Sziasztok!
Hát ennyit a munkakedv megőrzéséről. Ma reggel azzal a szent elhatározással ültem le az asztalomhoz, hogy délig felétek sem nézek, mert akkor elkap a babahangulat, és lőttek a melónak. Aztán rövid tusa után azt gondoltam, hogy oké, csak éppen idekukkantok, de reggel lévén tutira nincs sok levél. Erre essék, a tegnap délutáni állapothoz képest volt mit olvasnom
Kilók, babaméret, pocaksimogatás - nekem nem is kell több, hogy az ábrándozás átvegye az uralmat a szervezetem és a kobakom felett
A védőnőm szerdán 68,2 kg-nak mért, a kiinduló állapt pedig 67,6 kg volt. Ez azért csalós, mert akkor februárban téli cipővel, nagy pulóverben, farmergatyóban álltam a mérlege, most meg lenge naciban, pólóban, papucscipőben. Ráadásul az elején megkérdezte, hogy ruhás tömeget, vagy az ebből levont 1,5 kg-os tömeget tartsuk-e számon. Mondtam neki, hogy ne totjásszunk, írjuk amit látunk. Igen ám, de otthon magamat mindig reggeli WC és fürdés után mérem, így a nődokinál - akinél bemondásos alapon megy a mérés (gondolom a hihető határig, mert láttam nála mérleget) - minidg a "nettó" kilóimat diktálom be. Na képzelhetitek, hogy a kiskönyvemben milyen hektikusan változnak a kilók attól függően, hogy a dokinénim írt-e bele, vagy a védőnőm. Lehet, hogy nekem kellene "bruttósítani" a pucér kilóimat, de ez akkor minidg kimegy a fejemből.
Szóval szerintem én a 2-3 kg-nál járok, ez azért ingadozik egy kicsit. Engem nem is ez zavar. A pszichémet ingerli a mérlegen megjelenő egyre nagyobb szám. Sosem voltam 68 kg-nál több, és fura megemészteni, hogy akár 75 kg-is is elmehetek
Nem a 10 kg-t tarom soknak, hanem a 7-es és 5-ös számot egymás mögött
Pocaksimi
A sajátomat imádom simogatni. Képes vagyok egy kicsit korábban kelni, hogy minden reggel jusson legalább 10-15 percem a pocakom simogatására még az ágyban. Igaz, hogy a kismanó sokszor alszik még olyankor, vagy néha-néha rugizik egy picit, de ki nem hagynám
Este pedig szintén szakítok rá időt. Egyre inkább azt veszem észre, hogy szereti, ha foglalkozom vele. Azt hiszem a nőklapja honlapján olvastam a héten, hogy a babák így a 20.hét táján kezdik el érezni a bőrüket ért ingereket, ami nagyon tetszik nekik, ezért szeretnek puha, meleg dolgokhoz pl. köldökzsinór, méhlepény, mama hasa odabújni.
Egyre többször bújik a kezem alá kis kemény gombócot képezve, aztán ellazul és érezni az apró kis motoszkálásait. Az első rúgásaitól eltekinteva az apukája kezét egy darabig kerülte, kellett egy kicsit cselezni, hogy ő is érezze a rúgásokat. Most viszont már az ő keze alatt is szívesen ficegreg-mocorog, igaz, hogy a nagyobb rúgásokat neki még kimérve adja. Hihetetlen, de ha kezet cserélünk a pocakomon, akkor nekem nagyobbakat, és sűrűbben rúg. De azt hiszem jó úton haladunk, hiszen az apukájával is egyre többet haverkodik és egyre bátrabban. Csak egy kis türelem kell hozzá
Idegen kéz simogatását először a férjem nagymamájától "kaptam". Nem számítottam rá, így váratlanul ért, nem volt időm felkészülni, és emiatt nem is esett jól, pedig imádom a nagyiját. Ha hozzám közel álló emberek kérik a simi lehetőségét, meg szoktam engedni nekik, nem zavar. Viszont előre vigyorgok magamban, mert a kismanó nem szereti még az idegen dolgokat, és másnak nem mocorog
De szerencsére a munkatársak közül csak két fiatal, kedves, nekem nagyon szimpi lány kérte a simizést, ők is csak egyszer.
Kormi
Fáradtság
görénykék orvoshoz cipelése
De remélem mindkettő sikeresen megoldódik.
Egyelnlőre én még tudok aludni ( ha hagynak
), de a védőnőm azt javasolta, hogy szerezzek be egy szoptatós párnát, ami hungarocel gyöngyökkel van bélelve, és azzal támasszam alá a pocakomat oldalt alváskor, így majd nem lesz medence fájásom, stb. Később meg a szoptatáskor ugyanilyen praktikus lesz.
Hogy igaza van-e, vagy sem, nem tudom. Ti hallottatok már ezekről a párnákról? Érdemes beszerezni?
Bibi
AFP - gratula
Judy
Lehet, hogy most tényleg kislány? Gergőnek akkor egy szép kis hugicája lenne. Apuka mit szeretne?
Na megint jó hosszú lettem... bocs
Csirkesz
(20+6)