Helga,
Nagy-nagy gratuláció Nektek!!!
Lora,
A leszedhetetlen reggeli pelus effektus nálunk is játszik. Szabival még egy extra könnyítés, hogy ő még a hálózsákot/rugit se akarja engedni, hogy levegyük. A kedvenc reggeli elfoglaltsága ülni az ölemben, a hajamat markolászva, hüvelykujját szopizva. Mindezt roppantul tudom értékelni reggel 7 előtt, amikor készülődünk az oviba.
Dana,
Nem hitték el hogy szültél? De jó neked!
Egy jó dolog a terhességben, hogy nem kell magyarázkodnom a rajtam ragadt kilók miatt.
Szabi amikor reggel viszem őket oviba, már automatikusan veszi le a cipőjét, bemegy játszani egy kicsit. Ovis kedv elég változó nála, van, hogy úgy kell kirángatni, van, hogy megáll az ajtóban és nem megy tovább. Jövő szeptembertől érdekes lesz a csoport, mert lesz vagy 3-4 testvérpár a 20 körüli gyerekből. Remélem, ez jó lesz Szabinak, de sajna mindegyik kistesó fiú, pedig jó lenne Natinak, ha jönne még pár lány is.
Egész napos az ovi, ha van néptánc, 16:30-ra végez, általában 15:30 körül hozza el Robi. Néha azért elhozom ebéd után, mint a múlt héten is, hogy könyvtárazzunk egy kicsit, de nem akarom túlságosan zavarni a rutint.
Nálunk nincs olyan, hogy önállóan eljátszanak együtt vita nélkül, max pár percig.
Mi a baj a vizisiklóval? Egy nagyon szép, ártalmatlan állatka.
Május,
Mi most vettünk Natinak egy emeletes ágyat, ő négy, de még így is a frász tör ki attól, hogy fent van, uh megértem, hogy Kelét még nem akarnád felpakolni.
Szabinak is mindig a nagy csúszda kell.
Én ezen már meg sem lepődök.
Sno,
"Csöves kemencék..."
Van szókincs bőven.
Rita,
Jaj de jó, kertes ház
Amikor építettük a nyaralónkat valahol a 80-as évek közepén, hozzánk is jöttek hivatlan vendégek - és vitték a kölcsön betonkeverőt.
Azóta szerencsére nem próbálkoztak újabb delikvensek.
Meli,
Sajnálom a rossz hírt.
A másik baleset is szörnyen hangzik.
Vannak olyan emlékek, amelyek sok-sok év alatt se nagyon kopnak.
Kereskedődinasztia.
A pékségeket én is nagyon szeretem.
Pann,
Értelmes infót Natiból nem lehetett kiszedni.
Az egyetlen, ami biztos, hogy látványosan szorongott, amikor beszéltünk a tornáról, ami rá egyáltalán nem jellemző. Szerepjátékhoz nem tudok eleget a szituról, ha meg kérdezem, akkor kockáztatom, hogy átveszi az én kísérleteimet és nem tudom megítélni, hogy melyikünktől ered a helyzetértékelés. Sokszor a logikai bakugrásai miatt még az általám átélt helyzeteket is alig tudom beazonosítani.
Nyomozgatva azután, hogy mi is történhetett, elgondolkodtam azon, hogy mennyire vissza lehet élni egy kisgyerek helyzetével. Valószínűleg arról volt szó, mint hogy kicsit keményebben odaszólt, de egy ilyen korú kisgyerek, akit esetleg otthon bántanak, teljesen reménytelen helyzetben van és az is, aki esetleg segíteni próbálna.
Két gyerekkel jó
Meg hát nem mindegy most már?
Egyébként erre a szitura is igaz, hogy akárhány teljesen különböző felállásra készülsz fel, úgyis egy ismeretlen verzióval kell majd megküzdened.
Mi is vettünk egy Ikea ágyat
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00108982
A jó, hogy szépen bele lehetett illeszteni Nati régi és Szabi új matracát. 7 éves kortól ajánlják, de Nat eléggé biztonsági játékos, úgyhogy csak csendben pánikolok. Natit egészen az összeszerelésig úgy altattuk, hogy odabújtunk, meseolvasás majd puszi és kimentünk. Na jó, Robi többnyire előbb elaludt, így sokszor ott volt mellette, amíg el nem aludt. Szabi meg beköltözött az alsó ágyra, így most egy darabig mindhárom gyerek egy szobában alszik.
Szerencsére teljesen zökkenőmentes volt az átalakítás, senki nem tiltakozott, de már azt is tudom, hogy mikor válik valakiből zsörtölődő nénike.
Második nap az új felállással, Natit ágyba küldjük, én lent Szabival, jóéjt puszi apától mindenki kobakjára, villanyoltás, fél perc csend.
Sz: Ata!
N: Ne Atázzál! Nem lehet tőled aludni!
...pár perc múlva...
Sz: Pók!
N: Maradj már csendben!!!
...tanács megfogadva, egy percen belül már csak a szuszogás hallatszik.
Az esti meseolvasás rutinja még gondot okoz egy kicsit.
Arra még ki kell találni valami jó módszert.