Kedves Lille!
A következő felkészítő jövő hét hétfőn lesz. Én is a 37. hétben vagyok! Menj el mindenképp, ezen a kórházi védőnő és gyerekorvos fog beszélni. (pont azt fogják elmondani, ami a szülés után történik) Itt megkapod nyomtatva a listát hogy mi minden kell a kórházi pakkba!
Én két csomagot pakoltam össze (ez a listán is így van):
1.) szülésre:
hálóing (egyébként adnak ha nincs) Meg is lehet menteni, de mindenki esküszik erre. Szerintem vigyél egy olyat, ami ha kuka nem sajnálod!
utána hálós bugyi + betét
szőlőcukor
kis dobozos üdítő
ásványvíz
Apának papucs (hogy be tudjon jönni) Ezt mondjuk írták a listán, de mikor a kórházban voltam, láttam, hogy adnak cipőre húzható zsacsit is. Mindegy, mi viszünk.
2.) A nagy csomag a kórházba:
Ebben semmi extra nincs a normál kórházihoz képest. Ha kéred, holnap leírom részletesen.
A babáknak van minden, bár ajánlják, hogy pelust vigyünk, mert többször akarjuk majd tisztába rakni, mint amennyi a napi pelenkaadagjuk. Ami a ruhát illeti: ők angolpólyába rakják, ha ez nem tetszik, vihetsz be ruhát, amit a a hordozójába kell belerakni, és fürdetés utána azt adják majd rá.
Tényleg hasznos volt az előadás, ilyen szempontból! Egyébként a védőnő nagyon rendes volt, ha megkéred (halkan) szerintem a szülőszobát is megmutatja neked!
Marlev, örülök, hogy ilyen jók a tapasztalataid!
Tényleg ezt mondták, hogy a beöntés, borotválás alap. Szerintem ezek nem olyan elviselhetetlenek, ráadásul az egyik ismerősöm járt úgy, hogy ő azt hitte a reggeli széklettel elintézte a dolgot, így nem kért beöntést - utólag a férje mondta, hogy a gyereken kívül más is jött...
Magyar dr. azt mondta, hogy az első babánál valószínű a gátmetszés, merthogy jobban varrható, mint a repedés...
A csecsemősökről annyi, hogy nyugodtan lehet kérdezni, szívesen segítenek, de műszakonként 1 csecsemős nővér van, így ő külön jönni állítólag nem fog.