Szia Zsóka!
Már 2x nekiálltam írni,de mindig közbejött valami.
Én összességében elégedett voltam a tapolcai szülészettel.
A szülőszoba és a vajúdó tiszta,jól felszerelt. Szerintem mindenképpen fogadott orvossal érdemes nekivágni. Ez itt úgy működik,hogy kiválasztod az orvost, megbeszéled Vele,hogy néla szeretnél szülni. Ezután a havi tanácsadásokra hozzá jársz. Tudni kell,hogy az teljesen ingyen van. A 30. hét körül kell hivatalosan szólni,hogy Nála akarsz szülni,ekkor kitöltenek egy papírt,hogy elfogad.
Ha megindul a szülés,az ügyeletes orvos megvizsgál,és értesíti a választott orvosodat.Itt nincs semmi extra(mármint labda,bordásfal,kád,stb)
EDA állítólag van, de én csak hallottam,hagyományosan szültem.
Én mind az orvos,mind a szülésznők munkájával nagyon elégedett voltam. Szerencsére a szülésem nagyon gyorsra sikerült, az orvos végig benn volt a vajúdásnál. A szülésznők mind nagyon kedvesek,segítőkészek,ezt a benn töltött 5 nap alatt tapasztalhattam, mindenki aki akkor szült meg volt elégedve a szülésznőjével. Én kértem,hogyha minden simán megy,próbáljuk meg a gátvédelmet, és a szülésznő nagyon értett hozzá. Valami olajjal tágította a gátat, úgy hogy sikerült is.
Nagyon gyengéden,szépen született Réka.
Egy dolog miatt aggódtam csak itt a kórházban mindkétszer: Ha valami baj van a babával,és komolyabb kezelést igényel, Veszprémbe viszik a csecsemőintenzívre. És hát az 50 km. Nálam szerencsére nem volt baj, de az idő sokszor számíthat,amig felérnek egy beteg babával.
A babák az anyukákkal lehetnek nappal, de kb.este 10-kor elviszik Őket,és 1/2 6 körül hozzák vissza reggel. Szerintem ennyi pihenés kell is, mert egy szobában 4 anyuka van a babáikkal. És otthon max.a Tied sír,de ha elaludt lehet pihenni, így meg valamelyik baba biztos sírna éjjel a szobában. Szegeden amikor szültem egész nap kinn voltak a babák, hát ébren is voltam végig.
Én szóltam a csecsemősöknek,hogyha felsír a babám szóljon, és bemegyek a csecsemősbe megszoptatom. Így aztán nem kapott teát.
A kórtermek nem valami elegánsak,de úgy láttam,hogy a vajódó és a szülőszoba szép,modern és tiszta.
Hát kb. ennyi a tapolcai szülészetről. Ha valami konkrét érdekel,kérdezz.
Biztos,hogy csak csaszival szülhetsz? Állítólag,ha a szemfenék rendben,akkor lehet símán szülni, nem a rövidlátáson múlik.
Lehet,hoyg ismerlek is? Olyan kis város ez a Tapolca.Bár látom 6 évvel fiatalabb vagy nálam. Ha itt laktál,látásból biztos.
Írjál,ha tudsz,legközelebb igérem gyorsabb leszek.
Kitty