Sziasztok!
Megvagyunk mi is! Valóban a jó idő nem enged annyi időt a gép előtt tölteni...
Voltam múlthéten a szülőszoba látogatós előadáson, hát...
A szülőszobák nagyon szépek, és jól felszereltek!
De volt, amit nem igazán értek!
Egy apuka kérdezett rá az "aranyóra" kihasználásának lehetőségére..mire azt a választ kapta, hogy csak pár percet lehet bőrkontaktusban az anyukájával szülés után a baba, hogy ki ne hűljön, mert a szülésznő szerint csak egy kis párnahuzattal terítik le ,és főleg kissúlyú babák nagyon hamar ki tudnak hűlni! Ez milyen baromság, már bocsánat...az én kislányom 2600g volt, és több, mint egy órát volt rajtam miután megszületett, és mi egy vastag puha törölközővel takartuk be, és nem hűlt ki! (az én testem kívülről is melegíti őt, ha rám teszik) a másik pedig, hogy rutinszerűen a csecsemősök csövet dugnak az orrába és a fenekébe
hát ez az amit nehezen tudok feldolgozni, hisz a kislányomat nem kínozták anno ilyesmivel, és mégis itt van, semmi baja! A felesleges magzatvizet kitüsszögik, nem kéne csövet dugni az orrukba, mert véletlen felsértheti az orrnyálkahártyát, és akkor csak nagyobb bajt csinálnak mint hasznot, a végbél elzáródás pedig cső nélkül is kiderül, hisz az anyuka úgyis látja pelusban, hogy jött e magzat szurok vagy sem...
Ja és a lelkünkre kötötték, hogy saját cumisüvege legyen a babának, nagyon fontos! Minek? mindenkinek van két melle! Erre a válasz, hogy a cukros vizet legyen miből adni, mert hát a folyadékpótlás szükséges! Istenem, ennyi baromságot már rég hallottam! Bocsánat, de baba tartalékai akár 72 órára elegendőek, mert van akinél csak ennyi időn belül történik meg a tejbelövellés! ezt a természet nagyon jól kitalálta! És ugye a baba saját magának csináljameg a tejcit, minél többet van cicire téve! Na most akkor minek is az a cukros víz?????????
A megbotránkozás láttán a szülésznő következő érve: a 4 kg-os babáknak nem igazán elegendő,amit szopiznak! Ugyan már cseresznye nagyságú egy újszülött gyomra mikor megszületik...akkor szerintük töltsük meg cukros vízzel, és akkor tuti jól lakik a baba, ez egy vicc!
Bocsi csajok, most én mérgelődtem ki jól magam!
De tele vagyok kétségekkel a sok ósdi módszer miatt! Haladni kéne a korral a csecsemős részlegnek is! És az elavult , felesleges beavatkozásoktól megkímélni a babáinkat!!!
Sok kismamát félre tudnak ilyen dumával vezetni, de ezt én csúnya dolognak tartom! Mert sokan nincsenek a kellő info birtokában, s ezzel visszaélnek ott vagy ők sem képzik magukat, ez a két lehetőség van!