Sziasztok Lányok!
Leone
Nagyon drukkolok, hogy Borsóka megforduljon, de ha nem fog, az se baj, lényeg, hogy mind a ketten egészségesek legyetek.
Hurki
Te kérdezted jó pár napja, hogy mit érdemes vinni a szülésre. A terhességgel foglalkozó könyvek, meg újságok általában hosszú listát hoznak erről, ezért csak 1-2 dolgot említek, amit nekem is más anyukák tanácsoltak és nagyon bejött.
Az egyik a Tena hálós bugyi, de azt hiszem, írtad, hogy az már van. Szerintem nagyon kényelmes, könnyű kimosni és nagyon hamar megszárad.
A másik dolog, vigyél magaddal puha többrétegű háztartási törlőpapírt és azt használd alul törölközéshez, így nem kell naponta kimosni a törölköződet.
Vigyél két papucsot, egyet zuhanyzáshoz, a másikat napközbenre.
Szerintem legalább 3 elölgombolós hálóing kell, én legalábbis minden nap újat vettem fel, mert egyrészt óhatatlanul piszkos lesz, másrészt, valószínűleg a hormonok miatt, de én reggelre mindig nagyon leizzadtam. Anyukámék mindig vitték haza a piszkosat mosni és hozták az újat.
Szerintem kell legalább két szoptatós melltartó is.
A betétek közül szerintem nem kell az óriási inkontinencia betétet használni, hiszen nagyon jól megteszi a 3mm vastag legnagyobb méretű éjszakai betét is, és az még kényelmes is.
Hát, ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni.
Lányok
A mostani Tesco katalógusban reklámozzák az Avent fejőgépet 13490 Ft-ért. Ez nagyon jó ár és adnak ráadásul most hozzá 50 db melltartóbetétet is. Akinek nincs, szerintem most vegye meg. Általában 15 ezer a fejőgép ára, a melltartóbetétek meg 600 Ft körül vannak.
Andi
Kérdezted, hogy mikor van időm enni, takarítani, meg főzni. Hát, nem sok idő jut erre, de általában úgy csinálom, hogy Zsófit bevonom a takarításba. Például együtt pakoljuk be a mosógépet, együtt teregetünk ki (ő mondjuk általában leszedi, amit én felraktam, de ha nagyon gyorsan csinálom, én nyerek.
), amikor port törlök, ő mászik a lábam között stb. Szóval valahogy így csinálom. Mostanában kezdtem el arra rászoktatni, hogy a délelőtti gyümölcsevés után 30-45 percet a járókában kell lennie és egyedül játszani. Én addig reggelizek, meg megcsinálok egy-két házimunkát. Eleinte nagy hangon protestált a dolog ellen, de most már kezdi megszokni és szépen eljátszik.
Képzeld, ő is egyre jobban alszik, már csak egyszer ébred éjszaka.
Doris
Eszembe jutott még egy dolog az alvással kapcsolatban. Anno egy tanárnő mesélte, akinek négy gyereke van, a két kicsi ikerpár. A férjéval már teljesen kivoltak, mert a gyerekek felváltva bömböltek éjszaka. Néhány hónap így telt, majd egy reggel arra riadtak fel, hogy jaj, mi van a gyerekekkel, hiszen több órát aludtak egyhuzamban. Kiderült, hogy már annyira fáradtak voltak, hogy amikor az egyik sírt és dajkálták, nem vették észre, hogy nem a saját ágyába rakták vissza, hanem a másik mellé.
Hiányoztak egymásnak, azért sírtak. Attól kezdve egymás mellett altatták őket és nem volt több bagolykodás.
Nem tudom, hogyan lehet ezt megoldani, hogy ne nyomják össze egymást, de nekik ez vált be.
Lányok
Képzeljétek, nyertem a bababörzén a Kismama előfizetéssel egy szoptatós lenvászon ruhát. Nagyon örültem neki, nagyon jól néz ki, és nem látszik rajta, hogy szoptatós ruha, így normál ruhaként is viselhető. Mondjuk, Zsófikámat ismerve, lehet, hogy arra is sor kerül még, hogy ebben a ruhában fogom valahol megszoptatni a szabadban.
Puszi mindenkinek:
Zsuzsu