Új privát üzeneted érkezett!

Marica,
muszály, hogy meglegyen az eredmény, mert a genetikai UH azzal együtt értelmezhető (ill. inkább fordítva, de azért a teljes kiértékeléshez kell mind a kettő). Ha nem lesz meg a 18. hétre, akkor vszínűleg inkább az UH-t halasztják el még egy héttel. De biztos megjön időben.

Liv,
szerintem se stresszeljetek rajta többet, ennyi doki már csak nem nézi félre a dolgot. Kép Ennyi vizsgálódásból nem derült ki, hogy fiú-e vagy lány? Vagy nem akartátok tudni?

Csirkesz,
én is úgy tudom, hogy csak egyszer tesztelnek, ha a zsemlés-tejes eredmény rossz, akkor elküldhetnek a cukros-vizesre, mert az pontosabb eredményt ad, de egyébként nem zaklatnak vele. De fura, hogy neked hamarabb megcsinálták, nekem azt mondta a dokim, hogy a 24-26. héten csinálják.
A fekete szín egyébként tényleg a vastól van, nekem már régebben is kellett vasat szednem, akkor ugyanez volt az ábra. Amint abbahagyod (vagy ha kihagysz 3 napot), visszaáll minden a régire.
babs

Liv Kép

Szuper Kép Örülök nektek. Én is csatlakozom az előttem szólókhoz. És különben is nem volt határértéken kívül az eredményed. Én ezt nem értem soha, ha van egy határérték, aannak van alsó és felső határa is. ha azon belül van, akkor oké. különben lejjebb kellene tenni a határértéket, nem? vagy én vagyok a hülye? Kép Kép

Csirkesz Kép
Sajnos nem tudom ezt a cukor témát. Nálam zsemlés verzió nem volt. Kicsit tényleg korai volt a tiéd, dehát majd megmondja a doki. Így utólag azt mondom, ki lehet bírni, semmi extra (bár nekem nagyon jók a vénáim és minden vérvételnél áradoznak, hogy ilyenekkel öröm lehet az élet Kép Kép).

Macsek Kép
Én havonta, a rendszeres nőgyógyászos vizit után vagy telefonon vagy személyesen konzultálok vele. De szerencsére nagyon normális és 1-1 látogatás kb. 10-15 perc nála. Nincs is többre szükségem Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Liv Kép

Szuper Kép Örülök nektek. Én is csatlakozom az előttem szólókhoz. És különben is nem volt határértéken kívül az eredményed. Én ezt nem értem soha, ha van egy határérték, aannak van alsó és felső határa is. ha azon belül van, akkor oké. különben lejjebb kellene tenni a határértéket, nem? vagy én vagyok a hülye? Kép Kép

Csirkesz Kép
Sajnos nem tudom ezt a cukor témát. Nálam zsemlés verzió nem volt. Kicsit tényleg korai volt a tiéd, dehát majd megmondja a doki. Így utólag azt mondom, ki lehet bírni, semmi extra (bár nekem nagyon jók a vénáim és minden vérvételnél áradoznak, hogy ilyenekkel öröm lehet az élet Kép Kép).

Macsek Kép
Én havonta, a rendszeres nőgyógyászos vizit után vagy telefonon vagy személyesen konzultálok vele. De szerencsére nagyon normális és 1-1 látogatás kb. 10-15 perc nála. Nincs is többre szükségem Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

upppsz Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Na, megvan a terheléses vércukor eredményem, szerencsére semmi baj, minden oké. Kivéve, hogy valahol elhagyták a ... khm... pisimet. Így vizelet eredményem nincs.

Macsek, én 4 hetente járok a védőnőhöz, de most és a múltkor nem ő volt. Eddig mindegyik nagyon aranyos volt, tényleg nem panaszkodhatom. Sőt, legutóbb azt mondták, ha izgulok, mert esetleg nem mozog a babusz, nyugodtam ugorjak le (2 percre vannak tőlünk), és megnézik a szívhangot.
Vendég

Köszi Lányok!
Akkor szülésig "feketézek", mert tényleg szedek vasat - nem is akármennyit. Elég vérszegény voltam világ életemben, és ez a terhességgel sem változott. Most jó sok vasat tömnek belém, de valahogy nem vagyok már olyan fáradékony, közérzetem jobb, problémát meg nem okoz a melléktermék-ürítésnélKépKép

A vércukor terhelést a védőnő is korainak tartotta, én nem. Azt hiszem, ha gondom lett volna, jobb lett volna, ha korán kiderül. De szerencsére minden rendben volt. Csak nehogy kitalálja a doki, hogy biztos, ami fix alapon cukorral is teszteljük a rendszer működésétKép Persze egy vérvétel ide, vagy oda már nem számít. Mivel nulla Rh negatív vagyok, úgyis gyakran nézik az ellenanyagot. (Ez azt jelenti, hogy nem kell külön mennem vérvételre, de minden egyes vérvételemnek külön részét képezi az ellenanyag mintának szánt mennyiség levételeKép)

MacsekKép
A védőnőmmel eddig csak kétszer találkoztam. Először a kiskönyvet kaptam meg tőle, most meg minden eddigi eredményemet regisztrált a kiskönyvben. Júniusban ő jön hozzánk terepszemlére, aztán szülés előtt már csak egyszer találkozunk. Ő már az elején elondta, hogy problémamentes terhesség esetén négyszer találkozunk. Szerintemoda kell többet járnia, ahol a szülőket nem érzi felkészültnek, a lakáskörülmények nem rendezettek, stb. (Már ha nem túlbuzgó a védőnő.) Egyébként havonta egyszer telefonon bejelentkezem nála, hogy jól vagyok, és ezzel el van intézve a dolog. Viszont ha kérdésem van, bármikor hívhatom.
Jó lesz vele jóban maradni, hátha a szülés után tényleg a segítségemre tud lenni.

Már alig várom, hogy kiszabaduljak a munkahelyemről mára! Élvezni szeretném a napsütést!!!!!!!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hű, mennyi kérdés felvetődött pár óra alatt!
Én a védőnőmről csak jót tudok írni. Már az első tali után tudta a nevem, képben volt teljesen. (Na jó, mondjuk nem volt még hármasikres kismamája, helyzeti előnyben vagyok, de ő szerintem mindenkit megjegyez.)
Minden nőgyógy. vizsgálat előtt kell mennem hozzá, akkor lemér, vérnyomást mér, vizeletet vizsgál, megbeszéljük az aktuális dolgokat. Azért kell egy héten belül mennem, hogy a dokim friss leleteket kapjon a kezébe. Szerintem ez így tök logikus rendszer.

A héten, amikor voltam AFP és vércukor vérvételen, akkor már a kiskönyvben a kórházban be is írták a következő időpontot, a 28. hétre. Az is zsömlés-tejes vizsgálat lesz.

A barátnőm volt valami genetikai tanácsadóban a Schöpfiben, mikor nem lett határértéken belüli az AFP-je. Azt mesélte, hogy vizsgálat nem is volt, csak statisztikai adatokat ismertettek vele. Pl. a kora alapján mennyi az esélye a genetikai rendellenességre a babának és mennyi az AFP eredmény alapján. Tehát így kijön egy-egy szám és meg van határozva, hogy milyen arányú veszélyeztetettség számít komolynak.

Lányok, minden reggel megeszem a kis joghurtomat megpakolva zabpehellyel, inkább nem mondom, mennyit használ...Kép De azért köszi a tanácsot, másnak biztos jó.
eszter28

Csirkesz, az újabb vizsgálat - ha esetleg amellett döntenénk, hogy elmegyünk a genetikai centrumba - egy újabb ultrahangot jelent, semmi többet. Állítólag azt olyan szakemberek csinálják, akik lehetetlen, hogy tévednek, hiszen ez a specialitásuk, ezért érdemes elmenni oda is, a védőnő is ezt mondta ma. De én megbízom abban a három orvosban is, akik ma megvizsgáltak. Szóval nem tudom, hogyan döntsek, még mindig bizonytalan vagyok.

Edit, a védőnő és a 3D-t csináló orvos szerint is 2 a határérték az AFP-nél, az én orvosom és a másik orvos szerint pedig, akik a sima uh-t csinálták, 2,5 MoM. Teljesen összezavarják az embert.

Babs, most kislánynak néz ki a bébink, de még nem biztos! A múltkori vizsgálatnál még kisfiú volt. Meglátjuk, a következőnél mi lesz. Kép

Györesz, feltétlen írd meg az eredményed, ha meglesz!

Liv

Kép

Kép
liv

Kösz a sok hozzászólást a pikáns témához. Az a baj, hogy bennem van a frász, és szerintem idő kell, amíg ettől tudom függetleníteni magam. Párom tündér, most sok minden hasonlít a kapcsolatunk elejére (8 éve vagyunk együtt). olyan, mintha újra megismernénk egymást. Minden lassúbb és gyengédebb.

Csirkesz:
Tuti, hogy a vastól van! Így jöttem rá, hogy nem szedtem néhány napig az elevitet.

Marica:
Én is úgy tudom, hogy az UH-val az AFP birtokában ellenőriznek. Én nem mentem el az eredményért, annyira em izgultam, így a doki meglepetten hívta a labort, hogy mennyi az annyi.

Györesz:
Nekem hasonló gondjaim vannak. Ráadásul imádom a zöldséget, gyümölcsöt, tejet. Igyekszem minél több sajtot enni, hátha az visszafogja. Egyébkéntt hullámokban jelentkezik. van amikor teljesen jól vagyok, s van olyan, hogy a vajas kenyér+retek kombinációtól azonnal futni kell.

Trompipi:
Nekem elöl van a méhlepény , és a pocak nagy része zsírszövet (lassan mázsa vagyok, védőnő gépén már voltam), mégis az utóbbi időben akkor, ha kényelmetlenül ülök, vagy egyáltalán sokáig kell ülnöm vagy ha nagyon ellazulok, mocorog. Sajnos apa még nem érzi, de néha akkorákat tud rúgni, fejelni, boxolni (nem tudok különbséget tenni), hogy meglep.

Terheléses vércukor:
Jövő héten megyek, legjobban a kétszúrástól félek. Tudom, hogy ez szánalmas, de képtelen vagyok megszokni.

Szülés:
Bízom benne, hogy értemet ad a szenvedésnek Maszatka. Tudom, hogy érte csináljuk, ott lesz a párom, felkészülök a légzéstechikával, remélem rendben lesz mindenKép Kezdek nem félni.

Mindnyájatoknak puszi, vigyázzatok magatokra és Pocaklakókra. Úgy örülök, hogy itt a meleg, ma végre szandiban jöttem. Remélem a nagy kánikulákat bírni fogjuk Kép

üdv:zsófi (24. hét, naptár szerint meg hétfő óta a 6. hónap kezdődött Kép)

ui:eddig 5 kg, de a védőnő biztos többet mér
papzso

Liv:
én 2,4-ről tudok
Szerintem nem kell ezzel foglalkozni, mert az biztos árt a babának. Az afp-t meg nem véletlenül nem csinálják határainktól nyugatra.
papzso

Brius üdv a csapatban!
Boldog gömbölyödést!

nálatok néznek AFP-t?
terheléses cukor?
orvosválasztás?
hálapénz?

tartanál egy tömör összefoglalót, persze csak ha van kedved, pusztán kíváncsi vagyok, hogy máshol hogyan müxik.

köszi:zsófi
papzso

Sziasztok! Valamit elrontottam a profilomban, és nem tudtam visszacsinálni, nem enged be az eddigi azonosítómmal, úgyhogy ezentúl nem Liv, hanem Livvi!!!
livvi

Sziasztok!

Liv, megvan az eredmény, szerencsére teljesen jó. Afp 45, MOM 1,3. Megnyugodtam, bár megfogadtam, hogy a Te eseted után, ha véletlen emelkedett lesz akkor is megpróbálok nyugodt maradni!
Írod, hogy először azt mondták, hogy fiú lesz, most meg azt hogy lány! Mikor mondták, hogy fiú? Hány hetesen? És akkor mutatták az UH-n a kukacát?
Mi szeretnénk tudni, de félek, hogy azt mondják, hogy fiú és a párom meg beleéli magát, aztán mégsem az lesz, bár már próbáltam felvilágosítani, hogy az még nem 100%! Én egészségügyit végeztem és több szülést is láttam, na ott mindegyik kismamának mást mondtak, mint ami született! Az a tuti, ha kibújik!

Nekem 5 hetente kell mennem védőnőhöz. Egy tünemény nő a védőnőm, csak azt sajnálom, hogy hamarosan költözök máshová és ott új védőnőt kapok, remélem az is aranyos lesz!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz, nekem 15 hetesen mondták, hogy talán (talán!) kisfiú, de akkor még simán össze lehet keverni a fütyit a köldökzsinórral.

Nem tudom, voltatok-e itt a babaneten már a chaten, én az előbb voltam. Na, többet nem megyek. Beszélgettünk, elmeséltem az Afp-met (már teljesen megnyugodtam, hiszek a 3 orvosnak és a 2 uh-vizsgálatnak), gyerekek, 2 perc alatt teljes mértékben bepánikoltattak.
Teljesen elbizonytalanítanak, pedig annyiszor megfogadtam, hogy nem hagyom, hogy rámijesszenek!!!
livvi

Liv!
Ne foglalkozz senkivel! Ezt neked kell átgondolni a férjeddel együtt, hogy megnyugodtatok-e teljes mértékbe vagy nem! Ha van bennetek egy halvány kis kétely akkor menjetek el a genetikai centrumba, nehogy azzal teljen a hátralévő heteitek, hogy állandóan elbizonytalanodsz, aggódsz! Mostmár ne foglalkozz senkivel, csak a saját véleményetekre, érzéseitekre hallgass!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv,
Szerintem sem érdemes foglalkozni azokkal, akik a negatív érzéseket keltik benned. Ez nem jó sem neked, sem a babának. Igaza van Györesz-nek, inkább nézze meg egy 4.orvos, csak ne izgulj!
Én egyedül az orvosokra hallgatok ilyen esetekben, hidd el, tudják, mit csinálnak.
Üdv,
Andi
Vendég

Györesz, Andi, köszönöm! Kép Kép
Liv
livvi

Sziasztok!

Az AFP-vel nem ertek egyet. Szerintem jo hogy csinaljak. Lehet hogy ezert nem fogtok szeretni, de valakinel jo. Az egyik regi kolegamnak a felesegenek volt kromoszoma rendellenes babaja.
Az AFP eredmenyuk nagyon alacsony lett. Igy mentek ok is minden fele vizsgalatokra. A baba az ultrahangon teljesen egeszseges volt. Meg a 4D-n is.
a vegen elmentek magzatvizvizsgalatra es kiderult, hogy ket kromoszoma nem olvadt egybe, ahogy kellett volan es egy kromoszomaval tobb volt neki, mint kellett. Igy a baba vagy szules utan halt volna meg rogton, de lehet hogy mar elotte meghalt volna. Kép Kép Kép
Mondjuk neki minden eredmenye nagyon rossz volt, nem csak az AFP. Igy felidosen megszulte a babat, majd megvizsgaltak es az eredmenyek igazoltak, hogy nem volt egeszseges.
Bar ez nagyon szomoru es nem ide illo, de ilyen is van sajnos. Kép Kép Kép

bocsanat a rossz iromanyer igy reggel. Kép
Vendég

Sziasztok!
Mivel nem volt túl nyugodt az éjszakám, ma reggel felhívtam x kórház genetikai osztályát, hogy bejelentkezzem oda is egy ultrahangra. (Annak ellenére, hogy TUDOM, minden rendben van a babával, úgy gondoltam, nem baj, ha ezt hallom még egy helyről.) Azt mondták a telefonban, hogy ők főleg 35 év fölöttiekkel és alacsony Afp-sekkel foglalkoznak; annál, akinek magas az Afp, ők is csak egy sima uh-t tudnak csinálni, de az nem a 25 évesekre vonatkozik és nem a 2,4 MoM-ra, mert náluk is 2,5 MoM az elfogadott határ, így az alatt még az ultrahangot sem tartják indokoltnak, mert 2,5 alatt nem lehet semmi baj. Azt mondta a nő, elmehetek egy rendelésükre genetikai tanácsadásra, és beszélgethetek egy orvossal, hogy az megnyugtasson, de 2,5 MoM alatt nem fognak csinálni semmit, mert az tök normális, másrészt ha bármi lenne a babám gerincével, koponyájával vagy hasfalával, akkor azt már észrevették volna. Tehát semmi aggodalom nem indokolt 2,5 MoM alatt. Kép
Hülye Afp.
livvi

Sziasztok!

A védőnős leírásotok alapján megállapítom, hogy kifogtam egy dinkát. Na mindegy.

Képzeljétek, tegnap már 100%-ra éreztem a babámat, most tuti, hogy ő volt, annyira édes!!! Ebéd után produkálta magát és utána hazafelé is, mert fagyit ettem és szerintem neki is nagyon ízlett! Ma reggel is bejelentkezett egy rúgással! Imádom!!! Kép Kép Kép Kép Kép

Macsek
19+4

Kép

Kép
macsek11

Liv!
Látod ez már a 4. szakember! Próbálj megnyugodni és nézz előre! Ne idegeskedj, mert annak a babád sem örül! Minden rendben, csak erre gondolj és élvezd a pocakosodást!
Szép és nyugodt napot!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv!
Remélem a reggeli telefonod után sikerül megnyugodnod. Nekem van orvos ismerősöm - igaz nem nőgyógyász - és ő azt mondja, hogy mindennek megvan a határértéke, mert ezeket fel kell állítani, hogy értelmezhetőek legyenek az eredmények, de nem szabad őket sosem mereven kezelni. Ahogy Magika is írta, más ráutaló jelnek is lennie kell, ha nem jó valami. Ezen felül, ha valami határértéken kívül van, akkor is maximum csak jelzés értékűnek lehet venni, nem pedig egy probléma konkrét bizonyítékának.
Én ugyanígy voltam a kisbabám 3 mm-es nyaki redőjével, mert az uh-os doki továbbirányított mindenféle vizsgálatokra. Én nem mentem, csak a saját nődokimhoz. Ő is megnyugtatott, a cikkek is, amiket olvastam (mert több határértéket is találtam a neten, amit "normálisnak" tartanak), ráadásul úgy voltam, mint Te, TUDTAM, hogy minden rendben van. Fiatalok vagytok a pároddal együtt, ha a családjaitokban nem volt genetikai probléma, akkor szerintem elhanyagolható a valószínűsége annak, hogy ilyen típusú probléma jelentkezik nálatok.
Fel a fejjel, biztosan szép és egészséges babátok fog születniKép

Magika!
A kolleganőd, akiről írtál, mennyi idős volt? Nagyon nehéz lehetett nekik, és szerintem nem baj, hogy leírtad az ő történetüket. Nem szabad, hogy álomvilágba ringassuk magunkat, és ne foglalkozzunk problémákkal. Minél több oldalról ismerünk bizonyos dolgokat, annál tájékozottabbak leszünk. Sajnos vannak ilyen történetek is.

Valaki kólintsa fejbe a meteorológusokat! Szeretnék már egy verőfényes, kellemes tavaszi hétvégét!!!!!!!!!

Csirkesz
(21+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

MacsekKép

Gratulálok!!! Mostantól csak egyre jobb lesz, egyre intenzívebben fogod érezni a babádKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Liv, nyugi! Próbálj másra koncentrálni, olvass könyvet arról, hogy hogyan beszélgethetsz a babával, relaxálj, simi-simi. Gondold át a ruhatárad, próbálj visszaemlékezni gyerekversikékre, mondókákra, stb.
Én nagyon pánikolós vagyok, de próbálom mellőzni, mert az aggodalom biztos árt a babának.

Gondolj bele,hogy mindenképp szeretni fogod a kis csöppséget, s az, hogy egészségesen születik, még nem jelenti azt, hogy nem köszönt ránk 20 év múlva a jégkorszak, s nem fagyunk mind meg. Semmi nem történik véletlenül, ő is céllal érkezik közénk, s ő maga döntött úgy, hogy hozzátok akar születni, ő választot benneteket szülőnek.
Nyugodj meg, minden rendben lesz. Ha viszont aggódsz, azt a baba is érzi. Én anyu hasában egy orvosi államvizsgát csináltam végig ennek minden izgalmával. Anyám arra vezeti vissza, hogy nem tűröm a nagy stresszt, és hogy bármi gond van, nekilátok körmöt rágni Kép Nekem a párom sokat segített abban, hogy másképp lássam a világot.

Szóval nyugi, a szakemberek szerint sincs okod félni! Kint jó idő van, nézz ki, mosolyogj egyet, és simizd a pocid.
Végszükség esetén Toblerone+Magnum Kép

cupp:zsófi
papzso

Csirkesz!

Fiatal 25-28 kozott. Neki nagyon alacsony volt az AFP-je es a tobbi vizsgalata sem volt jo. A verkepe is pocsek volt, es akar hanyszor ment vizsgalatra annyiszor kapott rossz eredmenyt. Kép
Mondjuk neki annyira egyertelmu volt, a kromoszomarendellenesseg, a vegen mar csak magzatvizvizsgalatra mehetett, mert mast nem is csinaltak neki. Kép Kép Kép
Vendég

Csirkesz!

Azért lesz rossz idő, hogy odabent a melegben összebújhassunk a párunkkal, és végre nagyokat alhassunk Kép

ui: azért nekem is jobban tetszene a napocska Kép
papzso

Zsófi!

Én ma reggel pont azért késtem egy fél órát, mert még nem sütött ki a nap, és azt hittük rossz idő vanKépKépKépKép

Csirkesz
(Babóca azóta folyamatosan táncolKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztoK!

Tegnap nem voltam, most meg olvashattam vissza a sok hozzászólást, nem is tudok mindegyikre írni valamit. Macsek: nagy-nagy gratula a pocaklakónak, hogy meg merte mutatni, ő is rugdos rendesen:-)

Papzso: pánikolással én is az élen járok.
Most tegnap pl. mikor néztük a Trója c. filmet a moziban, és nem minden hangos effektnél mozgott a baba, bebeszéltem magamnak, hogy biztos nem hall, valami baj van a fülével, azért nem mocorog.
Majdnem sikerült teljesen belelovalnom magam, férjem nyugtatott, hogy biztosan nincsen semmi baj, csak még kicsi, és nem mindig érzem, mikor mocorog.
Ehhez mondjuk hozzájön az is, hogy a féltestvérem hallássérült, szóval, van alapja, de szerintem csak túlkombinálom.
Tesómnál valószínű, anyu rubeolás fertőzést kapott, azért született úgy.

Szóval, mindenkinek nyugiKép

Lau
21+3
lau

Helló!

Ma is megyünk haza a szülőkhöz, és úgy néz ki meló után kimegyünk a MegaToys-ba venni övterelőt, hogy az a fránya biztonsági öv ne nyomja végre a hasamat.
Tudja valaki, hogy néz ki egy ilyen? Én még csak hallottam róla, de sosem láttam. Vagy akinek van, tud mondani egy-két szót arról, hogy a vásárlásnál mire figyeljünk oda? Létezik ebből egyáltalán több fajta? Szóval teljesen tudatlan vagyok, és jól jönne az iránymutatásotokKépKép

Előre is köszi!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv,
az én AFP-m se lett túl jó, 0.8 lett (az az alsó határ), de a dokim csak legyintett rá, azt mondta, az UH jobban megmutatja neki, hogy minden OK. Szóval szerintem inkább az UHsoknak higgy, mint a számoknak (főleg, hogy még BELÜL is vagy a határon).
Az azért vicces, hogy ide-oda tippelik a nemét. Kép A mi dokink meg se merte kockáztatni a tippet, azt mondta, van 50%-unk...

Macsek,
az enyém is dinka. Kép De már jó rég nem jártam nála, inkább nem húzom fel az agyam rajta (lehet, hogy ez nem túl jó stratégia, de úgy nem akarok oda menni...)

Lau,
a Tróját nekem se rugosta végig, szerintem most nem volt annyira hangos a mozi, mint néha szokott lenni, úgyhogy nem zavarta annyira. Ezen aztán tényleg ne aggódj!

Jaj, úúúúúúgy kimennék napozni... Csak bámulom az asztal mellől a napot, a főnökeim is megérthetnék, hogy úgyse csinálok itt semmi hasznosat így és elengedhetnének... Kép

Babs.
25+3
babs

Csirkesz,
én nemrég örököltem egyet egy barátnőmtől - az ülésre kell tenni, rászíjazni, és amikor becsatolod az övet, akkor a lábad között az alsó szakaszát az övnek beletépőzárazni. Hát ez most nem volt túl nyerő leírás asszem... Azért annyira nagyon nem kényelmes dolog - már a pocaknak persze igen, de nekem a lábamat néha elszorítja kicsit. Ha esetleg van többféle verzió, akkor próbálj olyat szerezni, ami középen (a lábad között) minél vékonyabb, mert az a kényelmetlen része. Majd mesélj!Kép
babs

SZIASZTOK!

Na ez aztán egy termékeny banda! Babaügyben is meg írásügyileg is Kép

Nem is tudom mihez mit szóljak hozzá.

Üdv az újaknak, gratula a jó eredményekhez mindenkinek.

Védőnő-téma: Az enyém annyira minősíthetetlen, hogy inkább a személyéről nem is szólnék semmit. A látogatásokat 4 hetente kéri, de előtte telefonon be kell jelentkezni hozzá, és ha odamész még így is várhatsz fél órát. Aztán 1/2 óra, 3/4 óra pampogás, de egyszer ezt mondja, majd a következő alkalommal pont az ellenkezőjét. Igazából úgy vagyok vele, hogy elmegyek, de csak mint szükséges rosszat tartom számon, legkevésbé sem foglalkozom vele. A szükséges infókat inkébb a netről szerzem be, megbizhatóbb forrásnak tartom Kép Remélem a házunk lassacskán felépül majd, és már a jövő tavasszal odaköltözünk, akkor majd másik lesz a helyileg illetékes Kép

Liv! Szerintem legfontosabb, hogy hallgass a belső hangra és állj hozzá pozitívan. Az aggódást nagyon érzi a kis buckalakó! Hiszek a pozitív gondolatok erejében. Esetleg Te is próbálkozhatnál meditációs kazik használatával, ha van hozzá egy kis affinitásod.

Csirkesz! Sajnos attól, hogy fejbecsapjuk az Aigner Szilárdot, az időjárás nem lesz jobb a hétvégén. Mindig hétvégére romlik el Kép Ez így nem ér.

Tegnap egész nap kint voltam a szabadban (töxuper volt: a Hungaroringen Yamaha motoros nyiltnap volt, és a párom meg motorbuzi -lehet hogy ez a téma nem érdekel benneteket, de muszály elmesélnemm valakinek, mert szétcsattanok az élménytől!- és a boxutcában voltunk, rendesen onnan idultak, és 4 x 30 perces "futamokat futottak", fényképeztem a Médiatorony épületének tetejéről, stb., Nagyon érdekes volt..) és nagyon fugyeltem, hogy ne érjen nap, egész nap vagy árnyékban voltam, vagy esernyő alatt. kb. 15 perce feledkeztem meg magamról, amíg végigsétáltam egy kb. 400 m-es betonfelületen oda vissza délután kettőkor, na ezalatt olyan ropogós pirosra sültem, hogy a szilveszteri malacsült kiskutya füle hozzám képest. Most ég, fáj, húzodik, mint a fenisztilreklámban.. Kép
Csak van valami ebben az ózonlyuk-témában.. Kép

Bevallom nektek őszintén, én még a mai napig felülök rövidebb utakra a párom mögé a motorra, bár látom a megrökönyödött arcokat magam körül. Szerintem ez sem veszélyesebb, mint az autózás, sőt, tapasztalatok alapján szerintem még biztonságosabb is. Igaz, hogy ha esek akkor gáz van, de könnyebb elkerülni a balesethelyzeteket motorral, ergo nem esik az ember. Ha pedig az van a nagykönyvben megirva, hogy márpedig baleseted lesz, akkor az az autóban is utolér. A csúcsforgalomban dugózás pedig sokszor rosszabb, mert az ember sak szívja az előző autók ne adj isten teherautó bűzét.

Babs!

Kösz, hogy megnyugtatsz. Mondjuk igaz, hogy én reggel 8-17ig a számítógép melett ülök, egyhelyben, néha egy rövid WC szünet, vagy kaja, lehet, hogy a babus is unatkozik a monoton billentyűzetkopogásban?! Kép

Ma suliban vagyok, hát valószínűleg a turizmusmarketing sem szórakoztatta a bébit jobban, mint a kopogás, mert végig rugdosott Kép

Legyetek jók és egészségesek, és ha tudtok lépjetek le egy kicsit hamarabb, hogy ki tudjátok legalább egy kicsit használni a napocskát Kép Azért vigyázzatok, nehogy úgy járjatok, mint én Kép

Pusz:

Macs
maccs

Csirkesz!

Nekem az a fajta van, amit ebben a topicban képekkel megmutattam:

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/40349.html

Nekem nagyon bevállt, használtam Nátánnál is, aztán egy kismamának költsönadtam, most meg megint én használom.
Mint írtam, én a Brendonban vettem, akkor amikor kellett, akkor nem volt a MegaToysban.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti Kép
Nekem is ugyanilyen van Kép

Csirkesz Kép
Alapvetően egyfajta van, ahogy én körbenéztem. A én a megatoysban vettem, de a brendonban is lehet kapni.
Nem is Te kényelmed, hanem a baba biztonsága miatt fontos. Jó, hogy vesztek!

Orsi
13+2

Orsi
KépKépKép
icsilya

Eszter,
én javasoltam de nem zabpelyhet, hanem zabkorpát Kép

Bibi
bibi

LányokKép
Köszönöm mindenkinek a tippet. Meló után egyenesen oda megyünk, és veszünk. remélem kapni a Megatoys-ban, semmi kedvem a városban fel-alá kocsikázni a pénteki csúcsban.
A fő szempont nálunk is a baba biztonsága, és csak másodlagos, hogy a hasamat nem fogja nyomni. Sokat utazunk, és most, hogy jó idő kezd lenni, biztos, hogy majdnem minden hétvégén megyünk haza. Hétfőn megírom az eredményt!

Kellemes hétvégét mindenkinek! Pihenjetek nagyokat, kapcsoljatok ki a hét izgalmaibólKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Övterelő

Mi kölcsön kaptuk, én nem nagyon szeretem, de kispapa szigorú. Nekem is elszorítja egy idő után a comb ereit. Tény, inkább kibírja az ember.

Ha esetleg találkoztok valamerre fenyő pelenkázószekrénnyel, aminek legalább 75*90-es a teteje, légyszi írjátok meg! Használtat keresek, nem hittem, hogy ennyire nehéz lesz találni.

Köszi, napsütéses jó hétvégét mindenkinek! Öt perc és vége a munkaidőmnak Kép Kép Kép újjé

Maszatka is elbúcsúzott, amikor írtam az utolsó sort rúgott kettőt Kép Éljenek a pocaklakók!!
papzso

Jaj lanyok el is felejtettem! Nalunk is van mar fiunev.
Szoval legyszi irjatok be a tablicskuba. Kép
Zoltan Tamas

Mindenkinek jo hetveget. Kép

Magi
Vendég

Kedves Mindenki! Kép
Köszönöm szépen mindenki megnyugtató szavait, hihetetlen, mennyire kedvesek vagytok! És ha hiszitek, ha nem, teljes mértékben meg tudtatok nyugtatni, az utolsó kétségeimet is eloszlattátok.
Nem foglalkozom tovább ezzel a dologgal, minden rendben van, és kész. Kép
Jó hétvégét nektek!
Liv
(Ha minden igaz, a babanetesek beállították nekem, hogy újra Liv legyek.)

Kép

Kép
liv

Papzso Kép
Érdekes, amit az elszorításról írtál, nem lehet, hogy csak rosszul van beállítva? Az enyém nagyon kényelmes, még hosszabb úton is.
Az meg, hogy kispapa szigorú, megérthető Kép Első a baba Kép Neki így sokkal biztonságosabb egy esetleges balesetben, mert nem kerül a súlyod és az öv közé.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok!
Mindjárt felrakom Babómról az újabb képet a profilba!
Már több, mint 4 cm-es! Hihetetlen...
Kezei lábai Ok, tud nyelni, és egyfolytában mozgott az UH alatt.
Jó éjt Mindenkinek!
Babóca
babóca

Sziasztok!

Mindenkinek szép hétvégét.

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak Nevek
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház egy kisfiú
Babs IX.1 Máv Kórház Péter Johannes, Anna Catherina
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Bálint
Patricia IX.12
Brius IX.13 USA Milwaukee
Beszti IX.15 Máv Kórház Hanna/
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú Miklós
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány Lili
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány Dorka
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú Zoltán Tamás,
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Momo IX.26 Szt.István kóház egy kislány Emese
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház Nóra/Márk
Bibi X.14 Szt.István kóház Zsófia/Zsolt
Liv X.14 Kútvölgyi kórház Szonja/Dávid
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú, kislány/kisfiú Olivér, Eszter/Kristóf
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Györesz X.30 Kútvölgyi kórház Norbi/Dorina
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Szia Linato!

rég írtam már a topikba,de amíg nem stabil az állapotom a türelmem is elég kevés az íráshoz.Légyszíves javítsd ki a táblázatban a két babát egyre.Remélem nem csökkenünk tovább.az idQpont pedig nov.10.Köszönöm szépen.
enci70

Enci!

Sorry, már ki kellett volna javítanom.
Dehogy csökkentek, minden rendben lesz. Pihenj sokat.KépKépKép

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak Nevek
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21 egy baba
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház egy baba
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház egy kisfiú
Babs IX.1 Máv Kórház egy baba Péter Johannes, Anna Catherina
Exile IX.eleje egy baba
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház egy baba
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház egy baba
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház egy baba
Noémi IX.8 Máv Kórház egy baba
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Bálint
Patricia IX.12 egy baba
Brius IX.13 USA Milwaukee egy baba
Beszti IX.15 Máv Kórház egy baba Hanna/
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika egy baba
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú Miklós
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány Lili
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika egy baba
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház egy baba
Bea IX.21 Uzsóki Kórház egy baba
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány Dorka
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú Zoltán Tamás,
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Momo IX.26 Szt.István kóház egy kislány Emese
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház egy baba
Zsuzsa X.2. Kistarcsa egy baba
Krisztinke X.4 Péterfy kórház egy baba
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház egy baba
Niki X.11 Szt. Margit kórház egy baba
Judy X.12 Kútvölgyi kórház egy baba
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház egy baba Nóra/Márk
Bibi X.14 Szt.István kóház egy baba Zsófia/Zsolt
Liv X.14 Kútvölgyi kórház egy baba Szonja/Dávid
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú, kislány/kisfiú Olivér, Eszter/Kristóf
Motiot X.28 Stuttgart/Németország egy baba
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház egy baba
Györesz X.30 Kútvölgyi kórház egy baba Norbi/Dorina
Edina XI.10 Sote 2-es Klinika egy baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház egy baba</pre>
linato

Sziasztok!
Nem írtam az elmúlt héten,szerencsére minden rendben van.Kb.1,5hete még a régi farmeromban voltam,pénteken mentünk vásárolni és nem kaptam levegőt szorította a hasamat.Gyors átöltözés következett.Rohamos növésnek indult a pocakom remélem ezzel együtt a baba is szépen növöget.Majd jövőhét szerdán meglátjuk,remélem már a nemét is megmutatja.
Andi!
Csütörtökön sajnos nálunk is baleset történt.Ágota játszott az udvaron mi a fa hintáját szereltük össze,mikor nagy sírásra lettünk figyelmesek.A két spánielünk összeveszett a kaján ő rendet akart rakni megrugta a kutyát aki beleharapott a lábába.Ömlött a vér a csöpp kislábából.Teljesen rosszul lettem még jó,hogy a férjen itthon volt.Kitakarítottuk a sebet(ami szerencsére nem volt mély)és rohantunk a sebészetre.Kitakarították,átkötötték és kész volt.Majd a gyerekorvos következett,aki amtibiotikumot írt fel,hogy biztos el ne fertőzződjön.Délután állatorvost kellett hívni,mert igazolást kell bemutatni a kutya egészségi állapotáról.Már szépen gyógyul a lábacskája.A sebész mondta ,hogy már délután futkosni fog szerencsére így is lett.A dokitól hazaérve első útja a kutyához vezetett.
Szerencsére nagyobb volt az íjedség mint a való baj.
Kellemes napot mindenkinek!GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

MEGMOZDULT A BABÁNK!!!

Pár napja már éreztem apró "kaparászást", de azt hittem, csak képzelem. Aztán tegnap este feküdtem az oldalamon és kezem a pocimon volt. Megint "kaparászott", ezzel vonta magára a figyelmemet, majd egy határozott rúgással tudatta hogy ő bizony igenis és nagyonis ott van a kezem alatt Kép Kép Kép Nagyon nagy élmény volt. Apja egyből odatette a kezét ahol az enyém volt, de a következő már csak "kaparászás" volt és ő azt nem érezte

Most már fogom érezni rendszeresen, ugye? A "kaparászások" megmaradnak, vagy ahogy erősödik már csak rugdosódni fog?

Mindenkinek hasonló szép napot kívánok!

Puszi

Bibi
19+6
bibi

Bibi!
Gratulálok a babátokhoz!
Nekem a múlthéten mozdult meg előszőr igazán (17. hét végén), de azóta egyre többet érzem. Bár nekem azért még nem olyan erősem mozog, de határozottan Ő az! Egyik barátnőmnek is a 20. héten mozdult meg és Ő mindig azt mondta nekem, hogy Ő bizony nem érzett semmi halvány mocorgást előtte, hanem egyből határozottan belérugott és onnantól kezdve érezte! Mivel én 2 héttel mögötted vagyok ezért nekem sajnos még nincs további tapasztalatom!
Én már nagyon várom, hogy kívülről is érezhető legyen, mert az apukája is már nagyon szeretné érezni az Ő kisbabáját!
Tényleg lányok, kívülről mikor lehet érezni?

Kellemes napot mindenkinek!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Ugye milyen klassz erzes? Azert volt hogy megijedtem, mert mintha gyurodott volna a pocakom.
En a 21. hettol erzem, es a ferjem kb egy hettel utana kezdte el erezni a picit. Nalam is volt pici mocorgas, de mostmar egyre hatalmasabb.
Ha ettem utana biztosan mocorog. ELeinte volt ugy hogy majdnem 2 napig semmit nem erztem, de egy hete mar szinte orankent jelez. Csak azert irom, mert az elso megmozdulas utan olyan rossz volt varni ra... Allitolag 22-28. hetig a legaktivabb es aztan megint nem mocorog annyit, csak eppen mar hatalmasakat rug.
csengo 23+2
Vendég

Sziasztok,
rugdosódós banda ez a mienk. Kép Szerencsére.
Nálunk is kb. 1 hét telt el, amíg kispapa is érezte kívülről, nekünk az jött be, hogy amikor videóztunk, a páromnak dőltem, ő meg a pocakomon hagyta a kezét. Így kb. fél óra után egyszercsak megérezte, hogy valaki "hatalmasat" rúg belé (ő mondta hatalmasnak, szerintem csak aranyos). A most-rugdos-tedd-ide-a-kezed nálunk nem jött be, olyankor mindig abbahagyta. Most a párom azzal szórakozik, hogy a fülét rakja a pocakomra, mert az egyik könyvben azt olvasta, hogy most már füllel hallania kéne a baba szívobogását. Hát kapott már néhány rúgást a fülére, szívobogás még semmi...
Babs
25+6
babs

Sziasztok!

Kriszti: szerencse, hogy nem történt nagyobb baj! Remélem, nem fél a kutyáktól ezután sem a kislányod. Az én fiam 2 éves korában megijedt egyszer egy hangosan ugató kutyától, azóta tart tőlük. Vennék egyet, hogy megszokja őket, de lakótelepen lakunk, és nem akarom a kutyát egész nap a lakásban tartani.

Györesz: teljesen változó, hogy mikor érezni a babókát. Nekünk 15 hetesen mozdult meg először, és 16 hetesen már apa is érezteKépKép
Most meg már kívülről is hullámzik a pocakom, pedig valakinek ilyenkor még csak kaparászik a kicsiKép
Csengo: azt is mondják, hogy a 24. hét körül kicsit nyugodtabb a baba, hát, majd kiderülKép Nekünk most minden nap, két óránként tuti, hogy jelezKép De az étkezések után biztosanKép

Mindenkinek szép napot!

Lau
21+6
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?