Sziasztok!
Régen nem jártam itt, nem is tudom, hogyan felejthettem el... bocsi...
Virág, Kriszi! Köszi az érdeklődést, nálunk sajnos változatlan a helyzet.
Leteszem Lacikát este 9 óra körül, melléfekszem, mesélek, azután még egy fél óra - órát ott kuporgok az ágya szélén csöndben, mire álomba merül. Szóval fél10 - 10 óra körül alszik el. Utána legkésőbb éjfélkor már kiabál értem, és kezdődik a műsor. Átmegyek, több-kevesebb idő alatt visszalaltatom, visszafekszem, alszom 20-30 percet, és már hív megint.
Max. hajnali 3 óráig birom, akkor átviszem közénk. De sokszor már hamarabb átjön ő. Utána köztünk alszik, de ott is sokat forgolódik, és meg-meg ébred.
Mindkettőtöknek irígykedve gratulálok a gyors javuláshoz, amit elértetek. Remélem, előbb vagy utóbb nálunk is lesz valami pozitív változás.
Amcsi! Én az egész terhességem alatt mindig álmos voltam. A harmadik harmadban betegácsiban itthon maradtam, és sokat pihentem, minden délután aludtam, stb. Viszont amióta megszületett a kisfiam (26 hónapja) nem aludtam ki magam. Szóval tuti, hogy nem attól alszik jól a kisbaba, hogy az anyukája sokat pihizett a terhesség alatt.
Kriszi! A ti esetetek se általános, mi mindketten nagy alvók lennénk a párommal.
Niki! Nálunk érdekes, mert Lacika, aki híres éjszakai cirkuszista, délután úgy alszik, mint egy kicsi angyal. Szóval nincs túl sok tapasztalatom (még
) a délutáni nemalvásban. Mindig pontosan 1 órakor teszem le, és 1 órakor már látványosan álmos is. Szóval szerintem fontos a megszokás. De simán lehet, hogy Barbinak kisebb már az alvásigénye. Az oviban nem biztos, hogy gond lesz, a Nővérem legkisebb fia 2 éves kora óta nem alszik otthon délután, de a bölcsiban, és most az oviban úgy megy aludni a többiekkel, mint egy kisangyal. Lehet, hogy ez a dackorszak része is, hogy nem akarnak lefeküdni aludni, nem? Amikor Lacika dacol, és nem akar jönni lefeküdni, akkor én gyengéd erőszakkal le szoktam fogni, melléfekszem (mindig így altatom), és mesélek neki, hogy ne akarjon elmászni. Nálunk ez be szokott jönni, mert ha egy kicsit veszteg bír maradni, akkor rögtön el is álmosodik. Ti mennyit vagytok levegőn ebben a pocsék időben? Nem lehet, hogy azt hiányolja Barbi? Lacikának mindig leragad a szeme, ha 1,5-2 óra levegőzés, játszózás után hazaérünk. De ebben a posvány időben nincs sok kedvem kimozdulni.
Azzal biztatom magam, hogy jön a tavasz, hosszabbodnak a nappalok, és majd a délutáni alvás után is le fogunk tudni menni egy-egy kicsit, hátha za segít az éjszakáinkon valamennyit.
Adrien! Az én kisfiam 1,5 éves korában rájött, hogy tigrisbukfenccel ki tud zuhanni a rácsos ágyból.
Pedig kb. a mellbimbójáig ért a rács. Akkorákat esett, hogy azt hittem, ott is marad, de nem adta fel, amíg a rácsokat le nemszedtük az ágyáról.
BMárti