Kedves Dani!
Itthon nekünk olyan tesztet csináltak, ami decibelre megadja, hogy hogyan hall. Ez alapján felállítanak egy un. hallásgörbét, amiből kiderül, hogy milyen jellegű a nagyotthallás. Itt is ismert a fül visszhangját mérő teszt, de mivel nekünk kiderült, hogy idegi alapú, így ez felesleges. Itthon még csinálnak egy objektív hallásmérést, ezt altatásban végzik, hogy minden zavaró körülményt kiszűrjenek, erre sokat kell várni, de nekünk azt mondták, hogy olyan egyértelmű volt a szubjektív mérés és a megfigyelés, hogy nem hallja a zajokat és olyan fokú a nagyotthallás, hogy még az altatásos előtt ( 2 szubjektív vizsg. után ) kaptunk hallókészüléket.
A hallókészüléket az első évben nem kell megvenni, hanem kölcsönöznek egyet, mondván, hogy az első év alatt sokat változhat a nagyotthallás mértéke. Illesztéket rendszeresen csinálnak hozzá, az kb. 1,5 hét alatt van kész.
Mi szerintem jó helyre mentünk, viszont felvilágosítás, tanácsadás iszonyúan nincs. Én magam jártam utána, hogy mit kell tenni azon kívül, hogy hordjuk a készüléket. Közölték a nyers tényt és ennyi. Alapítvány szerintem van, de még nem volt időm vele foglalkozni, mert most az első, hogy találjak helyet ahol fejlesztik a hallását.
Arra készülj fel, hogy itt újra ki kell vizsgáltatni ahhoz, hogy ellátásban részesüljön, nem hiszem, hogy a kinti kivizsgálást elfogadják.
Ha ti magyar állampolgárok vagytok szerintem jár neki az ellátás, de javaslom, hogy a
www.index.hu fórumon, a szülői munkaközösség alatt találsz olyat, hogy GYED, GYES, GYÁS, stb. Itt kérdezd meg Szakbarbárt, , hogy mi fog neki járni és mi az útja a dolgnak és akkor fel tudtok előre készülni.
Ti egyébként mit vettetek észre nála? Hogy derült ki? Születésekor nem szűrték? Más eltérése nincs?
Kriszta