Kolbászkrém
Hozzávalók: 25 dkg füstölt kolbász, 5 dkg vaj, 1 teáskanál mustár, 1-2 evőkanál tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
A lebőrözött kolbászt kétszer átdaráljuk, majd habosra keverjük a vajjal, a pépesre zúzott fokhagymával, a reszelt vöröshagymával, és a tejföllel. Kevés sóval ízesíthetjük, de vigyázzunk, mert a kolbász is sós!
Paprikás krumpli meleg szendvicsre
Hozzávalók: 1 adag (1 mélytányér) maradék paprikás krumpli kolbásszal, vagy a nélkül, 10 dkg reszelt sajt, 1 közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka, vékonyra szeletelt szendvicskenyerek.
A paprikás krumplit levéből leszűröm, és az uborkával együtt ledarálom (vagy a krumplit villával összetöröm, és az uborkát lereszelem), majd annyi levet keverek hozzá, hogy könnyen kenhető massza legyen belőle. Hozzáteszem a reszelt sajtot, és az előzőleg mindkét oldalán megpirított szendvicskenyereket megkenem a krémmel. Sütőben vagy grillsütőben szép világosra sütöm a tetejét, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg.
Melegszendvics-krém
Hozzávalók: kenőmájas, 1 tojás, hagyma, fokhagyma, fűszerek (bors, chili, Erős Pista, Delikát, mustár (Dijoni), ketchup, és ízlés szerint bármi), reszelt sajt (imádom a füstölt sajtot), némi kenyér sem árt
A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, hozzáadom a zúzott fokhagymát, és a végén az összes hozzávalót jól elkeverem. Letakarva több nap után se mászik ki a hűtőből.
(Nem az én receptjeim,de tetszik,hogy ilyen olvasmányosan van megírva.)
Edit