Sziasztok!
Gratulálok a mamáknak (Lau, Kata), akiknek kiderült a gyerkőc neme
Hétfő óta mi is tudjuk, hogy a kismanó a pocakom egy kisfiú. Kérdeztem az uh-s dokit, hogy akkor nagyjából biztos ez, ugye???? Mire ő azt válaszolta: a külső nemi jelleget figyelembe véve 100%, hogy fiú
(de azért lesz egy tartalék lánynevünk is
)
A legényke egyébként teljesen egészséges, mindenből annyija van, amennyinek lennie kell, és akkora is, kivéve a magasságát. A doki szerint nyurga kisfiú, mert magasabb az ilyenkor szokásosnál
Persze nem biztos, hogy ez véig így lesz, de ha az apai nagyapja magasságát örökölte (195 cm), akkor szép szál legény lesz belőle. Ráadásul mi szülők sem vagyunk alacsonyak...
Végre eljutottam odáig, hogy megcsináljam Rubint Réka kismama dvd-jének középső trimeszterre vonatkozó gyakorlatsorát.
A mozgás maga nagyon jól esett, nem is volt megerőltető, és a második alkalom után érzem is a belső combizmait - tehát használ. Csak azt nehéz nekem elviselnem, hogy tele van reklámszöveggel, amit Réka folyamatosan adagol a torna közben - mint valami hipnotizőr:
"egyél cerbona fitness szeletet", "rendelj fitness Norbi menüt". Nem baj, hogy ezek létezésére felhívja a figyelmet, csak nem tetszik, ahogyan csinálja.
Mindenesetre megjött a kedvem a kismama tornához, más pocakosokkal együtt is, úgyhogy körbenézek az Arany János utcai lehetőségek között, és a jövő héttől megyek
Látom téma volt a légzésfigyelő. Én azt hallottam, olvastam (és gyerekorvos ismerősöm is megerősítette), hogy ezek használatát most azért forszírozza mindenki, mert jó piacot jelentünk mi "mindent megadni igyekvő" mamák a gyártóknak, nem is feltétlenül a gyakorlati haszna miatt reklámozzák.
Azoknak fontos, hogy legyen ilyen légzésfigyelője, akiknek a családjában fordult már elő bölcsőhalál, vagy koraszülés, illetve ha maga a megszületett baba koraszülött. Más esetben csak a szülők idegrendszerét készíti ki a készülék, mert a babák 90%-a majdnem minden éjszaka lemászik róla - ilyenkor sípol, mintha baj lenne.
Persze én senkit sem akarok rá-, illetve lebeszélni, de azt hiszem, én nem fogok ilyen készüléket venni és használni, ha a baba nem lesz koraszülött.
A haskeményedés engem mostanában kezd érinteni. Szombaton még azt mondtam a dokinénimnek, hogy áááá, nekem nincs semmi panaszom - egyszer fájdogált kicsit, azóta semmi.
Két napja viszon érzem, hogy "van" hasam. Nem fáj, nem szúr, csak olyan érzés, mintha folyamatosan feszülne rajta a bőr, illetve mintha "hatna rá a garvitáció", és valami folyton húzná lefelé. Ez normális? Arra gyanakszom egyébként, hogy igen, mert ha a múlt héten cca 2 cm-t nőtt a haskörfogatom, akkor lehet, hogy most is a gyerkőc intenzív növekedése miatt produkálom a fenti tüneteket.
Arról nem is beszélve, hogy a pisilési ingerem szinte állandóvá vált. Hiába, a kisfiam nem elégszik meg a medencével, amiben naphosszat pancsol, szeret emellett "vízágyon" is feküdni
Nektek milyen gyakran kell "kimennetek"??
Na jó, befejezem, mert szerintem kész regényt írtam
Üdv mindenkinek:
Csirkesz
(19+5)