Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

En Halasz Judit CD-t szoktam hallgatni a babaval, meg egy felhuzhato zenelo macit szoktam a hasamra tenni. Nagyon szereti, mert akkor mindig oda kucorodik a hasam arra a reszere, latni is a kis dudort. Kép

Neha viszont nem szereti, mert van, hogy akkrat boxol vagy rug, hogy majd le esik a maci. Kép

Magi
Vendég

Babs Kép
Azért remélem nem hozlak be. Kép
Úgy látom van 10 nap közöttünk.
Egyébként barátnőmnek ugyanez az orvosa és nála minden rendben volt és sikerült a gyöngéd születést rekonstruálni a valóságban.
Fantasztikus dolgokat mesélt és azt mondta élete legmeghatározóbb élménye volt.
Én már nagyon várom a szülést (de persze nem siettetem Kép )

Edit
Kép

Kép
reditke

Moszi Kép

Xrecords. 3500 Ft a CD és 550 Ft a szállítási díj.
Chopin, Mozart, Debussy, Bach, Morricone stb.
Mint egy komolyzenei CD, csak csupa kellemes dallammal.

Magi Kép
halázs Jutka az én picimnek is bejön. Főleg, amikor gyerek kacaj van rajta, akkor beindul a kis drága Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke Kép
csak nem szülünk egyszerre ennyi különbséggel, de az első pár (???) napban gondolom nem nagyon tudok majd élménybeszámolni... De azért remélem, nekünk is lesz olyan jó, mint a barátnődnek, már én is nagyon várom. Kép
babs

Reditke!

Nekem van egy csomo bakelit lemezem es ha haza megyek apukamekhoz, akkor azt szoktam neki lejatszani (Regelo, Szucs Judit, mesesk stb...). Jo lenne atvenni oket, csak az a baj, hogy nem tudom, mert nincs semmivel sem osszekotve. Kép
Vendég

Ha már a szülésről és a dokinak szánt pénzről volt szó, ezt találtam: http://www.nlc.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=13456
linato

Lányok!, Ti miből gondoljátok, hogy azért kezd el mocorogni a baba a zenékre, mert tetszik neki? Mi van akkor, ha pont azért, mert zavarja? Én is kaptam egy zenélős plüss egérkét, és mikor pont tök csönd volt a pocimban, gondoltam szórakoztatom picit babót, és rátettem a hasamra. Hát úgy elkezdett kalimpálni, aminek én úgy örültem, csak később gondolkodtam el, hogy mi van akkor, ha ezt pont utálja, és ezért kalimpált.

puszi
kata
katta

Szerintem az a jó ha megnyugtatja, azaz elszenderíti.Ugyanis a születés után ezt a zenét lehetne a kicsi megnyogatatására használni.
fantikbaba

Kata,
ezen már én is gondolkoztam egy csomót!! Főleg, miután azt is tapasztalja az ember, hogy ha pl. a mozi túl hangosra van állítva (a hirtelen hanghatásokat meg tutira nem élvezi a csemete), akkor akár ki is rugdossa a mamát a teremből. Amikor Mozartot hallgattam a babával, mindig nagy nyugi lett, meg amikor vizitornán csípőkörzéseket csinálunk - ami tuti jól elringatja őt a pocakomban - akkor is mindig megnyugszik, szóval én lassan ott tartok, hogy inkább akkor rugdos kitartóan, ha valami nem tetszik neki... Titeket is "átrugdos" egyik oldalról a másikra, ha nem jól fekszetek, nem?
babs

Ma voltam a dokimnal. Minden rendben.
De most mondta eloszor, hogy figyeljek arra, hogy max 8 kilot hizzak. Pedig eddig abban a hitben voltam hogy 5 honap alatt 6 kilo az tok normalis.
eddig az is szimpatikus volt benne, hogy nem zaklat a sulyommal. (azt tudom hogy miert baj +25kg-t felszedni....)

en sem tudom hogy ha ugral a baba, az jo vagy nem. mert ha edeset eszek akkor is ugral, meg ha sosat akkor is. ha pihenek akkor is, meg ha a gepem elott ulok akkor is. abban maradtam hogy orulok neki hogy mocorg.

csengo
en meg nem mertem megkerdezni, hogy mennyit ker a szulesert
Vendég

Kata, Babs!

Engem nem szokott rugdosni, inkabb odakucorodik es ott alszik tovabb.
Mintmikor a kezemet a hasamra teszem, ott van par percet, akkor mindig oda jon es ott egy pup lesz, meg feszit. Nem tagit onnan mig el nem veszem, de meg utana ott van par percet.
Van hogy tenyleg nem tetszik neki a zene, mert akkor nagyon mocorog. Kép
Pl. Nem szereti a fonendoszkopot, mert az hideg. Ahova teszem mindig oda rug. Kép
Szoval az en babam tuti szereti a Halasz Jutkat. Kép
Vendég

Nektek milyen gyakran mocorog a baba? Mert mindenki írja, hogy ekkor-akkor-amakkor mekkorákat rúg, stb, én meg csak hallgatom. Nekem ma reggel elég sokat rugdosott, de azóta csak egyszer-kétszer éreztem igazán. Volt, hogy egy egész napig nem éreztem. Hozzátartozik, van egy "kis" hájacska is a hasamon, talán az tompítja a rúgásokat?
Vendég

Trompipi Kép
Bármitől lehet. Nem elöl tapad a lepény? Mert akkor kevésbé érzed a rúgásokat.

Lehet, hogy csak beképzelem, de én határozottan érzem mikor jó neki és mikor rossz.
Hangos moziban, durva film alatt, határozott kemény, ritka rúgások vannak.
Zene közben kisebb, de folyamatos, mintha "táncolna" Kép
Amikor mesélek vagy éneklek neki, akkor eleinte piciket mozog, aztán megnyugszik a kezem alá bújva.

Majd ha kijön, megkérdezem tőle Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Magika,
ez nagyon édes! Kép Már más is írta, hogy kucorodik, ezt az enyémmel még nem sikerült reprodukálni... De a jó zenéket biztos szeretik. Kép

Az is igaz, amit Csengo írt, mert tényleg, amikor eszem utána fél-egy órával az enyém is aktivizálja magát mindig. Mikor leér az energia.

Andi,
nekem teljesen rendszertelenül mocorog. Van, hogy aktív napja van, olyankor szétrúgja az oldalamat estig, de van, hogy csak néha bök rajtam egyet. Még az a jó, hogy ha bármikor eszembe jut, hogy vajon jól van-e, már olyan régen nem mocorgott, azt valahogy megérezheti, mert olyankor 5 percen belül mindig kapok egy jelzést (hagyd-már-ezt-az-aggódást-mami-jól-vagyok...)

Most is rugdos.KépKép Biztos érzi, hogy róla írok.
babs

Trompipi!

Az én kislurkóm teljesen összevissza mocorog. Igaz, hogy érezhetően többet, amikor fekszem, és simizem a hasamat. Napközben, ha melózom, akkor hébe-hóba jól oldalba rúg, de akkor nem mondhatnám azt, hogy sorozatokat kapok tőle.

Amit megfigyeltem, hogy hajnalonként ficereg egy kicsit, viszont mikor nekem kell ébrednem, kelnem, akkor javában alszikKép
A tenyerem alá nekem is odakuporodik, de nem mondhatnám, hogy mindig. Az elmúlt napok egyikén szinte csak gömbölyödött itt-ott egész nap, és nem éreztem, hogy mocorogna - inkább csak azt éreztem, hogy ide-oda pakolássza magát a hasamban.

Bármikor mozdul is meg, én mindig nagyon örülök neki, és jutalom-simogatást is kap tőlemKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

A kucorgast nekem is csak akkor csinalja, ha nyugodtan leulok es a csupasz hasamra teszem a kezem vagy a papa teszi a kezet ra. Varni kell egy kicsit es odamegy. De csak nekem meg a papanak. Idegennek nem. Erdekes nagyon. Mikor a noveremmmel probaltuk, akkor kellett vagy ket nap mire neki is hajlando volt odamenni, de nem ugy mint nekunk, sokkal kevesbe lehetett erezni. Kép
ido es turelem kell hozza.
Eleinte nekem sem jott, de estenkent a film alatt mindig raraktam a kezem es kertem magamba hogy jojjon oda. Es egyszer csak ereztem. Egyre jobban, minel tobbet csinaltam. majd a papa is fogta a hasam, ugy hogy raraktam a kezem, majd a papa mikor odajott es egybol elment mindig. Igy hat neki is ki kellett varni, mire megszokja. Azota mind a kettonknek par perc alatt odajon. Na meg Halasz Juditnak es a zenelo macinak is. Kép Kép Kép
Vendég

Köszi, lányok! Én nem vettem észre, hogy a kezem alá kucorodna, pedig többször is kipróbáltamKép
14 hetesen a 3D uh-n azt írták, hogy a lepény elöl, jó helyen tapad. Akkor tényleg lehet, hogy ezért érzem kevésbé.

Viszont a méhkeményedések jönnek rendesen, naponta 4-5-ször(Braxton Hicks contractio, vagy hogy hívják).

Babuszka egyébként többnyire hajnalban/reggel mocorog, meg este, ha lefekszem.
Vendég

Tul vagyok az UH-n!!! Egyenlore nem sokat tudok, egy aszisztens csinalja, aki bemutatja aztan egy radiologusnak es o majd atkuldi a dokimnak az eredmenyt es tole kerdezhetek 2 nap mulva az adatokrol. Kerdezte a no, akarom-e, hogy bekukkantson a laba koze (pont jol fekudt arcal , fenekkel az eg fele)eloszor mondtam, kosz nem, de aztan meggondoltam valoszinu ha minden OK ez az utolso UH. Igy kiderult, hogy fiu baba, lattam a kukijat jo nagyra kinagyitva, cuki volt a lelkem vegigszunyokalta az egesz vizsgalatot. Igy a hisztis, akaratos lanykank melle lesz egy remelhetoleg nyugisabb fiucska.
Lanyok, Ti gondolkodtatok mar arrol, hogy milyen fajdalomcsillapito modszerrel /vagy anelkul, termeszetesen/ akartok szulni?
Linato, legyszi vegyel be a tablazatba: szept 13., Milwaukee, USA. Nevekrol meg nem beszeltunk, de nekem evek ota tetszik a Brandon, kozepso nev majd magyar lesz amit ki is tudnak itt mondani. Se az en se a parom nevet nem tudjak normalisan kiejteni, ugyhogy ezek mar eleve ki voltak love. Sziasztok, szep estet mindenkinek!
brius

Györesz, valamelyest megnyugodtam, de azért már nagyon várom a holnapi ultrahangot, hogy ott is azt mondják: minden rendben van.
Addig is értekeztem egy netes orvossal, aki szintén azt mondta, hogy nem árt több orvosnak több időpontban megnézni ultrahangon a babát, de azt mondta, ő nem gondolja, hogy 2,4 MoM-nál gond lenne, mert amikor rendellenesség van, akkor 10-15 MoM szokott lenni.
Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Tényleg nagyon drukkolok neked, de biztos, hogy minden rendben lesz! Feltétlen írd majd meg, hogy mi volt!
Nekem jövőhét elején lesz meg az AFP eredmény, hát ezek után kiváncsi vagyok!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Lányok, most vagyok túl egy kisebb fajta szívrohamon! Elküldem a 8 éves lányomat fürdeni, aki hosszú ideig szöszmötölt, majd hatalmas dörej, csattanás, majd iszonyatos bőgés. Kirohantam a szobából (has bekeményedett), a lányom áll a fürdőszoba előtt, bőgve mondja "adjatok egy nagyon nagy nyaklevest", de látszott, teljesen maga alatt van. Berohanok a fürdőszobába, látom, a mosdó kiesve a falból. Az én édes kicsi lányom szokása szerint (és a mi intelmeink ellenére) megint ráült, úgy nézegette magát a tükörben, a mosdó meg nem bírta tovább. Én reakcióm: ráordítottam a gyerekre, bezavartam a szobába. Apja reakciója: fakanállal 2* a senekére csapott. Hirtelen minden átfutott az agyamon, mi lett volna, ha a lábára esik a mosdó, stb... A párom elment az Obiba alkatrészekért, hogy vissza tudja szerelni a csapot. A lányom a szobájában piheg, én meg itt dühöngök. Szegénykém, nagyon haragszom rá, de épp elég volt neki, amennyire megijedt...
Vendég

Sziasztok!

A mozgásokat én is elég rapszódikusan érzem. Ezen már én is töprengtem, hogy vajon akkor mocorog-e, amikor olyan dolgot hall vagy teszünk, ami tetszik neki, vagy akkor, amikor nem.
Az nekem is feltűnt, hogy amikor erősen gondolok rá, és ott van a kezem, akkor szépen pár perc múltával megmmozdul, és főleg a bal oldalon szokott boxolni. vagy rugdosni.Kép Azért gondolom, hogy boxol, mert azon az oldalon szoktam néha érezni a kis fejét, gondolom, az lehet, mert kis golyócska formát érzek.
Na, nekem is most kezdett megint mocorogni, biztos érzi, hogy róla írokKép

A mai napja kicsit nyugisabb volt, mint a tegnapi, tegnap rengeteget ficergett. Ha bent a melóhelyen rugdos, akkor képes vagyok hátradőlni, és pocakra tett kézzel álmodozniKépKép

Trompipi: KépKépKépKép nagyon át tudom érezni ezt a riadalmat és mérgelődést, amit kicsi lányod okozott, de most itthon elolvasva majd lefordultam a székrőlKép Az nagy szerencse, hogy nem lett semmi baja a lányodnak!
Mintha az én fiamról olvastam volna, még csak 5,5 éves, de mi lesz itt később??
Reméljük, a második csemeténk nyugodtabb lesz, mint elsőszülöttünkKép

Lau
21+1
lau

Sziasztok!

Megint bő volt a termés hozászólás ügyileg, de tetszik! Kép

Ha már a baba mozgásnál tartunk, épp mostanában "panaszkodok", hogy az én kis porontyom már túlzottan aktiv. Képes 3 és fél - 4 órákat aktivan végigrugdosni percenként 2 alkalommal minimum. Nem hiszem, hogy bármit "nem szeretne", mert igazából semmi olyan körülmény nincs ami meghatározó lenne, hogy "mitől indul be". Néha jó lenne egy "off" gomb, és egy kicsit lekapcsolni bébikét. Kép
Azért örülök ám, hogy mozog, mert igy legalább tudom, hogy rendben van ő is.

Van valakinek ilyen tapasztalta, hogy ilyen hosszan rugizna egy babus?
Egyáltalán hogy birja ilyen sokáig az edzést egy ilyen pici manó?

Trompipi!
Jelentem alássan a fenti jelenetet én is eljátszottam gyerekkoromban! Kép Csak én azzal tarkitottam a sztorit, hogy mi a hugommal pisilni ültünk fel a mosdókagylóra mindig, mert persze mindig egyszerre jött ránk a mehetnék, és akkor stipistopp enyéma WC alapon a vesztes ment a fürdőbe.. Kép Gondolhatod hogy a pisilés nem maradt abba attól, hogy lezúgott alólam a kagyló.. Nálunk is volt fakanál, meg minden.. Kép Életreszóló élmény volt. Kép
Mi csináltunk ennél sokkal különb dolgokat is, örülj, ha ez lesz a "legdrámaibb" jelenet" (blocktéglarakást magamra boritottam, úgy hogy ki sem látszottam alóla, de semmi bajom nem lett, szembekötösdit játszottunk a még korlát nélküli 3,5 m magas terszon és hugi legyalogolt.. stb stb)És mi lesz majd ha már ketten leszek!Kép

Üdv:
Macs
maccs

Mozgasokrol annyit, hogy en viszonylag keson kezdtem erezni (kb 21. het) es utana is csak neha... Boxolasrol szo sem volt. Nekem is van uszogumim es elolfekvo a mehlepenyem. De az utobi egy hetben nagyon sokat mozog es egyre erosebben.MAr latom a hasamon ahogy valami kidudorodik. Viszont ha odarakom a kezem elmaszik. Pedig en is azt olvastam, hogy igenyli a kezmeleg simizest. Lehet hogy ez kesobb lesz?
Az egyik nap tisztan ereztem hogy lepeget odebb a hasfalamon. Inkabb megijedtem, mint kellemes lett volna.

Kerdezte valaki a szulest. Lehet hogy nagy a szam, de ha minden rendben van akkor a termeszetes utat szeretnem valasztani. Ez alatt azt ertem, hogy semmi infuzio meg gyogyszerek, mert igaz akkor gyorsabb a vajudas, de szornyu lassu a kitolas, ami a babanak rossz, meg nem is tud tagulni az ember. Voltam a szuleteshete egyik eloadasan, es sok tanulmany eredmenyet ismerettek. Sokkolo volt hogy utolag mi minden derul ki a kor divatos modszereirol. (az angliai drogosok 80%-nak az edesanyja szuleskor 2 bizonyos fajdalomcsillapitot kert, vagy kapott.)
Szerintem az a baj, hogy mint en is, minden no eleve retteg a szulestol, mert bebeszelik neki hogy szornyu fajdalom, es sokan inkabb mint sebeszeti beavatkozast tekintik. Ha egy nonek semmi baja, akkor a baba erdekeben az a legjobb ha hagyja a termeszetre a szulest is.
Lehet hogy nagy a szam es ha odakerulok 24 ora utan en fogok konyorogni hogy adjanak valamit. Szerintem szeptemberre kiderulKép
Azt elhataroztam, hogy elore mondom majd a dokinak, hogy nem kerek semmit.

csengo 22+5
Vendég

Sziasztok,
Már túlvagyunk a kezdeti riadalmakon. A lányom feltűnően hízeleg, nagyon édes-aranyos, az apját megdícsérte, mikor dolgozni ment, hogy "apa, hogy te milyen csinos vagy". Meg ilyenekkel jön nekem, hogy "csak egyszer fogadnám meg, amit kértek tőlem", stb... A mosdó is visszakerült a helyére és müxik. Igaz, kicsit megrepedt, úgyhogy majd venni kell egy másikat. Az biztos, többet nem ül fel a mosdóra. Tanulság nekünk, szülőknek: kell egy olyan tükör, amiben ő is rendesen látja magát...
Vendég

Sziasztok csajok Kép

Trompi Kép Nem semmi a kiscsaj, de legalább igazi nő, már most elbájolódik a tükörtől Kép Azért bele sem merek gondolni az értésbe, amit egy szülő ilyenkor érezhet. Majd rájövök pár év múlva.

Brius Kép De jó, hogy rendben a baba, azért az orvos által mondott adatokat is oszd meg velünk Kép

Maccs Kép
Nekem is szokott hosszan mozogni, főleg ha ülök egy helyben és nem állok fel vele sétálni, akkor hajlandó végig mocorogni. Egyébként nem lehet, hogy álmukban is mozognak? Mert ilyenkor már álmodnak. És azt olvastam, hogy a 23-24. héttől inkább már a kezüket használják jobban.

Csengő Kép
Szülés ügyileg hasonlóan gondolkozunk. Én sem szeretnék fájdalomcsillapítót, meg akarom élni az egészet a maga valóságában.
És lehet, hogy hülyének néztek, de én egyáltalán nem félek tőle, sőt kifejezetten várom, mert kiváncsi vagyok, de nagyon.
Bár a szülésznővel, amikor egyeztettem a fájdalomcsillapításról, ő is támogatja ezt a dolgot, de megbeszéltük, hogy az ő tapasztalata alapján, ha mégis közben úgy látja, hogy szükség van valamire, akkor rábízom magam. Mert ugye ki tudja?
Ha így gondolkozol, neked is javaslom a 2 könyvet, amit tegnap említettem.

Képzeljétek most reggel voltam vérvételen, megittam 3 dl tömény cukros vizet és 10-re megyek vissza újabb szúrásra.
Nem annyira szörnyű. Én egyben felhajtottam a fene sem akarta kóstolgatni. Marha édes, dehát ez van.

Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Trompi,
jajjj! Hát asszem, még nem vagyok felkészülve a szülői szerepre, ez teljesen lesokkolt... Ezek szerint én jó kislány voltam... De most mindenképpen veszünk valahova alacsonyra egy tükröt.

Maccs,
nekem is szokott bulinapot tartani babóca, olyankor akár egész napokon át rugdos, szinte szünet nélkül. Kép Estére a méhem ilyenkor már mindig keménykedik, úgy látszik, én vagyok a gyengébb. Kép

Pont a múltkor olvastam egy könyvben, hogy a pocaklakóknak van éber-aktív, éber-passzív, alvó-aktív és alvó-passzív állapota. Volt egy diagram is, ami azt mutatta, hogy az éber-aktív és az alvó-aktív állapotok kb. 40-35%-ot tesznek ki, az éber-passzív állapot vmi 8% körül volt, a maradék meg az alvó-passzív. Szóval a lényeg az volt, hogy az idő 3/4-ében bizony aktívak a kis csemeték, csak nem biztos, hogy mindig mindent érzünk. (Megjegyzem, jellemző, hogy az éber-passzív, "a nyugodt megfigyelő" állapot a legkevésbé jellemző...Kép)

Reditke,
te egy hős vagy! Nekem szerencsére megengedte a doki a zsemle-tejet, még így is kiszáradt a szám, mire újra ihattam...

Brius,
mivel meg szeretnénk próbálni a gyengéd szülést, én is úgy gondolom, hogy nekimegyek a szülésnek fájdalomcsillapítás (és ezzel külső beavatkozás) nélkül. De Csengonek teljesen igaza van, nem tudom előre megmondani, hogy akár már a 10. óra után is nem fogok-e mégis könyörögni valamiért...
babs

TrompipiKép
Leesett az állam, amikor olvastam a sztoridat. De ennek hatására eszembe jutott az a millió csintalanság, amit én követtem el kiskoromban. Nem tudom, hogy tudtam-e volna olyan higgadtan viselkedni, mint Te/Ti. A kiabálás minimum - már csak a saját ijedtség miatt is, a fakanál pedig szintén érthető. De tuti, hogy a szívem kiugrott volna a helyéből.
Hogy viseled a ma reggelt?? Hogy bírod vigyorgás nélkül az "ártatlan" bókokat és udvarló bűnbánatot?

Szülni és is fájdalomcsillapítás nélkül szeretnék. Nem mintha "hősnő" alkat lennék, de tudom, hogy mnél intenzívebbek a fajdalmak, minél inkább hagyom, hogy a természet maga oldja meg ezt a folyamatot, annál könnyebb a babámnak - és semmi sem olyan fontos, mint az ő viszonylag könnyű születése. Egyébként a múlt heti szülésről szóló előadáson elhangzott, hogy a vajúdási szakasz végső fájdalmai nagyobbak, mint a kitolási szakasz fájdalmai.

KépzeljétekKép
Picurka ma hajnalban hátba rúgta az apukájátKép Írtam tegnap, hogy ő egyre inkább mocorogg hajnalonként. Nos, ma is felébredtem arra az intenzív reggeli (hajnali) tornára, amibe teljesen hirtelen kezdett bele. Miután már teljesen magamnál voltam, és addig simogattam, míg a tenyeremen bőr nem maradt - és a simizgetés csak olaj volt a tűzre, mert egyre aktívabb lett, és végül elzsibbadt a hasam. Erre fogtam magam, és gonosz anya lévén próbáltam visszaaludni a folyamatos boxolás és rugdalás mellett, és felvettem az elalvós pózt jól apához bújva. Manócska meg csak dolgozott, dolgozott. Aztán apukája is fészkalódni kezdett és félig elhaló hangon álmából ébresztve megkérdezte: a fiam bokszol, vagy Te szeretnél tőlem valamit?KépKép nem tudom mire gondolt, hogy fekve lejtek neki hastáncot?KépKép
Szóval minden figyelmeztetés nélkül érezte, hogy megy a hajnali buli a pocakban. Ennek persze hihetetlenül örültem, de aludni már nem sikerült.

Most, hogy ennyit írtam a babáról, nekem is mocorog. Úgy látom, ma aktív napja leszKép

Írtátok többen is ezt a cukros vizes vérvételt. Ez ugyanaz, mint korában a tej+zsemle után egy órával történt vérvétel, vagy újabb tortúra vár rám?

Most, hogy süt a nap, mozog a baba, a munkatársaim csak ökörködnek körülöttem, semmi kedvem sincs dolgozni. (ma sincsKép)

Szép napot mindenkinek!

Csirkesz
(21+5)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok,

Csatlakozom Csengőzhöz és Edithez abban, hogy teljesen át akarom élni a szülést. Mindent ami vele jár. A fájdalom része a szülésnek bár én úgy gondolom, ha teljesen el tudom fogadni babukát és a folyamatot amivel kiköltözik a pocimból akkor nem lesz olyan nagy a fájdalom mintha küzdenék ellene és rettegnék attól, hogy JAJ FÁJNI FOG.
Lehet, hogy nekem is csak előre nagy a szám, de azt hiszem, ha előttem több millió nő kibírta fájdalom csillapítás nélkül akkor én is túl leszek rajta már persze ha nem egy elefántbébi költözött a pocimba és lesz akkora, hogy muszáj lesz vágni. Kép

Sajnánlom, hogy babukánk még mindig nem hajlandó rugdosódni (úgy hogy érezzem is), de ha azt mondjátok, hogy melső falon lévő babukák rugdosódását később lehet érezni akkor biztos ez a helyzet nálunk is, én babám is melső falon van.

Tegnap volt a védőnő. Derült égből villámcsapásként megjelent, hogy jött megnézni hogy vagyok. Pont főzés közepén, mosott ruha halmok a szobában, macska a lakásban... remélem nem szokik rá hogy egy szó nélkül megjelenik Kép

Szép napot mindenkinek.

Bibi
19+2
bibi

Sziasztok!

En most voltam vervetelen. Ellenanyagszuresen voltam. Egy het az eredmeny.
Ami jo volt, hogy egy percet sem kellett varnom. Kép
Vendég

Sziasztok,

Csirkesz, hát nem bírtam ki mosolygás nélkül. De egyébként még tegnap este megbeszéltük hármasban ezt a dolgot, miután a mosdó is a helyére került és mi is lehiggadtunk. Tudja a kölök, hogy rossz fát tett a tűzre. Ma nincs suli, és eddig hibátlanul viselkedett. Remélem, hatott rá valamennyire a dolog.

Babuszka reggel mocorgott kicsit, azóta viszont csend van. Gondolom, jó szokáshoz híven majd délután 4-5 óre felé indul be. Megfigyeltem, hogy hajnalban, délután 4-5 körül és este 7-8 körül aktívabb.

Szülés: nekem sajnos az első nagyon rossz élmény volt, eltekintve a pillanattal, amikor a kislányomat a kezembe adták. Én már előtte pár nappal befeküdtem a kórházba, mert magas lett a vérnyomásom és vizesedtem. Aznap már nagyon untam a banánt, így az egyik csajjal elkezdtünk lépcsőzni. Du. 3-kor, pont látogatási időben (és aznap hozzám senki nem jöttKép) kezdtem érezni a fájásokat. Este 7-ig nem szóltam senkinek, de aztán már egyre gyakrabban jöttek a fájások. Egy nővérke felvitt lifttel a szülészetre - sosem felejtem el, a liftben elkezdett iszonyatosan remegni mindkét lábam, ami a szülés alatt végig tartott. Felvittek, borotválás, beöntés, zuhanyzás, aztán pedig hajnal 3-ig, míg meg nem született Niki, feküdtem a szülőágyon. Rettenetesen szenvedtem, nagyon magányos voltam, de az orvos érintését sem voltam képes elviselni. A lábam nagyon remegett, attól féltem, kifáradok, és nem fogom tudni megszülni a gyerkőcöt. Sajnos nem akart nyílni a méhszáj. A bébit szabály szerűen kinyomták belőlem...

Nem szeretnék még egy ilyet. Most az új párom is bejön majd velem. Kádban szeretnék vajúdni, amíg lehet, illetve semmiképp nem akarok egy helyben feküdni, az a halálom lenne. Ha kell, fogok kérni érzéstelenítést is. Minden ott fog kiderülni úgyis.
Vendég

Sziasztok!

Olyan jó olvasgatni, amit a babák mozgásáról írtok!Kép Én is várom már nagyon, hogy érezzem, de még semmi. Bár amekkora hájacska van a hasamon.KépKíváncsi leszek, hogy a 3 babó mennyit fog mozogni, lehet-e majd különbséget tenni köztük.)

Kedden voltam vérvételen (AFP, ellenanyag, vércukor, vérkép).

Újabb problémáim adódtak: aranyér, viszér. Az aranyér nagyon fájt, be is vérzett.Kép Kép Kenegetem valami krémmel, az használ. A lábam is fáj a viszértől, de ez még a legkevesebb.

Sajnos én nem választhatok majd szülési módot. Rengeteget leszek kórházban, ott agyon fognak kezelgetni.

Trompipi, nekem főleg a gyereked aranyos beszólása tetszett.Kép

Szép napot mindenkinek!Kép
eszter28

Szülés:

Én már szültem kétszer, és hát... Szóval nagy vágyaink vannak, viszont azt nem tudjuk, hogy mennyire viseljük el a fájdalmat. Én sem tudtam. Valahol olvastam, hogy nem is szabad azt mondani, hogy fájások, hanem méhösszehúzódások, mert akkor rögtön más a szemlélet.
A tény viszont tény: jól jársz vele, ha nem fáj, de bizony sokaknak fáj és erre is fel kell készülni. Jobb arra készülni, hogy fáj, és azt hogyan bírom ki, mit tegyek ellene (nem feltétlenül gyógyszeresen, de légzéstechnikával, ellazulással, testhelyzetekkel, eszközökkel (vajúdókád, labda, bordásfal)), természetes szerekkel, mit tehet a párod/dúlád/szülésznőd (masszírozás)), minthogy arra várok, hogy nekem majd nem fáj (hisz olyan sok szépet, jót lehet olvasni szüléstörténetekben) és készületlenül ér, hogy mégis. Egyébként mindenkinek más, sőt egyes szülések is mások.
Én mindkét szülésemnek úgy mentem neki, hogy nem kell semmi. Végül Benivel 6 óra után kértem szuri (nem epidurál), ez ugyan nem csökkentette le a fájdalmaimat jelentősen, de egy kicsit tudtam köztük pihenni. Nátánnal valahogy minden sokkal intenzívebb volt.
Most is úgy megyek neki, hogy semmit nem szeretnék, de nyitvahagyva az, hogy esetleg mégis kellhet. Egyébként azt hiszem, hogy bárki kibírja az egészet fájdalomcsillapítás nélkül, csak az nem mindegy, hogy utólag hogy éli meg. Ha a fájdalmai miatt borzasztó szülésnek, akkor lehet, hogy jobb, ha mégis kap fájdalomcsillapítást, és úgy egy szép élmény marad. Ha a fájdalomcsillapítás nélkül, bármilyen mértékű fájdalmakkal együtt úgy éli meg, hogy jó szülése volt, akkor viszont úgy jó.
Én úgy élem meg, hogy bármilyen is volt, életem legszebb élményei maradnak, hogy megszülhettem őket.

Bibi!

De, úgyhogy vagy neveld le (elég csúnya dolog, de nem engeded be, ha bejelentkezsé nélük jön), vagy a szebb megoldás, hogy megkéred rá, hogy jelentkezzen be. Különben majd épp szoptatás közben, egy szál pólóban leszel kéyntelen ajtót nyitniKépKépKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Csirkesz Kép

A 24. héten csinálják ezt a terheléses cukorvizsgálatot.

Sok kórházban csak tej és zsemle verzió, így a felső határérték, aminek lenni szabad 7.

Más kórházakban (mint az enyém is, ahol komoly diabetes központ működik), 75 mg cukor vízben oldva és 2 óra múlva újabb vérvétel. Itt a felső érték 7,8 lehet.

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Eszter!
Ne aggódj, nem hiszem, hogy nagyobb "szigetelésed" van a pocidon, mint nekem Kép, de én már szinte biztos vagyok benne, hogy a bébi mozgását érzem! Kép Kép
Igaz, nekem a lepény a hátsó falon tapad, ez lehet, hogy "elöny" ebböl a szempontból! A lányom mozgását is a 16 hét közepén éreztem elöször, olyan volt, mintha egy pici halacska úszna! Most inkább azt érzem, hogy gombolyodik! Kép
Aranyér: hát, szerencsére még nem jött ki rendesen, de jól meg is ijesztettem Kép, vettem egy doboz Glicerines kúpot! Az egyik doki ajánlotta a "rendelö" rovatban. Ez megkönnyiti a nagymunkát, igy nem kell erölködni, és lehet, hogy az aranyoskád is helyre jön! Kép

Lányok!
Ti már szinte mind túl vagytok az AFP-n. Csak az lenne a kérdésem, hogy ennek az eredménye megjön a 18 hetes genetikai uh. elött?

Trompipi!
Együtt érzek Veletek, az én 12 éves kislányom is ilyen jó fej, okozott már néhány "gondtalan" percet! Szerencse, hogy ennyivel megúsztátok! Persze a másik gondolatom meg az lenne, hogy megúszhattuk volna kagyló-törés nélkül is, ha nem ül rá! Már csak ilyenek ezek a nagylányok!

Marica
(15+3)
marica69

Marica Kép

AFP: Attól függ, hogy mrlyik kórházba jársz.
Mivel Bp-en tudtommal mindenhonnét a Scöpf-Méreibe küldik, így az ottaniak 2-3 nap alatt megkapják (egy ismerős odajár), nekem viszont 2 hét volt. Szóval változó.

Lányok, nem akarom elkiabálni, de székrekedésre van egy nagyon jó és finom receptem. Én már hetek óta ezt használom, és kopp-kopp szuperül működik.
Lényeg: reggeli első ébredésnél egyél meg 2-3 szem aszalt szilvárt és ha kívánod, ha nem igyál rá olyan 4 dl vizet (én ásványvizet szoktam). De semmi mást ne egyél és igyál, amíg nem kell WC-re menned. Nekem 20-30 perc múlva garantáltan rohannom kell a WC-re. Próbáljátok meg, hátha!

Edit
Kép

Kép
reditke

A székrekedésről csak annyit, hogy mióta terhes vagyok nálam pont, hogy az ellentéte van. Hasmenés! Mióta tudom, hogy egy lurkó növekszik bennem eszem a rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, iszom az ásványvizet, rostos 100%-os gyümölcsleveket, tejet (amit azeletőtt soha) és hát ez mind megtette a hatását. Úgylátszik a gyomrom nem tud hozzászokni az egészséges táplálkozáshoz, de így legalább erőlködnöm soha nem kell!

Allergia: lenne egy kérdésem! Van köztetek valaki akit kínoz az allergia (szénanátha)? Ha igen akkor mivel tudjátok csökkenteni a tüneteket! Reggeltől estig hapcizok és fújom az orrom és félek, hogy ennek a sok hasprésnek nem nagyon örül a picikém!

Györgyi

Kép
Kép
györesz

Györesz, engem most nagyon utálni fogsz, de talán tudok segíteni. A párom levegőtisztítók és robotgépek forgalmazásával foglalkozik. A levegőtisztítójukat kifejezetten asztmásoknak, krupposoknak, szénanáthásoknak, allergiásoknak ajánláják. Nem akartam eddig ezt a fórumot reklám céljára bevetni, de ezzel talán tudok segíteni. Ha érdekel, akkor ide írj, és megadom a számát, ahol fel tudod hívni. Ő ki tud menni, megmutatni a terméket.

Még egyszer bocs, nem akarok reklámozni semmit, csak megemlítettem egy megoldást.
Vendég

Nekem székrekedésre a zabkorpa vált be. Vagy joghurtba vagy gyümölcslébe elkeverni, mert magában olyan mint a fűrészpor. 1 púpos evőkanállal 1 nap. Nagyon profi Kép , legalábbis nálam bevállt.

Bibi
bibi

Györesz!

Én allergiás vagyok a parlagfűre. Júniustól szoktam szedni a claritint. Milénával szedhettem, mert a terhesség utolsó három hónapjára esett az parlagfű szezon. Korinával nem szedttem semmit, mert pont az első három hónapra esett a szezonKép Rémes volt.
Most megint a végére esik, de nem tudom a dokim megint megengedi-e, hogy szedjem. Bár anno azt mondta, az a gyereknek sem jó ha az anyuka nem kap levegőt.

Székrekedés ellen nagyon jó reggelente két deci frissen facsart narancsélé.
linato

Szekrekedesre en buzakorpat szoktam, hasonlo keppen mint Bibi.
Nekem is jo! Kép
Vendég

Trompipi!
Köszi a lehetőséget, majd megfontolom! Ez a levegőtisztító egy gép? Kicsit hülye vagyok az ilyenekhez! Különben gondoltam a sópipára is!
Csak az a gond, hogy most nagyon le vagyok égve!

Györgyi

Kép
Kép
györesz

Györesz, igen, ez egy gép, csatoltam a képet.

Itt meg egy kis tájékoztató:
Az egészséges otthonért!

Tudja Ön, hogy…
életünk több mint 90%-át zárt térben töltjük?

a beltéri levegõ 99,9%-ban szennyezett: a por, pollen, dohányfüst, baktériumok, ipari szennyezõdések, gombaspórák, atka- és más állati allergének, valamint a levegõben lebegõ mikroszkopikus méretû részecskék észrevétlenül
- jutnak el a hörgõkön keresztül a tüdõnkig?
- irritálják szemünket és orrunkat?
- teszik kevésbé pihentetõvé alvásunkat?
- fokozzák fáradtság-érzetünket?
- fejfájást és köhögést idéznek elõ?

a szennyezett beltéri levegõ ma már minden 4. embernél szénanáthát, asztmát, poral-lergiát és más allergiás reakciót okoz?

az allergiás tünetek bármely életkorban kialakulhatnak?

A LUX AC 3 levegõtisztító segítségével mindenki számára elérhetõvé válik a friss, tiszta beltéri levegõ!

Bármilyen zárt térben használható, még ha a levegõ összetétele változik is. Nem csak az otthonokban, hanem irodákban, váróhely-ségekben, egészségügyi intézményekben, iskolákban, éttermekben … is kiválóan alkalmazható.

A kétlépcsõs, elektrosztatikus elven mûködõ szûrõrendszer átjárható szerkezetének köszönhetõen nagy mennyiségû levegõt képes zajtalanul és alacsony energia- felhasználással megszûrni. A szûrõ többször tisztítható, így használata gazdaságos.

Kiegészíthetõ aktívszén szûrõvel, amely semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Automata és manuális üzemmódban egyaránt használható.

Automata üzemmódban - mely LUX világsza-badalom - a levegõ szennyezettségét vagy a környezet zajszintjét érzékelve, automa-tikusan állítja be a megfelelõ teljesítmény-fokozatot.

Használata egyszerû, mivel a digitális kijelzõ közérthetõen jelzi, hogy mit kell tennünk, ha a maximális tisztaságot kívánjuk biztosítani (Pl. mikor kell a szûrõket tisztítani vagy cserélni.)
Ha saját szemével szeretne meggyõzõdni arról, milyen egyszerûen tudja otthona levegõjét tisztává varázsolni, kérje ingyenes bemutatónkat!

LUX garancia

5 éves motorgarancia

országos és nemzetközi szervizhálózat

egészségügyi bevizsgálások
(ORKI engedély)

kipróbálási lehetõség

kiegészítõ tartozékok házhozszállítása

LUX Royal Club tagság

kedvezõ részletfizetési lehetõségek…

Igénybe vehetõ kedvezmények

16% társasági adókedvezmény (mikro- vagy kisvállalkozás)

ÁFA visszaigényelhetõ (részlet esetén is) Kép
Vendég

Sziasztok!

Edit, írod, hogy ilyenkor a babák már álmodnak. Ezen elgondolkodtam, mert én is így tudom, és el is hiszem, de vajon mit, miről álmodhat egy baba a mamája hasában?

Marica: lehet, hogy nem jól tudom, de a 18. heti uh-t az Afp eredményének ismeretében csinálják, nem?

Én ma voltam ultrahangon, tudjátok, meséltem, hogy 80-as lett az Afp-szintem és 2,4 MoM. Két orvos nézte meg sima ultrahangon a babát, majd utána egy harmadik orvos 3D-n is. Mind a hárman mindent tökéletesen rendben találtak. Azt mondták, a korának megfelelően fejlődik, semmi rendellenesség, minden olyan, amilyennek lennie kell! Nem tudják, az Afp mitől lehetett magasabb az átlagnál, mert azt mondták, biztos, hogy tökéletes ez a baba. Kép Kép Kép
Teljesen megnyugtattak, de a 3D-n azt mondta az orvos, hogy szerinte biztos, ami biztos, elmehetek még egy genetikai centrumba is kontrollra, az nem árthat, de mi úgy gondoltuk a férjemmel, hogy megbízunk ebben a három orvosban és a mai két ultrahangos vizsgálatban, szerintünk nincs szükség még egy ultrahangra. Nektek mi a véleményetek, esetleg tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

Üdv. mindenkinek, Liv

Kép

Kép
liv

LivKép

Nagyon örülök, hogy minden rendben van. Ha már 3 különböző orvos mondja azt, hogy oké a helyzet, akkor szerintem ennek már lehet hinni. Szerintem csak a magatok idegrendszerével játszatok, ha újabb vizsgálatba kezdtek - de ez az én véleményem. Nektek kell teljesen elfogadnotok az eredményt, nektek kell megnyugodnotok. Ha úgy érzed, hogy teljes nyugalommal csak a genetikai centrum vizsgálata után tudnád várni a babát, hát rajta. de előtte nem árt, ha utánajártok miféle vizsgálatot jelent, milyen kockázati tényezővel.

Szerintem örüljetek az egybehangzó "MINDEN RENDBEN" eredménynek.

Nálam nem változott semmit (egyelőre) a széklet gyakorisága. Mintha nem is lennék terhes. Inkább az a furcsa, hogy semmi sincs hatással az állagára, színére. Tudom, hogy bizarr a téma, de amióta ketten vagyunk, akiknek az energia és tápanyagellátását az én étkezésem biztosítja, mindig szurokfeketén távozik a rendszerembőlKép Ti hogy álltok a nagydolog ezen részével?
Bocs, ha valakit zavar a téma, de eddig mindent olyan prímán és nyíltan sikerült megbeszélnünk.

Edit!

Nekem tej+zsemle kombinációval 60 perces várakozással már megcsinálták ezt a vizsgálatot. Szerinted a 24. héten újra tortúra, vagy egy kismamánál csak egyszer nézik a terhelést?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv!
Pont most jutott eszembe, hogy vajon túl vagy-e már az UH! Nagyon örülök, hogy mindent rendben találtak és hogy megnyugodtál! Szerintem, ha három orvos is ugyanazt mondja akkor biztos, hogy minden oké és hát különben sem volt olyan vészes az az AFP eredmény! Én úgy gondolom, hogy felesleges elmennetek a genetikai centrumba!
Akkor most biztos nagyon boldog vagy, mert jó sokat láthattad a kisbabátokat!!!

Trompipi!
Nagyon aranyos vagy, de ez biztos nem egy olcsó mulatság! Kipróbálom a sópipát és ha nem válik be akkor még visszatérhetünk rá, de azért köszi előre is!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv!
Most hívtam fel a terhesrendelést és megvan az eredmény, nemsokára megyek érte! Hát nagyon kiváncsi vagyok! Majd este megírom!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv, örülök, hogy minden rendben a babával.

Csirkesz, nekem is fekete, de csak ha Elevitet veszek be reggel.

Györesz, OK, remélem, a sópipa megoldja a problémádat.

Én most megyek a terheléses vércukor eredményre, majd írok!
Vendég

Sziasztok!

Liv, Reditke
Köszi az infot az AFP-röl! Nem BP-en lakom, egy kisvárosban lesz a vérvétel, igy lehet, hogy itt hosszabb ideig tart Kép ! Lehet, hogy a 18 hetesre már ennek a birtokában kell menni, nem tudok róla túl sokat, ezért kérdeztem. De akkor bizakodhatom, hogy kb. 1 hét múlva meg lesz az eredmény!

Liv!
Nyugodt lehetsz, ha már 3 doki is egybehangzóan azt mondta, hogy minden OK! Nagyon várom már én is, hogy ismét szemügyre vehessem a bébimet, és most a nemére is kiváncsi vagyok. Dorina születésekor mindegy volt, de most jobban furdall a kiváncsiság!Kép

Csirkesz!
A "melléktermék" témához kapcsolódva: szerintem a vastól fekete a színe, legalábbis én ezt hallottam valamikor. Gondolom szedsz valami vitamint, ami tartalmaz vasat is! Tök jó, hogy Te nem szenvedsz székrekedéstöl!

Györesz!
Szorítok, hogy minden ok legyen! Bár egyre többet hallani, hogy a nem mérvadó, ha nem a legjobb az eredmény, lásd Liv esetét!
Nekem majd 24-én hétfön kell menni AFP vérvételre (meg még ezer más vizsgálatára is)

Marica
marica69

Sziasztok!

Csirkesz, a melléktermék tényleg a vastól fekete, a vitaminok tájékoztatóján is rajta szokot lenni, hogy nem kell megijedni tőle, ez a normális.

Liv, szerintem is 3 doki egybehangzó véleménye után megnyugodhattok.

Az AFP nekem két hét alatt készült el és csak akor küldenek UH-ra, ha megvan a lelet.

Csajok, ti milyen gyakran találkoztok a védőnővel. Az enyém az első randi után azt mondta, hogy 1 hónap múlva hívjam, akkor azt mondta, hogy várjuk meg, amíg meglesz az AFP eredmény, akkor hívjam és most végül a jövő héten kell mennem, hogy beírja az AFP eredményt a kiskönyvembe, amit amúgy a doki már beírt, de ő is külön adminisztrálni akarja. Az a furcsa, hogy mondja, ekkor meg ekkor hívjam, aztán ha hívom baromira nincs képben rólam és szinte csodálkozik, hogy minek hívtam. Én nem ragaszkodom ahhoz, hogy eljárjak hozzá, csak rendes akartam lenni, de ha így megy tovább hanyagolni fogom. Miért esnek mindig a végletekbe a védőnők? Kép

Macsek
19+3

Kép

Kép
macsek11

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?