Új privát üzeneted érkezett!

Hunci

Köszi én ezt értem.

Most mennyi a fizu hány %-a a betegácsi?
Hogy tudnám ezt kiszámolni? :roll:

Kép

Kép
raniko

Amina, szuper!!!!! Jó pihit!

Rani, te menthetetlenül babás vagy! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

skrisz72

Rani, az első 15 nap 80%, a többi 70%.

skrisz72

Amina: örülök Pirinek, jó pihenést Nektek! Nagyon kell most ez!!!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Rani, a cégtől és a főnökségtől IS függ, hogy dolgoznál betegácsi mellett (szerintem, de holnap utána kérdezetek a munkaügyes-ügyvéd kollégámnál, Ő minden kiskaput ismer :wink: )

Amina, nagyon örülök! Rátok fér a pihi. Hova mentek?
(köszi jól vagyok, sok a meló a mhelyen sajnos, a főnököm felesége bármelyik nap szülhet, úgyhogy izgi is...)

Puszi, igen izgalmas hetet élsz meg! Drukk a holnaphoz is :)

Jó pihenést Mindenkinek!!!

"BÍZOM TISZTA GONDOLATAIM TEREMTŐ EREJÉBEN ÉS BÍZOM A VÁLTOZÁSBAN! "
kalkata

Skrisz neke legyen igazad!! :wink: :wink:

Az első 15 napon már túl vagyok tehát akkor a nettom 70% százalékát számolhatom?

Hallotam valami 60%-ról, az mikortól van?? :roll: :oops:

Azta Skrisz már 33 hét nem semmi!! :roll:

Kép

Kép
raniko

Kalkata de ari vagy köszi köszi köszi!!!

Bevallom nem szeretném ha még ha fel venének már most valakit a helyemre!!! :roll:
Sajnos a munkaerő az kell nekik tuti, vissza meg nem tudnának venni (még ha kötelező is).
Persze az se biztos, hogy bármit meg fogok tudni velük beszélni! :roll: :oops:

Kép

Kép
raniko

Rani!
Táppénz az elôzô évi átlagkereset 70%-a. De mintha júliustól csak 60% lenne :roll: , bocs de ezt nem tudom.
Van a neten egy Tb tanácsadó: babafalva.hu Horváthné R. Mónika
Ôt is megkérdezhetnéd.

Egyébként meg a lényeg a két csík :D

Kép
lona1

Rani: azt nem tudom, hogy a 60 % mikortól lép életbe, de én jelenleg a 70%-al többet keresek, mint amikor 12 órás műszakban dolgoztam nappal és éjszaka. "Kismama" munkát meg nem tudtak biztosítani, úgyhogy én meg lettem kérve, hogy ne is akarjak dolgozni terhesen.

Puszi: drukk a jó eredményért!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Lona köszi lehet, hogy megkérdezem ott 1000 éve jártam arra úgy is!

Timi ha többet keresel még jó is! :wink:

Szép estét!!

Kép

Kép
raniko

Timi, ezt hogy csinálod?? Mármint, hogy így 70%-al többet keresel? :shock: :wink: :D

Na végre az avatarom is sikerült!!!

Jó éjt mindenkinek!!

Kép
majuska

Raniko, én már úgy várom a hcg-det!!!!!!!!! :wink: :D

Alle+kisvirág! drukkkkk!!!!!!!!!!!!!

Puszika, ok, kérdezz rá a supréra. (bár még az is lehet, hogy minden doki mást ajánl :? ) Kivi vagyok az inzulinodra,majd írj!

Amina, jó pihit, és éljen piroska!
nani72

[quote="skrisz72"]R írta:skrisz72ani, az első 15 nap 80%, a többi 70%.

még :? júli 1-től már nem.A 15 nap után egységesen 60% lesz.
Vendég

Majuska: ez jó kérdés, mert nem értek hozzá, de szerintem a táppénzből nem visz el az állam annyi adót és nálam ez most pont jól jött ki.

Alle: mai adag elindítva!++++++++++++++++++++++++

Rani: csíkerősítők mennek!++++++++++++++

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Jó reggelt.
Hát nem semmi, hogy csak 60% lesz a betegácsi. :roll:
Igaz ezt már nem bánom ilyenkor már ezek másodlagossak!!! :D

Nani holnapig kell csak már kibírni, bevallom én is nagyon kíváncsi vagyok! :wink:

Kép

Kép
raniko

Timi gratulálok a 12 héthez!! :wink:

Kép

Kép
raniko

Hunci, ez a TGYÁS-ra is vonatkozik? Vagy csak a sima passzív táppénzre? :?:

Rani, mai teszt?+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Alle, babaragik!!!

Irises, veled mi van? :roll:

Bella, végül belevágtok a beültibe? :roll:

Timi, én is gratulálok! :D Genetikai szűrés volt már?

skrisz72

Szia Skrisz a mai tesztem! Kép

Ti, hogy vagytok??

Kép

Kép
raniko

tgyást a tp módszere alapján számolják ki.

ugyanúgy adóköteles a tp.

(amúgy néha "furának" tűnhet a számolás, hisz a tgyás és tp alapja az össz jövedelem, amely után járulékokat fizetünk, tehát akár egy jutalom is)

RAnikó, szééép!
Vendég

Rani, gyönyörűűűűű!!!!! Jaj, olyan izgalmas és úgy örülök! :lol: Köszi a kérdést, tök jól vagyok. Asszem ma füvet nyírok reggeli után.

Hunci, hát most letörtem, mint a bili füle. Már így is halálra számolgattuk magunkat, hogy hogy jövünk ki a pénzből.... most még 10% mínusz.... :cry: jjajajajjajjjajjj

skrisz72

Raniko: :) :) :) :) :) :) szepen erosodik!

Alle: nagyon nagyon de nagyon kuldom a babaragit Viragnak! hogy erzed magad?

Puszi: vannak mar eredmenyek? 10 korul szoktak kuldeni e-mailben, nem? :roll:

(Horvatorszagba megyunk :) )

Lilypie First Birthday tickers
amina09

Köszönjük a gratukat!
Skrisz: pénteken megyek genetikára, de múlt héten a dokim csinált egy "előzetes" mérést, ami teljesen tökéletes volt. :wink: Elvégre már akkor 12 hetesnek lettünk nyilvánítva. :D

Rani: gyönyörűűűűűűű! :lol:

Mi már nem számolgatunk, mert nem nagyon van mit. Hitelből vettük a házunkat még a válság előtt, kiszámolgattuk, hogy az ingadozást is lazán elbírjuk, aztán jött a válság, borult minden, a törlesztőnk a duplája lett, párom másodállásban is dolgozik és még nem tudjuk, hogy a babóknak honnan és miből vesszük meg, ami kell. Ráadásul mi senkitől sem kapunk semmit sem. Szóval sz*r a helyzet, de valahogy biztosan lesz. Nem is akarok panaszkodni. Két babával a pocakban nem tudok pesszimista lenni! :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Lányok nagyon köszönöm!!

Skrisz azért vigyázz nehogy meg süssön a nap!!!

Amina biztos nagyon szép lesz remélem jó időt fogtok ki! :wink:

Timi igen nekünk is van hitel a lakáson, ahogy sajna sok fiatalnak.
Mi sem számoltunk a válsággal és szerintem senki.
Ezért is gondolkozom mit tegyek szívem szerint persze betegácsiba maradnék.
Csak lesz valahogy és lehet hogy ez most könnyelmű kijelentés de le sz.......om!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
raniko

Sziasztok! Elnézést a "betolakodásért", de Ti biztosan tudtok segíteni. 06.24.ére van időpontom a bpi Kaáliba Kováts drnőhöz, hozzá kaptam leghamarabb időpontot, ugye jó helyre kerülök hozzá? :) A kérdésem az lenne, hogy meg tudnátaok mondani, hogy milyen leletekkel készüljek az első konzultációra? Szeretnék mindent megcsináltatni, amit csak lehet, hogy ezzel ne menjen az idő majd. Amim eddig van: két spermiogramm (kaáliban csinálták önköltségesen, legutóbbi 2008. ősze), hormonszintek egy éve komplett, most ebben a ciklusban csak TST, FSH, E2, Progeszteron, van IR-terh. cukor leletem, egy tavaly októberi Hycosy (ezt még vajon elfogadják?), chlamydia-szűrés, friss citológia, azt hiszem ennyi. Mennyire kellenek friss leletek? És mit tudnék még szerintetek előre megcsináltatni? Bocsi a sok kérdésért... :oops: Mindenkinek nagyon drukkolok én is !!
bébike4

Bébike: üdv köztünk! Spermiogrammból lehet, hogy frisset fog kérni, de a többi kezdésre elég lesz.

Rani: na, én is pont így voltam a munka-betegácsi dilemmával! :wink: Hamar mondtam ki, hogy le sz..om! A lényeg a babák, max. nem vásárolok a Brendonban, hanem a lehető legtöbb dolgot használtan fogom megvenni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Amina :)

nagyon jó pihenést !!!

Raniko :lol:
ez igen pozitív !!!

Szerintem már most gyere el táppénzre, nem mindegy, hogy 70 v. 60 %-ot kapsz, a többit meg majd megbeszéled a főnököddel :wink:
(nem kell mindenkinek mindenről tudnia....)
mniki

Sziasztok!

Timi igen szerintem is így van nem kell mindennek a leg drágábnak lennie vagy vadi újnak. :wink:

Miniki ha most betegácsiba maradok akkor végig 70%-ot kapok vagy nekem is változnka júli 1 től 60%-ra?? :oops: :roll:
Remélem érted mit szeretnék kérdezni! :roll:

Kép

Kép
raniko

Sziasztok!!!!

Rani: 2 baba! :D :D

Amina: nincs még eredményem. :roll:

Bébike: a hormonokból is szerintem friss kell nekik.

Szép napot!

Kép

Kép

*puszedli*

Alle, küldöm a Picurkának a ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(remélem jól vagy - attól függetlenül, hogy nem jelentkezel)

Rani, :wink: már csak 1-t kell "aludni"

Amina, nagyon jó pihenést kívánok

Timi, igazad van, a lényeg, hogy a pocakodban vannak a babók, és nem számít semmit, hogy nem márkás eszközök + ruhák lesznek Nekik, hanem hogy hamarosan megszületnek! :wink:
(sokan vannak így, elhiheted) A lényeg hogy egészségesek legyenek!!!! (az a legnagyobb kincs)

Bébike, üdv. köztünk, énis hozzá járok :)

Puszi, eredmények?

Babi, nálad hírek?

kalkata

Raniko+++++++++++++++++ ! :)

Alle++++++++++++++++++++!

Amina, jó pihit, szép időőőőt! (melyik részére mentek? )

Bébike, jó helyre kerülsz a dokinénihez. Elég felkészült vagy leletügyileg. :) ez mind kell majd. Amid van ,vidd. Talán tényleg a friss hormonsor kell.Lombikra ,vagy inszemre készülsz?
nani72

Köszönöm szépen a válaszokat és nagyon örülök, hogy jókat írtatok a drnőről! :D Igen, már baromi sok papírom van, (el is felejtettem, hogy volt már hiszterom is :roll: ). Eddig két inszemem volt a Círisben, a dokimmal nagyjából elégedett is voltam, de sajnos annyira drága ott a lombik, mivel nincs tb támogatás, hogy ihaj!! :cry: Nálunk a probléma eddig, ami kiderült, hogy van egy enyhe IR-em, amire szedem a met-et,meg ami még gond lehet, hogy nekem egy jó fél éve van/volt egy elhúzódó kismedencei gyulladásom, ezzel szenvedek és már irtó sok antibiotikumot beszedtem. A petevezeték-átjárhatóságim tavaly októberben volt, épp azután jött elő ez a gyulladás (nekem van egy olyan gyanúm, hogy akkor sikerült egy fertőzést kapnom :( ), ezért szeretnék majd egy friss átjárhatósági a gyulladás miatt. Én a sok panasz miatt legjobban annak örülnék, ha laparoszkópia lenne, mivel sokat fájt az alhasam és akkor nyugodnék meg legjobban, ha mindent megnéznének, hogy a gyulladás nem okozott-e szövődményt. Gondolom a Kaáliban nem végeznek lapart, ha mégis szükség van rá, akkor azt hol csinálják meg? (A círisben is volt róla szó, de 300 ezer lenne :shock: )
bébike4

Szerintetek a mi esetünkben muszáj végigcsinálni a hat inszemet? Előbb nem lehet kezdeni? Tényleg bocsi a sok kérdésért, :oops: csak még azt szeretném megkérdezni hogy tényleg igaz, hogy most a Kaáliban lerövidült a várólista és már nincs havi korlát, hogy hány lombikot finanszíroz az OEP? Ha most megyek első konzira, akkor mikor kezdhetnénk vajon az inszemet, vagy akár a lombikot?
bébike4

Bébike, írtam privit hisztero+lapar ügyben

kalkata

Bébike, ha kiderül, hogy nem vagy átjárható, akkor egyből jöhet a lombik. De ha igen, jobban jársz, ha inszemezel. A lombik sokkal drágább, és csak 5 támogatott van. Inszem asszem 50 ezer Ft. A lombikos stimunál a gyógyszerek 100-200 ezer között mozognak attól függően, hogy milyen protokoll szerint haladtok. Egyébként úgy emlékszem, hogy a hormonsornak fél éven belülinek kell lennie. A beültis topik táblából áttegyelek ide a kaálisba?

skrisz72

Rani, de szép a mai csíkod is! :wink: :D de szép napod lesz holnap :wink: :D

Bébike üd itt és sok sikert neked is!!

A supre még mindig nem világos nekem. A tűben a dugó feljebb van original, kb 3. rublikánál, én ezt lenyomom, és tőtől 20 egységig szívom a löttyöt. Ez a 0.5 ml? Már bánom, hogy nem mentem be első bemutatásra, mert nem tudom alapból kellene-e szívni onnantól ahol a dugattyú eredetileg áll, mert ha igen,akkor én 3 egységgel többet adok...Bocsánat, ha még mindig ezen rágódom
:oops: :evil:

Kép
majuska

Majuska,
1 vagy 2 ml-es a fecsid? Rá kell legyen írva a zacskójára...az egységek másképp vannak itt meghatározva (van többféle is), de a fecsi tényleges űrtartalma alapján tudod, mennyi azon a 0,5 ml :roll:

(én nem Kaálisat használtam)

Most csak gyorsan: mindenkinek mennek a drukkok!!!!
Holnap vizsgázom, utána jövök és írogatok! :P

tillidian

Kép

skrisz72

Kalkata igen nagyon izgulok!! :wink:

Tilli akkor neked is mennek a vizsgadrukkok!! :wink:

Valaki meg tudná nekem mondani ha betegácsiba maradok akkor, a 9 hónap után, hogy számolnak?
Azt tudom, hogy az elötte való egy évet nézik, de a betegácsi 9 hónapot+ a dolgozott 3-at, vagy a betegácsi elötti egy évet amit dolgoztam???? :roll: :oops:

Kép

Kép
raniko

tgyás alapja a szülést megelőző egy év jövedelmének 70%-a
Vendég

Hunci köszi akkor ha jól értem a betegácsit néznék jórészt! :roll:

Kép

Kép
raniko

szép jó estét mindenkinek!
Sminti :D igen nagyon hasonlóak az eddigiek. remélem egyszer összefutunk majd Miskolcon.
Ranikó gratula a babához!!!!nagyon szépek a tesztek :wink:
Till drukk a holnapi vizsgához.

Kép
kissedi

Puszika: pihenek, annyira súlyos endom van/volt, hogy még egy lapar lesz, most leállítottak mindent, ősszel folytatás, abban reménykedem, hogy "úgy járok", mint Lois csajszi,

Fanni/Xandra, igértem neked, hogy leírom mit szóltak az eredményemhez: nem örültek, nem ülhetek 4 óránál tovább egy helyben, messzire nem repülhetek stb, de leírom majd priviben,

Raniko: ez nagyon tetszik: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sannah, a lapart megcsinálják még a nyáron?

skrisz72

Rani: köszi szépen! :wink:

Alle: :?:

Megvan a MM eredményem, de nem kértem, hogy elküldjék, így csak amire emléxem a telefonból:
Éhgyomi cukor és inz JÓ, terheléses cukor jó, inz. visszament 41re!!!! :D TSH 0.8. :D

Kép

Kép

*puszedli*

Sannah: értem. Szurkolok Neked nagyon! Írj gyakrabban!!!!!!!!

Rani: holnapra magas HCG-t!

Kép

Kép

*puszedli*

Alle: annyira csendben vagy... irj par sort legyszi!

Puszi: ezaz! :) szep eredmenyek! gratula!

Rani: a mai naphoz ++++++++++++++++++++++

Sannah: drukk a spontan bebihez!

Nani: dalmácia, Omisban leszunk :) huh mar tukon ulok, uuuugy mennek, ehelyett meg ma is melo... :oops:

Lilypie First Birthday tickers
amina09

Közkívánatra jelen :D

Nemírás oka: munkahegyek. Ma itthon kezdtem, 9-kor indulunk apuval kontrollra, utána megyek szoftveres fórumra Pestre, aztán haza, majd fél 6-ra fodrász.

Köszönöm mindenki kérdését, jól vagyok. tünetem talán csak a ciciérzékenység és a haspuffadás, de ezt én a proginak tudom be, még nagyon korai lenne bármi is. Injekciókat kapom minden nap, attól függően, ki adja be, fáj vagy nem fáj a helye.

Ranikó, szerintem szépséges eredmény lesz ma, nagyon határozott ez a csík.

Puszedli, örülök, hogy ennyit javultál az avandamettel :)

Amina, a nyaralás miatt kicsit irigykedem, olyan jó lenne kicsit kikapcsolódni....Érezzétek nagyon jól magatokat!

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Sziasztok Lányok! :P

Rani, nagyon drukkolunk!!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Alle,
reméljük, pihengettek :P ++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sannah,
de jó Téged látni!!! :D Gyere már gyakrabban!!!

Mindenkit ölelek, indulok vizsgázni :oops:

tillidian

Szép jó reggelt!
Már rég nem írtam, de most ez csak azért van, mert nincs türelmem a gép előtt ülni. :oops: Még mindig nincs rendben a lakásunk, mert az asztalosunk késik. Úgy látom a május közepe helyett június közepe lesz, mire hozza a bútorokat. :? Pedig mindjárt jön Litti!!! :D Különben rendben vagyunk, a cukor miatt kontrollra járok, most 180g-os diétám van. Nem hízok semmit, de Litti nagyjából korának megfelelő. Múlt héten 1830g volt, képem nincs, mert végig takarta a pofiját. Doktor bácsi szerint hamarabb fog jönni, 38. hé körül, mert cukrosoknál hamarabb öregszik a méhlepény. Érdekes, hogy én elejétől fogva valahogy úgy beszéltem ezt meg a kis drágámmal, hogy 38. héten kibújhat. :)

Nem olvastam sok oldalt vissza, de látok szép híreket!

Rani!
Ezt már nem lehet visszacsinálni, ahogy párom szokta mondani!!! :lol: Gratulálok!!!

Amina!
Tudod, hogy nagyon drukkolok neked!!!

Puszedli!
Ez már igen!!! Nagyon szépek az eredményeid!!!! :wink:

Különben pedig nagyon szurkolok mindenkinek!!!
Képzeljétek kismama jógán egy új "oktatónk" van, nagyon szeretem. Kiderült, hogy ő is Kaalis volt, ikrei vannak. :) Egyszer úgyis sikerül!!!

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina

Jó reggelt lányok!!!

Köszönöm a drukkkkkokat!! :wink:
Nagyon izgulok szorítsatok nekem!
Nemsokára indulok!!!!!
Jövök az eredményekkel!!

Tilli sok sikert a vizsgához!!!

Puszi nincs mit örülök, hogy neked is meg vannak a cseppek!!! :wink: :wink:

Legyetek jók!!

Puszi