Sziasztok!
Tegnap jártam a dokimnál, minden rendben, méhszáj zárva, a méh már egy ujjnyival a köldököm fölé ér, azaz nő a baba rendesen. Ezt ő mindig megnézi. Hivatalosan 2 kilót híztam eddig, amit a doki még elfogadhatónak talált. Amin mindig jól szórakozom, megint, mint minden alkalommal, átszámolta a baba korát, végül bejelentette, hogy fogalma sincs, hol tarthatunk, de kb augusztus 25. táján csak megszületik majd. Hallgattunk babaszívhangot, ez elől menekült a pici. Ezután elbeszélgettünk, milyen összegtartományban lehet nála a szülésről gondolkodni. (enyhe horror...)
Az tetszett, hogy nagyon papásszülés párti, mert mondtam, hogy mi még egy picit bizonytalankodunk, hogy a férjem bejöjjön-e velem, erre a doki azt mondta, hogy több mint 1500 szülést levezetett már, s a tapasztalatai szerint nem szabad a papának kimaradnia belőle. S mindenképp járjunk el a tanfolyamra a kórházba, ami nemsokára újraindul.
Elöttem volt benn egy mindenórás kismama, szegény, alig bírt már mozogni, piszok nagy hasa volt. Valahogy csak az utóbbi napokban tudatosult bennem, hogy meddig 'nőhetek' még. Mostanában itt a belvárosban annyi pocakos kismamát látok, s még több gyereket, hogy alig hinném el, hogy fogy a népesség.
Annyira várom én is, hogy megtudjam a baba nemét! Kedden megyek UH-ra meg megint mindenféle vérvételre, többek közt ihatok cukros vizet is, s újra nézik az ellenanyagokat is.
Kismamabörze: én már nagyon várom a vasárnapi nagy börzét, szülinapomra is azt kértem, hogy majd ott szétnézhessek és bevásárolhassak. Ha minden igaz, előtte a férjem felhozza vidékről az ő családjában összegyüjtött babaruhákat, így hétvégén kiélvezhetem a babaholmikat
Babanevek: van akinek megvan már biztosra, hogy fogják hívni a picit? Nem áruljátok el? Nálunk a férjemmel talán megállapodtunk, csak a mostani verzió az ő szüleinek nem tetszik. Ha fiú lesz, akkor Benedek, kivéve, ha vasárnap születik, mert akkor Domonkos, a lánynevünk pedig Ágota, ami elég kompromisszumosan jött össze.
Holnap hajnali 8 órára mehetek a védőnőmhöz
Mondjuk kedden a kórházba valamikor fél 7 körül kell elindulnom. tetszik a Bajcsy kórház, csak kb 1 órát tömegközlekedek, mire kiérek oda. Az a baj, hogy 10 óránál sose kelek korábban, a férjemet meg 12 előtt lehetetlen kirugdalni az ágyból.
Kormi