Új privát üzeneted érkezett!

Igen, én.

Kint vártalak az automatánál,ki is jöttetetek uh-ra, gondoltam azt még megvárom, aztán dokistul visszamentetek, akkor jöttem el.
Nem baj, legközelebb.
Azt el is felejtettem,hogy tegnap 2111 volt a méhszáj, remélem nyílogat lassan tovább,mert én jövő héten már szülni szeretnék.
Megyek alszom egyet,mert elég vacakul vagyok,biztos a tegnapi rohangálás eredménye.
vilmus

De jó neked, hogy 2111 volt, nekem 3000. Kicsit el is keseredtem, azt hittem már nekem ilyesmit fog mondani. Nem bánnám, ha ő is kibújna jövőhéten. De hát így nem sok rá az esély. :( Doki is mondta, hogy reméljük, lassan elkezd nyilogatni.
adri85

Vilmus, Adri, végül választottatok szülésznőt?

skrisz72

Krisz, nekem nem lesz fogadott szülésznőm. A doki fogadott lesz, a szülésznőkről meg sokan mondják hogy mindenki aranyos. Remélem nekem is kellemes élményeim lesznek. :)
adri85

ADRI azért lehet számít a méhszájnál,hogy harmadik.
Az elsőnél nekem is végig 3000 volt.
Most meg hónapok óta 3100 volt s csak tegnap 2111.

KRISZ, én a lányokat is ezzel a szülésznővel születem(elsőt véletlenül, szóval ő volt ügyeletes, a 2.-nál megkerestem, most is ).
vilmus

Hát majd meglátjuk, hogy hétfőn mennyi lesz. Tegnap egész délután fájt a hasam, mintha meg akarna jönni, most is érzem megint. :oops: meglátjuk majd, hogy mi lesz.
adri85

Sziasztok!
Vilmus, voltál uh-n? mekkora a baba? minden rendben?
adri85

SZiasztok,

Adri,
azért tűntem el, mert uh helyett szültem :D :D .
Mikor beértem (busszal, majdnem végig álltam) uh-ra kicsit fájdogáltam,mondtam a dokinak, ő gyorsan végignézett rajtam kérdezte,hogy Zuglótól mégis hányszor "fájdogáltam" a 173-on? mondtam 4x. Akkor berángatott egy vizsgálóba, hogy szerinte nincs már uh-ra szükség.ÉS valóban 5 cm-re nyitva voltam, nem engedtek már sehova, se büfébe enni-inni, se glicerint nem adtak,pedig kértem szépen, se beöntést. Ez volt fél nyolckor. Míg felvették az adataim akkor se hittem,hogy nekem már szülőágy kellene, de az alatt a fél óra alatt 3 fájástól még 3 cm-t nyíltam, és mondtam,hogy adhatnak egy ágyat most már, ha gondolják.
Kértem epid.-t ,de már nem hatott annyira, szóval a vége nagyon fájt, de az csak fél óra volt: háromnegyed 10 után meg is született: Gáspár(49 cm, 3150+ két csomó a köldökzsinóron: egy sima, és egy dupla).

TE hogy vagy, esetleg azért nem írtál,mert Te is szültél?
vilmus

Hűha, Vilmus, ez aztán gyors volt :D Gratulálok ismeretlenül is a babácskához!

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!
Vilmus, szívből gratulálok!!! Gondoltam hogy ezért nem írsz :D Jó egészséget Nektek! Nagyon gyors volt Gáspár!!!
Mi még egyben vagyunk. Lehet hogy megvárja a május 8at. Én is így szeretnék szülni, hogy éppen a kórházba megyünk amikor beindul. Nem kell rohanni, meg telefonálni. De ez nem rajtam múlik. :D
Látom nem voltatok sokáig a kórházba, tök jó. Jól vagytok, ugye? Alapítványi szobába voltál? Mondták hétfőn, hogy rengetegen vannak, egy kismama kint várakozott, mert nem tudtak neki ágyat adni. Nem volt üres kórterem.
Mégegyszer szívből gratulálok!!!
adri85

Vilmus, jaj de ügyesek voltatok! Gratulálok a kisfiadhoz! Örülök, hogy ilyen simán ment. Még jó, hogy nem a buszon szültél... :wink: Használtál homeopátiás szereket előtte? Bogyók, vagy málnalevél tea?

Adri, most már te jössz!!! Gondolom már nagyon várod.

Én tegnap voltam nagylaboron. Majd jövő héten beugrom az eredményért. Dokibácsim azt mondta, vegyek vissza a szénhidrátból. :oops: 27 hét alatt 9 kiló. De alig látszik.

skrisz72

Sziasztok!

Skrisz, igen, már tényleg nagyon várom, de sajnos a méhszáj még teljesen zárt, viszont az nst-n minden rendben volt. Ha nem szülünk csütörtökig (péntekre vagyok kiírva) akkor be kell feküdnöm. :(
Szerintem én is valahogy ennyit hízhattam a 27. hétre, de rajtam se látszott (mások szerint), meg a védőnő mindig azt mondta, hogy nem vészes.
adri85

Adri, most hány kilónál tartasz? Hány hetes is vagy? 38-39?

skrisz72

Holnap kezdjük a 39. hetet. Most tartok kb. 15 kilónál.
adri85

Bocsi, Krisz, hülyeséget írtam, holnap a 40. hetet kezdjük. 8-ra vagyok kiírva. :oops:
adri85

Adri, szuper! Szépen irányban van már a babád? Vizesedéssel hogy állsz?

skrisz72

köszi Krisz! :)

Nem úsztam meg a vizesedést, egy ideje már nem hordom a gyűrűimet, de sztem nem vészes. Persze ha sokat mászkálok, akkor bedagad a lábam, de azt hittem rosszabb lesz.
adri85

Van képed a babaszobáról?

skrisz72

Sziasztok,

köszönöm a grat. , tényleg gyors volt.A barátnőim szerint annyit pörögtem terhesség alatt,hogy a gyerek látta így is lehet élni, s most már így lesz ezentúl,futhatok utána pár hónap múlva.
Igen, jól vagyunk tej van, Gazsi szopik mint a vadmalac. Éjjel alszik, ne kiabáljam el magam.

Alapítványiban voltam, jó volt, laza az élet most a Péterfyben, majd írok még, de fő az ebéd.
Igen málnát is ittam napi kettőt, a 36. betöltött héttől, vagyis összesen 2 hete. 2dl/ egy teáskanál leforrázva 2-3 percig állt.
vilmus

Sziasztok!

Krisz, Van képem a babaszobáról, de nem ezen a gépen, rakok fel, ha odajutok a laptophoz. :) Nektek hogy áll a babaszoba?

Vilmus, tök jó, hogy szopizik, meg alszik éjjel. Egy szavad se lehet rá :D Tegnap láttam, hogy most elég üres a Péterfy, nagy volt a csend az osztályon.
adri85

Vilmus, oké, majd még írj részletesen. :lol:

Adri, nálunk még csak a kiságy van bent, ebben a hónapban kezdünk neki. Festés, berendezés. Már nagyon várom.

skrisz72

Sziasztok lányok

szeretnék tanácsot kérni.. én 2006-ban a péterfyben szültem dr orbánnál és most tanácstalan vagyok.. most várjuk következő babánkat. A barátnőm tavaly szintén nála szült volna, de mikor megindult a szülés, szabadságon volt, így átadta dr kiának. Utólag azt tanácsolta, inkább válasszam dr kiát, mert sokkal emberibb volt vele. Nem tudom, mit tegyek.. hátha ti tudtok rá mondani valamit.
Előre is köszi

Kép
gyniki

Sziasztok!

Gyniki, sajnos az általad említett két dokiról nem nagyon tudok írni, én Dr. Zsiraihoz járok a terhesség kezdete óta, őt őszintén tudom ajánlani. Nagyon lelkiismeretes, segítőkész. Arról hogy szülésnél milyen, nem tudok még nyilatkozni, de ha meglesz a babó, akkor azt is megosztom. :)

Krisz, nagyon jó rendezgetni a babaszobát. Mi még így is hogy kész van, mindig bekukkantunk, vagy valami kis apróságot máshova teszünk. Olyan jó lesz, ha a kis lakója is ott lesz már.

Vilmus, oké várjuk a részletesebb beszámolót. Persze tudom, hogy most kisebb dolgod is nagyobb ennél :)
adri85

Sziasztok! :)
Én is a Péterfyben fogok szülni, remélhetőleg mihamarabb! :)
Van egy 19 hónapos fiam, Őt a Zsirai doktornál szültem, még a Szabolcs utcai klinikán. Nagyon meg voltam elégedve Vele, ezért azóta is hozzá járok. Sajnos volt egy vetélésem februárban, műszeres befejezéssel, azt a műtétet is a Zsirai csinálta, már a Péterfyben... Most ez az első éles hónap, remélem mihamarabb sikerül a kistestvér, Zsirai doktor rengeteget segít és mindent megtesz az eredményességért. :) Nagyon tudom én is ajánlani! :)
Adri! A szülésnél is csak pozitívan tudok nyilatkozni Róla! :)
Én császárral szültem, de előtte vajúdtam is a szülőszobán, csak elment a szívhang, és azonnal műtőbe toltak. Nagyon biztonságban éreztem magam, nagyon érti a dolgát a doki, egy percig nem izgultam! :)
Vendég

GYNIKI,
én se tudok monadani semmit, én nőorvosokhoz jártam, a lányok Rappai doktornőnél születtek, De már nem vállal szülést kb. másfél éve, a kicsi Móricz doktornőnél.Ő még ott dolgozik, de meg kell mindig kérdezni, hogy vállaják-e, mert nekem úgy tűnt, hogy sok doki van, de mintha sokan csak úgy bedolgoznának, szóval hetente x szer vannak bent.

NA ,lányok mit meséljek.
Kicsit változott az osztály, szigorúságnak nyoma sincs, egyedül a 14 év alatt gyerekeket nem engedik be, ill. szólnak ,ha bent vannak.
Rendesek voltak nővérek is, csecsemősök is, igaz, a köldkökcsonk ápláson kívül nem kellett semmit mutatniuk.
Ha kéri az ember, akkor megmutatják a csecsemősök a mellrehelyezést, a masszírozást.De maguktól nem.Lehet látták a papíron 3. gyerek. De ha bármi nem megy, be kell menni, és kérni kell, ha elfoglaltak is, mert front van, stb. ha gond van, megmutatnak mindent(mármint a csecsemős nővérek)
Fejőgép nincs, én első éjjel után bementem kérni, mert bedurrant a mellem, de nem volt, így óránként mellre tettem a babát, és ő elintézte.
Kell betét, pelus,mert keveset adnak.
Kérdezzetek, nem tudom mi érdekelne.

ADRI, Te következel!
vilmus

Vilmus, mikor indult meg a tejed?

skrisz72

Sziasztok!

Adrienne, köszi az információt. :D Remélem minél hamarabb összejön a kistesó Nektek!!

Vilmus, amikor megírtad, hogy megszületett a kisfiad, egy csomó kérdés eszembe jutott, de most nem is tudom mik voltak azok. :oops:
Ma voltunk uh-n, azt mondta a doki, hogy 3300-3400 gramm körül fog születni szerinte. Ha csütörtökig nem szülünk, be kell feküdnöm. De azt mondta, hogy ne aggódjak, jövő7 végén, de legkésőbb utána hét elején meg fog születni. Szerdán megyek nst-re. Hiába győzködjük apával a babót, h ha már a kórházba vagyunk, bújjon már ki, de nem szeretne. Úgy látszik jó neki bent.
adri85

Adri, egy jó kis orgazmus lehet, hogy segítene. :wink:

skrisz72

lányok, nagyon köszönöm a segítséget, maradok mégis Orbán mellett, egyszer már bevált, remélhetőleg most is.
További szép napot!

Kép
gyniki

Krisz, már próbálkoztunk azzal is, de még nem segített. Azért nem adjuk fel. :oops:
Előbb-utóbb csak ki kell jönnie...
adri85

Adri, melyikőtök ilyen kis lusti? :wink: Jót héderel a pocakodban ez a kis csöppség. :D

skrisz72

Tényleg nagyon jól érzi magát odabent. Ma nem sokat mocorog, kis lusti! Azt mondják, ez is lehet annak a jele hogy készülődik a szülésre, de én már nem merek ezekbe hinni. :oops:
adri85

Nyákdugód meg van még?

skrisz72

Igen, és még teljesen zárt a méhszáj is. A doki próbált nyugtatni, hogy ne izguljak, meg fog ez indulni, csak hát ugye, könnyű mondani... :oops:
adri85

Én is három napot késtem. Szilveszterre voltam kiírva, de csak 3-án bújtam elő. :lol:

skrisz72

Krisz, 2.éjjelután indult be a tej, úgy hogy egész éjjel sírdogált, s folyton mellre tettem. De most az is gyorsabban beindult, mint korábban ,első lánnyal 4.nap, aztán a másodikkal a 3. napon.
Lehet, hogy minden azért mert gyorsabban,mert "tudja-tudta" a szervezetem,mit kell csinálni. :lol:

Adri, mi a helyzet?
vilmus

Vilmus, még mindig minden változatlan. :( Tegnap már nagyon nyűgös voltam, mára kicsit jobb. Néha már tényleg falra mászok magamtól!
Örülök, hogy ti jól vagytok, hamar lett tejcsid :) Igény szerint szopiztatod, vagy 2-3 óránként?
adri85

Na, akkor közeledik Adri, én két nappal előtte csak aludtam,mint aki egész éjjel bulizott, az volt az előalvásom :lol: ,az elkövetkező időkre.
Adri én igény szerint, de persze próbálom 3 órásra húzni az evésszüneteket, remélem nem sokára a sikerül.Éjjel van két 5 órás tömb, amikor alszik, kora reggel, de., és kora du. 3 óránként. És a du-i nyűgös időszakban óránként enne, remélem a séta is használ.
vilmus

Vilmus, remélem igazad lesz. :)

Nagyon rendes kisfiú, ha éjjel kétszer 5 órát végig alszik. Reméljük így is marad :)
adri85

Adri, mai helyzetjelentés???

skrisz72

Sziasztok!
Tegnap este úgy ítéltük meg apával hogy lejjebb van a baba, éjjel fájt is hasam több mint két órán át. Mentünk ma nst-re, ott is mutatott fájásokat, mondta a doki, hogy akkor megnézi a méhszájat. Alaposan megkínzott, és az lett az eredmény, hogy nem sok minden változott. Holnap reggel be kell feküdni, és megnézi holnap a magzatvizet is. Előre felkészített, hogy az még jobban fog fájni. Mondtam anyunak, azt mondta, h én is úgy indultam el kifele, hogy megnézték a magzatvizet... De már nem reménykedek semmibe, úgy látszik hiába fáj, nem történik semmi. Nagyon el vagyok (voltam) keseredve, hazafele végig bőgtem. Egyszerűen nem bírtam abbahagyni. :oops: :oops:
adri85

Adri!
Ne keseredj el! Lehet, hogy előbb meglesz a baba, mint a magzatvízvizsgálat! :) Ha "alaposan vizsgált" a doki, akkor lehet beindul a szülés hamarosan! :) Ismerős helyzet... :)
Vendég

Adri,

szerintem se sírj, inkább próbálj aludni egy nagyot, holnapra lehet meg is lesz a baba ,drukkolunk,hogy minden rendben legyen, az ilyen alapos vizsgálatok mindig tágítás miatt fájnak :cry:
vilmus

Adri, szegénykém, ne sírj! Pihend ki magad. Remélem hamarabb elindul a szülésed, mint a magzatvíz vizsgálat.+++++++++++++

skrisz72

Hol vagytok lányok? :)
Adri így vagy úgy, de szerintem ma megszült! :) Remélem jól vannak már! :)
Vendég

Helló Mindenkinek!

Babát várok, és ORVOST KERESEK A PÉTERFYBEN. Nem oda tartozok, de csak jót olvastam róla, ill. a dokikról, műtéti technikáról. Császáros szüléshez keresek dokit. Ha tudtok ajánlani vkit, főleg ha le is teszteltétek már, megköszönném. Érdekel a magánrendelés, ill. az árak terhesgondozás, császárért mennyit kér. Mindenkinek jó babavárást, ill. babázást! Ide is küldhetitek az infót: bittnerbrigi@citromail.hu

Brigusz
sbbrigi

Sziasztok!
Régebben nézegettem a topicot,de akkor nem igazán volt pörgés,de látom most vagytok egy páran.Csak az utolsó két oldalt olvastam el...

Adrinak én is drukkolok,biztos nehéz ntürelmesnek lenni a végén.
Vilmus,neked pedig szívből gartulálok...de tényleg nem adták át a helyet egy mindenperces kismaminak a buszon??? :shock: :evil:

...én is a Péterfyben fogok szülni,de majd csak augusztusban...legalábbis remélem,mivel ikrek,de jó lenne ha addig benn maradnának.
Az lenne a kérdésem,hogy van-e a kórházban koraszülött intenzív?Vagy az ugyanaz,mint a neonatológia? :roll: Vagy nem?
Vendég

Szia Nyulasz!
Nem ugyanaz. A neonatológia újszülöttgyógyászatot jelent, ami nem ugyanaz a koraszülött intenzívvel, azaz a PIC-el (Perinatalis Intenzív Centrum).
Tudomásom szerint nincs PIC a Péterfyben, de nem vagyok biztos benne...

Adri! Várunk a beszámolóval! :)
Vendég

Adrienne,köszönöm a választ...ez nem túl jó hír,mert ha korán jönnek a babák,akkor máshova viszik át őket :? Na,majd még a dokimat megkérdezem.
Vendég

Nyulasz, asszem a koraszülötteket egyből a Sote-ra viszik. Barátnőm is ikres, őt is automatikusan odavitték. De ne aggódj, a kis nyúlbogyók bent maradnak, ahogy szépen megbeszélted velük. Barátnőm autót vezetett, dolgozni járt. Lehet, hogy ikrekkel nem kéne ugra-bugrálni. Szerintem nálad rendben lesz minden. :D

skrisz72

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?