Születéstörténet
Június 3-án vmi rózsaszínes folyt belőlem egész nap (ez is arra utalt, h beindult a szülés), du.-ra szép fájásaim is lettek. Fél 5-re értünk be klinikára, mint kiderült a méhszájam tegnap óta kinyílt. Gyors átöltözés, UH, felvételi lap kitöltése. Persze nagy üzem volt, én voltam aznap a 11. vagy a 12. sectio
(másnap csak 4 volt).
Előkészítettek, feltették a katétert (ami nem volt kellemes), a művénát, kitoltak apához a folyosóra, h beszélgessünk, míg nem visznek. 18 órakor toltak fel a műtőbe. 18 óra 10 perckor kaptam meg a gerincérzéstelenítőt, ami azt hittem nagyon fog fájni, de alig éreztem vmit. Spinálisat kaptam. Ekkor gyorsan lefektettetek, letakartak, lábzsák, vérnyomás-, pulzusmérő, 18 óra 23 perckor emelték ki a fiamat, aki azzal kezdte az életét, h leszarta a doktornőt
, ill a világot. Ekkor megmutatták, majd fél szemmel láttam, h készítik elő, hallottam az első sírását, láttam, amint kiszívják a tüdejéből a dolgokat. Majd egy pár percre odahozták hozzám, h simogassam meg, csodálatos érzés volt látni, meg olyan kis ronda volt még így. Aztán kezdtek összerakni, ami elég sokáig tartott, egy óráig, és közben hallottam, hogy vhonnan megindult egy vérzés és alig bírták elállítani, na, ekkor majdnem pánikba estem, h ott maradok, de szerencsére gyorsan eltereltem a figyelmemet.
Nagyon rendes volt az egész csapat.
Annyiból gáz így ébren lenni, hogy hallod, hogy mit beszélnek,bár érteni nem értesz belőle semmit, érzed, hogy húzigálnak jobbra-balra, rád dobnak vmit és nem tudod mi az. És nem tudod magadat semmivel sem elfoglalni, hogy gyorsan elteljen ez a jó egy óra.
Aztán betettek az ágyamba és betoltak a szobámba, Gyuszi még 10 percig volt benn nálam, szegény, eléggé rossz volt neki így látnia. Kaptam az infúziókat, és 6 + 6 óráig mozdulatlanul kellett feküdnöm. A méhösszehúzódásokat éreztem, de nem volt olyan vészes a dolog.
A fiamat csüt.-ön reggel láttam először.
Az első 24 óra az elég gáz a császárnál, enni ugye mióta nem ettél, tök gyenge vagy-főleg, hogy én még vérszegény is vagyok, de aztán napról napra jobb.
Éjszaka tök sokat aludtunk, Nándi 4 óránként kelt, hol 20 g-t, hol 30-at szopott.
A tegnap de. kicsit nyűgösre sikeredett, most is nehezen aludt el reggeli szopi után. De eddig áldott jó gyerek, eszik, alszik. Lekopogom, maradjon is ilyen.
És csodaszépen tartja a fejét, tegnap át is emelte a kis ügyes.