zúg.

Ja, és vidd magaddal a kórházba, vagy vitesd be a pároddal! Nekem este kezdett belövellni a tejem, és ha nincs ott a mellszívó, valszeg megőrülök reggelig...

kubuspace
Nekem nagy szerencsém van, gyakran előreengednek a babával az emberek, meg átadják a helyüket. Lehet, hogy ilyen szánalomra méltó fejem van ;-)

Parkolás

Mobil parkolást nem próbáltátok? Nekem a céges autóhoz volt, de most tervezem, hogy az itthonihoz is regisztrálok. Nem kell aprót hurcolni, kirohangálni érvényesíteni a jegyet, ha vmi elhúzódik, és nem utolsó sorban pont annyit fizet az ember, amennyit parkolt.
A mobilparkolas.hu-n utána tudtok nézni.
jaspis

sziasztok,

Kriszta: holnap 10re megyünk mi is a szülőszobába,sajnos annamari nem lesz bent akkor szóval nemtom kihez megyünk...ezek szerint a te szülésznőd lesz ott?ő ki is?..biztos irtad,de nem emlékszem... a ctg után majd még megnéz a doki is tutira ennyit tudok.. :)
ja nekem elektromos mellszivót ajánlottak méghozzá saro márkájút,ami azt mondták jó és nem is drága annyira..remélem tényleg jó lesz...

mai ctg jól sikerült,doki is mondta h minden ok :)
kérdezte h mikorra is vagyok kiirva 6.-a?mondtamneki h igen úúgy volt de módositottuk 9-re,szóval hnapra..erre a doki: hjaaaa, hát akkor még rengeteg időnk vaan!!több hét is akár..és mindehhez ezerrel vigyorog... :) mondtam h jajj..
:)

Cirkuszka: Merse egy tündibündi kis szívtipró :D
mulan

Sziasztok,

köszönöm mindenkinek a véleményeket. Szerencsére a kézi és az elektromos mellszívót is kölcsönkapom, így nem kell rá pénzt áldozni és mégis mindkettőt ki tudom próbálni, ha szükség lesz rá. Az elektromosnak még nem tudom a márkáját…

Mulan,
szóval 9-re módosultatok… mókás dokid van… de az is lehet, hogy holnap már haza sem mentek… :wink: Lehet, hogy látjuk egymást, nagyon fogok figyelni 10 körül. Editnek hívják a szülésznőt, én is most fogok vele először találkozni.

Millye,
szerencsére a bölcsőt is kölcsön kapjuk, arra a rövid időre… a férjem anyukája szerette volna, ha abban van a pici… így az emeleten lesz a babaágy, lent a nappaliban pedig a bölcső… de már kaptunk járókát is, úgy gondoltam, hogyha a babócának nem jön be a bölcső, vagy kinövi, akkor a járóka lapját emelem fel és abban alszik majd a picur.

Szilvi,
tényleg szupi a babakocsi…

Jaspis,
köszi a parkolás ötletet… megfontolandó, bár a következő időszakban valószínű nem fogok túl sokat a városba szaladgálni, max. a kórházig meg vissza, oda pedig megvan még céges parkolókártyám.
Az OKJ-s képzés valóban megfontolandó… nekem a tudás része kellene, nem a papír.:)
Anyósom feketeöves kettőskönyvelő, lehet, hogy inkább vele kellene leülnöm átbeszélni a dolgokat…

Ma bementem a suliba, rendes volt a tanárnő, kaptam időpontot az utolsó vizsgára… sajnos 26-ra. Remélem akkor még el tudok menni vizsgázni, akkor töltjük a 35. hetet. És utána elvileg még lenne egy szóbeli is…

Lányok újabb kérdés,
a kórházba kell vinnem arra néhány napra pelust, kisruhákat, plédet, cumisüveget stb. a picurkának?
Elkezdtem összepakolni a táskát..:)

Köszönöm, sok puszi mindenkinek!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Krisztacsillag én vittem pelenkát mert egész nap velem volt a baba és én tettem tisztába. Egyébként a csecsemősök nagyon korrektek mert akárhányszor visszavittem a babt mindig átpelusozták. Kisruhát csak biztonsági okokból vittem ha esteleg a kórházi ruháját lebüfizi vagy bármi, de nem volt rá szükség. Amúgy jobb ha a kórházi van rajta mert amikor visszaviszed a csecsemősöknek akkor automatikusan átöltöztetik és a másikat a szennyesbe dobják és nem biztos, hogy annyi kisruha között a sajátodat megtalálod... :D cumisüveget feltétlenül vigyél, de ha nem vinnél azért adnak, de jobb ha a sajátjából itatod... plédet is vittem mert azzal takartam be és eldobható pelenkázó alátétet is érdemes vinned mert én erre tettem a babát az ágyamra és így nem a lepedőmre kellett tennem! Viszont újszülött kesztyűt is vigyél, hogy ne karmolja össze magát. Vittem még popsikrémet meg hintőport is...

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok,

korábban írtam már ide, most újra van egy kis időm. elméletileg a napokban szülünk, júni 5re voltunk kiírva, módosítottuk 6ra, és a dokim (nekem is mosolyogva :D) azt mondta hogy még ráérünk. ctg meg minden tökéletes, nagyon jól érzi magát odabent a kishölgy. én meg nem győzök befőzni meg takarítani meg apával összebújni, azért jó lenne ha magától indulna el.

kórházba ruha, stb: cska hazahozáshoz kell... legalábbis tavaly így volt. textilpelust, cumisüveget, pelenkát viszont nem árt bekészíteni, én mellszívót is vittem tavaly, most is fogok. bár van ott, de én a sajátomat használtam. kisterilizálták a csecsemősök amikor kértem.

hazaengedés: tavaly Milán péntek délben született, és kedden délelőtt jöhettünk haza, mert egy kicsit besárgult. határeset volt de biztosamibiztos bent tartottak. császár esetén ezek szerint ugyanúgy engednének haza?

kamomilla, mulan: lehet hogy együtt szülünk? :)

bár nekem még semmi előjele. :(

mia_snow

sziasztok,

zizi: Örülök,hogy jól alakult minden végül.

Silver:tök jó kis kocsi :) nagyon vagány!!! :)
Továbbra is jobbulást Botinak, de nagyon ügyes hogy ilyen jól birja azt a sok kenegetést...nem lehet könnyű...Kitartást!!!!

Kriszta: holnap majd én is figyelek:) hátha együtt ücsörgünk majd bent ctg-n... :) ma reggel amúgy elég nagy volt bent a forgalom,több mint 1óra volt hogy bejussunk..

mia_snow: nekem sincs túl sok jele...bááár tegnap meg tegnap előtt volt olyan hogy 1órán keresztül 10percenként fájt a derekam meg a hasam alja..de aztán el is múlt...szóval foggalmam sincs mi lehetett ez...
neked ki a dokid?szülésznőd van fogadott?
mulan

na nekem is ma fájdogált a hasam alja de hát még jóslófájásnak sem nevezném. holnap nekem is ctg de negyed 8ra megyünk. :D

dokim Szuromi András, szülésznőm nincs választott. tavaly Juditnál szültem egy véletlennek köszönhetően, vízben. csak jót mondhatok róla. gondolkoztam azon hogy idén őt választanám, de sajnos az anyagiakba nem fér bele egy választott szülésznő. egyébként úgy tudom hogy a Jánosban nem lehet rosszat kifogni, úgyhogy nyugodt vagyok. csak szeretnék most is vízben szülni, és nem tudom hogy a többi szülésznő mit szólna ehhez. :)

mia_snow

Millye,
hálás köszönet, igazán nagy segítség vagy!!! :)

Mulan,
én még nem megyek ctg-re, csak megejtjük az első beszélgetést a szülésznővel, miután a doki megnézi, hogy nem rövidült-e tovább a méhnyak... este pedig visszamegyünk a férjemmel a szülésfelkészítőre, ötre... fárasztó napunk lesz.

Kép
krisztacsillag

Köszönöm a válaszokat!

Mulan, miaí-snow,
Van rá esély, hogy együtt szüljünk, nekem - ha addig semmi nem történik - szerdán be kell feküdnöm, és akkor csütörtökön megcsászároznak.
Jelek: egy kis hasmenés

Ma jól megtornáztattak a kórházban, a műtéthez választott vér kell, és kétszer kellett lebattyognom a laborba, majd még egyszer vissza mert a kocsim az oldal bejáratnál volt fenn. Na ezek után volt pocak fájdogálás, de most aludtam egy jót, ismét minden okés.
kamomilla

Kriszta: jaaaa :) én már jól beleélltem magam a ctg alatti szemlélődésbe h felismerjük-e egymást... :) de gondolom akkor téged úgyis körbevezetnek majd szóval látjuk majd egymást :)
hú,akkor tényleg fárasztó napotok lesz..
nekem annó azt mondta a doki h persze fontos a szülésfelkészitő,de fontosabb h a babóval minden ok legyen,szóval minél többet feküdjek..szóval végül mi nem mentünk..bár azért sajnálom hogy kimaradt... persze az is igaz,hogy mi bkv-val közlekedtünk volna és ezt mondtuk is a dokinak, és akkor mondta h inkább pihi..szóval úgytünt hogy ezért mondta... de mindenesetre vigyázzatok magatokra!

kamomilla: hogyhogy császároznak? v eleve az volt? vagy miért? remélem nincs baj..

millye: honnan lehet olyan kis kesztyűt szerezni?...én eddig nem találtam sehol,de most hogy írtad megint eszembe jutott h lehet h jól jönne.. köszi! :)
mulan

Zita,
Köszönöm Neked is a köszöntést.

Zizi,
Huh hallod istenem mennyire jó h minden rendben volt, és időben voltatok. Jó helyen voltál ebben nagyon igazad van és örülök hogy minden rendben van.

Millye,
Jogos a kérdésed a párom szüleit illetően, ők már tulajdonképpen a pótszüleim is…. Sokat köszönhetek nekik sokszor segítenek. Az igazat megvallva azonban nem tudnak mindent a szüleimmel történtekről, már csak azért sem mert képtelenek lennének feldolgozni, hogy hogy lehet az h egy nagymama nem tud az unokának örülni, nem örül h láthatja a lánya-veje boldog kapcsolatban élnek. Az igazság az is hogy ők is azért távol vannak, néha olyan jó lenne délután átmenni valakihez itt a közelben, ezért is gondoltam erre a pótszülőségre… olyan egyedül vagyok…

Kriszta,
Tény ha lemegy a vizsgaidőszak lesz egy önfeledt nyaram csak Marci és apa, sok kirándulás, csavargás, barátnőzés, Balatonozás, utána ott a nyaralásunk. Hatalmas ajándék apa hihetetlen nyugalma és türelme amit megismerkedésünk óta sugároz.
Mellszívóban nekem kézi van (Avent), sokan dicsérik az elektromost (Medela), lehet h nekem is azt kellett volna vennem. Olvasom kicsit lentebb h már kaptál is kézit, azzal sincs baj, ha van tejed, nekem nem volt és még azzal is megszenvedtem hogy a végén azt a napi 40 ml-t kifacsarjam….. Csakis porszívós orrszívó. Hatalmas találmány. Bölcső nálunk nem volt, nem is tudom igazán hogy az mire való 8)
Kórházba amit vittem: cumisüveg, pelus (de én mindig visszavittem a csecsemőosztályra Marcit) és hiába volt pelusom a sajátot használták. Vittem popsikrémet, hintőport de alkoholt nem a köldökcsonkhoz, úgyhogy azt is ott bent tisztították. Én úgy féltem bármit is csinálni akkor még kismanóval. Ruhát nem vittem (pont olyan megfontolásból mint amit millye írt) sőt talán plédet sem.

Szilvi,
Naná hogy talizunk a Balcsin is hát persze !!!!
Anyósékkal minden oké, ahogy fentebb is írtam, és valóban úgy is kezelnek mintha a lányuk lennék.
Coool a babakocsi, legyen ez a tuti szupi !
Kis hős Boti, milyen szépen viseli anya kötözéseit, hatalmas puszi neki.
Akartam már kérdezni hogy van Eszter és babócája ??

Jaspis,
Bolond vagy hogy ilyeneket mondasz. :lol: Egyszerűen én idáig elkerültem az összes helyzetet ahol kipróbálhattam volna a segítőkészséget. Szomorú egyébként hogy sokszor olyan apátiával tekintenek ránk.

Jó ötlet ez a mobilparkolás, köszi köszi.

Mulan,
Sokat gondolok Rád, csak ügyesen :D

Mia_snow,
Na végre, sokszor gondoltam Rád hogy mi lehet. Úgy eltűntél. Drukkolunk Neked is, mindenképpen várjuk majd a híreket.

Kamomilla,
Üdv közöttünk. Ikrek, nemüket tudod ? Drukkok Nektek is. Híreket, képeket kérünk szépen majd.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Mulan,

itt van 1-2 kesztyűbeszerzési lehetőség neten fizetsz és a postásbá még házhoz is viszi de akkor sietni kellene :D

http://teszvesz.hu/53463_kesztyu.html?i ... nge_view=1

kubuspace

Vajon Vannival mi lehet, én úgy bízom benne hogy majd jelentkezik és elmondja hogy vannak.

kubuspace

Oh amit még le akartam írni, biztos meglepő lesz, nekem is az, az eset óta nem térek napirendre.
Szóval szombat délelőtti piacozás után sétizünk hazafelé, telefon csörög, apám hívja páromat h úton vannak köszöntőbe hozzánk. Én shock, mellkasgörcs, ideg, majd sírok, nem akarok hazamenni stb. stb.
Megjönnek, hatalmas csokor virág, szép nyaklánc-fülbevaló szett. Hangulat fagyott, leülünk, én apának csinálok cappucinót, anyu meg páromat nevén szólítja (kb egy éve nem sikerült neki) rábeszéli h pezsgőzzenek stb. stb. Anyám kezéből Marcit nem lehet kiszedni, simogat, cirogat, beszélget, gügyög, ámul, csodálkozik, dicsér stb. stb. anyám elsírja magát örömében h Marci milyen kedves vele, mi párommal konyhában egymást nézzük nem tudjuk h most mi is van, bemenjünk a nappaliba vagy ez csak egy álom. A szüleim akik állandóan rohannak 3 órát voltak nálunk, beszélgettünk, anya megdicsért engem is páromat is h fogytunk, h mennyire jól áll páromnak a fogyás.. pezsgőzés beszélgetés. Szóval nem tudom h mi van… utána amikor elmentek beszéltem apuval és mondta hogy nagyon összevesztek még péntek este anyuval és elmondta anyunak h változtasson mert egyedül van, a csatában mindenki egyként velünk van, de én arra is gondoltam h az térítette észre anyut h egy-két dolgot esetleg visszahallott h nem éppen mintamama. Nem tudom, ja és a legjobb gyerek kiszúrta anyám nyakláncát, azon lógott, anyu levette és engedte vele játszani. Ő aki más esetben „leteremtette volna gyereket” hogy ejnye-bejnye ezt nem szabad.
Szóval being shocked…
Reméljük így marad és javul a szüleimmel a helyzet… meglátjuk

kubuspace

sok leszek, de nem bírom ki hogy ne tegyek fel pár képet

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace

sziasztok,

Kubu: de tök jó kééépek!!még!még!mééég! :D
hogy hány féle képpen lehet aludni abban az ágyban... :)
amúgy tényleg érdekes amit anyukádról irtál..remélem tényleg történt valami és a változás tartós lesz..mindesetre drukkolok hogy tényleg javuljon a helyzet.
és nagyon köszönöm a linket!!! :)
már nyúzom a páromat vele hogy licitáljunk léégyszi...de szerinte már ez késő és ezért nem érdemes... de még próbálkozom..hátha ;) de nagyon cuki kis kesztyűk...Köszönöm!! :)

jaj lányok,bocsi hogyha már össze-vissza írogatok... de egyre inkább össze meg vissza beszélek... :)
legalábbis a szűk környezetem szerint... :)

kamomilla: bocsi!! hülye kérdés volt...gondolom h az ikrek miatt van a császár... :?
mulan

Sziasztok!!
Na rávettük magunkat apával, hogy ideje Milánt kartávolágon kívül elhelyezni a szobánkon belül... De én úgy félek! Tudom hogy sokan eleve saját szobába rakják a picit, dehát én mint "agyon aggódó anyuka"... hogy fogom ezt kibírni :wink:

Kubu! Látom ti is elbújtok a rácsvédő mögött! Mi ma lebontottuk azt :D :D

Örülök, hogy a szüleiddel rendeződni látszódnak a dolgok, reméljük hogy tényleg így lesz! Az is lehet, hogy anyukád maga döbbent rá, hogy itt valami nagyon nem stimmel, és tényleg változtatni kell! Lehet hogy apukád "förmedt" rá, mikor elpityeregted magad a telefonban a szülinapodon!

Úgy örülök, hogy ismét vannak kismamák, akikért aggódhatunk, izgulhatunk, szurkolhatunk! Úgy irigyellek titeket, hogy átélhetitek ezeket a felemelő pillanatokat!
Úgy átélném megint!:-)

mia_snow!
Egy éve szültél, és most megint? Jó gyorsan összehoztátok a következőt! :) Tudom, hogy jártál már erre, én emlékszem rád!

Lehet kérésre is császárral szülni, vagy ahoz konkrét indok kell??

kamomilla!

Nekem a tesóim ikrek! Egy fiú, egy lány... Igaz, már 13 évesek! Tényleg! Te milyen neműeket vársz?

Végül egy kép:

Kép

Kép
tatyi1983

Sziasztok! Én 2007 novemberében szültem a kisfiamat a Jánosban még a régi spártai körülmények között. Most jön a második és ő is oda fog érkezni, ha minden jól megy. Kíváncsi vagyok most mi a helyzet. Tudja valaki hány szülőszoba van és melyiknek milyen a felszereltsége és mekkorák? Mindegyikben van kád? Mennyire nagy a tumultus? (mikor én szültem 3 órát vártunk a folyosón, hogy egyáltalán bekerüljek egy szülőágyra (akkor 9 ágy volt)). A csecsemőosztályt most is bezárják 11-től 6-ig? Köszi előre is, ha válaszol valaki :)
gombahölgy

Sziasztok,
igen, azért lesz császár mert ikrek. Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, de a doki meggyőzött, hogy a babák szempontjából biztonságosabb a császár, úgyhogy beadtam a derekam, nem kockáztatunk. Elmondott mindenféle rémségeket arról, hogy akadhatnak el, hogy kaphat a második baba agyvérzést, hát ezek után persze, hogy nem ragaszkodtam a természetes úthoz.

A harmadik szülésem lesz, és nekem nagyon nagy élmény volt anno a születésük, jó lett volna ismét azt átélni, de mindegy most másképp lesz, így is gyönyörű lesz az érkezésük.

Nálunk is egy fiú egy lány a felállás!
kamomilla

Morgen,
Mulan én tök hülye vagyok hát van nekem kesztyűm szívesen odaadom. Na mit szólsz ????

Kati, Te aggódó anyuka :D
nyugi ha ugyan kartávolságon kívül lesz, de még szobán belül kicsi Milán akkor semmi gond....
Nekem is nehezen ment először Marcit saját szobában hagyni de pikk-pakk ott vagyok nála ha kell.
Drukk h könnyen menjen.
Ja és azért is drukk mindenkinek aki szeretné (én is) hogy újra átélhesse a babavárás minden csodáját.

Gombahölgy,
szia újra, ha jól emlékszem Molnár dokinál fogsz szülni.
http://www.golyahaz.hu/szuloszoba.html nézd meg ezt a linket, hátha van rajta új info. Habár ahogy nézem Te novemberben szültél és decemberben átadták az új szülőszobát. Szépek nagyok, full felszereltek. Csecsemőosztályról no infom. Én akkor aludtam :oops:

Kamomilla,
akkor az ikrekkel együtt 4 gyermek. Ügyesek vagytok. Ki egyébként az orvosod ?

kubuspace

Reni
boldog születésnapot kívánok.

kubuspace

Sziasztok!

Reni! Isten éltessen sokáig!! :D

Elvira sógornőm engedélyezte, hogy a kis Vivienről rakhatok fel képet nektek: Íme!

Kép

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Jaspis, kösz a parkolási tipet, megnézem érdemes-e regisztrálni.

Mulan, kesztyű helyett egy kis zokni is ugyanolyan jó, én a kesztyűt amit vettem nem tudtam ráhúzni Julcsi kezére, mert szűk volt (gagyi), így egy zoknit kapott. Nem olyan designos, de a célnak megfelel :)

Kriszta, megvolt a szülésfelkészítő? Ha minden igaz, ott kaptál listát arról, hogy mi kell a kórházba. Ha nem, akkor a szülészet honlapján is megtalálod a listát.

Kubu, váratlan fordulat, reméljük nem csak átmeneti a változás!
Jók a képek, Marci olyan nagy már!

Reni, boldog szülinapot.

Kati, mit jelent, hogy kartávolságon kívül? Átkerül az ágy a szoba másik végébe? Julcsi ágya is úgy van, hogy át tudok nyúlni hozzá és meg tudom simizni, ha nyugtalan, nem kell felkelni hozzá :)

Szilvi, most látom, hogy Boti közben betöltötte az 1 évet, és nem is gratuláltunk hozzá! Így utólag minden jót neki! Egyébként most hány kilós a nagyfiú?

Mulan, Mia_snow, Kamomilla: hajrá!!

Velünk most minden oké, leszámítva hogy fürdés előtti 1-2 órában mindig hiszti van, de azt olvastam, ez az esti nyügi egy idő után elmúlik, hát remélem. Egyébként tündér a kislány, mosolyog, nevetgél és rengeteget gagyarászik. És ha ezen a héten is annyit eszik, mint az előző két hétben, akkor 8 hetes korára eléri a 6 kilót :shock: Amit kicsit soknak tartok, de nem tudok mit csinálni vele, annyira imád enni, egyszerűen nem tudom kizökkenteni ha a kaja mámorába kerül. Remélem, azért ezt majd kinövi. Mondjuk én is imádok enni, szóval nem is értem mit csodálkozom :lol: Férjemet riogatta a főnöke, hogy ez tökre nem jó, hogy 3 hét alatt hízik egy kilót, hát azért talán nem is olyan nagy gond, mintha semmit sem hízna. Majd jövő héten megkérdezem az orvost, már aktuális lesz a 2 hónapos státuszvizsgálat. Hogy rohan az idő :shock:

szép napot
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Nagyon köszönöm, aranyosak vagytok!!!

Kriszta,
én kézi Aventtel kezdtem, de megváltás volt az elektromos Medela. Azóta is használom néha és nekem így sokkal egyszerűbb, mint a kézivel. A kórházban a kórházi "iparit" használtam :) A kézi ott nekem semmit sem ért.
Orrszívóból porszívós van, de ne üveget vegyél, mert könnyen törik, egyébként pedig szerintem mindegy, mert nekünk volt már többféle és mind ugyanolyan volt.
A kórházba én vittem pelenkát, popsitörlőt, popsikrémet, eldobható pelenkázó alátétet, 2 cumisüveget, alkoholt, hintőport. Beni velem volt egész nap, így én pelenkáztam és a köldökét is én kezeltem. Ruhát csak hazajövőst vittem, mert tényleg elkallódik.

Zizi,
örülök, hogy jól vagytok és végül rendben ment minden. Még jó, hogy idejében lépett a doki.

Kamomilla,
gratulálok ennyi gyerkőchöz. Én mindig csodálom az ikres anyukákat, hogy hogyan bírják. Nagyok már a többiek, tudnak segíteni majd a piciknél?

Zsuzsa,
nagyon jók a képek!
Örülök, hogy anyukád kicsit összeszedte magát, remélem így is marad és rendeződik végre a családi helyzet. Nagyon megérdemelnéd már.

Kati,
Milán is nagyon édes. Most nőtt meg ennyire a haja? A legutóbbi képen, mintha sokkal kevesebb lett volna :)
Gratulálok Elvirának, Vivien helyes kiscsajszi.

Gombahölgy,
éjjel be van zárva a csecsemős részleg. A babákat este 10-re kell bevinni és reggel lehet értük menni. De magadnál is tartod egész éjszakára.
Húúú, én emlékszem hogy be voltam ijedve az első olyan este, mikor nálam maradt Beni :)
Én úgy tudom, nem mindegyik szülőszobában van kád.

Mulan, Mia_snow, Kamomilla,
várjuk a híreket és mennek a drukkok.
Tök jó, hogy újra jó sok szüléstörténetet olvashatunk majd :)

Hallottatok már valamit a XVI. kerületi babaúszásról? (www.babauszi.hu)
Lassan el akarjuk kezdeni az úszást és a BVSC-ben, amit kinéztem magunknak épp nyári szünet van.

Reni
b.reni

sziasztok,

először is: Reni boldog szülinapot! (anyukámnak is ma van :D)

megjöttünk ctg-ről, hát még mindig semmi jele annak hogy szülnénk. :( köszi a drukkokat.

Kamomilla: nem semmi ennyi gyerkőc. mi 3at szeretnénk, bár ha pár évvel fiatalabbak és egy lakáshitellel kevesebbek lennénk, 4-5öt is bevállalnák, de így nem merünk. :(

Zita: fürdés előtt nálunk is volt gond egy jódarabig, nem tudtam mi lehet a baj, aztán rájöttünk. éhes volt. merthogy mindenki a lelkünkre kötötte hogy fürdés után legyen a kaja, mert különben felkeveredik a pocakja meg fájni fog neki. nna aztán úgy 6-8 hét után ráálltunk arra hogy fürdés előtt 1/2 - 1 órával kaja, és utána jött a pancsi (torna, masszázs, stb) aztán megint kaja, és így már nem volt jajveszékelés.

mia_snow

Mia_snow aztán nehogy megint benne ragadj a kádban :D :D :D

Krisztacsillag szívesen!

Mulan újszülöttkesztyűt a Mammut 2 ben vettem 300,-Ft volt a Kenguru Kid-ben (2.emelet) :wink:

Kubuspace örülök, hogy alakul a helyzet a szüleiddel! Hátha apukád tud változtatni anyukádon annyit, hogy újra szent legyen a béke! :wink: Marciról a képek ismét nagyon jók annyira helyes fiú!!! :D

Tatyi1983 Milán is nagyon szép baba! Hatalmas kék szemekkel :D

Gombahölgy három szülőszoba van és egyikben nincs kád. Az hogy mekkora a tumultus változó... amikor én szültem akkor nem volt nagy tömeg... csak utána :D :D :D

Kép

Kép

Kép
millye

mia_snow, mi is bevezettük már a legelején, hogy kaja van fürdés előtt és után is. A hiszti egyébként megszűnik, ahogy belépünk a fürdőszobába, azt annyira imádja. Előtte viszont kb. 2 órán keresztül nagyon nyügős, félóránként akar cicizni, aztán visszabukja, mert már nem fér bele annyi :shock: Ha meg nem kap cicit, akkor ordít.
Lehet az a baj, hogy nagyon elfárad estére, mert délután már nem nagyon szokott aludni. Talán előbb kellene fürdetni, de akkor meg fürdés után megy a nyügi alvásig. Így meg fürdés után általában el tud aludni.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

millye: miért ne? :D
zita: akkor nincs jobb ötletem. max amit anyu csinált velem: ő reggel fürdetett.

mia_snow

Mia_snow végül is nem dísznek van a kád... :D :D :D

Kép

Kép

Kép
millye

vajúdni lehet benne... aztán szedjen ki aki tud. :lol:

mia_snow

Sziasztok,

ismét köszönöm a véleményeket, tanácsokat.

Kubu,
ez valóban meglepő, reméljük így is marad… szurkolok nagyon, hogy rendbe jöjjenek a dolgok!!!!!! Ez most valós esélynek tűnik!!!
Tündériek a képek!!!
Megvettem az egyik kesztyűt a TeszVeszen, köszi a linket.

Tegnap voltunk a dokinál, sajnos a műtőben volt, így majdnem 3 órát vártunk rá… fárasztó volt, a pocakom másfél óra után bekeményedett és csak itthon hagyta abba miután lefeküdtem. A doki persze közölte, hogy pihenjek még többet, feküdjek, ne csináljak szinte semmit, mert korábban fog jönni Bogi…

Így kimaradt a szülésfelkészítő is… de végre találkoztunk a szülésznővel, nagyon kedves volt, megnézhettük az egyik szülőszobát is… azt, amiben nincs kád. :D A többi foglalt volt… Mulan is ott volt az egyikben a ctg-n.:)
Tényleg Mulan merre vagy??? Csak nem???? :wink:

Kamomilla,
nem semmi, ennyi baba… ügyesek vagytok!!!! Gratulálok! Mi kettőt tervezünk egyelőre…

A drága férjem elkapott vmi vírust, egyelőre nincs más tünet, csak a láz és a gyengeség. Próbálunk vigyázni, hogy mi ne kapjuk el… nincs puszi… :cry:

Üdv mindenkinek

Kriszta

Kép
krisztacsillag

BABAHÍREK

Mulan Kislanya Megszuletett!

Kende Lili 3100gr 51cm 2009.06.09 18:35 -kor megszületett
[/size][/size][/b]

Kép

Kép
cirkuszka

Mulan,
hatalmas gratula Nektek, Kende Lili gyönyörű nevű kiscsajszi jó egészséget kívánunk Neked és Anyucidnak.
Millió puszi.
Várunk vissza Benneteket.

kubuspace

Krisztacsillag jobbulást a férjednek remélem nem kapod el... :?

Mulan gratulálok Nektek sok tejcit és jó egészséget! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Mulan,
gratulálunk Neked mi is Botival és minden szépet és boldogságot!
Csak kijött végre a kiscsaj...remélem minden rendben és jól érzitek magatokat, várjuk majd a sztorit.

Cirkuszka, te honnan tudtad, hogy megszült Mulan???
Titkos infóvonalad van?? 8)

A babakocsi nagyon király!!!!!!! Nagyon örülök, hogy megvettük, azóta egyfolytában megyünk vele mindenhova. Ami fő, hogy Boti is imádja...ezelőtt ki nem állhatta a babakocsit!
Nem is gondoltam volna, hogy a 3 kerekűt ilyen könnyen és jól lehet irányítani.

Végül pont ilyen amit megvettünk:

Kép

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Krisztacsillag: Akkor ahogy olvasom aranyos volt Edit?

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Mulán gratulálok!!! Végre mégegy kislány:) fotót, és sztorit várunk...:)

Lányok!
Takács Rita a kórház védőnője szólt, hogy sajnos nem tudja lebuktatni az ál-védőnőt, mert az Allianznál még csak ilyen nevű dolgozó sincs... Azt kéri tőlünk, ha frissenszült kismamát szintén elkezdene zaklatni, azonnal szóljunk neki!!

Milán immáron második éjszakáját fogja kicsit messzebb tőlünk tölteni, egy szobán belül, de távolabb... Ő nagyon jól bírja. Átalussza az éjszakát. Ha néhat picit megébred, pár korty innivalót adok neki, és már alszik is tovább! Tündérem!:)
Zita!
Igen eddig karnyújtásnyira volt, most szobán belül távolabb. Olyannyira, hogy enm látom, csak hallom őt, ha nyüszörög! Ezért is fura még! De meg lehet szokni...

A hétvégén Tahitótfalun Eperfesztivál lesz, ha valakit érdekel!

Puszi mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Tatyi,
Vivi kis tündérke, jó egészséget neki.
Azért döbbenet h az Allianznál nincs is ilyen nevű ember, remélem tényleg h sikerül lebuktatni. Leendő anyukák bennetek minden reményünk, ha esetleg telefonálna….
Jó az új vonalzód.
Eperfeszti, nyami nyami…

Reni,
A kedvező hétvégi időpontok miatt valószínűleg mi is oda fogunk járni úszni, de csak ősztől. Addig marad a Balaton, tényleg kellene vennem valami felfújható csónak, gondoló beülőst amit bevinnék a vízbe de Marcika egyáltalán nem érintkezne a vízzel.

Krisztacsillag,
Örülök a kesztyűnek. Kimondottan szeretem a teszveszt, vaterát, ki sem kell mozdulnom és a postássrác még fel is hozza a cuccokat mindig.
Jobbulást Apának, puszimentes időszak meghozza az eredményt, apa meggyógyul, ti nem kapjátok el, de azért utána majd kérd az extra puszikat.

Cirkuszka,
Ez azért bennem is felmerült, honnan is az info ? :shock:

Szilvi,
Huh de király a babakocsi, mennyi volt, mekkora helyen fér el ?

Nálunk minden oké, apa üzletivacsizik, Marci nagyágyban vagizik, én statisztikázok, szombat vizsga, be vagyok sz..va.

kubuspace

Hat lannyok ilyen a titkos info vonal :) Irt sms-t nekem Mulan :)

Rovid story: sima szules, de volt itt rossz ctg,keves magzatviz,burokrepesztes, oxitocin,eda+ vmi durva verzes ami miatt majdnem veratomlesztest kellett kapnia de szerencsere meguszta Mulan! Lilinek hosszu sotet haja van , ha hazaernek beszamol mindenrol Mulan. de ha minden jol megy en lehet holnap lattom de ami valoszinubb penteken :D Megyek be, viszem a babakocsihoz az esovedot :)

Reni akkor holnap talizunk :) Mar nagyon varom!

Silver, mennyibe kerult ez a babakocsi? Hol vetted? kene nekem is egy kisebb babakocsi!

Kubu. mindjart tulvagy rajta es minden siekrul!

Megyek mert hulla vagyok! Meri ma nagyon orditot elalvas elott! Kivagyok borulva! Igy nagyon orulnek ha segitenetek nekem homeopatias szerben ami alvaszavarban jo gyerekeknek! Nem tudom mit tegyek, az idegeim a hajszalon tancolnak!!!!!!!!! Neha ugy meghulyul, mar bocsanat hogy semmit nem tudok tenni! Varom a tippeket!

Jo ejt!!

Kép

Kép
cirkuszka

Cirkuszka,
mondanám a pálinkát, dehát Merse még túl fiatal hozzá, max akkor igyál Te...
remélem millye tud segíteni...
azt hittem Molnár dokihoz mész :D

kubuspace

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?