Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon eltűntem, de sajna az építkezés meg a két csaj mellett lehetetlen a gép elé ülnömKép
Üdv minden új kismaminak és kellemes gömbölyödéstKép

Látom, szóba került az a marha megbízható AFP. Nekem az első két gyerekkel minden oké volt, aztán most beütött a frász, mert az alsó határ jött ki (0,8), a doki meg elkezdett azon filózni, hogy mégis csak 34 leszek az idén, szóval talán van alapjaKép Viszont nekem senki nem segít a két lányom ellátásában, így egy magzatvíz vizsgálat után nulla pihenéssel akár egy egészséges babát is simán elveszthetek, ezért én maradtam a 3D-s UH-nál. Két orvos is megnyugatott, hogy semmi gond, a baba makkegészséges, remélem, nekik van igazukKép

Utazás: ha ez valakit vígasztal a nagy fővárosban, a vidéki magyar ember se jobbKép Én tavaly sokat vonatoztam pocakosan és 37 hetesen se adta át a délutáni tömött vonaton senki a helyet, csak ide-oda taszigáltak a szűk folyosónKép Sőt, egy harmincas nő, miután a hasam kiverte a szemét, csak annyit mondott, hogy ő átadná a helyét, de a munkahelyén egész nap állt, és nagyon fáradt...inkább fogta volna be a szájátKép Mire hazaértem, olyan fájásaim voltak, hogy majdnem fordulhattam is vissza az Istvánba...Kép

Linato,
megnéztem a táblát, és rájöttem, kicsit elavult az én sorom, mióta nem jártam erreKép Közelebb kúsznék hozzád dátumilag, mert kiderült, a gyerek roppant ravaszul fogant, szóval legyen inkább szept. 26KépKépKép Az már tuti, hogy lányom lesz megint és most már egyedül enyém a névválasztás joga (megállapodtunk a párommal, ha már nem összpontosított eléggé, ez a büntiKép), így Emese lesz a drágám. Kérlek, ha legközelebb táblát szépítesz, javítsd ki nálam is a dolgokatKép

És akkor végül bemutatom EmesétKép:
Kép
Kép

Mennem kell, mert ébresztő vanKép

Momo

Momo
momo

Momo!

Nagyon aranyos a bébi. A másodiknál bújócskáztatok és ő volt a hunyó ?! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Momo! De jó!!! Akkor lehet, hogy egyszerre leszünk bent az IstvánbanKép Táblát javítottam, majd délután felrakom, hátha addig még lesz valakinek új adata hozzá.
linato

Linato Kép

Légyszi írd be, hogy kisfiú és Bálint. Köszi

Tegnap az UH-n minden oké volt, meg az egyéb nőgyógyászati tapival is. Mocorgott a kis drágám és folyamatosan bámult bele a monitorba.
Szépen nő, édes a pocakja. Már annyira várom, hogy megcsókolgassam neki igazából is Kép De azért még várjon csak 15-16 hetet, nem kell elsietni azt a kijövetelt Kép

Megyek holnap ellenanyagszűrésre (RH- vagyok), holnapután meg klassz kis cukros vércukor mérésre. Nekem az orvosom írt fel egy cukrot, amit a patikában kell kiváltani és ezt kell vinni a terheléses cukorra.
Brrr, előre rosszul vagyok. Nem szeretem az édességet, csak hányni ne hányjak tőle Kép

Nagyon szép, napsütéses tavaszi időt minden kismaminak és kisbabinak!

Macsek Kép Moszi Kép Szent imrések Kép
Jöttök ma tornára és előadásra?
Pussz Edit

Momo Kép
Édes a kiscsaj. gratula.

Edit
Kép

Kép
reditke

Momo nagyon édes a lányod!
Főleg, ahogy a tenyerébe bújtatja a kis fejecskéjét Kép

Tegnap a dokinál csak bókokat kaptam, de ilyeneket még a férjemtől sem soha:
"szép, hosszú méhnyak" "szép, zárt méhszáj" ...
Persze Maszatka nagyon élvezhette, mert a szívhangot azonnal lehetett hallani, ő pedig már a rendelő várójában is szüntelenül ugri-bugrizott.
Ma éjszaka rosszat álmodtam, felébredtem, ő is mocorgott, kíváncsi vagyok, hogy mikor alszik Kép
Lehet,hogy most, mert egyelőre nem rúg.

Rákérdeztem a dokinál az együttlétekkkor fellépő haskeményedésre, azt mondta, hogy lehetőség szerint kerülni kellene, mert most még nem kifejezetten hasznosak a méhösszehúzódások.
Szóval szegény férj nem volt kimondottan boldog, és egyáltalán nem vigasztalta, hogy csak azt kell elkerülni, hogy nekem orgazmusom legyen.

Vízben lubickolásra is rákérdeztem: uszi, Balcsi nem teljesen jó, szerinte akkor egy héten belül találkozunk, hogy kikezeljen a folyásból. Kádban lehet Kép Legjobb a tenger! Kismamik irány tehát a tengerekhez!
Egy hónap múlva kell újra mennem, akkor UH,lehet, hogy megtudjuk, hogy kisfiú vagy kislány.
Jövő héten pedig terheléses vércukorvizsgálat Kép
Ajánlotta, hogy vigyek citromlét magammal.

Orsoly te mikor mész?

zsófi 23.hét vége
papzso

Dino!
Köszi! Bár sokan mondják, hogy az első babát késöbb szokták érezni, de hát szerintem csak Ő lehet! Bár még ritkán érzem, de mindig ugyanaz az érzés és eddig ilyet nem éreztem! Külömben meg szerintem Ő is nagyobb, mert semmiféleképp nem a középidőbe fogant meg, hanem előbb! 11. hét elején voltam utoljára UH-n és ott is azt mondta a doki, hogy kicsit nagyobb, mint egy 11 hetes! De majd jövőhét szerdán kiderül, akkor megyek UH-ra legközelebb! Már nagyon várom!

Momo!
Annyira édes a pici, főleg a második képen ahogy takarja a kis arcát! Itt hány hetes?

Utazás: Annyira hihetetlen, hogy milyen bunkók az emberek! Komolyan mondom örülök, hogy nem dolgozok, mert tutira kikészülnék az emberek viselkedésén, főleg ha már nagyobb hasam lesz!

Mindenkinek nagyon kellemes napot!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Csengo!
Nekem a doki megszokta mondani, hogy mikor menjek, azaz eddig 6 hetente rendelt be magához.

Lau!
Én nem is mennék olyan orvoshoz szülni, aki kiköti a tarifáját. Szeretném én eldönteni, hogy mennyit adok. Persze van már némi fogalmam, hogy mennyit szoktak adni, és ha nem vagyok vele elégedett, akkor ezt csökkenteném.
Magánrendelőbe járok, így persze, azért fizetek, de szülés összegét nem szeretném, ha doki mondaná meg.

Edit!
Megfáztam, így egyelőre kihagyom a tornát. KépAz előadásra csak júniusban megyek az együttszülés c.-re.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

ReditkeKép
Gratula a kisfiúhoz!Kép Kitartás a cukorterheléshez, biztosan túléled!Kép Soraya jól van, csak nem nagyon ér rá netezni!Kép

Egcsi(a nyáriaktól)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Papzso!
Én nem értem, hogy miért mondta a dokid, hogy kerülnetek kéne az együttlétet? Én mindenhol azt olvasom, hogy ha minden rendben és ahogy írod neked szép a méhszájad, akkor egyáltalán nem kell mellőzni a szexet. Állitólag az orgazmusnál történő méhösszehúzódás csak kedvez a méh vérellátásában. Én legalábbis mindenhol ezt olvastam.
Bár nekünk is kerülni kell a konkrét együttlétet, mert többször vérezgettem, de azért az orgazmust nem szeretném elfelejteni!
De persze ha a doki ezt mondta, csak hát minden doki mást mond! Ki érti ezt?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Momo: lehangoló, amit írsz a tömegközlekedéssel kapcsolatban, meg amit én is tapasztalokKép Férjem nem is szereti, ha BKV-val jövök, amikor lehet, behoz. Nem lakunk messze a munkahelytől, csak 6-7 km, szóval megoldható.
Még két hónapig dolgozom, majd meglátjuk, a vége felé milyenek lesznek az emberek. Lehet, hogy hamarabb kénytelen leszek otthon maradni?
Nagyon aranyos a picurkádKépKép

Szülési tarifa: már a második babámat szülöm ugyanannál a dokinál, és az elsőnél sem kérdeztem meg, most sem, hogy mennyit kell adni. Adtam, amennyit gondoltam. Úgy láttam, meg is volt elégedve.
Most azért arányosan "inflálódott" ez az összeg, és így már van elképzelésem arról, hogy mennyit szeretnék neki juttatni. Hallottam nemrég mástól, hogy mennyit kér, úgy néz ki, megint egyezni fog az elgondolásunk.
Nekem nem is közölte sosem, hogy mennyiért "szül", de én sem örülnék neki, ha megtenné.

Ma nagyon aktív a kismazsolánk, nagyokat rugdos, én meg itt vigyorgok a gép előtt Kép

Szép napot mindenkinek!!

Lau
21+0
lau

Sziasztok!

Momo, nagyon édes a picurod! Kép

Edit, ma nem megyek előadásra meg tornára sem, mert a dokinál van jelenésem, remélem jól látjuk majd a kis drágámat és lehet, hogy már a lábaközötti helyzetről is kederül valami! Kép Kép
Holnap majd írd meg légyszi, hogy mondtak-e hasznos és okos dolgokat a csecsemősök.

Moszi, neked jobbulást kívánok!

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Edit Kép

itt vagyok, láttam kerestél!! Pont tegnap írtam a lányoknak a nyáriba, hogy csak benézegetni van idom a netre, annyi a munkám+költözunk az új lakásba! Szánom-bánom hutlenségem, a mailedet megnézem és fogok írni Kép Addig készítsd a beszámolót Londonról, minden érdekel Kép
Puszi,
akták_alatt_görnyedo_Soraya
Br,
Krisztina
soraya

Moszi Kép
Jobbulást!

Macsek Kép
Jegyzetelek este és holnap beszámolok. Én bízom benne, hogy jó lesz, mert végre egy téma, amiben még tök hülye vagyok (csecsemők, szoptatás stb.).

Soraya Kép
Örülök, hogy minden oké. Közben Egcsi már leadta a drótot. A mailem semmi extra, csak kérdeztem, hogy ok vagy-e!

Pussz,
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Köszi a bókokat a maca nevében isKép

Györesz,
20 hetes volt a csajszi a képenKép

Linato,
majd igyekszem, hogy együtt menjünk az Istvánba, én amúgy is a kiírás előtt 1-2 héttel már bele szoktam húzniKép

Zsófi,
én nem akarok okoskodni, de az orgazmus okozta méhösszehúzódások normális esetben nem ártanak a babának és a méhszáj állapotának sem. Miután téged össze-vissza dícsértek méhszájilag, én fölösleges aggodalmaskodásnak érzem a dolgot a dokid részéről. Gond csak akkor lenne, ha napjában több, mint 10 keményedést észlelnél, mert az már tényleg rontja a helyzetet. De ilyenkor is vannak megoldások, Mg pezsgőtabletta vagy végső esetben gyógyszer is.
Szóval szerintem azért még ne támaszd le a sarokba a párodatKép...már csak azért is jó minél későbbre tenni a szexszünetet, mert biza a szülés után még egy jó darabid nem túl aktív az anyukák többsége a férjek nem kis bánatáraKép

Lau,
én azért már kifejlesztettem némi taktikát, általában nem maradok csöndben, ha a bunkóság olyan mértékű a kedves utasok körébenKép
Ha egyébként szereted a munkádat és nem fáraszt, kár a tömegközlekedés miatt abbahagyni. Én az első babát úgy szültem, hogy végig dolgoztam, csak egy hét szabit vettem ki a kiírás dátuma előttKép Viszont így kicsit nehéz volt megszokni a felpörgetett életmód után a kissé egyhangú babaápolást. Azt hiszem, a mai fejemmel azért kicsit előbb meglógnék a melóból.

Na mennem kell, mert valaki büdiKép

Momo

Momo
momo

GyöreszKép,MomoKép
Sajnos igaza van PapzsoKép-nak, ha a szex közben felkeményedik az ember méhe, az nem jó. Ha napközben is felkeményedik többször, akkor pihengetni kell sokat, és kerülni az olyan aktivitást, amitől felkeményedhet. Ha viszont ilyet nem észlel az ember, akkor biztos nem árthat az orgazmus a babának.Kép

MomoKép
Tündéri a kiscsaj, főleg ahogy bújócskázik a 2. képen.

Tarifa: Nem tudom, hogy Ti hogy gondoljátok, de elég nagy merészség a nagy hálapénz botrány után előre közölni az orvosnak a szülési tarifáját. Az enyém nem mond semmit, de nem is szeretném, hogy mondjon, mert van egy elképzelésem, hogy mennyit tudok erre szánni, és attól én nem is szeretnék többet. Igaz minden alkalommal 3.000 Ft-ot adok neki, és kéthetente ellenőriz. Gondolom aki a terhesgondozás során nem ad, az többet tud adni a szülésnél. Szerintetek császárnál többet szoktak adni, vagy kevesebbet ? Végül is az egy műtét, tehát kockázatosabb, de nem kell attól tartania az orvosnak, hogy éjjel berángatom a kórházba, és nem kell órákat asszisztálni mellettem. Kikapja a bébiket a munkaidejében, és hazamegy. Jól gondolom ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit Kép

Na ennyire vagyok elfoglalt, outlookban írom meg a hozzászólást és a hivatalos elbúcsúzás ottmaradt a végén KépKép
A londoni beszámolot ne feledd Kép

Cat Kép jó látni hogy Nálatok is minden ok Kép

Soraya
soraya

Momo: a munkám esetleg csak annyiban fáraszt, hogy a derekamnak nem mindig könnyű, mivel reggel fél 9-től 5-ig egy irodában dolgozom, ülőmunka. Szerencsére, semmi stressz.
Augusztus elejétől mindenképp el fogok menni szabira, az a 32. hét lesz, és onnantól kezdve kímélni szeretném magam.
Kisfiam a 36. hétre született és nem akarom, hogy esetleg a második babó még ennél is korábban jöjjön. Különböző okok miatt annak idején nem dolgoztam a terhességem 3. hónapjától, mégis megindult a szülés, mert tágult a méhszájam a 35. héttől.
Most szept. 28-ra vagyok kiírva, meglátjuk, remélem a legjobbakat, legalább a 38. hétig jó lenne, ha bent maradnaKép
Cateye: én havonta fizetek 6000 Ft-ot a dokinak, erre jön majd a szülés díja.
Tényleg furcsa díjról beszélni, mikor elvileg ez lenne a kötelessége az orvosnak a kórházban és ugye nem magánklinikán szül a többségünk, de ez van, azért, hogy jó orvosod legyen, kicsit áldozni is kell.

Lau
21+0
lau

Cat!

A hálapénzbotrány: hát igen. Viszont ténylegesen ugye továbbra sem változott semmi, minden folyik tovább a maga útján. Vagy nem?
Nem tudom, hogy most megmondják-e az orvosok, de engem abszolút nem zavart, hogy az első kettőnél időben megtudtam (igaz, a másodiknál nem ő "közölte" előre, hanem direkt mi kérdeztünk rá időben), mert készülhettem rá előre, és nem kellett azon izgulnom, hogy jaj, elég lesz-e, amit adok, és feleslegesen sem adtam ki pénzt. Számomra ez mindig is egy szolgáltatás volt, aminek ára van (igaz, én magánrendendelésre járok, így csak a szülés volt kérdéses).
A kérdésedre: nálam a császár az orvos szempontjából nem volt többletköltség (kevesebb se, mert azt viszont ne feledd, hogy a kockázat semmivel sem kevesebb, mint a hüvelyi szülésnél, és többet is dolgozik vele szerintem. A hüvelyi szülésemnél gyakorlatilag csak a legvégén volt dolga, amikor a gátmetszéesemet összevarrta a többit a szülésznők megcsinálták, viszont a császárnál az elejétől kezdve ő műtött, nem csak a végén kellett összevarrnia). Viszont annyival volt több a császár, hogy az anesztesek munkájáért is fizetni kellett (ált. akkor is szokás, ha valaki epidurállal szül).

Zsófi!

Én sem teljesen értem, hogy miért kell egy tökéletes méhszájadat mellett kerülni a te orgazmusodat.
Egészséges ember vagy, neked ugyaúgy szükséged van rá, mint egy férfinak, és persze, hogy ha gond van, akkor kénytelen az ember elviselni, hogy bizonyos megszorításokkal kell ezt az időszakot elviselni, de egyébként miért kellene megfosztani magadat? Lesz még arra is okod (a szülés után.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok lányok!

Lenne egy kérdésem, előre is bocsi a naturalisztikus leírásért, de itt mindent megbeszélhetünk. Szóval nektek van a terhesség óta/ alatt enyhe folyásotok? Nálam sosem volt jellemző, de mióta terhes vagyok van egy nagyon enyhe, kicsit fehéres, sima, szagtalan és nem is minden nap. Ez normális? Előre is köszi!

M.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!
A dokinak jar a halapenz. Maganrendelesre jarok, ott megszabott tarifa van. HA korhazban rendel nem adok. HA szuleskor berangatom, azt nem fizeti ki neki senki. Azert muszaly fizetni, ez a minimum. Ha sokat ker nem hivom be, vagy valasztok mast. HA valakinek nem jo az ugyeletes doki, akkor akit berangat azt ki kell fizetni. Az az undorito, ha ott sincs a szulesnel tenylegesen es megis halali nagy penzt ker. Az sem jo, ha meginditja a szulest hogy osszekosse a kellemeset a hasznossal. Szoval nehez dolog ez.
csengo
22+3
Vendég

Macsek Kép
Ez természetes. A kismamáknak erősebb folyásuk van. Ha szagtalan, az tök normális. nyugi!

Edit
Kép

Kép
reditke

Macsek,
nekem mindkettővel volt, most is van és a dokim szerint normális, szóval nyugiKép

Lau,
így egy kicsit más a leányzó fekvése, akkor jobb, ha kíméled magadKép Nekem a 2. csajszi akart túl korán kibújni, de nálam egyértelmún egyeske mértéktelen kiszolgálása okozta a gondot (sokat keményedtem a lányom cipelése, no meg az utána rohangászás, hajolgatás miattKép)

Cat,
asszem, nincs orgazmus keményedés nélkül, javíts ki, ha tévednékKép Szóval csak azt kell eldönteni, kinek árthat és kinek nem...Kép

Hálapénz: én a kórházba járok minden vizsgálatra, így egy fillérembe se kerül. Úgy gondolom, azért, hogy akármelyik napszakban berángathassam a dokimat a szüléshez, már illik valamit adni. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy én egy fiatal dokinőhöz járok, aki még nem befutott nagymenő, de nekem nagyon bevált. Ja, persze én se vagyok egy problémás eset, nagyobb gondom sosincs a terhességek alatt (kopp-kopp) és hétfőn reggel munkaidőben szoktam szülniKépKépKép Remélem, ezek a tények nem változnak most sem...Kép

Momo

Momo
momo

Hello Lanyok!
Tegnap voltam orvosnal s azt hiszem en viszem a palmat a kis 10 kg-os gyarapodasommal /itthoni merleg szerint "csak" 8 kg/ szerintem ott direkt elallitjak a merleget, hogy meg cikibb legyen, mert itthon mindig kevesebbet mutat es biztos, hogy jo a merlegem. Most mar teljesen sikerult bekutyulniuk a baba koraval kapcsolatban, egyik alkalommal a szamitott kor szerint, maskor amit az UH modositott /szept.21-rol szept. 13-ra/szamolnak. En mar azt hittem 24 hetes vagyok es aztan kiderult, hogy 21+6 tehat ma 22. Kerdeztem a novert es az orvost is kulon, hogy megnezik-e a mehszajat mert vannak napok mikor gorcsolgetek, hat ugy neztek ram mintha valami teljesen keptelen hulyeseget kerdeznek es mondtak, hogy ilyen koran nem nezik talan majd egy honap mulva, ha ugy gorcsolnek mint a szulofajasok akkor telefonaljak.Jo mi? Maskulonben ma megyek UH-ra, ma fogom latni a babocamat eloszor - az elso UH a 16. heten volt es surgossegi mert nagyon gorcsoltem, igy ra se neztem a monitorra mert azt hittuk, hogy veteles lesz a vege - egy kicsit /nagyon/ be vagyok rezelve az eletem 3 utolso UH-ja nagyon rossz emlekeket hoz fel. Legyszi szoritsatok nekem, majd holnap leirom mi volt es felkereckedek a listara is. Pussz mindenkinek!
Brius 22-23???
brius

MacsekKép
Nekem is van, és rohantam a dokimhoz, hogy irtsa ki a "gombámat". Ő megvizsgált, mosolygott, és annyit mondott, hogy teljesen természetes, hiszen a kismamáknak a legtöbb nyálkahártyája megduzzad, és ez a számomra többlet folyás csak a megduzzadt nyálkahártya által termlet többlet váladék, de másról szó sincs. Amíg nincs szaga, nem okoz egyéb tünetet, mennyisége nem nő meg ehhez képest, akkor aggodalomra semmi ok.
Épp csak fura, hogy eddig ez a folyás "rendellenes" tünetnek számított, most meg normális.

Üdv közöttünk Györesz, és jó pocakosodástKép

Tegnap megvédte a férjem a doktori disszertációját, és a kislurkó nagyon aranyos volt, mert végig szurkolt az apukájánakKép Amikor ő beszélt, csak úgy hullámzott a hasam. Ő meg nagyon mehgatódott, amikor elmeséltem neki, hogy ki volt a legnagyobb drukker a terembenKép Olyan szép nap volt.
Bár gondolom a kismanó nagyon elfáradhatott, mert ma igencsak mérsékelten mozogKép

Kellemes délutánt mindenkinek!
Most megyek és csinálok "jutalomtortát" életem két hapsijánakKép (a nagynak és a kicsinek)

Használjátok ki a délutáni napsütést!

Csirkesz
(21+3)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

BriusKép
Kicsit felelőtlenek veled az orvosok. Nekem 14. héten nyílt ki a méhszáj, és ha akkor nem nézik, bátran terhelem magam tovább. Az UH-n is csodálkozom, mert még genetikai UH-d sem volt a 18-20. hét körül ? Hová jársz ?

LányokKép
Persze a hálapénzzel igazatok van, mert készenlétben állnak az orvosok, és ezt kell megfizetni. Az is természetes, hogy aki magánrendelésre jár, az fizet érte. (bár nem hiszem, hogy leadózzák az orvosok, mert ki kapott már számlát az orvosnál ?) Én viszont a kórházba járok minden alkalommal, mert nincs magánrendelés. De azért adok neki, mert elégedett vagyok a munkájával, mert elég körültekintő velünk kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy nem kapatom el azért. Én régi páciense vagyok és "csak" 3.000-t adok, de az újak már 5.000-t adnak alkalmanként. És volt, hogy nem tudott visszaadni, és azt mondta, hogy költsem magamraKépKép

SorayaKép
Most költöztök új otthonba ? Meg ne emeld magad!!!! Hagyd a párodra a nehezét!

BesztiKép
Igazad van a császárral. Az anesztes orvosnak úgyis adtunk volna, de a szülésznőt megspórolomKépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Macsek!
A folyás teljesen természetes amíg semmi panaszod nincs mellette! Sajnos nekem sikerült összeszednem egy kis fertőzést, de akkor már érzékeny volt a hüvelybemenet és a folyás is több volt a megszokottnál! A doki vett le kenetet és most kúpot használok!

Csirkesz!
Köszi, igyekszem pocakosodni! Akik itt írtok, szinte már mind előttem jártok és irigykedve olvasgatom a soraitokat arról, hogy hogy hancúrozik a kis lurkó a pocitokba! Tudom még egy pár hét és én is érezhetem úgy igazából!

Lányok!
Akkor most ha valakinek néha-néha bekeményedik a hasa napközbe akkor tilos az orgazmus, annak ellenére, hogy hogy áll a méhszáj?

Tarifa: én is magánrendelésre járok, egy alkalom 5000, bár multkor, hogy gyakrabban mentem, mert volt egy kis gond a vizsgálat után nem fogadta el a pénzt a dokim!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Brius,
tényleg felelőtlen a dokidKép Ha már korábban sem ment minden simán, akkor jobban oda kéne rátok figyelnie és nem csak úgy sacc/kb. intézni a dolgot...brrr. Biztos, hogy teljesen megbízol az orvosban? Mert ha nem, akkor még időben vagy a váltáshoz, az első babánál én is ilyentájt nyergeltem átKép
Drukk az UH-hoz, aztán gyere gyorsan beszámolni holnapKép

üdv
Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma... Nekem nem ez életem legjobb napja. Hajnalban arra keltem, hogy a szám szélén herpesz jött ki. Mikor a lányomnak csináltam a reggelit, belevágtam az ujjamba a kenyérvágó késsel. Reggel 7-re laborba kellett mennem éhgyomorra, vettek is vért, majd le kellett gurítanom kb. 3 dl cukros vizet. Tettem hozzá citromlét, olyan volt, mint az a limonádé, amit a lányom szokott csinálni. Meg lehetett inni, nem volt vészes, csak kicsit édes volt. Aztán ott vártunk a párommal 2 óra hosszat, majd ismét bementem, hogy vért vegyenek. Egy idősebb fickó hőbörgött, hogy miért megyek be előtte, nem akarta megérteni, hogy letelt a 2 órám, mennem kell - szerencsére a laboros csak "megmentett". Először a jobb kezemet szúrta meg a csaj, amiből egy csepp vér sem jött. Aztán a balt szúrta meg, szerencsére ez már oké volt. Vérvétel után ettem egy jót és moziba is elmentünk a párommal, megnéztük a Tróját, ami kínszenvedés volt. A picike is össze-vissza mocorgott, neki sem tetszhetett.
Hát, kb. ennyi. A herpeszem sajog, hiába kentem be. Az ujjam is fáj. Jó lenne, ha vége lenne ennek a napnak...Kép)
Vendég

Cat!

Mondjuk már hallottam olyanról, aki többet kér a császárért, de én nagyon nehezteltem volna az orvosomra, mert nekem semmi szükségem nem volt a császárra (kinek van?), csak éppen így alakult. Aki előre tudja, hogy az lesz (mert mondjuk eü. problémái vannak vagy ikrei lesznek), az sem jókedvében akar császárt, hanem azért, mert nincs más megoldás. Nem? Nagyon sokszor amúgy is nehezen dolgozza fel az anyuka, hogy nincs szülésélményben része, még külön bűntetni is kell a magasabb árral?

Györesz!

Egy kevés (a terminus közeledtével növekvő számú) haskeményedés teljesen normális. Nagyon sokszor nem is biztos, hogy érzed.
Akkor kell erre külön figyelni, ha sok van, de ekkor orvoshoz is kell menni. Ilyenkor tényleg lehet oka az orgazmustól való eltiltásnak.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Györesz, ha esetleg valamelyik kérdésedre nem válaszoltam az elmúlt két napban nagy ijedtségemben, akkor ne haragudj. Nem tudom, volt-e ilyen.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Jó reggelt!

Tegnap újra kellett telepíteni a gépünkön az összes programotKép
Remélem a táblában az adatok jók maradtak, azért légyszi nézzétek át mindenkinél minden jól van-e. KösziKép

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak Nevek
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház egy kisfiú
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Bálint
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház Hanna/
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú Miklós
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány Lili
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Momo IX.26 Szt.István kóház egy kislány Emese
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház Nóra/Márk
Bibi X.14 Szt.István kóház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház Szonja/Dávid
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú, kislány/kisfiú Olivér, Eszter/Kristóf
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Györesz X.30 Kútvölgyi kórház Norbi/Dorina
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Sziasztok!

Linato,
kérlek tedd be a táblába, hogy Zsófia vagy Zsolt.

Lehet, hogy tegnap megvolt az első rugás! Nem biztos, lehet, hogy mást éreztem... a köldököm magasságában a pocim bal oldalán. De én még semmi pillangó repkedést, lufipukkanást nem éreztem a pocimban. Lehet, hogy elsőre rúgással indít a drága? És lehet, hogy tegnap délután bejelentkezett és azóta nyugi van? Vagy csak nem érzem a pillangókat??? Már úgy kérleljük apjával, hogy rúgjon már belém Kép

Minden tiszteletem azoké akik még dolgoznak!!!
Tegnap fél napos mászkálástól úgy elfáradtam, hogy 9-kor beájultam az ágyba és ma fél nyolckor ébredtem fel. Kép (persze az éjszakai WC járat azért menetrendszerint érkezettKép )

Mindenkinek szép napot.

Bibi
19+1
bibi

Sziasztok,
Nekem a tegnap 1 db herpeszből mára vagy 5-6 darab "született". Felemelő érzés, és nagyon szép látvány isKép)
Kentem Lassar pasztával, de semmit nem használt neki, így ma egy kis Zoviraxot kentem rá, hátha ettől jobb lesz. A "Rendelőben" azt írták, módjával lehet használni, ha nem nyalogatjuk le.
Vendég

Sziasztok,

voltunk tegnap UH-n. Úgy reménykedtem benne, hogy végre bemutatkozik, hogy tényleg tudjuk a nevén hívni ezentúl, de hát kis bújkálós a lelkem... Linato, már megvannak a nevek, csak nem tom, belefér-e a táblázatba: ha fiú lesz, Péter Johannes, ha lány, akkor Anna Catherina lesz. Merthát kell neki mindkét hazájából név... Miután a doki a múltkor azt mondta, hogy nem látott fütyit (maj folytatta, hogy de nem is nagyon láthatott volna) a párom már következetesen Annának hívja a babát. Ezek után remélem, ha mégis fiú lenne, nem árt meg a kis lelkének, hogy hónapokon át lányként volt kezelve........

Kicsit irigykedve olvasom, hogy itt még mindenki milyen aktív szekszuálisan... Nálunk ez sajna nem így van, és persze próbálom magam nyugtatni, hogy ez akár így is lehet természetes (a könyvek így írják...), nekem nagyon nem akaródzik akciózni az utóbbi hónapokban.... Lányok, akik már szültek, szülés után mennyivel normalizálódik ez a helyzet?

Trompipi, ez rosszul hangzik. Kép Jobbulást!!!!

Brius, jól ment minden??
babs

Sziasztok!

Edit, Momo, Csirkesz, Györesz, köszönöm a megnyugtató választ. Akkor nem aggódom. Kép

Tegnap voltam dokinál, végre megvan az AFP leletem, MOM 1,9, és 69,5 az AFP érték. Nagyon örülök, hogy jó lett! Kép Bébi sajnos nem mutatta meg, hogy mi van a lábacskái között, keresztbe rakta a lábait és a köldökzsinór is ott volt. Jövő héten kell mennem a genetikai Uh-ra a kórházba, ahol egy komolyabb gép van, ott lehet, hogy már látunk valamit. Nagyon izgulunk!

Érdekes, hogy ti mindig írjátok, hogy a dokitok módosítja a kiírás időpontját, az enyém sosem csinál ilyet, annyit mond mindig, hogy a korának megfelelőek a méretei. Eddig 2 kg-ot híztam, mondta a doki, hogy maradjon is így, ez jó ütem. Tehát most happy vagyok, mert csupa jót hallottam. Kép Kép

Macsek
19+2

Kép

Kép
macsek11

Andi!
Nekem mindig bejön a Zovirax. Gyorsítja szerintem a gyógyulást. Remélem neked is. Én úgy tudom, csak lenyalni nem szabad, nehogy a szervezetbe kerüljön.

Babs!
Egyén függvénye, hogy ki mennyire kívánja meg a kispapát. És szerintem szülés után is akciókra is ez vonatkozik.
A könyvek szerint a babavárás időszakában van akinél fokozódik, van, aki kevésbé kívánja a sexet.
Ne irigykedj azért, hogy te az utóbbi táborhoz tartozol. Lehet, hogy majd, ha meg lesz a baba ez visszájára forul. Ki tudja.... Kép

Lányok nekem is lenne egy jó kérdésem. Próbáltam netes dokiktól tanácsot kérni, de semmi eredmény, amit használni tudnák. A problémám az lenne, hogy kb. 2-3 hete tapasztalatam, hogy a mellbimbó körül, és leginkább a mell alsó részén nagyon piros a bőröm. Eddig AVON-os mellápolózselét használtam, de amit érzékeltem abba is hagytam. Most a NIVEA zsíros krémjét használom, de semmi változás. Melltartót is váltottam ez idő alatt, de így sem változott semmi.
Dokihoz csak 3 hét múlva megyek, és szerintem hamarabb nem is tudok, mert sokan járnak hozzá.
Tapasztalt valaki hasonlót? Mi ilyenkor a teendő?

Előre is kösz a segítséget.

Moszi (21+5)

KépKép
Kép
moszmota

Nekem még nem módosította az eredeti dátumot, bár az uh papírok mind más és más dátumot írnak (attól is függ, épp melyik méretet veszik figyelembe). Egyébként szerintem ezzel nem érdemes törődni, a babusz úgyis kibújik valamikor, és nem biztos, hogy a kiskönyvbe írt dátumhoz fog alkalmazkodniKép
Vendég

Liv!
Nem volt semmi olyan kérdésem amire nem kaptam volna választ, de ha lett is volna megérteném, hogy ez az ami most a legkevésbé foglalkoztat! Kicsit megnyugodtál már? Ha jól emlékszem csütörtökön mész UH-ra? Remélem mindent a legnagyobb rendben találnka a kicsidnél és végre megnyugszol! Én biztos vagyok benne, hogy minden oké lesz! Drukkolok neked meg a picinek! Majd mesélj!

Lányok!
Az normális, hogy már a 17. héten változtatja a picurikám a hasam formáját? Általába hegyesen előre áll, de néha úgy egybe van, laposabb, mintha a kicsikém beúszott volna a hátamba!

Szép napot mindenkinek, Györesz

Kép
Kép
györesz

Moszi,
köszi. Kép Majd igyekszem türelmesen, remélem a kispapa cérnája is bírja még egy darabig...

Az én bőröm nagyjából minden bolti termékre kiütéssel reagál, úgyhogy én a kezdetektől a bőrgyógyász által kevertetett patikai krémet használom. Az nagyon tuti, semmi nem viszket, csak boldogan nyúlik a bőröm... Lehet, hogy neked is segítene?
babs

Györesz, én szombaton (22 hetesen) jártam úgy, ahogy te. Feltűnt, hogy a köldököm tájékán kicsit laposabb lett a hasam, és aznap nem éreztem mozgást sem, majd csak másnap, egészen lent. Szerintem normális.
Vendég

Moszi, lehet, hogy a krémre reagál úgy, de ha nem viszket, akkor talán nem olyan vészes. Nekem az arcomon van egy piros folt és kérdeztem a dokit, hogy normális-e, mondta, hogy igen, ez is terhességi tünet (lehet, hogy nálad máshol jelentkezik???) és felírt egy krémet, amivel akkor kell kennem, ha gyulladtabb lenne vagy sömörszerű, de amíg csak piros és nem viszket, meg nem más a felszíne, addig azt mondta ne csináljak semmit, mert majd magától egyszer elmúlik. Tehát türelemmel várok és árgus szemekkel figyelem, azért majd a védőnőt is megkérdezem, hogy ő mit mond.

Edit, ha erre jársz, milyen volt tegnap az előadás?

Kép

Kép
macsek11

Macsek Kép

Végre nyugodt szívvel mondhatom, hogy előadás volt. És biztos amiatt is éreztem még pluszban jónak, hogy erről a témáról még egyáltalán nem művelődtem ki.
Egy gyermekgyógyász doktornő tartotta. Nagyon összeszedett volt. Kevesebb, mint egy óra alatt mindent elmondott és még a kérdésekre is volt idő. Nekem szimpatikus volt a csaj.
Szó volt az újszülötteken végzett vizsgálatokról, mit mikor hogyan miért mérnek, néznek. Magáról agyermekágyas és újszülött osztályról. Kisbabák kórházi ellátásáról és nem utolsó sorban a szoptatásról.
Az alternatív szülési lehetőségeken és a teljes kismama-baba centrikus szülési felfogás mellett szerintem még ez egy nagyon-nagy előnye a kórháznak, hogy a csecsemős dolgokat is nagyon "modernül" fogják fel. Nincs mellétáplálás, egy szobában a babával stb.
Ezt az előadást érdemes meghallgatni, úgy gondolom.
Volt rengeteg kérdés, a hordozókendőtöl elkezdve, a kisbaba ágyába kerülő matrac keménységén át, a fejőgéptől az igény vagy kötelező 3 óránkénti szoptatásig minden.
Szóval jó volt.

Bocs lányok az off-ért.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Macsek!
Szerencsére nem viszket, csak piros, és bár más tünet nincs mellé, zavar kissé, mert nem tudom mitől van.
A zselét használatát észelelés után 1-2 nappal abbahagytam, így biztos nem az. A NIVEA-t kb 5 napja használom, előtte semmit nem használtam, így biztos az sem lehet. Valami más, de nem tudom mi.

Edit!
Én is várom a beszámolódat!

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Köszi Edit! A következőt biztos meghallgatom! Kép

Kép

Kép
macsek11

Edit!
Most látom, hogy miközben írtam a hozzászólást, te is leírtad a beszámolódat. Én júliusban terveztem meghallgatni őket. Ezek szerint erre nagyon is érdemes elmenni.

Köszi az infót!

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Moszi, nekem is volt mindenféle piros foltom, pl. arcomon, ami mondjuk érzékeny is volt, de volt néha a cicimen is. Én is kenegettem mindenféle méregdrága (Nivea , Vichy ..)csodaszerekkel, de mondta a védőnő, hogy lehet, hogy a krémekben lévő parfűm, illatanyagokra most érzékeny a bőröm, ezért használjak teljesen semlegeseket. Kipróbáltam a Naturland Hidrophyles(asszem így írják??)kb. 280,-Ft-os!!! krémjét, és nagyon bejött nekem. Szagtalan, nagyon zsíros, de mégis hamar becuppantja a bőröm, és nincs se folt, se érzékenykedésKép Patikában vettem, és az egész testemre (kivéve lábacskám) ezt használom.
Tegnap voltam uh-n, olyan édes kis arca volt a babámnak. Nem tudok betelni vele. Szépen fejlődik, és jó sokat mocorog. Dokesz alulról lefényképezte a punciját, elég vicces igazi "pornókép" Majd csak a 18. szülinapján mutatom meg neki Kép

Viszont ami igazi szar, hogy borzasztóan fáj a hátam éjjel. Sehogy sem tudok feküdni, és sokszor még nappal is mikor sokat ülök Kép

Puszi
Kata
21+5

A neve pedig Dorka lesz.
katta

Bea Kép
Képzeld, hétfőn megírtad a baba-mama CD internetes elérheőségét, hétfő délután megrendeltem on-line és tegnap (kedd!) délben már hozta is a postás az irodába (sajnos itt könnyebben elérhető vagyok, mint otthon, ezért ilyen szállításokra mindig ezt a címet adom meg).
Ma kora reggel (6-7 között) meghallgattuk a babásat. Volt nagy mocorgás odabenn Kép

Csajok Kép
Már nem emlékszem ki írta múltkor a "gyöngéd születés" és a "szülés gyöngéden" könyveket, de megvettem és elolvastam mindkettőt. Egyre jobban örülök, hogy az orvosom híve ennek Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke: de jó, ez nagyon hamar ment! Én többet vártam rá Kép De akkor a te babádnak is tetszik, ennek örülök Kép

Bea
tikobaba

Reditke,
én voltam, megbeszéltük a dokival, hogy ha minden jól megy, akkor nálunk ez lesz. Kép
Ha babóca kicsit előbb érkezne, mint a kiírás, akkor még be is számolhatnék róla, de elég közel vagyunk egymáshoz kiírva, nem tom, mi lesz........
babs

Kata!
Kösz a tippet, ma veszek is egyet, és este kipróbálom.
Én egyébként csak szúnyogcsípésre voltam allergiás, de ezek szerint most már nem...
Fel tudsz tenni a képet Dorkáról? Megnéznem a csöppséget. Kép

Editke! Mennyi a CD? Ez a xpressz kiadós? (Jól emlékszem?)

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?