Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Sissi, megnéztem a honlapot, tényleg ötletes ez a babazsák, nekem is szimpibb, mint pl. a kenguru!

Tündi, irigyellek ám rendesen, szuper lehet most a Balcsin, nagyon jó időt mondanak most a hétvégére is! Én is vágyom már vízpartra :).

Bikmakk, én is eléggé belehomorítottam és 4 hét alatt nekem is felugrott közel 4 kiló. Én a jövő héten megyek terheléses cukorra, remélem, azért nem lesz gond! Egyébként szerintem is mindenkinél más a hízás üteme, másrészt volt egy Húsvét is nemrég, én annak a számlájára írok 1-2 kilót :)...

Ami az alvást illeti, én is fel szoktam ébredni az éjszaka közepén, de általában szerencsére hamar vissza tudok aludni. Nekem az oldalfekvés a legkényelmesebb.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Sissi, 6,7-en belül kell lenni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sissi, 6,7-en belül kell lenni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szép hétvégét mindenkinek!
én reggel 1/6-kor kezdtem. Kisütöttem a lángost a betonozó fiúknak...Remélem, jó idejük lesz.

Piroska :lol:
Milyen szőnyeget vesztek??? LÁmpát meg olyan bénákat láttam eddig, hogy nálunk lehet, hogy marad az eredeti... Mesefigurás lesz??

Mimi :lol: hÁt, a dokid egy tapló (már bocs), én is tutti otthagynám! Ti is szoktatok lovagolni, hogy ennyire tudod, mit hogyan??

Linácska :lol: Jó nagy baba Levi :lol: , már meghaladta az egy kilót!!Hú, komoly nagyfiú!!

Bikmakk :lol:
Na ,a babakocsi mizériával nagyon hasonlóak az érzéseim. egyre adom alább. MI pl. azon kínlódunk már egy ideje, hogy tényleg mennyire kell nekünk a három funkció??? Egyáltálán használnánk-e a mózest??? Nem tudom, nem elég-e egy jó bundazsák????
A kelengyelistát én is nézegetem. A ruhák nagyjából(kezdő készlet) megvannak, most kaptam vagy 30 holland textilpelust, de egy csomó apróság van még, amit be kell szerezni. a mellszívót +két kiscumisüveg+két cumi megvettük, tök megnyugtató, hogy legalább az van.

TÉnyleg, még mindig nem írtatok véleményt: vajon hány cumisüveg kell a kezdőkészletbe??? A két pici elég? vagy vegyek nagyot is? Volt szó róla, hogy érdemes üvegből venni egyet, igaz???

Ja, és még egyre égetőbb kérdés.. Nem tudom, mennyit szoktak adni szülésnél a dokinak. Mennyi az annyi?? ki tudja??? Olyan 100 körül v. több???

pusszantás, gyertek már gyakrabban!!!!!!!!!!!!!!!!! Noki, flake, Kandi, Irdab :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: többiek!!!!Anettoo :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

szóval: 1/2 6 :oops: :oops:

madaran

Szép napot mindenkinek!

Bikmakk
Ne aggódj! Biztosan minden rendben lesz!

Goldplast
Érdekes munkád lehet :wink:
Jobban vagy már?

Linácska
Nagyon ügyes a kis lovas :lol: :lol: :lol:

Tündi
Jó pihenést nektek!

Madaran
Mi csak 1 cumisüveget vettünk. Arra számítok, hogy Villő szopni fog és akkor nem kell. Legfeljebb apuka majd vesz még!
Vendég

[quote="madaran"]
Ja, és még egyre égetőbb kérdés.. Nem tudom, mennyit szoktak adni szülésnél a dokinak. Mennyi az annyi?? ki tudja??? Olyan 100 körül v. több???/quote]

Kórháztól, orvostól függ... :wink:
Nekünk nehéz dolgunk lesz, mert a doktor eddig nem fogadott el semmit se.
Vendég

Sziasztok!

Madaran: én sajnos érdemben nem tudok segíteni, de ha lehet akkor én nem nagyon szeretnék cumisüvegből etetni. Remélem tudok majd rendesen szoptatni, ha megy, akkor fél évig én úgysem adnék mást enni Marcinak. Utána meg kiskanállal próbálnám meg pépes dolgokkal etetni, amiket majd otthon kreálunk. Aztán meglátjuk, hogy alakítja az élet!!

Éjszakai alvás: szerencsére nekem sincs gondom. Forgolódok én is sokat, néha érzem a vágyat, hogy de jó lenne hason, de alapvetően jól alszom :lol: 8)

Mimi: ezt az orvost mindenképpen cseréld le!!

Bikmakk: még jó, hogy nem lett nagyobb bajod!!! Inkább menj gyalog vagy busszal!!!!

Bea

Kép

Kép
dbea

Babaszoba
Kép
Kép
Vendég

Ágota :lol: :lol: De jó az új kép Rólad! SZép a szoba is!! Egészen jól álltok már!!Nagyon édik a bébicuccok így sorban fellógatva! Igazán csajos!!! :wink:

Dbea:lol: Köszi a tippet a cumisüveggel kapcs. is!Szóval, egyelőre akkor nem veszünk többet. Remélem én is, hogy lesz tejcsi bőven, és akkor nem kell..

Adri :lol: :lol: Jó volt dumálni! Privi megy!!! :lol:

madaran

Mai képek

Kép
Kép
Kép

Sokan nem is hiszik el, hogy már mennyi idős vagyok... pici a pocim :oops:
Vendég

[quote="madaran"]
írta:
madaran
Mimi :lol: hÁt, a dokid egy tapló (már bocs), én is tutti otthagynám! Ti is szoktatok lovagolni, hogy ennyire tudod, mit hogyan??

Doki,az nem csak tapló,hanem idióta is.Beszéltem a védőnőmmel.Mondja,hogy már a védőnők is szídják.

A Jánosban egy Dr Molnár László nevű orvost ajánlottak.Nem tudom milyen,de aki ajánlotta,ő nagyon dícséri.

Ló...kéretik meglesni a www-s képtáramat,és annak is az elejét :wink:
Amúgy 4éve nem ültem lovon.De a Szabi előtt a heti 4-8óra lovaglás megvolt(ez a hétvégi túrákkal együtt) :lol:

mimi12

Ági!
De kis édes pocakod van!
De nyugi!!Nem is kell,hogy nagy legyen.A lányomnak van egy ex napközis tanárnénije.kb 6hetes terhes voltam,mikor látogatóba mentem az I-es Nőire,és véletlenül össze futottunk.
Kb akkora pocakja volt,mint nekem a Szabival szülés előtt,erre kiderült 2 baba lakozott bent :lol: Néztem is nagyot,hogy úristen,én a Szabival ekkora pocival mentem szülni.Na jó,ok neki a kettő nyomott kb annyit mint a Szabi egyedül.No de akkor is...ő egy vékony csaj...
A húgomnak sem volt sosem nagy hasa,és mindhárom gyereke 3,5 körüli volt.Sőt a kicsivel mikor 20hetes terhes volt,kinevettem,hogy nem is terhes :lol:

Madaran!Mi nem tudunk 100e pénzt adni,max 50-et...De szerintem nem is kell a csillagos eget is oda adni a dokinak....
Cumisüvegből szerintem elég kezdetnek a 2 kicsi.Ha valaki tud szoptatni,akkor nem is lesz rá szükség,ha meg gond van,akkor lehet majd még utólag is venni.A Szabi 11hósan kezdett inni üvegből és csak vizet.Addig csak szopi volt ha szomjas olt..De akkor is már azért lett üvegre szoktatva,mert azért az utcán nem kaphattam elő mindenütt a cickómat,mert megszomjazott a gyerekem :lol:

mimi12

Mimi
Alapból nem is aggódnék, csak tudod, milyenek az emberek :evil:
"biztos, hogy rendben van a baba?" kérdések után már magam is kételkedem...
Vendég

Hétfőn megyünk 3d UH-ra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ágota. Tök szép lett a szoba. A hasad meg aranyos. Nem kell hogy mindenkinek nagy bálna hasa legyen.

Linácska:Lili nagyon ügyes, hogy már ennyire tud lovon ülni. Na és persze szorítok a szobatisztaság miatt.
Azóta is szól? Majd írd a fejleményeket!

Madaran: Az hogy mennyit adsz az orvosnak meg a szülésznőnek, az szerintem egyéntől függ.
Én annó rákérdeztem, de nem mondott árat.
Egyébként általában a havi vizsgálat 10-szeresét szokták kb. Persze ez az anyagi helyzettől is függ.

Kép

Kép
ádibaba

Ágota :lol: Nagyon helyes kis pocid van!! az emberek véleményére meg egyáltalán nem kell adni. Engem pont az ellenkezőjével szoktak felhúzni, hogy milyen nagy, biztos nagy a baba. Aztán mindig elmondom, hogy pont akkora a baba, amekkorának lennie kell. Tiszta hülyék az emberek...
Mi is hétfőn nézzük meg újra!!!! :lol: már nagyon várom, remélem, nem lesz szégyellős kicsi Zsigi... Olyan édesen rugózik odabent, úgy imádom már most, mi lesz később :lol: :lol:

mimi :lol: Igen, most már többen mondják, hogy kezdetben nem kell több cuclisüveg, úgyhogy nem is töröm magam tovább az ügyön. Van bőven, amit még be kell szereznünk...

Bikmakk :lol: Megnéztem én is ezt a kocsit, tök jó, és olcsó is. De a színei??? egyik sem tetszik, amit néztem...

madaran

Szia Ádibaba :lol:
hát, ha a havi 10szerese, akkor több mint 100E-re jönne ki sztem...Mondjuk, ahogy ismerem, elég szerény úgy egyébként, tök rendes. Asszem a szülésznőjén keresztül fogok érdeklődni. én egyébként olyan 60-80ra gondoltam... Az is elég megterhelő lesz... pErsze, a lényeg, hogy a baba körül minden okés legyen... :wink:

madaran

Látom a hétfő sokuknak nagy nap lesz újra.
én is már nagyon izgulok, remélem most már nekem is kiderül ki lakik odabent.

Kép

Kép
ádibaba

madaran,

hát igen, a szín.. Mi eléggé szeretjük a narancssárgát, ezért most egyelőre azt néztük ki (narancs-fekete). Igaz, kicsit retró, de szerintem jó lesz.
Bár a férjem nehezen nyugszik bele abba, hogy a terepkerekekről lemondtunk. Ááááá, nem tudok már sehogyan sem dűlőre jutni... :(

Kép
bikmakk

Madaran,
két cumisüveg tuti elég. Aventes? Mi annak lecseréltük a cumirészét, a MAM pont jó bele, és az mellbimbó alakú, sokkal jobban evett vele Lili. Az esti kakaót még most is abból issza. Nekünk sajnos szükség is lett rá 5 naposan, de nem bántam meg, hogy volt szopi-tápi minden. Útközben sokkal egyszerűbb volt egy üveg tápszer, ha meg otthon voltunk, akkor szopizott, amennyit tudott. Én szopi mellett is itattam, kapott vizet belőle.
Én anno 4 éve orvosnak 50.000-et adtam. Igazából szívem szerint most sem adnék többet, nem tudom, nem gondolkodtunk még ezen.

Tegnap megkérdeztem, július utolsó hetében megy nyaralni, ugye az nekem a 38-39. hét, tehát akár ki is bújhat Levi. Mi van, ha helyettesnél szül az ember. Akkor ki kapja a pénzt???

Ágota,
Lili angoltanárnénije (nagyon vékony) azt mondta, hogy 6 hónapig meg sem látszott rajta a baba. Igaz csak két nap van köztünk, de jelentős hasbeli különbség. Szerintem ne bánd, hogy kicsi. Elég lesz a végén cipelni.

Nálunk éjszaka hajnal 4-8 között akkora boxmeccs volt, hogy szinte semmit nem aludtam. Most mosott rongy vagyok.

Mimi,
az az érdekes, hogy Lili abszolút nem igényli a kapaszkodást a lovon, ő fogná a kantárt, és olyan profi módon tartásügyileg, mintha világ életében ezt csinálta volna. Csak gondolom féltik, mert kicsi, és ezért akarják, hogy kapaszkodjon rendesen. Meg ugye szinte spárgában ül a lovon, nem nagyon tudja lábbal szorítani, mert széles a ló hozzá képest.
Ha valamivel nincs gond, az az egyensúly, még 1 évesen mondta az ortopédus, hogy figyeljünk rá, mert amellett, hogy lazák az izületei, nagyon fejlett egyensúlyérzéke van, és szerinte érdemes vele foglalkozni a későbbiekben. Akkor tűnt fel, hogy megtanult úgy járni, hogy szinte el sem esett, ahogy felállt, rögtön el is engedte a fél kezét, és már 3,5 éves, és egyetlen egyszer volt seb a térdén. Tiszta furcsa, ha véletlen elesik.

Ádibaba,
nincsenek sajnos fejlemények, eddig sem szólt Lili, csak ha mi kértük, akkor ráült a wc-re. Ma eddig minden a pelusba ment, és még mikor összekakilta magát, akkor sem szólt.

Hétfő estig nem nagyon leszek, ma megyünk fel Pestre, ott alszunk, és reggel indulunk hajózni Visegrádra. Aztán én vasárnap is ott alszom, mert hétfőn vérvétel.
Meg alkudozok az albérlővel. Szerencsére pénteken mindent kifizetett, így összeadva volt 280.000ft tartozása. Felém+közüzemek felé. Fogalmam sincs miből fizettem volna ki, de szerencsére bejött a fenyegetésem, és rendezett mindent.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska
Milire is azt mondták, hogy nagyobb, mint az átlag. :wink:

Bikmakk
Megcsinálják a cukor-vizsgálatot és megnyugodhatsz, mert jó lesz az eredmény. Én csodálkozom, hogy Németországban ez nem rutin. Itt nem csinálnak a terhességből orvosi esetet, de itt is része az OGTT a terhesgondozásnak.
Babakocsi választás tényleg nehéz. Ezért nem kell sokat filózni rajta :wink:

Mimi
Én kaptam az egyik ismerősömtől kendőt :wink:

Sissi
Jó az a babzsák :lol:

Madaran
Mi is csak 2-3 cumisüveget vettünk. Bízzunk benne, hogy fogunk tudni szoptatni :wink:

Ágota
Szép lesz Villő szobája :lol:
Aranyos a pocid! (végre rólad is teljes kép). Ne bánd, hogy nem nagy! Szülés után hamarabb visszaalakulsz :wink:

Ádibaba
Drukkolunk, hogy megmutassa magát a picur!

Mi jól vagyunk!

Kíváncsi vagyok, ki fog először szülni a társaságból? Mikor? Mekkorák lesznek a babák?
Vendég

Lányok!

Láttátok, hogy a 2009 júniusi topikban megszületett az első baba? :roll:
2 hónap múlva akár már nálunk is születhetnek a babák :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

[quote="earhart"]L írta:earhartányok!

Láttátok, hogy a 2009 júniusi topikban megszületett az első baba? :roll:
2 hónap múlva akár már nálunk is születhetnek a babák :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Uu én nem is néztem.De majd most meglesem :lol:
Hát,végül is,ha bele gondolok,hogy a Szabi is 3hétel előbb született.:lol:
Hát aaki a hónap elejére van kiírva,már simán szülhet mostantól bármikor.
No én meg anyira szeretnék juli végén szülni,hogy tuti kihúzom most az egyszer a kiírt időpontra :lol:

mimi12

Kata,

most vettem észre, hogy a táblában az életkorom sajnos már nem stimmel.. :oops: Április elsején betöltöttem a 29-et...

Kép
bikmakk

Linácska :lol: 50 e körül, az egész tűrhető lenne... De hogy mi van akkor, ha más doki van?? sztem akkor Őt illeti, nem???
Bár mi a beteg baba születésénél senkinek nem adtunk, nem csak azért mert kisebb gondom is nagyobb volt, hanem mert legalább 4 doki volt összesen, akit összeszámoltam, de mindegyik csak 2 percre kb.
Igen, aventes. Azért előbb letesztelem a cumirészt, addig nem veszek mást, hátha bejön. Eléggé dicsérik. Állítólag egy helyen kell kiszúrni??? :roll: :shock: vagy mi... :roll:

Kata :lol: :lol: Hú, ez nem semmi, mindjárt benézek oda... Jajj, de jó, lassan jön a mi időnk!!!

Bikmakk :lol: babakocsi... :roll: :roll: Jún. elején mindenképp meg akarjuk venni, de mindegyikről hallok jót, rosszat. Lehet, hgoy mégis a Hauck Roadster sl lesz bundazsákkal. Három kerekű, van hozzá hordozó, mózes kilőve, ja és olcsó.....

madaran

Earhart,
a májusi topicban van egy csomó koraszülött baba. Azért remélem mi majd szépen sorban haladunk rendesen idő szerint.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Így van, én is így szeretném... :wink: :wink: HÁnyadik héttől nem számítanak koraszülöttnek????

meg olvastam, hogy kell valamihez a házassági anyakönyvi kivonat? kell kérni újat vagy elég egy másolat??? kI tudja?

madaran

Sziasztok!

MadARAN: a 37. héttől nem számit koraszülöttnek a baba.Én inkább maradnék az aug-i szülésnél.Nem szeretnék nagyon korán szülni.
Márk nekem 38+3-ra jött egy ilyen dátummal ki is egyeznék :D

Házassági 300 napnál nem lehet régebbi ha jól emlékszem.
El kell menni az anyakönyvezetőhőz és Ők kiállitanak egyet azt kell magaddal vinned.(Legalábbis én becsomagoltam a pakkom közé.)

Lina:köszi az értéket.Azért kérdeztem,mert tegnap csináltam egy próba evést és 7 lett. Egyébként január óta nem iszok tejet a reggelihez és olyan fura volt,hogy ittam.Még a gyomrom is megfájdult.
Vendég

Sissi,
pont én is gondoltam rá ma, hogy valamelyik reggel eszek zsömle+tejet, és kipróbálom, hogy mennyi.
Tegnap a dokim kérdezte, hogy mi a helyzet a cukorral, mondtam, hogy folyamatosan kontrolláljuk, de csak kajával, nem lötyivel. Erre mondta is, hogy itt nálunk alapból nem is adnak lötyit, mert miért jó az, ha rosszul lesz a kismama tőle. Majd ha gyanús valami, akkor itatnak.

Madaran,
300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell (tudod, tutira a férjed az apa, mintha ez garancia lenne :P ), de ha ugyanott születik a gyerek, mint ahol a házasságot kötötted, akkor nem kell, mert hozzáférnek az adatokhoz. Budapesten belül nem tudom, hogy a kerületek, vagy mi számít "ugyanannak" a helynek.

Csajok,
a lényeget nem is írtam tegnap: A fiam hatalmas méretekkel rendelkezik: 1,4 cm a kukija :lol:
Lili kérte az orvost, hogy keressük meg a kukiját. Na a doki a nem túl jó gépén megtalálta, én meg egyből rávágtam, hogy "mérjük le". Tudom, mi csajok... :P

Viszont jövő hónaptól új rendelője lesz az orvosomnak, állítólag szupi felszereléssel, jó UH-val. Tök jó lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="linacska"]E írta:linacskaarhart,
a májusi topicban van egy csomó koraszülött baba. Azért remélem mi majd szépen sorban haladunk rendesen idő szerint.

Nálunk senki sem fog nagyon korán szülni... a 35-36. hét után jöhetnek a babák :wink:
Vendég

[quote="linacska"]
írta:
linacskaCsajok,
a lényeget nem is írtam tegnap: A fiam hatalmas méretekkel rendelkezik: 1,4 cm a kukija :lol:
Lili kérte az orvost, hogy keressük meg a kukiját. Na a doki a nem túl jó gépén megtalálta, én meg egyből rávágtam, hogy "mérjük le". Tudom, mi csajok... :P

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Egyébként én is augusztusban szeretnék szülni, akkor már látom a tél végét :wink:
Vendég

Earhart,
inkább töltse be az összes baba a 37. hetet, és érje el a 2500g-ot, akkor már nem koraszülött.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="linacska"]E írta:linacskaarhart,
inkább töltse be az összes baba a 37. hetet, és érje el a 2500g-ot, akkor már nem koraszülött.

A 35-36. hetet úgy értettem, hogy az a legkorábbi időpont, akkor már nagy bajok általában nincsenek :wink:
Vendég

Earhart:úgy leygen :D :D
Már akartam kérdezni,hogy most nálatok hány óra van?

Lina:hogy ilyen nekem nem jutott eszembe :D :D :D
Igaz az én fiam teljsen össz volt gömbölyödve alig látszott a kukiból vmi.
Vendég

Earhart,
általában olyan 28. hét után, mikor a babák elérik az 1 kiló súlyt, akkor már ha ugyan nagyon intenzív orvosi segítséggel, de károsodás nélkül életben tudják tartani a babát. Most a 24. hét a legalja, amikor még van rá esély, de nem túl sok (40%). 34-35. héten már általában önállóan is tudnak lélegezni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sissi
Sábado 09/05/09 14:19 22.9º
Vendég

Linácska
Ezt én is olvastam... ezért születhetnek a babáink a 35-36. héten esetleg :wink:

Mili remélem nem szereti a telet és nem születik meg júliusban, vagy augusztus elején :wink:
Vendég

madaran,

én azt hallottam, hogy a Hauck-okkal nagyon sokan elégedetlenek, és pont ezt a típust, amit írtál, sokan ezért nem is forgalmazzák.

De egyáltalán nem riogatni akarlak, csak időben szólni. Persze az is igaz, hogy szerintem minden babakocsihoz lehet találni olyan embert, aki elégedetlen volt vele... A Haberkornokat a magyar oldalakon még csak dícsérni hallottam, na egy osztrák fórumon rögtön találtam olyat, akinek eltört, meg nem elég jó a rugózása meg ilyenek...

Szóval lehet, hogy néhány rossz tapasztalat nem mérvadó.
Leginkább azt kell ilyenkor nézni, hogy MI a baja vele azoknak, akiknek bajuk van.... Ezért hümmög a férjem a Variosportra, merthogy a rugózás....
A 3 kerekű Haberkorn Jogger talán nekem is jobban tetszene (és olcsóbb is), és az jobban terepre való, viszont egyrészt nem Travel Systemes (bár ez talán nem olyan fontos), másrészt 17 kiló. Ezt sem tudom, hogy mennyire baj, mert földszinten lakunk, és itt HD-ben én nem BKV-zom, de ez akkoris nagyon soknak tűnik.... És még olyan új, hogy nem lehet tapasztalatokat olvasni róla.
Viszont pl. nagyon sokan vannak a neten, akik Graco Quattro Tourt vesznek, és az is 15,2 kiló, csak az nem téma. Az pedig már alig különbözik a 17-től, és mégis lehet vele élni....

Szóval nem tudom. Nincs olyan, hogy minden pozitívum egyszerre legyen meg, és minden nap mást találok fontosnak... :(

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Kidobott az ágy! Este időben feküdtem és jól ki is aludtam magam. Most éjjel nem köhögtem végre de az orrom az sokat eldugul még mindig.
Nekem délutánra úgy megfájdult a hasam alja egész du. csak feküdtem. Még éjjel is bele bele szúrt néha lent és középen. Remélem ez normális jelenség.
nikó

Uh, tegnap úgy elfáradtam, hogy fájtak a csontjaim is... Úgy érzetem össze tudnék esni és két napig aludni.
Ott kezdődött, hogy az előző éjszakát anyukámnál töltöttük. Milu nem aludt még máshol (nélkülem), ki akartuk próbálni ott lehet -e már altatni.
Szépen le is feküdt (én közben a másik szobában tanultam, mintha ott sem lettem volna), de fél 2-kor felébredt és vigasztalhatatlanul sírt, hogy hol van anya :cry: Na, akkor odafeküdtem mellé, de inentől kezdve már csak próbálkoztam az alvással, 6-kor végleg fel is keltünk. Álmosan, fáradtan elmentem vizsgázni, 8-tól délig ültünk a folyosón (ezt utálom legjobban a szóbelikbe), mire végre bejutottam. Nagyon jól sikerült, de még többet kivett belőlem.
Délutánra zsúrra voltunk hivatalosak... hát csajok.... bohócok, ugrálóvár, arcfestés, csillogó tetoválás, 3 (!) animátor, hidegkonyha... amit csak el tudtok képzelni! Csak lestem.
Milu viszont nagyon jól érezte magát, beköltözött az ugrálóvárba, és órákig ugrált, később én dobáltam be, az nagyon tetszett neki. Este fél 8-kor jöttük el, de erőm végén jártam.
Még nem is olvastam vissza, mindjárt nekilátok :)
Vendég

Látom, nem mindig működik az n betűm...
Vendég

Sziasztok!

Valaki említette a Graco Quattro Tour-t, na, mi is olyat vettünk, de persze tapasztalatom az nincsen róla, hiszen egyelőre összehajtva áll a szobában. Olyan sok babacuccot viszont még mindig nem vettünk, egyrészt mert lefoglal minket teljesen az új házzal kapcsolatos sok teendő, másrészt pedig tényleg sok mindent kapunk kölcsönbe, így aztán feleslegesnek tűnik még a nagy bevásárlás. Az igazsághoz az is hozzátartozik persze, hogy vannak dolgok, amikről nem is tudom eldönteni, hogy szükség van-e rá. Ilyen pl a cumisüveg is, amiről fentebb írtatok.

Linacska,
a kukiméregetés vicces dolog lehet, nálunk UH a jövő héten lesz, lehet, hogy megkérdem majd én is :)

Madaran,
A paraszolvencia kérdésben nem nagyon tudok hozzászólni, nekem a külföldi TB miatt alapból magánkórházba a legkönnyebb mennem, ott meg nincsen arcuk zsebbe pénzt elfogadni. Ennek ellenére a doki nénink nem átlag feletti módon drága szerintem, mert a terhesgondozás privát alapon 7000 forint nála. Itt a fórumon ennél magasabb összegeket is olvasok simán.

Mimi,
A lovaglásért nagyon irigyellek, én mindig szerettem volna, és valahogyan soha nem volt rá idő/alkalom. Most viszont azt hiszem, egy kicsit pihentetni fogom majd a tervem.

Earhart,
A bébi nálunk is picit nagyobb, mint amekkora ennyi idősen egy átlag gyerek, bár őszintén én ezt mindig fenntartással fogadom. Mármint, hogy mi az átlag :) A védőnő azt mondta, hogy ő a helyemben megfelezné a Gravidát, hátha attól nő a gyerek. Hát nem tudom, de azért azt gondolom, hogy valahogy a 175 centis anyjának is köze lehet hozzá :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Hát tegnap estére én is hulla voltam :lol: Tegnap egész nap rohangáltunk, vettünk egy kerti ülőgarnitúrát, mert este tartottunk egy lakásavató bulit az új lakásban. Volt műanyagpohár, meg pizzarendelés, így legalább nem kellett mosogatni. Előtte még be kellett vásárolni, hogy azért legyen mit innunk, jó sokat mászkáltunk. A bulinak fél kettőkor volt vége. Ahogy hazaértünk gyorsan bekaptam egy magnéziumot, mert már nagyon húzott a hasam. Aztán aludtam 8 órát, még délelőtt is feküdtem aztán ebéd után is aludtam egy jó másfél órát :oops: Hát nem bírom már a nagy tempót, azt biztos :shock:
Még jó, hogy mára nem terveztünk semmi nagy dolgot, úgyhogy belefért az időmbe. Párom jobban bírja, még elment motorozni :lol: Nagyon akarta, hogy menjek utánuk kocsival, de még ahhoz sem volt erőm, hogy csak beüljek az autóba és vezessek.

Ahogy így kijött a jóidő szembesülnöm kellett azzal, hogy egy fia rövidnadrágom vagy szoknyám sincs, amit fel tudnék venni... Nektek van nyári holmitok??

Bea

Kép

Kép
dbea

Én se szeretnék koraszülött babát. Július közepe után bújhat csak ki Villő :wink:

Madaran
A baba anyakönyvezéséhez kell a házassági anyakönyvi kivonat, ha nem abban az anyakönyvi kerületben születik, ahol házasodtatok. Van olyan hely, ahol 30, van ahol 300 napnál nem régebbi másolat kell.
(nálunk egyszerű, Debrecenben esküdtünk, ott lesz anyakönyvezve Villő, nem kell kikérni...)

Linácska
Kuki méret :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Flake
Mi is Graco-t vettünk :wink:

Dbea
Én a C&A-ban vettem 2 nyári nadrágot és felsőket...
Vendég

[quote="mimi12"] írta:mimi12
[quote="earhart"]
írta:
earhartHát aaki a hónap elejére van kiírva,már simán szülhet mostantól bármikor.

Mimi, melyik hónap elejére gondolsz? Remélem nem augusztusra... :oops: Én a július végi terminusommal sem szeretnék se még májusban, se júniusban, sőt még júli közepén sem szülni!!!

Bár épp ma csodálkoztam egy nagyot :shock: Egy bébiváróknak szóló kisokos füzetecskében ezt olvastam: "A fészekrakás egyik részét képezi a kórházi csomag összeállítása kb. a 30. hét környékén." Én ezt nagyon korainak tartom - jelen esetben én a jövő hét végén neki is kezdhetnék? Na NEM!!! Ti mit gondoltok erről?

Alvás nálam rendben megy, nekem a legkényelmesebb a jobb oldalamon. Egyelőre nem hiányzik se a pocim alá, se a combom közé párna. Lábikra görcsöm átlag 2 naponta van, hajnalban.

Földkörüli út: na, szép kis csapat összejött! Earhart, sajnos Veled csak félúton tudunk találkozni! :) Hacsak elénk nem jössz valameddig - van valami tipped egy jó kis helyre BP és BA között??? :lol: Az irányt is megválaszthatod! :wink:

Nézegettünk már mi is babakocsikat, nálunk a két fő szempont:
1) terepjáró (=nagykerekű) legyen
2) nem kell sokfunkciós, mert a hordozónk már külön megvan
Találtunk egy szimpatikus darabot, a márkájáról sem hallotam még eddig (Hoco Zodiak), ezért vannak fenntartásaim vele szemben. Bár az eladó szerint nagyon jó kis kocsi - de hát egy eladó nem mondhat mást!!! :D Valaki esetleg hallott már róla valamit?

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Hazaértünk a balcsiról.Nagyon jóó volt,nem sok kedvünk volt hazajönni.De ha apa nem megy júniusban az USA-ba akkor még juni végén visszamegyünk egy hétre.

4én voltunk 4D-s uh-n.Mindent rendben találtak,655g volt a kis kukisunk.(23+3)Kicsit szégyenlős,nem nagyon mutogatta az arcocskáját,de azért sikerült róla készíteni egy képecskét!:)
Kép

Koraszülöttség:az számít koraszülöttnek aki a 37.hét előtt születik vagypedig 2500g-alatt.(azt hiszem ezt leírta Linácska)
Mi azt tanultuk,hogy ha vki koraszülött jobb ha 28hetesen születik meg,mintha pl:32 hetesen.A tüdő miatt...Hiába érettebb a baba 32hetesen,de a tüdőnek jobb ha 28 hetesen bújik ki a babuci.De inkább sztem egy kicsit túlhordjuk,mint koraszülött babáink legyenek!

Ágota,nagyon aranyos pocid van!Ismerek én nem egy kismamát,akinek utolsó másfél hónapban nőtt akkorát a pocija,hogy ihajj :)

Dbea,jó is egy kis kerti party :) Szerintem mi is rendezünk egy kisebbet ha készen lesz a házikó!:)

Madaran,mi Lucussal 60at adtunk a dokinak a császárra.Most a bnőm 80at adott neki,én is annyira számolok :roll:

Cscsi,gratula a vizsgádhoz!:) Szupi kis buliban lehettetek!:)

Most ennyire futotta,mert Lucuskám nyaggat..Kicsit elfáradt!

Kép
Kép
tundi24

Találtam néhány dolgot!

Málnalevél tea

A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.

A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendő). Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélműködést hatékonyan serkenti.
Vendég

Homeopatia használata a szüléskor és után

Síma szülés esetén

Arnica montana 9CH 2*5 golyó. Vérzésmegelőző, viszérjavító, ezt az utolsó hetekben el lehet kezdeni szedni.

Beindult szüléskor (síma): Arnica montana 15CH2 óránként 5 golyó
Caulophyllum 5CHfélóránként 5 golyó (méhnyakizom tágító, hasonló, mint az oxitocin) és/vagy Cimicifuga racemosa 5CHfél óránként 5 golyó

Szülés után:
Arnica montana 15CHnapi 2*5 golyó (vérzéscsillapító, sebgyógyító és(!) Staphysagria 30CH napi 1-2*5 golyó (gát- és császármetszés sebgyógyulást javítja, fájdalomcsillapító hatású)

Császármetszéskor:

műtét előtt 1*5 golyó Arnica montana 15CH utána napi 2*5 golyó (vérzés csillapítására)

Staphysagria 30CHnapi 1-2*5 golyó (sebszélek gyógyulására és fájdalomcsillapító hatású)

Szoptatás elősegítésére:

Ricinus communis 5CH napi 2-3*5 golyó
Urtica Urens 5CHnapi 2-3*5 golyó

Mellgyulladáskor:
Bellandonna 9CHnapi 2-3*5 golyó

Szorulásra (ami ugye gyakori a várandóság alatt):
Raphanus sativus niger 5CHnapi 2*5 golyó

Fáradtságra ezt ugye nem kell magyaráznom, hogy előfordul Nevetõ :
Kalium phosphoricum 9CHnapi 2*5 golyó
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: