Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi jól vagyunk, de nálunk is mozgalmasan telnek a napok, nem sok időm jut másra.

Gergőnek végre kibújt a 9., ez egyben az első rágófoga.
Mostanában éjszaka egész jól alszik, de azért a 2 ébredés nálunk is mindig megvan.
Még mindig nem hajlandó kimondani, hogy anya, most már a nevemen szólit :?.
Szerencsére idén még elkerülte a nátha, tavaly ősztől azonban havonta náthás volt.

Remélem, mindenki jól van.

Catwoman

Kép
catwoman

Ja, még annyi, hogy nagyon élvezi Geri a havat, és a szánkózást. :D Ez az első igazi hó, amit már élvezni is tud.

Kép
catwoman

Sziasztok!
Szerencsére mi is jól vagyunk,lekopogom,hogy Dani január óta nem volt beteg.Megkapta a 15 hós oltást(semmi baja nem volt tőle),és egy hete a második Prevenált egyben a Meningitis ellenivel.Mostanában az étvágy nem az igazi,és az éjszakák sokszor borzalmasak.Kb.10 kelés,és sokszor semmi nem kell neki :( Remélem a foga bántja csak.Nappal teljesen nyugodtan alszik 2 órát.
Soja,mi van Veletek?Pusza,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Mi is jól vagyunk a fogzást leszámítva. Mushuka, nálunk is vannak ébredések, de változó mennyiségben. Azt figyeltem meg, hogy amikor a rágófog /mert nekünk még abból jön most a 3./ nagy része kint van, és már csak a közepe nem tört még át, akkor a legrosszabb éjszaka. Általában csak felsír, amit cumival lehet azonnal orvosolni. De volt olyan is, hogy éjjel kettőkor, vagy éjfélkor, mint aki kialudta magát, dumálni kezd. Ilyenkor elég nehéz visszaaltatni.
Egyéb betegségek -szerencsére - eddig elkerültek minket :)
Ma voltunk először fodrásznál, mert már nagyon össze-vissza nőtt. Elég jól bírta, csak az érdekelte, hogy mit csinál a néni a háta mögött :)
A havat Bogi is szereti, csak ha vizes lesz a keze, akkor azonnal meg kell törölni. Egyébként fekszik bele, és vigyorog :)
Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Relatíve mi is jól vagyunk,leszámítva,hogy szerda este óta Dani lázas,megy a hasa,és ezerrel túrja a száját.Azóta nem sokat alszunk.A fogára gyanakodtam,levittem az orvoshoz,aki megnézte,és kiderült,hogy a foga,a dupla oltás amit múlt héten kapott,és egy picit tüszös a jobb mandulája :( .Szóval minden egyszerre.Kapott antibiotikumot,remélem ma estére jobban lesz tőle.Tegnap reggelre kijött a 4.alsó metszőfoga,de hátra nyúlkál a szájában,jönnek a hátsó rágók is.Alig várom,hogy vége legyen a fogzásnak!Most pl.csak a gyógyteát issza meg mézzel,és tegnap alig evett valamit.De teljesen megértem Őt.Az orra nem folyik(remélem már nem is fog),nem köhög,lehet,hogy minden a fogtól és az oltásoktól van??????Látom,nem csak mi szenvedünk a fogakkal.Hány foga van Boginak?Dani először undorodott a hótól,nem akart belemenni,aztán már alig lehetett hazavinni,annyira tetszett neki.Próbálgatjátok a bilit?Mi igen,eleinte belepisilt,de most már nem érdekes neki,és leszáll róla.Majd belejön.Bogi is kézzel eszik mindent?Dani még a levest is,pedig adok neki kanalat.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Muhsuka, remélem Danika hamar meggyógyul, illetve túl lesz ezen a fogzási időszakon. Persze ezt mindnekinek kívánom :)
Boginak szemfoga még nincs, a 4. rágófogára várunk, már félig kint van. A kézzel evés nekünk is megy. Hígabb ételeket alig tudok adni neki. Monjuk a leveseket nem igazán csípi. Viszont a tésztafélék jöhetnek! Van, amikor kanalaz, de egyre kevesebbet. A bilivel is így vagyunk. Az elején nagyon ügyesen többször is sikerült belelőni, most viszont nem. Amikor levetkőztetem, akkor hozza a bilit, rá is ül, még újságot is odakészít magának :) Aztán egyszer csak leszáll róla, és játszik valamivel. Mondjuk ritkán pisil oda valahová. Ha mégis, akkor az általában a fürdővíz engedésekor a fürdőszoba szőnyegére megy... :) De nem erőltetem, majd csak rászokik egyszer. Még előttünk a nyár... AZért jó lenne, ha ősszel, amikor bölcsibe megy, már szobatiszta lenne. JÓval egyszerűbb lenne úgy. Tényleg nektek megy a lurkó bölcsibe? Nekem sajna muszáj beadnom, mert anyagilag a 3. év nagyon letaglózó lenne :(
Puszi mindenkinek! Danika, jobbulást, és kitartást! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Úgy látszik,ez a kézzel evés ebben a korban normális.A pohárból való ivást is próbálom,de nem csukja össze a száját,így minden vizes lesz :D Tegnapra szegény megint tiszta pötty lett,de a láza elmúlt,és kezd a kaki is alakot ölteni.Az étvágy még nulla.Azt mondta a doki,hogy adenovírus fertőzés.Remélem most már hamar kijön belőle.Dani is megy okt.1-vel bölcsibe,szintén anyagi okokból,de nem is bánom,egy két éves gyerkőcnek már kell a gyerektársaság.Sokszor már most sem vagyunk neki partnerek.Gondolom ezzel Ti is így vagytok.Jövő hónapban megszül a nővérem,és anyura is szüksége lesz,elég lesz egy gyerekkel foglalkozni.Szóval,sok összetevője van a bölcsi témának. :D Megyek,mert felébredt,a "Kis Pimpám".Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok, Lányok!

Úgy néz ki, a Péterfiben szülünk majd októberben, és orvost kéne találnom...(anno a kisfiamat is itt szültem Dr Rácz Tibornál, de hozzá emberi - nem szakmai - okok miatt nem szeretnék visszamenni...)

Tudtok valakit ajánlani? Anga-Kis Balázst és Tűzkő doktort ajánlották, de szívesen veszek bármilyen javaslatot!!!

Köszi: Till

tillidian

Hahó, lakik itt még Valaki????? :roll:

Dr. Papp Istvánt ismeri-e Valaki?

Köszönöm: Till

tillidian

Szia Till!
Sajnos látom, nem válaszolnak Neked... Én nem nagyon tudok segíteni Neked, mert én csak egyetlen egy orvost ismerek a Péterfyből, de Őt nagyon. Ő nem rég óta dolgozik ott, Ő Dr. Zsirai László. Nagyon nagyon elégedett vagyok Vele, nem mennék máshoz. A fiamat is nála szültem, nagyon rendes és lelkiismeretes orvos, szerintem.
Vendég

Szia Till!
Én Dr.Rácz Tibornál szültem,és nagyon meg voltam Vele elégedve mind szakmailag,mind emberileg.tudom,Te nem,de én Neki köszönhetem,hogy Dani élve született meg.A nyakán volt a zsinór,és ha hagynak még vajúdni,akkor rossz vége is lehetett volna.

Kép
mushuka

Sziasztok!

Érdeklődnék, tudja-e valaki, Abkarovics doktor mostanában itthon van-e illetve mikor van itthon.

Tillidian!
Én két orvost ismerek jobban, meg még egy jópárat látásból (4 hetet feküdtem a kórházban a szülés előtt), ha gondolod írj privit, és válaszolok amire tudok.
Vendég

Virág,
a Horvát utcában ki van írva, hogy rendel hétfőn és szerdán. Szerintem hívd fel Györgyikét/Pálmát és kérdezd meg.
Till,
én Anga-Kis Balázst ismerem csak. Ő nagyon rendes volt velem 3 éve, de nem nála szültem. A másik dokit nem ismerem.
angi79

Sziasztok! :P

Köszönöm szépen a válaszokat, azt hiszem, maradok Papp dokinál...nagyon kedves, mosolygós, és bár nincs ismerősöm, aki nála szült volna, úgy döntöttem, megbízom benne!

Muhuska,
köszönöm!
(Rácz doktor kiváló szakember, csak sajnos az emberi oldalt nem tudom különválasztani, és velem nem egyszer volt minősíthetetlen a stílusa - pedig fizettem, mint a katonatiszt (bocsánat) :oops: Kisfiam amúgy nála született, és ezért hálás vagyok neki.)

tillidian

Till, én ismerem!!! :lol:

kispiskóta

Kispiskóta,
ha bármi infód van, megosztod velem - akár priviben? :D
Köszönöm szépen!!!

tillidian

Sziasztok,

Zsú,

ezek szerint kispasit vártok? Gratula! Jól vagy? Marcinak mondtátok már a kistesót? Néztem a Marci-blogot, de gondolom, nem sok időd van írni.
Naná, hogy ismered Papp doktorbácsit :wink:

Tillidian,

én Anga dokit ismerem, nála született mindkét bébim. Kedves, nyugodt, megbízható, rugalmas, nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik, nem egy pánikolós orvos, szóval mindenképp ajánlhatom.

Kép
Kép
pannati

Pannati, sziaaaaa!!!! Mesélj, hogy vagytok!!!!

Igen pici fiút várunk-Benedek Nimród lesz a neve. :D

kispiskóta

Zsú, fogok válaszolni a pü-re, csak most kicsit elúsztam a tennivalókkal,
pusz: P.

Kép
Kép
pannati

Zsú!

Bocs, még mindig nem felejtettelek el, csak még mindig "úszom" :D
Jövő héten talán lesz egy kis szusszanásnyi időm és válaszolok,

szép hétvégét: A.

Kép
Kép
pannati

Na végre megírtam a pü-t!

Kép
Kép
pannati

Sziasztok, már nagyon rég nem jártam erre(rossz volt a gépünk), most már alig van hátra egy hónap, bő hónap.

34+1 :D -egész jól vagyok ,annak ellemére, hogy ch diétázom, ami eleinte nehezen ment, de így sikerült ,egyelőre az inzulint elkerülnöm.

Szóval kérdéseim ,hátha tudtok segíteni
1.van valaki, aki ápr.végén május elején készül a korházban szülni?
2. ha választott valaki szülésznőt, és NST-re is hozzájárt, és megírná akár privibe, akár nyíltan mennyit adott ,nagyon megköszönném, jó lenne tisztán látni, s úgy számolni-ill. beosztani a pénz. Előre is köszi. :D
vilmus

Sziasztok!

Mi május elejére vagyunk kiírva, és a Péterfybe fogok szülni. Ma voltam első nst-n. nincs fogadott szülésznőm, csak orvosom.

Még nem láttam a szülőszobákat, és az alapítványi szobákat sem. Így, hogy nincs szülésznőnk, van esélyem megnézni egyáltalán? Meg azt se tudom, hogy pl. a szülőszobába mit kell vinni. :oops:

Kinek mi a véleménye az osztályról?

Előre is köszi a segítséget.

Adri (34+5)
adri85

Szia Adri,
én csak az alapítványi szobáról tudok nyilatkozni. Laparon voltam a Péterfy-ben. Van tévé, hűtő, saját zuhanyzó és klíma. A kétágyas 5000Ft/nap, az egyágyas 7000Ft/nap. Kinél fogsz szülni? A dokival nem jár együtt a szülésznő? :roll:

skrisz72

Szia!

Köszi a segítséget. dr.Zsirai Lászlónál fogok szülni. Hétfőn megyünk uh-ra és ha lesz két perce rákérdezek, hogy ez hogy működik (mármint a szülésznő).
Eddig mindent a doki csinált, vérvétel, uh, minden. kivéve tegnap előtt az nst. azt egy szülésznő csinálta, de akinek volt fogadott, azzal sokkal többet foglalkoztak. viszont az nekünk már nem fér bele.
Nagyon pályázok az alapítványira, remélem lesz hely.

Adri 35+0
adri85

Adri, én dr. Asbóthnál szülök. Még nem beszéltünk szülésznőről. Ha megyek hozzá legközelebb, akkor én is rákérdezek hogy is van ez. Én is nagyon szeretnék majd alapítványi szobában lenni. Neked már mindjárt itt az idő. :D Remélem gyors és komplikációmentes szülésed lesz. Majd gyere, mesélj utána! Puszi

skrisz72

Adri,
én is május elejére vagyok kiírva,május 4, és tegnap voltam az első nst-n, hogy mit kell vinni, holnap megírom,van egy saját listám + egy amit egy szülésfelkészítőn mondtak(egyre elmentem, mert a támogatások lett volna a témája, aztán nem az volt)-szóval amit nem adnak a korházban(de most nem találom a papírt).
A szülésznő kérdés nálunk úgy alakult,hogy az elsőnél aki volt,véletlenszerűen, nagyon-nagyon kedves volt,sokat segített,egészen a gyerk mellrehelyezéséig, a 2.-nál megkerestem .Gondoltam a 3.-nál is jó lesz egy ismerős arc, a doki nem ua,mert már nem vállal szülést.
Ezért kérdztem a szülésznő árat én is, ha valaki tudja,mert szeretném tudni, hogy csoportosítsam a pénzt(amiből persze nincs sok)
vilmus

Vilmus,
Nagyon örülnék, ha megírnád :D lassan össze kell pakolnom. a hétfői uh-n azt mondta a doki, hogy már most jók a méretei, és 2500 gramm körül van. azért még a jövő7 pénteket várja meg, akkor töltjük a 37. hetet.
Sajnos a szülésznő árakba nem tudok segíteni, mert nekünk nem lesz fogadott.
Holnap megyek a 2. nst-re. Remélem olyan ügyes lesz a babó, mint az elsőn :)
Az alapítványi szoba kérdéssel hogy állsz?

Skrisz72: köszi a jókívánságot. Már egyre türelmetlenebbül várom, h a karomba tarthassam. Hogy vagy? minden rendben?
adri85

Adri, elküldtem a listát privibe, a kettő fedi egymást ,így egy lista megy :lol:

Az alapítványi jó, ha lesz, természetesen megyek, de ezt nem lehet előre foglalni,mivel nem tudod mikor kerül Rád sor, ha van van, ha nincs nincs.
Bent van a wc +zuhany, az mindent megér.Mikor bemész szülni, rögtön szólj,hogy te akarsz, ha lehet, s aztán hátha.A 2 ágyas jobb ,mégsincs egyedül az ember.
Te akkor hányadikára vagy kiírva? Jövő pénteken töltöd a 37. hetet, az azt jelenti,hogy május 7-re vagy kiírva?Még egyszerre is szülhetünk :lol:
vilmus

Nekem is a 2 ágyas a szimpi :)
Május 8 hivatalosan. Lehet h még találkozunk a kórházba. :) Legalább lesz ismerős. Tudod, hogy kisfiú vagy kislány? Mi úgy döntöttünk, legyen meglepi :) De úgyis az a lényeg, hogy minden rendbe legyen vele.
adri85

Adri, Vilmus, tök jó lenne, ha együtt szülhetnétek. :) Legalább támogatnátok egymást két fájás között.
Mi jól vagyunk. Pocak növekszik. Reggel 97cm, este 100cm. :lol: Majd megkérdezem az én dokimat, mennyibe kerül a szülésznő. Remélem megmondja, elvégre ő a részlegvezető. Ez nem tudom, hogy majd előny vagy hátrány lesz-e... :roll:

Kellemes Ünnepeket Kívánok!

Kép

skrisz72

Szia Krisz, hát ez jó lenne, valami helyi info, tényleg.S nagyon köszi előre is.
Megmértem,én 115 vagyok(alapjáraton 74 voltam).

Mindenkinek kellemes nyuszivárást, sok itt az igazi nyusziváró baba :o
vilmus

Sziasztok!

Szülésznő:Tavaly szültem az én dokim azt mondta, hogy 20-25000 vagy az felett, mi a középutat választottuk.
Mindenkinek problémamentes szülést!

Gabi
gabriella9612

Köszi Gabi az infót! :)

skrisz72

Sziasztok,

Adri, Krisz ma voltam nst-n, mert a szülésznő ügyeletes volt, ott volt a szülőszobán .
Bekukkantottam , jól néznek ki a szülőszobák( a 4-es kék :o , a 3-as bordós,egy ágyasok, még láttam két szobát, nem tudom milyen színűek :lol: , de tuti azok is egy ágyasok, de azok jó nagyok).
Mikor az elsőt szültem, akkor volt 2 ágyas is!,függönnyel elválasztva, s míg vajudtam végigaszisztáltam, sőt az üveges szekrényablakában láttam, ahogy a szomszédágyon megszületik a baba.
A 2. lánnyal már voltak ilyen kis egyágyasok, akkor ott szültem, az volt a jó benne, hogy mert kicsik, nem jött senki be.
Na, én kinéztem a "kék -szalont" :lol: :lol:
vilmus

Sziasztok!

Vilmus, megkérdezhetem, hogy ki lesz a szülésznőd? Ma voltam nst-n, elég nagy volt a forgalom. A dokim is rohanásba volt, és nem is volt jó kedve. Hétfőn megnéz uh-n is. Be kell vallanom, hogy egyre türelmetlenebb vagyok. :oops: Már nagyon várom, hogy meglegyen a baba :)
Hogy vagytok? Hogy telt az ünnep?
adri85

Adri,
Hétfőn én is megyek a dokihoz, a korházba, hányra mész?(én olyan 10 körül- ezt írd meg, hátha össze tudunk futni)
Nem szabad türelmetlenkedni, én is az vagyok :lol: :lol:
ÉS szo. megyek nst-re.
Ünnep? jól, pihentem, a lányok nem voltak itthon.
S Nektek? Minden kész?elrendezve?
vilmus

Vilmus,
11-re van időpontom nst-re. sztem kicsit előtte fogunk érkezni. Nem tudom, te meddig leszel ott, remélem tudunk találkozni :D
Az ünnep nekünk is pihenős volt, felmentünk Vácra egyik délután és sétálgattunk. :)
Még a kisrucikat kell kivasalnom, fertőtleníteni a cumikat, meg ilyesmit, meg kaptunk játékokat, azokat is szeretném, és még a kórházi csomi egy része nincs összerakva. Neked minden be van már csomagolva?
Tegnap este kicsit megijedtem, olyan volt, mintha meg akarna jönni, és kemény volt a hasam, de egy magnéziumtól elmúlt. Ma nem szabad megszületnie, mert a kispapi nem tud eljönni a munkahelyéről. Amúgy bármelyik nap jöhet.
Szia
adri85

Sziasztok,

Adri, ott leszek még, valszeg, mert a 10 ó. az csak kb., előtte megyek a cukrosokhoz, raportra, s akkor ahogy átérek, majd megbeszéljük, tel. hogy hol vagy., s ott az automaták előtt találkozhatunk. :lol:

Majdnem minden be van csomag, de a baba ruháit csak kikészítem,s cédulával látom el,hogy melyik mi, ill. bizt. lesz , ami kimarad, de azt cédulázva bekérem, gigantikus lett így is.

Figyelj a magnézium evést 36. hét után nem javasolják (külöben nem szülünk soha).
vilmus

Vilmus, akkor tényleg megszervezhetünk egy találkozót :D
Nekem is sok lett a csomag (és még nincs kész) mondjuk a köntös nekem több mint a fél táskát elfoglalja, így nem nehéz nagy csomagot csinálni. :D

Babaruhát nem adnak? Azt hallottam, hogy azt kapunk. Vagy jobb a saját?

Mostmár nem is iszok magnéziumot, tegnap este muszáj volt, mert a kispapinak ma mindenképp dolgoznia kellett menni. Amúgy bármikor el tud jönni, csak a ma volt gázos.

Skrisz72: hogy vagy? mi újság veled?
adri85

De Adri,
adnak babaruhát, a hazahozatalira gondoltam :lol: .Csak sapit viszek, 2-3 kis anyagpelust, bentre.
Köntösből én is az apáét viszem, mert kisebb,vékonyabb mint az enyém :lol:
vilmus

Én a hazahozós rucit bekészítem apának a bébihordozóba. Sapit meg pelust én is viszek. Eldobható pelust is, mert nem tudom elég-e a napi 5, amit adnak.
adri85

Sziasztok, kicsit eltűntem. Anyuékkal voltam a Balcsin 8 napig, aztán meg meló ezerrel. Nekem mindegy, milyen színű a szülőszoba, csak ne fájjon nagyon. :lol: :wink: Hű, ti már nst-ztek.... akkor mindjárt idő van! Nekem még jó sok van hátra. Holnap megyek a dokimhoz kukkolásra. Eszter szépen mocorog, bezzeg UH-on nem produkálja magát. Nehogy véletlenül lehessen róla egy normális képet csinálni... :oops: Még semmit sem vettem a picurnak, ideje lenne elindulni vásárolgatni.

skrisz72

Lényegében
nekünk is mindegy a színe, csak megjegyeztem ,hogy van bordó-szalon,kék- szalon :lol: -és ne fájjon persze, de fog-mert szokott.

Kezdek türelmetlen lenni, de persze még van ideje kibújni,bőven :lol:
37+5
vilmus

Lényegében
nekünk is mindegy a színe, csak megjegyeztem ,hogy van bordó-szalon,kék- szalon :lol: -és ne fájjon persze, de fog-mert szokott.

Kezdek türelmetlen lenni, de persze még van ideje kibújni,bőven :lol:
37+5
vilmus

Vilmus, kitartás! Mennyi a becsült súlya most a babádnak?

skrisz72

Szia, Krisz,

már rég volt becslés,nem tudom.

Hát Adri, sikerült elkerülnünk egymást :cry: .
vilmus

Sziasztok!

Krisz, jó lehetett a Balcsin. :) Mi kb. akkor indultunk el vásárolgatni, amikor a 6. hónapot is betöltöttem.

Vilmus, sajnálom, hogy így alakult. :( Én jövő7 hétfőn is 11re megyek nst-re. Megint utánad leszek? Megnézte a doki uh-n is, 95 mm a buksijának az átmérője, 73mm a combcsontja. Szépen növekszik. Már úgy tartanám a karomba. Amikor vártunk a dokira sok kismama tologatta a folyósón a babát. Én is ott szeretnék már tartani :) olyan aranyosak voltak.

37+3
adri85

Adri,
én megint szo. megyek nst-re, most csak soron kívüli volt,vizsgálat után azt mondta a dokinő, hogy most bevisz nst-re, kicsit nehezteltek is ,hogy nem voltam a füzetkében. :roll:
Legközelebb is szo. lesz nst-Uh meg csüt, de nagyon korán kell mennem, fél 8 előtt kell odaérjek :shock:
Akkor mérik meg.

De akkor Te voltál barna blúzban ugye?
vilmus

Vilmus, én voltam szerintem akire gondolsz. Barna felső volt rajtam, igaz van rajta sárga minta is. :) meg barna naci is. te ültél az ablak felöli gépnél?
adri85

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?