Új privát üzeneted érkezett!

Tiltakozom!
én mindig olvasok ( ha nem vacakol a net, de szolgáltatót fogunk váltani és akkor ez remélhetőleg javul), legfeljebb nem mindig tudok írni :D

Kép

Kép
redwings

Sziasztok!

Képzeljétek, mi történt tegnap este! Miután elbúcsúztam, fürdés, és utána készültem lefejni a tejet, amikor észrevettem, hogy a fejő egyik alkatrésze anyukáméknél maradt! Este 10-kor voltam kénytelen telefonálni nekik (anyukám azóta is haragszik, alig áll szóba velem, de ez nem engem minősít - nagyon nem jövünk ki egymással, gyakorlatilag születésem óta, és engem most ez készít ki nagyon), és miután apu mondta, hogy tényleg ott van, beültem a kocsiba és elmentem érte. Oda-vissza 80km, 1 óra alatt, igaz, alig voltak már a városban. Negyed 12-re értem haza, és utána még le kellett fejnem a tejet.
A macska egész éjjel ba*****tott, mert nem ízlett neki a kaja (pedig két félével is próbálkoztunk - szerintem nekem ez a keresztem), és ilyenkor a hátamat kapirgálja. Nem vettem róla tudomást, és egy idő után már alig vettem észre.
Alexa 4 körül elkezdett sírni, valószínüleg a foga miatt, de szerencsére a férjem felkelt hozzá. Szóval, alig aludtam, és hulla vagyok. Nem tudom, hogy csinálom végig a mai napot!
Holnap készülök egy baba-mama klubba az Arany J. utcába. Havonta egy alkalommal tartják, egy pszichológussal, és most az alvásról, altatásról lesz szó. Nem érdekel valakit? Gyerekkel is lehet jönni, sőt, az a legjobb. Ott játszani, kúszni-mászni is tudnak, mindenki a földön (babzsákon) ül, elég szimpatikus hely. 10-től délig tart.

Megyek, elmosogatok, legalább a konyha legyen rendben.

Detti

Kép
Kép
detty74

Sziasztok!

Hú, tök jó, hogy ennyit írtatok. Csak az a bajom, hogy lyukas az agyam, és ugyan másodszor olvastam mindent végig, a felére nem emlékszem már :cry:

Kchriske: kitartás a továbbiakhoz, biztos visszajön még a tejcsike, főleg ha előtte olyan jó sok volt. A pasikkal meg tényleg nem érdemes foglalkozni, egyik se sokkal jobb, mint a másik, max. első látásra tűnnek úgy. Én imádom apát, de azért sokszor kupánvágnám (és durvábbak is eszembe jutottak már). Nálunk egy dolog biztos: tudom, hogy soha nem hagyna el más nőért, ill. soha nem csalna meg. Ne kérdezzétek, honnan tudom ilyen biztosan, tudom és kész.

Nicolca: gratula a gyarapodáshoz! Csak így tovább!!!

Én állandóan úgy érzem, hogy kevés a tejem, de Zsombi nem reklamál, mostmár este se (megkapja az előző éjszaka lefejt adagot), szerdán 8180 g volt (12 dkg előző hét óta), viszont szinte óramű pontossággal alszik el 20.10 és 20.30 között, és szinte percre pontosan minden hajnalban négykor kér enni, aztán 8-1/2 9 között kel. Tegnap részben szabotálta a reggelit, lefejtem a cicimet, és azt is odaadtam neki este (80 ml), de így is hajnali négykor kelt. Nem értem.

Az itatáson gondolkoztam még: most kaptam egy nagy adag alma-citromfüves, ill. egy nagy adag alma-hibiszkuszos teát, de nem tudom, megkínáljam-e Zsombit vele, mert azokban is van cukor, és nem akarom, hogy túlságosan hozzászokjon az édeshez.
Amúgy meg mindig elfelejtem, hogy talán itatni is lehetne, remélem, ebből nem lesz baj, annyira még nincs meleg, ugye?

A héten meguntam a Medela mellszívómmal való sz*rakodást (szegény már nagyon öreg, több emberke használta már, szóval nagyon sz*r volt vele fejni), és vettünk egy Aventeset. Az árát mondjuk hagyjuk, hány rugit vehettem volna rajta, de hogy mekkora a különbség, te jó ég! Ég és föld!!!!
pzsuzsi

Sziasztok!

Most rúgtuk össze anyámmal a port ki tudja hanyadszor, kicsit elegem van!

Zsuzsi! Kézi mellszívót vettetek vagy gépit? Nekem is Aventes van (gépi), de én a Medeláról jobbakat hallottam, csak nekünk minden cucc Aventes, így lett a mellszívó is az.
A tea, amit kaptál, HIPP-es? Én alma-citromfüves teát adok Alexának (HIPP), és pár napja elkezdte inni. Én kevesebbet teszek bele a vízbe, mint amit írnak, és így nem lesz olyan édes. És érdekes, hogy Alexa nem cumisüvegből iszik, hanem itatós pohárból. A cumisüvegből csak a tejet fogadja el. Még nem késtél el semmivel, ha nem itattad, de ha bejön a nagy meleg, tényleg kezdd el!

Alexa egyelőre elutasítja a cumisüveget, szinte biztosan a foga miatt. Így most még mindig az orvosság adagolóval etetem. Elég vicces, és kicsit bosszant is, de ez van. Csak kint lesz az a fog hamarosan!

Kép
Kép
detty74

Sziasztok!

Én is mindig olvasok, mégha valami meg is akadályoz az írásban.. nem hagyom ki és teljesen átélem amit írtok, meséltek. :D

Zsuzsi, az jó, ha Zsombi nem reklamál, akkor talán nem marad éhes és mégha pótolgatva is de csak tejcsit kap.
Ja képzeljétek tegnap este óta csöpög a jobbik cicimből a tejcsi :D :D :D Ugye ez azt jelenti, hogy több van?! Meg fájdogált is, mint amikor sok van benne.
Az itatás miatt ne aggódj, de egyetértek Dettivel, a melegben itatni kell majd. Én is úgy csinálom a teát, mint ő, jobban higítom, bár Letti így sem issza. Asszem az édeskömény íze nem tetszik neki. Majd én is megpróbálom az alma-citromfüvest, de hibiszkuszosat nem merem, mert én pl. allergiás vagy mi vagyok rá.
Nekem is Aventes van, kézi, még Lilinél vettük, de szeretem. Láttam máshol a Medelát nem volt túl bizalomgerjesztő és a barátnőm is panaszkodott rá. Hát hős vagy, hogy eddig bírtad azzal! Viszont ha most kezdeném a dolgokat, kipróbálnám a Tommee Tippee-t, annyira tetszik. A cumisüvegét imádom, olyan mint a cici.. :lol:
Megyek, Lettike reklamál már éhes, Lili meg itthon van mert sztrájk van az oviban.. épp kötni tanul:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 20:32-kor.
kchriske

Zsuzsi: én is el szoktam a felét felejteni, így van hogy már jegyzetelek, hogy mit is akarok mondani. Így is kimarad egy csomó :lol: :lol:
Pedig precízséghez vagyok szokva és hogy mindent tudok, megjegyzek.. a munkában is fontos.., utálom ha ilyen zizi vagyok, de hát ez ilyen a babás időszakban. Később visszaáll, mikor már rendesen alszunk, esetleg eljárunk otthonról vagy dolgozni..

Na hogy a lányokról is..
A minap előszedtem Lilitől marad színes habtapi lapokat. A nappali harmadát kiraktam Lettinek, meg a régi játékokat is.. nagy siker volt. De azért csak lemászik róla, simogatja a szőnyeget és rája a habszivacs szélét meg kiszedi a darabokat és azt rágcsálja és csikorog az ínye alatt :shock: Kifekszem tőle miket csinál. Lili erre sokkal később jött rá. Ja és megy a kiskutyázás ezerrel, ha a kiságyból ki akarom venni, csak a hangomra már négykézlábra vágja magát és nyújtja az egyik kezét ...
A hasról hátra fordulás egyre sűrűbb, de sokszor vicces: kiskutyázik, de időnként közel vannak a kezecskéi egymáshoz és pár hinta után eldől mint egy kis zsák és gördül tovább hátra. Aztán pillog nagyokat, hogy mi történt, ő a játékhoz akart eljutni.. :lol: :lol:
Eddig is dumázott, de most bővítette a repertoárt és tegnap óta szinte be nem áll a szája. Ha rossz, ha jó de mondjaaa..
Kíváncsi vagyok már hol tartunk, hétfőn viszem méretni a védőnőhöz..
Imádja a könyveket, akármilyen nehéz keménylapos is.. csak kinyitja valahogy.

Lilim meg meg akar tanulni kötni, (engem utánozva). A szemeket már nagyon ügyesen fel tudja venni.. most fogunk rátérni a kötésre magára.
Alig várja már a szeptembert, mert megy suliba.. folyton ezt hallgatom.. remélem nem fog csalódni.
A legédesebb viszont, hogy annyira szereti egymást a két kiscsajszi.. annyira örülök, hogy nincs féltékenykedés Lilikében, Lettinek meg már most Istennő a nővére :) Még a számítógépben is felismeri a képen és füligszájjal kitárt karral repül felé:)
A telefon, távirányító, na meg a számítógép világítós egere.. imádja őket. Nem engedtem az egérhez, erre etetésnél mikor már jóllakott megrúgta a kezem (az egéren) és kattant. Erre elkezdte célzottan, koncentrálva rugdosni a kezem, hogy kattogjon. :lol: A minap akkorát lendült előre az ölemből, hogy elkapta az egeret és megnyomkodta.. sikerült bezárnia egy ablakot.. hihetetle fürge.
Na lőjjetek le...
Lili is vár. Sziasztok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 20:34-kor.
kchriske

Sziasztok!
Irigyellek kchriske hogy tudsz jegyzetelni, én örülök ha elolvasgatom egy-két nekifutásra. :oops:
Legújabb fejlemény nálunk, hogy a hasrafordulási procedúra eredménye az lett, hogy fekvőtámasz helyett visszafordul hátra. Bámulatos :D Majd kapunk a fejünkre a dokinőtől. Sosem azt csináljuk, amit kéne :D Meg aztán megtalálta a hangját úgy rendesen :) Olyan óbégatások, kiabálások vannak, hogy még. Nem sírás, hanem dumaféle. Kész vagyok tőle. Szoktam kocogtatni közbe a száját és kész kisindián. Hatalmasakat kacag utána.

Látom, nem csak én vagyok ki a vízből Apával :( Valami villám csapott bele mostanában, mert eléggé letojik mindent. Mondtam is neki, hogy ha így folytatja, akkor Vele is csak többen leszünk. Csak hát ha pofázok, akkor meg azt se tudja, milyen indokkal húzzon el itthonról. Most hétvégén nem szóltam semmiért: mosogattam Babócával a kezemben stb. De hozzá sem igen szóltam. Erre ma megszólal: mit főzzön ma nekem ebédre? Eszem megáll tőle! Persze most megint elhúzott itthonról. (így gyorsan tudok írni is, mert ám el szokta olvasgatni ezt is...) Lehet, hogy az a baja, hogy mostanában kevés a munka, sokat van itthon. Nem tudom. Nem lehetek elég okos.

Írjatok Lányok, mi volt veletek és a lurkókkal hétvégén :)

Kép
Kép
nicolca

Sziasztok!

Nem irigyellek titeket a férjek miatt! Nehéz lehet, ha apuci nemhogy nem segít, de még ront is a helyzeten. Nálunk csak a férjem rendetlensége bosszant fel, de pár napja közöltem vele, hogy ami elölmarad, az megy a kukába, és ez most hatni látszik. Azért ma fél óra volt, mire minden cuccát eltettem, és közben ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy az egészet egy kukazsákba dobjam, de nem tettem.

Alexa foga még nem bújt ki, de nagyon megkínozza szegénykémet. Adok neki Panadolt, mert a kenőcsök semmit nem érnek. Hopp, felébredt. Majd folytatom.

Kép
Kép
detty74

Na, megint alszik. Nem tudom, hogy a meleg miatt, vagy a foga teszi, de ma nagyon sokat alszik. El kellett mennünk tankolni, meg 1-2 dolgot venni, és úgy néz ki, hogy ez a kis kiruccanás teljesen kiütötte. Igaz, a kocsi külső hőmérője 30 fokot mutatott. Mi lesz velünk a nyáron? Ti hogy viselitek a meleget?

Még fejnem is kell. most megint négyszer fejek naponta, mert valószínüleg a fogzás miatt Alexa nem nagyon eszik pürét, csak anyatejet, így legalább ebből legyen neki. Ráadásul tegnap véletlenül kiborítottam egy üveggel (180ml), majdnem elsírtam magam. Szerintetek igyak még Laktoherbet, és próbálkozzak még növelni a mennyiséget, vagy elég, amit eddig kapott? Ja! Kb. 8-10 liternyi van még a mélyhűtőben is.
Kchriske! Hogy állsz a tejserkentéssel? Sikerül?

Kép
Kép
detty74

Sziasztok!

Nicolca: azért jegyzetelek, mert nekem sem megy sokadik nekifutásra sem.. :lol: Ezt a sok fáradt szitaagyú anyukáááát, nem is értem :lol:
Mi is hasonlóképp vagyunk Apával..

Detty: Tejem, hát nem akar több lenni.. sajna :(
Megyek, majd még jövök.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 20:36-kor.
kchriske

Kchriske! Nagyon sajnálom, rettenetesen nehéz lehet neked! Én sokszor így is kivagyok, pedig csak egy kiskorúval (meg egy hülye macskával) kell törődnöm, és a férjem is sokat segít. Máshonnan nincs segítséged? Nagyszülők, tesók...

Ma tanítós napom van, így most megyek, mert rendet kell raknom, hogy el tudjuk indulni időben.

Kép
Kép
detty74

Detti!

Más segítség? Lili :lol: a maga 5-6 éves módján.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 20:37-kor.
kchriske

Sziasztok!

Írok, írok, és egyszer csak eltűnt minden. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Szóval:

Kchriske! Remélem, nem bántottalak meg! Nem arra gondotam, hogy téged sajnállak, hanem a helyzetet, amiben vagy. (Én is utálom, ha sajnálnak.) Szerintem nagyon nehéz dolog a párkapcsolat. Nekem eddig elég szerencsétlen kapcsolataim voltak, az egyik katasztrófával, egy másik pedig majdnem katasztrófával végződött. A mi házasságunk sem tökéletes, nem érzem magam totál boldognak (kicsit mintha a testvéremmel élnék együtt, semmi tűz, pedig csak 2 éve vagyunk együtt, és még egy éve sincs, hogy házasok vagyunk). Én is úgy érzem, hogy a nagy szerelem már megvolt az életemben, és most már nem jár több. Viszont tudom, hogy a férjem nagyon jó apja a gyerekemnek, segít is, és gondoskodik rólunk. Az, hogy az érzelmeit nem tudja kimutatni, a neveltetésének köszönheti. Vannak napok, amikor zavar, és kiakadok, és van, amikor simán túllépek rajta.

Szép napot mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74

Hajajaj, mennyit írtatok... Na, jó kis témát gyártottam egy fél mondattal (melyikünk mit enged). :)
Én most örömömre, "kilógok a sorból", úgy érzem, pont az van mellettem akinek lennie kell, a legnagyobb szerelem, és akitől Csupanyálnak jönnie kellett. Nem is tudom elképzelni máshogy az életemet. Pedig egyszer már voltam férjnél előtte, de valahogy olyan, mintha az valami előző élet lett volna, annyira régnek tűnik, és annyira lezárt már bennem. Talán attól ilyen jó nekünk, hogy közel 10 év barátság után vágtunk bele, így már sok meglepetés és titok nem kerül elő. :) És mégis, néha ha összepillantunk, ott egy olyan villanás, amitől alig várom, hogy aludjon a gyerek, és egy kis időre csak társ, nő legyek. :D Egyébként ettől meg tisztára kamaszkor érzésem van néha... :lol: (Időnként meg úthenger által kilapított mosogatórongy, ha mégsem ment az alvás...)
Írok még, mindjárt jövök...
kisbogarka

Sziasztok!

BAhh, annyira bosszantó, hogy olyan a netünk, mint a mesében, tudjátok : hol volt, hol nem volt... de most épp kifogtam hogy van, és a törpeterrorrista is (még) alszik, úgyhogy gyorsan lecsaptam a billentyűzetre.
Izé, miket is akartam gyorsan...

kchriske:
na mi volt a védőnőnél?
tejcsi-növeléssel "kínzod" még magadat?
tudtál pihenni mára virradóra?

eszembe jutott egy film, nem tom, ismered-e, én imádom: "Lesz ez még így se" Jack Nicholsonnal a főszerepben, zseniális filmecske, én múltkor mikor paffon voltam ezt néztem meg, szétrötyögtem a számat rajta és utána sokkal jobb volt pár napig.
Ja, meg a legeslegeslegkedvencebb nagy kedvencem az "Igazából szerelem" , mindenkinek ajánlom, apával/barátnőkkel/egyedül megnézni, hú, én napokig a hatása alatt voltam, nagyon impresszív.

nah, bömbi van megint, majd még jövök :?

Kép

Kép
redwings

Detti!

Értettem, hogy értetted, szóval érted? :D

Én is hasonlóképpen vagyok, de most tombolhatnak a hormonjaim és nehezebben viselem, de minden máson is hamar elbőgöm magam. Komolyan terhesen nem voltam ilyen zizi. Asszem a mérhetetlen fáradtság teszi.

Hétfőn voltunk vődőnőnél, szinte semmit nem híztunk :( , 100 g, de most sok pipi volt a pelusban. Viszont huhogott, hogy mennyit nőtt. Mi is csak lesünk mert nagyobb fajta CAM hordozónk van és már kilóg belőle nagyon, és kényelmetlen is neki, sír benne egy idő után, de mivel még ülnie fárasztó és pici és nem tud, így muszáj ebbe gyömöszölni. Lili min. 1 éves koráig kibírta ebben sőt, talán picit tovább.
A mi védőnőnk nem paráztat a duplázás miatt. Azt mondta: és akkor mi van ha nem lesz meg a dupla súlya? Jól érzi magát egészséges, nahát. Csak lestem. :shock:
Az almát eszi szerencsére, bár jobban ízlik neki, ha forró forralt vízzel higítom és simára turmixolom, mintha reszelem. Még a kanalat is nagyon "szopizza". Hozzá kell szokni. Az elején mindig morog, hogy miért nem jön folyamatosan a kaja, mint a ciciből és az üvegből.. nem tudok elég gyors lenni :lol: , aztán mikor már félig eltelítődik akkor türelmesebb és már nem is szopizza, hanem ráérez. Nagyon úgy látom, hogy 1-2 héten belül már mászni fog, de a lakás még abszolúte nem biztonságos, nem is tudom teljesen azzá tenni a járókánk meg sehol. Túl nagy: 1,5x1,5 m-es és le kell vágni az egyik oldalból fél m-t, hogy itt elférjen. Rákérdeztem az ismerősnél hátha időben sikerül megcsinálnia.
Beavatás: Tegnap kapott először tápszert. De mivel kimaradt a du-i etetés és a ciciben is tovább gyűlt, így talán több lehetett benne nem tudom, de szopi után 30 ml tápot evett és kész. Viszont végre jól aludtunk, előző éjszaka is, de most úgy ébredt ahogy az éjszakai megszokott rendünk volt, fél 3 és mivel apa nagyon korán ment így nem zörögtek és 7-kor kelt. Lili meg engem 6-kor keltett, hogy mennie kell oviba. :shock: Végre jól aludtam viszonylag értékelhető mennyiséget is és erre.. kértem feküldjön vissza vagy csendben foglalja le magát még sok időnk van, hadd aludjak még kicsit.. de nem maradt.. Direkt hangosan "szöszölt" a mesekönyvel, krahácsolt köhécselt (ami utána hirtelen elmúlt).. kivoltam. + ettől a vacak időtől úgy fáj a fejem mintha satuban préselnék, pedig már bevettem egy Algopirint is mert nem bírtam. Szédülök is. Alig bírtam hazavezetni. Nem tudom du. mi lesz. Többet nem vehetek be a szopi miatt.
Aztán Letti reggel megint kevés tápot evet.. akkor is lehetett a ciciben több.. de 11-kor. már nem kapott cicit, gondoltam most bekajál tápszerből és 2-kor lakjon be szopiból. De de. 110-et evett a tápból. Aztán fél 1-kor jelezte, hogy álmos és cici, de nem cumizott alváshoz, hanem szívta rendesen, de hamar bealudt. Totál zavar. Kíváncsi vagyok mikor áll be. Azért az látszott, hogy nem érti, ennek az izének más az íze. Néha fintorgott kilökte a nyelvével.. De aztán csak éhes volt, így eszegette.
Ja és hát hogy szép legyen, elkallódott a tápszeres receptem, nehogy már olcsóbb legyen a dolog.. Azt sem tudom mi volt rajta, csak hogy BEBA HA.. úgyhogy a BEBA Start HA-t kértem, végül is csak most kezdjük és az olcsóbb is volt lényegesen.
A kapott tápszereket is elhasználhatjuk, azt mondta a doki, csak a nem HA-s 0+ Milumilt úgy adhatom neki, hogy időnként abból kap vagy keverem ezzel.
750 g ismerősöktől kapott tápszerünk van. Hát jól jön. Abból csak 300g, ami nem HA, úgyhogy nincs nagy para. Remélem mind ízlik majd neki. Aztán meg úgy számoltam, hogy ha legalább ennyi tejem megmarad, mint ami most van, akkor végülis csak napi 2 etetésnyit kell a tápszerből adni neki és az kitart egy darabig.

Kisbogárka hogy sikerült a hétvége?

Nicolca: képzeld mikor mi Apánk munkanélkül itthon volt sokáig, annyira unatkozott, hogy egyszer-egyzer ő is főzött, sőt még sütit is sütött, de milyet! :wink: Szó szerint két perc alatt elfogyott :lol: Bár most is lenne kedve hozzá néha. Persze szinte itthon sincs szegény. Mondtuk hogy akkor hozzon haza fagyit, de a főnik mind elviszik. :( (ja fagyit szállít)

Többiek? Elriasztottalak titeket?

Na megyünk enni. Sziasztok. (már megint kisregény írtam)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 20:42-kor.
kchriske

Na, talán most tudok írni. Szóval neveltetést emlegettetek, nem mutatják ki a pasik az érzelmeiket. Én tuti, hogy erre nagyon oda fogok figyelni a nevelésnél, mert iszonyú nehéz kinyitni valakit, ha már gyerekkorában belé nevelték, hogy senki ne lásson bele. Persze, az ember próbálja megvédeni a gyereket, úgyhogy biztosan valahogy benne lesz az, hoyg csak akkor mutassa ki, ha biztonsgban érzi magát, és ne mindekinek ,mert vissza tudnak vele élni. De attól kiver a víz,m ikor közli vki, hogy a fiúk ne msírnak, hagyd abba!
Egyébként meg dehogy nem :D, megyek is, üres a pocak ordítást hallok... Majd még próbálok jönni, de csak este felé esélyes.
kisbogarka

Húú egyre többet írok, állítsatok le ha terhes :oops:
kchriske

kisbogarka:
nekem is a mostani párom a nagybetűs szerelmem- és viszont. két hete jártunk együtt, mikor halál komolyan megkérdezte, hogy "leszel a gyerekeim anyja? " rávágtam hogy igen - na azóta komolyan is vettük ezt az életszövetséget kettőnk közt... és ennek idén 10 éve :roll:
Jó, most télen volt egy nehéz időszakunk, de úgy érezzük, túlvagyunk rajta és ami nem szakít szét az ugyebár még jobban összeköt - tartja a mondás...

szóval a mosogatórongy- és a kamaszos életérzésedre is rácsodálkoztam, hogy jééé minta én írtam volna :D

hogy sikerült a hétvége?????????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára redwings 2009.05.13 13:50-kor.

Kép

Kép
redwings

o-óóó, keresztbe írkálunk, így az igazán izgi visszaolvasni :D :D :D

kisbogarka: tökre igazad van, jobb erre nagyon odafigyelni! Mondjuk nekem lányom van, de totál egyetértek!
A férjem is ilyen szilatömb volt eleinte, de aztán lassan-lassan rájött (némi-nemű hathatós segítséggel a részemről), h mindenkinek jobb - elsősorban neki- ha értelmesen elmondja, mi a tyúkfene baja van éppen és nem őrlődik magában még napokig, vagy hogy mennyire meg tud örvendeztetni, hogy azon nyomban kimondja egy-egy kedves gondolatát... stb
Meg kellett tanulnia megnyílni, ahogy te fogalmaztál.
(Mondjuk annyi maradt vissza ebből a régi begubózásból, hogy a sérelmeit egészen őrületes ideig képes hurcolni magával, ha vki megbántja, még évek múlva is felemlegeti :? )

kchriske:
jó fej a védőnénitek! szerintem se parázz a súly miatt ha jól érzi magát a lány, különben is, most épp nyúlt, nem lehet mindent egyszerre...
Az jutott még eszembe, hogy a Ha tápok jellemzően kesernyésebbek, mint a normálok, tehát inkább arra ügyelj, hogy ne normál után kapjon ha-t, mert lehet h nem fogja közvetlen utána elfogadni, akkor már tényleg jobb keverni.
És a bebának van a leginkább tejszerűbb állaga és íze és nem is habosodik, mint a legtöbb másik cucc. a humánán nekem olyan sok randa kemény hab volt, hogy kiskanállal kellet leszednem, hogy ne böfögjön akkorákat a gyerek, mint Józsi bá a disznótoros után...

ó, és a vterán meg a tesz-veszen mindig vannak tápszerek olcsóbban, pl kibontották a kartondobozt és végül nem kezdték meg a zacskót stb.
lehet h érdemes körülnézi, hisz a legtöbbet Pesten kínálják eladásra, talán jobban kijön árban ha elsétáltok érte, mint a gyógyszertári.

Kép

Kép
redwings

képzeljétek, ki vagyok purcanva.
a kiscsajom TOTÁL be van kattanva napok óta. először a szélre fogtam, aztán a hidegfrontra, de mostmár nem tom, mit higgyek.

Senki más nem kell neki, csak én, mindig csak én.
Ne fogja más, ne is érjen hozzá más, ne nézzen rá más, ne szóljon hozzá más - különben visít, mint a vágós malac. Elaludni csak nálam hajlandó, enni szintén csak velem. Apjával hajlandó kommunikálni, néha még meg is foghatja, de akkor ott kell lennem karnyújtásnyira, mert ha nem csavargathatja közben az én ujjamat, akkor esélytelen a dolog. Ha nem láthat a szeme sarkából, akármit is csinál éppen, akkor azonnal levegővisszatartós/fejlilulós/ végtegmegfesztős/sikítófrászos hiszti van.
És minden öltözéskor és vetkőzéskor, és minden elalváskor és ébredéskor szintén.
Ja, és minden pelusozáskor is, de azt tudom, hogy attól, hogy csupa ragya lett az alfele ami érzékeny neki. A doki szerint ezek a randa pöttyek a foga miatt vannak, bár még mindig nincs híre-hamva se, hogy hol és melyik mocorogna, na mindegy, kaptunk rá krémet, kenem bőszen, de szegénynek eléggé rémesen néz ki. és egyik pelustól a másikig jöttek elő, péntek reggel még nem volt neki, a következő tisztába tevéskor meg már tele volt vele, de nem allergia állítólag.

ó, és korábban sem aludt sokat szegénykém, de mostmár napok óta napközben 4-5x 10 perceket tud csak aludni, és persze hullafáradtan, sírva ébred, de visszaaltatni lehetetlenség. Éjjel szerencsére csak néhányszor keltem hozzá, de akkor vissza is kómált mindig, kivéve hajnal egykor, mert némi próbálkozás után, hogy mit mutogat nekem, rájöttem mit akar és akkor megivott egy húzásra 220ml vizet. De a nappalaim egy merő rémálom.

A doki szerint ne kenjem semmivel az ínét, mert nem látszik, hogy hol kéne és akkor feleslegesen tömöm a gyereket gyógyszerel és hát lehet, hogy nem is a foga miatt nyűgös. Jó, de akkor MITŐL?????????? Szerintem 10 évem elment az elmúlt 2-3-4 napon.

hétvégén esküvőre megyünk, és anyóséknál lenne Panna szombat déltől másnap délelőttig - de nem tudom, mi lesz így ezzel...

Kép

Kép
redwings

huh, de sokat írtatok!

Red: Szinte biztos, hogy Pankánál beindult a szeparációs szorongás. Állítólag kb. 3 hétig tart, de anyuka legyen a talpán, mire elmúlik.
És simán lehet a foga is (főleg, ha a popsija ilyen csúnya). A kencék nem érnek sokat, én egyszer egyszer Panadolt adok Alexának, amikor nem bírja abbahagyni a sírást és a nyűgösködést. Az orvos és a védőnő is azt mondták, hogy ha elmúlik a nyűgösség, akkor valamilye tényleg fáj (leginkább a foga). Eddig mindig bejött. Ha valami más baja van, eddig mindig meg tudtam nyugtatni, kivéve a foga fájt. És az, hogy nem látszik semmi, nem jelenti azt, hogy nem mozgolódik, csak azt, hogy nem holnap fog kibújni. Pl. Alexának még mindig nem bújt ki a második, pedig egy hete néz úgy ki, mintha 1-2 óra múlva kint lenne.

Kép
Kép
detty74

Na itt vagyok. Hú, mennyit írtatok megint...

Red! Totál ismerős a szitu, nálunk is ez ment az utóbbi három hétben, és két fogacska lett az eredmény, plussz egy éppen kibújóban. Nyugi, a szeparációs félelem, és a fogak együtt elképesztő dolgokat tudnak művelni... Nekem a doki azt mondta, hogy ha nagyon nyűgös ,adjak neki egy fél kúpot, ha tényleg fájt a foga, attól jobb lesz (=Detty módszere). Ez egyszer használt, egyszer nem, úgyhogy a második után nem próbálkoztam, inkább nem adtam neki. Viszont nap közben tuti jó volt neki a nagykanál (a kicsi nekünk olyan, hogy le tudja dugni a torkán, így maradt a nagy, és az is lehet, hogy hidegebb is volt, mert lassabban melegedett át).
És így igaz, nem mindig látszik, hogy jön, én a felsőket hetek óta látom, és meg-meállnak, aztán újra nőnek, minden nap azt hiszem, már kibújnak. Erre nem az alsó kettő jött ki sutyiban? Csak onnan tudtam me,g hoyg a drága külköm hatalmasat harapott belém, aztán marha büszkén vicsorgott. De nem látszik semmi, pláne mert nem hajlnadó megmutatni, de ahányszot benyúlok, hogy megtapogassam, füléig ér a szája, és totál büszkén vicsorog. :D

Képzeljétek, ma vasaltam, és annyira szerette volna látni, hogy mit csinálok, hogy addig küzdött, amíg végül feltornászta magát térdelésbe, kapaszkodva a rácsokba. Aztán ez sem volt elég neki, és felállt, de már annyira fáradt volt, hogy bőgés lett a vére, tök vörös votl a feje az erőlködéstől. :D Még kétszer eljátszotta, aztán elvittem soron kívül aludni egy fél órát... :D Szerencsére most pár napig nem lesz járókázás, mert minden házimunkával utolértem magam, remélem, kicsit elfelejti ezt, mert jó lenne, ha még csak mászna, erősödjön csak mielőtt feláll.

Kchriske! Mi is Beba HA Start Aktívot kaptunk vésztartaléknak. Eddig kétszer használtam, először megevett belőle kb 60-at, de csak emrt irtó éhes volt, aztán rájött, hoyg nem kell neki. Akkor csak azért adtam, mert kíváncsi voltam, attól jobban alszik-e. Másodszor tegnap adtam neki, mert azt hittem, kevset vacsizott, és nincs elég tejem. Hát, beleszagoltam, azt hittem, hogy kijön a vacsim... Ő sem bírta, egy korty után úgy fintorgott ,hoyg nem is próbákoztam tovább. Visszatettem a cicire, és még egy csomót tudott szopni. Úgy látszik, megijedt. :) Ennek ellenére, ha tényleg jobb a többinél, akkor még szerencse, hogy az tudjátok használni.

Képzeljétek, Csupanyál egyre rafkósabb... Tudja már, hogy mit fog kapni, mert ha elmegyünk valahova, HIPP-es gyümit szoktam vinni. És mostanában nagyon sokat szaladgáltunk, így rákapott. Ott tartunk, hogy msot már az ebédet nem is hajlandó megenni, ordít, hoyg hagyjam békén, de ha meglát egy HIPP-es üveget, keze-lába jár, majd kiesik a kocsiból, hogy megszerezze. A Kecskeméti cuccokat sem hajlandó megenni. Úgyhogy betelt a pohár, és most már össze-vissza adom neki, HIPPes üvegbe amit én főztem, kistányérban amit a HIPP-es üvegből tűntettem el, és fordítva, normálisan. Ez annyira hatott, hogy ma már bele bírtam rimánkodni 90g főzeléket husival. De azt képzeljétek el, hogy amit egy hete megevett, azt most egyszerűen kiköpi, vagy öklendezni kezd tőle. Állagra is ugyanaz pedig, ugyanúgy készítem. Ha anyukám adja, akkor bezzeg két pfára eszi, úgyhogy csak nekem jár a műsor, nekem meg hullik a hajam már az ebédektől... Ő meg érzi, és három kanál után bekapcsol a műsor lejátszó... :roll: Na de adok én majd neki, visszatérünk az alapokhoz, mindent egyesével kóstolgatunk újra, a HIPP meg csak higítva, vésztartaléknak marad...
Ja, tejpép dettó. Pedig az is HIPP volt. Az első kanál után öklendezés, nemnemnem fejrázás, szájösszeszorítás, fejelfordítás. De én megettem, mert nekem ízlett. :) Azért még egy próbát teszek majd, hogy mi van, ha pl. almát reszelek bele és az dominál.

A hétvége tök jó volt, jól is aludt, bár egyszer felébredt a társaság nyihogására és írtózatos röhögésére, de bementem hozzá, és mondtam neki, hoyg ez normális, csak mulatnak, és én figyelem az ablakból őt, vigyázok rá, aludjon nyugodtan. Onnantól béke volt, és már a következő felnyihogásra nem is reagált.
Red! Mi is esküvőn voltunk szombaton, és tök jól bírta. Ha ennyire nem akar nélküled lenni (majd meglátod, elvégre lehet, hogy bejön a másik hely varázsa), nem tudjátok magatokkal vinni? vagy ereszd el a hajam bulit terveztetek? Mi végül 10-ig maradtunk,ami ugyan elég kevésnek tűnt, de mindenki megértette, és tök jól mulattunk így is, még táncoltunk is hármasban. Vagy ha kzel van a szüleidhez, nem tudjátok megosztani az időt valahogy?

Na ezt most elküldöm, nehogy elszálljon a net (itt is olyan ám...) Vicces, nem gondoltam volna, hogy valaha fórumozni fogok, sosem értettem a fórumozó kismamákat azelőtt... :D Meg hogy hogy lehet a pelus tartalomról beszélgetni (ezt még kismamaként sem értettem, amíg oda nem adtam az első adag tápszert... másnap hívtam a barátnőmet, hogy normális-e, hogy a gyerekem pelusának olyan a szaga, mintha a viziló gondozója három napos szabadságra ment volna...)
:roll: :lol:
kisbogarka

Sziasztok!

Jajjj lányok megint felvidítottatok! Jókat rötyögtem amíg elolvastam amiket írtatok :lol:

És valóban keresztbe írkáltunk. Mire azt a regényt megírtam ketten is írtatok hozzá, de azt már nem láttam, meg elrohantam.. vicces volt így :lol:

Red: Köszi a film tippeket. Picit ismerős a címűk, de nem ugranak be, szerintem lehet, hogy nem tudom, hogy az az, ami az. (Szép magyar beszéd :lol: ) Szóval majd beszerzem, de szinte biztos, hogy egyedül nézem meg. Z. nem igen kapható ilyen filmekre. Bár néha meglep, hogy tetszik neki ez az.
Tápszer: Ezt az egyet eszembe se jutott Vaterán keresni.. meg még nem vásároltam Vaterán. Pest nekem messze van, benzinből drágább, mintha megveszem itt a tápit, de talán megoldható ismerőssel. Köszi a tippet :)
Sajnálom Pannát, nagyon szenvedhet, én is úgy gondolom, hogy fogacska is lehet a dologban, meg szeparációs félelem is, de talán a fejecskéje fájhat mert írtad, hogy elalvásnál, ébredésnél öltözésnél is stb.. akkor jobban lüktethet, ha az fáj.. Múltkor Lettivel is alig bírtam mit kezdeni és látszott nagyon szenved. Én is adtam neki Panadol Baby-t mert beteg is volt, tiszta takony, gondoltam ilyenkor nekünk is fáj.. fél óra múlva semmi baja nem volt, addig meg cicit sem fogadott el. Az elmúlt napokban ettől a fantasztikus időtől nekem is fájt a fejem, ma elég jó, de érzem a nyomást, bármikor kipattanhat. Lehet rá is hatással van.

Kisbogárka: örülök, hogy jól sikerült a hétvége. Én is csatlakoznék Redhez, hogy a lányokra is igaz. A fiúk is kihasználják ám nem kicsit a lányok érzéseit, kvázi minden anyukának okosan kellene nevelni a gyerkőcét, hogy jó társ és boldog ember válhasson belőle. De az való igaz a fiúkat jobban szekálják a fiúk nem sírhatnak dumával.. én is hülyét kapok ettől. :twisted: De persze az sem jó, ha nyafog és vinnyog, hisztizik mint egy elkényeztetett kislány. Lilinél van egy ilyen az oviban, hát már a lányoknak van igazán elegük belőle :lol: Szóval arany középút vagy mi!
Ügyes ám a kislegényed, de értem az aggodalmad is. Sokan mesélik, hogy 6 hónaposan felállt a gyerek, egyiknek meggörbült a lába is.. A korai mászásból kiindulva én sem szeretném, ha Letti korán fel is állna.. pedig sanszos, mert nagyon akar és kíváncsi. A kiságyban is ha már hallja, hogy kelek, vagy jövök négykézlábra vágja magát és fél kézzel nyúl felém.. Ha nem lenne ott takaró végig már tuti hogy belekapaszkodna a rácsba :( Túl gyors ez az egész fejlődés.
Tudom, nem tökéletes, és nem a legjobb, de én mikor Lilinek ilyen kiköpős-hisztis-evős napjai voltak, akkor úgy fordítottam az etetőszéket, hogy lássa a tv-t messziről. Persze egész nap a Minimax ment alapzajnak, picit hangosabbra vettem, hogy jobban érdekelje és az lekötötte annyira, hogy közben be tudtam pakolni a kaját a szájába. De persze vigyázni kell, ne szokjon a Tv előtt evéshez, később úgyis mindig ott köt ki magától 2-3-4...évesen.
A net nálunk is hektikus. Vacak Pannon mobilnetünk van, szükségmegoldás volt a sok költözés miatt.. de alig várom már, hogy lejárjon a hűségidő.. utálom. Z. tegnapelőtt majdnem összetörte a gépet dühében, hogy sz... és semmit nem tud megnézni.. Kiakadtam, hogy azért azt a kevés kincsünket ami van, ne tegye már tönkre.. mi lenne velem a gép nélkül :cry:

Ma lesz a nagy nap. Úgy tűnik végre eljutunk a szemklinikára, hogy átmossák a szemét Lettinek. Anyám jön velünk. Nem éppen ő az ideális partner ehhez, tuti feldühít majd két perc alatt, de hát egyedül még gázabb.. Ráadásul várni is kell majd, fogalmam sincs mennyit.. nem tudom hogy készüljek kajailag. Készen tervezem vinni a tápszert, de hogyan melegítem meg? Ha langyin vinném meddig lehet úgy? 3 óra alatt vajon megromlana? Tegnap már gondoltam rá, hogy kellene valami babatermosz, amiben langyi vizet cipelhetnék és akkor frissen tudom készíteni a tápit bárhol.. Mintha Lilivel lett volna valami ilyenem. Lehet ilyet kapni valahol és mennyiért? (Vaterán is megnézem majd, de jobban örülnék újnak)

Kikutyultam a tuti iszike recepjét. Csipkebogyó tea (igazi) és a Hippes kömény, vagy gyerektea keveréke kb fele, fele arányban, vagy kicsit több Hippes: bejött. Igaz akkor mikor megitta a 150-et belőle éhes is volt, de ha nem ízlik valami akkor sem hajlandó rendesen inni belőle ha éhen hal.
Red: nekünk a Humana Lilivel nagyon jó volt. Baby fit-et evett a reflux miatt. A habosodásra nem emlékszem már.. rég volt. De szerette ő is és én is. Később folytattuk Beba-val.
Kisbogárka: a tápszernek valóban, kartonpapír szaga van, vagy ilyesmi, de a többinek is ilyen. Ez van :(
Letti változatlanul nagyon keveset eszik belőlük, de lehet hogy több a tejcsim? Majd ha lesz időm kifejem, hogy lássam, mert nekem mindig mindent tudnom kell!! :?

Meséltem már, hogy a minap a habtapi apró részeit ragasztgattam össze, nehogy Letti lenyelje? Meg a kicsit nagyobb, de mégis kicsiket is kiszedegeti, rágcsálja őket.. sőt felszedi a teljes kockát.. :shock: hát mindenem tiszta pillanatragasztó lett... közben Dallast néztem :lol:
Tegnap meg renitens nap volt. Főzés közben ránéztem, tök tuti helyen a gyerek, két perc sem telt belé a zajra rohantam be.. eljutott egy méterrel arrébb a tiltott helyre.. áttörve a barikádokat.. csak 20 cm választotta el a hosszabítótól :cry: A járókánk még sehol, tennem kell valamit.
Másik pillanatban meg nagy igyekezetben betolatott az asztal alá.. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 20:48-kor.
kchriske

Szegény Alexa, csak kibújik már az a fogacska..

Mostmár rohanok, készülődni.
kchriske

Sziasztok!

Kisbogárka!
Alexa kísértetiesen hasonló dolgokat produkál, mint nálatok. Neki is a HIPP jött be (igaz, most abból is csak a sütőtök, pedig pár hete még mindegyiket úgy ette, hogy ki kellett fordítanom az üveget, hogy minden kijöjjön belőle, most meg nem túl lelkes), de azt meg nem bírjuk anyagilag. Így tegnap lereszeltem és bormixerrel átturmixoltam egy almát. Úgy öklendezett, hogy azt hittem, rókázni fog. Egy pár kanállal beleimádkoztam, de egyáltalán nem nyitotta a száját, ahogy szokta, csak ha épp vigyorgott, becsúsztattam egy kanálnyit.
Ebédre csináltam neki sárgarépát, szintén összeturmixoltam, és szintén öklendezés lett a vége. Pedig anyatejjel higítottam, hogy ne legyen nagyon "szilárd", és csússzon.
Kiakaszt, hogy négy hónaposan úgy ette a kölköm a pépes kajákat, hogy nem látszott a kezem a tempótól, most meg úgy kell beleimádkozni.
(most beszéltem a védőnővel: holnap kijön és megnézi, mit művel a kiscsaj)
És vicces, hogy én sem értettem, miért fórumoznak az anyukák, miért jó ez nekik; hát, most már tudom. Nekem hihetetlen megnyugvás, amikor látom, hogy mások pont olyan problémákkal küzdenek, mint én.

Na, megyek készülődni, ma is tanítós napom van (legyen már vége az érettségiknek!!!), megyünk az anyámhoz (drukkoljatok, hogy ne vesszünk össze semmin!!!).

Kép
Kép
detty74

Halihó!

Kchriske! Jó kis húrukklánykád van, hogy azt odébb tudta tolni! :)

Detty! Nyugi, gondolj bele, hogy anyukád téged is felnevelt valahogy, és normális lettél, akkor nagy gáz nem lehet ma sem. :D
(Tudom, tudom, értem, csak próbállak nyugtatni... :) )

Red! A pöttyök a pelusban szerintem egyértelműen fogzós nyálas pöttyök lehetnek. Próbáld meg, hogy minél többet legyen hason, akkor talán nem nyel le annyi "agresszív" nyálat. Igaz, akkor a pofiján lesz pöttyös, de az szellőzik, és így talán gyorsabban múlik.
Csupanyál csupa pötty lett :), végig az arcán. Mondjuk én közben adtam neki egyszer sajtot, és lehet, hogy az is közre játszott, vagy csak a nyálpöttyöket hittem kiütésnek, de biztosra mentem, és nem kapott többet. Viszont mivel azt hittem, allergiás pötty, bekentem Fenistillel, és egy nap alatt elmúlt. (Sajtot is, sajt szünetet is, és a Fenistilt is a doki ajánlotta.)
kisbogarka

Húrukk= hórukk...

Ja, már régóta akarom írni, Nicolca, hogy a Csupanyál nem védett név, úgyis lassan változtatni kell, mert vannak már más jellemzőbb vonások. Úgyhogy átadományozom, ha kéred! :)
kisbogarka

Köszi a biztatást lányok!
Érdekes, én is fasírtban voltam világéletemben az anyámmal, de mióta külön lakom egyre elviselhetőbbé vált a helyzet és most, hogy megvan az unokája, akár kompromisszumokra is hajlandó. Persze általában 5 perc alatt 5000-re tudja tornázni a vérnyomásomat még mindig, de már rá merek szólni, hogy ebből elég, nem vagyok hajlandó tovább hallgatni a hülyeségeit, és már képes befogni olyankor :D

Kchriske
hát én tiszta hülye vagyok, bocsi, most néztem csak, hogy ti váciak vagytok!!! :oops:
nem tom, miért rémlett székes fővárosunk :shock: ráfoghatom a mosogatólé-állagú-agyamra ugye???

drukkolok Lettinek, biztos sokat javít majd a gondján ez a hercehurca, bár ő ezt nem tudja és biztos kézzel-lábbal tiltakozni fog (ezt éber állapotban csinálják ugye?) nem lesz könnyű neked, legalábbis ha magamból indulok ki.
(majd meghasadt a szívem, mikor Pannát a műtét miatt vérvételre kellett hurcolni és nekem kellet lefogni, ő meg csak nézett rám szemrehányóan a végén, mert más sírni sem volt ereje, csak épp sütött a csalódottság és a vád a tekintetéből, hogy :Anya, miért hagyod, hogy bántsanak... brr borzalmas volt!!!)

Nagyon ügyi Lettibaba, és milyen kis huncut,ahogy kukucskál kifelé
:D
Ja, amúgy én volt már, hog külön üvegben vittem a tápiport és termoszból öntöttem hozzá a friss langyi vizet, aztán rájöttem, hogy egy nagy túrót fogok ezzel szórakozni! fóliába becsavarom a cumisüveget, és egy vastagabb konyharuhába (jó melegen) és mire kell, pont langyivá hülöget útközben. ennyi! bár a nagy melegre való tekintettel ez a megoldás már nem lesz használható. amúgy pl dm-ben láttam 2000 ft-ért cumisüvegtermoszt.

Detty:
Biztosan a foga miatt válogatósabb Alexa. Ha most a sütőtök a kedvence, esetleg keverd azzal a kajáit össze, hátha úgy szívesebben eszi, ha érzi a kedvencének az ízét.

Kisbogarka:
gratula a mutatványhoz!!!
:D nagyon ügyi babód van! és örülök, hogy jól sikerült a hétvége!

az esküvőre nem szeretnénk vinni a csajszit (bármennyire is sajog majd a szívem hogy itt kell hagynom)
Étteremben lesz a vacsi, ahol nem tudnám letenni pihenni sehol, de ha akadna is külön helyiség, akkor is az egyikünknek ott kellene strázsálni mellette. Feltéve persze, ha elaludna, mert a nagy felhajtás miatt (zene, gajdolás, rokonok rohama stb) szerintem villámgyorsan túlpörögne, óriási hisztit csapna és nem akarjuk kitenni egy ekkora tortúrának. Ráadásul az odaút pont az ebéd előtti szundijába esne bele, de ő nem alszik a kocsiban sosem - tehát eleve nyűgösen értkeznénk meg :? , de az sem megoldható, hogy előbb menjünk és majd alszik ott, mert a menyasszonyos háznál van gyülekező, sok rokon tobzódik majd ott, tuti nem tudna pihenni.
Akkor inkább maradjon itt anyósékkal, akikhez szokva van, ahol néhányszor már aludt délutánonként, ahol ha elnyekkenti magát azonnal ölbe veszik és tutujgatják (egyszem lányunoka + legkisebb).
Olyanra is volt már példa többször, hogy szombat ebéd után elvittük hozzájuk, mi hazajöttünk társasodni, vagy szerepjátszani és csak este mentünk érte, itthon azonnal fürdés, vacsi - minden alkalommal volt egy nagyobb bömbi a délután folyamán, de aztán abbahagyta, hüppögött kicsit, ivott és azonnal indult is játszani tovább, mintha mi se történt volna.
Remélem ennyivel megússzák majd most is anyóspajtásék....

na, megint jó hosszú lettem, igaz, legalább 15 felvonásban írtam a kommentet.
amúgy én se hittem volna, hogy babás fórumista leszek
:D
korábban csak Potteres oldalakon fórumoztam, mert HP fanfictionokat javítottam hobbiból, ha volt rá kis időm - na jó, kb heti 8-10 órát... :oops: pesze most Panna kitölti minden gondolatomat, letaszításra került a trónjáról a Harry Potter Univerzum és minden lakója.
ne röhögjetek ki, én szeretem a meséket :roll:

Kép

Kép
redwings

ha akartok rötyögni egyet:
Petőfi vers "japánul"

http://www.youtube.com/watch?v=OEYuu9g8 ... re=related

Kép

Kép
redwings

ja, és akartam mutatni képet az épp 8 hónapos Lavór Kapitányáról:
Kép

ez meg anyarabszolgával készült kb 1 hete (csak hogy tudjátok, ki is ez a lüke csaj :wink: :
Kép

Kép

Kép
redwings

Lavór Kapitány! :lol: :lol: :lol: Ez állati édes!

Vicces, sosem úgy néznek ki az emberek, ahogy képzelem őket, neked például hosszú hajat képzeltem. Annyira vicces, hogy sosem találom el. De a valóság is mindig normális, nyugi :D, csak teljesen más.
Köszi, hogy eszembe juttattad, hogy már 8 hónapos a gyerekem. :lol: Tegnap még mindig hét és felet mondtam valakinek...
kisbogarka

:lol: hosszú volt, még mikor M-vel megismerkedtünk, s*gg alá ért, aztán egyre rövidült az évek alatt, pocakosan egészen rövidre vágattam, de most már megint kezd zavarni hogy nő és nem tudok mit kezdeni vele, lehet h megint le kéne vágatni... csak épp M nem szereti rövidnek (nekem viszont nagyon kényelmes).

amúgy szívesen, tegnap még én is 7,5 -öt mondtam, ma reggel jöttem rá, hogy jéééé, pont 14-e van :shock: :oops:

Kép

Kép
redwings

Sziasztok!

Te jó ég! Mennyit termeltetek! Persze minden nap visszaolvastam, de mostmár a negyedére sem emlékszem semminek.

Boldog hófordulókat! Az, hogy Panka már 8 hónapos, azt juttatja eszembe, hogy amikor elkezdtük, akkor 4,5-5 hónapos volt asszem, tehát már jóóóóó régen volt. És az is eszembe jut, hogy biza Zsombi baba is már 5 hónapos. :)

Amúgy én is hosszú hajat képzeltem, viszont amikor megláttam a képet, egyből a tök vagány unokatesóm ugrott be, hogy nagyon hasonlítasz rá. Neki is kislánya van, igaz, hogy már van vagy 6 éves. Reméljük, ezzel a hasonlóság véget is ér, mert ő elvált már gyermeke apjától, igaz, mindig akad egy fickó a horgára.

Családi balhék: sose gondoltam volna, hogy egyszer nekem is kijut belőle, iszonyúan konfliktuskerülő vagyok, nem is tudom, hogy fogom a prüntyőmet megvédeni majd később, ha atrocitás éri, de remélem azért majd összeszedem magam. A lényeg az, hogy én a nővéremmel nem beszélek egy éve már. Egy semmiségen felhúzta magát, írt nekem egy bunkó sms-t, azóta se kép, se hang, de anyámmal se beszél, pedig hogy ő mivel bántotta meg, végképp rejtély marad. Amikor Zsombi született, írtam neki is sms-t, annyit írt vissza, hogy gratulálok. Ez volt az utolsó kommunikáció kettőnk közt. Most mégis úgy gondolom, ő is Zsombi családtagja, és megpróbálom helyrehozni valahogy a dolgot, tegnap már hívtam, nem vette fel, majd azért még próbálkozom.

Amint leírtam Zsombi napirendjét, meg is változott, most teljesen változó, mikor ébred, ma reggel pl. 1/2 8-kor már ébren volt, és napközben eltűntek a 2,5-3 órás alvások, lett belőlük max. 1,5 óra. Kicsit szomorú vagyok emiatt, de tudomásul veszem. Hétfőn 1 hónap szünet után átfordult hasról hátra, de sajnos nem láttam, csak a végeredményt, ma pedig megint átfordult hátról hasra.

Kchriske: remélem, azért tényleg jobban vagy már, és továbbra is drukkolok a tejecskének.

nicolca: hogy álltok a hízással? és a forgolódás? a végén még lenyomunk titeket :lol:
pzsuzsi

Sziasztok!

Csak bemásolom ide amit máshova írtam a tegnapi napunkról, mert Alexa felébredt és sír.
Tegnap iszonyú cirkusz volt az evéssel. Reggel és délelőtt még OK volt (reggel tejet, délelőtt sütőtököt kapott), ebédre akartam neki adni a Nestlé babatejet. Megkóstoltam: nagyon nagyon finom volt. Ehhez képest Alexa 40 ml után kiköpte. Elkezdtem itatni a cumisüveg kupakjából, mert elég sűrű, azt hittem, ez nem tetszik neki. Folyt mindenhova, úszott a hordozó, a gyerek és több pelenka. Próbáltam neki adni reszelt almát, sárgarépát, de mindenre öklendezett. Utána feladtam, viszont folyamatosan nyűgösködött és hallottam, ahogy korog a gyomra. Pár perc múlva megpróbáltam, erre egy levegővel lehúzta az egészet. Hihetetlen volt. Délután anyukám etette, mert én tanítottam. A szokásos 180 helyett 140 ml-t evett, de legalább megette. Viszont este!!! Általában fürdés után nagyobb cirkusz nélkül megeszik 240 ml-t, becsukja a szemét és alszik. Hát most nem. Másfél órán át etettem, üvegből, pohárból, orvosság adagolóval, az egész ágy úszott. Ki kellett cserélni a lepedőt, a hálózsákot. És TUDOM, hogy éhes volt, mert látszott rajta, és ha már nem éhes, szinte azonnal elalszik, most viszont csak sírt. A végén csináltam neki tápszert, abból megevett 20 ml-t (!), és végre elaludt. Ekkor már elmúlt 10 óra. Összesen talán 80 ml-t evett, és azt hittem, majd reggel könnyebb lesz, de ez sem jött be. Reggel is alig bírtam belediktálni egy kis tejet. Már nagyon fáradt vagyok!

Szóval, ennyi. Teljesen nullának érzem magam anyaként. Türelmetlen lettem, és nem tudom, hogy másszunk ki ebből az ördögi körből. Na, megyek, mert nagyon reklamál.

Detti

Kép
Kép
detty74

Sziasztok!

Húú igyekszem mindenhez hozzászólni amihez akartam, meg nekem is van mesélni valóm.. lehet inkább többször jövök ma, mert egybe túl hosszú lesz. :lol: Örülök, hogy így pörgünk.

Na hát én sem gondoltam, hogy fórumozni fogok, bár Lilinél nagyon jól jött volna. Meg kismamákkal séta, de hát akkor is egyedül voltam mint az ujjam, de azért mert idegenben laktam Pesten a férjem szülei közelében!
Red: szerintem erre emlékeztél, hogy írtam korábban erről, és kb 7 hónapos volt Lilcsi, mikor Gödre hazajöttünk szülőkhöz kertesbe. (ahol mellesleg többnyire felnőttem). Viszont sokminden köt Pesthez, Gimibe odajártam, az első férjemmel is ott laktam, bár ő is gödi volt.., eddig minden munkahelyem pesti volt stb.. szóval majdhogynem második otthonom.
Én is oda vagyok Harry Potter történetéért, szereplőiért meg egy különös kapocs is köt hozzá.. bár ez szomorú nagyon, de ragaszkodom hozzá.
ÉS én is nagyon szeretem a meséket!! Én többnyire meséket felhasználva tanítottam Lilit, hogy mi is az eredménye, ha nem fogad szót.. meg bíráltam a buta reklámokat, éljeneztem a jókat..
Na hát! Letti 8:20-kor nyekergett, hogy altassam el. Ki is dőlt! :shock: De most úgy hallom nagyon bontja a falat…, már szólongat is..
Ez a lavóros dolog nagyon édes.. Lili is csinálta és a játékait is belehurcolta... meg kartondobozba bebújt stb.. aztán kapott olyan kis házat, tudjátok ami a mi időnkben volt nagy sztár. Te is szimpi vagy bár engem nem ért akkora meglepetés, csak a hajad színét gondoltam másnak. Olyan mintha már ismernélek.
Red: szerintem lemaradtam, megkérdezhetem milyen műtéte volt Pannának?
kchriske

Detti!

Megértem a türelmetlenséged, de nem szabad magad nullának érezned főleg nem anyaként. Ilyen mindenkinél van, hogy kifárad és elveszti a türelmét. Próbálj meg lenyugodni és az etetés miatt sem parázni. Tudom, hogy aggasztó, de hidd el, majd csak eszik, ha már nagyon éhes. Lehet, hogy érzi előre a feszültséged az etetés miatt és már ő is befeszül. Lazíts. Ha eszik, eszik, ha nem akkor később újra megkínálod. De ha erősködsz utálni fogja és mindig ez a műsor lesz. Letti is 30-akat evett először a tápszerből szopi után, és nem vagyok meggyőződve hogy a ciciben normális adag lett volna... de végül is nem erőltettem. Most már 120-150-et tápból is megeszik. Bár több szakaszban, mert kb 30 ml-ként rájön a fintorgás és büfizni is kell. Utána kicsit feszeng, és eltolja, de ha egy csepp a szájához ér akkor újra rácuppan, aztán ha nagyon nem kell már akkor hagyom. Megkérdezem kér-e még és ha egyértelműen nem akkor hagyom, hiába korog a gyomra.

Nem szabad erőltetni. Talán próbálj meg kihagyni egy etetést, adj neki helyette langyos teát, vagy lagyi hígított gyümilevet és később talán farkaséhesen eszik majd. Emlékszem Lilinél volt olyan, hogy egész nap nem evett szinte semmit, csak ivott és este a normál adagot bevágta. Ennyi egész napra. Nem lett semmi baja. Tudják mennyit kívánnak.

Kitartás!
kchriske

Kchriske!

Köszi, igyekszem megnyugodni, de azt hiszem, túl vagyok egy bizonyos ponton, ahonnan nagyon nehéz visszajönni.

És a védőnő most sms-ezett, hogy meg kellett változtatni a napi programját, és nem tud jönni.

Alexa visszaaludt. Egy ideig kínlódott, majd megpróbáltam lefektetni és most alszik. Szerintem csak a foga ébresztette fel az előbb, mert a szokásoshoz képest kevesebbet aludt. Húúú, nagyon meggyűlik a bajunk ezzel a foggal. Hajnalban is sírva ébredt, és jó pár percbe beletelt, mire meg tudtam nyugtatni.

Kép
Kép
detty74

Szegénykém :(

Van olyan gumis fogkefétek amivel lehet masszírozni? Talán segít egy kicsit felpuhítania az ínyecskéjét és könnyebben áttöri a foga.. Tudod mire gondolok? Várj teszek fel fotót..
kchriske

Halihó!
Tegnap háromszor írtam le, amit szerettem volna, és háromszor tűnt el. Olyan ideges lettem, negyedjére nem álltam neki leírni.
Most meg már nem tudom, mit akartam. :S
Azóta írtatok sok mindent, úgyhogy azon már nem agyalok, mit akartam.
Köszi a nevet, de most a köpködés, puszi, repülőzés és kiabálás van. :D
Lehet, hogy megelőztök Zsuzsi, mert hasra már magától nem megy, és ha én fordítom, azonnal visszafordul :) Szopizásban viszont leelőztetek, mert nálatok még csak az megy, ugyi?
Mi is megyünk esküvőre jövő héten. Visszük Babócát is. Először mondtam Apának, hogy én nem is megyek Babócával, mert minek?
Négykor kezdődik és hétkor vigyem aludni, talán még enni sem tudok egy jót! De aztán meggyőzött, hogy a násznép nem hagyná, hogy itthon maradjak. Meg hát ugye Lánykám koszorúslány lesz, meg köll ám nézni :D
Napirendünk alakulgat, és az éjszakáink is. Bár még minden elég változó. Van hogy kétszer alszik fél órát a két evés között, van hogy egyszer. De fél óránál többeket nemigen alszik.
Az itatást akartam kérdezni, hogy milyen mennyiségben gondoltátok? Babóca annyit inna meg, amennyit elé rakok. Érdekes, hogy a tápszerből 90-nél több nem megy le, inni meg annyit iszik, amennyi az üvegben van. Olyan vagány, hogy egyedül fogja az üvegét (persze felügyelet mellett).

Érdekes ez a fórum dolog. Ugye a bajcsy-s fórumról jöttem át, és ott úgy voltam vele, hogy már nem bírtam szó nélkül csak olvasgatni őket. Aztán jó rákaptam. Csak lenne picit több időm, meg normális agyam, hogy megjegyezzem a dolgokat :D

Detty kitartás! Most rosszabb nap van, de emlékezz: voltak jobbak is! :)

Kép
Kép
nicolca

Nincs, de az a furcsa, hogy nem is hagyja, hogy a szájába nyúljunk. Így még ujjal sem tudom neki masszírozni. A kenőccsel sem igazán tudom neki bekenni, mert nem engedi, hogy odaérjek az ujjammal.

Kép
Kép
detty74

Erre gondoltam: azért csak meg kellene valahogy próbálni, vagy hűtős rágóka? Azt sem veszi be a szájába?

Kép

Nikolca: Én már tanultam az eltőnős dologból. Kimásolom Word-be ott korrigálni is könnyebb aztán onnan bármikor vissza tudom másolni, mert akkor elmentem aztán ha már nem kell törlöm.

Na rohanok, visítás van..
kchriske

A hűtős rágókával ő maga szokta masszírozni az ínyét. Igaz, nem hűtöm le, mert elég rosszakat hallottam a "megfázott" ínyről. Ráadásul, ha nagyon hideg, nem is fogja meg szívesen. Így inkább hideg víz alá teszem.

Ugye ez a nem evés nem marad így mindig????

Kép
Kép
detty74

Nyugi Detti, nem marad így. Csak tényleg lazítani kéne kicsit, bár tudom nagyon nehéz.

Nicolca: inni amennyit kíván. Azt is lehet, hogy etetés után rögtön megkínálod. Tápszer után Letti is kér egy kicsit, de amíg csak szopizott egyáltalán nem ivott. Így etetések közben nem kell itatnod ha nincs túl meleg és lehet hogy többet fog enni is a következő etetésnél, mert rendesen kiürül a pocakja.

Folyt.
A tápszercipelés: úgy oldottam meg végül, hogy külön vittem forró vizet a nagy Aventes üvegben, meg két 120-as adagra való tápszert, plusz teát (Hipp gyerektea 5 csepp citromlével- ez is bejött, itta rendesen) plusz még hűtött forralt vizet.. és megtaláltam a 10x15-ös kis hűtőtáskát abba pakoltam a meleg és langyi dolgokat. Pont elfért. Mikor odaértünk akkor már csúszott egy evés, de várakozás közben megetettem és szerencsére pont annyira lehűlt a víz, hogy azonnal meg tudta enni a gyors kotyvalékot.
Van cumisüveg termoszom, de még a nagy Aventes üveg sem fér bele, főleg nem a Tommee Tippee-s üvegünk. Igazából olyan műanyag babatermoszra gondoltam amiben magát a vizet tudom vinni és tartja a hőt. Hogy eleve pont jó langyin vihessem a vizet és még du. is jó legyen az a hőmérséklet. Asszem nem bababoltban kell keresnem. Lilinek mostanában volt ilyene, csak szívószálas amolyan kulacs, de ki kellett dobni. Viszont én marha, hát van kicsi polifoam hengerem, amit Lilinek vettünk és most is használjuk hogy amíg fürdetek ne hűljön ki a tejcsi.. legközelebb bele teszem abba is és akkor tovább tart talán a dolog. Na ma ki is kísérletezem.
Beavatkozás: Viszonylag keveset vártunk, és nekünk kicsit tovább tartott a dolog mint másnak ugyanis nem látszott rögtön és jól a csatornája és nagyon be is volt gyulladva... szegénykém 3-an fogtuk és többször nekiálltak, hogy az utolsó szakasz is meglegyen. Nagyon sírt, küszködtem a könnyeimmel mikor már a hangja is elakadt, de végül csak megálltam. Kb. 2 perc volt az egész.. vagy annyi sem. Viszont biztos nem fájt neki, mert amint elengedtük és odabújt azonnal elhallgatott. Féltem, hogy nagyon cicit akar majd, de nem. Viszont olyan népek jöttek a váróba, hogy gyorsan távozni akartam mert nagyon méregettek minket... na a hordozó ellen már tiltakozott.. dr-nő ki is jött, hogy nem ér utólag sírni!! :D De a tea megnyugtatta. Délre mentünk, 13:10-re már visszaértünk a kocsihoz a Blahára. Oda-vissza aludt 1-1 órát ÉSSS nem tévedtem el, pedig még útterelés is volt.. Büszke voltam magamra.
Izgultam, hogy túl pakoltuk magunkat, de mindenre szükség volt, a takaró is jól jött mert úgy ránk nyitották a váróban az ablakot.. minden babás anyuka felhördült és becsuktuk.. olyan hideg és huzat volt.
Hazafelé bementünk Liliért és Gödön Dédihez (apai nagymamám), mert már hiányolták a gyerekeket.. ott is ettünk, akkor már kicsit langyítani kellett a második adaghoz a vizet, aztán még apámékhoz is beugrottunk, Lettinek nem annyira tetszett a dolog.. őket viszonylag ritkán látja, mert csak akkor megyünk ha a felesége hív. . most is csak beakartam adni valamit, de apu behívott..
Szóval fél 11-kor indultunk és hazaértünk fél 8-ra. Cinci úgy fúrta magát a cicimhez már apuéknál, hogy szó szerint fájt a mellkasom.. fáradt volt szegény. Be is kajált 150-et a tápból vacsira kis szopi után aztán kidőlt.
És tök furi, de így 3 nap nem nagy adag tápkajálások után, már hurkásodik a kis csuklója.. hihetetlen, hogy szemmel látható. Majd teszek be képet, milyen jó húsban volt mikor született.

Zsuzsi: Köszönöm, ma elég jól vagyok. Tegnap is fájt a fejem, ma már jobb. Reggelente alig bírok felkelni, ami annak a jele, hogy kezdem bepótolni a több hetes nem alvást.. de még bírnék aludni. Azért 6-7 órákat 1-2 megszakítással alszom és mélyen. Hihetetlenül jól esik. Cincike újra csak egyszer ébred enni, de most Lili helyett Zolira ébredek éjszakánként. Tegnap a takarómat csak úgy átrántotta rólam magára, mert a sajátját lerúgta a földre és nem találta.. Nem hagytam. Ma meg üvöltött álmában (tegnap is): „Aztaleborultszivarvégét a k… mindenit!” Remélem nem nőről álmodott :D Szerencsére Letti nem kelt fel rá.
Tejcsi: nem tudom hol tartunk. Tegnap reggel 7 után, egyik ciciből szopizott, de nemigen du.3-kor, fejni sem tudtam út közben, ez biztos nem tett jót. Reggel csak tápot adtam, hogy kifejjem mennyi van, de aztán 8:20-kor cicizve aludt el.. kicsit meg is szívta.., most akartam fejni mennyi az annyi, de megette belőle. Hát annyi :D Viszont este szopi után kb. 10-kor fejtem kb 30 ml. Ez már istenes az 5 ml-hez képest főleg úgy, hogy már nincs semmi serkentő bogyóm mert nem kaptam a gyógyszertárban, és tegnap ilyen rohanós napunk volt. Viszont találtam teát. Ma teázok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 20:55-kor.
kchriske

jaaa Zsuzsi.. való igaz nagyon jó erőben van a lánykám, de a puffot nem ő tolta arrébb :lol: Ez másik helyszín. A barikádos rész a szoba másik pontjában van: Tv, Dvd, régi dvd nejlonnal letakarva és papírok egyebek (Lili rendetlensége), de már rajta vagyok hogy elpakolássza mert különben kidobom. Viszont a közelben van a hosszabbító is, és még ki kell találnom ,hogy teszem feljebb. Addig egy hatalmas zsák építőkockával van "elzárva" és elé az élére állított fixált pihenőszék, hogy a nejlont se egye meg a dvd-ről meg ne húzza a fejére. Na a széken valahogy átjutott...

Ja és Red: Zolim se szereti a rövid hajat. Assszonta a drágám, hogy válóok, ha mégegyszer levágatom!! Úgyhogy ha nyerek a lottón és gyorsan válni akarok akkor csak le kell vágatnom fiúsra a hajam :lol: :lol:
Mikor mi összeismerkedtünk nekem is popiig érő hajam volt, szőke. Anyós morgott, hogy mindenhol a hajam van.. levágattam félig. aztán egy rosszul sikerült dauer, ami tönkre is tette és Lilinél félhosszúra levágattam, épp csak össze lehetett fogni. Utáltam. Megint meg akartam növeszteni. Zoli is morgott.. Lili is, Letti is imádja, nagyon szeret vele játszani és szereti, ha kibontom. Furi :lol: Mikor óvónéni voltam a lánykák is imádták fésülni :)
Most megint hullik nagyon, és zavar már engem is a hullása, de élvezem, csak rossz hogy le van nőve és undorítónak érzem magam. Mert sötét szőke és a nap ki szokta szívni, a vége szőke fönt csíkos-cirmos, így rá szoktam melíroztatni világosabb szőkével és tök természetesnek hat.. de most nincs rá keret :( A bolti meg ocsóbb, de nem merem kipróbálni.
De én hosszú hajjal érzem magam igazán magamnak, annak ellenére, hogy vágyom a rövid haj praktikusságára is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 20:57-kor.
kchriske

ÁÁÁÁÁ, mi nem tőled fáradunk Kchriske! :lol: Szerintem mindenkinek egy kis felüdülés leülni és elolvasni a másik történetét.
Hajjal én is problémázom. Pillanatnyilag vállig ér. Hullik, mint ősszel a levél, vagy még annál is jobban. Babóca miatt - mert ugye belekapaszkodik és kiszed egy marékra valót - mindig egy copfban van. De az esküvőre valamit ki kéne találni. Apa úgy nézett rám, mint egy földönkívülire, mikor mondtam, hogy levágatnám. A fodrász drága mulatság (a vágás megoldható "házon belül") meg sosem azt csinálják, amit kell. Úgyhogy vacilálok erősen.

Kép
Kép
nicolca

sziasztok!

jó sokat írtatok, mióta nem olvastalak titeket!
a héten nálunk is beütött a krach. a héten 4-szer voltunk a gyerekorvosnál. először szűnni nem akaró magas láz, azt hittük, hogy jön a kicsi foga, majd hányás, hasmenés, mára meg pöttyök hada lepte el Nóri testét. erre kiderült, hogy valami 6-os számú gyermekbetegség nevű vackot szedett össze. szegénykém egész héten sírt, nem evett és csak kézben volt jó neki.
remélem, ti jól vagytok, és élvezitek a jó időt!
már annyira szeretném én is sétálni vinni a szabadba, mert ezidáig vizsgáztam(meg még fogok is), így keveset jutottunk ki. most meg ez a fránya betegség tette tönkre a hetünket.

jó hétvégét kívánok nektek,
tündi
Vendég

Vendég

Pár kép Nóriról Nóri
Vendég

huhh, egy napig nem olvaslak benneteket, és máris képtelen vagyok mindenre reagálni... meg most éppen nem is futja az erőmből más, csak ez a rövid pár sor:
tüszős mandulagyulladásom van és 40-41 fokos lázam - csak hogy még izgibb legyen az életünk.
így az esküvőnek fuccs a részemről, szegény uncsitesóm el is sírtamagát mikor elmondtam neki, de nem merem megkockáztatni az utazást.
panna változatlanul rajtam csimpizne, de ugye nem lehet, hát még jobban szenvedünk mindhárman
majd csak lesz vmi.

na megyek, mert leszédülök a székről.
pusz mindenkinek, majd egyszer jövök

Kép

Kép
redwings

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?