Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

BMárti! Én eddig még nem éreztem eccer sem fájdalmasnak a baba mozgását. Az igaz, hogy néha-néha kellemetlen, de sosem fájdalmas, pedig nekem is régebben mindenki azt mondta, hogy fáj...hát be kell, hogy lássam, hogy nagyon túloztak.
A CD-teknek szerintem sok elönye lesz, pláne, ha te is már elalszol töle, akkor a kisbabátok pláne!

Nyuszimanó! Akkor nálatok a sláger rádió lesz az altató? Kép
Hogy melyiket szereti jobban? huuu...hát a Chopin-nál néha mozog, G.Estefannál csak figyel...szóval nemtom, majd a születése után kiderül, hogy melyik is teccett neki :-))))

Helga! Ahaaaaaaaam, értem már akkor. Köszi! Kép
Ahol én fogok szülni, úgy emléxem, hogy a hagyományos pólya van. Szerinted a hagyományos pólyában akkor rosszul érzik magukat a babák? Mert azon gondolkodtam, hogy a méhben sem tudják magukat mozgatni a hely szüke miatt, igy lehet, hogy a hagyományos pólyát pont ezért szeretik, mert ott sem mozoghatnak és szorosan körbefogja öket valami. Vagy ez hülyeség?

BGabi!Szerintem Cseri és LKriszta már rég babázik. Tvica ha jól tudom kedden megy szülni!(?)

SZijasztok, Lara-34
lara (lara)

Tvicát én is olvastam.

Én föleg Cserire gondoltam, mert Ö a táblázat szerint már 43 hetes. Addig úgysem engedik túlhordani. És Kriszta is már 42 hetes.

Gabi
BGabi (bgabi)

Lányok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, amin már ti is bizonyára gondolkozatok. Még csak 8 hetes múltam, de mivel vegyi üzemben ( ráadásul laborban ) dolgozom, minél előbb szeretnék táppénzre menni. Lányommal ui. majdnem végig dolgoztam, fejlődési rendellenességgel született ( persze nem biztos, hogy emiatt ), de mostmár azért félek.
Szóval a kérdésem, ki írhat ki táppénzre és milyen okból? Vagy az elég, ha terhes vagy?
Ráadásul annyira ki fog akadni a főnököm, hogy addig titkolnom kell a terhességet, amíg ki nem íratom magam, mert képes lenne addig szekálni, míg fel nem mondok.
Szóval, tudtok ebben segíteni?
Száva

Sziasztok!

Sajnos lejárt a szabim, de azért örülök is, hogy újra itt lehetek veletekKép A nyaralás nagyon jó volt, eltekintve attól, hogy a spanyolok rémesen fõznek (persze lehet, hogy csak én fogtam ki állandóan a legbénább szakácsokat a szigeten), de már ott tartottam, hogy beülök a McDonaldsba.
A pocakom szépen növekszik, állítólag fiús, de majd hiszem, ha látom! Az tény, hogy egyre gyakrabban érzem, hogy mocorogKép Egyébként továbbra sem igen lehet okom panaszra, a cipöfüzésen kívül másban még nem akadályozott a pocakom és a pocaklakómKép

Száva!
A nögyógyász javaslatára, a háziorvos vehet táppénzre. A barátnöm az elsö pozitív teszt után már táppénzre kérte magát, és minden szó nélkül ki is írták, ö kórházban dologzott.

Sziasztok!
Orsi(26dik)
Orsi

Sziasztok!

Niki! 171 cm-rel és 63 kg.-val kövér vagy?!?! Az a nö hülye! Mit mondana rám, aki olyan magas vagyok, mint te, és 10 kg.-mal nehezebb?!?! Márpedig még én sem érzem magam kövérnek! Kép

Niki K.! Nem vagy önzö, dehogy is! Söt, ngyon önzetlen vagy, hogy mindent te akarsz megcsinálni, és nem akarsz vele gondot okozni másnak. Kép Egyébként én is pont így vagyok vele, még csak a 24. hetet töltöttem be (ma! Kép), de már attól tartok, hogy nem lesz meg minden idöben. Tudom, hogy ez paranoia. Ugyanakkor nem szeretném, ha pl. gondot okozna a szállítási határidö, és nem vehetnénk meg azt, ami a legjobban tetszik, mert kicsúszna az idöböl. Azt se szeretném, ha Életem Párjának kellene rohangálni az utolsó pillanatban (nélkülem) a bababoltokba. Nem akarom bántani, édes, aranyos, igazán remek férfipéldány, és tuti, hogy megtenné, de annyira nem gyakorlatias a gondolkozása... Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Pólyaügyben már megelõztek Lara, többet én sem tudok róla, mert csak a kórházban volt, én nem használtam.

Babakocsi-tolókar: az enyém (olcsó kocsi) ugyan átfordítható volt, de mégse használtam. Ugyanis elõl nagy, hátul kicsi kerék volt, ez így gurult is, de megfordítva nekem valahogy nem akart rendesen menni, akár bolygósítottam, akár nem. Mondjuk ez egy olcsó kocsi volt, de mindenképp megéri kipróbálni, hogy mindkét irányba ugyanolyan kényelmesen tolható-e. Amúgy nekem végig szemben volt a gyerek, akkor is mikor ült, ma már felmerült bennem, hogy lehet, hogy ezért nem maradtak 1 éves kor után meg a kocsiban (mert háttal unalmasabb a világ)?

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

BMárti szia! A Megatoys-ban nem árulnak Peg Perego-t, ott ne is keresd, a Brendon-ban viszont igen, minden tipus megtalálható, nézz szét ott!

Niki, szió! Kép Le a védõnõddelKép Nem normális!
A kicsi lányhoz pedig naaaaaagynaaaaaagy gratulaKépKépKép És azistenálgyonmármeg, vigyázz magadra!!!
Nekem még nem csináltak a Herczeghék CTG-t, Te kérted vagy maguktól mondták, hogy akkor most CTG lesz?

Babakocsi: Az átfordítható tolókar nekem is fõ szempont volt, fõleg a napsütésre gondolva, meg én arra is gondoltam, hogy ha a gyerek eszik vmit (pl. kifli csücske, keksz), akkor jobb, ha látja a mama, nem? Vagy ez hülyeség szerintetek?

Nálam minden okés, teljesen kerek lett a pocakom, mint egy fél görögdinnye, szóval momentán lányos pocakom vanKép
A levegõm gyorsan fogy, de ezt már megszoktam. Újdonság: nem jó az ágyon lapos párnával feküdni, mert nem kapok rendesen levegõt, mintha fulladnék és mintha a szívem is ki akarna ugrani a helyébõl. Most akkor mi van, kezdõdnek az utolsó harmados panaszok? Kép
A zoknifelhúzás, cipõbekötés már nekem is csak "csálén" megy, széttárt combbal... egyre murisabb dolgokat veszek észre magamonKép A párom is mondta már, hogy a járásom eléggé szétesett, mintha a hasam a lábam közt lenne, és nem a helyénKépKép
De nem érdekes, ez ollllllyyyan jóóóóKép

cupppppantás mindenkinek,
Beja(27dik)
(hühaKép)
Beja

Beja!

Én tegnap a lábamujjaimat próbáltam rendbe tenni.Kép) Nagyon vicces volt.

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Megint nem voltam egy ideig, biztos már el is felejtettetek, de sok volt a munkám. Kép
A babóca mocorog, igaz csak akkor érzem, ha teljes nyugi van körülöttem, amire nem mindig van mód. Kép
Juca2, szinte ugyanazok a bajaim, mint neked, rám is rámjött valami kis viszketés, plusz kicsit több folyás a hétévégén, de szerencsére holnap megyünk UH-ra, utána dokihoz, és akkor megvizsgáltatom magam. Emellet még meg is vagyok fázva, a torkom fájogat, bár nem vészes, viszont éjjel nem kapok levegőt, mert bedugul az orrom. Jól beijesztettetek ezzel a vírusfertőzés dologgal, azt hiszem ellátogatok a körzeti dokihoz is.

Megint a hasfájdogálásról szeretnék kérdezni: 2-3 napja idönként éles nyilallást érzek a méhem valamielyik oldalán, rendszerint a balon. Egy pillanatig tart, aztán elmúlik, de elég gyakran jelentkezik. Ismerős valakinek ez az érzés? Lehet, hogy nem is a méhem, hanem valami más fáj (vakbél?)? Nagyon rossz érzés, de remélem nem a babócának van valami baja! Jellemző, hogy csöstöl jön a baj...

Ami a védönöket és a súlygyarapodást illeti: én eddig 6!!! kilót híztam, pedig még csak most léptünk az 19. hétbe. Ennek ellenére nem szidott le a védönö, bár megjegyezte, hogy az utóbbi négy hétben 2,5 kilót híztam, és vigyázzak a sok dinnyével, barackkal, de nem igazán akart stresszelni. Nem is bánkódom a dolgon, igaz a nasizásról és a túl sok édességröl igyekszem leszokni. Szerintem nem vagyok dagi, a pocakom meg végre kezd kismamás lenni KépKépKép

Pussz mindenkinek!
Zsuzs
Zsuzs

Hali lányok!
Nagyon jó volt végiolvasni titeket, mint mindig. Ez a babakocsi kérdés engem is érdekel, kösz Márti a jól összeszedett szempontokat és Gabinak is a kiegészítéseket. A mi utcánk nem aszfaltos és a házhoz is komoly emelkedo visz fel, murvás úton, úgyhogy nekem az is fontos, hogy nagy, eros, terep-kerekei legyenek a kocsinak (viszont nem kell vele belvárosban közlekednem, tehát elférek egy nagyobb kereku kocsival is az utcán). Mózeskosarat nem akarok, viszont kocsihoz rögzítheto autósülést igen. Mi is a Grecokat nézegettük, de még reménykedem, hogy ennél olcsóbban is meg lehet úszni a dolgot.
Hétvégén gozeros építkezés volt, én komuvessegédként szerepeltem férjem és apósom oldalán, nagyon elfáradtam de jól is esett, a gyerek meg strapabíró, az biztos. Ma meg szilvát fozök be, úgyhogy minden napra jut valami musor. holnap eperpalántázás... Igazi falusi házimarcsa leszek lassan :-))))
mégegykata 23

Sziasztok LÁnyok!

Im' Itt vagyunkkét hét nyaralásból!
Mindent végig olvastam amit ezen idõ alatt írtatok!

Sok puszi mjndenkinek! Kép

PUSSZZZZ
Chris
Chris

Beja, szio!

Nem kértem Ctg-t, az Otti behivott a kisszobába, és rámtette a sztetoszkopot. Azt mondta, hogy ezután mindíg lesz ilyen, csak most még rövidebb ideig volt. Meg is lepödtem, de nagyon örültünk nekiKép Mikor nagyokat rugdosott, Otti mindíg mondta, hogy "szia picuri!" Nagyon aranyos volt Ö is. Mikor mész terhelésesre? Nekem a dokinál van jelenés negyed 8-kor a korházban, szerinted kell fizetni ilyenkor is? Egyébként kitette az asztalára a kisgyerekei fényképét, meglestem öket, annyira szépek!! Mondta a férjemnek, hogy örüljön, hogy pici lányunk lesz, mert Örá is ugy néz a kislánya, mint egy istenre. Nagyon kedves ez a doki, és tényleg rendes.

Lányok, akik már szültek a Herczeghnél: Amikor a vége felé már szinte hetente kell menni, akkor is alkalmanként kell ugyanennyit fizetni, mint eddig, vagy akkor már kevesebbet? Hogy megy ez?

Pusz,

Niki
Niki

Sziasztok!

Zsuzs! Én is szoktam hasonló éles, nyilaló fájdalmakat érezni oldalt, a pocakom szélén. Nekem azt mondta az orvosom, hogy a méhszallagok nyúlása, feszülése okozza, egyáltalán nem ok az aggodalomra.

Mégegykata! Azért nehogy túlzásba ess! Vigyázz magatokra!
Abban nagyon igazad van, hogy az elsödleges szempont a babakocsi választásban, hogy hol fogod használni. Én lakótelepen a X. emeleten lakom, és városban fogok vele szerencsétlenkedni, szóval nekem az kell, hogy beférjen a liftbe, könnyen összecsukható, hurcolható legyen, fel tudjak vele szállni tömegközlekedésre, stb. A terep meg úgyis aszfalt lesz, amin járunk, legfeljebb néhány nagy kupac kutyagumival színesítve. Kép
Egyébként én is így vagyok vele, mint te. Nézegetem a Graco-kat, de remélem, hogy olcsóbban is meg lehet úszni... Kép

Beja! Köszi a tippet, készülök a Brendonba mindenképpen, majd megnézem ott is a kínálatot. Aztán ha választottam, akkor el lehet kezdeni keresni egy olyan üzletet, ahol a kiválasztott típus esetleg valamivel olcsóbban beszerezhetö. Kép

BMárti
BMárti

Szijasztok lányok!
Puszi minden kismaminak és kislurkónak!Kép

OFF:
Beja (27dik) - (te jó ég!!!!)
Olvastam leveledet, édi vagy, holnap megy válasz, mert már ma nem futja idõmbõl!
Légy nagyon jó, vigyázz magadra+fiacskádra!

Ancsi
Ancsi

Szia BMárti és a Babakocsisok!

Az a megoldás nem érdekel, hogy vázra külön-külön pattintható mózeskosár, kocsiülés/hordozó és késöbb sportülés? Mi olyat vettünk, vagyis pontosabban megrendeltük, mert az 5-8 hét.

Igaz, szerintem így drágább mint a GRACO, de mi is több gyerekben gondolkozunk, remélem majd kiszolgál.

Adri
Adri33

Szia Adri!

Hát már hogyne érdekelne!!! Kép
Igazából engem minden infó érdekel ebben a témában. Hol vetted, mennyiért, melyik gyártó melyik terméke tud ilyen sokat? Írj róla többet egy kicsit légyszives!

BMárti
BMárti

Szijasztok!

P.Ildi! Azért köszi! Csak azért is kérdeztem, mert kaptam kölcsön itthonra egy pólyát. Egy picit idegenkedem töle, mert manapság otthon ilyet nem nagyon használ már senki, csak a kórházak. De akitöl kölcsön kaptam, az azt mondja, hogy nagyon jó, ha az elsö pár hétben ebben van otthon a baba, mert igy könnyebb megfogni, nem hajlik össze-vissza, és igy a kezdö, bátortalan (mint én) szülö is merészebben nyúl a picihez. Szerinted?

Milyen érdekes, hogy Nikinek már a 26.héten CTG-t csináltak! Én pont ma voltam a dokimnál, aki mondta, hogy a 37.héten lesz az elsö CTG...

A cipöfüzöröl jut eszembe, hogy tegnap megpróbáltam körmöt vágni a lábamon...hát mitmondjak, már nem 2 perc alatt sikerült, hanem kb. fél órát szenvedtem, különbözö kitekert pózokban :-))))))

SZijasztok, Lara-34
lara (lara)

Sziasztok Lányok!

Zsuzs:
Én is érzek nyilalló fájdalmat és szintén a bal oldalon! Lehet, hogy valami telepatikus kapcsolat van köztünk, hogy minden ugyanolyan mindkettőnknél???
Egyébként ez a nyilallás most egészen gyenge. Nem fáj, inkább csak észreveszem, hogy "van". Korábban egy-egy hirtelen mozdulatnál éreztem nyilallást, de az nem volt az egyik oldalhoz kötve, meg erősebb is volt. Arra gondoltam, hogy az a méhszalagok nyúlása. Hogy akkor ez a kis gyenge a bal oldalon mit jelenthet??? Szerdán talán megmondja a doki.

Megvan az AFP-nk: 1,03, amire azt mondták, hogy jó. Most voltunk UH-n is, ami ismét elég lehangoló volt: mintha mi ott se lettünk volna. Igaz, hogy az UH-s doki valami műtétre sietett, de hát akkor is ... Lényeg, hogy az egészből csak a koponyaátmérő meg a combcsont méretét sikerült kisilabizálnom, a többiről fogalmam sincs, hogy mi. Egyébként minden rendben.
Ja, egyébként (lásd a személyzet "kedvessége") apuci azt mondta, hogy legközelebb ő be se jön, ugyanis volt egy-két igen kellemetlen pillanat is: "Itt az egyik láb, másik láb, egyik kéz, ... egyik kéz ..., egyik kéz ..., másik kéz!
Hát ez nem volt éppen kellemes, annak ellenére, hogy a legutóbbi UH-n még minden megvolt. Bár ott is volt egy apró kis malőr, de a nőci akkor legalább csak utólag mondta meg, hogy azért kellett a belső UH-val is megnéznie, mert a másikkal nem látta a lábikáit.

Szóval a lényeg, hogy minden OK. Meg annyit legalább megtudtam a dokitól, hogy zárt a méhszájam, tehát nyugodtan el merek utazni.

Babakocsi: mi időközben rájöttünk, hogy lehet, hogy mégsem kell nekünk annyira a Travel System, mert nem fogjuk nagyon kihasználni. Egyébként volt aki azt mondta (talán valamelyik topicban?), hogy az adapter nélküli babakocsijába is egészen jól bele tudta helyezni a hordozót.
Engem inkább a fekvőfelület aggaszt. A mózeskosaras kocsiknak (csak sajna mi nem akarunk mózeskosarat) szép egyenes és megfelelő keménységű a fekvőfelülete. Az állítható háttámlások meg puhák és egyenetlenek. Ugyan létezik azokból is viszonylag jó. Pont a barátnőmék vettek egy olyan a Mega Toysban, aminek viszonylag egyenletes a felülete.
Nem lesz könnyű a megfelelőt megtalálni, de nekem ez a legfőbb szempont, hogy jó legyen a fekvőfelület.

Száva!
Tőlem már az elején megkérdezte az orvosom és a védőnő is, hogy akarok-e dolgozni? Tehát a nőgyógyászoddal nyugodtan kiírathatod magadat. Egyébként tudtommal van a Munka Törvénykönyvében(azt hiszem) egy rész, ami kimondja, hogy aki olyan munkakörben dolgozik, ami veszélyeztetheti a magzat egészségét, azt a munkáltató KÖTELES egy nem veszélyes munkakörbe áthelyezni. (1992. évi XXII. tv. 85.§ (1) és (2). Felmondás: 90.§ (1) d))
Egyébként meg, ha lehet, ne hagyd magad felmondásra kényszeríteni! A munkáltatód pedig nem rúghat ki!

Bocsi! Már megint egy kicsit sokat írtam!

Puszi
Juca2
Juca2 19

Niki szió!

A dokinál még van jelenésed a terheléses cuki elõtt?? Minek? Nekem szept. 10-én reggel kb. 8-ra kell mennem, leveszik az éhgyomros vért, aztán két zsömi (lehet vajas, aszonták)+2 deci tej, aztán másfél óra, aztán újra vérvétel... a dokihoz nem kell elõtte mennem... Nem tudom, mit "akarhat" Kép Tõled, de én ilyen esetben nem adnék egy kanyit sem...
Fog. sincs, mi lesz majd az uccsó hetekben, mikor majd hetente kell járni... ha a szokásos adag lóvét kell majd neki akkor is adni, akkor az nem lesz kispályás körmenet... na majd meglátjuk...

BMárti, szió! A Brendon-ban a babakocsi-lerakat egy kész tanulmány, mindent megtudhatsz a kocsikról, annyi van ott, mint a nyû. Több eladó is ott csámborog azon az osztályon, támadd le õket és kérdezz, én is azt tettemKép Kiselõadást tartattam velük kb. 20-25 percen átKép
Amit Adri ajánlott Neked (vázra külön-külön pattintható mózeskosár,kocsiülés/hordozó, stb...), azt is meglesheted a Brendon-ban, abból is van dögivel ott... jó nézelõdéstKépKép

cuppantás,
Beja
Beja

Halihó
Holnap megyek a dokihoz.
Állítólag kész az AFP eredménye, és lesz genetikai ultrahang is.

Drukkoljatok!!!!!
Pusszzz
Chris
Chris

Sziasztok lanyok!

Hat lehet, hogy nem mindenki erez fajdalmat, de neha mar olyan helyen rugdos a baba, hogy elegge kellemetlen. Ez persze nem nyafogas, mert az ember nem fajdalomnak fogja fel. Foleg akkor, ha ugy ulok, elore hajolva, hog ynagyon osszenyomom. Ha lefekszem, akkor finomabbakka valnak.

NIki! A vedonod nem normalis! En most kezdem majd a 32. hetet, es 9 kilonal tartok, amit mind a vedono, mind a doki dicser, foleg, mert nekem is csak a hasamra megy. EN is 171 cm vagyok, es 68 kilo most.
Mindenki tudja, hogy atlagosan 9-13 kilo kozott vannak a hizasok, de olyan is van ( anyosom), aki felszed 20 kilot, mert jobban vizesedik, vagy nem tudom, annyira neme rtek hozza, de szules utan ugyanugy csak 1-2 kilo marad rajta. SZoval nehogy torodj vele, mert irgum-burgum leszKép

En holnap megyek a 32. heti ultrahangra a szuleszetre, megint Harsanyi fogja megnezni a babucit. Kivancsi vagyok, legutobb a 20. heten volt UH-m, azota igencsak megnohetett. Igaz, akkor nem sokat lattam belole.

Lanyok, tudom, hogy mar ezerszer leragott csont, es juliusban napokig ez volt a tema: de mondjatok olyan boltot, ahol vehetnek egy mezei fekete kismama nadragot: semmi extra, es ne legyen nagyon draga. A juliusi cimeket kinyomtattam anno, amit osszeirtatok, de azota sokan kozuletek voltak is nadragot venni. Hetvegen meg eskuvore vagyunk hivatalosak, es ha hideg lesz, megsem mehetek farmerbaKép Fekete nadraghoz meg annyi mindent fel tudnek venni.

A heten el is mennek korulnezni. Nekem a Baross utca kornyeke szimpi, mert nem egy draga kornyek, ugye?

Polya: en is kikerdeztem anyukamat, es azt mondta, hogy a normal polyat csak az elso egy-ket hetben hasznaljuk, utana meg az angol polyat, amiben mar nagyobb mozgastere van a babocanak.
Kiderult, hogy nekunk mind a ketto van otthon
(anyukam 3 gyerek utan mindent felretett az unokaknakKép

SZIA CHRIS!! Vegre elokerultel! Nem csak egy hetre mentel szabira? Es jo volt?

Puszi mindenkinek

Vikoca30
Viki30

Sziasztok Kismamák!

Ma voltam védönönél, vittem a terheléses vérvétel leleteit + vizeletleleteket, azt mondta, minden tökéletes. Hát, úgy legyen.

Niki! Gratulálok a kislányotokhoz!!! Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek: Laura
Laura27

Sziasztok.

Nem volt semmi végigolvasni, amit kihagytam. A felére sem emlékszem már. De a problémák azonosak látom. Pl. a gyomorégés meg a cipöfüzö... lábköröm ügyben egy ideig szerencsétlenkedtem otthon, aztán rászántam azt az 1000 ft-ot a pedikürösre és nagyon jó volt, hogy rendberakta a patáimat (még meg is masszirozta).

Kislányom 3,5 kg, akár bármikor jöhet is. Ma voltam a dokinál, csomót mesélt és megbeszélt velem dolgokat. Most már hetente 2x akar látni, ami rendes töle. Könyörgök, csak kb. mondjatok valamit, hogy mennyi pénzt szoktak adni utána!!!!!!

Volt még egy jóslófájásos éjszakám hidegrázással és höemelkedéssel megspékelve. A Martini most is segitett, csak ne utálnám annyira!

Ja és a bordázásról: a baba lába nekem már kb 1 hónapja a bordámhoz ékelödik minden este. Kb. ugyanazt a mutatványsort adja elö, de a vége mindig a bordázás-májazás, amig el nem alszik. Meg lehet szokni.

Minden jót mindenkinek,
Pocok

Sziasztok!

Lara!
Én csak annyit tudok a két pólyáról, hogy az angolpólya a mozgásfejlõdés szempontjából jobb, a hagyományos viszont biztosabban tartja a picit, mert merevebb, tehát könnyebben tudod mozgatni a babát pólyástól. Kép

Sziasztok! Kép
Helga - 31.

Sziasztok!

Pocok!
Gondolok rád a célegyenesben! Kép Azért ha tudsz jelentkezz még!

Mi ma megyünk védonohöz aztán babakocsit nézni. Már nagyon várom a délutánt!
Kellemes napot mindenkinek!
Niki K. 28.
Niki K. 28

Sziasztok!

Nálunk a kórházban pólyában (hagyományosban) tartják a babát, és vinni is kell be pólyát, mert abban adják ki. Mi is hazahozatal után kb. fél napig bírtuk, hogy ne vegyük ki belöle, aztán megsajnáltuk, és kivettük. Mert bár az stabilan és melegen tartja, de szerintem! nem lehet túl kényelmes nekik, mert eddig mindig felhúzva tartották kis lábacskáikat, az meg leszorítja. Így hamar félreraktuk. De jól lehet utána használni, ha valaki kénytelen megvenni, szoptatáshoz, ha arra rakod rá a babát, és úgy szoptatsz. Mi erre a célra egy nagyobb méretü, keményebb kispárnát használtunk, amivel tökéletesen könnyü volt mozgatni a babát.

Képzeljétek, tegnap este voltunk dokinál Kép Megnéztük uh-on, tündéri volt szokás szerint. Korának megfelelö nagyságú, szépen fejlödik, minden rendben van, úgy látszik. És ami még fontos, hogy mostmár szinte biztos, hogy kislány, mert a doki látta a nagyajkakat, és mikor kérdeztem, hogy elkezdhetem-e beleélni magamat, hogy lány, azt mondta, hogy nyugodtan KépKépKépKépKép Olyan jó, hogy egy fiúnk és egy lányunk lesz KépKép

Puszi mindenkinek
Gabi

<pre>
Cseri 1.c. 43 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 42 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 40 hét 3 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 39 hét 5 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 37 hét 6 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 37 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 35 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 35 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 34 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 34 hét 0 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 33 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 33 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 32 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 31 hét 0 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 30 hét 3 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 30 hét 0 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 30 hét 1 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 29 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 29 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 28 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 28 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 27 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 27 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 27 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 27 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 26 hét 4 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 26 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 26 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 25 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 25 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 25 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 25 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 24 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 24 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 24 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 24 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 24 hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 24 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 23 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 23 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 22 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 21 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 20 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 20 hét 1 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 19 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 19 hét Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 19 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 19 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 18 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 18 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 18 hét 2 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Tünde 16 hét 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 15 hét 5 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kinga 1.c. 14 hét 5 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Gabi neked is gratulálok!
Tényleg jó érzés lehet, hogy van egy fiatok és most lesz egy lányotok!!! Kép
Mára búcsúzom. Sziasztok!
Niki K.
NK

Sziasztok Lányok!

Megjöttem a dokimtól.
Az AFP eredményemre azt mondta, hogy ennél jobb már nem is lehet. 1-es lett.Kép
Szívhangot is hallgattunk! ( kicsit doboz hangja volt , de nekem nagyon tetszett így is. Kép
Genetikai ultrahangra jövõhéten hétfõn de. megyek. Aranyos volt az orvosom, azt mondta, hogy azért ajánlja a hétfõ délelõttöt, mert az akkor vizsgálatot végzõ ultra hangos kollegája a legjobb. Kicsit morog " de ne figyeljen oda, morogni fog egyfolytában, de õ a legjobb." Kép

Halihó Vikóca!
Hát igen két hétre tüntem el.
Most néztem, TI nem sokára meglátjátok egymást! Kép Vigyázz magatokra!

Elég hülye érzés, de én most 20 hetesen sem érzem igazán a poronty jelzéseit a pocimban.

Valaki elmagyarázná, hogy hogyan oldjam meg a beteg szabi és a rendes szabit, ha január 20-ra vagyunk tervezve. Arra gondolok, hogy jobban örülnék, ha az idei fizu alapján számolnák a GYED-et.

Mindenkinek minden jót! Kép

Pussszzzz Chris
Chris

Sziasztok!

Lara, teljesen igaz, hogy hagyományos pólyában sokkal könnyebb megfogni a babát eleinte. Ezzel együtt elõbb-utóbb túlesik az ember azon,hogy anélkül is meg kell fogja, ha másért nem, hát fürdetésnél úgy is cipelgeted csupaszon. Azt hiszem legkésõbb a kórházból való hazaadás során mindenki túlesik azon, hogy kipróbálja, megérzi, hogy milyen félelmetes és egyúttal felemelõ érzés tartani õt (természetesen jobb esetben sokkal hamarabb). És nagyon gyorsan meg lehet szokni, szerintem max. egy nap vagy hasonló a nagyságrend. Tehát ha az egyéb szempontok (melegen tartás, zárt tér ami biztonságot jelenthet neki) nem vonzanak, nem gyõznek meg, akkor csak ezért nem érdemes ragaszkodni a pólyához. Igaz, második szülésre voltak az ikreim, de bizony õk a 2.25 meg 2.6-os babák voltak, sokkal kisebbek a szokvány újszülött méreteknél, de õket is nagyon nyugisan, lazán kezeltük, a párom is. Nagyon gyorsan megszokja az ember.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Chris!

En ma megyek uh-ra, en is a "morgos" dokihoz, aki Harsanyi Lehel doktor ur, es tenyleg morog, es nem tul kedves, de allitolag nagyon profi.

Ezek szerint Kelemen doktorunkkal is meg vagy elegedve.

AZ meg nem baj, ha meg nem erzed, en is csak a 20. het vege fele ereztem eloszor! Elso babanal ez normalis.

pusz

Vikoca31
Viki31

Sziasztok!

Laura, köszi a gratulát.Kép

Beja!
Szerintem a beutalót akarja megírni, mert a múltkor elfelejtettek teljes vérképet csinálni, és szerintem azért kell vérvétel el&#337;tt bemenni hozzá.

Viki!
Köszi a nyugtatást, a védönöm szerintem is sérült egy kicsit agyilag. Már nem is érdekel a hülyesége, amit nyomatni szokott nekem.

Pocok!
Nagyon szorítunk Neked a pici lánnyal a pocakomban. De jo, hogy már itt tartassz a finisben!

Gabi!
Gratulálok a kislányhoz, pontosan tudom, mit érzel. A férjem arcán állandoan cinkos mosoly láthato, ahogy ujságolja fünek-fának, hogy lánya lesz. Olyan aranyos!

Pusz,

Niki
Niki

Sziasztok!

Milyen sûrûn kell menni a védõnõhöz?
Az enyém sem a szakma csúcsa!

Pusszzz. Chris
Chris

Szia Viki!

Lehet kérni fényképet? Vagy esetleg felvételt?

No, ennyi!

Pusszz Chris
Chris

BMárti!

Pont neked írtam ezt augusztus közepén itt ezen a forumon, de akkor most újra megy:

"Márti (és akit még érdekel)a babakocsi vásárlás. Mi Bébé Confort mellett döntöttünk. Az érvek: a környék ahol lakunk egy új kialakítású rész, az utcák nincsenek még lebetonozva, lejt&#337;s hegyoldal. Tehát a lakásból a gyerekkel csak úgy tudok majd kimozdulni, ha autóval elmegyünk vhová. Jó mondjuk van terasz és egy erd&#337; szélén lakunk, tehát levegöztetés megoldva.

A legfontosabb tehát az autósülés/hordozó volt plusz az hogy én nem akarom cipelni kézben ha kiszállunk (férjem még talán elbírja) és ezért jó, hogy ez egy vázra pattintható. A vázhoz megvettük a mózeskosaras részt is, mert ebben el tud aludni vízszintesen a baba akkor is ha hosszabb idöre távol leszünk otthonról. Kés&#337;bb meg majd megvesszük a sportülést is. Majd mondjuk tavasszal.

Az ilyen jelleg&#369; kocsikat szemlélve és 4 jó márkát találtam: Maxi Cosi, Bébé Comfort, Peg Perego és Cam. Az árak nagyjából egyeztek is. Maxi Cosi nekem kicsit futurisztikus volt. 3 kerék, biciklifék stb. Tehát innentöl kezdve az amibe beleszerettem - egykis farmerhuzatos, franciásan elegáns.

És akkor a piszkos anyagiak:
váz 39.000.-
mózeskosár 51.000.- (csupaszon, napfénytet&#337; és lábzsák nélkül csak 35.000.- de hát téli babánk lesz)
kocsiülés/hordozó.: 27.000.- "

Ja és pont ma telefonáltak, hogy megérkezett, majd hétvégén értemegyünk és végre legalább otthon üresen tologathatom.

Adri
Adri33

Sziasztok!

Adri! Gondolom már nagyon várod, hogy tologathasd üresen, de elárulom, hogy nehezebb lesz kivárni a végét, hogy megérkezzen. Mi is már szinte mindent megvettünk, mert így osztottuk be a pénzt, de amikor hazamegyek és benézek a szobájába, a szívem szakad meg, hogy mikor jön márKép) De jó érzés nagyon.

Tikk
Tikk

Lányok!

Volt már valaki babörzén? Kismamaruhák is vannak?

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Olyan furi olvasni, hogy ilyen-meg olyan szörny&#369; védönök vannak. Az én védönénim olyan aranyos. Nem tudjátok ezeket a boszikat leváltani? Igy tiszta szorongás lehet hozzá járni, s ennek nem igy kellene lennie. Én ugy örülök, ha mehetek dokihoz v. védönöhöz, mert akkor vagy látom vagy hallom az én pindurkámat! Kép

pusszancs
catnet-Niki (19hét2nap)
catnet

Sziasztok!

Erás vagyok, mint mindig, most is ezer év után jelentkezem.
BMárti! Elöször is köszi a magnéziumos és calciumos tanácsokat, ha még emlékszel rá, olyan régen volt. A magnézium vált be, de az is szerepet játszott a vádlifájásban, hogy szünetelt a terhestorna, mert amint újrakezdödött, mintha elvágták volna, a magnéziumtól meg csak enyhült.

Lányok, néhány napja a mellkasomtól kezdve a combom közepéig érzem a méhösszehúzódásokat és néha olyan érzésem van, mintha fel lennék fázva, vagy mint mielött megjött régen - hú, de rég volt már az. Ezek lennének a jóslófájások?
Holnap megyek dokihoz is, majd mondom neki, de Ti mit gondoltok?

Sziasztok, mindenkinek további jó babavárós gömbölyödést!

Erás
Névtelen

Siasztok!

Most jöttem genetikai UH-ról, hát Mamacicához hasonlóan kissé csalódás volt, de azért megpróbálom a pozitív oldalát nézni. Az AFP tökéletes lett(MOM 1,0), a terheléses vércukor is. A babóca teljesen egészséges, és a szamított korának megfelelö méretü. Az apuciját beengedték ugyan, de az egész vizsgálat nem tartott tovább 3 percnél, nem kaptunk se képet, se videót nem lehetett készítettni, és azt sem próbálták megnézni, hogy fiú-e vagy leányzó... Szóval kicsit bosszantó, hogy 2 hónapot vártam erre a vizsgálatra, behívtak fél 10-re, és 11-kor kerültem sorra, és lezavarták az egészet 3 perc alatt. Nem mondom, hogy az én lelkivilágommal túl sokat foglalkoztak volna Kép De lényeg, hogy a manócskával minden OK KépKépKép, ö legalább jól érzi magát. Remélem nektek több szerencsétek volt/lesz a genetikai UH-val, mint nekem volt, de most legalább biztos, hogy elmegyünk 3D-s UH-ra is 1 hónap múlva. Bocs a hosszú panaszkodásért, de olyan szomorkás vagyok Kép

pussz,
Zsuzs19
Zsuzs

Hali Mindenki!

Tegnap megneztuk a babakocsikat.En nem voltam egyiktol sem elajulva...Vagyis egyik sem tetszett.
Csak a kis agynemuk tetszettek, mar meg is rendeltem tesomtol.Kép

Beja!
Ha tudsz valamit a tornarol, legyszi ird el, majd megprobalom megkeresni azt amit arrol irtal, hogy hol van pontosan.
Koszi!

Szerintetek a 0,6-os MOM az jo ertek?
tok jo a laborpapiron 1981-es datum van!Ennyit a YK2-rol!Kép

Tiduj
Tiduj

Sziasztok!
Végre én is dicsekedhetek azzal, hogy már a friss kismamába írhatok.
Ma voltam dokinál, és megnéztük KisKést, nagyon aranyos volt.(Egy aranyos fekete pont.)
Lécciii, vegyetek fel engem is a listára.
Kés, 3c, 5 hét, Ide nem tom mit kell írni, Budapest, 26 év, MÁJUS 2, 1baba
Most gyorsan csak ennyit....,
Köszi
Kés(kata)
kés

Sziasztok!

Vikóca! Én a hétvégén vettem kantáros kismamanadrágot (farmert Kép) a MegaToys-ban. Rengeteg féle nem kantáros nadrág is volt, de az nekem most van (éppen fekete, kb. egy hónapja vettem a Kálvin téri üzletházban 6-7 ezer forint körül volt), úgyhogy nem néztem az árakat.

Adri! Bocs, így újraolvasva már tényleg ismerös. Ezeket a márkákat hol lehet kapni? Még csak ismerösen se hangzottak a MegaToys-os kirándulás után...

Tikk! Én is tervezgetem már a babaszoba berendezését. Ezek szerint nem érdemes elkapkodni? Kép

catnet-Niki! Azért nem lehet a buggyant védönöket leváltani, mert nincs a helyükre jelentkezö. Persze a piszkos anyagiak állnak a háttérben. Ugyanis a védönö diplomás ember létére alig keres többet a minimálbérnél. Szóval tényleg csak az marad a pályán, aki vagy ízig-vérig elhívatott, vagy sötét, mint az éjszaka, ezt csinálja 20-30 éve, és nem ért semmi máshoz (sem). Kép

BMárti
BMárti

Szijasztok!

Lányok! Ma több szülöszobát és újszülött osztályt volt szerencsém meglátni. Nem is olyan rémesek azok a szülöszobák! Az újszülöttek meg ennivalóak! Annyira szépek és aranyosak, láttunk 2 órás babát is, tündéri volt!

Niki, Viki! Ezt a hizásos dolgot már én sem értem. Én 170cm vagyok, és most vagyok 62 kg, ugy hogy már 8 kg-ot hiztam (34.hét végére). Erre azt mondta az orvos, hogy "hááááát...na jó, ez még elfogadható". Ezen egy picit csodálkoztam, mert átlag 12kg a megengedett a terhesség végére, nem? Akkor meg mit elfogadhatózik nekem a doki? Kép

Viki! pólya ügyben akkor te élhecc a választás szabadságával, hamár anyukád ilyen ügyi volt, hogy eltette!

Pocok! Jaj, de jó neked, hogy már csak napok választanak el a kislányodtól! Nagyon szoritok! Én spec. a szülés után 20-25e-t tervezek adni a dokinak.
Akkor a bordás dolgot nem csak én érzem, ez jó.Kép

Helga! Értem! De ma képzeld láttam "müködés közben" mindkettöt, a kórház újszülött osztályán. Most már el tudom öket képzelni.

P.Ildi! Köszi a tanácsot, akkor az lesz a legjobb, ha letesztelem majd pólyával és anélkül és majd meglátjuk!

Szijasztok, a türelmetlen Lara-35
lara (lara)

Sziasztok!

Tiduj szia!

Podmaniczky 111. (barna üvegépület), fszt, ha bemész a bejáraton, akkor balra kell fordulni a folyosóra, aztán ott a folyosón az elsõ ajtó jobbra, ki van írva, hogy "gyógytorna terem" - vagy vmi hasonló.
Most szerdán lehet hogy lesz, lehet hogy nem, én szerda de. fogok odatelefonálni, ha aszongyák lesz, én már megyek is (majd behozom a melóhelyre a tornacumómat). Viszont jövõ hét hétfõtõl tuti hogy lesz, csak ez a holnapi nap a nem biztos. 14 órától 15-ig tart, egy alkalom 200 Ft.
Mit mondjak még? Kép

cupp, Beja
Beja

Sziasztok mind!
Vikóca, nadrágot láttam a Váci utcai boltban is, sima feketét 6ezer körül, illetve ma voltam a Westendes boltban, már megjött az oszi kollekció, ott is van fekete nadrág, kétféle is, ha jól láttam, 8ezer valamennyiért.
Viszont csajok, a Westendben most két nagyon jó hosszú szoknya-modell van. Az egyik kicsit lapszoknya-szeru, de nem nyílik szét, viszont nagyon kellemes pamutszeru anyaga van, a másik sima hosszú, mindketto "kismama-derekú", a lapszoknya olyan keresztbegumis, mint a nadrágok szoktak lenni, a másik kötos. Én nem akartam semmit venni ugyan, de aztán úgy beleszerettem ebbe alapszoknyába, olyan kényelmes és tényleg bokáig ér, egyenes szabású, szóval csinos nagyon, úgyhogy vettem egyet, bunöztem. De egész oszre jó lesz, az biztos. AKit érdekel nézze meg!!

nagy puszik minden babának és a majuknak is
mégegykata 23
mégegykata 23

Sziasztok Kismamák!

Pocok! Az anyagiakkal nekem is gondom van. Egy nemrég szült kismamától a doki 30 ezret kért(!), és nem volt túl emberséges. Az én dokim ugyanabban a kórházban dolgozik, azért próbálom a 30 ezerhez viszonyítani:
- egyrészt, ha elégedett leszek vele, akkor most vajon az többet ér?
- Másrészt viszont: 20-25 ezernél én sem gondoltam többre.
Tehát nem tudom, mitévö legyek.

BGabi! Gratulálok a kislányodhoz! Kép Mi is láttuk a mi kislányunk nagyajkait UH-n, ebb&#337;l gondolom, hogy nagy meglepetés már nem érhet. Söt, a mi kislányunk nem volt túl szégyenlös: a popsija és a nunija volt az elsö, amit mutatott az UH-n a doktor bácsinak. Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura
Laura27

Szia Zsuzs!

Az UH-s "jelentést" mintha én írtam volna. Neküknk is pontosan ugyanilyen volt az egész. A végén valahogy úgy éreztem magam, mint egy kísérleti nyúl, nem pedig mint egy boldog kismama, aki éppen most látta a picurt. A fejem fölött dobálóztak mindenféle "kínai" kifejezésekkel, mintha ott sem lettem volna. Úgyhogy mi is a 3D-s UH-tól várjuk a csodát! Már ha összejön az az id&#337;pont, amikor éppen Pesten vagyunk.

Lányok!
Akkor én most úgy egy jó hónapra elbúcsúzom. Végre eljött az utazásunk várva-várt napja (holnap).
Mindenki nagyon vigyázzon magukra és jó készül&#337;dést, vásárolgatást!!!

Sok-sok puszi
Juca2
Juca2 19

Sziasztok!

Végre kész a kismamanadrágom, amit a hétvégén vettem, tegnapra elkészült a felhajtása (rablás, 1200 Ft-ért hajtották fel a szárát! Kép). Igazi kismamás, kantáros, "kertész" farmer. Úgy örülök neki! Annyira jól érzem benne magam, hogy a fele kismama-panaszom elmúlt töle! KépKépKép Mindig inkább nadrágos voltam, most meg egész nyáron bö ruhákban kellett járnom, mert csak azok értek be a saját cuccaimból, meg olyanokat örököltem a növéremtöl, szóval az volt. Aztán vettem egy fekete szövetnacit, mert csak az volt olyan, hogy már viszonylag pici pocival is fel lehetett venni. Elég elegáns, selyemblúzzal, "rendes" cipövel nagyon tipp-topp, de ez se az én stílusom. Most végre farmerban, pólóban és edzöcipöben feszítek, mintha visszakaptam volna önmagamból egy darabot! Kép
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen apróságok ekkorát tudnak dobni a közérzetemen! Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Pocok! Én tágabb határokat hallottam a hálapénz ügyében, mint amik itt eddig elhangzottak, de ez biztosan kórházfüggö is. Szóval információim szerint az orvos 15-50 ezer forintot szokott kapni, a fogadott szülésznö pedig 5-10 ezer között. De van aki a szülésznönek többet ad, mint az orvosnak. Végül is a fogadott szülésznö is a munkaidején kívül jön be a kedvemért, és ö az, aki végig velem lesz, szóval a munka oroszlán részét (persze rajtam kívül! Kép ö fogja végezni.
Én egyébként úgy tervezem, hogy egyrészt attól függöen fogom az összeget behatárolni, hogy mennyire voltak (orvos, szülésznö) rendesek, kedvesek, stb. velünk, másrészt hogy tényleg mikor szülök. Mégsem mindegy, hogy munkaidöben intézzük el, mikor úgyis dolgoznak, vagy mondjuk karácsony szent estéjén kell bejönniük hozzánk. Ja, és az se mindegy, hogy megszülök 2 óra alatt, mint az Anyósom a Férjemet, vagy ott kinlódok 12-14 órán keresztül, mint a Növérem. Szóval ez azért sok mindentöl függ...

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap sikerült eljutnom Kecskemétre! A párom ment céges ügyben-céges kocsival és a drága fönököm elengedett engem is, szabit sem kellett kivennem. - mondtam neki, hogy kismamaruhát vennék, mert meg fogok fagyni az &#337;sszel Kép. Sikerült vennem egy kantáros nacit, vastagabb farmer, de nem az a kemény, nagyon kényelmes és egy kötényruhát. Nagyon jól néznek ki, divatosak, úgy örülök nekik Kép Kép Kép A kantáros nacit felvettem, mire a párom azt mondja: "Úgy nézel ki, mint egy Matávos!" Kép Kép Kép
A kiscicám mostanában nagyon fürge, sokat mocorog. Jobb ha most teszi amig viszonylag van helye. Kép Olyan cuki, de mit tud csinálni ott bent ilyen átéléssel azt nem tudom Kép

Chris,
Kérdezted a betegszabi-szabi témát. Mivel én jan. 14-re vagyok kiirva leírom Neked a verziómat: Dec.1.-t&#337;l betegszabira megyek. Még van erre az évre 10 nap szabadságom, ezt kiveszem dec. 17.-t&#337;l, vagyis csak dec. közepéig leszek betegszabin, utána rendes szabin. Jan.-1-t&#337;l pedig kiveszem a 2002-es szabimat (az egész éves jár) és szabin leszek a szülésig. Így a 2001-es fizum alapján fogom kapni a GYESt vagy GYEDet vagy mit.
A véd&#337;n&#337;höz pedig akkor kell menni amikorra visszahívnak. Ezt a kiskönyvedbe írják be (itt mondják is, hogy pl. akkor kismama viszlát 4 hét múlva)

Zsuzs,
Sajnálom, hogy csak ilyen rövid volt a genetikai UH. Viszont lényeg az, hogy a babócával minden okés. Kép Egyébként az egészben az a rossz, hogy nem érzik át azt, hogy az ember annyira készül mindig a következ&#337; UHra, már hetekkel elötte izgul és &#337;k meg elintézik ilyen rövid idö alatt.

Na pussz lányok, vár a munka!

Mamacica(21hét3nap)
Mamacica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?