Sziasztok!
Katica! Encsi is ment suliba, de Ö is gyakran mondja, hogy fáradt, és utána délután el is alszik Azóta ujra alszik délután. Egyébként Én is fáradtabbnak érzem magam.
Amit ajánlottál, majd megnézem. Én sok érdekes, és megdöbbentö dolgokról lehet olvasni a TS listán is. Ott ahol a Lipusz Andi is van.
Ujra elkezdtem a Babaneten olvasgatni, a ritka betegségeket, és az autizmusról irt leveleket. Itt is sok érdekes infot lehet kapni. Valószinü felfedeztem egy TS listán lévö anyukát Én ugy gondolom számodra is sok értékes információ van a TS listán. Andi irásaiból elég szkeptikusnak tünik, gondolom, azért, hogy nincs nagyobb javulás az Álmosnál. Én nagyon keveset tudok a homeopátiáról, de Nekem nagyon tetszik. Még pedig azért, mert minél többet tudok, ill olvasok a témában annál több párhuzamot látok a kineziológia, és a homeopátia szemlélete között. Én kb. 10-15 évvel ezelött elvégeztem végig az oktatóig a tanfolyamot Carol elöadásában. Az is nagyon tetszett, de én utánna másnak nem csináltam, s idövel rájöttem Nekem volt rá szükségem. A mostani fejemmel gondolkozva még hasznosabb volt, Encsire gondolok. Akkor bele kellett volna kezdeni a homeopátiába, és a montessori oktatásba. De akkor még nem láttam, hogyan tudom Én azt használni.
Montessori oktatással is a kineziológus Carol révén jutottam kapcsolatba, voltam is egy ilyen oviba, teljesen beleszerettem akkor az ott lévö eszközökbe. Ezért vagyok most ennyire kiváncs Béres Marcsi elöadására. Plussz Ö a sérült gyerekek oktatásában is használja, és eszközöket is készit. Érdemes az iwiwen a profilját, és az ismeröseit megnézni. Igazi pedagógus, és nagyon jó csoportokat is lehet találni az ismerösei között. Ha lehet nehagyjátok ki. Állitólag a Gyógypedagógiai Föiskolán majd lehet választani.
Evés terápiát beütöttem a Google keresöbe, és nagyon jó cikkeket találtam.
Szilvi! Ti hogy vagytok? Éjszaka nem tudtam aludni, és encsi régebbi fejlesztésein gondolkoztam, a következök jutottak eszembe. Ti voltatok Balázs máriánál a tüzoltóban? S hallottál a Gyógyitó játékról? Mi mind a kettöt kipróbáltuk, és nagyon jó. Két fantasztikus szakembert lehet megismerni. A gyógyitó játékot Tunyogi erzsébet csinálja. van egy alapitvány a Róza utcában, és ott müködik. Érdemes lenne megnézni, tájékozódni. Ö megvizsgálja a gyereket, s elmondja mit javasol. Kis kitérö:
Encsi 1 évesen 4000g volt 4 életmentö mütét után. A következö egy év azzal telt, hogy erösödtünk, nöttünk. " évesen indultunk el tavasszal a fejlesztés utján. Mi akkor a Budapesti Korai Fejlesztöhöz, a Csantavérbe kerültünk Megnézték, megállapitottak dolgokat. Elküldtek a Madarászba az Ö neurológusukhoz, aki szintén megvizsgálta Eniköt,, és megkérdezte, gondoltunk -é arra, hogy eniköt intézetbe adjuk, mert nagyon nehéz lehet, és még van két tesó is. Megkérdezte, hogy birom, a fiuk hová járnak? Elmondtam, hogy a nagyszülök segitenek, a fiuk pedig a Németh László gimnáziumba járnak. Ez egy nyoc osztályos gimnázium a közelünkben, Ök inditották el ezt a képzést Magyarországon, akkoriban nagyon az elején voltak a suli rang listán. A doktornö ekkeor visszakérdezett, ilyen okosak a fiuk? Ez Nekem nagyon nem tetszett, sem szülöként, sem pedagógusként. Nem tudom igazán mire gondolt, mert nem kérdeztem vissza.
A Korai fejlesztöben sem, s a neurológus sem mondott semmi teendöt a nyárra mozgás fejlesztésre. Ezek után kerestem fel Balázs Máriát, és Tunyogi Erzsébetet, ök megvizsgálták, és egymástól függetlenül nagyon hasonló gyakorlatokat adtak itthonra. Jó két hónap után Encsi elkezdett mászni, és onnan a mozgás fejlödése hasonló menetü volt, mint az egészséges gyerekeké, csak Ö minden jóval késöbb csinált. Összel a Korai Fejlesztöben ujra felmérték, elmondták ujra a meglátásaikat. Megkérdeztem mi lesz mozgás fejlesztés teületén. Beindult a mozgás külön nem kell vele foglalkozni. Ekkor Encsi majdnem 2.5 éves volt, a másszásnál tartott. Én ugyanis nem mondtam el ,hogy mibe kezdtünk el más uton. Utólag amikor már jobban beleláttam a dolgokba, kiderült, hogy bizonyos napon dolgozik Náluk Lakatos Katalin a HRG kidolgozója, ill. a BHRG-nek egyben a vezetöje is. honlapjuk:
www.bhrg.hu
Encsi 4.5 évesen átment egy mütét sorozaton, két hónap alatt 4 mütéte. Felépülve, ujra beszélni és járni tanult. Ezután kerestem fel a BHRG-t, ott Berényi Zsuzsát, aki felmérte, s elkezdtük a TSMT-t. Itthonra gyakorlatokat kaptunk, 1 hónapig itthon csináltuk, visszamentünk kontrollra, ha kellett javitották, vagy módositottá. 2 hónap után uj feladat sort kaptunk, s csináltuk ujra. Encsi nagyon szerette. Ezt kb 5és 7 éves kora között csináltuk. Utána összel nyelöcsö mütét miatt nem, kimaradt 1ill. lassan 2 év, de ujra elszeretném kezdeni. Ha Encsinek eszébe jut valami révén, most is követeli, ill. a Zsuzsa nénit is emlegeti. Nagyon hosszu lettem, de ez most nagyon ki kivánkozott Belölem.
Lassan 9 év alatt az a meglátásom, hogy bizonyos idö után át kell gondolni, mit kell, vagy mit érdemes csinálni. Valószinü most megint ilyen isöszakhoz értünk. Hogy miért azt majd máskor iromm le.
Babaneten találtam Neked dolgokat, de ha jól emlékszem azt elküldtem emailben.
További szép napot kivánok Nektek: Anna