Sziasztok!
Akkor akartam veszettül írni nektek, amikor elszállt a babanet...
Petra! nekem sem tetszett amit írtál, és ehhez akartam hozzászólni, de már a többiek írták a nyugtató válaszokat, úh én is megnyugodtam. Ha elmész arra az előadásra azért meséld el, mit mondtak neked!
Toldi dokit kérdeztem, hogy érdemes-e szülésznőt fogadni, és azt mondta rám van bízva a dolog. Végül is úgysem ismerek még ott senkit, majd ahogy alakul... Viszont megnéztük vele is Babót ultrahangon és mondtam neki, hogy milyen gyors és monitortalan volt Sulyok doki, de erre csak mosolygott, hogy hát igen...
Láttuk a lába közt a homályt, ami Toldi szerint a kukaca, úgyhogy most már nagyon készülünk Hunorra!
Akartok hallani egy kis bürokráciáról?
Ha nem, el se olvassátok! 1 hete gyomoridegem van, Hunornak ez biztos nem tesz jót... ilyen korán megtapasztalja a hazai viszonyokat...
Még az sztk-s nőgyógyászom nem akart kiírni táppénzre arra hivatkozva, hogy nem vittem neki a védőnőtől a terhesgondozó füzetét (már nem tudom hogy hívják). Erre elmentem a főorvoshoz, aki kiírt, mert elmondtam, hogy nem velük fogok szülni, így ő már nem ragaszkodott ehhez a füzethez. Amit egyébként a védőnőm nem akart kiadni, mert ez hivatalos okirat... Akkor visszamentem a dokimhoz, kiírt ápr 6-ig táppénzre és elküldött, hogy az új dokim intézze a táppénz kiírást.
Toldival előtte megbeszéltem, hogy ő nem tud táppénzre írni, max egy javallatot ad, amivel a körzeti dokim ír ki. A körzeti dokimat felhívtam, mikor "elküldtek" az sztk-ból, hogy bejelentkezzek hozzá. Elmondtam neki, hogy mi a helyzet, mire ő azt válaszolta, hogy minden oké, majd menjek a javallattal és megkapom a táppénzről az igazolást. Múlt héten elmentem hozzá és közölte, hogy mivel nem mentem hozzá április 6-án, ezért ő nem regisztrált táppénzre! Mondtam egy gyors anyádat, de akkor mégis miről beszéltünk telefonon??? És természetesen én voltam a hülye, aki nem tudta, hogy azzal az utolsó táppénzes cetlikével el kellett volna mennem hozzá, mert csak azzal tud regisztrálni a táppénzre. Mondom ok, de akkor ezt miért nem mondta a telefonba?? Akkor úgy nézett ki, hogy se fizu, se táppénzt nem kapok április hónapra, szerintetek mennyire voltam kiakadva???
Ma végre eljutottam az OEP igazgatóságára, ahol közölték, hogy van ilyen.
A körzetinek egy 4oldalas beutalót kell kitöltenie, amivel elcammogok a Főorvosi Bizottsághoz, akik majd engedélyezik, hogy a körzetim kiírjon visszamenőleg 1 hónapra táppénzre. Ezután már "csak" az oep és várhatok még 1 hónapot míg utalják a táppénzt. Ha a körzetim, aki magától ezt nem mondta volna, hajlandó kitölteni azt a 4oldalas beutalót...
Ez Magyarország, ha te nem vagy tájékozott, akkor mindenki szar le magasról. Már előre félek mi lesz Babó papírjaival... pedig elméletileg tudom, hogy kell intézni...
azért osztottam meg veletek, hogy legyetek ezerszer körültekintőbbek, mint én voltam.
gabi! szép a szoba, nekem a virágos szőnyegek nagyon tetszettek
Marcsi! kitartást még!
Andy! a sok tejciddel mit csinálsz? mármint a felesleggel, hogy fagyasztod le?