Köszi a válaszokat!!! Jaja, dokink uaz, de Kardost nem fárasztom ilyenekkel!
Bányai Nóra szülésznőhöz hamarosan megyek NST-re, akkor még kifaggatom, de addig is várom a többiek hozzászólásait is.
Senkit nem találok aki ismerné ezt a védőnőt, kezdő a csaj, állítólag nemrég "praktizál" itt a kerületben, de pechemre pont kifogtam. Szerettem volna egy rutinos, idősebb, igazi vérbeli védőnőt kifogni, ehelyett egy 30 éves, kezdő, nem gyerekes nőhöz kerültem, és azt kell, h mondjam, hogy az elmúlt hónapokban sajnos SEMMILYEN hasznos infót nem kaptam tőle, ugyanazokkal a rutin kérdésekkel fáraszt, mérlegre tessék felállni, könyvbe adatokat bekarcolja, van-e kérdésem (nincs) aztán viszlát. Ennek nem sok értelme van, sokkal többet vártam a védőnői tanácsadástól.
És nem mellesleg a 20. héten cseppet kiverte a biztosítékot nálam és a férjemnél: mert egy rim-rom szívhangmérővel bohóckodott, ami recsegett-ropogott, majd 7-8 perc elteltével riadt tekintettel és enyhén pánikhangulatban közölte, hogy sajnálja, ő nem talál szívhangot...majd nézett rám percekig, már szinte azt vártam, hogy részvétet nyilvánít, na én meg kitéptem a kezéből a könyvemet, és bőgve rohantam be a kórházba Kardoshoz (fogalmam sincs hogy jutottam be, sztem minden piros lámpán átmentem), ahol persze kiderült, hogy minden a legnagyobb rendben.
Kardos enyhén ideges lett, hogy minek kell a védőnőnek szívhangot mérnie, és pláne egy szar géppel, megjegyzem, ha a védőnő közli előre, hogy a gép beszámíthatatlan és vacak, egyből elutasítom a vizsgálatot, nem hiányzik a felesleges aggódás.
Majd másnap felhívott a védőnő, kérdezte voltam-e Kardosnál (ezt mondjuk értékeltem, ez is vmi), jeleztem igen, viszont bátorkodtam megjegyezni, hogy SOHA TÖBBÉ nem kell szívhangot nézni, főleg nem ezzel a romhalmaz géppel, és ha szólt volna előre, nem vállalom a vizsgálatot. Na ezek után elkezdett velem kiabálni, hogy neki elege van, és idézem: "leszarja", merthogy ő nem tehet a rossz gépről, és elege van h a kismamák őt piszkálják, és elege van a védőnői hivatásból, és kikéri magának, hogy én azt merem állítani, h ő nem végzi jól a munkáját.
Jeleztem neki, hogy javaslom vegye vissza a hangnemet, és ne ordítson, egyelőre akinek kiabálnia kéne az én vagyok, de én sem teszem. Majd közölte, hogy ő mennyire rosszul érezte magát a vizsgálat után, !!! Mire annyit mondtam, hogy hát még én, akinek a pocakjában van egy baba, és akivel közlik, h nem találnak szívhangot....szóval ezen ne vitázzunk!
Ezek után próbáltam váltani, de nem sikerült, aztán megbeszéltem magammal, hogy kap még 1 esélyt, voltam is nála azóta 2-szer 10 percet, de nem mondhatnám, hogy örömmel találkozom vele, valszeg ezt látja is rajtam, de nem érdekel, természetesen én továbbra is korrekt és kultúrált vagyok vele, ahogy mindig is az voltam.
Attól meg egyenesen ver a víz, hogy ide fog járni hetekig, és majd ő adja a tanácsokat, őszintén szólva semmiféle bizalmam nincs benne. Egyébként 5-en vagyunk testvérek, amikor én 14 meg 17 voltam, akkor született egyik húgom meg az öcsém, tehát pelenkázásban, fürdetésben, és néhány dologban van rutinom, ugyanakkor édesanyám meglehetősen rutinos, de nyilván jó lenne egy profi és lelkes védőnő, aki segít ha kérdésem van...
Hát ezért lenne jó találnom 1-2 kismamát, aki ezzel a védőnővel van kapcsolatban, hátha én csak egy rossz napját fogtam ki...
Üdv,
SzRita