Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kismamák!

Örülök, hogy többé-kevésbé jól vagytok. Én is, leszámítva a 2 napja tartó derékfájást (Beja, szerinted ez már így marad végig?) és a gyomorsavval való szenvedést.

Évike! Ami nekem igazán segít ebben, az egy gyógyszer: Antagél (de az Almagél is nagyon jó). Ez egy sürü, fehér folyadék, és kismamáknak ajánlott, teljesen ártalmatlan. Recept nélkül kapható, mi pl. éjszaka rohangáltunk utána, mert nem bírtam tovább a szenvedést. Persze én sem veszek be minden nap, csak azután, ha "rosszalkodom" pl. megeszem egy fél kiló szölöt egyszerre... Megelőzésként annyit tudok ajánlani, hogy egyszerre ne egyél sokat, és a fűszeres ennivalókat is felejtsd el. Én sem szeretek gyógyszert szedni, de szerintem próbáld ki, ne szenvedj fölöslegesen. Jobbulást neked!

Niki K! Gratula a kislányodhoz! Kép Kép Kép

Lányok! Ti felismeritek a babának az ébrenléti periódusát? Állítólap ilyenkor már felismerhető (26. hét). Annyit tapasztaltam ezügyben, hogy Pocaklakó általában délelőtt nyugodt, és délután kezd el mocorogni. Ilyenkor aztán amíg el nem alszom, érzem, hogy folyamatosan, persze megszakításokkal, de rendszeresen jelt ad magáról, egészen addig, amíg el nem alszom. Reggel viszont szinte soha nem mocorog, viszont ilyenkor a méhem felső részében helyezkedik el. Lehet, hogy délután ébred fel? Mindenesetre ilyenkor szoktam neki mondani, hogy: jól reggelt!

Puszi mindenkinek: Laura
Laura26

Szia Helga!
Én ugyan nem nagyon hiszek benne, de állítólag 70%-os eredményt ad fiú/lány témában. Valahol az interneten is megvan az elérhetõsége, a fiú lesz vagy lány topicban azt hiszem le van írva az int. cím. És állítólag visszamenõleg is mûködik, azaz, azt is meg lehet nézni lánynak voltam-e elõjegyezve anno.
KÉpzeljétek a 37. hétben vagyok! Nagyon rohan az idõ!!! És még mindig farfekvésû a Kismanó!!!! Pedig mondom ám neki lassan ideje lenne a helyváltoztatásnak. Lehet hogy a fölén ül? :-) vag y mindig elalszik amikor én ezt a fontos témát ecsetelem nenki? :-)

Maya
Maya

Jó reggelt mindenkinek!

Ébrenlét: manó reggel nekem is "lapít". Délutántól egészen fürge, este, ha leülök a tv elé vagy lefekszem nagyon mozgékony. Tudjátok mit nem "tur"? Az oldalfekvést. Bár ahogy érzem teljesen keresztben fekszik még, így lehet, hogy ha én oldalt vagyok fejreállítom ot! Kép

Maya: valakitol hallottam, hogy idonként a babák az utolsó pillnatban fordulnak fejre. Mellesleg én sem szeretnék fejen állva tartózkodni hetekig Kép Bár valószínu, hogy így helyezkedtem anno a mamám pocijában Kép

Én is kezdek "türelmetlenkedni", alig várom, hogy itt legyen a kishölgy velünk.
Kellemes napot mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra. Orület, hogy mi van a jármuveken, hogy beindult a suli. Gondolom vidéken is érezhetoen többen vannak.
Puszi mindenkinek:
Niki K. holnap 28.
Niki K. ma még 27.

Szila!

köszi a tanácsot! Én is sokat rágódtam rajta, de végül arra jutottam, hogy muszáj lesz követnem a dokinő utasításait, hogy 4 napig szedjem ezt a gyógyszert (orvosi ellenőrzés mellett lehet). Én sem örültem neki túlzottan, de még így is nagyon lassan javulok. Annak ellenére, hogy nem vagyok beteges (évente max. 1x kell otthon maradnom egy-két napig), tavaly novemberben kaptam egy garatgyulladást ("lánybuli" füstös helyen, a füst teljesen szétmarta a torkomat) és kb. 1 hónapig (!) tartott, mire kigyógyultam belőle. (Sajnos az ilyen szopogatós tabletták meg hasonlók nem segítettek. Akkor a Bioparox spray jött be) Na, ezt nem szeretném megismételni, mert ha hosszú ideig van bennem a kór az sem jó picinek. Úgyhogy most 4 napig nyelem a gyógyszert, aztán remélem rendbe jövök. Már úgy sajnálom szegényt, hogy állandóan össze-vissza rázom, meg ezeket a szörnyű hangokat kell hallania! Remélem, nem lesz gond.

Szép napot mindenkinek!
Juca2
Juca2 18

Sziasztok,

Köszi mindenkinek a jótanácsokat a savval kapcsolatban. Sajna az ajánlott kajákat kipróbálgattam már, semmi eredmény csak pár percig hatnak. Az étrendre is baromira vigyázom már a 3. hónap óta mikor elöször elöjött ez a dolog.
Viszont az Antagélről még nem hallottam, ma mindenképp beszerzem. Köszi LauraKép
Tegnap bementem kínomban a patikába és kértem a patikus tanácsát. Szódabikarbónát javasolt.. Hát ezt én is tudtam volna, csak nemigen mertem mert valahol azt olvastam hogy nem jó.
Viszont estére már annyira rossz volt hogy ittam egy Dr. Stomit, nincs rá írva semmilyen figyelmeztetés remélem nem ártott. A savat mindenesetre lekötötte úgy 6-7 órán át. Több ilyet nem iszom de már alig várom a délutánt hogy kiszabadulhassak a patikába..

Bocs a sok nyavajgásért..
Puszi és köszi még egyszer az ötleteket,
Évike
Évike25

Húúú, Évike, megértelek, hogy bajban vagy te is a gyógyszerekkel! Én is már minden lehetséges helyen utánanéztem, hogy a torokgyulladásomra felírt gyógyszer tényleg nem árt-e a bébinek?
Kinek higgyen az ember??? Hiszen van, hogy az orvos is téved! Na ilyenkor legyünk okosak! Baba nélkül nem izgatna ennyire a dolog (amúgy is csak szökőévente szedek gyógyszert), de így!
Én egyébként most túrtam fel az internetet infók után, és egyelőre megnyugtattak. Már amennyire lehet ....

Próbálj meg Te is a neten keresgélni!

Pusszancs
Juca2
Juca2 18

Sziasztok!

Tikk, szia! Én a IX. kerületnek azon a csücskén nõttem fel, ami határos a XIX. kerülettel, szóval valahol az Europarkhoz közel, szóval elvileg ismerõs vagyok a Bébiker környékénKép

Laura, sziaKépKép A derékfájás nekem 2 napig tartott, azóta nem jött vissza, dokimnak is elpanaszkodtam magam hétfõn, azt mondta, számítani lehet rá, hogy visszatér. Szerintem azon az éjjelen nagyon hülyén feküdhettem, mert reggelre kezdett fájni. Most éjjel meg sokat feküdhettem a bal oldalamon, mert reggelre meg a bal forgóm fájt, de az hála Istennek mostanra már bejáródott... Sej-haj de klassz ez a kismamaság, átmenetileg robotmozgásúvá tudja tenni az embert seperc alatt... de SEBAJ!!!!!!!!!! KépKépKép

Tegnap annnnyira édes babarucikat kaptam kölcsön egy kolléganõmtõl, úgy örülök nekiKép Nem olyan sok ruha, de mind-mind újszülöttre való, így legalább már valamennyire körvonalazódik bennem, mi is kell a "kezdõcsomagba". Ja, és ezen kívül kaptam egy "szkafandert" (a la Catnet) is tõle, középkék farmer anyagból... Párom ezek után le-"védõruhá"-zta, szóval szerintem a férfiak mind egyformákKépKépKép - legalábbis a kismamadivat terénKép

na cupp
Beja (26dik)
Beja

Lányok!
Én még csak nyolc hetes terhes vagyok a második babámmal. Csak azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek normális, hogy már ilyen korán rettentően ég a gyomrom? / A lányommal semmi bajom nem volt - ennyit a "nem" előrejelzéséről /. Lehet, hogy most még "lányabb" lesz...
Évike panaszán bátorodtam fel, azért kérdezek. Az Antagélt ilyen korai terhességben... hát nem tudom. Ráadásul akkora hasam van az állandó puffadástól, mintha legalább 4 hónapos terhes lennék.
Még volna egy kérdésem: vérzett valaki közületek az első harmadban? És mit javalt s doki? Tudom, hogy az esetek nagy részében fenyegető vetélést jelent, de a lányommal is véreztem, úgyhogy annyira nem aggódom. Csak kiváncsi vagyok.
Száva

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy csak így betörök ide, de úgy gondoltam, nem veszitek rossz néven. A "... ma megint megjött" topicból szaladtam át ide Hozzátok, mert kaptam egy fontos e-mailt és úgy gondoltam Veletek is megosztom. Mindenki tegyen belátása szerint!

Idézet a Nészabadság (Budapest melléklet, 32.oldal) mai számából:
(nagyon pici hír)

"Klikkelj az UNICEF- re!

Az ENSZ Gyermekvédelmi Szervezete, az UNICEF és a British Airways közös internetes jótékonysági akciója még két napig tart. Aki ezalatt a WWW.unicef.hu honlapon bármelyik hirdetésre rákattint, 50 forintot juttat a gyermekek ingyenes oktatására, amelyet a brit légitársaság utal az UNICEF számlájára."

Remélem nem voltam tolakodó. Kép
Üdv, Monchy
Monchy

Szia Monchy!
Nem voltál tolakodó és én már kattintottam is!!! Kép Kép

Lányok!
Ma délelott az egyik kolléganom engem is meglepett egy szkafanderrel. Olyan szép!!! Legalábbis én úgy örültem neki.

Van valaki aki tudja mi a minimum egy újszülöttnek amit rá kell adni? Beja adta az ötletet, mert én is meglehetosen bizonytalan vagyok e téren.
Niki K.
NK.

Szijasztok!

Tikk! Asszem a bordás sztorit rosszul irtam. Persze hogy nem akadhat bele, csak olyan érzés volt. Egyékbént azóta is csinálja :-))

Akkor én is bekapcsolódom a népi hiedelmekbe: nem hánytam, hegyes a hasam és mégsem kisfiunk lesz :-)) Végülis jó dolog ez a népi jóslás: Vagy bejön vagy nem, de az biztos :-))) Ha bejön, akkor utólag lehet mondani, hogy "látod, én megmondtam!"

Távolságelmérés: én renceresen úgy nyitom ki a hütö ajtaját, hogy a hasamnak koppan:-))) Szegény babuci szerintem már fél, ha a hütö felé megyek :-))))

Na most megyek, elugrom egy vérvételre + toxoplasmára. Remélem több már nem lesz.

Szijasztok, Lara-34
lara (lara)

Sziasztok!

Gabi! elképzelhető hogy valahol találkozunk mert én most lakok azon a környéken, persze nem pont a bébiker közelében.Ma voltam védőnéninél, kaptam vásárlási listát egy Baross utcai babakelengye bolt ajánlásával. Viszonylag jó árak vannak, ahogy a papíron olvastam.

Kellemes napot mindenkinek.

Tikk
Tikk

Lara!

Persze azért gondoltam, hogy nem akad csak úgy bele.Kép))))

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Ma jó a hangulatom, szerencsére, úgyhogy nekiálltam varrni Kép Már nem sok van hátra, délután készen is leszek. Tudjátok, szombaton nösül a bátyám, ezért szántam rá magam, hogy varrok egy új blúzt.

Puszi
Gabi

<pre>
Cseri 1.c. 42 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 41 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 39 hét 5 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 39 hét 0 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 37 hét 1 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 36 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 33 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 33 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 33 hét 3 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 33 hét 2 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 32 hét 3 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 32 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 31 hét 2 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 30 hét 2 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 29 hét 5 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 29 hét 2 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 29 hét 3 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 29 hét 0 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 28 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 27 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 27 hét 3 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 27 hét 1 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 27 hét 0 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 26 hét 6 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 26 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 25 hét 6 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 25 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 25 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 24 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 24 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 24 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 24 hét 3 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 24 hét 0 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 24 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 24 hét 0 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 23 hét 3 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 23 hét 3 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 23 hét 2 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 22 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 22 hét 2 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 22 hét 0 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 20 hét 4 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 20 hét 0 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 19 hét 3 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 19 hét 1 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 18 hét Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 18 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 17 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 17 hét 4 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 17 hét 3 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 17 hét 4 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Tünde 15 hét 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 15 hét 0 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kinga 1.c. 14 hét 0 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Száva,
Nekem is égett a gyomrom az elején, úgy a 8. hétt&#337;l a 11-12.ig. Nem tudtam, hogy erre gyógyszer is van - bár szerintem nem mertem volna bevenni - így a párom pattogatott kukoricát gyártott nekem literszám Kép Az elég jó volt, sokszor éjjel az ágyban ülve ropogtattam Kép

Kismama szkafanderek : De jó nektek, hogy vesztek - kaptok... Itt Szolnokon az egyetlen kismama butikban is olyan ócskák vannak méreg drágán, hogy hányinger. Most kitaláltam, hogy nézem a hirdetéskete, hátha találok használtan valami elfogadhatót, vagy átruccanunk Kecskemétre venni.

Képzeljétek, tegnap este a párom is érezte a baba mozgását, nagyon örült, adott puszit a pocimra Kép

Vigyázzatok magatokra!

Mamacica
Mamacica20hét

Sziasztok lanyok!

Helga!

En meg nem nagyon vettem semmit, de nekunk mindenunk van. NAgyon nagy a csalad, sok-sok gyerekkel, igy a bolcsotol a babakocsiig, az agytol a polyaig, ruhak par eves korig vannak. ALig hasznaltak, es nagyon edesek! Persze anyosomektol es rokonoktol igy is fogunk kapni szerintem egy rahedlit, mert amikor uj baba erkezik a csaladba, akkor mindneki megoru a minel helyesebb kisruhak lattan, es karacsonyra, meg szulinapra ezt veszik...

Kisfiutok lesz vagy kislany? Lehet, hoyg regebben irtad, de akkor meg en nem voltam itt, ha meg azota volt rola szo, bocsi, ha nem emlekszemKép. En meg nem tudom, de most mar nem is akarom tudni, legyen meglepetes.
Tornazni jarsz valahova? VAgy otthon csinalod?

Juca2 !

A gyogyszerekrol: en mindig nagyon gyogyszerellenes voltam es vagyok, foleg terhesseg alatt, de a legjobb baratnomnekelment a babaja felidoben, mert elkapott egy ronda virust. NAgyon csunyan kohogott hetekig, de nem volt hajlando semmi gyogyszert szedni, csak landzsas utifuvet, stb. AZtan mar nagyon elharapodzott a szervezeteben, es bejutott a babucihoz is. Igy utolag mar o is banja, hogy igy dontott, tehat ha nagyon csunyan kohogsz, nyugodtan fogadd el az orvos tanacsat. Sok doki mondja, hogy az orvostudomany atlendult a lo tulso oldalara: mar annyira nem mernek semmi gyogyszert sem adni terhesseg alatt, hogy ezzel gyakran tobbet artanak, mint hasznalnak, hisz igazabaol csak par gyogyszer van, amit nem szabad hasznalni, az is az elso harmadban.

Egyebkent en is hasonlo cipoben jarok, es nem tudom mit csinaljak: van egy bakterialis huvelyfertozesem, amire kaptam kupot, de azt nem szedhetem, mert ferzek tole, tehatvagy nem szedek semmit, vagy marad a szajon at szedheto antibiotikum. Elek CSaba szerint ( irtam neki a Hazipatikaban), veszelyes lehet a fertozes, mert koraszulest okozhat, es o szerinte mindekeppen kezelni kell. Abban remenykedem, hogy igy az ultso ket honapban mar tenyleg nem art a gyogyszer ( anyukam is szedett a 7. honapban, mert csunyan beteg lett, aztan ocsem megis eleg jol sikerult gyerek lettKép )

Niki K,

Anyukam pont tegnap mondta, hogy az ujszolottnek az elso par hetben a legjobb dolga a polyaban lenne, mert az tarja leginkabb azonos homersekleten, ami az elso hetekben fontos. Szerencsere van otthon polya is, igy mi annal maradunk.

puszi

Viki30
Vikoca30

Niki K. szia!

Asszem az "ami a szülés elõtt van" topicban volt már szó (vagy talán már itt is?) Piglet honlapjáról, ahol is megtalálod, mi kell egy újszülött téli ill. nyári babának a "kezdõcsomagba". Többen is mondták már, hogy nagyon jó a lista, én is azt követemKép

A webhely címe: [url=http://krea.bke.hu/piglet/" TARGET="_top]http://krea.bke.hu/piglet/[/url]

cupp,
Beja
Beja

Sziasztok!

Száva! 8 hetesen nekem is akkora volt a pocim, hogy magam se hittem, hogy csak 1 kilóval nyomok többet. Tényleg elment volna 4 hónapos terhességnek. Nem is nött utána sokáig, csak a formája és a tapintása változott.

Lara! Igazad van, a népi bölcsességek vagy bejönnek, vagy nem. De ez azzal is így van, amit az UH-on mondanak... Kép

Az este kipróbáltuk otthon a gyürüs módszert. Elöször, mikor Életem Párját megkértem rá, hááát, elég furcsán nézett rám. KépKép Azért persze megcsinálta a kedvemért, de eleinte tisztán az arcára volt írva, hogy attól tart, elment a maradék kis eszem is. Aztán tépett szépen egy szál hajat, ráfüzte a gyürümet, én hanyatt vágtam magam, és kezdödhetett a produkció! Kép Lógatta a gyürüt szépen a pocim fölött, az meg szédelgett jobbra-ballra, teljesen természetesen, aztán megnyugodtott. Már éppen kiült az arcára "na ugye!", amikor a gyürü egyszer csak fogta magát, és elkezdett egyre intenzívebben kilengeni hosszanti irányban. Végül már akkora lendülettel csinálta, hogy majdnem kirántotta Laci kezéböl a hajszálat! KépKépKép Erre az én csakazértismaterialista férjem közölte, hogy ez teljesen természetes inga lengés, és elhúzta a gyürüt a pocim fölül a szivem fölé. Erre a gyürü vad körözésbe kezdett, hogy demonstrálja a "teljesen természetes inga mozás"-t. KépKépKép

BMárti
BMárti

Szia Vikóca!

A gyógyszerekkel én is úgy vagyok ahogy Te, de ez esetben én is úgy gondoltam, hogy jobb a babának, ha én meggyógyulok. Szóval kösz! Minden megnyugtatás jól jön az embernek ilyenkor. Egy ilyen babócától hogy megváltozik az ember! Már mindent ezerszer megnézek, hogy vajon jó-e ez neki? (Lehet, hogy kezdek paranoiás lenni???)
Igaz, hogy nálunk nem el&#337;re tervezett a baba, de nem is tudom mit csinálnék, ha valami baja lenne!
Bocsi a károgásért!

Száva!
Én is csatlakozom a "nagyhasúakhoz": én most a 18. héten járok, de legalább 2 hónapja nekem is ugyanakkora a hasam. Na jó, lehet, hogy most még n&#337;tt 1-2 centit. De ahhoz képest, hogy a könyveim a 4-5. hónapra írják, hogy "most már biztosan kin&#337;tte korábbi ruháit", én már két hónapja b&#337;vített, gumis derekú nacikat hordok. Szóval van akinél ilyen.
Most már azért örülök, hogy kezd kismamás formája lenni a hasamnak és nem úgy nézek ki, mint aki pocakot eresztett.

Puszi
Juca2
Juca2 18

Viki!

Szerintem is tök jó a pólya, de vajon a babafigyelö tudja érzékelni a baba légzését a pólyában? Vagy ti nem akartok ilyet használni?

Puszi, catnet-Niki(18h4n)
catnet

sziasztok!

Nekem pont ma mondta a véd&#337;n&#337;, hogy a pólya hülyeség, persze nem indolkolta miért. Meg egy rakás dologra azt mondta nem kell, felesleges, régen sem voltak ilyen dolgok.
Kicsit aggódok, hogy mi lesz így.

Tikk
Tikk

Sziasztok, képzeljétek, eloször az elmúlt hónapok alatt, vettemm agamnak kismamaruhát. Egy nadrágot, meg egy naaaaaaaaaaaagyon szép ünnepi ruhát. A Váci utcai boltban. A gyató már rajtam is van, és nagyon szupi, kényelmes meg csinos, meg minden. És szerintem egyáltalán nem is volt drága: hatezerért vesztegették. A ruhát meg (bokáig éro, nehézselyem, rövid ujjú, de bélelt, nagyszoknyás, sötétkék), hétezerért. Ezek azért elég jó árak nem? Mindenesetre nagyon fel vagyok dobva KépKép
A kispacák meg annyit rugdos, ma munka közben is állandóan figyelmeztetett, hogy "anya, itt vagyok, ne felejts el!", olyan nagy öröm, igaz mamákok?
Antagél, almagél: gyomorfekélyre is azt adnak, nálam igen-igen erod székrekedést okoztt (konkrétan csillagokat láttam a bélfájdalmaktól, mert annyira összegyult bennem az "anyag"), szóval azért csak óvatosan.
Hali mindnekinek - mégegykata 23
mégegykata 23

Sziasztok!

Maya!
Köszi az infot, utánanézek! Kép

Lara!
A bordás sztorival kapcsolatban: a Terhesség hétrõl hétre c. könyvecskében az van, hogy a baba igenis beleakadhat a bordákba és hogy eléggé kellemetlen érzés.Azt tanácsolja, hogy ilyenkor próbáljunk egyenesen ülni, húzzuk ki magunkat. Kép

Vikoca!
Mi a párommal úgy döntöttünk, hogy nem kérdezzük meg a baba nemét. Szerintünk a szülést ez is felejthetetlen élménnyé teszi, meg aztán amúgy is mindegy.Csak az a fontos, hogy egészséges legyen, a többi apróság nem fontos. (A legtöbben erre azt mondták, hogy na majd a következõnél már nem lesz mindegy...hát..meglátjuk!) Kép
Én a Kállai féle kismamatornát csinálom itthon. Bár mióta megvettük a bababútorokat, a gyakorlatok felérõl lemaradok a helyezkedés miatt (ugyanis nem maradt túl sok szabad tér a szobában) Kép

Catnet!
Mi is fogunk légzésfigyelõt használni, hogy mennyire használható a hagyományos pólyánál, azt nem tudom. De mi angolpólyát fogunk használni, ami nagyobb mozgásteret enged a picinek és nem szoritja le. Hát...majd kiderül.. Kép

Sziasztok! Kép
helga - 30.

Sziasztok lányok!

Ma lettünk 28 hetesek. Kép
Olyan jó, hogy lehült a levego, sokkal jobban alszom.
Mozgás: engem néha kaparászik a babám belülrol. Biztosan "hülyeség" de így tudom a legjobban kifejezni. Az sem semmi amikor teljes fordulatot tesz! Kép

Szia Mégegykata!
Már hiányoltalak! Ügyesen vásároltál. Bejelentkeztél szülésfelkészítore? A dr.-nk szerint hasznos. Kép Egy ismerosömnek kislánya született nála 2 hete!

Beja!
Köszi az info-t megnézem. Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Niki K. 28.
Niki K. 28

Sziasztok!
Irigykedve meg vágyakozva olvasom, hogy itt már szinte mindenkinek mocorog a pocaklakója.
Istenem már én is annnnnyira várom! Tudom, hogy csak pár hét, és érezni fogomKép
De igy annyira hihetetlen, hogy van bent valaki.

Száva!
Szia! Gratulálok a 2. babucihoz.
Én csak a vérzéssel kapcsolatban tudok hozzászólni.
Volt manuális vizsgálatod is az UH-n kivül?
Engem ugyanis a 6.héten fenyeget&#337; vetéléssel fektettek 3 napig kórházban, semmilyen gyógyszert nem kaphattam, progeszteront sem, hogy a napi UH-n lássák, hogyan fejl&#337;dik a baba.
Az UH mindent rendben mutatott, a méhben semmi nem látszott.
A manuális vizsgálaton derült ki, hogy a vérzés nem a méhb&#337;l jön, hanem a méhszájból a terhesség következtében kialakult polipból.

Neked mit mondanak?

Amúgy a biztonság kedvéért az 1. harmadban Utrogestan hüvelykapszulát kaptam a progeszterontámogatás miatt.

Remélem, tudtam segiteni. Ne aggódj, hidd el, nem lesz semmi gondKép

Lányok! Megyek chatelni, remélem sokakkal találkozom ott.
Pusszantás mindenkinek!
Nyuszimanó 16.
Nyuszimanó16.

Hali lányok,
képzeljétek, tegnap olyan hatalmasakat rúgott a kiskutya, hogy nem csak éreztem, hanem láttam is! Nagyon vicces volt, feküdtem este az ágyban és a konyhánkat tervezgettem, hát érzem, hogy rúg. Felhúzkodtam a pólót a hasamon: hát annyira vicces látvány volt, minden rúgásnál ahogy kidudorodott...!!! KépKépKép Rögtön meg is dícsértem, hogy kisfiam, milyen ügyes vagy! Meg egy csomót beszélgettem vele, például megegyeztünk, hogy majd az új konyhában lesz neki is külön helye meg sámlija a pultnál és igaz, hogy nem lány, de majd segít az anyukájának. Ez nagyon tetszett neki, mert megint rugdosott egy sort. Teljesen el voltam tole ragadtatva. És tudjátok, a párom nem is aludt otthon (kinn van az építkezésen), egyedül voltam - és mégsem voltam egyedül Kép, mert ennyire jelezte, hogy itt van o is, ez olyan jó érzés volt. Nagyon boldog lettem tole. Na tessék, most megint nekiállt rugdosni. olyan hihetetlen ez az egész, nem? KépKép
mégegykata 23

Sziasztok!

Jujj ezt a gyûrûs cuccost most már tényleg ki kell próbálnom, ingania kell annak gyûrûnek fel-le vagy jobbra-balraKép

Ma reggel jártam a védõnõnél, és kiderült, hogy 5 kiló plusznál járok, erre meg a védõnõ elkezdett jajongani... na, ennyit errõl. Egyébként meghallgattuk a szívhangot, olyan édes volt, a védõnõ a hasam jobb oldalán találta meg a Picúrt, kicsit élvezhettük a szívdobogását, aztán egy nagy rúgás és hullámhó pocakmozgás kíséretében áthajózott Õurasága a bal oldalra... védõnéni utána... ismét pár másodperces szívdobbanás-elõadás, aztán rúgás, hullámzás, és ismét a jobb oldalon volt már a baba... párommal szakadtunk a röhögéstõl, párom tolmácsolta a fiúnk beszédét, miszerint: "védõnéni haggyá má ezzel a vacakkal, ne izélgessél már"... stb... szóval jó móka volt. Természetesen felhívta a figyelmemet az egészséges táplálkozásra, sötöbö sötöbö... szóval értitekKép

cuppantás mindenkinek,
Beja (kerek26Kép)
Beja

Kedves B.Gabi!

Épp most beszéltem MGabival a chat oldalon. &#336; ajánlotta, hogy ha ide felírom az adataimat, én is felkerülhetek a listára.
Tehát Manka2 vagyok, 26 éves, a 33. hétben +1 nap, Budapesten lakom (még) 1 babámat várom. Október 18-ra várom.
Köszönettel:
Manka2
Manka2

Még azt is meg akartam írni, hogy képzeljétek irtó rendes a fonököm, megengedte, hogy ne menjek el táppénzre, csak egyszeruen ne járjak be dolgozni szülésig október végétol, de a fizumat rendesen kapni fogom. És akkor utána kiveszem a szülési szabadságot. Nagyon rendes, ugye? Persze neki is négy gyereke van, gondolom bele tudja élni magát a helyzetembe... Kép
mégegykata 23

Sziasztok!

Mégegykata! Tényleg érdekes látvány, már mi is figyelgettük Életem Párjával, hogy a nagyobb rugások már szemmel láthatóak. Én is nagyon örülök a "jelentkezéseinek", bár egy kicsit aggódok is. Mostanában olyan aktív, mintha kick-box aerobik edzéseket tartana odabenn. Mi lesz velem, ahogy nö és erösödik?!?!
Tényleg egy fönyeremény a fönököd, öszintén irígyellek! Kép Én meg itt agyalok, hogy hogyan kellene nem kerülni jogi állományba a szülés elötti hosszas betegállományban levés miatt. Hátha átcsúszunk januárra, és a 2001.-es fizu után kaphatom a TGYÁS-t...

Beja! A védönénimmel nekem is vannak friss tapasztalataim, de sajna sokkal negatívabbak, mint neked. Tegnap voltam nála, szokásos mérlegelés során megállapította, hogy 73,5 kg. vagyok, és nekiállt cöccögni, hogy jól beindult... Kép Mármint a súlygyarapodásom. 2,5 kg.-mal voltam több, mint a legutóbbi (június 29.-i!) méréskor. Vagyis a 13. héttöl a 23.-ig visszataszító és felháborító módon 2,5 kg.-ot "híztam"! El is szégyelltem magam rögtön. Kép
Aztán 91/61-nek mérte a vérnyomásomat, amit az ezt megelözö méréshez képest (130/70) nagyon alacsonynak talált. Elmondtam neki, hogy amikor a 130/70-et mérték nagyon ideges voltam (akkor "tévedtem el" a nögyógyi magánrendelésen), de egyébként én is ilyen alacsony értékeket szoktam mérni magamnak. Erre kioktatott, hogy csak ne nagyon méregessem magamnak! ??? Kép
Ezen kívül elmondta (nekem!), hogy utálja a számítógépeket, hogy 5.000 Ft-ot kap (vezetöi pótlék?) azért, hogy felelös legyen mindenért, ha egy gépet is ellopnak a rendelöböl, élete végéig se fizeti ki ebböl. Neki otthon TV-je sincs, nem azért mert nem engedheti meg magának, hanem elvböl. Egyébként is megveti azokat, akiknek csak egy gyerekük van, persze, mert annak mindent meg akarnak adni, dehát mi az a minden?!?! Az, hogy a gyerek nem fér be a saját szobájába a sok játéktól?!?! Sejthetitek, hogy menekültem ki a rendelöböl... Akkor már inkább az egészséges táplálkozási tanácsok, mint ez az irígy-gyülölködö fröcsögés... Kép

BMárti
BMárti

Szia BMárti!
Hát elég érdekes egy néni lehet a véd&#337;n&#337;d! Az enyémet eddig kétszer láttam, legközelebb majd október közepén. Szóval sok vizet nem zavar! Na mindegy, engem nem is nagyon izgat. A súlyom miatt meg, akármilyen is lesz, macerálhatnak, nem fogom magam idegesíteni. Abból indulok ki, hogy a többieknél is mindig valami nem volt jó a véd&#337;n&#337;/orvos szerint: vagy túl sokat, vagy túl keveset hízott - szóval semmi se jó...

Nyuszimanó!
Képzeld, én a hét elején éreztem el&#337;ször a Picurt, és azóta is néha, f&#337;leg amikor lefekszem, de ma reggel itt, az irodában is. Legalábbis szerintem biztosan az volt, mert ilyet még eddig soha nem éreztem: egészen puha kis mozdulatok, rúgások(?). Csak sajna még azért jól el lehet bújva, mert elég ritkán és viszonylag gyengén érzem (erre modhatják a "nagyok", hogy örüljek, amíg még nem rúg akkorát, hogy felébredek t&#337;le). Lehet, persze, hogy többször is mocizik, csak én nem tudom megkülönböztetni az egyebekt&#337;l. Viszont az a néhány, ami biztos, az nagyon jó.

Én is nagyon-nagyon vártam már. A 14. hét óta figyelem, mert ugyebár azt írják, hogy elvileg legkorábban akkor lehet érezni, bár inkább csak a 2. babájukat várók érzik ilyen korán. Na de hát, gondoltam én, lehet, hogy én leszek a kivétel! Ebb&#337;l ugyan nem lett semmi, de most már talán beindul a dolog! Szóval kitartás!

Mostanában az jár az eszemben, hogy két hét múlva félid&#337;sek leszünk!!!

Jó hétvégét mindenkinek! Kép
Juca2
Juca2 18

Sziasztok!

Látom szépen gömbölyödtök. A lista elején levõkrõl senki semmi frisset nem tud?

Babakelengye itt a társalgóban: [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/731.html?999203916" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/731.html?999203916[/url]

Pólya (nekem csak a kórházban volt) egy hatalmas elõnye: könnyû megfogni benne a nyeklõ-nyakló babát. Merthogy ez bizony az elsõ napokban elsõ baba esetében egy fura és félelmetesnek tûnõ feladat. De piszok hamar meg lehet tanulni-szokni. Amúgy ma már nem divat, egy idõben még az angolpólya volt divat, ami engem leginkább a hálózsákra emlékeztet. Melegen tart, de enged mozogni.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Szia Juca2!

Teljesen igazad van, ne is hagyd magad idegesíteni. Annyi féle "szentírás" van ebben a témában, hogy csak gyözze kapkodni a fejét az ember. Kép

BMárti
BMárti

Szijasztok!

Lányok! Nektek van valami konkrét muzsika, amit szoktatok hallgatni a babával? Én kétnaponta Chopin-ezek + Gloria Estefan-ozok. Olyan kiváncsi vagyok, hogy majd a születése után felismeri-e!

BMárti! Igen, az UH-n sem tudják 100%-ra mondani. Bár mi 99%,ra tudjuk a nemét, mert a 3D-s UH-n láttuk, több irányból a puncusátKép, söt még képet is kaptunk erröl a részröl. Nehéz lenne elképzelni, hogy az átváltozik kukivá :-)))))))))

Helga! Akkor mégiscsak beleakadhat? Hát nemtudom, de az tény, hogy teljesen olyan érzés szokott lenni. Pl. most is éppen ott van...

Manka! Szijaaaaaaa, majdnem egynapon...Kép

Pethes Ildi! Mija különbség az angol pólya és a rendes pólya között???

Szijasztok, Lara-34
lara (lara)

Sziasztok Lányok!

BMárti! Te csak ne aggódj a mogás miatt, hogy sok, kés&#337;bb is élvezni fogod csak kicsit kellemetlenebb lesz. Az én babámnak is lassan már nem sok helye van, de még mindig küzd és forgolódik. Hol az egyik oldalamon dudorodik ki hol a másikonKép
A véd&#337;n&#337;d miatt pedig nem irigyellek. Az enyém egész jó fej, a babakelengye listáról kihúzta a 75%-ot, remélem nem fog letolni, ha ezt azt azért veszek.
Jó pihenést mindenkinek hétvégére!

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Lara! Akkor te tényleg biztos lehetsz benne! Mi nem voltunk 3D UH-n, csak a hagyományoson, és képet se kaptunk az intim részletekröl Kép, néhány másodpercig láttunk valami kis maszatot a lábacskái között. A doki azt mondta fiú, és Életem Párja azóta állítja, hogy igen, ö is látta. KépKépKép De sok olyan példa elhangzott itt, hogy az UH-n végig azt mondták, hogy fiú (vagy éppen azt, hogy lány), aztán mégsem az lett. Kép

Tikk! Azért aggódok, mert az utóbbi 2-3 hétben annyit erösödött a rugása a picikémnak, hogy ha így folytatja, hamarosan nagyon fájdalmas lesz...
Kicsit mindig bizalmatlanul kezelem az ilyen "kicsit kellemetlenebb lesz" típusú megközelítéseket. Valahogy szépítésnek tünik... Kép Bocs. Kép

BMárti
BMárti

Juca!
De jó, hogy elkezdted érezni a babucitKép Mi majdnem egyidöben vagyunk, árgus szemmel figyelem, mi történik éppen veled. Mert igy fel tudok elöre készülni mégis mire számithatok kb.

Én még semmilyen rúgásfélét nem érzek, inkább 2 napja reggelente egy kis bizsergést alul. Olyan, mintha apró pontocskák futkosnának belül. De mindig csak délelött érzem ezt, este semmi. Nem tudom, hogy ez lehet-e Nyuszimanó?Kép Szerintetek?

De sebaj, nemsokára már aktivabb mocorgást is fogunk érezniKép

Juca: meggyógyultál? Hogy van a köhögésed? Remélem, már múlófélben, söt a hétvégére már makk egészséges leszelKép!

Szia Lara!
Hát te már a finishben vagyKép Hihetetlen!!!
Én még nem hallgatok konkrét zenét pocaklakóval, csak reggelente, délelöttönként a Sláger Rádiót.
Érdekes, mindig mikor bekapcsolom itt az interneten, akkor érzem a bizsergést a pocimbanKép

És Lara, melyiket szereti jobban a kicsid? A klasszikus Chopint vagy G. Estefant?

Vigyázzatok magatokra meg pocaklakókra! Mindenkinek nagyon szép, pihentetö hétvégétKép
Nyuszimanó16.
Nyuszimanó16

Sziasztok!

Lara!
A hagyományos pólya az, amit kb. 3 helyen meg kell kötni és eléggé szorosan tartja a kicsit. Az angol póly ezzel szemben cipzáros vagy tépõzáras, olyan mint egy zsák (persze annál azért csinosabb) és jóval nagyobb mozgásteret enged a babának.Nem szoritja le a lábát, hanem könnyedén tud rugkapálni benne. Én úgy hallottam, hogy a legtöbb kórház ma már ilyet használ.

Sziasztok!
helga - 30.

Szia Nyuszimanó!

Köszi a kérdést, de sajnos még mindig nem vagyok a "régi", bár azt hiszem már kifelé lábalok a kórból.
Nem örülök túlzottan, hogy most, így elutazás el&#337;tt (csütörtökön megyünk), minden létez&#337; nyavalya kijött rajtam (pedig nem vagyok ideges - még): 1. köhögés, 2. a bölcsességfogam megint n&#337; és teljesen megdagadt az ínyem, úgyhogy csak kis falatkákat tudok bevenni a számba, 3. az alsó fertályomon valami viszketés jött ki, meg egy kicsit több fehéres folyás.
Hát ennyi ... Ez az én szerencsém ... Majd vihetek magammal egy vagon gyógyszert.

Ma megyünk a genetikai UH-ra, ott majd megmondják (remélem), hogy minden OK-e az utazáshoz, meg talán meg tudom nézetni ezt a viszketést is. Ha nem akkor szerdán még úgyis be kell ugranom a dokimhoz.

Egyébként a múlt héten már egy nap többször is éreztem a Manócska mozgását. Nekem leginkább arra hasonlít, mintha a ver&#337;erem egy nagyobbat dobbanna. De már nagyon jól meg tudom különböztetni. Valószín&#369;leg a kisebb mozgásokat amiatt nem érzem, mert nagyon hasonlít a ver&#337;ér lüktetésére. Ez akkor van így, ha a kezemet a hasamra teszem. Ha nincs rajta, akkor a ver&#337;eret nem érzem, csak a mozgást.
Tegnap nagyon lusta volt, mert csak este éreztem egy kis megmozdulást. Egyébként reggeli közben, kora délután, kés&#337; délután és lefekvés után szoktam érezni. Persze lehet, hogy csak azért, mert ilyenkor ülök le, ilyenkor van egy kis nyugi és jobban észreveszem. Most reggel még szintén nem mozgott. Hát lehet, hogy hosszú hétvégét tart!

Pussssz
Juca2
Juca2 19

Sziasztok lányok!

Juca2: a bölcsességfogam nekem is nolni kezdett, és fura kb. ugyanannyi hetes voltam mint te most. Nekem felvágták, kicsit rossz volt, meg ideges voltam, de túl vagyunk ezen is Kép
Vigyázz magadra azért!

Mi különben elvagyunk. Kellemes napot mindenkinek!
Niki K. 28.
NK. 28.

Szia Lara!

Én megkaptam Életem Párjától a névnapomra a "Music for my baby" (?) zenei válogatás mindkét CD-jét. Egyetlen egy baj van velük, azonnal elalszom tölük... KépKépKép Még soha nem sikerült az elejétöl a végéig meghallgatni egyiket sem. Kép Ettöl persze lehet, hogy a Pocaklakó imádja, és szép békésen hallgatja öket, amíg én szundizok. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

A hétvégén voltunk a MegaToys-ban nézelödni. Gondosan összeírtam a babakocsi választásban fontos (itt elhangzott) szempontokat:

- Fixálható bolygó kerék (min. 2 de inkább mind a 4)
- Nagy bevásárlókosár
- Teljesen egyenes(re állítható) fekv&#337;rész
- Állítható magasságú tolókar
- Kis súly
- Rugózás?
- Levehet&#337;, mosható huzat
- Könny&#369; összecsukhatóság (egy kézzel!)
- Állítható lábtartó
- Strapabíró (világos szín&#369;) huzat
- Összecsukva mekkora (befér-e a kocsiba?)

Nos, ha ehhez hozzáteszem, hogy "travel system" rendszerüt szeretnék, tehát azt az összeállítást, amelyik egy sportkocsiból és egy rá csatolható, levehetö, hurcolható, autóba beköthetö babahordozóból áll, akkor azt kell mondanom, hogy az összes kritériumnak megfelelö kocsi nem létezik. Kép

A MegaToys-ban egyébként ezt a "Travel system"-et szinte csak a Graco típusú babakocsikból láttam. Nem tudjátok véletlenül, hogy máshol esetleg van-e ilyen másik gyártótól is?

Ráadásul felfedeztem egy új szempontot a Graco kocsik tanulmányozása közben. A 60.000 Ft-os (Cirrus?) verzió ránézésre szinte ugyanolyan, mint a 87.000 Ft-os (MetroSport), DE: a 60K-s úgy csukódik össze, hogy a tolókar (aminél fogva meg lehet emelni) arra az oldalra kerül, amelyikre a kerekek. Vagyis összecsukva nem lehet letámasztani, gurítani, stb., csak eröböl felemelni, és cipelni, közben szépen magához (vagy másokhoz) törli az ember a sáros kerekeket. Ez azért elég kellemetlen tulajdonság...
Ugyanakkor 27 ezer forinttal többet adni egy kocsiért, ami "csak" annyival tud többet, hogy az összecsukhatósága ésszerü, és a tolókar magassága (elég idétlen módon) állítható... Elég borsos... Kép

Ja, és a nagy bevásárlókosár! Az persze tényleg van mindegyik típushoz, igazán látványos, feltünöen praktikus, stb. DE: amíg a gyermek nem ül, hanem fekszik a kocsiban, addig teljesen felelleges kolonc a babakocsin, mert ha fekvöre van állítva a háttámla, akkor úgysem lehet hozzáférni...

Szóval én a magam részéröl babakocsi ügyben egyre bizonytalanabb vagyok. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Márti, megértem a gondodat. Nehéz jó kocsit találni, ami minden igénynek megfelel. Ami meg van, az nagyon drága. És az biztos, hogy a Gracok mind úgy csukódnak, hogy ahol a tolókar, ott a kerék is. Nekem is Gracom volt, elég jó, de szerintem, és ez csak az én véleményem, nem újszülötteknek való. Bár sokan belerakják. Én most cseréltem le, egy PegPerego Milánóra. Használtan vettem, de nagyon jó állapotú. Most nézegettem az anyáklapjában, Pesten használtan már 35e-ért lehet kapni. És kb. minden elvárásodnak megfelel, amit összeírtál, bár abból az átfordítható tolókart kihagytad, de lehet, hogy csak véletlenül. És erre tudsz venni hordozót is, ha jól tudom, csatlakoztatható hozzá. Persze az plusz pénz. Egyébként van róla képem, ha érdekel, elküldöm, vizsgálgasd meg. Én most jöttem rá, a második gyereket várva, hogy érdemesebb picit több pénz áldozni a babakocsira, ha sokat használjuk, és persze, ha tehetjük.
Ja, még valami. Szerintünk ezt jóval könnyebb összezárni, mint a Gracot, bár az sem volt nehéz. És olyan jól összefogottan záródik ez be, hogy csak néztünk. Arról nem beszélve, hogy alulra zárulnak a kerekek, fel marad a tolókar. És még úgyis meg tud állni, hogy nem támasztod falnak.
Hát ennyi.

Lányok, mit csináljunk a listavezetökkel, akik már nagy valószínüséggel megszültek??

Ma este megyek dokihoz, úgyhogy szorítsatok nekem, hogy minden rendben legyen, és hogy ne felejtsek el megkérdezni semmit, amit akarok.

Na puszi mindenkinek
Gabi

<pre>
Cseri 1.c. 43 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 42 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 40 hét 2 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 39 hét 4 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 37 hét 5 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 37 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 35 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 35 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 34 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 33 hét 6 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 33 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 33 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 31 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 30 hét 6 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 30 hét 2 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 29 hét 6 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 30 hét 0 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 29 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 29 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 28 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 28 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 27 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 27 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 27 hét 3 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 27 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 26 hét 3 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 26 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 26 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 25 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 25 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 25 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 25 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 24 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 24 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 24 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 24 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 24 hét 0 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 23 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 23 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 22 hét 6 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 22 hét 4 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 21 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 20 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 20 hét 0 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 19 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 19 hét Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 19 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 19 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 18 hét 1 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 18 hét 0 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 18 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Tünde 16 hét 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 15 hét 4 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Kinga 1.c. 14 hét 4 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok Kismamák!

Pénteken voltam védönönél, tudjátok, annál az idétlen fiatal libánál, akiröl már panaszkodtam. Kép Azt mondta :"Anyuka, maga nagyon kövér" Teljesen kiakadtam töle. 26. héten mért, hat és fél kilot szedtem össze eddig, ami csak a hasamra ment, még az arcom sem kerekedett ki. A derekam vékony, most vagyok 63 kg, és 171 cm a magasságom, szerintem ez nem sok. Szombaton doktorbácsis sztori:

8-ra voltunk hívva, de nem jutottunk be a rendelöbe, mert hajnalban szülést vezetett le, és otthon hagyta a kulcsot. Negyed 9 felé futva rohant, és láttam, hogy log a cipöfüzöje. Mondtam neki, hogy ne rohanjon fel a lépcsön, mert el fog esni, ha megbotlik. Mondta, hogy jo, de elöreszaladt kinyitni az ajtot. Megyünk utána és a következö pillanatban akkorát vágodtam a lépcsön, hogy majdnem eltörtem a csuklomat. A térdem is rendesen felhorzsoltam. A babára csak azért nem estem rá, mert a párom elkapott hátulrol. Még jo, hogy én szoltam a dokinak, hogy vigyázzon.... Kép
Szoval bementünk a rendelöbe, és csináltak CTG-t! Annyira aranyos volt, hogy hallottuk a kis szivét dobogni!!! KépKépKépKép Egy csomoszor belerugott a hallgatokészülékbe, (netuddjátok meg, milyen erösen hallatszik ) ilyenkor jokat vihogtunk rajta. Jaj, annyira aranyos volt! KépKép

Aztán behivott a doktorbácsi, a méhszájam zárt, minden ok. Aztán uh, képzeljétek, már nem fér rá a képernyöre, olyan nagy a picikénk. Kép
ÉS KISLÁNYUNK LESZ!!!! Én ugye nem akartam tudni, de a férjemnek megmondta 100%-ra a doki. Hazamnetünk, két napig kibirtam, hogy ne nézzem meg a videofilmet. ( A dokinál alig láttam , mert nem felém volt a monitor). Szoval tegnap meglestem, és azt mondtam, tuti fiu. A párom csak csendben somolygott, hogy ne nézzek rá, ö aztán ugyse mondja meg.Kép De látta, hogy nagyon kiváncsi voltam, és mondta, hogy rossz szögböl néztem. Hát, valoban, nagyon ugy tünik, hogy pici lány lesz. Kép A párom repked a boldogságtol, meg persze én is elsírtam magam, mikor megtudtam. Annyira örülök neki! Ennyit a csucsos hasrol, meg arrol, hogy nem voltam rosszul. Kép

Szerda reggel negyed 8-kor terheléses cukor, teljesen be vagyok t...-va. Biztos megint nehezen birom majd, szoritsatok, hogy minden ok legyen.

Sziaszok!

Egy nagyonboldog Niki Kép
Niki 26

Szia Gabi!

Rosszul tudod, nem minden Graco záródik idétlenül, a MetroSport a legújabb típus, az már úgy csukódik, hogy alul a kerék, felül a tolókar. 87 ezerért... Kép
Az átfordítható tolókart tényleg kifelejtettem, de azt nem is érzem olyan nagyon fontosnak. Persze lehet, hogy csak azért, mert nagyon tapasztalatlan vagyok ezen a téren. Kép
Ja, +1 elönye a MertoSport-nak, hogy tényleg egyenes a háttámlája. Teljesen vízszintesig dönthetö, és keresztben sem olyan ívesen behorpadó, hanem sima. Azért az szerintem már egészen pici babának is jó lenne.

Azon is gondolkoztam, hogy mennyire lehet fontos, hogy együtt legyen a hordozó a babakocsival. Ha külön vennénk sportkocsit és külön hordozót, akkor sokkal nagyobb lenne a választék, és talán olcsóbban is meg lehetne úszni. Csak akkor nem lehetne a hordozót a kocsira rögzíteni. De nem tudom, hogy mennyire fontos ez.

A PegPerego Milánónak mennyi lehet az új ára? Örülnék, ha küldenél képet róla, hátha akkor be tudnám azonosítani, melyikek is azok a PregPerego kocsik. Igaz, hogy TrvelSystem-re fókuszálva néztünk szét a MegaToys-ban, de nem emlékszem, hogy láttunk volna PregPerego-t.

BMárti
BMárti

Szia Márti Kép

Ebben igazad lehet, én az újabb Gracokat már nem ismerem. És én sem tartottam fontosnak az átfordítható tolókart akkoriban. Viszont most, azt mondtam, ha veszek, csak olyat. És a barátnöim is mind ezt mondták. Mi pont úgy lakunk a várostól, hogy ha elindulok délelött felfelé, de mehettem délután is, mivel déli irányba kellett menni, ezért végig szembe sütött a nap. És mondanom sem kell, ha a gyerek nem aludt, akkor ordított. Így szenvedhettem vele, és 40 percen keresztül (annyira vagyunk a városközponttól gyalog) húzhattam a babakocsit. Egyébként erös szélnél is jó, ha tudod változtatni a babakocsi irányát. Arról nem is beszélve, hogy amíg fekszik a baba, tehát nagyon pici, olyan jó nézegetni, amikor tologatod KépKép
A PegPerego Milánó új ára 80e Ft. Pár hete érdeklödtem meg, azóta biztos nem változott. Egyébként nekünk is külön van kocsi és hordozó. Nem tartom fontosnak, hogy rárakható legyen, bár rossznak sem. Küldtem az e-mail-t, remélem megkapod.

Gabi
BGabi (bgabi)

Niki gratulálok! Kép Kép Kép
A hölgyeményhez!!!!
Niki K.
NK. 28

BGabi és BMárti!
Olyan jó, hogy ilyen sokmindent tudtok a kocsikról. Nekem sem ártana "mérlegelni" és megvenni. Mindig az a mániám, hogy elobb jön a baba véletlen és nincs szinte semmink. Pedig én szeretném kiválasztani (a papájával) és berendezni és elopakolni és megtervezni stb..... Kép Kép Kép
Önzo anya leszek?
További kellemes napot mindenkinek!
Niki K.
NK

Niki K!

Nem vagy önzö, ez tényleg fantasztikus élmény, a készülödés. Egyébként az elsövel én sem voltam ilyen tapasztalt, csak már most, ha ezt lehet tapasztalatnak nevezni. Egy biztos, rengeteget sétáltunk, napi 4-5 órát, babakocsival.

Puszi
Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek kellemes hete kívánok!

BGabi! Tvica még írt valamelyik fórumban a hétvégén, hogy kedden megy szülni, &#337; még listás akkor. A többiekr&#337;l nem tudok.
Niki K! Miért lennél önz&#337; anya?? Hiszen ez természetes, hogy Te szeretnél mindent összekészíteni a picinek. Ezzel mindenki így van.

Tikk
Tikk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?