Sziasztok,
ma voltam a 2. NST-n, minden OK, méhösszehúzódásnak nyoma sincs. Holnap kezdem a 38. hetet. Úgy érzem Luca még bent marad 2 hétig, remélem, hogy legkésőbb a 40. hét elején kibújik.
Egyébként remekül vagyunk, csak ez a hülye gyomorsavas probléma zavar, ami ráadásul nálam úgy jelentkezik, hogy gyomorsav nincs, csak levegőbuborékok törnek fel a nyelőcsövemben és azok fojtogatnak folyamatosan....éjjel időnként fel kell üljek, hogy távozzon a levegő, mert annyira fullasztó, rossz érzés....a másik, hogy az éjjeli pisilések száma ismét felszaporodott, 2 óránként kelek, mint anno a terhesség elején.
De legalább edzek a közeljövőre. Csak később majd nem tudok visszabotorkálni csukott szemmel az ágyamba, lesz még "egy kis" plusz feladatom....
Fruzsa, a kórházban ma én is láttam a kiírást: kizárólag 300 napnál NEM régebbi házassági kivonatot fogadnak el, és kell nekik az anyuka+apuka személyi igazolványa+lakcímkártyája+TAJ kártyája is. A születési anyakönyvi kivonatot meg a X. kerületben a Szent László téri hivatalban adják ki, ez szintén ki volt írva.
Szülészcsajt ma megkérdeztem én is: szőlőcukor, mentes víz, csoki mehet, más nem. Én azt is megkérdeztem, hogy muszáj-e hálóingben flangálni odabent abban a pár napban, esetleg felvehetek-e sima pántos trikót egy kényelmes bő nadrággal, vagy pizsama alsóval, mert speciel én soha nem hordok hálóinget mivel utálom, viszont a szoptatós melltartó fölé egy sima trikót is fel lehet venni.
Válasz: bármit felvehetsz ami neked kényelmes és praktikus, semmiért nem szólnak, a szülészeten bármit megengednek.
TB kártya nélkül nincs GYÁS és a többi, tehát jobb ha apuka elmegy személyesen a Teve utcába, frissen szült barátnőm azt mondta, hogy egész gyorsan el lehet intézni személyesen, megéri bemenni.
Én majd adok a férjemnek meghatalmazást, mert azt kérheti az ügyintéző, és ha épp olyat fogsz ki, meghatalmazás hiányában nem adja ki a TAJ kártyát...ezt szintén barinő mondta.
Kérdés: most hogy itt a nyár, és jönnek majd a 40 fokos melegek, ti mivel fogjátok kenni a baba bőrét? Nyilván nem napoztatni szeretném a gyereket, de én még árnyékban is bekenem, jobb a biztonság!
Van aki csakis a BIO naptejre esküszik, mondván a kifejezetten gyerek naptejekben is vannak olyan összetevők, amik nem természetes anyagok....én Biodermát használok, gondoltam abból veszek egy 50-es KID naptejet.
Vagy majd kérdezzem meg a dokinőt h ő mit javasol?
Szép napot,
Rita