Itt vagyok!!!
Finike!
Most akkor már nagy gratula, végre megint egy babóca!
Adra!
Azta milyen nagyok már ők is!!
Természetesen mindegyikünk gyermeke gyönyörű, de azt hiszem ez itt csak így logikus!
Nálunk esemény van:
Bencikém ezerrel belevetette magát a társadalmi életbe
Két héten belül már a második szülinapi zsúrra vagyunk hivatalosak mára. Plusz van már egy harmadik meghívás is, de sajna azt ki kell hagyja, mert 14én megműtik az orrmandulájával, és 16án lesz a buláj. Úgy gondolom az még kissé korai a műtét után.
Igen, voltunk szerdán a HP kh-ban, ahol vettek tőle vért, meg vittünk pisit. A vérvételnél egy hős volt, igaz volt sírás, de kinél nem, de egy perc után már túl is voltunk rajta. Szerencsére szupi laboros nőcit fogtunk ki, egyből pikk-pakk megszúrta, elsőre, csak úgy zubogott a vér a kémcsövekbe. Aztán irány az aneszteziológus, aki szintén megállapította, hogy semmi akadálya az altatásnak. Hacsak 14én reggel nem kel fel a gyermek 40 fokos lázzal, vagy ugat mint a sátán kutyája, akkor műtik.
Én ki sem látszom a melóból, minden évben elhatározom, hogy nem halogatom májusig, de ezek a rühesek mindig az utsó pillanatban hozzák nyilvánosságra a nyomtatványokat, beküldési rendszert, stb. Így most május 31ig meghalni sem lesz időm... De majd utána
Nektek még nem is meséltem, hogy micsoda szuper húsvétunk volt.
Ugyebár Réka úgy kezdte, hogy csütörtök este irány a kórház. Élből levették a laborhoz a vért és vizeletet. A nehézlégzés, amivel bementünk gyakorlatilag már aznap estére rendeződött is, de másnap reggel közölték, hogy üledéket találtak a vizeletben. Vesznek egy kontrollt, de a tenyésztéshez természetesen idő kell, és hát itt a hétvége, meg húsvét, leghamarabb szerdára lesz eredménye (majdnem egy hét!!), de addig is elkezdik az antibiotikumos kezelést, mert ez bizony vesemedence gyulladás. És ezzel nem lehet viccelni. Napi háromszor egy teljes fecskendőnyi antibiotikum a branülbe... Hogy minden jó legyen, negyedéves áfa zárás kellős közepén voltunk persze
Szóval anya bent Rékával, korán reggel érkezett mama, anya összepakol, irány haza melózni, másik gyermekemet nem is láttam vagy 4 napig....
Na mindegy, hétfőn este iszonyatosan rosszul éreztem magam, kedden irány a háziorvosom - tüszős mandula gyulladás. Mondanom sem kell, ha én bent vagyok Rékával, valamit tuti, hogy elkapok
Szóval jómagam is antibiotikummal felpakolva irány vissza a kh. Kedd este Rékából alul- felül jött ki minden. Még a víz is. Nővérke: anyuka, ha este nyolckor megitatja, és az sem marad benne, akkor infúzió. Szerencsére megúsztuk. Ekkor már sejetettem, hogy vmi vírust benyalt a gyerek. Szerdára meglett a labor, semmi különös, csak egy szimpla húgyúti fertőzés, magyarul felfázot
Nem baj, csütire várnak minket kontroll laborra, és vese ultrahangra, biztos ami biztos.
Hát szerencsére minden OK volt, úgyhogy Rékát egy hét alatt véglegesen gyúgyulttá nyilvánították.
Ezek után csüti este éreztem, hogy nincs vmi rendben. Igen, én is elkaptam a hányós-fosós vírust. Aztán szépen sorban: Bence, apa, sőt még anyukám és apukám is....
De ez még nem a sztori vége!!!!!
Hétfőn hívtam házidokit, hogy hazaengedtek múlt hétvégén, és ha gondolja jöjjön a zárót megnézni, gyereket lecsekkolni, stb.
Szerdán jött is, mindent lerendeztünk (időközben megjött a közgyógy igazolvány is, ezt is iktatta). Majd megkérdezte, hogy kiváltottam-e a két hete esedékes barihimlő elleni védőoltást. Mondtam, igen, csak ugyebár a kh miatt nem tudta beoltani. Erre ő: volt láza, mondom: csak a kh-ban, azóta sem.
Akkor OK, hozzam beoltja, hamár itt van. Szúrás, sírás, kész.
Szombaton nézem Rékát fürdésnél: pöttyök. Vasárnap reggelre még több. Bárányhimlő
Hívom dokit: hát végülis ha nem oltotta volna be, akkor mondaná, hogy a gyermek barihimlős, de így nem tudja 100%-ra mondani, lehet, hogy az oltás mellékhatása.
Mellesleg én meg vagyok győződve róla, hogy az. A kh-ban legyalulták az immunrendszerét, és az oltás mégiscsak vírus, csak gyengített. Szóval megvolt Réka barihimlője! Bence bevan oltva ellene, egyenlőre úgy néz ki, hogy nem is kapta el, nála legalább használ az oltás.
Szóval ez történt velünk ezalatt a röpke két hét alatt. Most volt időm leírni.
Olvassatok, most van mit
Pápá: Eszti