Sziasztok több pici babás Anyukák!
Csatlakozni szeretnék a fórumhoz. Lenne néhány kérdésem és szükségem lenne tanácsokra a későbbiekben, ha minden jól alakul.
Most lesz hét hónapos a babám és már jön a kistestvér. Tervezett baba mindkettő, kis korkülönbséget szerettünk volna, de az első babánkra fél évig "dolgoztunk" és nem gondoltuk volna, hogy a második gyerek a próbálkozás első hónapjában összejön.
De jó ez így, néhány hónap ide, vagy oda már ugyan mindegy.
Még nagyon kis terhes vagyok, most lettek pozitív tesztjeim.
De kérdésem már egyből van!
Meg lehet-e oldani azt, hogy egy ilyen pici baba mellett ne emeljek sokat terhesség alatt? Mert nekem lehetetlennek tűnik. Nagyrészt egyedül vagyok itthon vele. Nem azt mondom, hogy egész nap repülőztetni szeretném, vagy ölben hintáztatni, de kiveszem a kiságyból, felveszem a földről, kiveszem a járókából, meg úgy általánosságban nyugtatom ölben. És persze a fűrdetés. Ugye nem lesz ebből baj?
És hogyan védtétek ki a játék közbeni rúgdosást? Igaz, hogy még csak hét hónapos lesz a fiam, de eléggé erős kiskölyök, huncutkodás közben néha akkorát sikerül belesarkalnia különböző testrészeinkbe, hogy csillagokat látok. Jó lenne, ha ez majd a babapocakkal nem nagyon történne meg...
És az utolsó kérdésem így az elején a babakocsikkal kapcsolatos.
Mi az első emeleten lakunk, magas emelet, sok lépcső, keskeny lépcsőház. Előtér persze nincs egyáltalán, ahol tárolhatnánk a babakocsit. Így mindig fentről viszem le, ha nagyon jó erőben érzem magam, akkor gyerekkel együtt, de általában gyerek nélkül. Így sem sokkal jobb, mert már a babakocsink is elég súlyos önmagában, ráadásul sprintelve viszem le a gyereket, mert a lépcső alatt nincs hely, ahol hagyhatom a kinyitott babakocsit, ki kell raknom a bejárati ajtó elé, ami meg már az utca. Mindig félek, hogy ellopják, ha sokat gatyázok és nem érek le egy percen belül a gyerekkel.
Arra gondoltam, hogy veszek egy nagyon könnyű esernyőbabakocsit, olyan öt kiló körülit. Egyrészt ezzel talán még gyerekkel együtt is leereszkedhetek a lépcsőn, ha nem, akkor viszont kis méretű összecsukva és ez még megférne a lépcső alján is, amíg visszamegyek a gyerekért, nem kellene kiraknom az utcára és nem kellene miatta sprintelnem. Viszont nincs semmi tapasztalatom esernyőbabakocsikkal kapcsolatban. Szét lehet nyitni ezeket egy kézzel úgy, hogy a másikban a gyereket fogom?
Vagy jó ötlet egyáltalán esernyőbabakocsit venni?
Melyik típust ajánlanátok?
Valamit ki kell találnom a közlekedésre, mert nem várhatok majd mindig a férjemre, hogy segítsen, más segíteni nem tud, nekem meg mennem kell majd terhesgondozásra, ahova viszem a fiamat is. Tehát menni kell, mese nincs.
Most hirtelen ennyi.
ne haragudjatok, hogy sokat írtam, de mindig szóf.sásom van.
Köszönöm, ha válaszoltok!