Anita
A profilodban található e-mail címre elküldtem a számomat. Várom majd az sms-t
A tegnapi előadás is nagyon jó volt, bár nem voltunk sokan. Ha jól emlékszem 9 kismama volt, 3an a gyerkőc apukájával, 1 kismama pedig a saját anyukájával érkezett. (Én persze férj és apajelölt nélkül futottam be
)
Mindenkinek volt lehetősége, hogy elmesélje, mit is vár az együtt szüléstől. Mariann annyit mondott csak az elképzelések után, hogy 2 dolog nagyon fontos, amit a kísérőknek mindenképpen be kell tartani:
1. - Minden a szülő nő akarata szerint történjen. (Nem szabad személyes sértésnek venni az esetleges ugráltatásokat (pl. nyisd ki az ajtót - csukd be - nyisd ki - csukd be..), fő szempont a segítő szándék legyen - és arra előre fel kell készülni, hogy ha a szülő nő úgy szeretné, hogy egy bizonyos ponttól egyedül akar lenni, akkor azt is tiszteletben kell tartani)
2. Minden fájást egy víz alá merülésnek fogjon fel a kísérő - Előtte, utána lehet a szülő nőhöz beszélni, kérdezgetni, stb..., de fájás közben igenis hagyni kell, hogy befelé figyeljen - így tud majd eredményes lenni. Fájás közben ne léceljen le a kísérő wc-re, szendvicsért, stb.., mert a szülő nő a fájás végén lehet, hogy keresni fogja. A szüneteket kell kihasználni minden ilyen irányú tevékenységre, vagy arra, hogy ezt elmondja a szülő nőnek.
Ami praktikus - szendvics és papucs a kísérőnek. Állítólag a nylon lábzsák irtó rossz közérzetet nyújthat már fél óra elteltével is. A vajúdás hosszától függően pedig a kísérő nagyon megéhezhet.
Volt most is kérdezz-felelek rész, az is érdekes volt. Az az anyuka, aki a lányával fog bemenni (fent említettem) régen szülésznőként dolgozott, ő is mesélt, mondott megnyugtató dolgokat. Nagyon kedves volt, ahogy bíztatta a vaciláló apukákat, hogy életük legszebb élménye vár rájuk. Ő is, és Mariann is elmondta, hogy a legtöbb férj azt képzeli előre, hogy mennyire rosszul lesz, de az esetek nagyon nagy százalékában ez nem következik be.
Összefoglalva nagyon jó találkozó volt. Azt hiszem, hogy csatlakozni fogok a kismama tornára járókhoz, hogy rendszeresen találkozhassak kismamákkal
Szép napot mindenkinek!
Csirkesz