Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Niki!
Fogalmam sincs, mi lehetett ez, de ha ismétlődik, hívd a dokit!!!Addig is pihizz sokat és vigyázz magatokra!!!

Kissmanó!
Kata most írt vissza kb. 2 perce, kórházban van :( , vissza kell tartani a bébit, mert fájásai voltak, most infúziót kap....nem semmi, hogy megszenved szegény ezzel a babával....

Tabati!
Ez elég rosszul hangzik!!!! :( Jobbulást!!! A körömvirágkrém nekem is segíteni szokott.

Ácica!
A szabidat kiveheted egyben, én is így tettem. Táppénzhez kell egy papír a nőgyógytól, azzal elballagsz a háziorvoshoz és ő ad egy másik papírt, amit le kell adnod a munkahelyen....
GYED-et majd csak szülés után fogjátok tudni intézni.

Folyt. köv.

KépKép
amadea

Preta!
Eddig egy fillért se fogadott el és nagyon lelkiismeretesen állt hozzám végig, remélem szülés után is ilyen jó véleménnyel maradok róla. Szerintem még a szülésért se venné el a pénzt, ezért fogom rásózni a dolgot Ferire :oops:

Banka!
Jól teszitek, hogy levetetitek a köldökzsinórvért, más helyzetben én is ezt tenném. A pelusostáskát nem viszem a kórházba, itt adnak mindent, ami a babának kell.....Magzatmozgást nálunk is kellene számolni, de nekem még senki sem mondta :shock: ....pedig még táblázat is van hozzá a kiskönyvben....

Ma voltam utoljára tanácsadáson. Megvan az első CTG időpontom, meg az igazolás a 4 terhesgondozásos részvételről. Hú, de telik az idő...

KépKép
amadea

Amadea: ha netán tartod majd a kapcsolatot Katával, írd meg neki, hogy nagyon együttérzünk, szorítunk, hogy a baba azért még maradjon, jobb neki anyucin belül még.

Kép
kissmanó

Manó!
Már megírtam :wink:

Anuk!
Részvétem a görcsök miatt, nagyon car tud lenni :(

Preta!
Nóri is kb. ennyi volt.

KépKép
amadea

Sziasztok Kismamik!

Nálunk pont egy napon van a első két gyerkőc szülinapja, és ez úgy sikerült, hogy a második gyerkőc 10 nappal később érkezett,mint ahogy ígérték :D
(De szerintem nagyon jó így,most furcsa lesz,hogy a kis 3.-nak máskor lesz a nagy napja!)
Tök jó, hogy egyszerre le lehet zavarni a nagy családi ünneplést (10-15 rokon) egy torta úgyis kevés lenne ennyi embernek, és nincs szomorúság,hogy persze az egyik kap egy csomóajándékot, a másik meg max.csokit! Kép
Itt egy idei fotó a nagy napról! (Idén torta helyett Tiramisu volt az óhaj) Ja,most látom , a fiam gyertyái közül az egyik nem látszik...Szóval 10 és 13 évesek!

Katának megy a drukk!!!!!!!

Banyoszka
banyoszka

[quote="amadea"]M írta:amadeaanó!
Már megírtam :wink:

köszi, hogy ilyen rendes vagy, s megelőlegezted nekünk :wink:

Kép
kissmanó

2 év lesz közöttük, KItti 2007. júni 28-án szül., most júni 22-re vagyok kiírva :lol:

Így is- úgy is egyben lesz majd tartva azt hiszem.

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

hello kismamik:)

látom, mindenki aktívan tengeti a hét utolsó munkanapját, gratulálok, Lányok:)
köszönjük szépen a gratulációkat a vizsgához, a kislánnyal. nem államvizsga volt, hanem ún. szakvizsga. Az úgy van, hogy elvégezzük az egyetemet, utána 3 év szakmai gyakorlatot kell eltölteni (a 3as szám ebbben a körben dominál, majd meglátjátok), és utána mehetünk neki a szakvizsgának. szakvizsgából három is van, amelyek 3 részből állnak ( 1. büntetőjog, büntető eljárás, szabálysértés 2. polgári anyagi jog, családjog; gazdasági jog, cégjog, felszámolás- és csődjog, közbeszerzés; polgári perrendtartás, illeték stb. 3. alkotmányjog; európajog; közigazgatási-, munka - és szociálisjog), na, és akkor ebből volt most a második nekem. és, ha már majd egyszer ősszel meglesz (az egyes vizsgák között 3 hónapnak kell eltelnie, mint a mesében)az utolsó is, akkor igazi jogtanácsos leszek ripsz-ropsz. vagy lehetne mondjuk szárazbélyegzőm, ami nagy menőség (lenne, de nem lesz):) bocs, ha terjengős voltam talán.
tényleg nagyon jó most kedvtelésből olvasni, és nem mondjuk az átmeneti nevelőintézetbe helyezésről, meg a szülői felügyeleti jog megvonásáról (ezek most különösen megviseltek)
szóval másnak nincsenek ilyen jóslófájás-szerűjei? a Nikinek esetleg? olyasmi, mint mikor megjön, csak nem annyira erős (bár állítólag lesz ez még erősebb)
Tabati, te szegény, jobbulást kívánok!
Szegény Kata, tényleg nagyon megszenved vele, remélem, azért nem lesz semmi baj.
jaj, már három óra... nem mintha nagyon tremeltem volna a dzsídípít ma... akinek kell, tartson ki, aki meg pihenhet, használja ki!
üdv

mormota
mormota20

Sziasztok Kismamik!

Mukkancs! Már akartam kérdezni, hogy valóban ugyanott szülünk-e, de ezek szerint igen! Nekek eddig nagyon pozitív tapasztalataim vannak, remélem, Neked is!

Noémi! Szerintem még nem írtam, nagyon szép Áron kuckója, ügyesek vagytok és nagyon jó ízlésetek van, Áronnak is biztosan nagyon fog tetszeni a kuckója!

Ácica! Nekem nagyon tetszik a Barnabás név, hajrá! :D

Amadea! Szép a falvédőtök és köszönjük az infót Katáról, remélem én is, hogy még marad a pici egy kicsikét. Országos hálózatban sikerült a gombos,-hálóinges pizsit beszerezni? Pont ilyenről álmodom én is, de még nem találtam sehol...

Heni! Köszi a visszajelzést a Natrium Chloratummal kapcsolatban, olvastam, hogy kipróbálod, de én is rendelem még ma, tutira. Vannak napok, amikor nagyon elefáni a lábam, és van amikor jobb. A gondom az, hogy nem tudom sem tevékenységhez, a napi aktivitásomhoz vagy étel-ital fogyasztáshoz kötni, pedig annyira figyelek... és tudom, hogy nem szépségverseny, de mégsem mutogatom szívesen a dagi bokáimat, lábszáraimat és a nagy melegben a hosszú nadrág, zárt cipő nem megoldás, tehát kipróbálom én is a csodabogyót!

Mormota, Niki! Pár napja, esténként, már félálomban elalvás előtt én is érzek egy-egy fájdalmas besugárzást, de nem tudom, hogy mi lehet. Barátnőm azt mondta, hogy Neki ilyesmi volt a jósló, ami kb. 1 hónappal a szülés előtt kezdődik. Ennek most annyira nem örülök, mert a 34. hetet még nagyon korainak tartanám. 30-án megyek majd a dokihoz, akkor rákérdezek, ha addig nem lesz erősebb vagy gyakoribb a dolog.

Mormota! Gratulálok a vizsgádhoz, ügyes vagy!

Anuk! Stramm csajok vagytok Emmával, hogy ennyit pörögtök és így bírjátok a gyűrődést! Mi is hasonlóképpen pörgünk, Apa aggódik állandóan, de nem bírom elviselni az elintézetlen dolgokat és képtelen vagyok tétlen nézni a sorakozó feladatokat. Szinte eszelősen dolgozom azon, hogy minden a helyére kerüljön és rendben legyen a baba érkezése előtti 1 hónappal. De én mindezt többé-kevésbé nyugodt körülmények között teszem, Neked pedig még kardoznod kell Anyóssal is. Kitartás, és le a kalappal előtted!

Nálunk rendben vannak a dolgok egyébként. Türelemmel vagyok, mert Apa most sokat dolgozik, és a szekrényeket kellene költöztetni, ahhoz, hogy vasalhassak és bepakolhassak, de sajnos ez egyedül nem megy, így várok. Vasárnap az utolsó nagy beszerzés megtörténik: a mi hálónkba veszünk szőnyeget és mosógépet. Már nagyon várom, hogy ezek is meglegyenek.

Jelentkezem majd, puszi Nektek, vigyázzatok Magatokra!

Kép
cincibabus

Mormota!

Akkor drukk a szakvizsgához! Párom is tavaly csinálta meg. :wink: És hogy telt az a 3 év gyakorlat, ha szabad kérdezni? Szerencséd volt, vagy fizetős helyen voltál, sajna elég durva dolgok mennek abban a szakmában, ahogy én így látom... :roll:

Noémi, Magdi meg akit még érint az aranyér!

Hátha tudtok segíteni nekem. Tudom, hogy a first bevált, de most hirtelen mi az ami még használ. Nem gáz a dolog, mert nem fáj, szerintem pár nap alatt elmúlna, ha kenegetném valamivel. (bár lehet, hogy a körömvirág is elmúlasztja) Ti mikkel próbálkoztatok? Hemoridt hallottam, de állítólag csíp nagyon. Ha más nics, azt kipróbálom. A doki aurobint írt fel, de ebben szteroid is van, meg elég félelmetes a leírása, nem merem....

Kép
Kép
tabati

Naná a tegnap nem lett a kiságy megmódosítva. De ma tuti, mert apa 2 hét múlva ismét barátságosra akar menni (viszi elsőszülöttjét is, hála az egeknek), s ilyenkor migyekszik.
Korondon vettünk egy kerámiatányéros faliórát, azt is ma akarja felszerelni.
No, de teszek egy fotót az eddigi szerzeményekről, amik kizárólag a fiatalúré. Meg egy másikat, amin jobban látszik a cucc amiben haza kellene jöjjön.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Egyre izgalmasabb ez a táblázatos dolog.
Most pillanatnyilag két semleges színű sorunk is van. Banyoszka bébije nem mutizta tutira magát, így egyenlőre nem Tabatit "terheli" az egyedüli titok.
Na, hátha még küld valaki frissítést a táblicskuhoz, még várok vele.
Addig elmegyek diót törni-pucolni, zserbót kéne sütni (ha már Húsvétról elmaradt, s amúgy is jönnek anyósék....)

Kép
kissmanó

2 év lesz közöttük, KItti 2007. júni 28-án szül., most júni 22-re vagyok kiírva :lol:

Így is- úgy is egyben lesz majd tartva azt hiszem.

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

Kissmanó!

A felső képen is ezt a zöld összeállítást szúrtam ki, hogy tuti ez a hazavivős cucca! :wink: Jól néz ki amúgy mindegyik! :)

Kép
Kép
tabati

Kissmanó: Nagyon cuki a szerkó :D
Nekem nagyon tetszik.
Na én is mindjárt lefotózom az általam kigondolt összeállítást!
Kép

Banyoszka
banyoszka

Hát ja.
Amúgy miután megvettem, a kocsiban nézegetem, hogy az egyik lábfejénél mintha lenne valami. Kibontom a patentokat, s hát ott van a kiskesztyű. Na, ilyen nem volt a lányoknak, öcsire sem szándékszom ráadni (max összekarmolja magát, az nálam még mindig elviselhetőbb mint a kesztyű). Meg különben is június lesz, én már most sülök meg, apa az este könyörgött, hogy nehogy ki merjem nyitni az ablakot.

Kép
kissmanó

júúúúú, a sárga az egyik kedvenc színem volt hosszú-hosszú éveken keresztül (most is az, de narancs előtaggal megtoldva).
Nagyon klassz, díjjazva van.

Kép
kissmanó

Banyoszka!

De aranyos a tied is! Külön tetszik a kapucni, meg hogy belül ugyanolyan mintás a kiskabát, mint a naci. Kifordítva is ráadható?

Kissmanó!

Én eleve úgy indítottam, hogy rögtön levágom a körmét. Na ja! :lol: Első babás anyuka ahogy azt megálmodja. Csak bepipultam, hogy azt mondták, a kórházban nem is engedik. Na ne má' hogy ne engedjék, azt csinálok amit akarok! :lol: Úgyhogy én ráadom a kesztyűt. Amúgy a hálózsákjainknál meg van az ujján visszahajtó, nem is kell külön kesztyű. Praktikus. A meleg meg...majd meglátom, hogy bírja, ha nem hát akkor úgyis leveszem szerintem...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Banyoszka!
Nagyon szép gyerekeid vannak!!! Tiramisu-tortától pedig csöpög a nyálam :oops: :D ...
Kisruci nagyon édes.

Mormota!
Ezt a sok vizsgát még olvasni is fárasztó volt....

Cincibabus!
Nagymamám vette valahol, ha érdekel, megkérdezem tőle. Majd rakok fel róla képet is, ha kimostam.

Kissmanó!
Nagyon klasszak a cuccok, főleg a zöld tetszik nagyon :D ...Én még nem tudom, miben is hozom haza Nórit, amit hazahozósnak vettem, nagynak tűnik.....

KépKép
amadea

Köszönöm szépen a bókokat,nagyon jól esik! A babacuccosra vonatkozó is,meg a gyerekeimre vonatkozó is!

Amadea:Nekem is csorgott a "Tiramisura" a nyálam, de gondold el,én semmikor sem ehetek belőle...
Tejcukor-érzékeny vagyok :(

Tabati: Jó, hogy írod a kifordíthatóságot!!! Köszike!
Én eddig ezt nem is néztem, De igen, kifordítva is hordhatja, így még talán édibb is! :D :D :D

Banyoszka
banyoszka

Grétivel való találkánk a kórteremben azzal kezdődött, hogy rögtön pelust kellett cserélni, aztán kajált egy keveset, majd az anyája nekilátott körmöt vágni.
Mi az, hogy nem engedik?
Ha nem látják, nem bánják.
Én meg attól buktam ki, hogy az egyik csecsemős lecseszett, mert nem a székre ültem szoptatni, hanem a bébit magam mellé vettem az ágyba. Hú, ettől vörösre váltott a feje. Merthogy én kimegyek a budira, ott ki tudja mit szedek össze (hja....takarítást értékelte ezzel), beülök az ágyba, bacik ott szaporodnak, s adom a gyereknek.
Hát majd visszaordítottam a fejét, végül hagytam, nem szóltam semmit, mert akkor hamarabb kiment az ajtón.
Meg minek kössem el az orrom-szám? Tán csak én lennék az anyja, vagy mi? Meg kössem be a fejem. Hú, remélem tényleg nem koraszülök, oszt akkor mehetek a klinikára. Ott elvárom, hogy a pénzemért legalább ne osszák nekem az észt ha nem tartok rá igényt.

Kép
kissmanó

Fúúú Kissmanó, hogy nálatok milyen hülyeségek vannak :shock: , itt szerencsére nincs semmi ilyesmi...nálunk még a koraszülött osztályon sincs ekkora szigor :? , viszont a körömvágást csak 2 hetes korától javasolják....

KépKép
amadea

cinc, köszönöm a választ!én nem bánnám a május közepét. magam 20-ai vagyok, nem rossz születési időpont.
Kissmanó: helyesek a cuccok nagyon:)
Ácica: szerintem csuda helyes név a Barnabás.
Banyosz: ez zseniális, hogy már ilyen nagy gyerekeid vannak, rendkívül helyesek:) csuda vidám lesz egy pici most:)
Tabati, 3 helyen töltöttem a gyakorlatomat. Először egy ügyvédi irodában, de csak névleg, igazából egy kapcsolódó cég tulajdonosának kellett intéznem a dolgokat. Sokat utaztam ennek kapcsán erre-arra, az ügyvédnő nagyon utált, de nekem hasznos volt, hogy onnan lehetett továbbállni, pár hónap múltán. Aztán egy osztrák cég magyarországi leányának voltam a jogásza 2008. júliusának végéig, ahol nagyon sokat tanultam emberileg és szakmailag is, nem rossz referencia. aztán különböző személyi problémák miatt végülis jobbnak láttam lelépni, akkor úgy alakult, hogy épp ide, a főváros legeslegnépszerűtlenebb cégéhez. Szóval sokszínű a gyakorlatom. Amit írsz, az létezik, hogy tényleg durva dolgok vannak ebben a szakmában (is). arra nem voltam hajlandó, hogy én fizessek, azt gondolom, hogy a munkának az ellenértéke a bér, így fejezik ki az értékemet. nem mellesleg ebből ugye meg kell élni:) úgyhogy így történt. nem volt rossz, de mint mindent, persze, ezt sem adták ingyen, viszont az is igaz, hogy annak van értéke, amiért megszenved az ember.

mormota
mormota20

amúgy állítólag a legkönnyebb az anyukának lerágni a bébi pihe-puha körmincéjét. de nálam a kisolló jobban bejött 8)

Mormota: elég szép repertoárod van már a munka mezején. Május 20 mondod? Apjuk is akkor ünnepel, bizisten nem bánnám ha a fiával osztozkodna eme napon ezentúl.

Banyoszka: tejcukor érzékenységgel sem egy leányálom éldegélni.

Ácica: Barnabás is klassz név. Nekem anno a Tamás tetszett nagyon, de barátnőm lenyúlta 14 éve. Utána a Mátyás tetszett, de apa nem akart hallani róla. Első két csajom Adorján lett volna, harmadszorra dobtuk ezt a nevet, hátha az a bűnös, de az Ádám sem jött be. De úgy látszik a pindur a dédpapik nevére pályázott.

Kép
kissmanó

Kissmanó!

Na jó, megnyugodtam, hogy nem én vagyok ufó! :lol: De látod, neked is beszóltak a szoptatás miatt, hát a körömvágás is így műkszik szerintem. Úgyhogy én inkább majd itthon próbálkozom. :lol:

Amadea!

Miért csak 2 hetes kórtól? Addigra már megerősödnek kicsit a körmei és könnyebb levágni?

Banyoszka!

Igen, de ha a fehér van kívül akkor meg nem olyan tömény, a kapucnin meg úgyis látszik, hogy együttesről van szó. :wink: Jó így is úgy is szerintem. :)

Kép
Kép
tabati

Kissmanó: Valóban nemleányálom, de végülis megszokható. Csak az a baj, hogy a legfinomabb dolgokról kell lemondanom,meg nem lehet mindenhol mindenfélét enni,gondolok itt pl.étteremre.
A vásárláskor is ügyelni kell az összetevőkre,mert nagyon sok olyanban is van tejszármazék,amire nem is gondolnánk...
Még a gyógyszerekben is van laktóz,a homeósokban is!

Tabati:
Egyetértünk :D

Banyoszka
banyoszka

De ha nem ehettél soha, akkor honnan tudod milyen finom a tiramisu? :lol:

Kép
Kép
tabati

de ha olyan hosszú volt a körme, hogy zavarta a szememet? egyszerűen nem bírom nézni, hogy karmolja agyon magát a gyerek.
a kesztyű pedig nekem tök embertelennek tűnik.
ja, mint az is, hogy anno a két nagy nem is lehetett mellettem, de meg ahogy be voltak csomagolva....mint valami töltelékes káposzták. Még a kezecskéjük is. Igaz, akkor legalább nem láttam a körmüket.

Akkor meg azért cseszték szét az agyam, mert nem szoptattam fél órán keresztül (naná, kánaáni érzés szétcseszett gáttal ülni vagy állni, s ha a bébi hamar beszípózta az adagját, nem őriztem én). De mert nem hagytam magam akkor, kiengedtem a torkom, védtem az igazam, következő szopikor meggyőződtek, hogy tényleg zabamester a lányom, hamar elintézi, röpke büfi, s már aludt is tovább.

Kép
kissmanó

Csak 8 és fél éve van ez nekem,azelőtt bármit ehettem. Jó kis szerzemény,igaz? Viszont el sem fog múlni.....
A veleszületett tejcukor-érzékenység kinőhető, a szerzett az kitart,amíg él az ember.Ez van!

Csak ez most kívánósan kicsit rosszabb! Enném a csokifagyit,túró rudit, de nem tudom enni, vagyis tudnám, de nem éri meg.
Mert akkor jönne a hasgörcs,fejfájás, vízszerű hasmenés,amíg van minek kijönnie...... Lehet,meg is szülnék....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.04.17 13:36-kor.

Banyoszka
banyoszka

Banyoszka!

Na ez szívás!! :shock: :x

Kép
Kép
tabati

Pontosan! De még mindig inkább ez,mint a lisztérzékenység.....

Banyoszka
banyoszka

Amadea: tényleg! az anyatejben van tejcukor? Csak mert én szoptatás alatt kiütéses szoktam lenni.... Pedig állítólag lehetetlen, hogy valaki a saját szervezete által termelt anyatejre legyen allergiás, de bizony Isten nekem akkor jönnek elő a pöttyök,mikor beindul a tej és amint elapad, elmúlik magától.
Első szülésem után agyonvizsgált több bőrgyógyász is, és nem tudták megállapítani az okát. Úgyhogy nekem ez a tippem.

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Csatlakozhatok? Olyan jo kis csapat vagytok!
:)
3. gyermekemet varom, van mar egy 6 eves kislanyom es egy 4,5 eves kisfiam.

Majus 31.-re vagyok kiirva, mint Amadea, de valahogy meg mikor nem is tudtam, hogy babam lesz, az volt bennem, hogy majus 20.-an szulok. Lehet, hogy megalmodtam, mar nem emlekszem. Ez stimmelne is, mert uh szerint 2 hettel nagyobb a koranal, ja es kisfiu! :D Raadasul ugy meg bika lenne, mint en.
32 eves vagyok, de jovo hetvegen Krisztusi korba lepek. :)
Lorant lesz a neve. (bocs, persze ekezetekkel, csak nem magyar a billentyuzetunk.)

Nagyjabol kepben vagyok, eleg sokat visszaolvastam.

Noemi,
En a tiramisut a nyers tojas elkerulese miatt ugy csinalom, hogy vanilia pudingot keverek ossze mascarponeval, + felverek tejszint es azt is hozzaadom. Nagyon finom, en meg jobban is szeretem igy.

Szekrekedes : Nekem is sajnos sok bajom van vele. Tabati, esetleg probald ki a Kyr italt, nekem az valik be. Folyekony joghurt, meg kell inni belole mennyiseget, min fel liter egyszerre.
Egyszer ittam keserusos vizet is, az nagyon jo. Kimeletes, nincs gorcsos hasmenes tole, csak fellazitja, raasasul rendesen beinditja a belmukodest, nekem egy hetig nem volt bajom utana.

Felteszek egy kepet Lorkarol. 32 hetesen mentem, akkor 2700 gr-nak saccoltak :roll:
Igaz, hogy a masik kisfiam is 4,2 kg-val szuletett, de azert ez egy kicsit soknak tunik. Biztos nem szamoltam el magam, megis minden adata 2 hettel nagyobb a koranal.
Udv mindenkinek,
Agi
Kép
lys

na helló csajok!

üdv Lys, én is kiszúrtam a máj.20.át magamnak :D benne vagy hogy együtt szüljünk, remélem meg tudom beszélni a kisasszonnyal is...tudjátok a gondolat teremtő ereje :wink:

felhívtam tegnap a dokimat:
a szurkálós, alul keményedős napi 5-10 db, az töknormális, ez a josló, azt mondta hogy ez van én korán kezdem (szerdán megyek hozzá megnézi nyílik e már a kapu)

az egészhaskeményedős görcsös (sajna nekem nincs összehasonlítási alapom a mensi görcshöz, mert az nekem sosem volt, inkább a gyomorrontós görcshöz hasonlít, az már szülés előtti nagyon joslófájás, amihez még korán van, szóval azt mondta hogyha lesz még ilyen akkor be a kórházba és megnéz valaki, az a tuti...

azóta ilyen nincs, csak a alulkeményedős szurkálós, de az meg lehet, csak nem valami kellemes...

kiváncsi vagyok mint mondd szerdán, nyiltam e, átírja e a dátumomat a méretek miatt, vagy hogy most mi lesz :?:

és pihiznem kell Magne B6al a számban...

ja apa megvette a Weledás gátmasszázskrémet, lehet ma kipróbáljuk milyen :oops: :? kiváncsi vagyok

Kép
Kép
mniki84

Hú lányok, úgy tűnik ez a mai nap az eső előtti csend...hétvégén alig-alig jön hozzászólás - ma meg termeltetek rendesen. :)

Petra, köszönöm, szerintem is szép lett Áron szobája! Ezek az amwayesek tényleg szörnyűek - én csak egyszer ültem végig. Akkor viszont megérte - annyit röhögtem a sok hülyén! :)
Szerintem a babád súlya tökéletesen rendben van. A 33. hétre 2 kg-ot írnak, és ilyenkor heti kb. 200 grammot híznak. Szóval ha visszaszámolod az átlag születési súlyból - tökéletes!

Sosi, remélem már neked is vége! :)

Tabati, én a sperti krémet ajánlom. Azt kimondottan használhatják kismamák is, nem tartalmaz szteroidot. De ami nekem bejött az a homeopátia. Ki kell választani a megfelelő készítményt - ez nekem a collinsonia canadensis 5 ch. Baromira bejött - azóta flottul megy minden!

Amadea, igazolás? Én úgy tudom a kiskönyvet kell majd leadni, nem kell külön igazolás...de lehet ez is helyenként változó!

Mormota, szerintem az jósló fájás volt...én is éreztem ma hasonlót. Nagyon rövid és enyhe fájdalom volt, de olyan menstruációs jellegű! Végül is logikus, hogy már egyre jobban dolgozik a méh!

Ági üdv köztünk! Nagyon jó a kép! :)

Nálam megvolt a búcsúztató! Nagyon jól sikerült! A kollégáim nagyon kitettek magukért! Megkaptam a pihenőszéket, amit már korábban mutattam. Kaptam virágot, és a Mandala day spa-ba egy utalványt! :) Hoztak még parfétortát is a daubnerből! :)
Egyik kollégámtól kaptam még egy nagy zsák csokit, egy másiktól pedig egy szép body-t Áronnak nekem meg körömlakkokat és szempillaspirált..hogy ne legyek maci nacis mama :):):)

El is fáradtam, úgyhogy pihizek egy kicsit, majd folyt köv.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Mniki, sajnálom a görcsöket. Nem lehet, hogy a buksija kezd beilleszkedni? Én talán erre tippeltem volna.

Tabati, szülésfelkészítőn is szóba került a körömvágás. Azt mondta a szülésznő, hogy még a legelején van egy kis hártya a körmük és a bőr között, amit ha elkezdünk vágni, valószínűleg fájna nekik, ezért kell pár hetet várni vele. Ja, és állítólag nem sokat érnek ezek a bébi ollók. Simán levághatjuk a sajátunkkal is, csak előtte töröljük át azzal az alkohollal, amivel a köldökét is ápolni kell.

Lys, üdv köztünk. Nagyon klassz az uh kép a fiadról. Na, akkor veled ismét vezet a fiús tábor :D

Banyoszka, szépek nagyon a gyerekeid. ...és a Tiramisu is fantasztikusan néz ki :wink:

Nagyon szépek a babacuccok, amikről tettetek fel képet.

Én nem irtózom a kesztyűtől, ellentétben veletek. Az a kis csöppség szerintem túl sokat nem érzékel belőle, viszont nem szeretném, ha véresre karmolná magát, esetleg a szemébe nyúlna. Úgyhogy nálunk biztos bejátszik majd.

Ma voltam babalátogatóba. Barátnőm szült (császározták) kedden. Nagyon szép a kislánya. Adott pár jó tanácsot. Pl. mellszívó, bimbóvédő nélkül ne menjünk be a kórházba. A hálós bugyin a táblázat nem túl mérvadó. Neki az S/M jött be. Ja, meg a hasfogó sem egyszerű. Azt is ki kellett cserélni, mert szintén nem stimmelt azzal a pocakmérettel, amivel bement. Megjegyzem, honnan is tudhatnánk, hogy szülés után hány cm lesz a hasunk :shock:
Ja, meg azt a bimbóvédő krémet ajánlotta, ami a babának sem árt, ha esetleg benyalná. Lehet, hogy rosszul írom: Medela v. Wedela Pure.

Na, lassan indulok haza a melóból. Kellemes hétvégét mindenkinek!

KépKép
süni76

Noémi: tök jó, hogy meglett a pihiszék.

Ági: üdv a klubban.

Úgy látom többünknek bejönne a május 20. De asszem páran maradunk keserű szájízzel, s nyomjuk tovább a gürit a célegyenesben.

áááá, semmi kedvem sütit készíteni (bár a dió már ledarálva).
Megdumcsiztuk, 2 óra múlva megyünk apával moziba. Hurrá, éljenek a nagyszülők. Hogy még sokáig bírják az iramot az unokákkal.

Kép
kissmanó

na, most gyorsan kellemes 7végét kívánok, mint említettem ma este mozi, holnap szülibuli, holnapután anyósék, hétfőn grillpartyra vagyunk hivatalosak, s utána haza kell hozni a lányokat.
Esőt ne küldjetek, már alig vártam a jó időt.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Sziasztok Lányok!

Vége ennek a hétnek is végre :) Most irigylem picit azokat, akiknek ez volt az utolsó munkanapjuk :) No, de sebaj, két hét múlva nekem is az lesz :)

Tabati: nekem kezelésre most a Sperti homeopátiás krém vált be a legjobban, az első öt napban szedtem hozzá bogyót is, ennek Sepia Officinalis 9CH a neve. A körömvirág krém is jó, de ez a Sperti sokkal hatékonyabb!

Niki: az alul keményedős, szurkálós dolog jósló fájás? Nekem is van kb. két napja… azért remélem, ebből nem lehet ennyire korai szülés, ugye? Még azért van egy kis időnk, pár hétig maradjanak bent a babáink és fejlődjenek szépen :)

Kissmanó, Banyoszka nagyon nagyon édesek a ruhák! Kissmanó, a zöld rugi nálam is nagyon bejön, de mindegyik tündéri :)

Mormota: én is gratulálok a vizsgához. Nem semmi, amit végigcsinálsz, tanulsz, dolgozol, le a kalappal!

Anuk: sajnálom a lábgörcsöt, sajnos én is tudom, milyen rohadt egy érzés :( Próbálj a lehetőségekhez képest pihengetni, ne hajszold túl magad!

Most megyek uramért, aztán vásárolni kutyuknak ennivalót a következő hónapra. Mondtam már, hogy imádom a kocsit? :D :D

Mindenkinek kellemes hétvégét, ahogy tudok, jövök és olvasok vissza :)

Magdi
magdii

Hűűű Manó, ez igazi pasis kollekció! Nagyon édik. :P
Banyoszka a sárga is nagyon tuti. Én mindenféle sárgát szeretek. :wink:
poker

Sziasztok!

Megvagyunk ám, csak tegnap utaztunk Pécsre és kicsit elszámoltam az időt, azt hittem, h indulás előtt még be tudok nézni, de enélkül is másfél órával később indultunk a tervezettnél :oops:
Jól bírtam az utat, mondtam is, h felőlem jöhetünk mégegyszer :), de Apa nem vállalja be.
Most meg rokonról rokonra rohanunk és amit nem híztam az elmúlt 3 hétben (mert most meg nem híztam semmit - hogy ez is hogy van?) azt bepótolom. Bius meg dőzsöl, mert neki megint húsvét van :)

Az én lányom is akkorákat tud rúgni, h néha döbbenek. Ha éppen menetközben vagyok, tuti meg kell állnom. Mondtam is, h szerintem arra gyúr, h az oldalamon jöjjön ki egyszercsak :)

Úgy látom, sokunknak van kinézett időpontja :) De jó is lenne, ha be lehetne programozni :) Most az a parám, h tuti akkor kell menni, amikor a dokim 3 napig messze lesz. És nem akarok már új dokit!!!!!!!!!!

Niki, bár már a dokid is megnyugtatott, de szerintem méhösszehúzódás volt. Most még ritkán, de majd egyre sűrűbben. Biussal nekem legalábbis sokszor volt ilyesmi érzésem, ennek ellenére két hét túlhordással sem magától indult meg a szülés.

Holnap osztálytalálkozó :) És nem ketten leszünk kismamik, hanem hárman és 4 babával :) Kettőnk miatt nem májusban tartjuk meg, mert addigra az egyik lány már túl lesz a szülésen én meg akkor már nem mernék utazni, erre ma jött a hír, h a harmadikunk ikerterhes, csak még nagyon az elején van :) Szerintem alakítunk egy kismamaklubbot :)

Szegény Kata! Azért majdnem az egész terhességet kórházban tölteni... csak végül tényleg minden rendben legyen!!! Kitartást neki!

Na megyek, foglalkozom a rokonokkal, mert besérülnek :)

Kép
Kép
mimmi

Szunyókáltam egy kicsit...de jó lesz végre itthon! :)

Kismanó, most küldök privit, mert a nevem és Áron neve ugyan maradt a táblázatban, de semmi más nem! :)

Nekem nem szúrt a hasam, csak egy kicsit olyan volt, mikor menstruál az ember..

Nekem a május 23 tetszene. Akkor leszünk 11 évesek Viktorral. :) Áron mindenképpen szép ajándék lesz nekünk! :)

Kata előtt tényleg le a kalappal - de már nincs sok hátra! Egyre valószínűbb, hogy majd ő kezdi a sort...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Banka, nálunk én úgy tudom, hogy 32. héttől kell számolni a babamozgást.

Noémi, én a múltkor ettem egy adag tiramisut. Nem lett belőle semmi, de kicsit lelkifurdalásom volt utána. Viszont azzal vigasztaltam magam, hogy a barátnőm tonnaszám falta, mégse ártott neki. Amivel én gondban vagyok, hogy imádom kinyalni sütéskor a maradék tésztát a keverőtálból…..,és ugye ezt sem lehet most.
Áron szobája szuper lett. Mi sehogy se állunk a sarokkal, de majdcsak kész lesz, mire jön pocok.

Kismanó, nagyon jók a képek. Szép a családod, és látszik milyen jól éreztétek magatokat!
Nagyon édesek a kisruhák is. A rugi alá még adsz rá majd egy body-t? Esetleg zokni, vagy mi kell még? Annyira nem tudom, mit kellene ráadni. Nekünk is van egy rugink, meg hozzá sapka, de gondolom ennyi kevés.
Küldenél egy szelet zserbót?

Banyoszka, a ti rucitok is nagyon tetszik.És a gyerekeid is nagyon szépek.

Tegnap apa is neki állt festeni végre. A folyosó kész, de még a hálónk hátra van. Az macerásabb egy kicsit, mert nem igazán van hova pakolni onnan.
Amíg dolgozott, addig én szülésfelkészítőn voltam. Most a babagondozásról volt szó,és kipróbálhattuk a fürdetést. Olyan érdekes volt egy élethű, újszülött méretű babát tartani a kezemben. De legalább megnyugodtam,hogy nem olyan nagy ördöngösség ez.
Aztán pizzát sütöttem. (na ezt látta volna a támadónő…)
Ma virágokat ültettem át. Azóta pihizünk apával. (sajna itthon van egész héten)

Jövő hét szombaton akarunk még menni Pestre megvenni, ami még hiányzik. Ha van valakinek jó tippje bababoltra, jól jönne. Az Ikeát, Baby-outlet-et, és az Asti kids-et tervezzük.

Mindenkinek szép hétvégét.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Ma megint beköszönök csak Hozzátok... csajok, legalább 5 oldalt kellene végigolvasnom, és most megint nincs annyi időm. Viszont: pár dolog, ami szemet szúrt:

Tabati
, sajnálom, hogy gondjaid vannak... :( A füzet, amit kaptam a patikában (igen, Magdi, egy kék és egy sárga, és nagyon édes vagy, hogy gondolsz rám azzal, hogy ne kelljen begépelni. :) ) 4 szert is ír attól függően, hogy mennyire vészes a dolog. Az első:

Aesculus hippocastanum 5 CH
3x 5 golyócska naponta, alapvető tüneti szer, ami csökkenti a tűszúrásszerű vagy égő fájdalmat.

Arnica Montana 9CH
napi 2-3x5 golyócska
Erősíti a vénák falát, csökkenti a fellépő vérzést.

Collinsonia canadensis 9CH
napi2x5 golyócska
Az aranyér erős székrekedés miatt lép fel, a szer a terhességi szoruláson is segít

Lachesis 15CH
Heves, lüktető doboló fájdalom csillapítására alkalmazható, emellett szakorvosi ellátás is szükséges.

Hoztam Nektek pár képet:

Kép Kép Kép Kép Kép

Az utolsó kép egy játéktároló, amit varrtam. Nem nagyon látszik, de van rajta két zseb is...:) Sajnálom, hogy nem tudok olyan képet csinálni, ahol az egész szoba látszik, nagyon hangulatos lett. :) Viszont a pelenkázóasztalhoz a sarokrészt még meg kell csinálni, hogy a sarokba tudjam tenni. :) Így jobban is néz ki és nagyobb is a hely.
Nagyon jók a képek, Manó, szépek a rucik is!
Örülök, hogy ilyen szépen alakul a táblázat is, és annak is, hogy Lys-sel megint többen lettünk. :) Isten hozott köztünk! Nagyon szép nevet választottatok a babátoknak! :):):) Olyan kedves...

Szóval mára egyelőre ennyi, ne haragudjatok, remélem, mostmár a hétvégén minden a helyére kerül, de addig még elég sok dolgom van. :( Viszont örülök, hogy használt a Natrium Chloratum vki másnak is. :) Nekem azóta, hogy szedem, egyáltalán nincs gond a lábaimmal, pedig most aztán tényleg ugrálok eleget. :)
Jóslófájások? Nekem még nincs semmi bajom, pedig ahogyan a várandós naptárat olvasom, azt írják, lassan kell érezni, bár vkinek csak az utsó hónapban jönnek. Én annyira jól vagyok, hogy ha nem mocizna Beni a pocakomban és nem lennének túl rövidek a pólók, nem is gondolnám, hogy várandós vagyok.

Na, tényleg lépek, mert van még egy csomó melóm... :(

Mindenkinek sok-sok puszi és sokat gondolok ám Rátok!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lanyok,

Katanak jobbulast kivanok.
Anuk: a labgorcs valoban nagyon rossz tud lenni, plane egyszerre mind a ket labadban. Lekopogom nekem mar hetek ota nem volt.

Mikor meg csak tervben volt a babaproject ugy terveztem, hogy majusban akarok majd szulni es akkor a kicsi is Bika lenne mint en, hat igy juni vegevel Rak lesz. Az egy sokkal erzekenyebb lelkisebb jegy, na majd meglatjuk.

Noemi tok jo fejek a kollegaid, hogy ennyi mindent kaptal bucsuzoul. Az a Mandala spa utalvany nagyon jol hangzik.
Mult hetvegen voltam terhes masszazson, annyira jo volt, legszivesebben minden hetvegen elmennek, csak hat eleg draga.

Szep hetveget mindenkinek, pihenjetek sokat.

Banka
Kép
banka79

Bosszús vagyok!
Megpróbáltuk összerakni a pihenőszéket és 1 elem hiányzik!
Pedig tök orig volt a csomagolás - azt is alig bírtuk kinyitni...távol keletről származik...

Hétfőn reklamálhatok!

Heni nagyon szép a szoba! A kanapé most tök jó lesz. Utána kirakod, hogy Beninek legyen elég helye? Játszani, ilyesmi?

MEgyek Viktor végzett, értemegyek. ÚGy kívánom a gyrost...remélem megállhatunk valahol! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Koszonom a kedves fogadtatast!

haskemenyedes: az elozo babamnal mar a 20-as heteimben kezdodott, es eleg sokat kemenyedtem.
Most erdekes, kevesebbet, bar tobb magneziumot is szedtem.
Azert egy-ket hete mar rendesen van, foleg estenkent, mikor tobbet pihenek.
Segit rajta a magnezium, (ugyanugy, mint a labgorcson) de ugy vettem eszre, hogy nem rogton, inkabb masnap van hatasa. En a magne B6-ot nem is nagyon szeretem, inkabb a pezsgotablettat, abban minimum ketszer annyi Mg van.
Szoval ettol nem fog elobb beindulni a szules, es az a majdani fajdalom egyaltalan nem is hasonlit a haskemenyedesre.
Rogton fel lehet ismerni, hogy itt szules lesz. :D
Mikor a kislanyom jott, elfolyt otthon a magzatviz, es utana egybol nagyon durva fajas jott, es rogton 2 percesek. Ez volt fel12-kor. 12-re beertunk, 2-re meg is lett Emma.
Danit pedig inditottak burokrepesztessel, az masfel ora volt.
Olyan boldog vagyok, hogy ez a ket szules ilyen szepre, gyorsra sikerult. Gyonyoru elmeny volt, es meghato.
Remelem ez is menni fog...

Cincibabus es Mukkancs,
Egy helyen fogunk szulni, (II-es Noi) kar, hogy ti sokkal kesobb, igy valoszinuleg nem talalkozunk. :(
Tudom nektem ajanlani Domotor Margitot, (szuleszno), en nala szuletem mindkettot, nagyon kedves es gatvedelem parti.
Az uj szuloszobak pedig fantasztikusak. Mint egy hotelszoba. Hoztak kb 30 cd-t, hogy valasszak zenet.
(Emmat meg az elozoben szultem, nem volt meg kesz az uj. Kepzeljetek, csak egy fuggony valasztott el a mellettem szulo notol, aki kb fel oraval jart elottem, es orditott, mint egy sakal... :D )

Heni!
Nagyon szep a szobatok! En ma vasaltam ki a kisruhakat, ti hogy birtok vasalni? Iszonyu faraszto az acsorgas.

Udv
Agi
lys

Sziasztok!

Banyoszka!
Igen, van benne tejcukor és simán lehetsz rá allergiás :( ....

Lys!
Üdv itt :D , aranyos a fiacskád!!!! :D
Én a május 27-et néztem ki magunkak....
Én nagyon szeretek vasalni!:wink:

Noémi!
Lehet, hogy ez az igazolás valami helyi specialitás...

Áron nem fordult be véletlenül az éjszaka? :oops: Olyan cukit álmodtam. Arra "ébredtem", hogy Nóri nagyon mozgolódik, teljesen olyan érzésem volt, hogy visszafordult, mert ahol eddig a háta volt, ott csak végtagokat találtam...kérdeztem tőle, hogy mit csinál, azt válaszolta, hogy megmutatja Áronnak, hogy kell megfordulni, hogy meg tudjon születni rendesen. :D

Kissmanó!
Érezzétek jól magatokat!!!! :wink:
Klassz a táblázat!

Heni!
Nagyon szuper a babaszoba!!! Tök jó neked, hogy ilyen kreatív vagy és meg is tudod csinálni, amit megálmodsz!

KépKép
amadea

Noémi, igen, a kanapé kikerül majd a szobából. De most még kell, mert együtt alszom Benivel... :)

Ági, tuti minden rendben lesz most is. :) Most néztem, hogy a 32. héten 2700 gramm volt Lorka?! Te jó ég! Mi 32+2-n voltunk dokinál, Benito akkor kb 1800 gramm volt. Majdnem egy kilóval nehezebb már Lóránt, persze ha a tesói is nagyok voltak... :) És milyen gyönyörű baba...
Amadea, édes vagy, köszönöm!

Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Heni: gyönyörűséges lett a babaszoba!
Kicsit irigykedek a szép képek láttán, mi még sehogy nem állunk, és most is csak ideiglenesen lesz a berendezés a nyáriőszi felújítás miatt.
Bár az előbb férjuram már lemérte és kisakkozta, most melyik szobába mit hurcoljunk át (nem én, hanem ő meg megkér még vkit segíteni), örülök, h végre egyezségre jutottunk. Sajnos pelenkázó még mindig nincs, a Tégelben volt pár jó, de a legjobb 52ezr forint, ami szerintem kicsit sok egy komódért. Még volt egy 30ezres, ami egész türhetős, de nem vettük meg. Viszont jó lenne, mert én nem tudom, egy asztalos mennyi idő alatt csinál meg egy ilyet, pláne, hogy még nem is kerestünk. Noémi, nektek mennyiért csinálta a pelenkázót? Csak szeretném összehasonlítani, h érdemes-e asztalos után nézni.

Lys: üdv közöttünk! A Lóránt nagyon szép név, Anuk pedig szerintem örülni fog, h van mégegy Emma (az ő babája is az lesz).

Zsu: mi a baja a pizzával? Én is azt csinálok holnap. Még soha nem sütöttem, de nemrég vettem egy pizzás+tésztás könyvet, abból fogok, és titok Istvának! Már teljesen odavan, h mi lesz holnap a kaja, úgyhogy remélem, nem rontom el...
ÉS vasárnap, ha szép lesz az idő, kimegyünk anyósékkal Lillafüredre. Van ott egy pisztrángtelep, ahol lehet helyben pisztrángot is enni. Egyszer voltunk már ott Istvánnal, és olyan hangulatos, és a pisztráng pedig egészséges. És így még egy kicsit ki is mozdulunk.

Noémi: örülök, h jól sikerült a búcsúztató, a pihiszék elég gáz, szegény kollégáid biztos nem fognak örülni, ha megtudják, h plusssz bosszúságot okozott.

Szép hétvégét Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?