Sziasztok!
Azért nem adtam bővebb helyzetjelentést, mert úgy voltam vele, hogy: aki nem olvas, ne is írjék!
Azért nagyon örülök, hogy érdeklődtök a hogylétünk felöl!
Köszönjük szépen: a legjobban.
Nándi egy Angyal! 8-3/4 hónapos, de még mindig anyatejes. Nagy bánatomra nem fogad el jóformán semmi szilárd ételt. A céklafőzeléken, a cukkínifőzeléken kívül a sütőtök a kedvence (igen sárga is tőle). A biopiacról szerzem be az alapanyagokat, szépen el is készítem az ételét, de ő nagy ívben legyint az egészre. Néha kibukok tőle, néha meg nevetek az egészen. Elég kellemetlen a dolog, de mindenki biztat, hogy ne aggódjak és örüljek, hogy még szopik. A szopizásnak nagyon örülök, de legalább egy étkezést lecserélhetnénk... Tejem szerencsére van elég, még mindig adok is le belőle az Anyatejgyűjtő Állomásnak. (Hallgatásom fő oka főleg ez, hiszen nagyon sok időm elmegy a fejéssel. Szerencse, hogy nagyon lelkes ember vagyok.)
Nándi január óta alig hízott valamicskét, össz-vissz 600g-ot. Tény, hogy nagyon sokat mozog, kész sajtkukac. Szépen forgolódik, kúszik, áll és mától ül. A beszéddel sincs gond, nagyon tudja mondani, hogy: jajajajaja, mamamamama, bababababa, vavavavava. A nem-hízás miatt a háziorvosunk nem aggódik (legalábbis annyira biztosan nem, mint én!), de azért adott egy beutalót vizelet- és vérvételhez. Ezzel kapcsolatban ma voltunk a Sote II Gyermekklinikán. (Ilyen undok laborossal ritkán találkozik az emberlánya.) Eredmény napokon belül. Köztudott, hogy Nándit 8,5 hónapos koráig kenguruban vittük sétálni, de 2 hete vettünk neki egy sportkocsit (ez a harmadik babakocsija, az előző kettőre még ránézni sem volt hajlandó, nemhogy meglenni benne). Úgy néz ki, hogy ez bejött az uraságnak, mert ma már aludni is hajlandó volt benne.
Nagyon örülök ennek a ténynek is, hiszen a 7,5 kg-os kofferját már nagyon nehéz volt cipelnem nap mint nap 2-3 órán keresztül. Természetesen csak ülve képes elviselni a helyzetet, a fekvőpóz szóba sem jöhet. Jellemző rá a nagy érdeklődés minden és mindenki iránt. Nem volt ez máshogy múlt hét hétfőn sem. Húsvét másnapján volt vidéken a keresztelője. Mondanom sem kell, minden percét élvezte, de legfőképpen a pap érces hangja nyűgözte le. Alvással sohasem volt gondja, remélem ezután sem lesz. Az éjszakákat nagyon ügyesen átalussza. Este 9-től reggel 7-ig egyhuzamban, és napközben is 2-2 órával még megajándékoz engem. Foga is van már, szám szerint 6 darab. A kibújásuk alatt nem problémázott sokat, egy picit talán nyűgösebb volt, de inkább a szopizás visszaeséséből lehetett/lehet következtetni a tényre. Az alsó kettő egyszerre jött, a fölső négy szintén.
Szóval összefoglalva a dolgokat, ha a következő is ilyen lesz, akkor hajrá!
(2 hónapos korában még nem ezt mondtam...)
Tettem Nándiról egy friss képet a profilomba.
Magamról annyit, hogy Nándi 5 hónapos korára szépen visszafogytam az eredeti súlyomra, de azért egy kis izom elkélne rám. Április 8-án voltam Kecskeméten, ahol a sikeres alkalmassági vizsga után felvételt nyertem a Tanítóképző Főiskolára. 2-3 éves vágyam, hogy óvónő legyek, hát most megnyílt előttem a lehetőség, csak élnem kell vele. 2 év alatt végezhetek, mint másoddiplomás, csak addig még egy nyelvvizsgát le kell tudjak a hátam mögött. Ez a nehezebb, mert sajnos borzasztóan rossz nyelvérzékkel vagyok megáldva.
A 17-i babataliról tudtam, Áginak köszönöm a folyamatos e-mailjeit. Nagyon sajnálom, hogy aznap esett az eső, hiszen én is nagyon fel voltam rá készülve. Jó lett volna beszélgetni egy jó nagyot, de ami késik, nem múlik. Legközelebb!
Shine! Mikorra vagy kiírva? Jó egészséget nektek!
Üdv mindenkinek!
Benő