Új privát üzeneted érkezett!

Jó volt olvasni a részletes beszámolókat, és megnyugtató olvasni, hogy jól vagytok.

Lau, remélem ez csak a hülye frontvándorlás miatt volt, nálunk a cégnél mindenki az álomkór határán lebeg. Legszívesebben én is aludnék.

A szoptatásról köszi a sok beszámolót, tulajdonképpen most már semmit sem tudok, olyan sok egymásnak ellentmondó véleményt ismerek. Ha gyakrabban szoptatok, mint 3 óránként, akkor a gyerek nem tudja megemészteni, és baja lesz, ugyanakkor mások szerint a baba igényei alapján, amikor csak kívánja, a ciciváltásról szerencsére nem kaptam tanácsokat, de már előre aggódom, hogy ott sem lesz egyértelmű.
Szerencsére ez még messzebb van, de nagyon sok jót olvastam az anyatejről, és szeretnék mindent megtenni, hogy jó legyen a babának.
A sógornőm pl. háromóránként szoptat 8 percet, neki az időt kell figyelni. Mi van, ha a gyerek hamarabb éhes? Vagy mi van, ha gyakrabban szopik kevesebb, mint 8 percet, vagy egyáltalán a 8 perchez kell így kötődni? És azt is megfigyeltem hogy a babája imád cicn vagy legalábbis ciciközleben lenni, mások szerint meg akkor elkényeztetjük, és hisztizni fog.

Remélem mire megszületik, megnyugszom, és érezni fogom, hogy mi a helyes.

Teljesen más:
Gyakorló anyukák, és kismamik! Mit tudtok a hordókendőről? A sógornőmet szeretném meglepni névnapja alkalmából. Kissé drága, de ha hasznos, és a babának is jó, akkor szívesen megvennénk.
Köszi előre is a segítségeteket!

Süss fel nap! Süss fel nap! Szombaton megy férjhez a barátnőm, remélem addigra gyönyörű idő lesz!

zsófi (már belekeveredtem a számokba, ma kezdem a 23. hetet)
papzso

PapzsoKép
Egy barátnőm esküszik a hordozó kendőre, és egész pici korától abban viszi a most 6 hónapos picijét. Sokféleképpen lehet variálni, és a picur is nagyon szereti.

LányokKép
Most jöttem a dokitól. Az AFP-nk 2,5 lett, de a genetikai UH-n mindent rendben találtak. Az egyik lurkónk kisfiú, megmutatták a piciny golyóit is.Kép A másik lurkó takarta még magát, így az kis meglepetés lesz későbbre, hogy ne válljanak egyhangúvá az UH-k. LinatoKép ha beírod a táblába, a kisfiú OlivérKép névre fog hallgatni.
A dokink nagyon megdícsért, mert 60 dkg-t híztam eddig.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Érdekes a háromóránkénti 8 perc szoptatás. Általában egy ember sem mindig tartja be minden étkezésnél ezt az időt. Kisfiam is imádott szopizni, lehet, ki is akadt volna, ha 8 perc után leveszem a ciciről:-) Tényleg nem lehet megmondani, hogy kinél hogy fog viselkedni a kisbabó, ezen kár előre aggódni. Elkényeztetni nem azzal fogják a mamák a babákat, hogy többször szoptatják - legalábbis szerintem:-)

Hordozókendő: 5-6 éve még nem volt, de azóta nagyon elterjedt. Annak idején én még kenguruban hordtam a kisfiam, ennél lényegesen jobb a kendő, mivel a baba sokkal biztosabban elhelyezhető benne, akár fekve is. A kenguru nem tartotta ilyen jól a kicsit. Én is gondolkodtam már rajta, hogy megveszem, bár, úgy hallottam, hogy újonnan valami 6000 Ft körül van. Otthon is lehet használni, ha nagyon nyűgös a kicsi. Körül is fogok nézni a neten, biztos lesz hirdetés.

Lau
20+2
lau

Cateye: gratulálok!!:-)) és tényleg le a kalappal a 60 dkg előtt:-) Tőlem megkérdezték, hogy nem híztam-e még keveset, nem lesz ez így kevés?:-)) (1,5-2 kg-nál tartok).
Mindenki jobban tudja, mennyit kellene hízni, jó, nem?:-)))
Az Olivér név nagyon szép, a másik babának milyen nevet terveztek?
lau

Cat!

GartulaKép Ahhoz képest, hogy ikreid vannak, nem is iszonyatosan vészes az AFP. A kisfiúhoz külön gratulálok. Tetszik a választott fiúnevetek. Mi még tanácstalanok vagyunk a nevek terén.

A súlygyarapodásod meg "tankönyvi"! Csak így továbbKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok a jó eredményekhez!KépKép

Nekem sajnos most nincs olyan jó híremKép
Tegnap voltunk ultrahangon, a baba teljesen jól van és megvan mindene. Még a lábujjacskáit is megmutatta nekünk a dokinéniKép A probléma sajnos velem van. Valamiért nem teljesen okés a vérkeringésem és nem megfelelö sebességgel áramlik a vér a méhlepény felé. Mondták, hogy azért ne aggódjak, mert legtöbb esetben ez nem okoz problémát a babának, de okozhatKép Felírtak valami aszpirin szarmazékot, azt kell szednem minden nap 1-et. Kis dózis, a babának nem árthat. Azt mondták, hogyha nem változik 26. hetes koromig a dolog, akkor engem gyakrabban kell majd figyelni. Hát, sajnos ez van. Megprobálok nem izgulni, légyszi Ti is szurkoljatok nekünk.Kép
Tegnap csináltak egy tök jó felvételt a picúr egyik lábszáráról. Nagyon édi lett, mondtam a férjemnek, hogy tiszta apja ez a gyerekKép Egyebként vicces, hogy már azon "vitatkozunk", hogy kire hasonlít, amikor ezt sokszor még a születés utáni pár hétben sem lehet eldönteniKép

Nálunk apás szülés lesz. Bár én is szeretek egyedül szenvedni, de mivel nem otthon szülök, nem tudom hogyan viselném egyedül a spanyolul és katalánul karattyoló idegen orvosok és ápolók sokaságát. Ráadásul nem is a válsztott orvosomnál szülök majd, hanem aki épp ügyeletben lesz. Így szerintem nagyon megnyugtató lesz a férjem jelenléteKép

Beszti,
Köszi az infókat a szoptatáshoz. Megnyugtató volt olvasniKép

Szép napot Mindenkinek!
Moncsi
(19+2)
minike

Sziasztok!
Mindenkinek gratula a jó eredményekhez, akinek pedig kell, annak szorítok ezért, azért Kép

Lau, erről a hízás dologról tudnék mesélni... Én attól függően, hogy ki méri, 1 vagy 2 kilót híztam így a 22. hétre.. Ettől a párom teljesen ki van akadva, szerinte ez nagyon kevés, viszont a dokim nagyon örül neki Kép

Bea
tikobaba

Bea: nem baj, nem kell rögtön felpakolni magunkra több kilót, a gyerkőc elveszi azt, amire szüksége van. Azt mondták nekem valószínű, hogy fogytam is személy szerint, csak a babó gyarapszik. Már most olyan sokat eszik, mint a bátyja:-))

Minike: Idegen helyen biztos te is jobban érzed magad, ha veled lesz a férjed, főleg, ha neki sincs ellene kifogása.
Hol laksz? mert erről az infóról lemaradtam:-)

Lau
lau

Lau,
Spanyolországban lakunk, nem messze Barcelonától. A dokik egyébként (akikkel eddig találkoztam) mind kedvesek voltak, de azért mégiscsak más, ha az ember a saját nyelvén hallja az instrukciókat a szülés alkalmával. Mondjuk a férjem sem magyar (katalán), de vele már fél szavakból megértjük egymást, így fontos, hogy ott legyen.Kép

Hízás,
Tegnap mondták, hogy diétáznom kellene. Szerintük 5.5 kg-ot híztam. Ebben csak az a vicces, hogy az elsö alkalommal nem mért meg az ápolónö, hanem megkérdezte hány kg vagyok. Én persze megmondtam neki a reggeli, ruha nélküli értéket, erre azóta evés után, ruhában mérnek meg. Szerintem 3,5 kg-ot híztam, nekem ez lesz a mérvadó. Nem foglakozom velükKép

Moncsi
minike

HaliKép

Lányok, az anyós téma: akinek nem inge, ne vegye magáraKép Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny kismamaKép Persze én se szeretném, ha anyósom ideköltözne. De kb évente egyszer jönnek, néha pedig olyan jó lenne egy nagymami a közelben.
Én úgy éreztem, hogy volt 1-2 rosszindulatú hozzászólás.

Csirkesz
Valami F betüs vas+ folsav, de nem a ferrofolgamma, majd megnézem a nevét.
Gergő is csak a genetikai uh-n mutatta meg magátKép Mondjuk a tegnapi uh-s ketyere nem volt olyan komoly, mint a kórházi. A nyaki redőt sem ezzel mérte.
Tiszta tudat-hát igen, azért megnyugtató a szakvéleményKépKép Majd 2 pelenkással lehet, hogy már nem lesz azKép

Minike
Drukk hogy rendben legyen mindenKép

Hízás
Hát én anno hiába híztam normálisan, a fiam mégse akart az utolsó hónapban gyarapodni, már nem érezte jól magát odabent. De azért kivárta a 40hetet, csak pici maradt, 2750 g. Azóta behoztaKépKép De legalább könnyen született.
Szóval sajna ez se mindig igaz, hogy elveszik ami nekik kell.

Hordozókendő
Nekem is tetszik, még nem próbáltam, de a 2 éves mellett jó szolgálatot tenne szerintemKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Munkatarsak. Van egy dolog ami az agymra megy. Utalom ha idegenek fogdosnak. Miota oriasi lett a hasam mindenki odajon es simogatja, nem csak a nok a fiuk is. En irtozom ettol es elzavarom oket, de mar elgondolkodtat, hogy lehet hogy en vagyok tul huje?
Szerintetek ez normalis? En utalom ha idegenek fogdosnak....

Elnezest a negativ dolgokert. Amugy tok jol erzem magam es ugy gondolom, fantasztikus dolog, hogy hamarosan lesz egy kisfiam es az is fantasztikus, hogy most ott rugdos a hasamban es annyira boldog vagyok a ferjemmel, hogy ezt sosem hittem volna.

csengo

21+5
Vendég

LauKép
A másik baba ha kislány akkor Eszter lesz, ha kisfiú akkor lehet, hogy Kristóf, de ebben lesz még egy harc a papával, mert neki nem tetszik.KépKép

A hordozókendőt a barátnőm használtan vette a netről, 3000 Ft-ért. Szerintem megéri ha szétnézel, mert teljesen sterilre ki lehet mosni, és újszerű lesz.

CsirkeszKép
A rossz étvágyamnak én sem örültem korábban, mert féltem, hogy nem gyarapodnak a babók, de az UH alapján még idősebbnek is látszanak a koruknál. Ráadásul ráírta a doki, hogy telt a gyomruk, ami nem tudom mitől lehet, mert én nem ettem semmit délelőtt.KépKép Ők elveszik ami nekik kell, úgy látszik.

MoncsiKép
Szorítok, hogy ne legyen gond a vérkeringéssel. Mennyi időnként ellenőriznek ott Spanyolban ?

JudyKép
Nálunk sajnos anyós téren más a helyzet. Itt laknak a szomszédban. Egyébként áldott jó asszony, és nagyon szeretem, de ide tényleg papucsban és pongyolában is át tud bármikor jönni. Ez azért teljesen más, mintha 2 kerülettel arrébb lakna, és hetente kétszer jönne. De azt hiszem, hogy ezt is meg lehet majd vele intelligensen beszélni, mert azért nagyon megértő, ha őszintén leülünk vele.Kép Szerintem nem voltak itt rosszindulatú megjegyzések, mert mindenkinek más a helyzete, és persze az anyósa is.Kép A Te helyzetedben abszolút érthető, hogy szeretnéd ha sűrűbben látná az unokáját.

Nem Tardyferont kaptál véletlenül ? Én most azt kaptam, amiből napi 1-t kell szednem.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Gyors bejelentkezés megint.

Cat Kép Óriási gratula. Örülök nektek.
Orsi Kép 12-n túl szebb az élet Kép
Alena Kép Jó, hogy itt vagy végre Kép

CsengőKép Szerintem tök normális, mondd meg nekik normálisan, higgadtan, hogy te ezt nem szereted.
Ezt normális emberek el kell, hogy fogadják. Nekem úgy látszik ebből a szempontból szerencsém van, mert például férjem anyukája (akit egyébként nagyon szeretek - hogy kapcsolódjak az anyós témához) is megkérdezi, hogy megsimogathatja-e.
Én például puszizkodni nem szeretek még barátokkal sem, valahogy olyan hülye szokásnak tartom, minek végigcsókolni egy 20 fős társaságot egy baráti összejövetelen... Mindenki más.

Minike Kép Nem szabad rosszra gondolni, bár tudom könnyű mondani. Ahogy kérted megy a drukk, nem lesz semmi baj.

Mi jól vagyunk.

Hízás Kép :A nyári babásoktól mentettem le egy képet (bocs az ottani szerzőtől).
Felrakom.
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok Mamák-babák! Kép

Tiszta sárga vagyok az irigységtől, rátok,akik még csak alig híztak. Én már 5 kg-t felszedtem, pedig figyelek a táplálozás minőségére, nem falok többet mint régen, nem zabálok édességeket, és még Rubint Rékázok is 2-3 naponta.

Mindegy, komoly fogyókúrának biztos nem most fogok nekiállni!Kép A párom meg úgy imád ahogy vagyok, és még jól meg is szoktuk szeretgetni egymást, tehát szerintem annyira visszataszító sem lehetek! Kép

Az útobbi 2-3 hétben megint visszatért a mormotakorszakom. Nem tudom eldönteni, hogy az időjárás miatt, vagy talán azért van, mert megint naponta kéne szednem az Elevitet?
(A legutóbbi találkozásunkkor azt mondta a doki, hogy most már elég hetente 2-t szedni)..
Hogy fogok én így levizsgázni?!

Babus tegnap jól megtaposgatta a hólyagomat hazafelé a dugóban, tisztán éreztem a kis rugásokat, azt hittem nem is érek fel a lakásba időben. Ilyenkor mindig az a nyugdij előtakarékossági reklám jut eszembe, amikor a papa kér a szelet tortából a gyerektől.. Kép

Aztán este megint felélénkült és ahogy forgott a pocimban dudorodott kivülről a hasam, mint a 8. utas a halálban.. /na jó azért annyira talán mégsem/ Kép Apus is nagyon élvezte, ahogy belesimult a kezébe a kis buckalakónk.

Juty!
Én is nagyon örülök, hogy anyám örül a kis porontynak, csak attól megyek falnak, hogy hirtelen azért, mert terhes lettem és az unokáját várom, úgy bánik velem, mint egy beszámíthatatlan 5 éves gyerekkel, és ő akar döntéseket hozni az életemről/életünkről.

Minike!
Én személy szerint mindenkiért nagyon szorítok, de érted és az ikresekért külön is drukkolok!

Jár valaki az Arany J. u.-ba a kismama thai-chire? Én szeretnék elkezdeni járni, de jó lenne, ha csatlakozhatnék legalább az első alkalommal valakihez, aki már ismeri a "dörgést". Kép
Vagy van esetleg valaki a csatlakozna hozzánk?

Legyetek vidámak, és mosolygósak, és simizzétek sokat a pocakot!

Macs
23+3
maccs

Kép
Előbb lemaradt.

Maccs Kép Én 6 kg-nál tartok, de a pocimon kívül semmin nem érezhető, hogy híztam. Mondják is, hogy tök csinos vagyok.
Úgy látszik, mi a kilósabbak táborába tartozunk majd Kép
Edit (23+0)

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
De jó, hogy Te is előkerültél. Ez az ábra is jó, de mai irányoknak már nem felel meg.
Ha a 15. hétig 4 kg-t hízol, akkor a védőnő diétára utal Kép Azt hiszem a kívánatos 8-10 kg. de lehet, hogy én emlékszem rosszul.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép

Nem tudom mi a standard (gondolom más egy 150 cm magas és egy 176 cm magas nőnél), de nekem az eredeti alakomhoz, magasságomhoz, izomzatomhoz (mindez persze komolyabb vizsgálatok nélkül, csak ránézésre Kép ) a védőnő és a doki is azt mondta, hogy 12-14 kg-ot hízhatok a végéig.
Persze nem azért híztam eddig, mert ezt mondták Kép Kép
Én például tök figyelek a kajákra, naponta fél óra séta a kutyával, 20 perc szobakerékpár, heti 3x kazettára tornázás stb. és mégsem dekákról van szó.

Persze nem akarok eldagadni, de lassan úgy érzem, hogy a kismamáknak fogyni kell a 9 hónap alatt. Anyáinkhoz képest kezdünk átesni a ló túloldalára.
Persze a lényeg, hogy egészségesnek és csinosnak érezzem magam, addig nincs gond Kép

Pusza

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
Jajj, ugye nem értettél félre?? Kép Persze, egyénenként változó, hogy mennyi az ideális, csak arra a tendenciára utaltam, amit Te is leírtál, hogy a minimális hízást szajkózza mindenki Kép Én meg úgy gonolom, hogy a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, mert az a babának is sokkal jobb.

Te ilyen sokmindent csinálsz? Engem letiltottak... most meg, hogy kiderült, hogy a méhlepény rálóg a méhszájra, már lassan kérdezni sem merek Kép Irigykedem a sportolásra Kép

Most láttam a profilodban a babót! Nagyon édes Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép
Dehogy értettelek félre. Miért úgy válaszoltam? Akkor bocs, csak rohanásban vagyok, mint mostanában mindig.
Köszi a babós dícséretet, azóta már óriási lehet. Úgy a 28-30 hét között még egy 4D-t be akarunk iktatni.

Jujj, ez a méhszájra belógó méhlepény nem kellemes dolog, vigyázz is vele. Majd sportolsz miután megvan a pici, bár el tudom képzelni hogy hiányozhat (jól emlékszem, te is évekig sportoltál ugye?)

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
6 éves koromtól a lombik kezdetéig kisebb nagyobb megszakításokkal versenyszerűen... kicsit hiányzik a sport, de most elsők a babók Kép
A mamám is pont azt mondta, amit Te, hogy, amint meglesznek a babók járhatok sportolni, és ugye velük is kellő mennyiségű futkosás lesz, így akkor már nem is fog hiányozni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit!

Kösz a képet.Kép Sajnos a kilósabbak közé fogok tartozni, és ráadásul én csak 158 cm vagyok! Kép Sebaj, azért van még 1-2 olyan cuccom, amiben alig látszik a pocim. Kép
Múltkor valaki meg akart dícsérni, és közölte, hogy nem is látszik, hogy terhes vagyok, inkább csak úgy nézek ki, mintha ducika lennék! Mondtam hogy kösz, de akkor már inkább nézzenek terhesnek, ha választhatok! Kép

Csengő!
Engem is kiborítana ha állandóan a pocimat matatnák. Én sem szeretem ha a 20 cm intimszféra területemre benyúlnak olyanok, akikkel nem vagyok olyan viszonyban.
Nálunk a 30 főből összesen 5 nő van. A srácok baromi jófejek, és csak egy olyan kollégám van, aki kijelentette, hogy ő tudja, hogy nekem most rengeteg szeretetre van szükségem, és ennek ürügyén ha találkozunk megpuszilgat (?!) és össze-vissza simogat (?!), magához szorit, meg ölelget (!!!). És ráadásul tudom, hogy nem "szexuálisan akar zaklatni", mert különben egész jó haver, és ismerem a csaját is meg a gyerekét, stb. Ő ezt egyszerűen így reagálja le. Hiába mondom, hogy talán kollégák között ezt nem kéne, majd a családomtól megkapom a szeretet amire szükségem van, azért ő csak nem bír magával. Baromira idegesít, és ha lehet nagy ívben elkerülöm. Ez mondjuk elég nehéz egy viszonylag kis épületben.. Azért valahogy már csak kibírom a hátralevő pár hónapot! Kép

A többieknek meg eszébe sem jutott megsimizni a pocim, csak be kell állnom profilba, és nézegetik, hogy már mekkora. Különben meg még anyám sem szokta tapizni a pocim, csak az apuci, de ő rendszeresen minden este ugyanakkor Kép

Macs
maccs

Sziasztok!

Minike! Drukkolok neked, hogy minden rendben legyen. Ha a dokik is rendszeresebben odafigyelnek rád, te is szót fogadsz nekik, biztos semmi baj nem lehet sem veled, sem a babávalKépKép

EditKép Király a tábla. Nem csoda, hogy a nő a képen 14 kg-ot gyarapodott, hiszen ha jól megnézitek, még a magassága is nőtt a 9 hónap alatt. Kíváncsi vagyok, én mennyit fogok nyúlniKépKép

De ha már a kilóknál tartunk... Szerintem nem helyes, hogy a kismamák esetében mindenki a HÍZÁS szót használja, hiszen ebből egyszerre mindenki a zsír lerakódására gondol. Biztosan rakódik ránk egy kis párnácska is, nem akarom én ezt letagadni, de a GYARAPODÁS szó szerintem jobban leírja a kilók és a test változását. Persze, hogy gyarapodunk, hiszen a cickóink óriás méretet ültenek, vérünk higul, magzatvizet termelünk, szervezetünk több vizet tárol, arról nem is beszélve, hogy a babócák visszatarthatatlanul nőnek. Mivel ez az általam "gyarapodás"nak tartott dolog sok tényezőből áll, nyilván mindenkinek mindene változik, csak éppen eltérő arányban. Miért nem néznek sem a védőnők, orvosok, sem a minket megítélő emberek egy kicsit jobban a dolgok mögé. Majd akkor állapítsák, meg, hogy mennyit híztam, ha már egy hetes a babám. Akkor is feltételekkel - és hatalmas tejcsárdákkal a mellkasomonKépKép

Én szerencsés vagyok, most tartok kb. 2 kg plusznál. De engem is zavar, ha a kollegák beszólnak a kifli+sajt+kefír reggelim láttán, hogy "sok lesz az". Főként zavar, ha a fagyasztott gyümölcs eszegetésekor kapok kritikát. Persze ez csak az új kollegáimra vonatkozik, de akkor is rosszul esik.

Egyébként azt hiszem mindenki "okosabb" nálunk lányok, akitől csak kritikát kapunk. Erre mindig rájövökKépKép

És most csakazértis csörömpölve fogok fagyasztott málnát enni (hi-hi)Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép
Tényleg magasabb lett a nőci. Jót röhögtem rajta Kép Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

MacsKép,EditkeKép, CsirkeszKép
Szerintem se foglalkozzon senki a hízással, ha jól érzi magát a bőrében. Én például nem voltam soha egy vékony alkat (Claudia Schiffer bundábanKép), és mindig megettem amit megkívántam. Ezen most sem változtattam, pedig a tornáról le vagyok állítva, még sem gyarapodott eddig a súlyom, de nem tudatosan csinálom, sajnos nincs jó étvágyam. Sőt a családom nekem is idegeimre megy néha, mert piszkálnak, hogy miért csak 1 szelet kenyeret eszek, miért nem kettőt, nem lesz-e sok a fél szelet rántott hús stb.

Azt is vegyétek számításba, hogy Ti már jobban előrehaladott állapotban vagytok, és ilyenkor az sem ritka, hogy 1 hónap alatt felugrik 4-5 kg.
A kórházból úgy is 10kg-val kevesebbel jövünk ki.Kép

OrsiKép
Megvan a könyv, de az ismerősöm pont most költözik, és el van dobozolva. De kb. 2 hét és eljut hozzám.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Ez nagyon jó hír Kép Legalább egy példányunk már van. A védőnőnél ezért még próbálkozom, hátha nekem is sikerül egyet keríteni Kép De a délelőtthöz képest már nagyon jól állunk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Nagyon édesek vagytok, hogy drukkoltok. Én is bizom benne, hogy minden rendben lesz. Majd beszámolok róla.Kép

Cat,
Havonta kell mennem dokihoz. Ha a 26. hétre nem múlik el a probléma, akkor majd valószínüleg sürübben.

Csengo,
Én sem szeretem, ha piszkálják a hasam, úgyhogy abszolút megértelek. De pl. van egy baratnöm, akit ez abszolút nem zavar. Személyiség kérdése a dologKép

Csirkesz,
Tök jót kacarásztam a hízásos beszámolódonKép A nöci tényleg magasabb lettKép Rám mondjuk rámférne, ha hosszába is nyúlnék egy picit, mert 158 cm-es vagyokKép De eddig csak elöre, oldalra és hátra nöttemKépKépKép

Moncsi
minike

Sziasztok!

Én eddig 3 kiló plussznál tartok, de nem izgat egyáltalán.Kép

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak Nevek
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Zsófi IX.19 Sote 2-es Klinika
Bea IX.21 Uzsóki Kórház
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa X.2. Kistarcsa
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Bibi X.14 Szt.István kóház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú, kislány/kisfiú Olivér, Eszter/Kristóf
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Edina Sote 2-es Klinika két baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

HaliKép

Csengő
Én is irtóznék, ha a pocimat fogdosnákKépKép

Egyébként én tényleg nőttem egy picit a Gergővel, nem viccKépKép Észre is vették a kollégák. Remélem nem növök tovább, mert lassan lehagyom a férjemKépKép

Linato
Én is 3 kg-nál tartok, erre a doki azt mondta, hogy megjött az étvágyunk??? Mondjuk ő az előzőnél is mániákusan hízás ellenes volt.
Van egy kalkulátor a neten az ideális hízásról, nekem 11,5-15 kg a normál. Úgyhogy még hízhatokKépKép
Picit én is úgy érzem, hogy a mai irányelvek szerint még fogyni is kéne a terhesség alattKépKép

Na megnéztem a gyógyimat, Ferrograd-Fol. a vitamoinra azt mondta nem kell, mert jönnek a gyümik, zöldségek, az bőven elég.
Azért Magne-B6-ot néha bekapok, ha húzodik a pocim hála a 12 kg-os "Súlyzó"-nakKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Nem győzöm én se olvasni a rengeteg hozzászólást! Olyan jó látni, hogy milyen gyorsan zajlik az élet...

Kedden voltunk UH-n meg vérvételen a kórházban. Félelmetes, hogy nő a baba, most 74 dkg-ra taksálták, ez több, mint a duplája a 4 héttel ezelötti becslésnek. S kaptunk egy tippet is, miszerint fiú lakik a pocakomban, meg egy képet is, amin egy hegyes valami látszik, ami állítólag a fütyije Kép
Rettenetesen boldog lettem a tudattól, hogy fiú, bár meg vagyok győződve, hogy ugyanilyen boldog lennék, ha azt mondják, hogy lány. Egyszerűen csak jó tudni, mégha nem is 100%-os a dolog. Úgyhogy most lehet abban reménykednem, hogy nem vasárnap születik, mert a Benedek név jobban tetszik, mint a Domonkos.

Ellenben olyan fáradt vagyok mostanában, mintha az életben nem tudnám kialudni magam. Hason feküdni ugye triviálisan nem lehet, de háton se jó, mert akkor elnyom a baba egy főeret, s tényleg érzem, hogy kényelmetlen. A poén az, hogy bal oldalon se jó, mert ha arra fordulok, legtöbbször a baba addig rugdos, míg át nem fordulok. Egy szülésznő végzettségű ismerősöm szerint bal oldalt is van valami fontos ér, s bizony a kismamák egy részénél a baba tiltakozik a bal oldalon alvás ellen. Én meg a tapasztaltak alapján max. 2-2,5 órát bírok egy oldalamon aludni, utána mindig felébredek min. egy órácskára a forgolódás miatt. Valószínűleg nem ez a hatékony pihenés receptje.

Lehet, hogy az időjárás is teszi, de nagyon belefáradtam mindenbe. Tegnap már elbőgtem magam amiatt, hogy megint állatorvoshoz kell mennem. Az elmúlt egy évben talán ha kétszer volt olyan hét, amikor nem jártam nála, de sokkal többször olyan, hogy hetekig naponta. Az út oda-vissza kb 2,5-3 óra, s ott is mindig eltöltünk 1-2-3 órát. Kedden voltunk utoljára 6 görénnyel, s ebből csak egy volt, akit csak oltattunk, a többi problémás. Erre tegnap a barátnőm kezében maradt az összes szőr a kis lánygörényem farkáról, s megint vihetünk ki 3 jószágot... Na, ezután bőgtem el magam...

Nagyszülők témához: nálunk anyám az, aki rettenetesen be tud indulni. 45 évesen, mikor bejelentettük neki, hogy tőlünk ugyan még nagyon sokáig ne várjon unokát, szülni akart még egy gyereket, annyira vágyott egy kisbabára (főleg, hogy egy ismerős családban, ahol a szülők és a gyerekek kora pont úgy alakult, mint nálunk, akkor született egy negyedik gyerek) Azóta, ha valahol gyerek született a családban, anyám egy kicsit 'megőrült', eszméletlen nyüzsgésbe kezdett. S bár most több, mint 80km-re laknak tőlünk a szüleim, azt tervezik, hogy eladják a házukat, s Pest közelébe költöznek... Kicsit tartottam tőle, hogy nálam is túlzásokba esik, de ahogy egyre múlik az idő, inkább azt érzem, hogy elsőgyerekes kismamaként nagy szükségem lesz a segítségére. Bár rengeteg minden nem úgy van, ahogy a mi szüleink idejében, de nagyon sok gyakorlatias dologban valószínűleg elég elveszett lennék nélküle.

Kormi (25+3)

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kormi
Gratula a kisfiúhozKépAlvás nálam dettó ugyanez, pedig Te jóval előbbre jársz. csak a jobb oldalamon tudok aludni, így viszont totál elzsibbad reggelre a medencém.
Állatkák remélem rendbejöttekKép

Csirkesz
Fogápolásról jutott eszembe, hogy nekem sajnos egy csomó fogam lukas lett az előző terhesség altt-után, hétfőn megyek a remélem utolsó kezelésre, hogy rendben legyenek. Tüneteket nem okoztak, csak az éves vizsgálaton derült kiKép
Viszont kikérdeztem a fogorvost a baba fogáplásról. Azt mondta, ahogy kijönnek az első fogacsák, lehet mosni, csak fogkefével, vagy nem fluoros gyerekkrémmel. Miután kijött a 20 tejfog, egyszer csak hátul jön még plusz kettő, ekkor célszerű elvinni a gyerkőcöt a barázdazárása fogorvoshoz. Ez egy fájdalommentes beavatkozás, valami ecsetelés. Az én fiam imádja a fogkeféket, a lakásban az összeset begyűjtené és rágcsálná, ha hagynámKépKép

Szerintem most lányom leszKép Más a pocakom formája és most hátulról is látszik szerintem, Gergővel nem ilyen volt. Népi bölcsességKép

jó éjt
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Én is a "jólakott óvadás" KépKépkategóriába tartozom, eddig 5,5 kg-ot híztam, nem falok, csak rendszeresen eszem.A védőnéni nem sem szólt semmit, úgy is vékonyka volt....mondta, hát mostmár ezt nem lehet mondaniKép.Jó hogy tudjátok fiúcska vagy lányka a pocaklakó, a babám úgylátszik szégyenlős egy kicsit, és a következő vizsgálat csak júniusban lesz Kép Lehet hogy nem bírom ki addig és jelentkezem 4D-re Kép.
Nem tudom ti hogy vagytok az alvással, oldalt alszom, (a baba előtt hason aludtam), forgolódom állandóan, mostanában meg fáj a csípő és a medencecsontom, gondolom tágul is valamennyit.Mi lesz még később?Kép.
A munka egyre inkább fáraszt, pedig a 8. hónapig dolgozni szeretnék....na majd meglátjuk.
A pocak formáról: csúcsos, nem tudom ez jelent e valamitKép.
Az elevitet még mindig szedem, plusz ferrofolgamma 2*1.Az időjárás is olyan váltotzó nem árt a plusz vitamin.
Ma szerencsére nem dolgozom, el kell mennem személyit és útlevelet cserélni (3 éve férjhez mentem, ideje cserélni Kép.Nem szeretem a hivatali sorban állást, valahogy túlélem Kép.

Remélem hamarosan itt lesz a tavasz vagy a nyár????

Pusszancs
Noémi(már nem is tudom nyomon követni)23+4
fantikbaba

Sziasztok!
Én is 5kg-ot híztam.A védőnő nekem is azt mondta ez megfelel.Igaz még a java hátra van.Majd meglátjuk mennyit mutat a mérleg szeptember végén.
HASFORMA:az én hasam lapos állítólag kislányos(Pár anyuka szerint hegyes,fiús).A lányommal nagyon hegyes volt mindenki fiút tippelt csak a doki mondott lányt és neki lett igaza.Ennyit a babonáról.
Pocimat nekem sem simogathatja a férjemen és lányomon kívül más mert nagyon utálom.Az egyik ismerősöm közölte,hogy várja már a babám intenzív,érezhető rugdosását.Majd ő oda rakja kezét.Közöltem vele,hogy azt várhatja mert nem nyúlhat hozzá és kész.
A méhlepényt a babával összekötő eret nekem is nézték mert a lányommal toxémiás lettem és állítólag ebből megállapítható,hogy most várható vagy sem.A vizsgálati lapon NOCH néven szerepel és negatív.
Valóban sok helyen már ugy tüntetik fel a súlygyarapodást,hogy minimálisnak kell lennie.Kérdezem én ha valaki 10kg-ot hízik szül egy 3,5kg-os babát a jérulékos leadás még 5kg.Milyen tartalékokból fogja szoptatni a kicsit és,hogy bírja a kezdeti időszakot energiával.
Én 17Kg-ot híztam Ágotával és 14-el jöttem ki könnyebben a kórházból.
Egy idő után a fáradtságtól még étvágyam sem volt rendesen.Le is mentek a kilók.
Valóban nem bálnának kell lenni de a szervezet tudja mennyit kell raktároznia.
Kellemes napot.GnéKriszti
gnékriszti

Szisztok!

Tegnap megtudtam az AFP-t: 1,8. Megnéztük babukát éppen aludt, mert össze volt gömbölyödve és nem is ébredt fel egész idő alatt (tiszta apja Kép ) Megvan minden kis alkatrésze, egy nappal számolta csak idősebbre a gép mint amennyi valójában vagyok. Mivel kisgömböcöt játszott nem tudta megmondani a doki, hogy milye van neki, de majd legközelebb. 28. hét, jól emlékszem?

Én nagyon büszke vagyok magamra, mert még csak 3 kilónál tartok (igaz pár napja nem álltam a mérlegen), pedig nem diétázom.

Mindenkinek szép hétvéét. Kép

Bibi
18+3
bibi

En nem is merem magam. Eszem ha tudok, ugyis csak lightos dolgokat vesz be a gyomrom.
Azt tartom hujesegnek hogy nem azt mondjak a vedonok, hogy ne zabalj, ha ehes vagy ket etkezes kozott, akkor inkabb valami gyumolcs, hanem mernek es tenyleg inkabb dietaztatnak. Pedig en tudom hogy ha pl vegetarianus vagy, (se tej se tojas fajta), akkor 100% hogy ertelmi fogyatekos lesz a gyerek. A vitamin nem eleg. Ehhez kepest rohejes, hogy nekem is azt mondta a vedono hogy csak repalevet igyak par hetig....
Szoval szerintem mindenki erzi hogy tenyleg sok e a gyarapodas. Lesznek e nagy hurkak rajta mindenhol, vagy tok feszes a bore es csak a baba gyarapszikKép

csengo
Vendég

Sziasztok!

Tegnap mi is jártunk dokinál, bejelentkezés nélkül (az előző UH volt, és nem kaptunk új időpontot a vizsgálatra), és épp nem várt rá senki! (Ketten voltak még épp bent...)
A férjem azt mondta, hogy soha többet nem hajlandó időre jönniKépKép, hogy ha időre jön, az 2 óra várakozást jelent, míg ha nem, akkor 20 perc alatt bejuthatunk.
Minden rendben van, az AFP-met is megtudtam: 1,1 MOM (bár már az se érdekelne, hogy ha nem értelmes érték jött volna ki, a 22. héten vagyok).
Most már végre hivatalos időpontom is van, szept. 15. helyett szept. 13. lett beírva a kiskönyvembe (aminek örülök, mert nem lett volna kedvem a védőnővel vitatkozni az időpont miatt, a korábbi császár miatt meg nem mindegy, hogy mikortól számítanék terminuson túlinak).
Én is híztam már, remélem csak a baba miatt van rajtam +5 kg. Pedig hát nekem a kezdősúlyomhoz képest már nem nagyon kellene felesleges kilókat felszednem, csak a szükségeset.

Linato!

Kislánynév: Hanna. A kisfiú még tárgyalás alatt.

Orsi!

Nátánnál nekem is a méhszájt részben takaró méhlepényem volt a 18-20. heti UH-nál, de az én dokim akkor nem mondott ezzel kapcsolatban semmit. Más vszont figyelmeztetett, hogy mindent csak óvatosan, mert leválhat, és abba el is lehet vérezni.
Aztán a következő UH-n meg már a közelében sem volt a méhszájnak (de ez ált. így is szokott lenni, hogy ahogyan nő a méh távoldoik tőle), szóval nem okozott gondot.
Remélem nálatok is így lesz, de te azért duplán vigyázz magatokra!KépKép

Beszti (22+2 (vagy akkor most 22+4?))

KépKép
KépKépKép
beszti

Jóóóóóó reggelt Mindenkinek! Kép

Tegnap az M1-es meletti Corában voltunk bevásárolni, és teljesen véletlenül bekavartam a nőiruha osztályra (a jó kis nyári cuccokat nagyivben elkerülöm, most egy darabig úgysem vehetek ilyet Kép ).
Találtam pár jó kismamarucit, volt köztük gagyi is, de van egész aranyos, kellemesen szellős, könnyű anyagú blúz és naci is, mindennapos használatra, max. 5000 Ft-ig. Nem a legelőkelőbb cuccok, de aranyosak. Én vettem egy felsőt 3.500-ért, mert egy alsót 4.500ért.
Gondoltam megosztom veletek, hátha rákattantok a dologra. Ált. 36-44 ig mértezik őket, de a nagyobb mértekből sajnos már csak alig volt!

Gyakorló kismamik! Az egyik kollégám feleségének jó tanács kéne. Februári bébijüknek tápszert kell adniuk kiegészítőnek, és azt kérdezi, hogy a Nutrilla nevű tápszert tényleg csak azonnal forrón bekeverve és után fogyaszthatóra hűtve lehet adni a babának, vagy esetleg lehet bekeverve termoszban pár órát tartani. Igy most elég macerás nekik a baba kajáltatása, ha napközben el kell együtt menniük. Ha tud valaki segíteni, légyszi írjatok!
Kösz:

Macs
maccs

Macs

Ne tárolják a kész tápszert termoszban semmiképp! Ha el akarnak menni, vigyenek forralt vizet termoszban, plusz kiadagolva a tápszerport, és ha éhes a baba, gyorsan el tudják így készíteni, ha visznek tiszta üveget és nem lesz baj belőle. Jön a meleg, veszélyes a kész tejet tartogatni.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Hát ennyit a munkakedv megőrzéséről. Ma reggel azzal a szent elhatározással ültem le az asztalomhoz, hogy délig felétek sem nézek, mert akkor elkap a babahangulat, és lőttek a melónak. Aztán rövid tusa után azt gondoltam, hogy oké, csak éppen idekukkantok, de reggel lévén tutira nincs sok levél. Erre essék, a tegnap délutáni állapothoz képest volt mit olvasnomKép Kilók, babaméret, pocaksimogatás - nekem nem is kell több, hogy az ábrándozás átvegye az uralmat a szervezetem és a kobakom felettKépKép

A védőnőm szerdán 68,2 kg-nak mért, a kiinduló állapt pedig 67,6 kg volt. Ez azért csalós, mert akkor februárban téli cipővel, nagy pulóverben, farmergatyóban álltam a mérlege, most meg lenge naciban, pólóban, papucscipőben. Ráadásul az elején megkérdezte, hogy ruhás tömeget, vagy az ebből levont 1,5 kg-os tömeget tartsuk-e számon. Mondtam neki, hogy ne totjásszunk, írjuk amit látunk. Igen ám, de otthon magamat mindig reggeli WC és fürdés után mérem, így a nődokinál - akinél bemondásos alapon megy a mérés (gondolom a hihető határig, mert láttam nála mérleget) - minidg a "nettó" kilóimat diktálom be. Na képzelhetitek, hogy a kiskönyvemben milyen hektikusan változnak a kilók attól függően, hogy a dokinénim írt-e bele, vagy a védőnőm. Lehet, hogy nekem kellene "bruttósítani" a pucér kilóimat, de ez akkor minidg kimegy a fejemből.
Szóval szerintem én a 2-3 kg-nál járok, ez azért ingadozik egy kicsit. Engem nem is ez zavar. A pszichémet ingerli a mérlegen megjelenő egyre nagyobb szám. Sosem voltam 68 kg-nál több, és fura megemészteni, hogy akár 75 kg-is is elmehetekKépKép Nem a 10 kg-t tarom soknak, hanem a 7-es és 5-ös számot egymás mögöttKépKép

PocaksimiKépKép A sajátomat imádom simogatni. Képes vagyok egy kicsit korábban kelni, hogy minden reggel jusson legalább 10-15 percem a pocakom simogatására még az ágyban. Igaz, hogy a kismanó sokszor alszik még olyankor, vagy néha-néha rugizik egy picit, de ki nem hagynámKép Este pedig szintén szakítok rá időt. Egyre inkább azt veszem észre, hogy szereti, ha foglalkozom vele. Azt hiszem a nőklapja honlapján olvastam a héten, hogy a babák így a 20.hét táján kezdik el érezni a bőrüket ért ingereket, ami nagyon tetszik nekik, ezért szeretnek puha, meleg dolgokhoz pl. köldökzsinór, méhlepény, mama hasa odabújni.
Egyre többször bújik a kezem alá kis kemény gombócot képezve, aztán ellazul és érezni az apró kis motoszkálásait. Az első rúgásaitól eltekinteva az apukája kezét egy darabig kerülte, kellett egy kicsit cselezni, hogy ő is érezze a rúgásokat. Most viszont már az ő keze alatt is szívesen ficegreg-mocorog, igaz, hogy a nagyobb rúgásokat neki még kimérve adja. Hihetetlen, de ha kezet cserélünk a pocakomon, akkor nekem nagyobbakat, és sűrűbben rúg. De azt hiszem jó úton haladunk, hiszen az apukájával is egyre többet haverkodik és egyre bátrabban. Csak egy kis türelem kell hozzáKépKép
Idegen kéz simogatását először a férjem nagymamájától "kaptam". Nem számítottam rá, így váratlanul ért, nem volt időm felkészülni, és emiatt nem is esett jól, pedig imádom a nagyiját. Ha hozzám közel álló emberek kérik a simi lehetőségét, meg szoktam engedni nekik, nem zavar. Viszont előre vigyorgok magamban, mert a kismanó nem szereti még az idegen dolgokat, és másnak nem mocorogKépKép
De szerencsére a munkatársak közül csak két fiatal, kedves, nekem nagyon szimpi lány kérte a simizést, ők is csak egyszer.

KormiKép
Fáradtság Kép görénykék orvoshoz cipeléseKép De remélem mindkettő sikeresen megoldódik.

Egyelnlőre én még tudok aludni ( ha hagynakKépKép), de a védőnőm azt javasolta, hogy szerezzek be egy szoptatós párnát, ami hungarocel gyöngyökkel van bélelve, és azzal támasszam alá a pocakomat oldalt alváskor, így majd nem lesz medence fájásom, stb. Később meg a szoptatáskor ugyanilyen praktikus lesz.

Hogy igaza van-e, vagy sem, nem tudom. Ti hallottatok már ezekről a párnákról? Érdemes beszerezni?

BibiKép AFP - gratulaKép

JudyKép
Lehet, hogy most tényleg kislány? Gergőnek akkor egy szép kis hugicája lenne. Apuka mit szeretne?

Na megint jó hosszú lettem... bocsKépKép

Csirkesz
(20+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Judy!

Köszi az infót! Továbbadom!

Macs
maccs

Sziasztok!! Tényleg jó sokat írtatok, de olyan jó olvasgatni:-)
Érdekes ez a hízás dolog. Első terhesség alatt 11 kg-ot híztam, és nekem is furcsa volt 79 kg-ig felmenni:-) Azóta sem voltam annyi. 68 kg-ról indultam - 183 cm-hez - és mikor kijöttünk a kórházból, ismét csak 68 kg voltam. Rengeteg magzatvizem volt, mikor elfolyt az összes, kerestem a hasamat, hogy akkor hol van a gyerek, kb. 5 hónapos méretűre ment össze:-)))
Utána viszont a szoptatás alatt feljött rám 3-4 kiló, és 10 hónapig sikerült a babát szoptatni.

A medencém nekem is fájdogál, szerencsére tegnap már kevésbé volt rossz, már, ha óvatosan is, tudtam éjjel nyugodtan forgolódni:-)

Pocaksimogatás engem is kezd idegesíteni, eddig két ember próbálkozott, sajnos, nem voltam rá felkészülve, és sikerült nekik, de ez olyan intim dolog, hogy nem is értem, hogy jönnek hozzá.
Nekem eszembe sem jutott sohasem kéretlenül simizni, a sógornőmet is megkérdeztem akkor, hogy lehet-e.

Bibi: gratulálok a jó AFP eredményhez!:-))

Szép napot mindenkinek!

Lau
20+3
lau

Jó reggelt mindenkinek és legaláb egy kis virtuális napsütést!!

Köszi a szülésfelkészítőre az infókat, hétfőn megyek doki bácsihoz, majd szétnézek alaposan, s lehet, hogy akkor kedden megkezdem a felkészülést.

Szintén köszi a hordőkendős hozzászólásokat, most már biztosra meg szeretném venni sógorasszonykának. Kép

Moncsi!
Szorítok érted, ne add fel! Minden rendben lesz, pihizz sokat, és csak pozitív dolgokra gondolj!
Arrafele is ilyen pocsék az idő, vagy ti ejtettétek foglyul a napot? Kép Kép

Csengő!
Engem is tapiznak, az elején zavart, de belegondoltam, hogy mit nem adtam volna azért, ha én is simogathattam volna olyan pocikat, ahol kisbaba lakik, amikor nekem nem volt. Én úgy éltem ki ezt, hogy megkértem minden ismerőst, hogy hadd fotózam őket és a pocijukat. Róluk így rengeteg képünk van, én meg a 22 hetet taposom, pontosabban a 23. -ban vagyok, vagy a fene se tudja, és egy kép készült eddig Kép.

Juti!
A fogaim nekem is romlanak. Kép Eddig kettőt tömött a doki bácsi, júliusban lesz a következő kettő soron, és utána még kettő jelenleg kérdőjeles. Egyik sem fájt, csak elmentem kontrollra a baba miatt. Kiderült, hogy a régi töméseim alatt kezdtek el romlani a fogaim, szerencsére nagyon hamar észrevettük, így nem lett baj. Nálunk a kispapa is kiveszi a fogromlásból a részét, ugyanannyiszor tömet, mint én. És a pocakja is nagyobb Kép
Ajánlom mindnyájatoknak, hogy menjetek el fogorvoshoz. Egyébként én rengeteg sajtot, túrót, tejet eszem + napi 1 elevit.

Hízás:
Én eddig négy kilót híztam a saját mérleg szerint, meztelenül, reggel ébredés után mérve. A védőnő rendszerint többet mér, mert ruhában vagyok, az enyém digitális mérleg az övé meg nem, és a ruhás eredményből számol vissza saját belátása szerint kilókat.
A kollegáim szerint nem híztam sokat, viszont a pocakom nem nagyon nő előre, inkább széltébe, de a régi nőgyógyászom szerint ez azért van, mert széles a medencém, és elfér a baba. Aki vékonyabb testalkatú (mármint a csontjaira értem), annál a baba kénytelen előbbre nőni (hegyes pocak), mert úgy kényelmesebb neki.
Engem nem érdekel, hogy mennyit hízom. Igaz nem voltam soha vékony, de ebből soha nem is volt gondom. A páromat sem zavarja, legalábbis nem vettem észre, hogy kevésbé vonzódna hozzám, pedig néha örülnék nekiKép Tényleg, tudom ez lehet, hogy nem idevaló téma, és akkor bocsi meg minden. Nálatok a szex a régi? Nekem a vágyaim teljesen hullámzóak, és ha nagyon jó, akkor fájni kezd a pocim. Így lassan olyan, mint kapcsolatunk elején, amikor inkább szerelmeskedésnek hívtuk. Sokszor lelkiismeretfurdalásom van, mert látom a szemén, hogy legszívesebben felfalna.

Puszi mindenkinek! Vigyázzatok magatokra! Hajrá lurkók, egészsgesen fejlődni, jelezni Maminak, hogy odabent minden rendben!

zsófi (23. hét)

ui:Linato: légyszi javíts nálam, szeptember 17-re vagyok kiírva (zsófi napja Kép ) Mindig keverem a napokat, fokozatosan hülyülök Kép Köszi szépen, gratula a 3 kg-hoz és a babákhoz. Láttam a lányok fotóit egy másik oldalon a babaneten, nagyon édesek!
papzso

ZsófiKép
Jó kis témát találtál péntek délelőttreKépKép de úgy gondolom, mint mindenről erről is lehet nyíltan beszélni.
A szex nálunk jól működik, inkább az "akciók" megoszlása változott meg. Néha én is úgy vagyok, hogy csak hozzábújni szeretek napokig, mert olyan finom, hogy közel vagyunk egymáshoz - de ez belőle persze már nem csak ezt a megnyugtató érzést váltja ki. Szerencsés vagyok, mert nagyon türelmes, és megértő - pedig néha én is látom rajta, hogy felfal a tekintetével. Aztán van, hogy engem kap el a szerelmi láz, és persze ekkor ő nagyon örül, csak nem érti, hogy akkor az előző napokban miért voltam olyan tartózkodóKépKép
A pocakom eddig még csak nagyon ritkán volt útbanKép
Szóval ha hosszú távra elosztva nézzük, a megszokott heti "akciószám" a régi, ám ha hetekre kellene felosztani, akkor a hetek között igen nagy ingadozást mutatnánk felKép
Beszéltünk már erről, de egyelőre azt mondja a férjem, hogy egyáltalán nem elégedetlen a szexuális életével, ráadásul gömbölyűen is nagyon tetszem neki. (És amikor ilyeneket mond, én mindig elolvadok)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

JutiKép
Irigykedem a növésedért! Akkor még nekem sokat kellene szülnöm, hogy normál magasságú legyekKépKép

KormiKép
Gratulálok a hegyes fütyishez !KépKép

Sajnos én is rosszul alszom, mert a bal oldalam zsibbad, a jobbon meg nem bírok ki egy éjszakát, ífy gyakran forgolódom mint a ringispil.KépKép És ez még rosszabb lesz.

CsirkeszKép
A nyári topikban már nagyon sokan vettek szoptatós párnát, mert tényleg nagyon hasznos az alvásnál. Én is gondolkodom rajta, mert nekem az ikrek szoptatásához úgyis kell majd.

Fogápolás: Most voltam fogorvosnál, de szerencsére semmit rossz fogat nem talált. Azt mondta, hogy tévhit, hogy minden terhességnél elromlik egy-két fog. Javasolta, hogy napi egy Calcium Sandoz pezsgőtablettát igyak meg, és ha eddig 2-szer mostam fogat akkor most 4-szer kell naponta. Az ínyvérzéssel nem lehet semmit tenni, kicsit óvatosabban kell mosni a fogat.

BesztiKép
A Hanna gyönyörű név! Nálunk is versenyben volt, csak Papának nem tetszett.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Na, ehhez a témához már csak hozzászólok én is! Én gyakrabban nem, de intenzívebben kívánom a testi együttlétet (nem mintha előtte nem lett volna olyan intenzív), és hát az a helyzet, hogy jobban is és ha értitek, mire gondolok, hamarabb is élvezem az egészet. A pocak mindig megkeményedik/húzódik abban a bizonyos pillanatban, és olyankor mindig az jár a fejemben, hogy vajon Pizsi (így hívjuk a picit) mit élhet át? Remélem, nem rossz neki. Az első terhességemnél és az azzt követő 2 évben abszolút nem éltem nemi életet, igaz, annak az volt az oka, hogy az ex-férjemet már kicsit sem szerettem.
Vendég

ZsófiKép
Szex az mi ? KépKépKép 14 hetesen el lettünk tiltva tőle. Sajnos nagyon rossz, de a nyitott méhszáj miatt nem lehetett. És ez jobb nem lesz, mert az összevarrás után sem lehetKépKép Addig is tankönyvekben olvasok utánna, hogy milyen azKépKép
Azért kitaláltunk egy egyoldalú papa kényeztetést, de azt nem nevezném szexnek a részemről, pedig látom, hogy a párom nagyon vonzónak tart így is.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kormi!
Gratula a kisfiúhoz! Kép
Én sem tudok baloldalon aludni, de már tudom, hogy azért, mert a babám ne szereti, ha fejjel elfelé van, mert a baloldara ágyazódott be, és ott van buksija is. Ilyenkor nekem is boxol, hogy forduljak meg.

Én csak 1,5 kg-nál tartok, de előtte volt rajtam felesleg, gondolom, azért sem szedtem fel többet, mit ti, mert az aranytartalék meg volt. Kép
Sex: Nálunk is hullámzó, de nem nagyon. Viszont nekem is szerencsére megértő a párom. Én kissé fáradékonyabb lettem, így nem tudom a régi formám hozni, de a párom megérti.
Én úgy olvastam valahol, hogy a babát ez nem zavarja, ő is szereti, ha szülei szeretik egymást.
Cat!
Majd bepótoljátok utána! Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Cateye, ez nem jó, de nincs valami mód arra, hogy neked is jó legyen valahogy? Vagy abszolút nem szabad semmit?
Vendég

Helló!

Hallottatok már az "eszkimó-módszerről"? Persze ez nem most aktuális, hanem a 9. hónap végén, amikor a babák nem jönnek időben, hanem bent lustálkodnak.
Olvastam, hogy egy nőci ugyanígy járt, a babája maradni akart, nem megszületni. Erre a dokik mondták neki, hogy szervezze meg a férjével a találkát és ha kedvük szottyanna egy kis légyottra, hát éljenek vele - sőt ez a cél! Persze az orgazmus hatására kiváltott méhösszehúzódások nem múltak el a nőnél, hanem szépen lassan megindult a szülés.
Nem tudom, hogy igaz-e, vagy kamu, de nem tudom elképzelni, hogy a kórházban arra gondolva, hogy beöntés előtt, vagy utána essünk-e egymásnak a férjemmel, képes lennék az eredményorientált akció végrehajtásáraKép
Mindenesetre érdekes lehet így megindítani a szüléstKépKép

Cat! Azért csak "játszadozhat" veled a férjed? Nehéz lehet kiegyensúlyozottnak maradni szex/orgazmus nélkül...Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szoptatós párna:
Én a kórházban használtam és tényleg jó volt a szoptatáshoz. Később sima kispárnán feküdt a fiam és úgy szopizott. Most én is kispárnákkal támasztom ki a pocimat alváshoz, tv-hez, pedig még nincs is nagy.

Szex:
Azért próbáljátok kihasználni ezeket a hónapokat, persze ésszelKép Nekem szülés után sokáig nem volt az igazi. Gondolom a baba is kitölti az ember életét, a szoptatás miatt a hormonok sem úgy működnek, mint azelőtt. Meg a sérüléseknek is regenerálódniuk kellett.
Most viszont tényleg jó, bár én is mindig kérdezgetem, hogy így is tetszem-eKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Én hallottam a módszerről, sőt, az egyik baráti házaspár élt is a lehetőséggel. Aztán az anyukát meg kellett császározni, de természetesen nem ebből kifolyólag.

Én az elsőnél csak lépcsőztem, mert túlhordtam 5 napig, és már nagyon szerettem volna, ha kibújik. Meg is lett az eredménye, még aznap du. elkezdődtek a fájások.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?