Új privát üzeneted érkezett!

Gratulálok a nagylányhoz :) 8)
Várjuk a képeket :)

Márti
Nekem van egy ami elég laktató. Csőben sült lekváros tészta ( a nevétől eltérően nem kell csőben sütni :) )

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok!

Elöszöris gratulálok Fruzsihoz, szép nagylányka lett és kiváncsian várjuk a képeket és a kis történetett, hogy - hogy ment.

Köszi a kajás hozzászolásokat és a recepteket Susy!
Amúgy most hihetetlenül válogatós lett a krumplis, répás édes zölcséges kajákat eszi meg mostanság (már ami a fözelékeket érinti) a többire olyan arcokat vág hogy mindenki csak mosolyog rajta :lol:

Még akartam írni de hív a Manó...

Ja és 3 napja elindult, de még csak 2-3 lépés :D

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Lányok lenne egy kérdésem!
Az ételallergia milyen kiütéseket okoz? Kristóf tele van piros pöttyökkel, nem pici apróval, hanem, mint a szúnyog csípés olyannal. Leginkább a hasa, háta, de a karján is van. Csípésre gondoltam, de nagyon sok lenne. Újat nem evett mostanában, holnap reggel elviszem orvoshoz.

Kép
Kép
susytunder

Panndi Én is gratulálok Fruzsikához! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Most csak olvasgatni jöttem, de nagyon megörültem a hírnek. :))

Majd jövök még, csak pancsi lesz. :)

Szép estét nektek!

Kép
dius87

Ildi - megnyugtattál :) köszi a hozzászólást. Elhiszem mit éreztél, én is ezen rágódok, hogy az én gyerekem miért nem eszik? De ez van :)

Manka - Panadollal, Nurofennel 2 órát alszik egyben, ezek nélkül is alszik néha ennyit, ezért nem "tömöm" vele. Homeos bogyók sem nagyon hatnak, sem a Viburcol kúp. De most azért nem szenvedünk úgy, mint az első fogakkal. Két éjszaka volt most brutál, amúgy "csak 3-4szer kelünk. Sőt, most éjjel a hányásos riadalom után, aminek szerencsére nem volt folytatása csak kétszer keltünk és fél 7-kor indult a nap, nem fél 6-kor :)

Susy - múlt kedden mondta ezt a doki, és még sehol semmi. De már nagyon jön, mert ma sokszor hirtelen felsírt játékkal a szájában, a Dologel-el vagy hűtőrágókával pedig megnyugodott.

Panndi - Szívből gratulálok Fruzsihoz!!!! Sok örömet és boldogságot nektek!!!!!

dytke

Susy Barnuson is szokott lenni, de neki csak pici apró szerintem a melegtől, néha hajlamos vagyok túlöltöztetni, vagy annyit mozog hogy izzad. De szerintem nálatok nem ez lehet a bibi... szerintem is vidd el orvoshoz ha még meglesz reggelre, mert az van amikor pikk-pakk eltűnnek. Rég nem voltam majd vissza olvasok. Hogy érzed magad? Gondolok ám rád...

Kép
dius87

Susy!

Igen, aprósüteményre gondoltam,de valami olyasmire,ami nem lesz kőkemény és gyorsan meg lehet csinálni! De lehet szeletelős is,ami eszedbe jut!

Ételallergia általában csalánkiütést okoz,de majd a doki mond okosabbat! Addig is itass meg vele egy fél Calcium Sandozt,csak jól keverd ki a szénsavat,aztán mehet teába,gyümölcslébe!

Nini!

Megköszönöm a Te receptedet is!

Márti
borossné becz márta

Dius
Köszönöm kérdésed, megvagyok. Kicsit depis, éppen ezért apa kitalálta, hogy még a műtét előtt elmegyünk egy hosszú hétvégére, nekem kell kiválasztani, hogy hová.

Dytke
Azért én bízom benne, hogy mielőbb te is a kipihent anyukák táborába tartozol majd. :wink:

Márti
Köszi a tippet. Holnap küldök pár receptet, a kókuszosat szeretitek? És a diósat?

Jó éjt lányok!

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Mindkettő jöhet! Egy kókuszosom nekem is van,abba a kókuszon kívűl csak tojásfehérje és cukor kell. De azt nemrég sütöttem.
Hármasban mentek? Ajánlom Kőszeget,mi tavaly ott voltunk így. Ha érdekel,majd küldök linket a szállóról!

Márti
borossné becz márta

Márti
Nem, nem erre a kókuszosra gondoltam. Barna tésztája van, arra megy a kókuszos töltelék és tojás sárgája megy a tetejére, így kell megsütni. Fincsi, és még 3 nap múlva is puha. Aztán van diós pite, és nem tudom ismered e a roppancsot. Tálba kell össze állítani a tésztáját, darált dió megy bele, és formába kell nyomkodni, és megsütni. vaníliás porcukorba kell forgatni, ez minél tovább áll annál puhább, anyukám receptje. Na majd küldöm őket.
Ti merre mentek kirándulni?
Én Sopronra, vagy Gyulára gondoltam, de kiváncsi vagyok Kőszegre is, az is közel van a határhoz, jöhet a link. Igen, hárman megyünk.

Kép
Kép
susytunder

Panndi!

Gratulálok a nagylányhoz! :) Jó egészséget nektek!

Kép
Kép
kincsesi

Márti

Gondolom egyszerű süti kell, ez pedig kelttésztás vagyis elég macerás. Talán nem jó neked!!

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok!

Pandi - SZÍVBŐL GRATULÁLOK FRUZSI BABÁHOZ!!!! MINDEN SZÉPE ÉS JÓT KÍVÁNOK NEKTEK!

Dytke - Szegény Ambi baby! Gondoltam, hogy lehet valami veletek, hogy nemm jöttetek tegnap, de a telefonig nem jutottam el. SZabi tépőzáras megint. :roll:

Látom ez az evés dolog kemény dió mindenkinél. Én is azt hittem, hogy Szabival ez sima ügy lesz, de mégsem. Eddig szépen kóstolgatott mindent szopi után. Hol többet, hol kevesebbet eszegetett. A több az max 50 volt. De mindegy volt, hogy gyümölcs vagy zöldség. A hétvégén gondoltam kipróbálommmm szopi előtt, hátha többet enne, rendesebben jól lakna és nem ébrednénk 3-4-szer éjjel. Hát nem igazán jött be. Ugyanúgy van, hogy ennyiszer kelünk,van hogy csak 2szer. Viszont most már enni sem akar. Már az előkétől üvölt. Aztán 2 kanál után nem kell semmi. Az sem, ami a múlt héten még nagyon fincsi volt. Azt hiszem, 1-2 napig pihentetem a dolgot, aztán visszaállunk a szopi utánra. Szerintetek? Az éjszakai cicizésről majd leszokik egyszer magától vagy próbáljam leszoktatni?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Veronika - Nem tudom, miért írhatta azt, hogy lejárt, amikor még el sem kezdődőtt. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty - sajnálom,hogy nálatok sem megy az evés. Azért nem voltunk, mert fáradt voltam, meg mióta jó idő van, kedvem sincs. Nekünk 3 óra megy el egy alkalommal, ha tornára megyünk. Télen jó volt, jobban telt az idő, de most inkább kint vagyunk a levegőn.

Ildi - még azt akartam kérdezni, hogy te próbálkoztál azért etetlni Lillát, vagy hagytad a csudába?

dytke

Betty,
lehet, hogy csak akkortól lehet szavazni, ha elkezdődik és azért írta ezt?

Ó, szegény Dytke... nem is merem mondani, hogy nálunk beállt arra mostmár jópár napja, hogy 11,5 órán át alszik egyhuzamban, kaja nélkül... nagyon félek már előre a fogzástól... :(

De sajna az alvási problémáim nem szűntek meg, hiába alszik szépen Pálmi, én ezalatt jó ha 6 órát alszom több részletben, de inkább annyit se, este Pálmival együtt lefekszem, de vagy 2-3 óra mire elalszom, és éjjel többször felébredek, ami után szintén 2-3 óra hajnalban is mire vissza birok aludni... Ez rémes, mert én a baba előtt nagy alvó voltam, simán aludtam egy nap 10 órát, alig lehetett délelőtt kiverni az ágyból... :) És persze pont akkor vagyok a halálomon és a legálmosabb, mikor már Pálmi kel... :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika
Nem próbáltad a Sedatif PC- t? Ez homeos, és alvás zavarra van.

Voltunk orvosnál, kaptunk egy oldatot, amivel kenegetni kell Kristófot, valami kajától lehet a dokinéni szerint, vissza kell venni a tejtermékből, a paradicsomos dolgokból. Ha nem múlik el, akkor allergia teszt, és bőrgyógyászat.
Prevenart már nem fogunk kapni, mert Április 1- től új szabály van, 1- 2 év között elég 1 oltás.
Jövőhéten kapjuk a 15 hósat. Nem akarom. :?

Kép
Kép
susytunder

Dytke, én először küzdöttem, aztán feladtam.
Azt próbáltam, hogy 3-5 kanál azért fogyjon ilyenkor is :oops: aztán eltettük és később újra próbáltam. Hol kevesebb, hol több sikerrel.

Most azt látom, hogy ízesebb, felnőttesebb kaják bizti jobban csúsztak volna, de nem bántam meg, hogy inkább óvatos voltam és szopiztunk mellette. Lillu kenyeret, tejterméket egyebeket csak 1 éves kora után kapott, tudom ez sokak szerint óvatosság, de én nem bántam meg.
Az meg kárpótol, hogy most szépen mindent eszik, imádja a gyümölcsöket stb. :lol:

Fogak amikor jönnek egyébként most is étvágytalanságot okoz 1-2 napra nála :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi - én is így vagyok vele. Azért küzdök egy-két kanálért, de néha nem is próbálom meg. Azért többnyire igen. Meg próbálkozom olyanokkal, hoyg főtt krumpli darabokat, vagy répát adok, de azrt is inkább szétnyomkodja. Ma almát kockáztam picire, hogy ha egyben nyelné le, akkor se legyen gond, ebből evett kézzel egyedül 4-5 darabkát. tejtermék nálunk kilőve az allergiája miatt, kenyeret se kap sűrűn, de azért azt adok néha. A natúr kölesgolyót is szereti, de az sem kell mindig. remélem ő is jobb belátásra tér majd, mint Lilla :) hétvégén megpróbálok neki husidarabot adni a levesből, hátha megeszi

vera - nálatok fordítva van, te nem bírsz aludni. rossz lehet. én bírnék, ha Ambi is aludna :) De nem panaszkodom, egészséges, él, szépen fejlődik és szerintem nagyon okos :oops:

Képzeljétek: visszagurítja a labdát, nem véletlenül, mert sokszor egymás után ugyanúgy. megfogja és visszagurítja. és ha elkérek tőle valamit max. 3. kérésre ideadja, de többnyire az elsőre. a férjemnek meg folyton azt mondja, hogy apa. de csak neki, úgyhogy gondolom ez nem véletlen.
Nem adnám oda egy jól alvó babáért :) Imádom

dytke

:lol: :lol: :lol:
Dytke, ez aranyos volt!
Nagyon ügyes Ambi!

Pálmi ma bevágott 110 ml brokkoli pulykahússal nevezetű bébiételt :) Nagyon büszke vagyok rá, mert nálunk meg a kajálás gond mindig...

Susy,
köszi, a Sedatif PC-t szedtem, azzal egész jól aludtam, de fájt tőle a fejem. Aztán próbáltam még a Nervenpflege-t Szalamandra ajánlására, Hova-t egy ismerős doktornéni ajánlására, Valeriánát a gyógyszertáros nő ajánlására... hhhhhhhhhhh Mindegyiket próbáltam huzamosabb ideig.
Lehet újra teherbe kellene esnem, mert az elején folyton aludtam :lol: :lol: :lol:
Emlékeszem leutaztunk Győrbe ismerősökhöz és én a kocsiban aludtam amíg ők bementek a lovardába, étterembe, fagyizni, házat nézni, sportáruházba, stb... :) Mondtam is utána, hogy milyen jó volt a vendégeskedés :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Dytke, Bettyna! A mi gyerekeink összebeszéltek. Adél sem hajlandó enni. Eddig a tízóraival sosem volt gond, mindig megette. Ma már az sem kellett, nagy nehezen egy fél banán és pár kanál alma-meggy. Pedig ez az egyik kedvence. 3 hete még magában is megette a meggyet. Az ebéd az 1 hete katasztrófa, sírás, pukik, kaki és esetleg kevés főzelék. Tegnap uzsira próbálkoztam: sinlac almával. Megette, de alig bírtam bejuttatni a szájába. Ha bejut a szájába nyeli és ízlik is neki, de nem nyitja a száját. Pedig jó ideje már az előkén sem volt kaja, olyan szépen evett. Kicsit elkeseredtem.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Húú ma nagyon nem bírok Barnabással. Borzasztóan fúj a szél ő meg csak sír és hisztizik és nyüszög, úgy főztem meg hogy magamra kötöttem hogy nehogy azt higgyék a szomszédok hogy verem a gyerekem. Nagy nehezen elaludt de olyan éberen alszik, tegnap ia fújt a szél és mégsem csinálta ezt, lehet ma csak ilyen napja. a Foga nem lehet mert akkor ölben nem hagyná abba.

Tudom ti sokan megvártátok a hozzátáplálást 6hós koráig, de Barnusnak én már adok egy két dolgot. A sütőtököt imádja, meg a tejpépeket. Olyan kis aranyos már nyitja a száját ha megy felé a kanál. :) A rotát is csak úgy cuppogta azt hitte valami finit ad neki a dokinéni.

Most készültek pár napja.

Kép
Kép
Kép

Kép
dius87

Jah ott az orránál azért van egy kis lila folt mert ott van egy ér és vékony ott a bőre... születése óta ilyen neki csak most jobban látszik nem tudom miért, de mindenki azt kérdezi hogy beütötte vagy megvertük? Hát még ha poénos nekem nem tetszik, sose bántanám... jujj még rágondolni is rossz. :?

Amúgy már majdnem 8kg, sőt már lehet hogy annyi már 2 hete nem voltunk méretkezni.

Kép
dius87

Betty!

nekem negyedszerre is bejött a számításom az éjjeli ébredések ellen,minden babám így szokott le róla: szóval,amit most lehet kapni és tuti szerintem (én nagyon óvatos vagyok az allergiahajlam miatt) Az a Humana tejmentes almapép. kamilla eből eszik egy adagot este,úgy 18-19h között,majd kb. félóra múlva fürdés és utána szopi. na,mióta ezt csináljuk,azóta szép lassan kitolódott az jszakai felkelés,este 8-tól hajnali 4-ig alszik,aztán szopi és alszik tovább általában 6.30-7.30-ig!
A másik varázsszót Gabi mondta ki a Sinlac-kal! Az én lányom imádja a sütőtököt ,azt bármivel megeszi,de lassan már egész sárga lesz a gyerek,mégsem kaphat minden nap! Eddig a gyümölcsből-főzelékből max. 3-4 kanálkával evett meg,na, ma belekevertem 2 e.kanál sinlacot az almapürébe,hát mind megette! Érdemes azzal is próbálkozni,hogy hígabbra vagy sűrűbbre csinálni a főzeléket,hátha úgy elfogadja!

Susy!

Keresem a linket!

http://www.aranystrucc.hu/strucc_index_hu.html
Eszméletlen jó a konyha és minden közel van!

Márti
borossné becz márta

Nini!

Azért küldd el,majd máskor megsütöm!

Dius!

Cuki a kicsi fiú nagyon!

Susy!

Fertőd? Ott voltunk nászúton,de tuti visszamegyünk még a gyerekekkel! Ez egy vendégház,inkább falusi jellegű,de szép,gyerekbarát és jó a kaja is,nagyon!!!

http://www.borostyanpanzio.hu/hu/vendeghaz/

Imádtam ott lenni,közel van a kastélyhoz is!

Márti
borossné becz márta

A sinlac az recept nélkül kapható tápszer? Nem ismerem. Nekünk milupa tápszerünk van, de alig kell hozzá nyúlnom esténként szoktunk neki csinálni 100mlt cici után hogy ne keljen fel olyan korán de van amikor 20mlt eszik belőle. Az urtica urens nekem nagyon bevállt. Barnus későn alszik fél9kor van pancsi utána vacsi, és olyan fél10körül alszik el és általában reggel 5ig alszik. Cici és utána alszik tovább.

Köszönjük a dicséretet! :)

Kép
dius87

Dius!

A Sinlac gyakorlatilag tejmentes gabonapép-por. Szentjánoskenyérmag,rizsőrlemény van benne+ némi vitamin! nem allergizál,ezért lehet már viszonylag korai életkorban adni! Jól lehet vele sűríteni főzeléket,gyümölcsöt,de anyatejjel,gyümölcslével is szeretik nagyon a babák! nagyon laktató,jól híznak tőle a babák. Lehet talán recept nélkül is kapni,de receptre olcsóbb és simán felírj a gyerekorvos!

Márti
borossné becz márta

Márti - én hiába próbálnám, ha nem eszik semmit :( Erre nincs tuti tipped? :)

dytke

Dytke!

Nekem rém válogatós 2 fiacskám is,de amikor betegségek után nem volt étvágyuk,akkor a B-vitamin pótlás (Cebion multi) és a Béres csepp jött be. A Béres csak 10kg-tól adható,úgyhogy annak nézz utána,hogy a Cebion Multit lehet-e már ekkora babáknak? Én sem vagyok oda a szintetikus vitaminokért,de van,amikor szükség van rájuk. Aztán meg lehet,hogy Ambi egyszerűen a nemevős gyerek kategória! Sok babát ebben a korban minden más sokkal jobban érdekli az evésnél! Kamillát is csak csendben,ha lehet sötétben lehet rávenni arra,hogy 3-4 percnél hosszabb ideig szopizzon! Ha hallja a tesók hangját,nem is érdekli tovább az evés! Tudja már,hogy a fiúk körül mindig történik valami! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti
Ez a Fertődi Borostyánház :shock: BELESZERETTEM!!!
Nem is nézek mást, ide megyünk. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Susy - jót fog tenni egy kis pihi együtt. Jól teszitek, hogy mentek. Hogy van Kristóf? remélem már elmúltak a kiütések.

Márti - Ambinak nem az étvágyával van a baj. Mert 2 óránként szopizik, vagy néha még gyakrabban. Valószínű olyan, mint az anyja :( Én nem szeretek enni, elviselném, ha minden nap egy kapuszulával elintézném az aznapi energiaszükségletet. A férjem azt mondja hülye vagyok :) Mondjuk a terhességi kívánósság óta azért annyira nem kínlródva eszek, és tudok jóízűen enni.
Amúgy a fogára tippelek, mert így kezdtük az egész hozzátáplálást. Aztán két hét múlva kijött az első, majdt 2 hét múlva a második fog. Ekkor két hétig evett mindent, bármit adtam, aztán egyszercsak megint nem eszik. Nagy ritkán igen, de kiszámíthatatlan. De ez a felső fog még nem akar kijönni :(

dytke

Susy, Márti

Én is megnéztem a helyet tényleg gyönyörű, remélem Susy biztos jól fogjátok érezni magatokat!!!

Dytke

2 óránként szopizik? Nekem azt mondták 4et kell már Barnabásnak kibírnia, de mi sem szoktuk betartani hajnalban van hogy 1,5-2 óránkét cicizik de csak 1x napközben pedig 3-4 óra között eszik, délben két cici között szoktam neki adni valami mást ami nem cici de 4 hónapos kórtól van.

Kép
dius87

Dius - Egészen ez előtt 3 hétig mi is 4 óránként ettünk, de mivel nem hajlandó "szilárdat" enni, gondolom éhes, a tej meg hamarabb felhasználódik, így több kell belőle.

dytke

Sziasztok kedves kismamák:)

Szeretnék abban segítséget kérni hogyha már ott tartok hogy megyek szülini a korházba akkor mi a csudát kell magammal vinni???? mit készítsek össze? mert minnél többet keresek neten annál jobban már nemtudom hogy mivan...mert mindenhol mást írnak:( tiszta káosz minden...ebből is gondolhatjátok hogy első picúr jön a családba:)

előre is köszönöm a segítséget :)
bnéancsa

Sziasztok!

Márti - Köszi, Sinlacunk van. Próbáltam, amit írsz, mert egyszer már írtad valakinek, de 3-5 kiskanálnál többet nem akart enni belőle. Még ezt a almapépet megnézem. Tutira nincs benne tej, mert a véres kakik miatt én sem ihatok tejet?
Ma már hajlandó volt megenni a tegnapról maradt Hipp banán-őszit, a kis üveg kb. felét. Egyébként csak szopizott. Lehet, hogy nálunk is fog miézria van, mert ordítás is volt ma rendesen, látszólag minden ok nélkül.

Dytke - Abszolút érthető, hgoy inkább kint vagytok. Mostanában, hogy ezek a kis hallgatók tartják az órákat elég egysíkú is a dolog. Néha úgy érzem, csak a társaság miatt járunk mi is. :D

Többiek, bocs, hogy nem reagálok, de pakolok ezerrel. Holnap indulunk Alsópáhokra! Valamikor a jövő héten majd jövök! Addig is pussszancs mindenkinek, vigyázzatok egymásra!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: tuti nincs benne tej. Én is összekerestem, hogy Adélnak mit adhatok és a humana tejmentes almapép, grízpép az egyik, sinlac a másik és holle rizskrém, köleskása a harmadik. Nekem ma jön meg a gyógyszertárba. Kolpingba mentek? Majd írj róla, mert nyárra én is nézegettem!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Betty!

Bizony nincs benne! Egyébként én sem adnám! A Holle gabonapépek is nagyon jók,mi is használtuk még Bercinél. Ugyanúgy lehet vele sűríteni,de gyümölcslével is nagyon finom! A Humana almapép meg kifejezetten jóízű! Remélem Szabi is így gondolja majd! Tescoban tuti kapsz!

Dytke!

Hát,akkor kitartást! Szokták javasolni,hogy ilyenkor lehet adni naponta 2 csepp D-vitamint,segít,hogy gyorsabban áttörjön a fog!

Márti
borossné becz márta

Betty - érezzétek jól magatokat!!!!

Márti - köszi, kipróbáljuk. Ma tízóraira evett 1/3-ad üveg alam-sütőtök-sárgabarackot. Elsőre ez sem kellett, de betrükköztem egyet a szájába, utána meg már nyitotta a száját. Lehet az ízekkel van a baja? Nem értem én ezt, de lényeg, hogy evett. veszek neki néhány üveges kaját, hátha azt eszi.

Kiváltottam a Hipp 8 hónapos ajándékot, erre nem olyan kaja van benne, amiben tej van??? Olyan mérges voltam..

dytke

Sziasztok!

IGEN, IGEN, IGEN, MEGNYITOTTUNK. Még gyerekcipőben, gyermekbetegségekkel, és egyáltalán nem teljességében, de olvasható, nézhető, regisztrálható, hozzászólható és kritizálható. :)

http://www.tehogyan.hu

mtunde

mtunde szerintem szuper lett én már regisztráltam is, nagyon jó olvasni a sok véleményt és ahogy az anyukák mind másképp csinálják és mind jó. :)

Kép
dius87

bnéancsa
A neten sok hülyeség van fenn ez tény :) pl. mindenki a hálóinget erölteti...nem tudom te hogy vagy vele, én sohasem aludtam benne, hosszu polo és mackónadrág :)

Leírom, hogy én, mit vittem a kórházba

- Papucsból 2 db-ot egyet a mászkáláshoz egyet pedig a zuhanyzáshoz
- Törölközőből is 2-t vittem egyet fürdéshez egyet pedig ha arcot mostam vagy fogmosás után stb.
- Evőeszköz (kés, villa,kanál)
- Bögre
- szívó szál ( nekem nagyon jól jött, bár engem császároztak reméljük neked nem lesz rá szükséged :) Ha nem viszel az sem gond, adnak.
- Hálóing helyett én 3 pólót vittem és 2 nadrágot ( kinek mi a kényelmes, szerintem azt érdemes vinni amiben otthon is jól érzed magad)
- WC papír 2-3 tekercs, Zsepi
- Fogkefe, fog krém, fésű
- Intim betét ... na már most itt asszem sokan a Tenat használták arról nem tudok nyilatkozni, de utána nézek én mit vittem, az nagyon-nagyon jó volt mert bugyi is meg betét is volt egyben és még a pocakot is tartja, a kórházba mindenki azt kérdezte honnan szedtem. :)
- Szénsavmentes ásványvíz, csoki, szőlőcukor ( engem ezzel tömtek szülés közben, sok energiát ad)
- Jó még ha olyan ruhát is teszel be amibe hazamész, és azok ugye jó pár számmal kisebbek, mint amibe bementél :)
- Ha akarsz a babónak cumit adni akkor cumit, cumi süveget.
- Mell szívó ( én bevittem jobb a sajátot használni, mint a közöst, nem feltétlen a bacik miatt, mert ugye fertőtlenítik, hanem azért mert az én szoba társam is ki volt teljesen mert 2 órát várt a gépre)
- Irataid nagyon fontosak
- Apát se hagyd otthon :)
Bocs ha hosszú lett :)

Kép

NIKI
nini.n

Nini,
Azt hittem azért kell a hálóing, mert gatyában hülyén nézne ki az ember azzal a hatalmas betéttel... :oops:

Ancsa,
Amúgy arra készülj, hogy nagyon meleg van, én extra fázós vagyok, de az egy szál hálóingben is melegem volt...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok

Köszönjük szépen a gratulációkat, amint tudok, jövök rövid születéstörténettel és képekkel is :) Gyors szülés volt, és már rögtön utána tök jól voltam, a doki is odavolt, hogy milyen simán mentek most a szülés utáni napok :) Fruzsi eszik rendesen, van mit :wink:
A lényeg, hogy minden oké, jól vagyunk, Zsófi odavan Fruzsitól :lol:

Majd igyekszem képbe is kerülni :D
Vendég

Panndi várjuk már a képeket, mesélj milyen kettővel? :))

Én el sem tudom képzelni :)

Veronika Pálminak Boldog Névnapot kívánok!!! :)

Kép

Kép
dius87

Na tessék :)

2009. május 5-én amikor felébredtem gyanús folyást észleltem. Olyan volt, mintha szivárogna a magzatvíz. Nem voltam benne biztos, hogy az, meg délelőtt el is állt. Kitakarítottam, mostam kettőt, kimostam pár konyhaszekrényt, főztem, mert úgy volt, hogy délután megyek Zsófival az IKEA-ba. A magzatvíz dolog azért nem hagyott nyugodni, néha jött pár csepp vízszerű anyag, de feleslegesen nem akartam kórházba menni. Háromkor felhívtam a dokimat, hogy nem tudom, ez magzatvíz-e, mit csináljunk. Mivel nagyon kevés volt, abban maradtunk, másmap reggel megnézi. Meg is nyugodtam :) 50 perc múlva elment egy nagyobb darab nyákdugó, és rá nyolc percre elkezdett fájni a hasam. Még ez sem volt egyértelmű jel, napok (hetek, hónapok…) óta fájdogált a hasam. A fájások 10 percesek lettek, és egyre keményebbek voltak. Hát vicces volt Zsófival kettesben vajúdni :) Közben ő uzsonnázott, Boribont olvastunk, leszedtük a ruhákat, elpakoltuk, bepakoltuk a hiányzó cuccokat a táskába, lezuhanyoztam, hajat mostam. Ötkor indult haza a férjem a dugóban, mi addig itthon vajúdgattunk :) Hazaért, a fájások továbbra is csak 10 percesek voltak, el sem akartam még indulni. Végül hét után elindultunk, a kocsival meg kellett állni a fájásoknál, már nagyon fájt. A kórházban 7:50-kor csengettünk a szülőszobán. CTG-re tettek, ami semmi fájást nem mutatott, megvizsgált az ügyeletes doki, már bő három ujjnyira tágultam. Szóltak a dokimnak, idő már nem volt semmire, se beöntésre, se EDA-ra, csak szülni :) Gyorsan kaptam antibiotikumot a strepto miatt, majd ráültem a labdára, de kb két perc múlva ott volt a dokim :) (Ez volt 20:35-kor.) Labdáról le, megvizsgált, és felgyorsultak a dolgok. Burkot repesztett, fájások folyamatosak lettek, jöttek a tolófájások is, és 21:00-kor kibújt Fruzsi 3730 gramal és 55 centivel :) A doki csak viccelődött, hogy én csak erre jártam kipottyantani egy babát, olyan gyorsan történt minden :) Volt megint belső sérülésem is és gátmetszés is, de rögtön a szülés után tudtam ülni, Fruzsi már szopott a szülőszobán, és minden annyira simán ment, hogy én csak csodálkozom, hogy ezt így is lehet :)

Nagyon szép élmény maradt, megbeszéltük a dokimmal, hogy a többi szülésem is ilyen lesz :)

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Panndi, gratulálok mégegyszer, s örülök, hogy van aki nem horrorként éli meg...ez így tényleg lehet szép emlék :)
Fruzsi már most jó kislány :)
Nagyon szépek vagytok így hárman, de mostmár nem kellene egy fiú ? Apa elégg el lehet nyomva :)
Zsófi is csodaszép, pirospozsgás!!!

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok!

Panndi, mégegyszer gratulálok!! :D
Fruzsi nagyon édes, és mindhárman nagyon szépek vagytok!! :D

Veronika, BOLDOG NÉVNAPOT PÁLMINAK!!!!
:D

anitapo20

Panndi!

Nagyon "jó" lehetett a szülésed, egy ilyet én is bevállalnék! :)
Gratulálok, nagyon szépek a lányok és te is jól nézel ki! :)

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Panndi,
gratula Fruzsihoz, szupi, hogy ilyen gyorsan lement a szülés! Nagyon szép kisbaba! Majd várom a beszámolóidat, hogy mennyire válik be ez a korkülönbség, mert az eredeti tervek szerint október végén nekiesnénk a következő babának, és akkor kb. ennyi lenne nálunk is a korkülönbség!

Tényleg, Ildi tőled már kérdeztem ezt? Biztos kérdeztem, csak lyukas az agyam :))) De azért elmondhatnád újra, hogy nálatok hogy vált be a 2 év korkülönbség?

Kép

Kép
sz.veronika

Ja és Pálmi köszöni szépen a köszöntéseket! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?