Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap elkezdtem kimosni a babaruhákat, szerintem hármasikreknek elegendő mennyiség van a kis méretekből :roll: Jó tippet kaptam és bevált: emlékeztek a jó öreg Ultra mosogatóporra? Fehér ruhákhoz a mosópor mellé kb. 2-3 evőkanálnyi, és remekül fehérít. A 6 éve dobozban tárolt, itt-ott besárgult ruciknak nagyon jól tett.

Ma vasalok, virágot ültetünk, és utána romantikus programcsomag: indiai étterem, mozi. Ki kell használni, hogy nincsenek itthon a srácok. Annyira jók ezek az édes ketteses alkalmak, mindig rájövök, hogy 15 év után is szerelmes vagyok a pasimba, mint egy kamasz :)

Magdii,
a ruha nagyon vagány, a táskával meg én is szemeztem egy darabig.

Heni,
örülök, hogy Benivel minden rendben. Pont ideális lesz a mérete! És el tudsz menni helyben ctg-re? A Szt. Imrében nagyon gáz, ha van választott szülésznőd, és ő tagja a a bábacsoportnak, akkor csak hozzá mehetsz fizetős ctg-re, 5000/alkalom. Mintha nem fizetnél eleget. A dokid hozzáállása nagyon fair. Múltkor írtál az anyagiakról: egyetlen hitelünk van, de a havi részlet harmadával drágult az utóbbi hónapokban. Nagyon durva.

Noémi,
jó készülődést! Sokat segít, ha az ember nem áll rá a mérlegre :lol: Nem vagy még mindig valami hűdesok kiló, én 66-ról indulatam eleve. És vagy annyira csinos és igényes nőci, hogy szülés után, ha marad, ledobd! Leeszi rólad úgyis Áron a felesleget!

Szép szombatot!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!
Szokásomhoz híven egy villámbekukk...
Nagyon szépek a fotók és a ruci szerzemények!

Anuk, örülök, hogy rendeződni látszik a lakáshelyzet. :D

Benta, szupernek tűnnek ezek a programok. Használjátok is ki a lehetőséget a pasiddal! :wink: Én is ezt tervezem az enyémmel.

Engem anyukám megkímélt a húsvéti főzőcskézéstől, bár azért holnap csak összeütök valami sütit, vagy még ma.

Most robogok. Végeztem a takarítással, gyorsan csinálok egy kis light-os paprikáskrumplit :D

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

KépKép
süni76

Sziasztok Lányok!

Heni: örülök, hogy Benivel minden rendben! Tényleg érdekes, hogy a 3300 grammos baba ma már nem számít nagynak. Én örülök, ha nem nő nagyobbra, ahogy Noémi is mondja, legyen az újszülött újszülött, no és megszülni is épp elég lesz nekünk :) Azt szoktam mondani, hogy innentől szépen meg fog nőni itt kinn is :)

Tabati: egyre jobb dolgokat hallunk a szülésről... :shock: Olvastam már pár hozzászólást szülési élményekről, de azt is abbahagytam, mert ha nagyon rosszat írtak, még jobban tartottam tőle, ha nagyon jókat, azt meg nem hittem el :) Most próbálok semmire sem gondolni, persze néha rám tör a félsz... de valahogy ki fogjuk bírni azt a "pár" órát :)

Anuk, örülök a fejleményeknek lakás ügyben! Nagyon ügyes vagy! (mi is így vettük annak idején a házunkat, hogy csomó tartozása volt az előző tulajnak, így kénytelen volt jóval ár alatt eladni... )

Ma délelőtt piacoltam, beszereztem egy-két kórházi cuccost, örülök, hogy nem drágán, hisz ahogy írtátok valószínűleg ki is kell dobni őket, meg valószínű, hogy a szülést követő pár napon kívül nem sokat lesznek rajtam. Vettem hálóinget, háááát meglátjuk mennyire bírom majd hordani őket :) És annyira édes babarucik voltak ott is, de erős voltam és nem vettem egyet sem, mert már tényleg túl sok lesz :)
Most meg nekiállok gyümölcstortát sütni :)
magdii

Benta de jó neked :) Micsoda délután-este. A mérleggel kapcsolatban igazad van :D Ne is álljatok rá. Sajna nekem muszáj, de kibírom, még jóval a versenysúlyom alatt vagyok.

Magdi a babaruhákkal én is így vagyok :D Mindig szebbet és szebbet látok, de engem ugye köt a pénz igen erősen. Így aztán csak nézegetem, sóhajtok és továbbállok.

Egyébként most fejeztem be mára a munkámat. Bár talán felét csináltam meg annak amit terveztem az marad holnapra :( de úgy elfáradtam, hogy alig vártam leülhessek. Emma rögtön el is kezdett mocorogni, na jó inkább rugdalni. Hihetetlen mennyit kivesz az ember lányából az a sok aprószar :oops: átválogatása.
Kezdtem reggel malac ellátás, aztán írtam nektek, majd lakásban és lépcsőházban feltakarítottam felmostam (a rohadt kutyás mindenit egy lapát kutyaszőr gyűlt össze a folyosón), majd a konyhát is puccba vágtam, és kb 1 órától pakoltam-válogattam. Két közepes méretű doboz telt meg, a többi szemét :D Mennyi vackot gyűjtöttem össze pár év alatt, félelmetes. Most pedig itt vagyok, de nemsokára kidöglök a tévé elé :D
Holnap már csak hímes tojást készítek, és ha lesz energiám csak sütök egy tepsi sütit. (sajna nagyot kell hajolni többször is és tiltva vagyon a baba miatt) Hétfőn úgyis főzni kell, mert amit szeretnék az frissen a legfinomabb, talán ebédre hazajönnek a fiúk.
Vendég

Szép húsvétot minden babának és mamának!
Pihenjetek sokat, élvezzétek a szabadságot, a családot, kellemes feltöltődést mindenkinek!
preta

Szablya István: Nyuszi- mese

Nyúlmamának húsvét táján
nyuszilánya született -
egész népes rokonsága
körülállta, megcsodálta
a kis nyuszigyereket...

Örvendezve babusgatták
nénjei és bátyai
ölbe vették, dédelgették,
majd megették, úgy szerették -
vitték volna játszani...

Hoztak édes sárgarépát,
friss káposztalevelet;
táncoltak, daloltak néki
ám az álmos nyuszi bébi
nem játszott és nem evett...

Nyúlanyó az ajtó mellett
nevette a hajcihőt –
de a végén megsokallta,
és a lármás nyuszihadra
feladta a nyúlcipőt...

Egy kis nyuszit boltba küldött:
Hozzon langyos friss tejet –
két testvérke tüzet rakott,
másik három mosogatott –
mindenki serénykedett...

Nyuszipapa sem maradt rest
ő a bölcső mestere:
Fürgén, gyorsan nekilátott,
egy nagy tojást ketté vágott,
s puha szénát tett bele...

Egy fél tojás így lett bölcső,
míg a másik darabot
kiskocsinak kinevezték,
és hozzá két nyúlgyerek szép
kerekeket faragott...

Holnap reggel ha felébred
az aprócska nyuszilány,
aki jó lesz, eltolhatja
kankalinos patakpartra
nyuszitojás kocsiján...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Mindenkinek! Legyen sok kedves locsolótok, vendégetek és pihenjetek sokat ezen a hosszú hétvégén!

Magdi
magdii

Jó reggelt Kismamik!

Látom ma nem én voltam az első.
Tegnap voltunk a szülésfelkészítőn Viktorral - Tökmagék is voltak.
Nekem nagyon tetszett, annyira jókat mondott a csaj - pont az arany középutat a vissza a természethez, de ami muszáj, az muszáj között.

Szó volt a gátmasszázsról is. Így már nem is tűnik olyan bonyolultnak. Az olaj amit ő ajánlott az a Tulasi féle édesmandula olaj. Ez teljesen bio, és a mell maszírozására is és majd a babamasszázsra is lehet használni.
Itt a link, akit érdekel: (megjegyzem jóval olcsóbb mint a Weleda)

http://www.tulasi.hu/index.php/

Tökmag, itt van a bolt a közelünkben, a jövő hét utáni héten el tudok érte menni, és viszek neked is ha jó - addig úgysem kell elkezdeni használni!

Beszélgettünk a jógaoktatóval a befordulásról is. Érdekes megvilágításba helyezte a dolgokat. Mivel én is faros voltam - és lehet hogy más felmenőim is, ezért az is lehet, hogy a babám azt hiszi, neki így kell lennie...szóval beszélgessek el vele, és meséljem el neki, hogy a fejecskéjével kijönni sokkal jobb lenne. Holnap újraolvasom a Lelki köldökzsinór c. könyvet, és elkezdem a beszélgetést...

Tegnap annyira kifáradtam, hogy este 8-tól aludtam! Hihetetlen! Most már nem is kételkedek abban, hogy mit fogok itthon csinálni! Ma végre megint ügyködünk a babaszobán, mert holnap jönnek babaszoba - nézőbe a barátnőmék. Teszek fel képeket is - bár sajnos a térelválasztót még nem varrta meg anyósom, illetve a fényáteresztő függöny is csak hó végén lesz meg! :(

Mi tegnap már sonkáztunk! :) Nagyon fincsi volt! :) Ma akarok valamit sütni - de még nem tudom mit...
Kellemes húsvétot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Hát lányok, egy cseppet elhavaztam magam munkával megint... De talán ma már lehet pihenni egy picit, vagy legalább a nap egy részében.

Most csak kívánok Nektek kellemes ünnepeket, jó pihenést, a lányoknak sok-sok locsolót, a fiúknak sok-sok piros tojást. :)
Vigyázzatok Magatokra és használjátok ki ezt a jó időt egy kis kirándulásra!

Heni

Kép
szheni

Kellemes húsvétot és jó pihenést!!!
Kép

KépKép
amadea

Sziasztok!

Noémi!
Tök jó, hogy írtad ezt az olajat! Vajon csak Budapesten lehet kapni?
Babaszobaképeket várjuk!!! :wink:
Súlyod miatt ne aggódj, le fog menni!!
Egyébként én is bálnásodom, bár kiloban annyira nem feltűnő, de kezdem úgy érezni magam, mint egy felfújt lufi, a mozgás is nehezebben megy....

Anuk!
Szuper hír, hogy rendeződik a lakáshelyzet!!! Azért vigyázz magatokra!!!

Vacak éjszakám volt :? , tegnap estére úgy bedagadt a lábam a sok lépcsőzéstől, hogy csak lestem :shock: , éjjel meg többször begörcsölt a vádlim....hogy az milyen vacak érzés :? ...pfujj....ma inkább pihenek :D ....
Tegnap végre mi is összeraktuk a kiságyat. :wink:

KépKép
amadea

Heni!

Nóri is pont ekkora....nekem is kb. 3500 g-ra tippelték.....én nem bánnám, ha nem lenne nagyobb. :wink:

KépKép
amadea

Benta!
Köszi a linket!Végül Bambino miot vettem, nagyon kis helyes csomagocskák, már úgy várom, hogy belecsomagoljam Nórit :wink: .
Na mára eldugulok, mert tele van velem az oldal....csak még egy ágyikós képet rakok fel :oops: :D

KépKép
amadea

Kép

KépKép
amadea

Sziasztok!

Benta: nagyon jó fotóitok vannak, a fiúk hülyéskedésén jókat derültem! :lol: :lol:

Magdi, Tabati: az elektromos kés elég rosszul hangzik... De tényleg próbáljatok pozitívan hozzáállni! Nekm múltkor azt mondták anyukák, hogy ne is hallgassam meg, ha vki a szüléséről akar traktálni, mert mnidig a rosszat mondják. Ők azt mondták, h OK fájt, de életük legszebb élménye, és amúgy sem a fájdalomra fogok emlékezni, hanem arra, ami jó volt, és amikor kibújik a baba, rögtön elfelejted, h fájt ,mert annyira nagyon fogsz örülni! Szóval no para, úgyis túléljük! :lol: :lol:

Hát hogy én milyen rosszul voltam! Pénteken utraztunk, 7 óra, m Bp-en átvergődni szörnyű volt (sajnos be kellett mennünk, és mindent elsem tudtunk intézni), és estére nagyon kifáradtam. No meg másnap reggelre már úgy beállt a derekam, h tegnap egész nap egyáltalán nem tudtam lehajolni, sőt a székről felkelni is csak kínkeservesen. Persze derékkenőcsöt nem hoztunk ,mert hónapok óta nem fájt, itt meg nincs. Ma már jobb, de még mindig nem megy a lehajlás... És holnap megint utazunk. Valahogy minden mást is iszonyat nehezn viselek. Ha hajnalban felébredek, egyáltalán nem tudok visszaaludni, fáj minden porcikám. És ez még csak rosszabb lesz??? Remélem, május közepéig legalább kibírja Borcsa odabent, de én hogy fogom idekint! Egyszerűen minden nehéz, annyira bénának érzem magam...

De legalább szép az idő, és Szombathelyen már a virágok is kinyíltak!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Noémi, neked akartam még írni, h olvastam, aki a baba evési igényei szerint szoptat, az hamrabb és könyebben visszanyeri a szülés előtti alakját! Ha bánkódsz a súlyod miatt, gondolj arra, hogy Te majd biztos így fogsz szoptatni és lesz tejcsid is! :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Kismamik!

mindenkinek Nagyon Kellemes Nyuszikát, sok sonkát és sütit kívánok! :P
Én eléggé uncsizok, apa még délelőtt dolgozik, picit takarítottam, de nincs kedvem semmihez...
:(
Na, asszem neki állok a tiramisunak!
Pusszancs

Kép

Kép
mukkancs

Sziasztok Kismamik!

Csak kellemes húsvéti ünnepeket szeretnék kívánni mindenkinek, remélem kedden már tudok jönni bővebben.

Itt a húsvét, s jön a nyuszi.
Repül hozzátok egy nagy puszi.
Ölelésem legyen veletek.
Boldog és Áldott húsvétot kívánok mindenkinek!

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok Kismamik,

Szeretnék én is Mindenkinek Kelleme Húsvétot kívánni!

Mi szépen lassan haladunk a költözködéssel. Már csak a hálószobák vannak hátra, de ahhoz szőnyegezni kell és Apa most sokat dolgozik, valamikor pihennie is kell, így nem szekálom, pedig jövőhéten már megyek dolgozni, úgyhogy még várat magára a teljes siker! :cry:

Kicsi Lányom nagyon jól tolerálja a sok itthoni munkát, pakolást, takarítást, esténként, amikor megpihenek vagy süti a napocska a pocakomat, akkor beindul és "babázunk". :-) Remélem, hogy nem lesz nyugtalan a Picike, amiatt, hogy ilyen tevékenyen töltöm a várandósságot... annyi ilyesmit lehet hallani...

Bocsi, hogy nem reagálok részletesen. Olvasok, ahogy tudok és gondolok Rátok!

Puszi Mindenkinek!

Kép
cincibabus

Sziasztok Lányok!

Nagy dologra készülök...lehet hogy orvost váltok...:(

Nem tudom megmagyarázni, de azért megpróbálom: Szóval azt már meséltem, hogy sokat vártunk Áronra, és a meddőségi centrumba jártunk. Túl voltam már 2 inszemen, de a mi kicsikénk végül spontán fogant. A pete azon az oldalon volt, ami nem átjárható - ezért is hívjuk őt a mi kis csodababánknak. :):)
Természetesen nem váltottam orvost, maradtam ott, és az elején nagyon jó volt, hogy annyira odafigyelt rám - a 12. hétig 2 hetente, azóta pedig 3 hetente járok - alkalmanként 10 ezer forintért. :(

Csak valahogy most úgy érzem, hogy ez teljesen felesleges volt. Azt hiszem az lett volna a jó döntés, ha a 12 - 16. hét után keresek egy másik orvost, hiszen hál istennek semmi sem indokolta ezt a nagyon intenzív gondoskodást. Hozzáteszem ma kiszámoltam, hogy itthon egy normál terhesgondozás is 13 alkalmat jelent - nekem ez 16.

Igazából ezen már nagyrészt túl vagyok - de ugye még most jön a "nagy finálé" amiért is a doki - a 6. héten - 100 körüli összeget említett. :( Ez az ami most az egyik fő problémám. Tegnap a szülésfelkészítő is megerősített abban, hogy egy normál szülésnél a szülésznő a legfontosabb - én ilyen tarifa mellett pont azt nem tudnék választani, ráadásul hiába drágább az orvos az átlagnál többet nem tesz ő sem...
Volt olyan ötletem is, hogy egyszerűen kevesebbet adok, de nem akarom magamat kellemetlen helyzetbe hozni.

Így most azon az állásponton vagyok, hogy kedden rákérdezek pontosan mindenre, és ha megint ilyen összeget mond - nem hiszem hogy csökkentette volna - akkor megpróbálkozom másik orvost keresni.

A Margit kórházra gondoltam, mert az itt van a közelünkben, most nyílt újra, nagyon jó a híre. Ajánlottak is egy orvost egy másik topicban - nagyon szimpatikusnak tűnik az egész hozzáállása - ráadásul nem horror összegért. Így tudnék szülésznőt is választani, aki állítólag még a benti napokon is segít a szoptatásban, stb...

Mit gondoltok? Van valakinek ismerőse, aki mostanában szült a Margitban?
Ezen kívül a MÁV-ban nagyon magas az éves születésszám, és a ÁEK-s topicban is mondták a lányok, hogy ezt nagyon megérzi az ember...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Még nekem is kaotikusnak tűnik amit leírtam, de ezek ugye érzések...

Szóval valahogy úgy érzem, hogy a mérleg egyik oldalán egy idegen orvos van, de kifizethető áron, szülésznővel, ráadásul lehet, hogy több törődéssel, barátságosabb kórházzal.
A másik oldalon egy orvos akit ismerek, horror áron, szülésznő nélkül, és kétes, hogy milyen a kórház emberség szempontjából.

Viszont ami még felmerült, hogy Áron még mindig nem fordult be - mi van ha császár kell...

Amadea, majd megkérdem őket van-e Szegeden is olaj. Ha nem szívesen veszek neked és postán elküldöm (mintha teszveszelnénk :))

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz, és bár kissé megkésve,de kívánok mindenkinek Kellemes Húsvétot, sok locsolót :D
32.heti pocak
Kép

Banyoszka
banyoszka

Noémi, ez tényleg elég kényes szitu. Viszont ha csak az anyagiak miatt váltanál, akkor tényleg érdemes beszélned az orvosoddal, sztem meg fogja érteni, hogy így is sok a kiadás. Nyugodtan mondd meg neki, hogy nem vele van bajod, hanem az áraival... vagy hogy keressetek közösen megoldást. Ha most nekem kellene ennyi pénzt kifizetnem, valószínűleg én is megbeszélném vele. Én alkalmanként 7 ezret fizetek, a szülésért viszont nem kér semmit. Ennek ellenére biztos, hogy adok neki, de így legalább én döntöm el, hogy mennyit.
Ha megkérlek, "leteszveszelünk" egy olajat? A címemet elküldöm priviben, ha beleegyezel. :)

Még mindig nem volt időm visszaolvasni, elnézést kérek, de nagyon igyexem, és akkor reagálok majd mindenkire. Remélem, jól vagytok, jól telik a húsvét...

Niki, priviben elment a kórházi lista.

Banyoszka, nagyon csini pocid van! :)

Szép napot mára, most mennem kell, mert jönnek a fiúk a volt osztályomból locsolkodni... :) Remélem, nem annyiféle kölnit hoznak, ahányan vannak. :):):)

Heni

Kép
szheni

Hello csajok,

mindenkinek jó pihenést!

Noémi,
szerintem válts nyugodtan! Nincs még késő! Én is ezt tettem 2. gyermekemnél a 35. héten, és nem bántam meg. Ráadásul lehet, hogy most is ez lesz a vége :roll: A Margit nagyon jó, és nem annyira futószalag, mint amivé a MÁV lett. Nálam is faros a bébi, és a doki természetesség párti, elejtett egy megjegyzést, hogy azt is meg lehet szülni :roll: Persze csak amiatt, mert 3. Én viszont soha nem egyezek bele egy 4 kg, nagyfejű faros baba hüvelyi szülésébe, kísérletezzenek mással. 36. héten megyek legközelebb, akkor tisztázom vele a konkrétumokat. Persze, ha megfordul, semmi gond. De ha nem, akkor garantálnia kell, hogy nem hajszolnak bele hülyeségbe és tuti a császár. Ha nem tudunk megegyezni, akkor megyek a főorvoshoz, ha nem sikerül, akkor kórházváltás. Túl nagy a kockázat számomra.

Banyoszka,
csini a pocakod!

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Sziasztok,

na velem is megtörtént, hogy egy egész regény elszàllt, amit bepötyögtem :twisted:
Ràadàsul sikerült telefonon osszevesznem Anyukàmmal, nagyon szomoru lettem. Pedig holnap végre uh, làthatom a bébit, aztàn 3 nap kiruccanàs, yupppiiiie, remélem visszatér az életkedvem.

Noémi, halgass a szivedre, gondolj arra, hogy Aronnak mindket dontés jo, mert a dokikkal nincs gond, a pénz az viszont nagy különbség Nektek, szülöknek. Ha bator vagy, megemlitheted a dokidnak, mi a gondod, de ha ugyis hiaba, akkor meg ne blamàld magad, köszönd meg szépen a munkàjàt és hivj fel egy màsik dokit. Végülis ö is rezzenéstelen arccal kéri el a zsét...

Tegnap vendégségben jàrt nàlunk egy rokon làny, alig négyhonapos kislànyàval...nagyn édi volt, a kezecskéjét a pocakomon tartogatta, mintha kommunikàlna akisfiammal :D Az anyuka meg sokat mesét a szülésröl, és teljesen megnyugtatott megint. Neki régtön beadtàk az epiduràlis injekciot, aztàn két szülésznöfele volt vegig vele, a doki csak az utolso 5 percre robogott be. Ha nekènk is igy lenne, nem bànnàm, és akkor tuti nem kellene törni a fejeteket, mennyit kéne adni a dokinak. Még jo, hogy itt nem kell senkinek fizetni, bàr a havi TB-re többet fizetek, mint otthon volt a fizum...

Na, megyek hangulatjavito jogat vegezni. Holnap reggel terh. cukor, aztàn uh, aztàn sima vervetel :? Ha nem jelentkezem, akkor minden siman ment és egyböl utnak indultunk. Vigyàzzatok addig is magatokra, kicsinyekre, csak semmi stressz :P
preta

Sziasztok!

Noémi!
Ha úgy érzed, hogy váltanod kell, akkor válts. Eddig még mindenki csak jobban járt itt. Abban igazad van, hogy a szülésznő nagyon fontos, ő lesz melletted végig....én a Margit kórházról csak jókat hallottam....
Olajos felajánlást köszönöm, élnék vele. A hova és mennyit várom priviben:wink:

Banyoszka!
Cuki a pocakod!!! :D

Benta!
Nagyon megértelek!!! Persze, meg lehet szülni, de nem a dokinak kell :? ....

Jógán javasolták faros babák megfordítására a következő módszert: lefekszel a fal tövébe, lábaidat kis terpeszben felrakod a falra és így pihizgetsz vagy 10-15 percig, közben meg kell beszélgetni a babával, hogy szépen forduljon meg, ezután ismét 10-15 percig pihizgetni "nyúlpózban" (sarkadra ülsz és előrehajolsz, homlokod az egymásra rakott ökleidre teszed). És naponta ismételgetni.
Fogalmam sincs, hogy használ-e, de egy próbát lehet, hogy megér...

KépKép
amadea

Végre sikerült mindent visszaolvasnom, remélem, most nem hagyok ki senkit, akire írni akartam. :)

Amadea: nagyon szép lesz a szoba. Kellemes a fal színe is, a kiságy meg tök aranyos. Tegyél majd képet, ha készen van, jó? :)

Sosi: Remélem, gyorsan eltelik ez a hét és élvezheted a pihit. Beni is a jobb oldalon van, de mázli, hogy semmit nem nyom. Balra belógatja a lábacskáját néha, és azt azért tornáztatja rendesen, de nem csinál semmi bajt. Szerencséd van a tesóddal, így legalább kaphatsz egy-két jó tanácsot tőle. :wink:

Csillag, remélem, jól telik a húsvét otthon.

Puszedli, nálam még mindig nem volt a védőnő, megint nekem kell mennem 20-án. Remélem, Neked is hamar eltelik ez a hét, és tudsz még egy kicsit pihenni Te is szülés előtt!

Kata
, nagyon szép pocid van már Neked is. Miért kellett megint kórházba menned? Amadea, tudsz esetleg vmit Katáról? Remélem, nincs semmi gond.

Süni, nekem is csak a 36. héten kell mennem legközelebb. Meg is lepődtem, mert azt hittem, mostmár kéthetente kell járni, de nem. Látom, azért Te is örülsz neki, hogy már a vége felé közeledünk...

Banka, tökéletesen egyetértek Veled. Ha nyugis a munkahely, akkor sztem is bőven belefér a meló, de ezt úgyis érzi mindenki. Én nagyon szívesen dolgoztam volna, de aztán beláttam, hogy igaza van mindhárom orvosomnak (a körzetinek is), amikor azt mondták, ne kockáztassak. Egy iskolában gyerekek közt sokmindent elkaphat az ember... két kolléganőm is ott szedett össze vmi vírust, mindkettőnek elment a babája, az egyiknek a 8. héten, a másiknak a 19. héten. Nekem nem ért ennyit a dolog, így maradtam itthon. Egész jól teltek a napok, de aztán azon kaptam magam, hogy kétnaponta port törlök... na, itt kérdeztem meg magamtól, hogy vajon normális vagyok? :D:D

Ácica
Prüntyőkéd tuti, hogy jó időben jön majd, ne aggódjatok Sünivel a kórházi pakkon!Előbb-utóbb úgyis össze kell készülni, úgyhogy nyugi!

Poker
: mikor megyünk szülőszobát látogatni? Van már vmi tipped?

Tökmag: felháborító tényleg, hogy milyen emberek vannak az utcákon. Ahogyan az idősebbekkel is bánnak, nem csak a kismamákkal... Pénteken látnod kellett volna, hogy a villamoson majd' összetörte magát egy nő, annyira igyekezett elfoglalni az egyetlen helyet egy idős bottal járó néni elől, és előlem. Nehogy már akármelyikünk is le tudjon ülni... a néninek egy idős bácsi adta át a helyet. Katasztrófa!

Noémi, megkaptad a "búcsúajándékot"?

Mimmi, nagyon édesek a rucik! Örülök, hogy Bogi ilyen szépen nő. Remélem, Bius is élvezi a szünetet... Ahogyan olvastam az álmodat, eszembe jutott, hogy nálam nem is esik olyan messze gyereknap az én kitűzött napomtól. Elvileg lehet, hogy akkor lesz a nagy esemény nálunk... :)
Nagyon durva, amit a férjeddel művelnek. Ennyit az emberségről. Még jó, hogy nem fog itt hagyni az utolsó időszakra Téged egyedül... de hogy várhatják ezt el tőle?

Anuk, Remélem, jól telik az ünnep Nálatok! Rendes Tőled, hogy "elengedted" a tesód. :) Ügyes vagy a lakással, és tényleg tök jó, hogy mindenhol van kapcsolatod, és le tudod informálni őket. :wink:

Manó, gondolunk ám Rátok! Remélem, minden oké a pihi alatt és a gyerekek is meggyógyultak!

Benta, azért ne aggódj azon, hogy farfekvésű a pici fiad. Még a 36. héten is megfordulhat. Képzeljétek (hátha Noémi is megnyugszik), van egy ismerős lány, akinek a 32. héten volt a kisfia 3300 gramm. Faros volt ő is, mondta az orvos, hogy tuti császározni fogják, mert elképzelni sem tudja, hogy megfordul még a 40. hétig, ui. nincs helye már. Benedek viszont úgy döntött, hogy a 34. héten tesz még egy kört, és befordult. 5800 g-mal született, 58cm-vel és csak a nagysága miatt kellett császározni az anyukáját.

Magdi, szuper dolgokat vettél! A Brendon tényleg elég drága, de én azt mondom, a babadolgokban nem érdemes nem minőségi cuccokat venni. És hát vigyázni kell, mert ki tudja, mit hol készítenek... :?

Tabati, hogy álltok a szobával? Tök jó, hogy minden megérkezett és csak a csemete érkezésére vár...

Lányok
, ki írta, hogy kapott egy "Anya, taníts engem" c. könyvet?

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a biztatást! Anyukám is azt mondta, hogy ha már megfordult a fejemben a váltás gondolata - váltani kell! Holnap még adok egy esélyt a dokinak, hacsak nem azt mondja, hogy adjak amennyit gondolok - akkor váltok.
Gondoltam rá Heni, hogy megpróbálok beszélni vele, hogy 100 ezret nem tudunk fizetni...de mégsem fogok. Nem akarom kitenni magam olyan szitunak, hogy kételkedjek a döntésében: pl. említette még korábban - már akkor is jó nagy volt Áron - hogy ha a vége felé nagyon nagy méretet mérünk, és a szülés nem megfelelően halad, nem hagyja sokáig, inkább császár. Egyetértek Bentával, ami kell az kell. Csak azt nem akarom hogy ott majd felmerüljön bennem a kétely, hogy most azért császároz, mert tényleg szükség van rá, vagy azért mert félpénzért nem fog bent órákat tölteni...szóval emiatt ez a lehetőség kizárva!

Heni, Amadea nagyon szívesen veszek nektek is olajat. Írjátok meg prviben pontosan mi kell és a címeteket, majd utólag - mikor már feladtam megírom mennyi volt pontosan. (a postaköltség nem mindig kiszámítható) Az ár pedig ott van a honlapon!

Heni nekem megvan az Anya taníts engem...miért?
Ezen a héten még dolgozom - szerintem pénteken megkapom az ajándékot!

Ma itt voltak a barátnőmék - neki júliusban kislánya lesz, és kaptam tőle egy hatalmas adag fiú ruhát - 1 éves korig. Most már tényleg annyi van, hogy nem tudjuk hova rakni - csak kocsicipőből van 5 db!

Azért izgulok még a holnap miatt! Kíváncsi vagyok mit mond a dokim, illetve, hogy ez a másik elméletben vállal-e. Drukkoljatok! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Magdi nagyon aranyosak a cuccok, amiket vettél. :)
Noémi, drukkolok, hogy minden aszerint alakuljon, ahogy szeretnéd és ahogy a legjobb lesz nektek.
Heni, csütörtökön megyek UH-ra, majd akkor megnézem hogyan alakulnak az előadások, már biztos ki lesz írva a május eleje is. Majd informállak (Evicuskát is) és akkor tudunk egyeztetni. Már alig várom. :wink:
poker

Sziasztok!

Újabb mérföldkő: ma reggel összeszereltük a pelenkázót, úgyhogy jövőhéten mosás- vasalás- bepakolás! :)
Holnap pedig elkezdjük megvenni a kórházi kelengyét!

Remélem mindenkinek nagyon jól telt a Húsvét!!

Benta: nagyon tetszenek a képek, csinik vagytok tesóddal!
Figyu, láttam, hogy Te is az Imrében fogsz szülni és írtad, hogy kötelező ott megcsináltatni a CTG- t, ami alkalmanként 5e ft- ba kerül. Nekem is mondta már a szülésznőm, hogy ennyi lesz, de úgy gondoltam, hogy ezt ki tudom kerülni, ha a nőgyógyászommal csináltatom meg. Egy ismerősömnek elmeséltem, aki szintén az Imrében fog szülni, és ő ezen nagyon csodálkozott- az ő szülésznője nem mondott ilyet…
Megírod priviben, hogy ki a nődokid? :)

Magdi: nagyon jók ezek a cuccok amiket vettél és Igen jó árban vannak!!

Noémi: a Tulasi-olajat megköszönöm!
Nekem is nagyon tetszett Kata előadása, és így már tényleg nem tűnt soknak ez a 4- 4,5 óra, sőt. Nagyon sok jó dolgot mondott- remélem emlékezni is fogok rá! :D
A hálapénz miatt totál megértelek- tudod mi erről nekem is a véleményem. Ismerem ezt a 10-es szorzós illendőséget, de én akkor sem fogok ennyit adni, mert még ott van a szülésznő is. Szerintem az sem ciki ha dokit váltasz, de az sem ha megbeszéled vele- bár én már nem tudtam megbízni az enyémben. Tudom mekkora stressz ezt végiggondolni, én is végigcsináltam, de tuti jól fogsz dönteni!
Egyébként igazad van: az én nőgyógyászom azt mondta, hogy az Imrében is magas a születésszám- ez egy idő után a minőség rovására fog menni.

Banyoszka: nagyon cuki a pocifotód! :)

Kép
tökmag79

Noémi, ez a Tulasi édesmandulaolaj érdekelne engem is. Bár amit gátmasszázsra ajánlanak az tulajdonképpen megfelel, és tényleg olcsóbb, mint a Weleda vagy a többi biocucc. Holnap azt hiszem, felmegyek a bioboltba, és utánakérdezek, hátha van nálunk is ilyen. Ha nem kapok, akkor írok, és megköszönném, ha elküldenéd.
A könyvvel kapcsolatban vki azt írta, -csak már nem találom sehol, hogy ki volt-, hogy emailben megkapta vkitől. Csak érdekelt volna, mert tényleg nagyon jó könyv, de most erre sem futja nagyon a keretből...

Poker, oké, aztán egyeztetünk. :) Én is kíváncsi vagyok már rá.

Benta
, megnéztem a képeiteket. Az a helyzet, hogy irigylem anyukádat... :) Biztosan nagyon boldog, hogy most egyszerre izgulhat a két lányáért, a két vadiúj unokájáért úgy, hogy már van két ilyen gyönyörű unokája, mint Máté és Balázs. Nagyon szép gyerekek! Gratulálok hozzájuk!

Tökmag, a CTG-vel kapcsolatban: vszínű nekem is azért mondta az orvos, hogy ha helyben meg tudom csináltatni, akkor inkább itt legyen, mert az Istvánban is fizetni kellene érte. Az elsőt tuti ő csinálja majd május 8-án, akkor megkérdezem tőle, hogy van-e a kórházban lehetőség rá, és ha igen, akkor mennyiért. A kismama ismerőseim, akik Esztergomban szültek, ők azt mondják, hogy elvileg a TB-re meg kellene hogy csinálják nekem is a helyi kórházban, csak nehéz normális orvost kifogni. Dehát meg kell próbálni, max elküldenek melegebb éghajlatra.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!
Köszi a pocis bókokat, Ti is tehetnétek fel...Olyan ritkán csurran-cseppen egy-egy fotó...
Jó éjt mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

Heni: azért durva, hogy nemsokára amúgy is kéthetente kell járni dokihoz, ő is megcsinálja magánban a CTG- t, akkor meg minek kell becsattognom a kórházba is ugyanezért? :(
Vagy ez is a lehúzásra megy (szülésznő)? Nem tudom mit gondolnak egyébként: egy babavárás nagy költséggel jár és akkor még ezek a plusz kiadások is... :? Számítottunk rá hogy sok pénz el fog menni, de a mi tartalékaink is végesek. És akkor nekem még szerencsém van az új dokimmal, mert nagyon sokan mesélték róla, hogy aki csak 20e ft- ot tudott neki adni szülés után, azzal is tök kedves volt.

Banyoszka: ha elkészülnek a szobák, tuti több képet fogunk látni. :wink: Heni pl. megint csodát művelt Beni szobájában- remélem Nektek is megmutatja! :)

Kép
tökmag79

Sziasztok :)

Csak átfutottam, ma megyünk 32. heti UH-ra.

Emma kicsit feszenghetett miatta, hogy már megint zaklatják, mert fél 5 óta tornázik :D Majd bepisiltem a fájdalomtól, a hasam totál széttorzult. :oops: Megbeszéltem vele, hogy jó kislány, már nem forgolódik de tornázni lehet, anya elviseli valahogy. Ha kifordul, akkor nem fogja ám megdicsérni a doktor bácsi :)

Mi a dokinak szüléskor nem adunk pénzt, mert ügyeletesnél fogok. A sajátomnak viszont veszünk egy szép ajándékcsomagot, mert nagyon megérdemli :oops: többre nem futja.

Hazaestem után jönni fog az OTP-s csaj a jelzálog törlés miatt felmérni a lakást (valóban olyan-e amilyennek elmondtuk) aztán megírom a jegyzőkönyveket a lakáscsere órák miatt. S végre normálisan tudok mindenkinek reagálni. :)

Még a 32. heti pocifotóval is lógok, nemhogy a 28. hetivel (amik rondák lettek)

Ja AZ ANYA TANÍTS ENGEM PDF FORMÁTUMBAN AKIT ÉRDEKEL ELŐKOTROM :)

Pusz, jók legyetek :)
Vendég

Sziasztok!

Hát túléltem a tegnapi utazást, nem volt olyan rémes, mint a pénteki. Most már kicsit összeszedtem magam.
Apukámra is rájött a fészekrakó ösztön, mert megrendelte a kutunk új, gyerekbiztos lefedését :lol: A hozzá való fát már le is festette.

Noémi:
nehéz ügy, de ha tényleg nem mersz vele beszélni a császár veszélye miatt, akkor lehet, h jobb váltani... csak reméljük, h az új doki is jó lesz!

Nekem is van egy nagy gondom. Mi még mindig nem tudtuk megkérdezni tőle, h mennyi az annyi. Jövő héten kell megint mennem, de sajnos a magánrendelési időpontja megint nem lesz jó, és kedden a TB-s rendelésen van asszisztensnő. Múltkor bénák voltunk, mert a magánon kellett volna megkérdezni, de elfelejtettük, meg akkor még nem is tűnt ilyen közelinek a szülés... Én a TB-sen nem merem megkérdezni, m az biztos neki is ciki, meg egyszer régebben próbált rá István célozni, amikor pont ő is eljött oda velem, de nyilván a doki nem vette a célzást. Én még akkor is szarul éreztem magam, amikor a TB-s rendelésen egyszer adtam neki pénzt, vhogy nem szoktam hozzá a hálapénznek. Szóval gőzöm sincs, mit csináljak! Még decemberben kérdeztem egy nőt, aki nála szült akkor, és neki anno nem mondott fix árat, de úgy 40-50 körül van. Hát mi 50ezret fogunk adni, lévén eddig mindig nagyon készséges volt, és tényleg sokat segített, és nem tudtunk csak egyszer a magánrendelőjébe menni... De azért mégis meg kellene kérdezni, nem? Csak nem tudom, mikor lesz rá lehetőség...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Még nem írtam ide hozzátok, de ha lehet csatlakoznék. 30 hetes vagyok, júni 22-re vagyok kiírva, van már egy lányom, kerek 2 év lesz közöttük.
Próbáltam legalább ezt az egy oldalt végig olvasni, hátha képbe kerülök felőletek, de nem egyszerű. Majd igyekszem!

A pénz kérdésről annyit, hogy nagyon durva amiket kérnek, ill. amiket úgy mond "illik" adni, nálunk is a 2 évvel ezelőtti tarifa már több ezerrel több lett, és én sem akarok annyit adni neki. Majd meglátjuk!

Remélem mindenkinek jól telt a húsvét, pihenjetek sokat, már nincs sok hátra, és úgy se lesz rá idő.

Üdv Orsi

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

Sziasztok Lányok!

Heni, természetesen Neked is nagyon szívesen küldök olajat, ahogyan írtam! Ha voltál a bioboltban, szólj! Szerintem jövő hét elején fogok elmenni érte, akkor már ugyanis nem dolgozom! :)

Tényleg nagyon nehéz döntés ez az orvos váltás - kicsit tanácstalan is vagyok. Ma 3-ra megyek a mostanihoz - talán utána már okosabb leszek...

Csillag, szerintem is érdemes rákérdezni a tarifára. Szerintem ha most sem lesz olyan a szitu, egyszerűen hívd fel utána, és mond meg, hogy elfelejtetted személyesen...de szerintem az asszisztens nő sem hülye: mond meg, hogy tudod, hogy ez munkaidő nkívül van, akár hétvégén vagy éjszaka is szülhetsz, és természetesen ezért tiszteletdíj jár, de szeretnéd tudni, hogy mennyi. Ha azt mondja nincs ilyen, akkor döntsd el Te!

Tökmag, szerintem is jó és hasznos volt a szülésfelkészítő, de én inkább 2 alkalommal csináltam volna - a pasikat szerintem a gátmasszás, olajok, teák nem annyira érdekelték - legalább is Viktort nem, de ahogy láttam a sarokban lévő pacák (mellettetek) is beadludt...
Egyébként mi beszéltünk róla, és még mindig mindketten 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy közös szülést szeretnénk!

Na megyek, utánajárok a dokinak!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag drága... sajna minden a lehúzásról szól ebben a világban. És hát tudjuk, hogy a babaüzlet a legjobb üzlet manapság a világban. Ment email. :) Ja, igen: szülésznő: képzeld, amikor ezt kérdeztem a dokitól, hogy kell-e választanom szülésznőt, azt mondta, hogy az összes szülésznővel szívesen dolgozik együtt. Egyik sem rosszabb a másiknál, így nem kell szülésznőt fogadni. Amelyik épp bent lesz, azzal szülünk, így nem kell külön behívni azt, akit választanék, ő tehát munkaidőben lesz bent, tehát igazából neki is csak akkor adjak pénzt, ha úgy gondolom. Na, ezt jól elmondtam.... Az a helyzet, hogy a doktorbácsi az elejétől tudja, milyen problémáim vannak, így azt is tudja, mennyit költöttem már orvosra. Lehet, hogy azért ennyire humánus velem, de én mindenkinek csak ajánlani tudom.

Én meg el vagyok keseredve... 13 kg-nál tartok, és van még egy hónap kb :( Mondjuk a hasam már 115 cm körben, tehát tuti, hogy ott azért van néhány kiló, és az azért megnyugtat, hogy szoptatás után úgyis vissza kell állnom az inzulincsökkentőre, így talán sikerül megint pár kilót leadni majd. Viszont a lábfejem estére már bedagad. Nem csúnya még, de lehet érezni... szóval engem sem kerülnek el a "klasszikus" tünetek. És igencsak bálnának érzem magam. :(:(

Anuk, ha megtalálod, átküldöd nekem azt a pdf-et? Remélem,minden oké lesz az orvosnál Emmával és Veled is. :) Írj majd, hogy mi volt!

Orsi, de jó, hogy még mindig van, aki csatlakozik hozzánk! Isten hozott közöttünk. Tudjátok már, hogy kisfiút vagy kislányt vártok? A kislányod édes lehet két évesen... majdnem két évesen. :) Mi a neve?

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, így húsvétkor, úgyhogy csak pár dologra reagálok... :oops:

Noémi!

Elég nehéz döntés, teljesen meg tudlak érteni. Olyan kínos tud lenni minden ilyen helyzet. Legalábbis én néha úgy vagyok, hogy inkább papírozzunk le egy fix árat, és akkor nincs a kínos feszengés, hogy mennyi, de néha úgy gondolom, hogy ne mondjon semmit, majd én adok amennyit tudok. (úgyhogy Csillag teljesen átérzem a te helyzeted is)
Persze ehhez hozzátartozik, hogy mi elhatároztuk, hogy az ügyeletesnél fogok szülni, szülésznőt meg választottunk már ugyebár. Nálunk ilyet lehet, és a szülésznőmre mondták sokan azt, hogy mindegy neki, ki a doki, mindenkive szívesen dolgozik együtt. Mégis amikor bent voltunk nála, olyan érzésem volt, mintha rá akarna beszélni, hogy kérjem meg a dokit akihez gondozásra járok, hogy nála szüljek... :roll: Örültem neki, hogy csupa pozitívumot mondott a dokimról, szóval nem arról van szó, de ez elég nehéz helyzet, mert elgondolkodtam...főleg, hogy a gátmetszésről is azt mondta, hogy a dokim olyan szépen varr, hogy már csak ezért megéri... :roll:
Viszont amit neked akartam írni (mert eddig csak rizsáztam magunkról :oops: ) annyi, hogy nem biztos, hogy jól teszed, ha beszélsz a dokiddal. Te ismered, de igencsak meg kell gondolni, szóval szerintem csak akkor beszélj vele, ha tutira megbízol benne, és eléggé ahhoz, hgy kb. tudd a reakcióját. Mert előfordulhat, hogy azt mondja, hogy annyit adj, amennyit bírsz, és utána korántsem foglalkozik annyit veled, mint eddig. Utána meg még kínosabb lesz váltani... Szóval nehéz....nem sikerült jó tanácsot adnom, cssak tényleg vigyázz...

Ja! És asszem te kérdezted... Július 2ára vagyok kiírva, mensi szerint, de uh szerint nagyobb a baba, viszont azért változtattam meg a vonalzómat erre, mert a dokinak is mindig júniust mondtam, aztán egyszer feltűnt neki, és leszidott, hogy mindig a mensi szerinti számít. De szerintem babunk már júniusban meglesz...

Tökmag!

Komolyan fizetős a ctg????? :shock: De miért ha kötelező?? :shock: Vagy csak azoknak, akik nem a lakóhelyükhöz tartozó kórházban szülnek? Na azért ez elég durva...

Orsica!

Üdv közöttünk! Szerintem ne is próbálj visszaolvasni, mert beleőszülsz! :lol: Inkább írj! :wink:

Anuk!

De jó, hogy végre rendeződik a lakásügylet!! :D látszik is, hogy sokkal jobb kedved van! :wink: Csak ügyesen, és igen, így kell ezt, rámenősen ahogy szoktad! :wink: (néha irigyellek, hogy ilyen rámenős vagy, már én is sokat fejlődtem ilyen téren, de azért van még mit :oops: Emlékszem első munkahelyemen ha nem kaptam meg rendesen véletlen a fizut, akkor is alig mertem szólni, nehogy anyagiasnak higgyenek :oops: :lol: )

Banyoszka!

Szép pocid van! :wink: Nekem is van ugyanilyen mintás felsőm, csak az enyém narancssárga és más a szabása. Majd rakok fel én is képet, ha sikerül. :D

Heni!

Még kell rendet rakni sajna...de már annyira elegem van a sok pakolásból... :oops: Nem is a babacuccok, hanem a mi cuccaink várnak selejtezésre, meg pakolgatásra, hogy elférjünk. Ez már nem olyan édes munka, de ebéd után folytatom, szép lassan meglesz.
Kiságyat mindenki összerakja már? Mi úgy vagyunk vele, hogy ne porosodjon addig a matrac, meg lepedő stb. pedig úgy raknám én is. Ez hülyeség? :oops: Hisz ha a babó itt lesz, akkor is ugyanúgy ott fog állni...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok ismét a "szürke" hétköznapokban!
Remélem senki nem ette magát degeszre sonkával!

Noémi, kiváncsi vagyok a dokid reakciójára. Kívánom, hogy a legjobb döntést hozd! Valóban nagyon nehéz ez a pénzkérdés.
Mivel a mi babánk nem természetes úton fogant, a dokinak nem igen adtunk az 5 próbálkozás alatt pénzt, viszont szerettem volna nála szülni, ezért a férjemmel átbeszéltük és rábólintottunk arra, hogy inkább bevállaljuk a húzósabb összeget. Arról nem beszélve, hogy ha már a magánrendelésére járunk és pengetjük a súlyos ezreket, akkor azzal elvárjuk, hogy riaszthassuk bármikor.

Heni, valójában 3 hét múlva kellett volna menni hozzá, de akkor külföldön lesz. Mondta, hogy behívhatna 4 hét múlva, de mivel a 36. héten mindenképpen menni kellene, ezért megspórolt egy vizsgálatot és némi pénzt. Persze ha baj van, akkor hívhatom. Nekem egy szóval nem mondta, hogy a ctg fizetős.
Szülésznő téma: lehet, hogy már írtam, de én rákérdeztem a dokimnál, hogy van-e olyan, akivel ő szívesen dolgozik együtt, de azt mondta, hogy a Jánosba mindegyik nagyon jó, ezért ha nekem van vki, aki szimpatikus, nyugodtan kérdezzem meg, de a 36. hétre mindenképpen válasszak, ha választani akarok.

Na, megyek ebédelni, mert már korog a pocak.

Ja, mostanába nem nagyon adtatok kaja ötleteket. Én most kelkáposzta főzeléket fogok enni fasírozottal. Remélem nem bolygatom meg nagyon Zétit.

puszi mindenkinek!

KépKép
süni76

Sziasztok!

Alakul a doki dolog:

Szóval reggel bent volt a volt kolléganőm - gondoltam rákérdezek nála is! Képzeljétek ugyan azt a dokit ajánlotta, akit a Margitos fórumban, sőt! Mondta, hogy a barátnője októberben szült, beszéljek vele ez ügyben! A csajt holnap hívhatom, de gondoltam addig is beszélek a dokival: kedvesnek tűnt a telefonban, bár meglepődött, hogy ilyen későn akarok váltani. Mondtam neki, hogy bizalmi ügy, és őt nagyon ajánlották. Megnézte a naptárát, mondta, hogy eléggé sokan vannak már arra az időpontra, persze mondtam neki, hogy talán korábbi időpont lesz belőle...a lényeg, hogy rábólintott. Holnap reggel mehetek is a magánrendelésére. Emiatt a mai dokimat lemondtam!

Kíváncsi vagyok nagyon! Remélem a lehető legjobban alakul. Itt a tarifa - 60 körül van, ami lényegesen barátibb!

Hozzá tartozik a dologhoz - hogy nem tudtam jól megfogalmazni, de nem csak az anyagiak miatt váltok - ez egyszerűen érzés. Egyébként beírtam a keresőbe az új és a régi doki nevét: a régiről ilyenek vannak: pénzéhes, nem elég alapos, azt sem tudja mi van. Az újról meg csak jók...ez is jelent valamit...

Tabati szerintem már majdnem mindenkinél áll a kiságy! Nekem ez olyan pszichés dolog - olyan jó érzés, hogy ott van, már valóban várjuk a babát...nem csak hosszú, hanem rövid távon is! :)

Ja a CTG-t illetően én is rákérdeztem a kolléganőmnél, és mondta, hogy ő sem hallott még ilyet. Nekem azért is furcsa, mert a kötelező terhesgondozás része, ami pedig ingyenes...

Heni ne keseredj el! Én is itt tartok! Gondolj arra - én is ezt próbálom - hogy ennek remélhetőleg a fele lemegy szüléskor, utána meg menni fog a többi is. Te már ráadásul bizonyítottál - én még sajnos nem nagyon, szóval még meg kell kűzdenem a diétával is!

Úgy várom már a holnapot! Kíváncsi leszek nagyon a dokira!
Áron még mindig faros, csinálom a gyakorlatokat, igaz még csak 2 napja!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól sikerült a húsvét.
Péntek-szombaton kidolgoztam magam, de a vasárnap-hétfő klassz volt.
Férjecském pedig ezekkel állított haza a húsvéti locsolásból:
Kép Kép
Kérdeztem is tőle, h nem akar-e futni még egy pár kört :):):)
Ma meg megyek szülésfelkészítőre, a szoptatásról lesz szó, ezt szeretném meghallgatni, az előző kettőn olyan téma volt, ami másodszor szülőnek talán nem olyan érdekes, aztán majd hónap végén lesz még szülőszobalátogatás, amire benevezek.
És Apa mit csinál épp? Kiságyat rak össze :):):)

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Ez a fizetős CTG nagyon durva :shock: , nálunk szerencsére ingyen van és még választani is lehet, hova akarsz menni. Van természetesen magán, fizetős lehetőség is az egyik doki rendelőjében....
Múltkor szóba elegyedtem egy kismamival, aki szintén az én dokimnál fog szülni, tőle tudtam meg, hogy 50e-ért vállalja (én is ennyire gondoltam), én még nem mertem megkérdezni :oops: , szülésznőnek 30-at gondoltam adni.....

Orsi!
Üdv itt! Írj magatokról! :wink:

Heni!
Kitartás!!!!
Bálnaérzés ismerős és újabban nekem is dagad a lábam estére-köszönhetően a rengeteg lépcsőzésnek :? , vádligörcs azóta szerencsére nem jelentkezett.....kopp-kopp....
Most már egyre több "nyűgünk" lesz....

Noémi, Anuk!
Drukkok mennek!Majd írjatok mi volt a dokinál!

Tabati!
Együttérzek :wink: , nekem is pakolnom kellene, de úgy nincs kedvem :oops: . Kiságyat mi is összeraktuk, de matrac fóliástól van benne, ahogy a boltból elhoztuk. A textileket max. egy foto erejéig fogom felrakni, hogy ne porosodjon. (Mondjuk én még amúgy se mostam ki semmit.)

Mimmi!
Klasszak a cuccok! Azén férjem csak csokit kapott, de annak is nagyon örültem :D ! (Felét már fel is faltam :oops: )

KépKép
amadea

Mimmi, ez a hintázós pihenőszék nagyon tuti! Ha tudom, hogy ilyet is lehet, elküldöm én is Viktor locsolkodni! :):)
Ha ma hazamegyek, rakok fel babaszoba fotót - egyenlőre félkészen, de majd elmesélem mi lesz még!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hahó Kismamik!

Noémi, remélem, sikerrel jársz az "új" dokinál. Egyetértek Anyukáddal, ha felmerült Benned a váltás gondolata, annak oka lehet, ezért lépni kell.

Mimmi, hol is járt a Férjed locsolni, jövőre küldöm oda Apát is!

Nálunk a kiságy még nem, de jelentem, szőnyeg már van a Kislányunk szobájában!! Apa tegnap rakta le, szerintem nagyon szépséges, már csak a szegélyeket kell bevágni. Utána jöhetnek a bútorok, amint el tudjuk hozni őket! Hamarosan küldöm a babaszoba képet. Addig is, egy kis ízelítő... A nagy munka közepette, nem bírtam magammal a múlthéten, és hát szinte már csak az ágynemű hiányzik (... és még sok-sok magyarázatot tudnék találni...:-), így lecsaptam az angol e-bay-en:

Kép

Nem volt olcsó, viszont 8 részes és a zöld szín mellett döntöttem, annak érdekében, hogy egyszer fiúnak is tudjuk majd használni.... :-)

Szaladok vissza dolgozni, vigyázzatok Magatokra, puszi!

Kép
cincibabus

Cinci, ez nagyon szép! És a zöld nekem is a kedvencem. :)

Amadea, nekem nem csak estére dagadt a lábam, már délelőtt is eléggé meg volt duzzadva, alig bírtam a papucsomat fölvenni. Elmentem a gyógyszertárba, megrendeltem a Natrium Chlorat nevezetű homeobogyót, a patikusnő nagyon készséges volt. Mondta, hogy naponta 5 golyócska elég, és két nap alatt elvileg elmúlik tőle... viszont ha reggelre sem húzódik le a duzzadás, akkor fel kell hívnom az orvosomat. Most reggel sem volt teljesen vízmentes sztem, mert eléggé bucinak nézett ki a lábfejem. Védőnő meg csak jövő héten lesz. Egyáltalán nem fáj, csak nagyon kényelmetlen... mindegy, megyek, fölpóckolom, hátha jobb lesz majd.

Ja... és most jöttem haza a kutyával az állatorvostól. Szegénykém nem nagyon tud lábra állni, mert vmi baj van a bal mellső lábacskájával. Az orvos szerint meghúzódott, lehet, hogy játék közben... azért ijedtem csak meg miatta, mert sosem járt még ilyen szívszorítóan, látszott, hogy fáj neki, de nem sírt meg semmi. És hát a nózija tök száraz volt. Az orvos megmérte a lázát, megtapogatta az izületeit, adott neki két szurit, felírt egy tablettát, és kaptam két kullancsirtó cseppet (Mázlinak is egyet), mindezt 6900 Ft-ért. Plusz a tabletta, ami 1900-ba került. Szóval... na, tényleg megyek felpakolni a lábaimat, mert később még locsolnom kell a kertben. :S

Pussz mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

megjöttttem az uhuróóól!!!

háááááát, minden ok az a lényeg, de Lilbaba picit nagyobb mint amennyi hetes vagyok én, 2 héttel, uh-s nénik is csodálkoztak hogy jókor jöttem e, meg hogy elég méretes a picike először nagyon megijedtem, mert csak nézegette a buksiját, ötször lemérte, azt hittem az agyát nézegeti, majd megkérdezte hogy hány hetes is vagyok?, na ekkor meghült bennem minden...aztán kinyögte hogy akkor jó nagy baba.

Lepényke 2es érettségű, átlagos magzatvíz,
BPD: 87 mm (35+3nak felel meg)-bukósisak
AC: 305 mm (34+3nak felel meg) pocak
FL: 65 mm (33+3nak felel meg) combi

szóval átlag 34.hét, én meg vagyok 32.

ja és a súlya: 2488g, kb 45 centi, szép fejlett baba

és azóta le sem áll mióta megdicsérték

szóval mi a május közepére pályázunk!!!!

láttátok a májusi topicban megszületett az első babóca!!!

doki-pénz: mi nem adunk neki pénzt, mert nem kér, vagyis azt mondta hogy ne sértsük meg ezzel a kérdéssel, szóval ő kapni fog egy hatalmas ajándékcsomit hasznos cuccokkal, meg a szülésznő (aki ismerős,egyidős velem, együtt jártunk suliba) 20-30at.

itt vagyunk mi a nővérkémmel, 3 hét a különbségn)vagyis a mostani számítás szerint a csajok odabent összebeszéltek így 1 hét, én a szoknyás vagyok :oops: fejeket nem ér nézni, nem szóltak hogy Csíz vagy vmi :oops:

Kép

na olvasgatok, pusziii

Kép
Kép
mniki84

Aztaaaa, Niki!! Lilien tényleg szép nagy baba! :) Majdnem 2,5 kg...
hát csajok, ezek után kíváncsi leszek, tényleg, ki lesz az első babánk... :):):) Szépek vagytok a tesóddal! :)

Heni

Kép
szheni

Jaj, lányok, nagyon megríkattak az előbb! Kb fél órát bőgtem, pedig semmi szükségem rá... ugye, nekem az erasmus miatt az előző félév összes tárgyát úgy kell megcsinálnom, h egyeztetnem kell a tanárral a vizsga időpontja stb miatt. Na, van egy pasi (csak óraadó volt ,sajnos nem állandó tanár), már március elején elküldtem neki a kért dolgozatot, és kértem tőle, ha találjunk 1 időpontot a vizsgára. Mivel baromira nem válaszolt, írtam neki ápr legeleján is, erre közli, h ő már áprban nem megy fel Pestre, keressem májusban. Erre megírtam neki, h nekem ápr végéig le kell vizsgáznom, mivel kismama vagyok (gondoltam, először minek kössem feleslegesen az orrára), kérem, értse meg. Hozzá kell tennem, h végig baromi udvarias voltam vele. Erre közölte, h hát ő Gyöngyösön dolgozik, menjek el oda vmikor áprilisban, majd húsvét után keressem. Írtam neki vasárnap, mert csüt István kocsival el tudna vinni (ugye ő is dolgozik egyébként... vonattal meg kicsit gáz, főleg utána a tök idegen városban kóvályogni), és megkérdeztem tőle, h esetleg nem lenne-e jó neki. Na erre az előbb olyan választ kaptam tőle,h köpni nyelni nem tudtam. Hogy mit képzelek én, h őt utasítgatom, meg ultimátumot adok neki (hülye ez???), na, de ő eltekint az én stílustalanságomtól, és a héten majd ad 3 időpontot, ami neki megfelel. Mégis, mit gondol, egész nap otthon ülök, és arra várok, h mikor vonatazhatok másfél órát a kedvéért meg gyalogolhatok egy tök idegen helyen- mellesleg még meg sem írta, hova kell menjek. Alig bírtam vmi normális hangnemben (olyanban mint eddig mindig) visszaíírni neki, h eszembe sem volt megbántani, csak gondoltam bátorkodom megkérdezni, véletlenül nem jó-e ekkor neki, mert 8. hónapban járó kismamaként nem olyan egyszerű utazgatni, aznap meg arra járunk éppen... Szerintetek hol él ez?? Nem hiszem el, h ennyire nem képesek a hapsik felfogni, h a terhesség nem leányálom, és nem hisztizgetek neki csak azért,h felbosszantsam, mert ehhez van kedvem!!! Ja, ráadásul az évfolyamtársaimat átlag 2 perc alatt vizsgáztatta le, vkitől az anyagból semmit nem kérdezett, csak arról, h milyen volt megírnia az adott dolgozatot... (Azt már meg se említsem, h egy jelentéktelen egy kredites tárgyról van szó...)Engem meg vmi miatt hülyére szivat már egy hónapja, és tuti meg akar vágni. Utánanéztem a szabályzatunkban, és sajnos csak 2 buktatás után kérhetek bizottságot és azt, h ne ő vizsgáztasson.
még van egy olyan kitétel, h ha gond van a vizsga időpontjával, akkor a főtitkárhoz lehet fordulni (diáknak is), és ő hozhat olyan határozatot, ami a tanárra és a hallgatóra is kötelező érvényű. Nagyon nem akarom ezt kihasználni, de már nem bírom, amit művel velem. És az a baj, h ha most nem csinálom meg ezt a tárgyat, pedig jogom lenne vizsgakurzusként megcsinálni, hanem mondjuk jövőre, v amikor megint meghirdetik (arról nem is beszélve, h vajon meghirdetik-e mielőtt normálisan diplomáznék), kb akkor sem állnék jobban, mert már kiszúrt magának...
Olyan elegem van már ebből az egész mizériából, úgy várom a májust, de még annyi tárgyam van, és muszáj minél többet megcsinálnom, hármat már így is elhalasztottam... Nem is tudom, mikor lesz végre módom teljesen a Borcsa születésére készülni, pláne, amikor ilyen barmokkal kell bájolognom...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Niki: tényleg nagyon szép a kép rólatok, még az is lehet ,h egyszerre feküsztök majd bent! Egy kórházban fogtok szülni?

Cincibabus: álomszép ez a készlet. Hogyhogy angol ebayról rendelsz, nem dobja meg az egészet nagyon a postaköltség?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

csillag: egy orvos, egy szülésnő, szóval ha bevárják egymást lehet gondban leszünk, vagyis a doki meg a szülésznő :lol:

Kép
Kép
mniki84

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?