Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szegény Borisz, úgy sajnálom szegénykét, nagyon rossz lehet neki, na meg neked is Momoska! Nem irigyellek, kitartás!

Az oltási reakció a 10 napon, utána jön ki vagy előbb is lehet? Lili egy hete kapta az oltást még semmi szerencsére.

Tegnap baromi meleg volt, árnyékban 31 fok. Szeretem a nyarat, de nem bírom a nagy meleget. Lili meg állandóan kint lenne, bent unja magát. Mondjuk szerencsére szeret a hintaágyban ülni, feküdni, az meg a teraszon van ahova nem süt a nap, uh. nem kell egész nap a napon lenni. Nem is lehetne.

Szoktatok tejbegrízt csinálni? Nagyon régen csináltam és nem tudom milyen arányban kell a gríz-víz. Valamelyik nap kipróbáltam találomra, de nagyon kemény lett, ment a kukába a fele.

Már akartam írni egy párbeszédet, ami Lili és köztem zajlott, így szoktunk beszélgetni, főleg a nap végén, amikor "átbeszéljük" mi történt aznap.

- mit csináltunk az utcán?
- bi = bicigliztünk
- és ki volt még kint?
- pi (pista bácsi), e (erzsike néni)
- mit csinált erzsike néni?
- kö (söpört)
- mit söpört?
- ke (szemetet)
- és hova mentek?
- bo (boltba)
- mivel mentek?
- ko (kocsival)

Úgy birom hogy már lehet vele azért beszélgetni.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Jobbulást kívánok Borisznak és neked pedig kitartást, Momoska!

Edina, azt mondják, hogy az oltás utáni 7-10 napban lehet oltási reakció. Ha addig nem jön elő semmi, akkor ti is megússzátok. :)

Orsi, gratulálok a szakdogához.
Timi neked meg a vizsgákhoz és szorítok a többihez is.

Én szoktam főzni tejbegrízt.
Elég kevés gríz kell, én legalábbis így főzöm, mert mi hígan szeretjük. Én egy liter tejhez 6 csapott evőkanállal teszek.

Ancsi sok mindent szeret és sok mindent nem. A tejet szívesen issza, de a kakaót nem szereti.
Tegnap zöld spárgát készítettem, azt szerette. A főtt tojást nem eszi meg, a sajtot is csak melegszendvicsen.
Virslit nem evett még, mert mi sem esszük, de a sonkát, sült húst szereti.
Kedvence a hortobágyi palacsinta.
A gyümölcsök közül az alma a kedvence, a banánt már egy jó ideje meg sem eszi, meggyből is csak egy-két szemet, de a gyümölcsleves, ha össze van turmixolva, ízlik neki.

Nagyon tetszik a szalonnás Lina-kép, én is megkívántam tőle :lol:

Mennem kell, mert nem hagy :)

Szép napot nektek!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Momoska, ezek szerit te megúsztad a bárányhimlőt? Szegény B, de majd csak meggyógyul, mit mondott a doki tegnap?

Gratula az ügyes „iskolásoknak”. Meg Momoskának, aki a hírek szerint kitartóan tornázik! :lol: (Mikor tudott beiktatni? Napi szinten?)

Nagyon édi lehet Lili, ahogy beszélgettek.

Hétvégén itt voltak az unokatesók, annyira jól eljátszottak együtt, olyan jó volt nézni! Apa meg is jegyezte, hogy nahát, milyen édesek, milyen jól elvannak, akkor tényleg jöhet a kistesó! :lol:

Kép

Kép
csürci

Sziasztok,

sehol senki? nekem vasárnap óta fáj a fejem, próbáltam nem a gép előtt ülni, mert attól csak rosszabb. ma kicsit jobb, de hétfőn annyira fájt este, h már sírtam.

Momoska,továbbra is gyógypuzsik a nagybeteg Borisznak.

gyümölcsleves...nyamm, én a meggyet szeretem a legjobban, de rég ettem. legyen már meggy, és ráuszítom mamát. :lol:
snooopy

[quote]t írta:ovábbra is gyógypuzsik a nagybeteg Borisznak.

koszi. bar borisz mar jol van. nehany piros folt-kiutes hely latszik meg, de a kedve a regi, bar betegen jobban evett, mint most, de mar tegnap is, mais jot csavarogtunk. bar itthon kicsit megvaltozott, nemigazan jatszik maga, jatekdobalosabb, anyaverosebb lett, de jatszoteren ugyanugy viselkedett, mint regen.

letezik ez a fejfajossag terhesseg alatt, tudom. jobbulast. hanyas???
[quote]M írta:omoska, ezek szerit te megúsztad a bárányhimlőt? Szegény B, de majd csak meggyógyul, mit mondott a doki tegnap?

haaat, en meg nem tuti, hogy megusztam 14-21 nap a lappangas (borisznal 17 nap volt), s az meg nem telt le, meg sajna a 14 sem. de remenykedem, h. ha aliznal megusztam, akkor most is.

a doki szerint oltasi reakcio volt, azaz ugy nez ki, a bhimlot megusztuk (volna) enyhen, nemugy a hulye oltasaikat, raadasul 3 olyan betegseg ellen, ami max. felnottkorban veszelyes. brrr!

csurci,
hajra kisteso:-) a masik topikomban mar ketten vannak kistesovaroban, csatlakozz te is orsihoz:-)

[quote]M írta:eg Momoskának, aki a hírek szerint kitartóan tornázik! (Mikor tudott beiktatni? Napi szinten?)

itthon tornazom, callanetics, dvd-re, de csak akkor tudom, ha apjuk itthon van, neha naponta, neha ketnaponta, most ugye nincs itthon, ugyhogy 5 nap kimarad(t).

Kép
Kép
momoska

ja, edina, nagyon tuti ez a lili parbeszed! ugyes kiscsaj! b. az utobbi ket-harom hetben utanoz csak, azota ugrsszeruen fejlodott, egyre tobb minden beepul az aktiv szokincsebe, de ennyire sokretu kerdeseket meg nem ert meg. eleg behatarolt, milyen kerdesekre reagal:
- kersz (vizet, kekszet, almat stb)?
- menjunk (setalni, autozni, alizhoz stb)?
- hol van a...?
- mi ez?
- mit mond a...?
- ehes vagy?
meg meg nehany ilyen egyszeru. de a "kivoltmegkinn?"tipusuaktol elegge messze all meg:-)

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Vagyunk mi is, de inkább csak olvasó módban. :oops:

Momoska!
Ha eddig megúsztad, akkor most már csak nem leszel b.himlős.
Örülök, hogy B. jobban van. Azon a képen tényleg sok kiütés látszott. Az Alízos képen meg olyan kis elesett volt, de a lényeg, hogy már jobban van.

Beszédben Dávid nagyon nem akar fejlődni. Amit Momoska írt kérdéseket mindent megért, de Ő nem reagál úgy, mint Lili. Inkább csak a "nyögése" hosszából, hanglejtéséből tudom kitalálni, hogy mit akar. Több kolléganőmet is kikérdeztem és mindegyikük azt mondta, hogy semmiképen ne próbálkozzak azzal a módszerrel, hogy nem értem meg mit akar, mert attól meg csak ideges lesz (volt aki ezt javasolta).

Orsi!
Gratula a szakdogád leadásához! Ha pihensz, akkor javul a fejfájásod? Nekem ha ilyen volt, akkor nagyon bejött a homeopátiában a Belladonna, de ha más miatt fájt, akkor semmit nem ért.

Nekikezdtem én is tornázni, de csak úgy hogy van itthon egy haspad összeépítve egy biciklivel és azon szoktam felülni, meg tekerni, már amennyit a Dávid hagy.

Edina!
Én is szoktam főzni grízt, csak én vízzel. Ahány deci víz én annyi evőkanál grízt rakok bele. Én kakaóval szoktam enni, férjem lekvárral.

Bocsi ha nem voltam mindenhol érthető, d emár kissé fáradt vagyok. (minek ülök még itt???)

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Hú, Tina és én minek ülök még itt??!!aztaa, hogy elment az idő..dogát írtam, ilyenkor lehet,már mindenki alszik,csend van.De már befejezem mára (vagy mi 8) )

Momoska, én is útálom az oltásokat, ráadásul Esztimből most szitát csinálunk az elkövetk. hónapokban... hónap végén kap meningót, majd 18 hós, aztán prev.2. és utána még egy b.himlő elleni.mindez azért, mert bölcsis lesz. De örülök,hogy Borisz jobban van, majd lenyugszik otthon is,ha már nem kell annyi időt bezárva töltenie.

Szegény Orsi, ez nagyon rossz lehet!lehet,hogy a hirtelen melegtől van? én kivagyok ettől a 30foktól májusban... :roll: mi lesz júliusban?50fok? már a hétvégére 33-at mondanak és iszonyat UVB-t, állítólag 15 perc alatt le lehet égni :roll: úgyhogy vigyázzatok!
Bár szerintem mindenkinél kb. akkor alszanak a gyerkőcök amikor a legerősebb a nap.
Orsi és vmiféle gyógyszer ha ennyire fáj?dokit nem kérdezted?asszem rubophent lehet szedni..mondjuk nem tudom,h fejfájásra az mennyire hatékony.Kitartás!

Csürci, kéred még a kisruhát? mert ha nem, hát felhasználom :D annyira édi volt benne, majd lefotózom.

Ma voltam nézelődni az Árkádban, esküvőre megyünk jövőhéten és ruhát szerettem volna. Persze most hogy vásárolni is akartam, természetesen nem tetszett semmi annyira,h meg is vegyem. Egyébként horror árak vannak!(volt amire a pénzt sajnáltam...)
Eszti tök jól érezte magát,minden tükörben pózolt, nevetett,dumált. Simán otthagyott, rohangált össze-vissza,ismerkedett.

A napokban elkezdett ő is nagyon sokat beszélni és aránylag tisztán (mások is megértik) mondja a szavakat. Már megvolt az első mondtata is: bácsi csüccs (ez a földalattin utazáskor történt).
Ha kérdezgetem ő is válaszol, de azért ő sem olyan bonyolult mondatokra még mint Lili. :D

Köszönöm a drukkokat, pénteken is lesz vizsga+hétfőn (gyerm.véd jog, elég szerteágazó), meg 28.án is ááá, aztán jön a neheze, június végén jog szigorlat egy ultra szemétkedős nőnél. :?

Timi
KépKép
Kép
verti

ja, Tina: szerintem egyáltalán nem kell erőltetni, majd fog ő még annyit beszélni,h visszasírod amikor még nem tudott! :lol: Nővérem kisfia 19 hónapos és még nem beszél úgy mint Eszti (majd fog 8) )

Timi
KépKép
Kép
verti

sziasztok
most csak pár mondat tényleg, Lili még alszik :shock: már két napja f8-ákor kelt és most.... de már hallottam az előbb köhécselt egyet.

Orsi,
nagyon sajnálom a fejfájásodat, rossz lehet. Tényleg, nem lehet valamit szedned, biztos van amit a baba mellett is be tudsz venni, mert ezt még a rosszulléted mellett kibírni....

Tina, Timi, ti aztán tudtok éjszakázni! Meddig fönt vagytok! Jó Timi tanul de Tina....!

Momoska,
örülök hogy B. jobban van már, és remélem Te meg megúszod, ne má hogy te is beteg légy! Majd szorítok!

A meleget én sem tűröm valami jól, és sajna Lili is izzad rendesen. Ő is többet ül a teraszon a hintaágyon a hűvösbe, nincs lent az udvaron huzamosabb ideig, ezt megfigyeltem.
Bezzeg a medencében ott aztán egész nap bírná.... :lol:

Tegnapra újra föltöltöttük, most tele raktuk, uh. leülni nem tud, de állt benne, a kezével iszonyat módon csapkodta a vizet, lapátola. Persze mind ment az arcába, nyelt is belőle, köhögött, de ez nem érdekli. Na meg többször a lendület miatt, elvesztette az egyensúlyát, aztán fejjel beleesett a vízbe. Nem szívta be mindig a vizet, de ez nem volt tudatos. Szerencsére az ilyen esetek nem tántorítják el attól hogy folytassa tovább.

Beszéd:
Lili nagyon régóta megérti amit mondok neki és már egy jó ideje válaszolgat is, csak sajnos, vagy nem sajnos amit mond azt csak én értem meg.
Tina, a beszéd miatt nem kell aggódni, eltérően fejlődnek... de beszélni mindenki fog, és rendesen.

na ennyi voltam, fölébredt...

KépKép
domidina

kidobott már az ágy, aludni már nem tudok, feküdni meg a hátam miatt nem.
Ma megyünk siófokra, remélem nem romlik el az idő, mert teganp hidegfrontot emlegettek déltől! :twisted:

Kíváncsi leszek a mai napra, ugyanis a parton kell majd aludnia, csak egy napra ugrunk le. Remélem nem hagyok itthon semmi fontosat.

Timi továbbra is szorítok a vizsgádhoz. Egy kalappal...

Ma van az oltás utáni 10 nap, ha ezt átvészeljük úgy néz ki megúsztuk

köszi a grízes tanácsokat. Én is tejjel "szoktam" csinálni.
Tegnap, hogy már ne állandóan virslit egyen összedobtam neki diós tésztát (maradt dió a diós gubából). Még nem evett eddig, de nagyon ízlett neki.

KépKép
domidina

huhaaa,
melegben lassul a topic??
megjott a kedvesem, ellatott minket ajandekhalmokkal...voltorom:-) aliz ma - nagy rabeszelesre - a mhelyere is bement apjval...najo, nem tart ma orat, borisz meg engem gylag lesz@r.

viszont elhataroztam, hogy leallunk a hajnali szopcsival, mert elegem van, hogy 1-2 honapja kiszamithatatlnabb lett, mint az elozo fel evben. egyre gyakrabban ebred 5-6 helyett 4kor, amibe, en mar nem megyek bele, ezert ma is 4-f6ig nyuszogott, dumalt, neha aldut is, kovetelozott, s f6kor is en untam el, igy aludt f9ig. szal teszek probat, mert mar meg se sajnalom ilyenkor, hanem - szegyen nem szegyen - duhos vagyok ra. egyik nap en, masik nap az apja alszik vele (masikunk alizzal), hogy ne kelljen mindig 4-5kor kezdeni a napot...aztan majd kiderul, melyikunk gyoz. az a baj, ha legkozelebb csak 6kor ker szopcsit, akkor mindig megenyhulok, mert annak haszna van, utana meg tovabb alszik...de nem sajnalatbol enyhulok meg, onzosegbol:-) napkozben persze neha megsajnalom, mert olyan kis bujo edes cicas.

nehany kep, mai/tegnapi egesz frissek:-)
a londoni szelektiv kukas autoval, amit egesz nap hordoz mindenhova azota...

Kép

ma meg itthon is magas szaru cipoben akar lenni....

Kép

aztan aliz nyuszifuleiben rohangalt egy fel orat...

Kép

aliz itt azt meslei, h. apa nem akarja magaval vinni a mhelyere, en meg fenykepezek:-)

Kép

Kép
Kép
momoska

sziasztok!

Nagy csalódás volt a tegnapi siófoki kiruccanás. f10-re lent voltunk, 1 órakor meg jöttünk is haza.
Lili bement lábszárközépig a vízbe, kb. 2 percig tartott, aztán sírás és föl kellett venni. aztán már nem is volt hajlandó lemenni az apja karjából, úgy cipelte a vízben. De még a parton sem volt hajlandó a homokos talajra lépni, pedig nem is bökte a lábát. Egy kis idő után amikor az apja már elunta a cipelést, én meg nem voltam hajlandó, föladtam rá a cipőt, de még így is beletellett fél óra míg hajlandó volt a saját lábára állni.

SZóval nem tudom mi volt a baj, mi nem tetszett neki. Mellesleg annyira nem is bánom hogy nem lubickolt a vízbe, szerintem iszonyat koszos és undorító a víz. Bele nem mennék! Pedig azt mondták az idén igen tiszta a víz, nem tudom akkor milyen lehet ha koszos.

Lili ma 2 óránként kelt, 6-kor is nyöszörgött, de azért ma is aludt 7-ig.

na megyek, jön a nagyi, dédi még van dolgom...

KépKép
domidina

Sziasztok!

Momoska!
Utólagosan boldog névnapot kívánok!
Az a nyuszifüles kép Boriszról nagyon tuti! :lol:

Edina!
Sajnálom, hogy nem úgy alakult a siófoki kiruccanás ahogy terveztétek. Nem lehet, hogy hideg volt még a víz Lilinek? Vagy az a nagy víz ijeszthette meg, az ismeretlen? :?

Olyan jó, hogy ma egy kicsit hűvösebb van. Éjszakára nyitva hagytuk az ablakot és hajnalban olyan jó volt beburkolózni a takaróba. :)

Pénteken voltunk pacsálni a fősuli előtt, ha sikerül rakok fel képet.

Kép
Kép
tina82

Honnan jön a víz? :D

Kép

Ezt nagyon szereti fogdozni, ahogy folyik le a víz.

Kép

Kép
Kép
tina82

jóreggelt!
Lili f6-kor fölébredt, kért inni, és úgy gondolta hogy akkor ő már nem is alszik. Én meg még nem bírtam fölkelni, uh, ott feküdtem mellette. Persze próbálkozott többször, magyarázott, de azért csak visszaaludt, én meg már nem.
Gondoltam kihasználom az alkalmat, úgysem hagy nyugodtan itt ülni a gép előtt.

Nagyon jók a képek, a nyuszifüles Borisz a tuti :lol:

A fürdésről, igazából biztosra nem tudom mi volt a gond, Tibi azt mondta nem volt hideg a víz, hiszen ott voltunk a szélén a pancsolóban. Kérdeztem Lilit milyen volt a víz? Azt mondta: ko=koszos. Viszont azt nem tudom, hogy tényleg neki volt ez gond, vagy hallotta hogy ezt mondjuk.

Tegnap anyuéknál voltunk, elentünk fagyizni, az sem kellett neki. Anyu vett neki epret, cseresznyét, bele sem harapott egyikbe se. Nem eszi a gyümölcsöket :cry: Megkóstolta a nyers, frissen szedett borsót is, de úgy gondolta megfőzve eszi inkább :lol: Pedig finom. Bezzek az onokatesó megy ki a kertbe, leszedi, kibontja, megeszi.

Momoska én is kívánok utólag boldog névnapot!

KépKép
domidina

sZIASZTOK,

kicsit lemaradtam, nem volt kedvem a gép elé ülni, + anyáéknál voltünk csüt-szombat és egész nap kinn a medencénél. Kolost nem lehetett kiimádkozni a vízből, pedig rohadt hideg volt. én bele sem mentem, de volt olyan vállakozó szellemű akik igen. :)

én is sajnálom EDina, h nem jól sült el a kirándulás. majd legközelebb élvezni fogja. de látom a parton jól érezte magát.
KOlos is fél 6kor kelt. brrr

Tina, ezt én is bírom, amikor hűvösebb van és a paplan alá búlhatok. :)

Momoska, boldog névnapot!! szopcsileszoktatás hogy alakul?
snooopy

sziasztok,
edina...a lilirol most leirtak alizra emlekeztetnek. masfel evesen o is rettegett a balatontol, meg a kezunkben is, de leginkabb uszogumiban, amibe bele lehet ulni, de magatol se akart bemenni a pancsolo reszbe, egy hetig voltunk, de o nem szokta meg, s a parton meg ettol gyakran feszult volt. meg egy ev mulva se volt tul bator, de akkor mar lassan megszokta az egy het alatt. most vizipocok mar egy jo ideje.
s gyumolcsokben is hasonlitott ra. o eleve nem szereti a gyumiket, ebben kulonbozik lilitol, annyire szuletese ota, de nagyon bizalmatlan volt minden ujjal. magatol most se keri, de ha megkostolja es izlik, akkor mar eszi oket rendesen. de meg mindig a repa a kedvenc "gyumolcse":-)
borisznak meg eppen ideje volt, hogy jottek a gyumik, mert e banant mar par hete elunta, az almat mostanaban, azaz csak egeszben, hejastol esz, de ugy csak egy negyedet kb. viszont az epret es fokeppen a cseresznyet tomi befele.
s a mezitlabazasnal is minden uj talajt ujra meg kellett szoknia, addig panikolt. most meg mar marciusban le akarja venn a cipojet a jatszon.
na fagyiban nem hasonlit lili...azt mindket gyerekem nyomja. borisz egyelore meg csak ugy, hogy martogatjuk az o tolcseret a mienkbe, de szereti.

nagyon edes david, a huncut vigyorgosfej!:-)

koszi a jokivansagokat!:-)

hat nem konnyu a leszoktatas. elso nap 5kor ebredt, kis korty vizzel hamar visszaaludt, de masnap az apjaaludt vele, 6kor ebredt (akkor mar nem oly almos), f7kor elunta az apja, kivette maga melle, de akkor mar nem aludt vissza. ma 6kor ebredt, 40 percig hol sirt (akkor megsimiztem, s visszafektettem), hol dumalt, hol bealudt 5-10 percre, de 3/47kor elaludt, s aludt f9ig. haaaaat...nemtom, meddig birom. kell ero hozza. s hogy egyaltalan igy az ebredesrol leszokik-e? mert a szopcsit nem keri, tehat - tulkeppen - azt mar elhagytuk, mar csak este van.

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Ma Ancsi is hajnalok-hajnalán kelt, f6-kor :roll:

Ezért aztán most már alszik. Kíváncsi vagyok, hogy bírja ki estig.

Tina, látszik Dávid arcán, hogy nagyon élvezi a helyzetet :D

Edina, én sem tudom elképzelni, mi nem tetszett Lilinek. Lehet, hogy érezte rajtad, hogy te is idegenkedsz a víztől, így neki sem tetszett.

Ancsi szereti a fagyit. Annak idején Geri nem kapott még ennyi idősen, de most nem mondhatom Gerinek, hogy ne egyen fagyit, ha együtt vagyunk. :lol: Egy darabig elég volt, ha csak tölcsért kapott de hamar rájött, hogy a tölcsérben egyéb is van, így azóta mindig kér belőle.

Momoska, én is boldog névnapot kívánok neked! :)

Megyek manikűrözni, amíg alszik, hanem mindig be akar segíteni.

Szép napot nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Sziasztok!

Látom azért túl sokszor ti sem jöttök.

Én még nem adtam levinek fagyit, igaz én szinte soha nem is eszek, de Roli jégkrémezni szokott. Szerencsére a gyümölcsöt még mindig szereti, igaz a banánt ő is unja, már nem eszi, de a körte (kikka) még nagyon megy, az eper kevésbé, de a cseresznye annál jobban. Enni most kevesebbet eszik, gobdolom a nagy meleg miatt és még hisztisebb is. Az oltás utóhatásait úgy néz ki mi is megúsztuk. Voltunk a Bethesdában, szetei ha a karjánál fogva felhúzve vesszük fel és megrántottam a vállát. :oops: :oops: :oops: :cry: Szerencsére pár óra alatt rendeződött magától, de megijedtem azért és óriási a lelkiismeretfurdalás.

Borisz tényleg nagyon jól néz ki a nyuszifülekben! (Alíz is kifejezetten szép a képen.) Nem lehet egyszerű ez a szopcsi-megszüntetés. Már nekem is eszembe jutott, hogy a reggelit abbahagyjuk, de eléggé úgy tűnik, hogy nagy balhé lenne belőle, szóval végül úgy határoztam előbb inkább szokjon át a saját szoba-ágyba (csak kész leszünk már vele)!

Dávid is milyen nagyfiú már, rá sem ismertem volna! :)

Lili megint ilyen korán kel? Brrr. Bizos a víz mennyisége riasztotta meg elsősorban.

Orsi te még midig rosszul vagy? Esetleg javul a helyzet?

Húúúú ennyi az idő??? Kajálás!

KépKép
kora

aludnom kéne amig a fiatalúr szunyókál,de mostanában ritkán ültem gép elé most kihasználom, h nem zargatnak, :)

kora, hát...igen, néha még roszzul vagyok, fáj a ejem, és tök gyenge is vayok. szerintem alacsony a vérnyomásom mert ha iszom kávét jobb.

Kolos minden gyümölcsöt imád. ezel nincs gond.

ja, Évi, Momoska nektek talán több a tapasztalat, szerintetek mivel vigyük Kolost vizbe? mert az üszógumiját már nem birja, a legjobb apa karjában, meg ha dobálják...de ezt sokáig nem birja senki. :) anya karuszót javasolt, ti használtatok olyat?
snooopy

[quote]M írta:ár nekem is eszembe jutott, hogy a reggelit abbahagyjuk, de eléggé úgy tűnik, hogy nagy balhé lenne belőle,

hat igen, en is felmertem a helyzetet: kijott 16 foga, tan ebben szunet lesz, nnyarra talan a virusok nagy resze is pihen, azaz kevesebb betegsegre szamitunk, at szeretnenk cuccolni aliz szobajaba, akkor meg nem baj, ha kicsit korabban kel, azaz 7-f8 (inkabb az utobbi) mar beleferne, hisz aliz is akkor kelt. meleg van, azzal se kell torodnom, hogy a leszoktatas soran a hentergesbe kitakarodzik, s fazni fog, nem kell odaugralnom betakargatni. szoval most tartottam idealisnak az idopontot, oszt majd meglasssuk...!

Kép
Kép
momoska

orsi,
aliz meg a mai napig felveszi neha a karuszojat:-), de masfel evesen meg nem probaltuk nala..., tan csak egy evvel kesobb.nem draga, egy probat meger. de nehany kolkon latok uszomellenyt is. en nem birnam elviselni magamon, de hatha kolit nem zavarja!!!

Kép
Kép
momoska

te aztán jól átgondoltad mikor kell Boriszt leszoktatni? :)
és Alizal hogz volt? biztos volt róla már szó de nem emléksyem,

nem szokom én meg ezt az angol billentyüzetet soha... miért van felcserélve az zy?????????? :evil:

koszi a tanácsot a karúszóhoz. egy próbát megér
snooopy

aliz elmult 1 hettel egy eves, mikor korhazba kerultem 3 hetre, aznap reggel meg szopcsizott, este mar babatejet kapott csorospoharbol az apjatol, siman elfogadta, s elaludt, masnap reggel ugyanugy...de o sosem kelt ejjel, sem hajnalban.

Kép
Kép
momoska

tényleg, már emlékszem, h irtad.

Kolos már 3 órája nyomja. mikor fog ez este elaludni??
snooopy

ezt gyartottuk tegnap az ovonoknek es a dadusnak evzarora bucsuajandekul! persze fenykepkent, s valamibe behelyezve mindegyiknek kulon kulon:-)

Kép

borisz sarkany fan lett, s allndoan a süsü-dalt nyomja a yutubon, es a paffot, kozben kiabalja, hogy táttáj!! (sárkány-t jelent, aki nem ertene:-))

Kép
Kép
momoska

Momoska, tök jó lett!

képzeljétek, tegnap 3 óra 20 percet aludt Kolos. :D a jó gyöngyösi levegő.
ma már itthon, mert elvileg védőnőhöz kellett volna mennem, de lemondtam mert elég szarul voltam reggel. most már jobb. ezentúl délutánra kérek időpontot mert a reggeleim elég kiszámíthatatlanok hogy vagyok.

többiek???
snooopy

Már egy fél órája próbálok belépni sikertelenül, de most...!
Csak most meg már nem sok időm van írni. Lili alszik talán, az előbb altattam vissza...

Ma 8-kor kelt, de úgy hogy már bementem hozzá megnézni, tettem vettem körülötte. Persze éjjel meg nem tudom hányszor voltam bent nála, meg egy órán keresztül éjjel nyüszögött is, forgolódott.

Tegnap volt nagy öröm, sikongatás. Az apja hozott neki egy műanyag lábbbal hajtós motort. Igaz egy kicsit még magas neki, de azt az örömöt. Itt az utcában van két helyen is, majd kinézte mindig a kerítés mögül.
Meg kapott bicigliülést. Ma már azzal mentünk az ebédért. Abból meg nem tudtam kiimádkozni, annyira élvezi az utazást vele.
Áttértünk az itteni éttermes menüre. A mai nem volt nyerő neki, toros káposzta. Igaz ilyet még nem evett!
Ma próbálkozom az ananásszal, hátha azt megeszi.

Momos, tényleg nagyon jó a kép! A paffot Lili is szereti.

A karúszó jó ötlet, én is nézegettem már, de mind nagyobbaknak való volt, azt hittem ilyen kicsiknek nincs is.
Bár nem tudom most mi van, mert tegnap már a medencében sem volt hajlandó bent maradni. Tett pár lépést és már jött is ki nyöszögve. Remélem nem ment el a kedve a víztől! :cry: Mi lesz akkor a tengeren? Ott még hidegebb a víz! mert mos nem melegítettük olyan nagyon föl, csak 30 fokos volt.

Orsi sajnálom hogy még mindig ilyen rosszul vagy. Próbáltál valamit?

KépKép
domidina

Sziasztok!

Lina hol jobban alszik, hol kevésbé, az elmúlt napokban végre valóra vált a vágyam, és aludtam 6 órát egy huzamban!! Sajnos ez csak egy napig tartott, de másnap nagyon feldobott voltam.

Momoska, a leszoktatás engem is nagyon érdekelne, mert nekem is ez jár a fejemben. De én még a megsajnálós korszakban vagyok, mert ahogy álmában is tudja mondani, hogy „tejccci”, nincs szívem megvonni tőle, csak a szervezetem diktál mást.

Voltam dokinál Linával mert nagyon csúnya már hetek óta a pocakja alján a kiütései. Gombás melegkiütés valószínűleg, úgyhogy sokat kell majd levegőztetnem. Szerencsére a parkettát majd könnyű lesz feltörölnöm, de lehet, hogy azért elhelyezek a szobában egy bilit is, bár eredetileg én is vonakodom tőle, a tisztántartás körülményessége miatt. (Hát igen, én is nagyon lusta vagyok.)

Beszédben Lina is nagyon ügyes, mindent megért már egy ideje, de mostanában amit csak kimondunk már ismétli is (ma reggel leanyáztam a villát, ami belecsúszott a tejfölös-tojásos masszába, erre ő is mondja, hogy „anyá”… :oops:

Kukásautó Linának is nagy kedvence, ha reggel meghallja, rohan az ablakhoz! De a nyuszifüles kép is nagyon tuti!

Timi, a ruhát kérem!! Ha vasalni kell, az azt jelenti, hogy valami könnyű anyagból van, ugye?

Lina is nagy pancsolós lett, voltunk nagynénéméknél Érden, ott tudott medencézni, nagyon élvezte.

Dávid milyen nagy fiú lett! De szerintem nagyon hasonlít a csecsemőkori énjére. (A felhasználó neved alatti képre nézve mondom ezt.)

Húha, Linát mi is szoktuk a karjánál fogva emelgetni, meg akkor is csak a karjánál húzom fel, amikor sétálunk és elesik...:oops:

Orsi, én azt hallottam, hogy a karúszó azoknak való, akik valamilyen szinten már tudnak „úszni” (mondjuk így, először való gyerekeknek az úszógumi, aztán a karúszó), kíváncsi vagyok, hogy hogy válik majd be Kolosnál.

Képek:

Mikor mehetek már be?
Kép
Véletlen merülés
Kép
Ez a sok buborék
Kép
Nagyon jó a víz
Kép
Most oda fogok menni apához
Kép
Odaértem
Kép

Kép

Kép
csürci

nagyon kis edi baba, ez a linus! apat jol lekapta az uccso kepen:-)
borisz is a mindent utanzos koraban van, de eleg keves massalhangzoval gazdalkodik, ugyhogy nagyreszt csak mi ertjuk:-)

szopcsileszoktatas...hm? hat - ugy tunik - a szopcsi (hajnalban/reggel) nem hianyzik neki, nem keri, de eddig minden estenk/ejjelnuk/hajnalunk mas volt, s minden nap felkelt ugyanugy 5-6korul, bar ma nagyon ugyes volt, mert f6kor felult, szolt, hogy "díz" (víz)...most meg majd arra szokik ra....ivott 2 kortyot, s magatol visszadolt, aludt 3/48ig. de ez nem jelent semmit...a jovore nezve!

Kép
Kép
momoska

Tényleg jók a Linás képek, jó nagy mdence, elég sok víz van benne.
Szabi is vett gyöngyösre egy nagy medencét, de szerintem felesleges volt, mivel vlhogy fel kell tölteni, + úgy sem rakunk bele sok vizet, különben nem tud Kolos leülni, és 50valahány centi magas, ki sem tud majd mászni belőle.

Edina, szedtem homeós bogyókat, de abbahagytam pár hete. ma pl. jobban vagyok, szerintem a melegtől is lehet. nem igazán bírom. de jó lenne ha már nem úgy kelnék, h rosszul vagyok.
Kolossal ilyenkor már jól voltam.
snooopy

Na csajok, mi van??? mi az a pangás???? :?: :?: :lol:

én ma megyek anyáékhoz megitn aludni, Szabi sárospatakon koncertezik este haza sem jön munkából. holnap hajnalban gyöngyösre megy aludni, még dolgoznak és este értünk jön szüleimhez.

kár, h nincs jó idő lehetne pancsizni. a nap süt de 15 fok van. brrr
snooopy

bizony csajok. ha jo ido van, azert tuntok el? ha rossz, akkor meg azert?:-)
nekem van mentsegem, gyartottuk aliz evzaros ajandekait. ma lesz!

haaat kicsit szivom most a hajnali szopcsirol leszoktatast, mert ma sem ebredt hajnalban borsoszem, de 7 elott mar vegleg.

de nagyon ari volt ma ejjel, mert f4kor csak ennyit hallok: "vava. tááááá" ami az o nyelven ennyit jelent :"nincsen meg a kutyusom". s szinte almaban mondta, szeme nem volt nyitva, visszaadtam a kutyusat, sohajtott egy nagyot, s csendben volt...de csak 7 elottig!!
most az ujabb kegyetlen tervem: f8 elott nem johet ki az agyabol. ez holnaptol terv:-)

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Nagy hírem van: asszem csatlakozom Orsihoz :D tegnap volt egy pozitiv tesztem!! El is felejtettem,hogy meg kellenne jönnie és már csak azt vettem észre, hogy te jó ég a 36. napnál tartok??Aztán vettem egy tesztet és jól látható kettő csík volt rajta :shock:
Jövő héten ellátogatok dokihoz. Aztaaaaa, azért sokkoló volt az élmény, de nagyon örülünk!

Orsi, te pedig elérkeztél a 12. héthez!!!GRATULÁLOK!!!!!!!!

A képek jók mindenkiről, édesek! Dávid nagyon cuki ahogy a gömbnél mosolyog! Borisz nyuszi nagyon vagány, és hát csókolózós Lina édeees!
ha minden igaz, túl vagyok a vizsgákon, még egynek nem tudom az eredményét, attól tartok is...aztán jön a fekete leves, jun.végén szigorlatozok jogból. brrrrr már kinyomtattam egy egész csomagnyi A4-es papírt, amik a tételek kidolgozva. Hogy fog az belemenni az én fejembe :roll: úúúútálom a magolást!

Timi
KépKép
Kép
verti

timi,
tutiiii! akkor bolcsi sem lesz? :D
gratu a vizsgakhoz is! a jog nekem s mindig mumus volt 7 hos terhesen volt kozigazgatasi jog vizsgam. borisz mar a keszulesnel jobban rugdosott, hat meg a vizsgan...unalmaban, gondolom.

Kép
Kép
momoska

aztaaaaa, húúúúúha meg ilyen hasonlók. GRATULA Timi! Micsoda jó hír! És mit szolt a párod?

Tegnap reggel csak olvasóban voltam, aztán már nem kapcsolatam be a gépet. Meg nem is volt mit írnom, meg kedvem sem volt....

Lili most alszik van egy kis időm. Ma 2x altattam, igaz nem kelt nagyon korán, de f11-f12-ig nem aludt éjjel, aztán meg pont egy óránként kelt, kért inni. Brrrr. Ja aztán f 4-kor már elfogyott az innivalója, a következőnél vízzel próbálkoztam. VOlt is sírás, tiltakozás!!! Kénytelen voltam lemenni és rakni az üvegébe. Nálam a víz nem jön be éjjel.

Momoska, kitartást a tervedhez!

Lilinek lett egy jó nagy folt a homlokán. Kivittem a lábbal hajtós vonatot, nem tellett bele egy percbe eldölt vele, arca a betonra, tiszta véraláfutás szegénynek. Kaptam is hideget-meleget a páromtól!!!

Baromi hideg van, én meg egy szál rövidújjúba mentem biciglivel az ebédér,majd lefagytam a bringáról.

KépKép
domidina

TIMI, hatalmas gratula innen is!!!!!!!!!!!!!!!!!! örülök nektek!!!!

és igen már 12. hét. nem is hiszem el, hgy így eltelt ez az első harmad. a hasam meg tök nagy. nem értem miért. Kolossal ilyenkor még nem látszott, csak olyan 16. hétkörül, most meg... na mind. csak vennem kell terhes farmert mert ami kolival volt gáz, meg nagy is.

Már egész jól vagyok mostanában. szerintem a hideg is jól jött, meg lekopogom talán elmúlnak a rosszullétek így a 12 hét táján.
szóval Momoska, Timi meg aki jön kész vagyok egy játszóterezésre. :lol: :lol:

Szegény Lili. puszi a kis homlokára.

és szegény Borisz, kegyetlen anyja... :lol: ...amúgy nálunk is 6 előtt kel B. bár most a leggyakoribb a fél 7. na ezt gyorsan lekopogom, nehogy holnap megint 5:30kor keljen. :!:
snooopy

Sziasztok!

Timi!
Ez aztán a hír!
Gratulálok!!! :D
Olyan furcsa, hogy már hárman is vagytok, akik ismét babát várnak!

Tényleg mi lehet Csillával? Remélem minden rendben van vele.

Edina!
sok-sok gyógypuszi Lilinek. Ha van olyan fogós, piros ecsetelőtök, abból nyugodtam kenhetsz rá, mert az segíti a seb gyógyulását és fertőtlenít is. (Sol.merbromini). Látványnak nem szép, de hasznos, csak vigyázz, mert mindent megfog. Erről a sérülésről jutott eszembe, hogy Dávidnak az a seb az orrán még mindig látszik, de szerintem az már örök életre ott marad neki. :cry:

Csürci!
Az az utolsó kép Lináról nagyon jó! :lol:

Momoska!
Jó lett ez a kép. Milyen programmal csináltad?

Nekünk már kezd alakulni a nyarunk. Az már biztos, hogy aug. 21-25-ig Balatonvilágosra megyünk, összesen tízen, amit a sógoromék szerveznek. 2 *4 ágyas apartmanban leszünk + 2 utazóágy, önellátással. Tervezzük még, hogy július végén Sopronba megyünk 1 hétre, de az még nincs lefoglalva.
Ja és sikerült jegyet szereznem az Operettszínházba jún. 29-re a Rómeó és Júliára, aminek nagyon örülök!

Kép
Kép
tina82

Tina, jaj de irigykedem...én is évek óta nézem a jegyeket a rómeóra de sosem volt. :( mázlitok van, hogy sikerült. talán egyszer nekem is sikerül megnáznem. és kik fognak szerepelni benne? lehet tudni? majd írd meg milyen volt az a szereposztás.
snooopy

Sziasztok!

Orsi!
Nézd meg az Operettszínház honlapját és próbálj neten keresztül foglalni, nekem is így sikerül.
A szereposztás: Dolhai, Bereczki, Mészáros, amit szerettem volna és nagyon remélem, hogy addig nem változtatnak rajta. Ahogy néztem 06.30-án még van szabad hely az emeleten egymás mellett, bár eléggé a szélén, ebben a szereposztásban. Mi áprilisban a Csárdáskirálynőt néztük meg (az volt a szülinapi meglepi :D ) és akkor néztük, hogy hol vannak jó helyek, amik árban is elfogadhatók. Most az emeleten a leghátsó sorba sikerült jegyet kapni.
Úgy olvastam, hogy a következő évadban is bent hagyják a RJ-t, úgyhogy még van esélyed megnézni. :wink: Állítólag Szinetár Dóri is visszajön játszani, azt nem tudom, hogy megint lesz-e Júlia szerepében.

Kép
Kép
tina82

OK, köszi, akkor lehet várok szeptemberig, gondlom majd nyáriszünet lesz és ősszel kezdik újra játszani. Én Szinetárt szeretném már élőben is hallani. Remélem lesz Júlia. Dolhait vlmiért nem csípem, nekem unszimpatikus. mondjuk mint férfi is elég ronda számomra. :lol: lehet ezért.
snooopy

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!! :D Még egyenlőre hihetetlen,hogy kétgyerekes mama leszek :shock: huh
Igazából meglepődtünk a teszten, nem gondoltuk,hogy ennyire gyorsan sikerül! 8) bár azt tudom,hogy egy terhesség után általában könnyebben jön a köv. na de akkor is... :lol: Párom szeretne még egy Esztit.

Momoska, ha minden jól megy, akkor nem lesz bölcsi! ennek nagyon örülök!!
Naaa, bentmaradt Borisz az ágyban f8-ig?

Tina de jó nektek! Én is mennék szinházba!
Holnap esküvőre megyünk, már úgy vártam,hogy egy kicsit szórakozzunk, iszogatunk, jó kis fehérbort, stb. hááát, a fehérbor most kimarad és holt fáradt vagyok estére...na,nem baj.majd pár év múlva :lol:

Mi még mindig nem tudjuk mi lesz nyáron, merre menjünk...
Vettem Esztinek egy kismedencét az erkélyre, meg egy fürdőbugyit, alig várom,hogy jó idő legyen újra. Kiváncsi leszek mit szól majd hozzá.Ja,kapott egy asztalt két székkel, háát imádja! 1 nap alatt megtanulta hogyan másszon fel a székre és csüccsenjen le. Ott ülünk (jó sokáig bírja 8) ) és mesekönyveket kell nézegetni. Ha ki merek jönni, addig visít, míg vissza nem megyek. Egyébként elkezdett sikoltozni,ha vmi nem tetszik neki akkorát tud sikítani! Ha pedig rászólok,hogy NEM VISÍTUNK, egyszerűen kinevet. Asszem nem vesz komolyan 8)

Timi
KépKép
Kép
verti

Kép

Nahát mit olvasok!!! Timi örülök nektek!!! (Babonából majd később grat. :) ) Mikoris? Jövőhéten mész dokihoz? Feltétlen beszámoló! Neked van hányingered?

Lehet megköveztek, de én biztos nem bírnék ki mégegy gyereket, furcsa mennyire nem vágyom rá. :? Ettől fuggetlenül örülök mindenki álldásának, merthiszen ti szerettétek volna! :) Itt voltak tegnap egy barátnőmék is és róla is kiderült terhes! :D

Orsi tök jó, hogy már jobban vagy! a hasam nekem azonnal elkezdett nőni amint kiderült, hogy terhes vagyok, így 12 hetesen már rendes pocakaom volt. :? a vége pedig egy gigantikus poci volt. Persze én híztam is rendesen!

Nahát nekünk nem alakul a nyarunk és sajna nem is fog! :( Max barátainkhoz meg a nagyikhoz megyünk pár napra.

lina vsókos fotó tényleg nagyon tuti!! A véletlen merülés után nem ilyedt meg?

Képzeljétek Levi már nem szopizik minden reggel. Kipróbáltam mi van ha nem adok mikor nem kéri és hát semmi. Talán még tovább is alszik. Azért van amikor résnyire nyitott szemmel azt hajtja, hogy cici, akkor kap, de általában utánna fel is kel ami 7 órát jelent kb, de volt már fél hét is. A szoba kész, de még nem volt erőm elkezdeni az átszoktatást (hulla vagyok). Főleg így, hogy pár napja hajnalban elkezd rámtapadni és le sem tudom vakarni. Ölelnem kel álmomban különben felébred és rámászik a fejemre és ott akar aludni. :? Nem tudom mi történt! A szopi miatt lehet szerintetek? Azt mondjuk már hétfőn elkezdtük, ez meg kb 2 napja megy.

KépKép
kora

Sziasztok!

Eltelt a hosszú hétvége, nem unatkoztunk, nem volt időm a gép elé ülni. Szombat takarítás stb, vasárnap szülinapozás anyóséknál, hétfő agárdi termálfürdő.

Szerencsére Lilinek visszajött a kedve a fürdőzésre. Nagyon sokat volt vízben, és ez is nagyon gyerekbarát hely, családi medence is van, sok játékkal kint a szabadba és bent a medence mellett is, csúzda bele a vízbe stb. Szóval jól érezte magát.
Azt gyanítom, hogy neki csak azok a vizek jönnek be amin átlát, nem szereti ha valami piszkos...
Ha így van akkor a tenger majd bejön, csak a hőmérséklettel ne legyen baja.

Sajnos a hely még mindig nincs meg, nagyon nehezen jön össze... Ha más nem lesz megyünk, aztán majd találunk valamit. Mondjuk így szoktuk csak Lili miatt gondoltuk most előre lefoglalni.

Lili meg továbbra is sokszor kel éjjel, igaz ma talán csak 3x? Nála meg az a gond, hogy ha látja ott alszok mellette akkor többször volt már hogy nem ébred teljesen, csak nyösszent egyet és alszik tovább, ilyenkor még inni sem kér. De ha nem vagyok ott, akkor keres, inni is kér és ugye jobban ébred.
Teganp már volt hogy vártam és nem ugrottam azonnal, mert egy 3 órás ott alvás után már nem volt kedvem mégegyszer ott aludni.

KépKép
domidina

sziasztok, itt is jol elmosta az eso az unnepeket.
ezert szombaton csak aliz ment el apaval moziba, megneztek a szornyek az urlenyek ellen c. animacios filmet, 3D-benn, nagy elmeny volt nekik, h. pont rajuk hanyt az egyik szorny:-)
b. meg szerencsere aznap olyan nyugis hangulataban volt, hogy egesz delutan henteregtunk, 2 oran at fekudtunk a nagy agyon, enekelgettunk (szegeny kolok!!!), s o meg tologatta rajtam a kukas autojat, le se szallt az agyraol, a csalad masik fele csak este f9 utan ert haza.
vasarnap meg egesz nap zuhogott, ugyhogy kikotottunk egy ugralovaras jatszohazba, azta nagyon birtak...bar b. az apjaval csak egy oraval kesobb jott be, mert elvittuk a motorjat, s olyan motormanias lett, h. nem akar leszallni rola, ezert csopogo esoben is motorozott inkabb meg egy orat.
tegnap egesz nap itthon akartunk hederelni, sutottunk alizzal, a fiuk jatszottak stb. aztan aliz meg akarta nezni a vagtat a tv-ben, s meglatta, milyen sokan vannak, s teljesen felajzodott, h. menjunk ki...haaat nem volt egyszeru a tomegben egy motorozo masfel evessel, aki raadasul csak a tomegben akart menni, mert ha kijebb vitte az apja a neptelenebb reszekre, akkor uvoltozott, de legalabb sutott a nap....s ma is!!!!!!!:-)

haaaat. f8ig agyban?:-) hm. szombatra virradolag f8ig aludt, de van hogy meg nyusszent vmikor hajnalban, de nem kel fel. vasarnap allitolag (apja aludt vele) n7kor felallt, fel oraig neha vissza kellett tenni, majd elaludt, s aludt 9ig!!!!! bezzeg aliz 7kor szolt nekem, h. menjunk le meset nezni.
tegna f8kor ebredt, de ma (megint apja aludt vele) 7 utan, szal ossze-vissza, viszont ket napja iszonyat nyugtalanul alszik, hentergozik, kitakarodzik, felsirogat, dobalja magat, nappal nincs baja.

Kép
Kép
momoska

Sziasztok,

mi péntek, szombat, vas. szüleimnél. úgy volt, h szombat este hazajövünk, de szabi fáradt volt a melótól, meg ugye koncertezett pénteken és hajnali 4kor került ágyba...úgyhogy ottmaradtunk anyáéknál. ők nem bánták, bár húgom mindig felébred kolosra, 5kor sírt fel, majd közöttünk még aludt fél 7ig.
hétfőn nagytakarítás, egész lakást kiganéztuk. kicsit elfáradtam.

tök fure mert mostanában este leszek rosszul, olyan 6-7körül. mondjuk ez még a jobbik eset, mintha egész nap émelyegnék.

hát mi nem tudom hova megyünk a nyáron... júni 20ig hajtás van az irodában, de utána szabi el akar menni vlhova.

Edina, örülök, h Lilinek visszajött a fürdőkedve.

Momoska, és hogy űlltok szopi ügyben?

Kora, gondolom "örülsz", hogy ilyne könnyen lemond Levi a szopiról és nem kell sírás árán elválasztani. vagy te még szoptatnál? vagy már nyűg?

Timi, milyen volt az esküvő? hogy bírta Eszti, vagy ő nem ment? mi júni 20an megyünk az unokatesómére, seregélyesen lesz egy kastélyban, ott is fogunk aludni, kíváncsi leszek hogy viseli K.
snooopy

orsi,
a szopiugy nalunk nem gond, borisz (s aliz se) nem volt sose fuggo, enni hasznaltak, s 10-11 hos kora ota mar csak az esti lefekvesnel van (nem alszik bele, tehat nem altato, csak szertartas), s a hajnali volt meg, ez mar 10 napja megszunt, ez utobbi, a szopcsit nem hianyolja szerencsere. az estit tartom, azzal nincs gondom, amig el nem fordul magatol.

borisznal viszont nem csak abban latszik a masfel eves kori ujrakozeledesi krizis (masok masodik szeparacios szorongasnak mondjak:.)), hogy mindig kell valaki neki mindenhez, nem molyol magaban, hanem 1-2 hete meg fuggobb a kutyajatol. eddig csak akkor vette ki az agyabol, ha meglatta, vagy arra jart, most mar mindenhol eszebe jut, s alig lehet kirimankodni a kezebol, pedig megfogadtuk, hogy az emeletrol nem hozzuk le (ezt mar megszegtuk parszor), s az utcara nem visszuk ki (csak, ha elutazunk). de nagyon buszke magara, mikor bedobja az agyaba, mert latszik, hogy kuzd, logatja befele (mikor kerem, h. dobja be, mert pl. megyunk enni), nez ram vigyorogva, s mondogatja: "anya, vava, pápá", de alig birja elengedni. a mosas meg kesz procedura, ha nem latja, akkor lehet, de az nehez, mert akkor valakinek le kell foglalni, de mire rajtam kivul valaki mas is hazajon, addigra nem moshatom ki, mert akkor nem szarad meg. hm.

mi is tervezzuk a nyarat. valszeg vasarnap lemegyunk 1 hetre fertodre, aztan aliznak lesz pesten csibetabor 3 nap, csak napkozben (tulkeppen ismerkedes a leendo oszt.tarsaival az uj sulijaban), juli 5.-e korul 1 het hajduszoboszlo (anyosek finanszirozasa), s meg par nap zamarid nagybatyameknal, s 1 het a baratnomekkel vhol, mar kiszemeltem egy jo kis hazat morahalmon (szeged kornyeke), csak ugy tunik nagyon nepszeru a hely. de ha nem az, keresunk mast, aztan aug. vegen talan megint fertod, addigra tan vegeznek anyukamek a hazfelujitassal. kb. ennyi. meg aliz megy juni vegen visegradra eg kezmuves taborba, ez ott alvos, az ovonenije csinalja, de nemcsak nekik, hanem orszagos szinten...hat izgalmas lesz otthagyni.

ja. az egyik legjobb baratnom eskuvoje is seregelyesen volt a kastelyban:-) (7 eve!!!)

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Kora nem kövezünk meg! :lol: Mindenki másképpen gondolkodik és másra vágyik. Egyébként ha belegondolok abba,hogy újra vizsgálatok, szülés, fájdalmak...és nem is tudom hogyan lesz télen amikor itt lesz velem egy újszülött + Eszti, aki 2 éves lesz és vinni kell ki és menni,menni,menni...jaj-jaaaaj!!de megoldjuk, hiszen akkor az lesz természetes,csak most még belegondolni :shock:
Nem vagyok rosszul és nincs hányingerem, sőt nagyon jó az étvágyam! (nagyon remélem,h ez így is marad!!)

Két év lesz a korkülönbség, ami szerintem tök jó! Az eleje bizti nehéz lesz, de utána már jól fognak tudni együtt játszani (remélem).

Orsi,Esztit nem vittük az esküvőre, mert messze volt és este 6-kor kezdődött. Könnyebb volt nélküle,meg neki is jobb volt most. Volt táncház, ahol néptáncot tanítottak nagyon jó élő zenére, nagyon élveztük!! Viszont ti ott is alhattok, így Kolos is pihenhet,ha már fáradt.

Momoska, akkor arra a kutyusra nagyon kell vigyázni! Eszti nem ragaszkodik egyetlen állatkájához sem. Van egy kutya az ő ágyában is, azt szereti,de nem foglalkoztatja különösebben.. arra gondoltunk,veszünk neki egy elmo plüsst és azzal fogjuk leszoktatni az ölben altatásról. Az a kedvenc mesefigurája és csak az ágyban kapná meg alváskor..már nem fogom sokáig bírni cipelni a kisasszonyt! bár elalszik úgy is, ha lefekszünk a szobájában a földre és ő vagy rámfekszik vagy mellém és átölel. csak ebből a pózból nehéz őt felvenni és betenni az ágyába. Na mind1, megpróbáljuk elmot, csak amit eddig néztem horror árakon voltak! nem tudom mért! :?

Csürci, hogy adjam oda a ruhát?

Timi
KépKép
Kép
verti

aliz utan en sem tudtam elkepzelni meg egy kislurkot sokaig. egyreszt aliz elege ketemberes gyerek volt, bar aludt-evett-jolviselkedett, masreszt olyan nehez volt elkepzelni, hogy meg egyet lehet ugyanugy szeretni (ez be is bizonyosodott, hogy UGYANUGY nem lehet!). tulkeppen en egy gyerekkel is el tudtam volna kepzelni az eletemet, bar olyan eletteli volt, mikor tobbgyerekes csaladokat lattam gyerekprogramokon, kicsit szegenyesebbnek tunt az egy gyerek...de aliz 2 eves kora ota testverrol beszel, folyamatosan, tulkeppen o beszelt ra minket, s mikor kb. 2 es fel lett, mar el is tudta kepzelni. ket gyerekkel meg nem erzem nehezebbnek a letet egyaltalan, borisz siman jott velem januarban, mikor 5 hetes volt az oviba:-)
borisz mellett siman be lehetne vallalni meg egy kiskolkot, de 3 gyerek sosem volt elottem mintakent, mindig ugy gondoltam, nem hiaba van ket keze az embernek, es ket szuloje a kolkoknek:-) ugyhogy igy most kettovel kerek...:-) s nem nehezebb! (bar 5 ev kulonbseg mas azert), majd akkor lesz nehezebb, ha megyek dolgozni, az apja is, boriszt bolcsibe kell vinni, s ugye oda 9 elott csak nem vinnem be (aliz 10re jart:-)), alizt meg teljesen mashova suliba, de mar 3/4 8ra. brrr!!!!!!!!!!! inkabb bele se gondolok.

Kép
Kép
momoska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?