Új privát üzeneted érkezett!

Skrisz,köszi...nincs ugra-bugra :D
Vendég

Nyulasz!

A Péterfy Kórház honlapján láthatod, hogy van PIC

Gabi
gabriella9612

Gabi,tényleg?Dejó,köszi :D
Vendég

Megnéztem a honlapot, megújult rendesen. :lol:

skrisz72

Sziasztok! Most látom, hogy megváltozott a kórházon a honlap, és már nincsen fent az orvosok profilja meg elérhetősége. amikor ajánlották nekem Domokos Tamást, még fent volt, csak nem néztem meg alaposan. Szóval ismeri őt valaki? el tudná valaki küldeni az elérhetőségét? köszönöm! pacsuli pont pacsuli kukac frrímél pont hu
egyébként szerintetek mennyire ciki kórházon belül orvost váltani? Az elsőt Panyi MIhálynál szültem két éve, vajon elvállalna Domokos?
pacsuli

Pacsuli, szabad orvosválasztás van. Nem hinném, hogy megsértődne, van nekik elég páciensük.

skrisz72

Sziasztok!
megnéztem én is a honlapot.
Gabi,lehet vaksi vagyok,de én csak NIC-et láttam ott :roll:
Vendég

Nyulasz,így keresd:Péterfy szülészet
-szülészeti hírek,itt írnak az újszülött-és koraszülött osztályról, hogy a koraszülötteket is helyben kezelik.
Egyébként tavaly május körül voltak a tv-ben is, hogy valami fertőzés volt ott.De ne aggódj többet biztos nem lesz.

Gabi
gabriella9612

Köszi Gabi,megnéztem.Tényleg azt írják,hogy a kis súllyal született babákat sem kell máshova vinni.
Vendég

A honlap most lett frissítve valamikor, mert néhány napja néztem, akkor még a 2 évvel ezelőtti dolgok voltak. Ezt az új honlapot én is most láttam először! Szerintem nagyon jó lett, sok hasznos dolgot és linket találtam... Hát nem hiába, ügyes ez a doktorbácsi... :)
Vendég

Sziasztok!
Ma jöttünk haza! :D Kislány, Emma, 9-én született, 3600gramm, 55cm. Elég hosszadalmas volt a szülés, de mindent megér ez a csöppség! A doki iszonyatosan rendes volt, el se tudom mondani, mennyire hálás vagyok neki. Jól vagyunk mindannyian, élvezzük az itthon létet.
adri85

Szia Adri!
GRATULÁLOK! Szép nagy lányka lett! :)
Kívánok sok-sok egészséget és tejecskét mindkettőtöknek! :)
Vendég

Adri, sok boldogságot nektek. :lol: Remélem hamar összeszoktok majd. Majd azért írj pár szót, hogy mi volt. Gratulálok Emmához, sok tejcsit kívánok neki!

skrisz72

Sziasztok!
Adri,én is szívből gratulálok Nektek!Sok boldogságot kívánok :D
Vendég

Tegnap voltam Uh-on. Már lehet légzésfigyelőt és mérleget kölcsönözni!!! :D

skrisz72

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat. :)

Nem sok időm van fórumozni, most hogy kisasszony kibújt. Örök hála a kispapinak, hogy még jövő7en is itthon van, és mindenben segít. :D

Néhány szó a kórházról: alapítványi szobába kerültem (nem kértem, de mostmár nem bánom) Persze fizetni majd kell. Mind1, megérte hogy ott a fürdő. A szülésznők mind nagyon kedvesek, segítőkészek. Már akikkel én találkoztam. Elég hosszas volt a szülés, péntek este fél 7kor kezdődött fájni, akkor nst alapján közölték, hogy nem fáj. Hajnali 2kor kimentem az ügyeleteshez, hogy nagyon fáj. Irány a szülőszoba, 3 óra nst-n. Gondoltam, ha innen is visszaküldenek, hogy nem fáj, ordítani fogok. Aztán mondta az ügyeletes szülésznő, hogy lesz baba aznap. Berendeltem a kispapit, megérkezett 9 körül a doki is. Jött másik szülésznő, műszakváltás volt. Szuper volt a szülésznő is és a doki is. Adrienne igazad volt, amikor Zsirai dokit dícsérted. A következő babát is nála szeretném szülni. Nagyon lelkiismeretes, és segítőkész. Biztonságba éreztem magunkat maximálisan.
A csecsemősök hozzáállása viszont nem tetszett. Nem ők tehetnek róla, de... vasárnap egész nyűgös volt a kicsi lány, mindenre a válasz, ha sír, tedd cicire. Tejem még nem volt, csak előtej, meglehetősen fájt, hogy mindig cicin volt. Éjszakára szó szerint egy csepp tej se maradt, meleg volt a kórterembe, folyt a víz a babáról is. Szegénykém olyan keservesen zokogott órákon át. Kimentem a csecsemősökhöz, hogy adjanak neki valamit. Akkor már én is sírtam. Válasz: bababarát kórház, nem adhatnak semmit. Tegyem cicre, vagy hagyjam ott, ott sírhat. Na gondolhatjátok, h eszembe se volt otthagyni. Visszamentünk a kórterembe, és sírt tovább. Végül úgy aludt el, hogy a mellkasomon feküdt. 3 órát aludtunk így. Teljesen kiborított, hogy nem segítenek neki. Remegett egy korty innivalóért. szó szerint. Olyan száraz volt a kicsi szája. MAjd megszakadt a szívem. Másnap apukámék hoztak be bébivizet, és egyből nyugodtabb lett. Persze ezt is titokba. Aztán a másik, cicin akart aludni, ami persze iszonyatosan fájt. Olyan sebes lett a mellem, hogy mostanra gyógyult meg. Úgyhogy utolsó előtti nap már cumiztunk. Persze ezt is titokba. Úgyhogy erre készüljetek, mindenre az a válasz, hogy tedd cicire. Nekem ez nem annyira jött be, ők is lehetnek szomjasak...
Most mennem kell, mert óriási a sírás, ha kérdésetek van, megpróbálok segíteni :)
További szép hétvégét nektek.
adri85

Adri, sajnálom, hogy rossz tapasztalataid voltak a csecsemősökkel. Nem sokan dícsérik őket. :? Cukros vizet sem adtak a kicsinek? Mindenképp szerezz Avent bimbóvédő krémet. Állítólag nagyon jó! Puszillak, kitartás a síráshoz!

skrisz72

Sziasztok!

Adri! Gratulálok a Kislányhoz!

A szoptatással kapcsolatban írnék még Neked:
Ha kisebesedett a meled, az azt jelenti, hogy rosszul "harap rá" a Kisasszony. Ezen azonban könnyen lehet segteni, nem is értem, hogy a P.-s csecsemősök miért nem tették... Csak meg kellett volna mutatni a helyes technikát. Tarts ki, mert ezt mindkettőtöknek tanulnia kell, bele kell jönnötök! Ha sokáig fönnáll a sebesedés, akkor érdemes lenne szakszerű segítséget kérni, esetleg a védőnőtől vagy szoptatási tanácsadótól.

Nekem nagyon sokat segített a"Szoptatás"c könyv, amit a Kismama magazintól lehet megrendelni,de könyvesboltokban is kapható.

A másik: a cumi cumizavart okozhat, ami nagyon nem jó a szoptatás szempontjából, főleg ilyen picike babánál! Nyilván a Te döntésed, hogy használod-e vagy sem, ill.hogy NEKTEK van-e rá szükségetek, de ezt a tényt tudnod kell, hogy megfelelő döntést hozhass (ezért írtam le).

És még egy, a csecsemősök védelmében: a mellretétel a tej megindulása szempontjából akkor is fontos, ha még csak előtej van. Na persze, azalól nem menti fel őket semmi, hoyg nem segítettek neked!

Remélem nem bántottalak meg az "okoskodásommal", nekem is sok nehzséggel kellett megkűzdenem, m ire belejöttem a szoptatásba, ezért tudom ezeket. (Jó lett volna inkább előtte...)
bukcsi

Vimus, neked is gratulálok!!!

Nem nagyon írtál itt arról, hogy hogy voltál megelégedve a dokinkkal, milyen volt vele szülni, és érvényes-e még a tarifa, amiről a múltkor priviztünk. Ha lesz egy kis időd írsz ezekről? (Ha gondolod, akkor jöhet privátban is.) Köszi!!
bukcsi

[quote="adri85"]S írta:adri85ziasztok!

Köszönöm a gratulációkat. :)

Nem sok időm van fórumozni, most hogy kisasszony kibújt. Örök hála a kispapinak, hogy még jövő7en is itthon van, és mindenben segít. :D

Néhány szó a kórházról: alapítványi szobába kerültem (nem kértem, de mostmár nem bánom) Persze fizetni majd kell. Mind1, megérte hogy ott a fürdő. A szülésznők mind nagyon kedvesek, segítőkészek. Már akikkel én találkoztam. Elég hosszas volt a szülés, péntek este fél 7kor kezdődött fájni, akkor nst alapján közölték, hogy nem fáj. Hajnali 2kor kimentem az ügyeleteshez, hogy nagyon fáj. Irány a szülőszoba, 3 óra nst-n. Gondoltam, ha innen is visszaküldenek, hogy nem fáj, ordítani fogok. Aztán mondta az ügyeletes szülésznő, hogy lesz baba aznap. Berendeltem a kispapit, megérkezett 9 körül a doki is. Jött másik szülésznő, műszakváltás volt. Szuper volt a szülésznő is és a doki is. Adrienne igazad volt, amikor Zsirai dokit dícsérted. A következő babát is nála szeretném szülni. Nagyon lelkiismeretes, és segítőkész. Biztonságba éreztem magunkat maximálisan.
A csecsemősök hozzáállása viszont nem tetszett. Nem ők tehetnek róla, de... vasárnap egész nyűgös volt a kicsi lány, mindenre a válasz, ha sír, tedd cicire. Tejem még nem volt, csak előtej, meglehetősen fájt, hogy mindig cicin volt. Éjszakára szó szerint egy csepp tej se maradt, meleg volt a kórterembe, folyt a víz a babáról is. Szegénykém olyan keservesen zokogott órákon át. Kimentem a csecsemősökhöz, hogy adjanak neki valamit. Akkor már én is sírtam. Válasz: bababarát kórház, nem adhatnak semmit. Tegyem cicre, vagy hagyjam ott, ott sírhat. Na gondolhatjátok, h eszembe se volt otthagyni. Visszamentünk a kórterembe, és sírt tovább. Végül úgy aludt el, hogy a mellkasomon feküdt. 3 órát aludtunk így. Teljesen kiborított, hogy nem segítenek neki. Remegett egy korty innivalóért. szó szerint. Olyan száraz volt a kicsi szája. MAjd megszakadt a szívem. Másnap apukámék hoztak be bébivizet, és egyből nyugodtabb lett. Persze ezt is titokba. Aztán a másik, cicin akart aludni, ami persze iszonyatosan fájt. Olyan sebes lett a mellem, hogy mostanra gyógyult meg. Úgyhogy utolsó előtti nap már cumiztunk. Persze ezt is titokba. Úgyhogy erre készüljetek, mindenre az a válasz, hogy tedd cicire. Nekem ez nem annyira jött be, ők is lehetnek szomjasak...
Most mennem kell, mert óriási a sírás, ha kérdésetek van, megpróbálok segíteni :)
További szép hétvégét nektek.

elvileg csak azért kukkantottam be, hogy megkérdezzem: szóval senki nem ismeri Domokos Tamást? :( Szerintem betelefonálok a szülészetre, és megkérdezem, mikor elérhető ott, de nem értem, miért kellett leszedni a honlapról a dokik oldalait.

Adrinak: kisebesedett mellbimbókról szinte minden ismerősöm beszámolt, és én is ezt tapasztaltam. Nekem megváltás volt az Avent bimbóvédő használata. Ettől egy pillanatig nem lett cumizavaros (pedig a három hetes korától kezdődő hasfájós üvöltésekkor rákapott a cumira is, úgy értem, a játszócumira, nem az ivósra, a cumitól kevésbé szívszaggatóan üvöltött a görcsrohamok alatt, sőt, néha még tudott is közben pihenni tízperceket.) Szóval a bimbóvédőt én gyakorlatilag nyolc hónapon át használtam az első vérző sebektől kezdve. Így is fájt, amíg meg nem gyógyult, de utána nekem könnyebb volt ezzel. És nyolc hónap elteltével teljesen gond nélkül átállt a védő nélküli szopizásra. Öt hónapos korától kezdve hetente egy délután ott mertem hagyni anyukámra két cumisüveg tejjel, ennyi belefért abba, hogy ez se ártott meg a szopizásának. De van, akinek több is belefér. Ha nagyon fáj, próbáld meg lefejni, (Avent kézi szuper, de ha hajlamod van rá, garantált az ínhüvelygyulladás a mellszívótól, két éve nem gyógyul meg a kezem...) és egyszer-egyszer szerintem oda lehet adni neki cumiból, de ha az megnyugtatóbb, add neki pohárból. Remélem, minden rendben lesz!
pacsuli

Köszi a jótanácsokat. :)
Cumi: én nem vagyok ellene, sőt... elaltatja magát vele, aztán egyszer kipottyan a szájából és nem hiányolja. Ettől simán szopizik :) És inkább a cumi, mint az ujja. Szerencsére a sebek már meggyógyultak, mostmár nem fáj a szopizás. Férjem vett krémet rá, tuti segített az is, meg az is hogy megindult a tejcsi.
Nekem is kézi aventes mellszívóm van, de nem tudok sok tejcsit leszívni szoptatás után, pedig úgy szeretném. Nem is igazán éri meg ezért összerakni a mellszívót :(:(:(
Csecsemősök: én megértem, hogy gyorsabban beindul a tej, ha cicin van, de egész nap ez se megoldás, szerintem. Amellett, hogy ez a véleményem, imádom szopiztatni. De egy dolog, hogy eszünk is, meg a másik hogy csak elalszik rajta. Azt mondta a szülésznő is, hogy ezt nem szabad hagyni.
Remélem senkit se bántottam meg a véleményemmel, nem ez a célom, csak elmondom, hogy én hogy látom! :)
adri85

Sziasztok!
Július elejére várom a kisbabámat, a Péterfyben fogok szülni Zacher doktornál.
Meg tudja valaki mondani, h 30 vagy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kell majd vinni? Egyelőre sehol nem találok rá információt....
Válaszokat köszi előre is! :D

Bridget
Kép
Kép
bridget

Adri!
Örülök, hogy Te sem csalódtál Zsirai doktorban! :) Az pedig még jobb hír, hogy beindult a tejcsid!
Vendég

Sziasztok!

Bridget: 300 napnál nem régebbi kell. Ha mész a kórházba valamilyen vizsgálatra, ott is ki van írva. Amikor bemész a szülészetre a kórtermekhez, akkor rögtön az ajtó mellett van. Bal oldalon.

Adrienne: tényleg nagyon rendes doki :) csak jót tudok róla mondani :)
adri85

Hát,tavaly augusztusban még 30 napnál nem régebbi házassági-anyakönyvi kivonat kellett.
gabriella9612

[quote="gabriella9612"]H írta:gabriella9612át,tavaly augusztusban még 30 napnál nem régebbi házassági-anyakönyvi kivonat kellett.

2007 áprilisában is 300 napnál nem régebbi kellett. Mondjuk szerintem ebben van inkább logika, ha egyszer az apaság megállapítása miatt kérik eleve. A 30 napot meg elég rizikós kivitelezni, ha egyszer tök általános a +-2 hét tolódás a szülésnél. De az a legtutibb, ha felhívjátok a szülészetet, vagy megnézitek a neten.

Adri: szerintem ne görcsölj a fejéssel, ha magától beállt a kereslet-kínálat, és nincs rá szükség, hogy folyamatosan pótold a szopási ingert a tejtermeléshez! Legalább nem ezzel megy el minden szopi után még fél órád, és nem gyullad be a kezed :)
pacsuli

Hahó lányok!
Tegnap felhívtam a szülésznőt, akit a dokim javasolt. Kedves volt a telefonban. Megbeszéltük, hogy a 35. héten telefonálok neki, és hozzá megyek majd nst-re. Akkor találkozunk személyesen, és megmutogat mindent.
A 30. heti UH-on már 1364 gramm volt a becsült súlya a kicsi lánynak. Fejjel lefelé van, úgyhogy megdícsérte a dokibácsi, hogy ilyen rendes kislány.

skrisz72

Skrisz!
Szép nagy már a pici lány! :) Biztosan aranyos lesz a szülésznő is! Hm... Te már lassan a célegyenesben vagy! :)
Vendég

Sajnos nekünk ebben a ciklusban nem sikerült a kistesó, de nem adom fel, hiszen ez volt az első "éles" hónap, hogy próbálkozhattunk már végre! :D
Vendég

Adrienne, a mi kis csöppünk lombik baba. Mi hiába próbálkoztunk spontán... :oops: El vannak záródva a petevezetőim. De nem panaszkodom, másodikra összejött.

skrisz72

Akkor is a célegyensben vagy! :) Már nemsokára babázhatsz Te is! :)
Vendég

Sziasztok!

Elég rég jártam erre, dehát két ilyen szuper aktív kiscsaj mellett nem egyszerű.

Gratulálok minden újdonsült Anyucinak!

Pacsuli: én Domokos dr-nál szültem, írok e-mailt.

Nyulasz: hát végre itt is egy ikres! De jó! Gratulálok! Ha kérdésed van, szívesen válaszolok bármire, visszaolvasni sokat nem tudtam...
Úgy tudom van a kórházban PIC (perinatális intenzív centrum) és 32. héttől vállalják az ikreket, de kis súllyal is. Előtte a SOTE I-re irányítanak a babák érdeke miatt. De beszéld meg velük, hogy 36 hetet minimum bennt töltenek és nem lesz semmi baj. Nekem a lányok 37+1-re születtek természetes úton, és két kiló felett voltak mindketten.

A csecsemősökről én csak jót tudok írni, nekem rengeteget segítettek, hála nekik (is) mai napig jól szopiznak a lányok! Megmutatták ikrekkel hogyan kell, és 3 nap után már rengeteg tejem volt. Ja, vigyetek mellszívót, ha tudtok, nekem is sokat segített volna ha mondják hogy használhatom. Én magamtól semmit nem mertem. Folyadékot kaptak a csajok (kis cukros vizet), és utólag nagyon örülök, hogy ennyire szopi centrikus az osztály, és nem engedik a cumit.

Bocsi, kicsit hosszú lett...

Kép
ribizli85

Sziasztok,

Adri én gartulálok Emmához!!!!!!!!!
Kicsit sokára, de engem beszippantott a három gyerkőc.A párom sokat segít, de a du.-i iskolai meg egyéb elfoglaltságok elég sok energiámat leszívják, netezni nem nagyon marad erőm. A lányoknak továbbra is volt, van hegedű, tánc stb. szóval oda húrcolom őket, mózeses kocsival bkv-n amúgy se egyszerű, de így kész kirándulás egy egy ilyen program.

A cumi adással én is egyetértek, szerintem ha nincs sok cumizás, nem zavarja meg őket(az enyémek szoptak, cumi mellett is-és akkor vetettem be, mikor a nap szopás mennyiséget elviselhetetlenül soknak érztem).De + innivalót nem adtam.Ha éhes, úgyse kérik, a játszó-alvó cumit se.

Bukcsi privi megy.
vilmus

Vilmus, le a kalappal előtted! Nem semmi így három gyerekkel.

skrisz72

Sziasztok!
Ribizli,köszi :D Megbeszéltem velük,maradnak még sokáig. :D Gratu a lányokhoz!És a fél éves fordulóhoz :wink:
Vendég

Szia nyulasz!
Köszönjük! Tudod már, hogy fiúk-lányok-esetleg vegyes páros?

Kép
ribizli85

Ribizli,igen,fiúk-lányok :D Noémi és Balázs. :D
Vendég

Nyulasz! Jó választás! Nálunk fiúneveknél szóba került a Balázs is!
Az ikresek.hu-t ismered?

Kép
ribizli85

Kicsit megkésve, de köszi a válaszokat a házassági anyakönyvi kivonattal kapcsolatban!
Biztos ami biztos, június 10-re foglaltam időpontot az okmányirodánál, így benne leszek a 30 napos határidőben is... :D

Bridget
Kép
Kép
bridget

Bridget,

tuti, hogy 300 napnál nem régebbi, ez 3,5 éve is így volt a kislányomnál és most decemberben is, amikor a kisfiam született. Ez 100 %.

Kép
Kép
pannati

Zsú,

hogy vagy? Meggyógyult Marcid? Hogy bírod a pocakot a vége felé járva?

Marcim már nagyfiú, 8 (!) kiló, 72 centi, alig bírom el, forog, gurul összevissza, jövő héten már féléves lesz.
Tegnap az jutott eszembe, hogy akár jöhet a 3. gyerkőc is. Nagyon élvezem a babázást és a két gyerekes létet, bőven befér melléjük még egy :) Már csak apát kéne meggyőzni :wink:

Puszi nektek: A.

Kép
Kép
pannati

Sziasztok,

most olvastam át az elmúlt hetek hozzászólásait és gondoltam, csatlakoznék a kis csipet-csapathoz. Adri szülését már az eddigieket olvasva is úgy vártam, mintha , mintha hónapok óta veletek lennék :)
Elvileg júli21-re vagyok kiírva, dr. Orbánnál fogok szülni és a legutóbbi ultrahang vizsgálatok azt mondják, hogy 1 héttel korábban érkezik majd Dani. Most 2kg40dkg, 35. hétben vagyunk és már nagyon-nagyon várjuk őt. Igyekszem minden infót összeszedni a Péterfy szülészettel kapcsolatban, de leginkább annak örülnék, ha sikerülne itt találkoznom olyan lányokkal, akik kb akkor szülnek majd, amikor mi és az utcsó hetekben támogathatnánk egymást :) Én amúgy 27 éves, budapesti, 4 macskával élő, első gyermekét váró kismama vagyok ;)
Szép napot nektek!
Gabó Kép Dani itt 34. hetes [/img]
lengyelgabi

Szia Gabi! Dani nagyon helyes fiúcska. Ha nekünk fiúnk fogant volna, akkor szintén Daninak hívtuk volna. :lol: Én is első babás kismama vagyok, csak épp 10 évvel idősebb nálad. Remélem ettől még nem lesz rosszabb szülésem, mint másoknak. Választottál szülésznőt is?

skrisz72

Hello,
az Eszter név nekem is nagyon tetszik, de az én férjem elég nehezen fogad el neveket, legyen az férfi vagy női név. Mindegyikkel van valami baja : :roll: Ha lányunk lett volna, akkor Maya ,de fiús mamaként könnyebben tudom magamat elképzelni, örülünk nagyon, hogy elsőként fiunk lesz :)
Szerintem nem lesz nehezebb szülésed a korod miatt, én azt hiszem, ez alkattól és minden egyébtől független dolog és ott derül ki, hogy a szerencsés "könnyen ment" csapatba tartozol-e vagy megküzdesz a kis manóért. Én nem is nagyon gondolkodom azon, milyen szülést szeretnék, az egész életemben mindig, minden éppen másképp lett, mint ahogyan előre kiagyaltam (utólag mindig bevált úgy, ahogy lett),ezért azt hiszem, igyekszem majd elfogadni, ahogyan alakul. A fájdalmak is inkább kihívást jelentenek és amúgy sem hiszem, hogy létezik olyan szintű fájdalom a világon, ami eltántoríthatna Dani segítésétől, a vele való folyamatos kapcsolattól. Nálam ez fejben dől majd el és azt hiszem, ez sokat segíthet bármilyen helyzetben, amire szüléskor számítani lehet :) Na, majd meglátjuk, utólag hogyan vélekedem minderről :))))) Amúgy nekem az első 3 hónap tragikus volt, azt mondtam: "menjen mindenki a fenébe, aki azt mondja, reggeli hányinger. Erről senki sem beszélt, hogy ez ilyen lesz. Még hogy áldott állapot! 5 éven belül nem vállalom újra, az tutti". MINDEN kijött belőlem, folyton éheztem és még a folyadék sem nagyon maradt bennem, viszont amikor kinyitottam a hűtőszekrényt, akkor már mindenről tudtam, hogy néz ki kihányva :) Egy ideig voltak Jolly-k, amik bent maradtak (rántott hús zsemlében és savanyú káposzta, meggybefőtt, Big Mac szendvics- előtte és azóta is óóóótálatom tárgya), de sajnos ezek is 1-2 alkalom után ismét tiltó listára kerültek a kis pocaklakó által. Fogytam is 6 kg-ot. Aztán javult a helyzet 14 hetes koromban, ezt követően csak az jött ki, ami este 6 után került be. Válogatás nélkül, minden. Gyümölcs is...
Azóta ez is elmúlt és az ég világon semmi bajom nincsen. Sem vizesedés, sem terhességi cukor, sem derék fájás, sem nehéz légzés, sem éjszakai nyűglődés, sem gyakori vizelési inger, sem fájó mozdulatok odabentről, semmi az ég világon :) És már csak néhány hét van hátra...egyre nő az izgatottságom :) Úgy várom, mint egy nyári tábort :)
Fogadott szülésznőm sem lesz, azt hallottam, hogy a szülésznők mindegyike nagyon kedves és segítőkész, a dokimat megkérdeztem erről és ő azt mondta, nem szokta külön ajánlani egyikőjüket sem, ha mégis szeretném, akkor 10-15.000 ft-ot szoktak nekik adni a kismamák, de ő feleslegesnek tartja. Persze ha nekem fontos, akkor majd bemutat valakit, akit ő kicsit jobban kedvel a többieknél, de tényleg nem tartja fontosnak. Szinte szó szerint ezt mondta. Én pedig a korábban írt hozzáállásom miatt ennyiben is maradtam magammal.
Kicsit hosszúra sikeredett, de talán az új belépőktől ez el is várható, így jobban megismertek :)
Ha jól látom , Te júli 27re vagy kiírva....én 21-re, ami vicces volna, mert éppen aznap lesz a 2. házassági évfordulónk :) De megérzésem szerint korábban érkezik Dani, aki szerintem is csudaszép, amúgy pedig totálisan az apja klónja, ha ismernétek, látnátok. :)))))))
Nektek papás szülés lesz? Nálunk elvileg igen, de Jani vérvételen is ájuldozik, lehet, hogy végül fel kell őt majd mosni.. :)
lengyelgabi

Nálunk nem lesz apás szülés. Apjuk nem akar bejönni, én meg nem akarom, hogy szenvedni lásson. Úgy döntöttünk közösen, hogy ez az én "dolgom". Majd megoldjuk közösen a dokival és a szülésznővel. Apa úgysem tud segíteni, az nem segítség, hogy fogja a kezem. Majd viszek egy csomó homeós bogyót, hátha azok enyhítenek valamit a szenvedésemen. Ha kell, kérek epidurálist is. :D

skrisz72

Sziasztok,
én csak néha nézek be ebbe a topikba, de néha azért igen, merthogy én is a Péterfyben szültem lassan már két éve.

Skrisz,
csak azzal szeretnélek biztatni, hogy én is épp 37 éves koromban szültem a kislányomat (szintén első baba), és hál' istennek semmi bonyodalom nem támadt a korom miatt, szóval ez egyáltalán nem szükségszerű. :wink: Amúgy sok párhuzamot látok köztünk: életkor, Péterfy, kislány, plusz nekünk sem jött össze nagyon sokáig (végül spontán akció lett, de már egyáltalán nem számítottunk rá), és nálunk sem volt apás szülés. Ennek ellenére nagyon jó hangulatban telt az idő a dokival és a szülésznővel. :D

Gabi,
tetszik, amit a fájdalomról meg a szülésről mondtál - valahogy én is így álltam hozzá, ha nem is fogalmaztam meg ennyire magamban, és szerencsére bejött. :)

italoman

Italoman, köszönöm szépen a bíztató szavakat. Rám fért. :lol: Hány kilóval született Zita? Az én kicsi lányom elég lassan hízik. 32. héten vagyunk, és kedden 1635 grammra saccolták.

skrisz72

Skrisz,
Zita 3,45 volt, amikor megszületett, és már nem emlékszem rá, hogy a 32. héten mennyi volt. De nem nagyon számít, hogy most mennyi, mert úgyis a végén hízzák a legtöbbet a kis törpék. :D

Gabi,
az unokatesóm is a szülei házassági évfordulójára volt kiírva (az elsőre), és bár legyintettek, hogy ááá, úgysem így lesz, mégis aznap született. Pedig aznap délutánig jelét sem adta annak, hogy ki akarna bújni. :wink:

italoman

Skrisz, Dani a 34. heti UH-on 2kg10dkg volt..viszont én 1kg18 dkg-al születtem és tessék :) itt vagyok és ragyogok, sőt: anyukám sosem gondolta volna, hogy valaha súlyproblémáim lesznek. :lol:

(Szerencsére a terhességre nagyjából sikerült visszatornáznom magamat-szó szerint- viszonylag normális súlyomra, most 10kg plusszban vagyok. Nade ne felejtsük el az első 3 hónapot, amikor fogytam.)

Szerintem onnantól fogva, hogy 2.5 kg-ot elérik a picik, nagy baj már nem lehet, engem annyival engedtek haza anno a kórházból.

Ildi, szerintem nagyon nagy móka lenne, ha épp azon a napon lenne Dani szülinapja, amikor egyébként is a család "fennállását" ünnepelnénk. De én azt hiszem, korábban fog jönni...meglátjuk, majd beszámolok.

Kérdés: meg tudná írni valaki, hogy a Péterfyben mit adnak és mit nem adnak, esetleg adnak, de keveset? Gondolok itt pelusra, textilpelusra, bébi ruhára, stb. Bepakoltam, de nem szeretnék semmit sem kihagyni. Orbán dokinál szült valaki? Én terhesgondozásra kezdtem hozzá járni, mert a barátnőm 3 gyermeket szült nála és imádja. A mai napig még nem alakult ki közöttünk semmiféle kapcsolat, mindig rohan és én felpattanok a székre, megvizsgál, mondja, hogy zárt méhszáj és vigyázzak, ne hízzak sokat. És ennyi. Én biztos vagyok benne, hogy jó szakember, de az emberi kapcsolatépítésben nem remekelünk mi együtt. Nade sebaj. Inkább legyen így, mint ahogyan az előző dokimnál, aki rendkívül kedves volt, mert magánrendelésre is gyakran mentem hozzá, ám anyumat félrekezelte, és majdnem komoly gond lett. Érthető, hogy többé nem mentem hozzá :( Reméljük, hogy a szülés is ennyire problémamentes lesz, mint ahogyan eddig minden és nem lesz nagy szükség a dokim szakértelmére, csak Dani alá teszi majd a kezét :) Én ennek örülnék leginkább... :)
Szép napot mindenkinek, én ma pakoltam és rendezkedtem, kipurcantam, szuszogva ülök és nézek ki a fejemből. :)
lengyelgabi

sziasztok!

Remélhetőleg októberben fogok szülni a Péterfyben, dr Kiánál. Most készülök szülésznőt választani. Tud valaki infót Farkas Adrienn-ről, hogy milyen?

Köszi
Macus
macus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?