Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy kéréssel fordulok hozzátok.
http://tv2.hu/Cikkek/2009-05-05-az_ugy
Kérlek benneteket, hogy nézzétek meg a belinkelt oldalt és szavazzatok, mert nagyon megérdemelnék a támogatást. Előre is köszönöm!
Mindenkinek szép napot kiivánok! Amint lesz elegendő időm, jövök.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Gabesz - nem mondod, hogy békéscsabai vagy? Én is Békésből származom, Tótkomlósról :)

dytke

Lányok, akiknek nagyobb gyereke van... Ti miben adtok napközben inni a gyereknek?
Mert Lillu tud üvegből, pohárból, kulacsból inni gond nélkül... de egyedül csak csőrös pohárral lehet hagyni, mert a többiből játék közben kilocsolja :oops: :roll: Ő nagyon kis szomjas folyamatosan, az nem elég neki, ha csak mindig megkínálom... Nem nagy ő már a csőrös pohárhoz? vagy hagyjam neki nyugodtan?

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi: Zsófi pohárból iszik, ha vizet, akkor az ki van neki téve, néha kiönti, de az nem izgat, mert csak víz, ha teát iszik, akkor azt meg kéri. Ő is sokatr iszik, de mindig jön és szól, ha szomjas.
Vendég

Sziasztok!

Isten éltesse Janát! Csodaszép kiscsaj!

Márti, köszönöm a tanácsokat, az említett szerekből ugyan nem volt itthon, de ezekről eszembe jutott a Ca-Kid, ami volt, s mivel a szemcsepp nem használt, tegnap már ezt adtuk Rózának. Szerintem valamivel jobb lett neki, így ma mégsem megyünk vissza a dokihoz, kivárjuk a holnapot...

dytke, Rózának sem jött még ki a két felső foga, de szerencsére még tart a pihenőidőnk, elég jól alszik éjjel, de egyszer csak újra neki fognak lódulni azok a fogak...

Én mostanában újra a nappali altatásokkal küzdök, meg az etetéssel. Sokszor teljesen kimerülök attól, hogy még mindig úgy alszik el, mintha nyúznám, küzd, de utána meg alszik napi kétszer egy órát. A kaja meg, mostanában van, hogy egyszerűen csak kifolyatja a kaját, illetve kiprüszköli. Plusz, általában csak akkor eszik, ha molyolhat közben valami játékkal, de ha elunja elhajítja, van, hogy falatonként kell lehajolnom játékért. Ez életkori dolog lehet, vagy elszúrtam valamit? :)

Kép
Kép
szalamandra

Janának mi is boldog szülinapot kívánunk :lol:

Panndi, neked meg köszi az itatás választ :D

KépKép

KépKép
beneildi

Szalamandra,
Pálmi pár napja csak napi fél órát alszik :shock: már napközben.

Az etetés se megy gördülékenyen, pár falat után elveszti az érdeklődését, ilyenkor én is próbálom valamivel lefoglalni. Meg itatom is közben, hátha úgy jobban csúszik. Sokszor beletüsszent pont mikor épp tenném a szájába a pürét és szétrepül mindenfelé... :? Meg persze matat a szájában a kezével és utána szétkeni magán meg a széken... szóval én már nem is küzdök előkével, úgyis csurom trutyi lesz :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika, Levi is ilyeneket csinál. Mikor már unja az evést akkor belenyúl a szájába össze vissza keni mindenhova :D

Ma sikerült megvennem a humana tejmentes almapépet. Este fog debütálni, remélem sikeres lesz és ha azért nem alussza végig az éjszakát mert hamar megéhezik akkor segíteni fog. :D

anitapo20

Anita, akkor este drukkolunk! :)
Mi Mildibé Szép álmokat tápszert használunk vacsiként, és bevált! Rizspehellyel dúsított, attól laktató. De biztos az almapép is jó lesz!

Kép

Kép
sz.veronika

Szalamandra - én már az elején úgy kezdtem etetni Ambit, hogy a két kezében játék volt, mert különben kapkodott a kanálért. Aztán mikor kijöttek a fogak és evett rendesen, akkor nem kellett játék. Most megint nem eszünk (illetve csak két hétig ettünk rendesen) és ha néha-néha mégis, nekünk is kell játék, vagy valami néznivaló (néha a teraszon etetem, mert akkor lekötik a járókelők). Amikor unja a kajálást ő is direkt lehajigálja a játékot, de sokszor véletlenül ejti le, ilyenkor felveszem. Ha szándékosan dobálja, akkor nem veszem fel. Ilyenkor már mindent csapkod, kiveri a kanalat a kezemből.
Napközben minden nap máshogyan alszunk. Néha alszik délelőtt fél órát, egy órát. Máskor meg nem alszik csak dél körül. Én most totál ki vagyok emiatt lelkileg. Nem tudom én rontom-e el a dolgokat, vagy ő egyszerűen ilyen. De nem telik el nap anélkül, hogy ki ne borulnék, ne bőgnék emiatt. Meg a lelkifurdalás miatt, meg amiatt, hogy nem vagyok jó anya, feleség, folyton nyavalygok.

Betty - Szabi nagyon ügyes, hogy már mászik! Gratula! És a fogakhoz is! Ambi csak 3 hete mászik, igaz előtte kúszott és mindenhová eljutott.

Képzeljétek. Ambi egyedül iszik csőrös pohárból. Olyan kis ügyes. Ha nem szomjas, akkor ellöki a kezem, ha kínálom, de amúgy sokszor iszik. Vizet. Más nem is kell neki. Jó lenne, ha enne is :(

dytke

Veronika, köszönjük! Most alszik már másfél órája egyhuzamban! :D Gyorsan el is intéztem a maradék házimunkámat! :wink: :D

Az előbb el felejtettem írni lehet, hogy Levi már fel akar állni, mert az elmúlt egy hétben azt műveli, hogy ül az ölemben, hátradől, kinyújtja a lábát egyenesre, megfeszíti magát (olyan mitha hídba akarna menni) Ezt addig csinálja míg már inkább felemelem és olyankor próbál megállni a lábán, Persze nem megy neki, mert mindig a lábujján akar megállni. És fogom is a hóna alatt közben.
Az a fura, hogy ülni viszont még nem tud biztosan egyedül. Van, hogy majd ki tekeredik a kezemből ilyenkor szoktam neki csak segíteni. De nem erőltetem, viszont megakadályozni sem tudom :wink: :lol:

anitapo20

Sziasztok!

Janának nagyon boldog szülinapot kívánok én is.

Ma elkezdődött a műtét előtti orvoshoz járás, már csak 2 hetem van. :?

Dytke
Nagyon ügyes Ambi! Evéssel kapcsolatban, hátha jobb lesz az étvágya ha már itt lesznek a finom gyümölcsök. Már van meggy és cseresznye.

Tényleg lányok! Nem kell valakinek cseresznye? Apósom azt mondta kiírja a kapura hogy szedd magad cseresznyéből annyi van rajta.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Az etetéssel kapcsolatban mintha magunkat látnám! Petinek is kell valami játék közben, kalimpál, belekeni a szemébe a kaját, üvölt, ha letörlöm, nyúlkál a szájában, beszél közben. Nálunk most 30 fok volt ma a lakásban, így egy szál pelusban hentergett, így legalább csak letöröltem utána a popsikendővel. :lol:
Viszont találtam egy csodadszert, ami minden ruhából kiszedi a foltokat, és olcsó. :lol: Úgyhogy legalább áztatnom nem kell. :lol:

Szorítsatok holnap a malackámnak, mert műtik (negyedjére, de reméljük, utoljára) A laboreredményei jók lettek, szerencsére szervi baja nem lett. Remélem, ezután végre enni fog, mert ez, hogy minden nap 3x fél-1 órát kell etetni, így Peti mellett, az építkezés végefele, amikor mindig rohangálni kell valamiért, hát elég fárasztó. (és soha ne vegyetek a gyerekeiteknek tengerimalacot!!!! :oops: Hacsak nincs sok felesleges pénzetek, és szabadidőtök)

Tündi: Hogy lehet pénzt küldeni? Azt hiszem, az én telefonomon le vannak tiltva központilag az emelt díjas sms-ek. :cry: Máshogy nem lehet?

Susy: Nagyon szorítok Neked, hogy minden rendben legyen! Miért kell orvoshoz járni? Miket fognak nézni?

Képzeljétek, Peti már nagyon gyorsan tud kúszni, úgy, mint egy kommandós. Szerintem nemsokára mászni is fog, mert néha úgy belendül, hogy a hasa le se ér, a térdén, meg a könyökén kúszik. Meg ha felültetjük (ritkán), már egy ideig megül támaszték nélkül is. És mostanában imádja a nagy labdákat. Olyan jókat nevet, ha labdázunk vele. Odalökjük, Ő meg elgurítja, vagy próbálja, és tiszta boldog, ha visszalökjük. :lol: Meg mostanában érdekes dolgokat gagyog a gögögö gagaga mellett mondja, hogy anja (de gondolom, még nem tudatos), meg neeee, deeeee.... És ami érdekes, hogy az anját akkor mondja, ha pityorog, hogy vegyem fel, vagy éhes, esetleg fáradt.
Már megért dolgokat is. Pl. tudja, hogy a "még egyszer?" azt jelenti, hogy még egy kört játszunk, így ha megkérdezzük tőle, már nevet. :lol: Hihetetlen, hogy hirtelen mennyit fejlődött pár hét alatt! :lol: 8) Úgy imádom! :D

De úgy olvasom, hogy Pálmi és Levi is egyre ügyesebb! (mámint Ők közel egyidősek). Vajon mi lehet Barnussal, és Diussal? :?

Kép

Kép
nikuc

Jajj, valamit el is felejtettem, de ezt még muszáj elmesélnem, mert olyan édes! :lol:
A fényképezőgépünk pirosan világít fókuszálás közben, ha vakuzni fog. Peti már tudja, hogy fényképezünk, és villanni fog, így ha meglátja a fényképezőgépet, és hogy világít, akkor ránéz, vigyorog, de közben kicsit hunyorog is, hogy mikor fog villanni. :lol: Így könnyű róla jó képeket csinálni! :lol: :lol:

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Nikuc
Mindenről friss lelet kell, vérvétel, ekg ilyenek. Tegnap tüdőgondozóba voltam, arról is kell. Ez van.

Jó a fényképezős sztori, Kristóf ha meglátja, hogy le akarom kapni akkor rögtön elindul a gép felé, róla nehéz képet csinálni. :)

Kép
Kép
susytunder

Veronika- Kristóf mintha csak meghallotta volna hogy a múltkor mondtad hogy Pálmi evés közben nem csak a kezét hanem a lábát is beveszi a szájába evés közben. Tegnap Kristóf is ezzel szórakoztatott, úgyhogy ma már nemcsak nadrág hanem zokni nélkül fogunk enni.

Anita-Kristóf is csinálja ezt mint Levi, néha azért sikerül a talprára állnia. Kristóf ha fekszik a hátán akkor is szokott "hidazni" ez nála egyértelmű hogy " na anya most már vegyél fel" felszólítás.:))

Ültetéssel kapcsolatban segítsetek légyszi. Ugye elvileg az van hogy ha a baba egyedül nem tud még ülni ne ültessük de mit csináljak ha Kristóf az ölemben és a pihenőszékében is folyamatosan húzza magát egyenesbe és nem akar hátra dőlni. Már elég rég óta csinálja ezt. Hagyjam mert ez már próbálkozás az üléshez vagy nem??

Susy- kitartást a vizsgálatokhoz és szorítok majd a műtéthez.

Kép

Kép
tüni75

Sziasztok!

Köszi mindenkinek Jana nevében a köszöntést! Bár nem ezért írtam, csak emlékszem, tavaly is tettem fel szülinapos képet, és gondoltam, most is. :)

Ildi!
Jana még van hogy néha az aventes magic cup-ból iszik, minden másból tud egyébként, csak gondoltam, ezt a legegyszerűbb játszótérre elvinni. Lehet, hogy nekem is le kéne szoktatnom róla? Lesz valami hátránya belőle?

Susy!
Hol lehet szedni azt a cseresznyét? Adél nagyon rákattant és Jana is szereti. :) Engem érdekelne, még pénzért is!

Kép
Kép
kincsesi

Beneildi

Isten éltesse Lillut 2. születésnapja alkalmából!!!

Kép

Kincsesi
Maglódon. Most érik, rengeteg van rajta.

Kép
Kép
susytunder

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT LILLUNAK!!!!!

anitapo20

Na akkor képek :lol:

Mivel még nem ülhet, de kukucskálni szeretne a kocsiból, ezt alkottam neki ma:

Kép

Egyedül iszom a csőrös pohárból!
Kép

Apa hasán:
Kép

TIGRIS! :)
Kép
Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Az utóbbi tigrises ugráló, tudom, hogy ezt sem szabadna még, mivel nem ülhet, meg a bébikomphoz hasonlóan csak keveset szabad amúgy is, csak 2-3 percet van benne napi 2-szer.

De mivel a lábát egyáltalán nem használja, gondoltam ebben tudja erősíteni.

Kép

Kép
sz.veronika

Boldog szülinapot Lillunak! :)

Nikuc,
nagyon cuki lehet Peti :)

Tüni,
üdv a klubban :) Remélem őszig megtanulnak valamennyire enni, mert csak nyáron lehet levetkőztetni az evéshez! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc- megírod majd hogy mivel mosol ami kihozza a gyümölcsfoltokat?? Mi az a csodaszer??

Kép

Kép
tüni75

Lilla köszöni nagyon a köszöntéseket! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Tüni
Én vanish szappant használok, még a barack is kijön vele.

Ildi
Lesz buli? Mit kap Lillu?

Kép
Kép
susytunder

Susy, igen lesz még és volt is buli, ha Apa leszedi nekem a képeket kicsinyítek is párat Nektek :lol:
Ajándékot rengeteget kapott, most a fűnyíró és Boribon utcsó hiányzó darabja a favorit Lillunál.

Viszont most jön egy nem topikba vágó, de számomra nagyon fontos kérdés. Ha van köztetek olyan könyvelő, aki tudna nekem pár infót adni gyes melletti vállalkozás kérdésében örömmel venném, ha egy privát levélben néhány kérdést feltehetnék Neki. Már felhajtottam magamnak egy könyvelőt, este tudok vele beszélni, de nagyon szeretném több megvilágításból is átlátni a helyzetem. SZóval esetleg tud valaki segíteni? a munkára, amit felajánlottak keddig kell választ adnom, addig képbe kellene kerülnöm, hogy mit vállalok :wink: Ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönném.

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi

Nekem van könyvelőm, mert van egy vállalkozásunk, esetleg tudok segíteni. :roll:

Kép
Kép
susytunder

A foltokra a Dm-es folttisztítót használom. Olyasmi a doboza, mint az Oxiaction-nek, de sokkal olcsóbb. Ha nagyon erős a folt, rászórom, és úgy dobom be a gépbe, de általában csak a gép mosóporadagolójába teszek a por mellé két mérőkanállal.
Volt olyan nadrágom, amire fogalmam sincs, mi cseppent, áztattam, mostam, próbáltam Vanish szapannal, abban is áztattam, volt hogy egy hétig csak cserélgettem a vizet, sikáltam, nem jött ki. Most eszembe jutott, tettem a foltra, kicsit áztattam, olyan 1 órát, és bedobtam a mosógépbe. El se hittem, de a foltnak nyoma sincs! :shock:

De édes Pálmi ebben az ugrálóban! Szerintem ha egy kicsit benne van, biztos nem árt neki! :D Olyan édes kiscipője van! (nemigazzság.. a lányoknak olyan szépeket lehet kapni, fiúknak meg nincs semmi normális fazon :lol: )

Boldog születésnapot Lillunak! :D

Susy: Most már nem szoptatsz? Tüdőszűrőre lehet menni szoptatás közben is? Mert én szeretnék menni, de így nem merek.

Kép

Kép
nikuc

nikuc: én augusztusban voltam tüdőszűrésen, Fruzsi a hasamban volt, de nem tudtam még :? Szerencsére nem lett baj. Azt nem tudom, szoptatásra milyen hatással van :roll:
Vendég

a legjobb folteltávolító a nap :)

Susy - van a fagyóban meggy, sárgadinnye, sütőtök, gesztenye, de nem kell. most csak bébiételt eszik, csak gyümölcsöt. tegnap megevett majdnem egy egész üveggel uzsira. :)

dytke

Sziasztok!

Jó sokat kellet viszaolvasnom és ez 2 napomba került. :?

Szóval utolag is boldog szülinapot a szülanaposoknak!

Már nem emlékszem hogy kik raktak fel képeket, de minden gyerköc csodaszép és nagyon ügyes!

Aztán képzeljétek egy ismerősünk kis fia 1 éves múlt néhány hónapja és a hétvégén kimászott/esett a normál szabvány méretű kiságyából, szerencsére semmi baja nem lett és még sírni se nagyon sirt (strapás kis gyerköc), de rémisztő volt a tudat, hogy miket dudnak produkálni néhány másodperc alatt! Aztán a párom sokat rágodott rajta, mert Alexander kiságy nem túl strapabíró mert csak úgy kaptuk valahonnan és hiába volt újj már több éves és nagyon kilengett alatt meg a karjait is a rács fölé tudta már rakni egy kis tornával és féltünk, hogy nemessen ki majd esetleg ő is. Így hétfőn elrohantunk a Váci úti brendonba, mert a neten kinézett valami olcsó ágyat. Aztán persze amit kinézett ki volt fogyva :? , de nem bánom, mert így egy sokkal jobbra tudtam rábeszélni! :D Ez nagyobb 70x140 és jó mély meg átalakítható majd ifjúsági ággyá és csak 30.000.- volt ami szerintem nem rossz :wink: ha valaki kiváncsi rá: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Persze nem volt egyszrű döntés mert a párom február közepe óta munkanélküli :cry: és így csak hitekártyával tudtuk megvenni, de Alexander imádja és mostmár biztonságban tudhatom az ágyába. :o
És képzeljétek lehet, hogy végre Alexander is beáll a fogas babák körébe :D alul mintha látszodna valami 2 napja és ami meglepő nem hisztis szépen eszik és és alszik is napközben ami nálunk nagy szó! :lol: Most úgy tünk kezdünk beállni a éjjeli 2x-i kelésre és már lazán eszik 200 - 250g-okat gyümiből és fözelékből is :D mondjuk ez még mindig csak napi 2 evés anyatejen kívül, de haladás és megkostoltattam vele a zsemle belsejét tegnap amikor töltött zsemlét csináltuk a nyagyival. És majdnem megette az 1-ik belsejét, pedig elötte megevett 1 jó adag fözeléket és még ivott is szépen. :shock: csak néztem hova fér bele ennyi kaja... :wink: Egyébként Alexander szépen eszik mert nem hagyom maszatolni :oops: élből letörlöm róla... És még eszembe se jutott a játékos trükk majd lehet, hogy kipróbálom!
Tudom, hogy akartam még valamit írni, de már nem emlékszem :oops: na mind 1 :wink:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Nikuc
Nem szoptatok már, 9 hónapos kora után nem akart szopizni Kristóf, fejtem, de hamar elapadt a tejcsi. De nem csináltak most röntgen felvételt csak a márciusi leletért mentem.

Kép
Kép
susytunder

Panndi,
akartam már kérdezni, hogy hogy bírja Zsófi a babázást? Én nagyon aggódom, hogy Pálmikámat ne viselje meg majd az új baba...

Nikuc,
na akkor én is beszerzek egy ilyen folttisztítót, mert bizonyos kaják sárga színe még 90 fokon se jött ki...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziazstok lányok, nemsokára itt a 2. szám, és vannak hozzá kérdéseim is. :)

Ha van egy kis időtök és kedvetek, az alábbi címre küldjétek el. :)

1. Te hogyan készültél a szülésre? Mit vártál? Mire készültél? Eltervezted-e, mi fog veled történni? Ki segített a felkészülésben? Mire lett volna még szükséged?

2. Te Hogyan küzdesz meg a kérdéssel, hogy Jó anya vagy-e? Milyen kételyek merülnek fel benned, és ki, hogyan tud megnyugtatni? Mi/ki lehet ebben igazán a segítségedre?

3. Te Hogyan tudtad enyhíteni babád hasfájást? A te babád hasfájós volt? Mennyi ideig tartott a hasfájósság? Mi volt az a mód, ami nektek bevált a hasfájás kezelésére; akár teljesen, akár csak részlegesen? Próbáltatok-e vény nélkül kapható gyógyszereket? Ha igen: Melyik vált be nektek?

4. Te Hogyan küzdöttél meg az altatás nehézségeivel? Volt-e olyan periódus, amikor rosszul aludt a gyermeked? Kiderült, hogy miért? Volt rá valami megoldásotok? Hogyan tudtátok elfogadni és átvészelni ezt az időszakot?

5. Te Hogyan kirándulsz a babával? Szoktatok kirándulni? Mivel mentek? Babakocsival, kenguruval, kendővel, háti hordozóval? Merre mentek? Mennyire változott meg kirándulási szokásotok a baba érkezésével?

6. Te Hogyan érzed magad a játszótéren? Szerinted kinek van a játszótérre szüksége, neked, vagy a gyerekeknek? Szívesen mentek játszótérre? Vannak barátok/ismerősök a játszótérről?

7. Te Hogyan szeretnéd idegen nyelvekre taníttatni a gyerekedet? Te magad beszélsz hozzá valamilyen idegen nyelven, vagy majd nyelvtanárra bízod? Mikortól szeretnéd, ha idegen nyelven is "tanulna" a gyereked?

tunde.mike@tehogyan.hu

mtunde

veronika: Zsófi remekül viseli :) Picit nehéz, mert amúgyis nem-korszakát éli, de Fruzsit szereti, puszilgatja, simogatja, ha sír, odamegy hozzá, és mondja neki, hogy "Fuzsi, ne síjá!" :lol: Néha mutatja, hogy Fruzsit tegyem be a kiságyba, de ennyi :)
Vendég

Ja igen, ez volt az amit mondott egy barátnőm is, hogy ő azért örül a 3év korkülönbségnek, mert nem bírta volna a dackorszak mellett a másodikat :)

Mindenesetre szupi, hogy eddig viszonylag jól megy, bár még csak 3 hét telt el, reméljük később se lesz elege :)

Hogy tedd a kiságyba az mit akar jelenteni? Talán, hogy most tedd el a babát és ne vele foglakozz?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, nagyon helyes Pálmi!! :D

Nikuc, én is beszerzem azt a csodaszert!! :D :wink:

anitapo20

Vera - Pálmi nagyon édes. Az első képen mint egy kis manöken :)

Nálunk az evés előke nélkül zajlik, mert a fiatalúr nem tűri meg magán, leveszi :) de így is csak nagy ritkán van baleset a ruháján. Az elején még a lábára is tettem konyharuhát, hogy ne a ruhája legyen olyan, mert akkor folyton kalimpált, de már csak akkor, ha unja és végzett az evéssel. ja és képzeljétek, ha kanalat adok a kezébe, ő is etet engem. Már régóta csinálja, olyan édes. És ő is egyedül iszik csőrös pohárból. És már azt is tudja, hogy ha kevés van benne nem jön, akkkor hátra kell döntenie a fejét :) Tegnap pedig felállt a tükör előtt. Eddig csak ott állt fel, ahol tudott kapaszkodni. De már mindenhol. Imád az asztal alatt molyolni is. Szinte mindig ott van, leül -feláll :) De felső fogai még nincsenek. Ma voltunk tanácsadáson, egy cm-t se nőtt és 10 g-ot hízott. De nem aggódom, mert sokat szopizik, újabban gyümölcsöt eszik (tegnap uzsira majdnem egy egész üveggel) és rengeteget mozog. A dokinő is azt mondta, hogy jól néz ki :)

dytke

Először is köszönöm lányok a támogatást ! Tényleg jó, hogy van kinek elmondani .
Úgy néz ki ha baj van akkor nagy!
Odáig jutottunk, hogy elválunk. Úgy tűnik sem a tavalyi sem az idei nem az én évem :) Na, azt hiszem, most tényleg keserű lettem. De más is túlélt már hasonló helyzetet.

Szépek a babák !!!!!!

Védőnőnk sem egy főnyeremény, olyan 24-25 lehet és gyereke sincs, ergo tapasztalata sem. Az más, hogy könyvből megtanulta, olyannak jobban hiszek akit az élet tanított ! Úgyhogy majd tájékozódom tőletek ;)

Kép

NIKI
nini.n

veronika: valószínű azt jelenti, pedig amikor ezt mutatja, akkor is vele foglalkozom. Remekül tudok már labdázni, legozni, olvasni, építőkockázni Fruzsival a kezemben is. Sőt, van, hogy mindkét gyerek az ölemben alszik el :lol:
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek csoda történt alvásilag és evésileg is :D Tegnap rengeteget evett Alexander 4x is hajlandó volt enni evett sok gyümit, fözeléket és este fürdés elött kiflit is + az elengethetetlen anyatejcsi :lol: . Aztán este 9-10 körül elaludt és habár éjjfél körül fölriadt most kivételesen gondoltam megprobálom visszaringatni és sikerült vagyis lehet nem is szokot éhes lenni, csak én tömöm belé éjjel :oops: , de ami jó a dologban hogy csak 5:16-kor kelt reggel :lol:
Aztán akartam írni, hogy kedden voltunk méreckedni akkor 7320g és 69cm-t mértünk ami érdekes mert már lassan 1,5 hónapja nem nő 1cm-t se. Sőt eddig 70cm-t mértünk így kevesebb mint 2 hete, de legalább hízott 100g-ot :) mondjuk mondják, hogy nem húzta ki rendesen a védőnő, de mindig ő méri és én se tudtam jobban kegyenesíteni :roll: szóval érdekes.
Ilyen korban még nincs dackorszak úgye lányok, mert hetek óta az a mániája, hogy mindenre "nem", meg "neee" meg "de ne" és a "te vagy anya ne/nem!" és a "de de de de"- Szerintem nagyon édesen mondja csak folyton elentkezik... :lol: :wink:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Jut eszembe a párom mondta, hogy végre fogyni szeretne amit már évek óta súlykolok mert porckorong kopás van a gerincében és a túlsúly miatt néha magas a vérnyomása is meg úgy egyébként is. A lényeg kéne nekem valami oldal vagy receptek diétás kajákkal ahonann ötleteket szerezhetnék. Tudtok segíteni mert nem nagyon találtam :(

És elhagytuk a narancsot 1 éves koráig mi is, habár 4 hónapig kapta rendszeresen mert nem tudtam, hogy nem jó :oops:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Zsófi is mindig letépte magáról az előkét, de mi nem hagytuk: kivettük az etetőszékből, és mondtuk neki, hogy előke nélkül nincs kaja. Hamar megtanulta :wink: Most már ha beül, mondja, hogy nyaka, és kéri az előkét :lol:
Vendég

de van jó hír is, Márk utánozza a szavakat, kb 1 hete... mondom neki mindig, hogy, baba, apa...ő tátog mint egy hal, majd megpróbálja kiejteni...zömmel sikerül, de van, hogy csak anyit mond: blaaa-bla-blaaa :)

Kép

NIKI
nini.n

Na, hoppon maradtunk :( Mentünk volna át ma egy egyéves kislányhoz, de lemondtak, pedig már itt állunk összekészülve és annyira mehetnékem van, meg Pálmi is uncsizik itthon, tökre örültem, hogy megyünk egy másik babához és lesz neki valami érdekes :( hhhhhhhhh Nem unatkozik valaki? :) Bárhova szívesen elmegyünk Bp-en

Kép

Kép
sz.veronika

Most végre elaludt, úgy örülök, hogy nem nyüglődik végre :)

Nini,
sajnálom az eseményeket... nincs semmi remény? Mi a baja a párodnak? Cuki lehet Márk ahogy mondja a szavakat :) Pálmi még pár hetesen mondogatott egy "apu"-ra hasonlító szót, akkoriban az apja megállás nélkül ezt mondogatta neki :) De azóta viszont semmi, mostanság csak berreg :)

Panndi,
nagyon jól taktikáztál az előkével :lol: na ezt akkor majd én is megpróbálom :)

Liliommanó,
nem tudom, hogy ha kapta 4 hónapon át, akkor már nem mindegy-e?... majd itt a szakértők megmondják :)

Dytke,
10g hízás? Az nem sok :D Pálmi most hirtelen 6-ról 7 hónapos korára hízott 400 grammot és 4 cm-t! Még a gyógytornász is megjegyezte, hogy láthatóan nagyobb lett! Persze előtte meg ő se nagyon hízott, és azóta se :) Volt egy jó hónapunk :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok,
most olvastam egy cikket a kötődésről, egy másik fórumon linkelték be, nagyon elgondolkodtató:

http://www.kotodes.hu/kotodesrol

Ezek alapján már el fogom tudni magyarázni miért nem jó, ha nem reagálunk a gyerek igényeire

Kép

Kép
sz.veronika

Szerintem ez elég egyértelmű. Mármint a kötődéses dolog. Ismerek olyan anyukát, aki hagyta bőgni a gyereket, sose foglalkozott vele. Most 20 éves, és tényleg nem tiszteli a szüleit, nincsenek igazán barátai se, csak a gép előtt ül egész nap. :shock:

Nini: Nincs már remény a békülésre? Még egy próbálkozás? Remélem, elássátok a csatabárdot! Márkó nagyon ügyes. Peti még semmi ilyet nem csinál, és anyukámat most kérdeztem, azt mondta, hogy egy évesen még csak 1-2 szót mondtunk, és a barátnőm kisfia is!

Kép

Kép
nikuc

Vera - gondolom azért nem hízik, mert megállás nélkül mozog. Eddig sem tétlenül ült, de mióta feláll, meg mászik többet is mozog. Pedig azt hittem, hogy már nincs annál több, ami előtte volt :)

Nini - nincs más választás, csak a válás? Márkóért megérné megpróbálni úja nem? Bár nem tudom mi a baj nálatok, de nem tudjátok megbeszélni? Kicsit lehiggadni, átbeszélni és tiszta lappal folytatni? Remélem legközelebb jobb hírekkel jössz!!!

Liliommanó - örülök, hogy Alex ügyesen eszik
Lehet van vaami a levegőben, mert én is zabálok, (5-6 szelet kenyére vacsira, terhesség előtt 1-et is alig bírtam lenyomni a torkomon, nem voltam éhes), apa is folyton enne és pár napja Ambi is eszik 10óraira és uszira gyümölcsöt. Főzelék nem kell, de tegnapelőtt majdnem egy üveg, tegnap fél üveg volt az adag uszira. Sajna csak üvegeset eszik, de legalább eszik :)

dytke

Nini
Ez komoly? :shock:
Egyetértek Dytkével, bár nem akarok beleszólni.

Mi ma oltáson voltunk, rengetegen voltak, kint várakoztunk, hogy egyáltalán beférjünk, Kristóf már nem maradt meg a babakocsiban, sétáltunk, és egy olyat esett, hogy felhasadt a felső ajka, ömlött a szájából a vér. Fehér felső volt rajtam, tiszta vér lettem, mindenki bámult rám. Jól feldagadt a szája, de más gond nincs szerencsére. De ha látnátok a térdét. Az én gyerekem egy percre meg nem áll, folyton esik, van le van ütve a térde, vagy kék folt az egész lába.
Azt hiszem nekem is szükségem lesz arra a folt tisztítóra. :wink:

Panndi
Jó, hogy Zsófi ilyen édes a kistesóval. :)

Van reggelente a tv- ben a babavilág című műsor, nem tudom szokta e valaki nézni. Minap az volt benne, hogy a kis korkülönbség nem is olyan jó. A nagyobb féltékeny lehet, de elfoljthat érzéseket is magában, ami nagyobb korában fog megnyilvánulni. :roll:
2-3 évet mondtak ideálisnak. Hát nem tudom.

Nekem ma egész nap péntek érzésem van. :)

Dius? Merre van?

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?