Új privát üzeneted érkezett!

Hát voltam a szülésfelkészítőn. elég uncsi volt ez az első alkalom. Borcsa volt a legidősebb :lol: , a legfiatalabb meg 16 hetes. Ennek ellenére a csaj elkezdte a terhesség elejétől, h milyen vizsgálatok vannak- tehát mindenki simán túl volt már rajta!, meg a táplálkozásról volt szó- de semmi újat nem tudot mondani. illetve azt mondta, h a túl sok tejterméktől laktózérzékeny lesz a baba. Ez szerintetek igaz? Eddig mindenhol azt mondták, h sok tejtermék kell a kalcium miatt, pl. egy liter tejet se baj, ha iszunk stb, a csaj meg azt mondta, h naponta fél liter max. :?: Persze vmi fiatalka tartotta, aki még nem szült, de ez még nem lenne nagy baj, de ő is olyan bizonytalannak tűnt néha.
Köv. alkalommal vmi filmet nézünk meg egy őssejtes nőci jön. Később lesz homeopátiás előadás is, na ez érdekel, meg szülésznők is jönnek.
A kismamik közt volt két középiskolás forma is, meg pár kb velem egyidős- na azok pont együtt jöttek, úgyhogy nemigen lehetett velük kommunikálni. A legszimpibb csaj persze elkésett, és hamar lelépett a végén. :(

Betettem egy adag Borcsa-ruhát a mosógépbe! :lol:

Hasfeszesítő bugyi: fogalmam sincs, én se prot, sem kontrát nem hallottam, nem tudom, vegyek-e.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos, érdekes a tejtermékes dolog. Mert akkor Emma tuti laktóz érzékeny lesz, ha amit írtál igaz. Ugyanis nálam a fél liter tej reggelenként az alap. Ahhoz jön kétnaponta egy szeletke sajt, vaj egyéb. De van amikor mégegy bögre kakaót is benyomok vacsora gyanánt.

Nekem mikor kérdezte a doki, hogy szedek-e plusz kalciumot mondtam nem, nem szeretem a bogyókat, de fél liter tejjel indítok naponta azt mondta az jó, nem kell bogyó. De egyáltalán nem mondott ilyesmit, hogy a laktózérzékenység ettől alakulna ki. Nagyon bántana, mert nálunk api is és én is nagyon szeretjük. De most utána olvasok

Amit találtam az egészségkalauz-ban

Kismamák táplálkozása
Irányelvek a helyes táplálkozás megvalósításához

* Kerüljük a túlzott sófogyasztást. Használjunk többféle zöld fűszert és az élelmiszerek közül válasszuk az alacsonyabb sótartalmúakat.
* Tejet, tejtermékeket ajánlott naponta fogyasztani. Félliternyi sovány tej vagy azzal egyenértékű kefír, joghurt, sajt, illetve tehéntúró minden nap szerepeljen az étrendben, mert ezek jó forrásai értékes fehérjéknek és egyes vitaminoknak, ásványi anyagoknak, különösen a kalciumnak.
* Ajánlott naponta fogyasztani alacsony zsírtartalmú húsfélét. A halak, különösen az értékes zsírsav-összetételű tengeri halak rendszeres fogyasztása (hetente 1-2-szer) ajánlott. Hetente 2-4 db tojást, májat havonta 2-3 alkalommal tartalmazzon az étrend.
* Zöldségfélét és gyümölcsöt idénynek megfelelően frissen vagy mirelit, illetve savanyúság, befőtt formájában bőségesen ajánlott fogyasztani, összesen napi legalább 50 dkg mennyiségben. Gazdag forrásai az élelmi rostoknak, egyes vitaminoknak, ásványi anyagoknak, illetve egyéb egészségvédő hatású biológiailag aktív anyagoknak. Többségük energiaszegény és magas víztartalmú.
* Rendszeresen, minden nap szerepeljen az étrendben valamilyen teljes értékű gabonaféle. Ide tartoznak a teljes kiőrlésű lisztből készült barna-, korpás-, magokkal dúsított kenyérfélék, pékáruk, a teljes gabonaszemet tartalmazó őrlemények, natúr gabonapelyhek, müzlik, zabkorpa, hajdina, köles stb. Az igazi barna kenyérnek nemcsak a színe barna, hanem az állaga tömör, nem levegős, puha.
* Fontos a napi 2 liternyi folyadék fogyasztása (víz, ásványvíz, rostos gyümölcs- és zöldséglé, gyümölcstea, tej). A savanyított tejtermékek, a levesek, főzelékek szintén magas víztartalmúak. Az alkoholtartalmú italokat kerülni kell, a koffeintartalmú italok fogyasztását pedig érdemes csökkenteni.

Innentől kezdve mindenki nyaljon sót aki azt mondja, hogy ne igyunk tejet :D
Vendég

Csillag, ma nekünk is azt mondták,hogy max. fél liter tej, mert már magzati korban is tudjuk allergizálni a babát. És ez még vonatkozik a túl sok tojásra, meg mittomén mire. Egyébként ezt a doki is mondta,hogy a fél liter bőven elég, tehát ha megvan ennyi, akkor ne vegyek be Calcium Sandozt. Tehát elhiszem.

Zsu

Kép
bvigh

Úgy őszintén ezt szülésfelkészítőn kell elmondani? Nálunk pl az sincs. Talán amikor várandós lesz a mami és kötelező jelleggel megy az idióta védőnőhöz, esetleg valami tájékoztatást kaphatnánk a táplálkozásról, a magzat fejlődéséről (érzékenységek kialakulása stb ezek szerint) nem csak a cseszegetést. :(

Hát akkor az elkövetkezendő 2 hónapban csökkentem a tejadagot (a babáért mindent felszólalással), de hogy nem késő-e azt már csak utólag tudom meg. :roll: A mellettem levő bögre tejecskét meg majd api megissza, ha hazajön.
Vendég

Szíííííjaaassztooook!!!! :D
Jelentem, elkészültünk!!!! Már csak apróságok vannak hátra (függöny felrakás, gyerekszobába bordür), de nagyon szép lett minden. Végre most már koncentrálhatok magamra és a babára. Megrendeltem a kiságyat is. Kb. 10 nap és megérkezik. Majd akkor készítek képet a gyerekszobáról.
Sajnálom, de olvasásban picit lemaradtam, igyekszem felvenni a fonalat.
Még 20 napot dolgozom, utána jön a pihi és a hangolódás.

Tegnap védőnői járat volt. Még mindig nem akar kijönni "háztűznézőbe". Azt mondta, hogy amíg egy kismama dolgozik, nem szívesen zargatja az otthonában. :shock: Asszem mázlim van vele. Egyébként minden oké, kölök még mindig utálja az uh-ot. Mindig elhúzott előle. +11 kg-nál tartok, nem vizesedek. Nem szidott össze, csak annyit mondott, hogy kerüljem a sós, fűszeres ételeket.

Betegeknek jobbulást!
Jogsihoz nagy-nagy gratula!!!
Noémi, Áron: Isten éltessen benneteket!
Csillagtáncos, gratulálok a jó vásárhoz!

Csók

KépKép
süni76

Sziasztok!

Noémi!

Én is csak jót hallottam erről az övről. A bugyi is tulajdonképp ugyanazt a szerepet tölti be, csak abból gondolom többet kell venni, mert egyszer felveszed aztán már moshatod, az övet meg lehet tovább hordani. De úgy emlékszem még a kocsiban épp téged kérdeztelek erről, amikor vittél ki a metróhoz igaz? :lol: A várandósság előtti méretedhez illőt kell venni, ugye?

Bébi mosószer, öblítő!

Köszi a tanácsokat, majd átgondolom, meg körülnézek még. Azért gondoltam a Rossmanra, vagy Dm-re, mert az mindig útbaesik, nem akarok minden egyes alkalommal bababoltokba járkálni.

Magdi!

aranyos vagy, már jobban vagyok, tényleg. Ma hányingerem volt, de ez lehet, hogy a babu miatt van, újra előjött talán. Homlokom már nem fáj, fejem picit, de már nem aggódom. :wink:

Kép
Kép
tabati

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Remélem, jól aludtatok... én megint fölébredtem, amikor Miki kelt és ment dolgozni, aztán már nem tudtam visszaaludni. Annyi mindent beterveztem mára... és úgy néz ki, ma is olyan szép idő lesz, mint tegnap volt. :) Végre itt a tavasz. A krókuszok csodaszépek a kertben, hét ágra süt a nap, és jövő héten húsvét!
Két éve azt számolgattam, hogy Húsvéttól számítva még 48 nap és esküvő... mostmeg kb ugyanennyi Beniig. :)

Tabati, boldog hétfordulót!
Szép napot kívánok Mindenkinek! Különösen a mi szülinaposunknak :)

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket! Tényleg szép idő van ma - én úgy veszem ez ma nekem szól, de megosztom mindenkivel!

El kell mesélnem, hogy mikor kicsi voltam Anyu mindnen szülinapomon a Halász Judit Boldog születésnapot c. dalával ébresztett. Betette a magnóba, felhangosította, és össze-vissza puszilgatott. :) :) :) Jővőre már Áronnak is ebben lesz része! :)

Banka, kitartást a mai vizsgálathoz! Nem irígyellek, de remélem jó lesz az eredményed!

Mukkancs bentről elküldöm a linket, és priviben a csaj mail címét.

Anuk, az étrend, amit felírtál szintén 1/2 liter tejterméket említ...bár én ehhez nem tudok sajnos hozzászólni, egyszerűen nem bírom megenni, meginni őket (illetve a tejet főleg) szóval nekem marad a Calcium.

Tabati, arra már nem emlékszem mit beszéltünk a kocsiban. :?: Viszont a bugyit úgy hordják, hogy az egyszer használatosra veszik fel...de szerintem őv lesz belőle nekem is.
Szerintem a szülés előtti méretet kell alapul venni...

Tegnap voltam a CundA-ban. Megleptem magam 2 rövid újjúval, mert már semmibe nem férek bele. Igazából régen s-es volt a méretem, de az XS-be is belefértem, ezért sokszor vettem olyanokat is. Na hát most az S-es még talán feljön, bár többségében rövidek, de az XS-es kabaré! :)
Amit vettem az 2 Basic felső. Darabja 2790, de ha 2 db-ot veszel 4490 Ft. M-esek, szerintem nyárra is tök jó lesz! (majd kissé ápol és eltakar)

Ma végre készen lesz a kisfiam szobája! Már alig várom! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, nagyon boldog szülinapot kívánok!

Kép
benta

Hatalmasat csavarogtunk tegnap a fiúkkal Bp-en, nagyon klassz volt a film, élvezték rettenetesen a dolgot. Krisztián ki is szemelte magának az elnöki irodát :)

Skarlát és hányós-fosós járvány tombol az osztályukban, tegnap csak 12-en voltak. Ma még be kell mennie, mert versenye lesz, de utána hazahozom és nem engedem be egy darabig.

Süni, Noémi,
klassz, hogy alakulnak a babaszobák, ne felejtsetek képeket felrakni!

Heni,
nehéz a kérdés. Saját húgommal nem lehetett sokszor beszélni a témáról, annyira befelé fordult egy idő után. Aztán amikor terhes lett, akkor mesélt el mindent, hogy hogy volt. Diszkrét kérdés, esetleg utalva arra, hogy nektek se ment simán, aztán meglátod, nyit-e vagy sem.

Tej: napi fél liter max., de ebbe bele kell számolni a tejterméket is, szerencsére én utálom a tejet. Előfordul, hogy szoptatás alatt tejmentes diéta kell az anyának, mert a bébi annyira érzékeny a tejfehérjére /hasfájás, pöttyök/.

Ma isteni az idő, befejezem az ablakpucolást és virágot fogok ültetni.

Drága férjem meglepett egy tejszínhabszifonnal, igazi tejszínhabot gyártunk nagyüzemben. Nem lehet összehasonlítani az ízét a sprés változattal. Nesze neked, kilók!

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Jó reggelt!

Noémi: nagyon boldog szülinapot!!
Áronnak meg boldog névnapot! Jövőre milyen nagy lesz! 8 hónapos csöpp fog mászkálni! :wink:

Süni: örülök, hogy készen vagytok!

Én is megiszok naponta fél-egy liter tejet.

Noémi: nekem M-es, L-es pólól kellettek, 7végén megyek vásárolni, de az XL-es mérettel fogom kezdeni :oops: , majd anyukámnak jó lesz, ha visszanyerem az alakom.

Most jelentem jól aludtam, Nándi is hagyott, csak most meg pipilni kellett sokat, reggel alig bírtam felkelni az óracsörgésre. De már csak 6+5 nap munka meg a mai:).

Mellényben jöttem, oan szép idő van, du. meg pajzsmirirgy uH.

És tegnap este mindenen bőgtem, ami nem tetszett
:shock: , lehet most kezdenek bennem túltengeni a hormonok. A férjem is mondta, h pár napja túl érzékeny vagyok :oops: .

Szép napot!

Ui. barátnőm nemsoká szül, császáros és ő is tena betétet vett, ill. hálót. Ha a tena betét nem szárnyas, én sem tudom elképzelni, hogy tart, mert anno mikor betétet használtam a nem szárnyas elcsúszott :(.
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek! :D

Noémi!

Oké, akkor marad az öv, az szerintem is praktikusabb! :wink:

Benta!

Igazi szifonos tejszínhab? :lol: Az igazi az, ha kézzel vered fel!! :P :wink: De azért jó étvágyat hozzá!! :lol: Én ma már elég szánalmas voltam reggel, ugyanis pár napja mindig farkaséhes vagyok hajnalban még óracsörgés előtt, és olyankor babu is beindul. Nem is tudok visszaaludni, majd meghalok már a reggeliért. Ma úgy sikerült, hogy arról álmodtam, hogy eszem. :lol: Hát nem szánalmas??? :lol: :lol:

Puszedli!

Húha! Én is utálom a szárny nélkülieket. Tényleg nincs belőle szárnyas? :shock: Főleg fekvés közben ha forgolódsz jól el tud csúszni nem?

Kép
Kép
tabati

Noémi, én is csatlakoznék az előttem szólókhoz, nagyon nagyon boldog születésnapot kívánok Neked! :D Áronnak pedig boldog névnapot!!!!! :)

Kép

Magdi
magdii

Tabati: nekünk egy napon van a hétfordulónk, úgy látom :) Örülök, hogy már jobban érzed magad! De azért pihenj még sokat!

Heni: voltam tegnap jóóóóóó sokat kocsikázni, nagyon élveztem :) Szoktam azért szegény mögöttem lévőkre gondolni, amikor az elindulás nem megy valami zökkenőmentesen, hogy mit mondhatnak... de hát ők is voltak egyszer kezdők, nem?:)

Hasszorító: én is az övre szavaznék, vagyis nekem az lesz, remélem, hogy beválik...

Tejtermék: én is sokat iszom tejet, eszem joghurtot, sajtot, egyszerűen imádtam mindig, és ez most is így van... de ha ezzel tényleg ennyi rosszat teszek a babánknak, akkor én is csökkentem az adagom...

Na, és egy gyöngyszem mára, tegnapi párbeszéd:
Hány kilót híztam, kérdezik, mondom, nyolcat, erre a reagálás: látszik... de majd leadod szülés után... na jól meg is lepődtem, gondolhatjátok... :shock: De mostmár kezdek immunis lenni a kilóimmal foglalkozókra... holnap úgyis megyek a dokimhoz, ő meg mindig megnyugtat, hogy jól tartom magam :D

Annyira szép idő van, egyszerűen utálok még rágondolni is arra, hogy dolgoznom kell :(

Magdi
magdii

Magdi!

Hát nem is értem ezeket az embereket. Olyan, mintha meglátnának egy kismamát és rögtön kijön belőlük a gonosz manó. :shock: :evil: Nem értem...irigykednek vagy mi? :shock: Én tuti mondtam volna, hogy persze, hogy látszik hogy babát várok, mit gondolt valahol el kell férnie a babunak a méhlepénynek, meg a magzatvíznek, de még szerencse, hogy máshova nem híztam semmit! :wink:

Kép
Kép
tabati

Helló!
Kedvem a béka segge alatt :( Esik az eső. Meg is volt a ház aktuálisan egyetlen pasijával a nézeteltérésünk. Mondám, hogy jó volna most 7végére szar idő (népi megfigyelés szerint a Virágvasárnapi idő ellenkezője várható Húsvétkor). Hát nem tetszett neki, lévén ugye holnap ismét megy egy kupa versenyre.

Tegnap középsőm el kellett hozni az oviból. Fájlalta a fejét. Monnyuk én is, uhhó dokihoz nem vittem. Úgyse adnék neki ilyen-olyan bogyókat csak úgy.

Este óta köhögök. Nélkülözni tudnám ezt is. :roll:

Tejszínhab? Most is vár a hűtőben egy dobozka, fel kéne verni. Asszem ma gyümileves lesz, s akkó elfogy.

Asszem Niki kérdezte az utazást. Hát tudjátok, ha a múltkor a derekam annyira nem int be, én egész Genováig vállaltam volna az utat. S ugye nekem az indulás nem Mo-ról van, uhhó még hozzá kell adni a km-ből.

Gps hasznos, de tényleg olykor nem árt lecsekkolni a térképpel. Már megtanultuk, hogy ha a térkép itthonmarad, akkor szívunk. Volt nekünk is részünk kalandokban általa.

Álmos vok, csajom ordítással ébresztett (kiderült a carban csücsülhetett már egy ideje, mert rá volt száradva), s nagy igyekezetemben a másik lábam is begörcsölt. Szerencsére nem a tegnapi élményben volt részem, mert akkor ma lábra sem tudnék állni. Ugyanis a tegnap reggeli görcs után még arra a lábamra mindig sántikálok. Ismét maximumközeli a mg adagom, csak hát kell vagy 3-4 nap mire a szervezetem észbe kap.

Na léptem, megyünk kenyeret venni, s aztán a sulis után, majd bevásárlás...pelus kell a jánynak (drága fiam pedig nézze el, de egyenlőre neki még ilyenje sincs)

Kép
kissmanó

Tabati: furcsa volt, mert egy nagyon kedves kollégám mondta, ezért először fel sem fogtam. Utána meg már nevettem rajta... azt megfigyeltem egyébként, hogy szinte mindenki alig hízott állítólag... vagy, ami valószínűbb, csak kevesen vallják be az igazat. De most komolyan, nehogy már a legszebb hónapokat azzal töltsem, hogy naponta mérlegre állok és nézegetem hány kiló jött fel, nem? Amúgy is állandóan fogyókúrázunk mi nők, legalább ebben a pár hónapban hagyjon mindenki békén minket a kilóinkkal :D (persze, nem azt mondom, hogy szeretnék harminc kilót hízni, de nehogy már 8-9-12 kg miatt csesztessenek...)
magdii

Ááááááááááááá ki tudnám tépni az összes hajam!!!!

Komolyan mondom utálom az egész világot, és legszívesebben hazamennék anyukámékhoz, anyós meg az összes hülye fia dögöljön meg!!!

Eldőlt, hogy leköltözünk a kislakásba. Mondom okés, de tapétázni kéne, meg parkettázni. Erre este felhív anyós, hogy csüt-péntek nem lesz otthon az albérlő, akkor menjünk megcsinálni. Mondom mi van???? Arról volt szó, hogy már március elején elküldi, hogy tudjunk ott átalakítani ha kell. Erre nem!!!! Olyan ideg vagyok. A rohadt életbe, az albérlő fontosabb, mint a saját unokája??? Két nap alatt nem lesz meg, főleg úgy, hogy egyik fiú sem hajlandó szabit kivenni és este 5-től állnánk neki. Persze utána hétvége húsvét és naná, hogy rokonlátogatás és mise. Ja igen persze az is fontosabb mi? Minden és mindenki fontosabb mint a mi költözésünk, meg az a szerencsétlen poronty a hasamban.

Mondom jó, megbeszélem a fuvarossal a bútorszállítást stb. Erre minek, majd levisszük helyijáraton! :shock: Szembe röhögtem őket! Ágyat fotelt szekrénysort?

Mondtam nekik szerezzenek dobozokat, hogy be tudjak csomagolni. Hát nem, mert az ciki hazahozni! Majd nejlonzacskókban levisszük. Ja a pohárkészletet stb mi? Tömött buszon had törjön össze amim még van.

NEM NORMÁLISAK!!!! :cry:

Komolyan mondom ez a ráérünk, majd meglesz egy délután a kipakolás, tapétázás, parkettázás, konyha fürdő wc rendberakás, másik nap meg a beköltözés. Hol élnek ezek???? S még én vagyok ám a hisztérika, meg ne szóljak bele, majd minden meglesz, nyugi. Ez a mentalitás visz a sírba!
Vendég

Sziasztok!

Noémi!
Isten éltessen szülinapod alkalmából!!!Áronnak boldog névnapot!

Mukkancs!
Örülök, hogy jól vagytok!Esetleg feketenadálytőkrém?Ér eredetű problémákra jó szokott lenni...Képeket várjuk :wink

Csillagtáncos!
Attól nem lesz a babának semmi baja, ha sok tejterméket eszel, sőt, kell a kálcium a csontjainak és a fogainak. (Na meg a tiédnek is). A laktózérzékenységhez különben is kell egy jó adag genetika....Szoptatás megint egy más téma, ahogy Benta is írta, szükség lehet megszorításokra....

Anuk!
Nyugodtan megihatod azt a bögre tejet :wink:

Süni!
De jó, hogy kész vagytok! Várjuk nagyon a képeket! Milyen ágyikót rendeltél?

Tabati!
Jobbulást!
Nekem is hányingerem van és megint sok a savam :(

Kissmanó!
Vigyázz magadra! Tudom, nem könnyű a 3 gyerkőc mellett, de azért gondolj néha magatokra is...

Tegnap bementem párom munkahelyére, hát körbecsodáltak a kolléganők, nagyon kedvesek voltak, sok dicséretet kaptunk Nórival és megállapították, hogy milyen pici pocakom van...hát nekem cipelni nem olyan pici :wink: ...utána sétáltunk vagy 4 órát a városban, sütiztünk is :oops: ...de estére nagyon elfáradtam ,égett a talpam, fájt a derekam, nagyon rosszul aludtam, úgyhogy sajnos hanyagolni kell az ilyen túrákat....

KépKép
amadea

Tabati,
ez nem szánalmas, hanem kismamás :) Nem válaszoltál, mit tanítassz, kolléga?

Anuk,
ez egyre bonyolultabb. Nagy levegő, és ne aggódj. Majd a nagyokosok megoldják.

Magdii,
kérdezzél vissza ilyenkor, hogy "És te? Mintha megnőtt volna a feneked." Csak jó bunkón, hátha észhez kapnak. Kinek mi a jó büdös franc köze van hozzá?

Manó,
itt hétágra süt a nap, most szedtem egy csokor virágot a kertben. De szeretnlk már pelenkázni!!!

Kész vagyok az ablakokkal, most mosom a mami-csomag cuccait.

Mosószer: nagyon jó a DM-es saját márkás /denkmit/ sensitive, magunknak is azt használom.

Benta

Kép
benta

Hasszorító öv: szerintem is jó. Dokival fel lehet íratni receptre és úgy elég olcsó. Szerintem császár után is lehet, mert amikor sebészeten voltam gyakorlaton, ott hasi műtétek után rutinszerűen használtuk....

Anuk!
Anyós tényleg nem százas, de ezt tudtuk eddig is. Mindenesetre az már jó hír, hogy megkapjátok a kis lakást és nyugi, minden meglesz, csak ne idegeskedj....
Amúgy az én anyám is elég dila mostanában :shock: ...

KépKép
amadea

Amadea,
én is ezt állapítottam meg, hulla fáradt lettem a csavargás végére. Tudomásul kell venni, hogy már nem megy. Le is mondtam a szokásos tavaszi bécsi csavargásunkat, már nem élvezném, csak nyögnék, azt hiszem.

Kép
benta

Benta, nagyon szépen ksözönöm! Én is legszívesebben a szabadban lennék! Olyan jó volt reggel is bejönni! :)

Puszedli, köszönöm! Kicsit meghökkentem, hogy jövőre 8 hós lenne Áron - úgyhogy utánaszámoltam és 10 az a 8 hó! :) Kismama, kissé szórakozottak vagyunk?!

Magdi, Amadea, nektek is nagyon ksözönöm!

Kaptam virágot a munkahelyemen! Olyan jó ez a nap! :) Már alig várom, hogy megnézzem mit alkotott otthon a férjem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jajj, Noémi, még számolni sem tudok :oops: !
Elnézést kérek :shock: :lol: .

Tényleg 10! akkor még jobb :wink: !

Anuk: őszinte részvétem, nem normálisak :twisted: ! Kitartást neked!! Ha nyerek a lottón, elköltöztetem a gonosz mostohát!! A világ másik végére!
Vendég

Egész nap nem engedett be a Babanet... :( Hiába dörömböltem...

Noémi, reméltem is, hogy ilyen jól telik a napod...

Anuk, ne aggódj ezen. Két nap alatt tényleg nem lehet megcsinálni az egészet, pláne úgy, hogy Emmát "fogadni tudja" az a lakás, de ha segítesz nekik irányítani, biztosan gyönyörű lesz. Apukád is menne segíteni? Szerintem próbálj meg beszélni az albérlővel, hogy nektek ez most nagyon fontos, mert nincs hová vinned a babát. Meg fogja érteni, hogy mekkora tapló az anyósod... egyébként ezt úgy gondolta, hogy 2 nap alatt rendbe teszitek, aztán visszamegy az albérlő és megint lelakja? Vagy hogy? Mert ha nekiálltok, akkor oda én már nem engednék vissza senkit, nem hogy albérlőt...

Benta, én is odavagyok. :) Tegnap egész délután a kertben csináltunk pár dolgot, ma a lakás maradt... De jó ám így... kakaós kalácsot sütök, ki kér belőle? :)

Heni

Kép
szheni

Noémi, örülök, hogy ilyen szép a mai napod! Milyen figyelmes kollégáid vannak! :) De biztos az lesz a legcsodálatosabb ajándék a mai nap, amikor meglátod Áron elkészült szobáját :)

Heni, nem ér, kakaós kalácsot sütni :D Vajjal és kakaóval nyammmm :D

A Kismama magazinban bemutatnak 11 pelenkázó táskát. A 11-ből kettő van "normális" áron... ha gondoljátok, este lefotózom és felteszem, egyébként nagyon jópofák, van, amelyik székmagasítóvá is átalakítható (16 ezerért... :shock: )

Ja, és képzeljétek, ma felhívott a védőnő, hogy találkoznunk kéne. Hétfőn akartam hívni, de így megbeszéltünk jövőhét keddre egy találkát. Na vajon ő mit fog szólni a kilóimhoz? :D
magdii

Lányok: manapság már a papoknak sincs semmi moráljuk.
Megállok egy áruház mellett a parkolóban, középsőm elmegy pénzt tenni a parkoló órába, a nagy tátja a száját, a kicsit épp kiveszem, a mellettem levő üres parkolórészen állunk, én épp lehajolok, hogy a törpének a nadrágja szárát megigazítsam. Jön egy piros Skodás, s kezd dudálni (én háttal gugoltam). Naná zsémbeltem egyet s félreálltam, mire a másik beáll, lehúzza a hozzám közelebbi ablakát, s kezdi mondani, hogy hallotta ám amit mondtam. Itt kiakadtam, hisz milyen jogon dudál engem, nem ültem le, épp a csajom nadrágját igazítottam, s mentem volna be a piacra. S ezek után is neki állt fennebb. Na, akkor kihozta a tigrist belőlem, s beolvastam neki, miközben a legnagyobbam mondja, hogy a sulijukban pap bácsi az illető. Ezek után meg is bírtam volna folytani. Szemét disznó.

Anuk: nyugi...úgy is úgy folynak a dolgok ahogyan majd Te látod jónak, s ha a fiúk sem hajlandók 1 helyet 2-t ugrani az anyjuknak, akkor mi a gond? A felvetett kérdés (az albérlő távozásával kapcsolatban) engem is érdekel. Ne már pontra rakjátok, s ő visszajöjjön.

Ma hívott a komasszonyom, holnap telik ki a 40 hete, dokinéni (közös) pedig állítólag szabin. S nem hagyott neki semmi doki tel.számot, akit esetleg hívhat ha akció indul. Csak nyugiban menjen be a klinikára, s kész. Hát le vagyok döbbenve, én nem ilyennek ismerem. De lehet tényleg elmentek szabira valahova, bár suli időben? Lányommal osztálytárs az ő lánya, s a kiscsaj tényleg hiányzik a suliból. Hát.....

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Már megint le vagyok maradva az olvasással, de majd behozom.
Sajna nagyon sok a munkám e héten is. CSak azért jöttem fel, hogy NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT kívánjak Noéminek, Áronnak pedig névnapot!

Mi jól vagyunk, bár kicsit keményedek az utóbbi napokban.
Puszi mindenkinek!

Kép
ácica

Jaj a babaszoba képeket már én is úgy várom. Néha benézek a szobasarokba, ahol drága Emmám ágyikója áll lapra szerelten becsomagolva. :( Engem is elkapott a fészekrakó ösztön, de hát nincs semmi csak egymás mellett elbeszélés.

Puszedli ne aggódj. Én mostanában ha kell, ha nem bőgök. Mondjuk nálunk diliház van mostanában, de pl egyik nap néztem a macskák fejlődését, és amikor szült a macsmama azon is bőgtem. :oops: Amúgy is túlérzékeny vagyok, de amióta várandós egyszerűen szörnyű. S még ráadásul amilyen büszke inkább bezárkózom valahova, de rajtam ne lássa senki.

Magdi ne aggódj a kilók miatt. Egy kismama úgy szép, ha gömbölyödik, és igenis vágj vissza. Azt szoktam magamban mondogatni, hogy igenis kismama vagyok, most mindent megengedhetek magamnak :) Engem ma azzal cseszegettek a barátnők, hogy 13-at fogytam és 3-at szedtem vissza :D Szerintük meg túl kevés, eltűnt a tokám, a fenekem fele (Rod legnagyobb bánatára) a hasam viszont megnőtt :D Azon megint szörnyülködtek, hogy milyen nagy.

Lakás téma újabb kör…szerencsére anyós most hívott este, én meg kihangosítottam, hogy azuram is hallja. Nyah elszólta magát az öreglány mikor mondtam neki, hogy talán mindenkinek egy asztalhoz le kéne ülni és úgy megbeszélni a dolgot, mert mindenki minden nap mást mond. Erre, hogy ő aztán nem akar Roddal beszélni, csak velem négyszemközt. Erre megint lett letorkolás :D elállt a szava, hogy lám kihallgatják. Úgyhogy holnap délután kupaktanács…

Mint már fentebb írtam délután kimenős voltam barátnőkkel. Beültünk a cukrászdába, mondjuk én nem sütit ettem (még mindig rá sem bírok nézni), de olyan jó volt jó időben fecserészni. :D Egyébként mind a buszon, mind a városban úgy megbámultak, gondolom a hasam miatt, mert egy vékonyabb pulcsi volt csak rajtam. Ragyogó napsütés, 20 fok, friss levegő ez hiányzott…
5 után felmásztam Rod munkahelyére, mert szólt, hogy ha még a városban vagyok menjek, mert a kollégája felesége hozott be babaholmit, ami tetszik válogassam ki. Basszus én csak nyeltem egy nagyot…ovis ágynemű-garnitúra, macis :oops: polár plédek szuper állapotban, két hatalmas zsák baba és gyerek ruha (a kisebbik 4 éves), kiscipők, szandik, sapik, overall, a ráadás pedig hordozókendő…vadi új ruci is volt. Olyan édi macifüles téli vastag fehér sapit „túrtam” jaj nagyon tetszik.
Persze itthon meg bőgtem mint a szamár :) eszembe jutott, hogy bezzegék (anyós és rokonsága) keresztülnéznek a gyerekemen, s lám más anyukák viszont milyen kedvesek, segítőkészek. Remélem majd én is tudok majd másnak segíteni… :oops:
Azt hiszem abbahagyom, mielőtt vörösre bőgöm a szemem, holnap védő/támadónő és végre megkezdem a leárazott szőlőfürtöm, mielőtt megromlik két napig csak nézegettem :oops:
Vendég

Hahó Lányok!

Noémi! Nagyon sok boldogságot kívánok Születésnapod és Áronnak névnapja alakalmából! :-)

Gondoltam gyorsan benézek, hírt adok magunkról. Tegnap voltam védőnőnél, szokás szerint nagyon aranyos volt, nem piszkált a súly miatt sem és beszélgettünk egy jót.

Ma pedig a Dokikánál jártunk. Nelli BPD-je 75 mm és a becsült súlya 1100 és 1200 gramm közé tehető. Doki szerint minden rendben van, bár aggasztja a borda alatti fájdalmam, pedig éppen, hogy csak említést tettem róla, azért kért vizsgálatokat. Szerintem csak Nellike a lábikójával nyom ott valamit. Fejvégű ismét a fekvése, ami jó hír. Javasolta, hogy most aztán már hagyjam abba a munkát, de áprilisban megyek még....

Megérkeztek ma a beltéri ajtók is, beépítették őket. Nagyon szépek, de az egyikke vannak gondok, most jön a harc, hogy azt cseréljék....

Egyelőre ennyi, puszi és jó éjt Nektek!

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Ki tud róla, hogy a 2 in 1-ban tart még az a nagy akciózás? Holnap benéznék, csak, hogy mire számítsak... :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Ki tud róla, hogy a 2 in 1-ban tart még az a nagy akciózás? Holnap benéznék, csak, hogy mire számítsak... :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Ki tud róla, hogy a 2 n 1-ban tart még az a nagy akciózás? Holnap benéznék, csak, hogy mire számítsak... :roll:

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt Lányok!

Tényleg nagyon szépen köszönöm mindenkinek a köszöntést!

A tegnapról: Viktor nagyjából elkészült a gyerekszobával. A pelenkázó már áll, de még az ajtajai nincsenek fent, mert nem jó kivetőpántot vett. :? Ma visszaviszem, és vasárnap felrakja, remélem kapok valami szép fogantyút is! (egyébként baromi nagy lett 75*100-as, magassága 90, de hát azt írják a neten, hogy ennyi) Beszaladtunk a Praktikerbe, ott találtam egy édes lámpát. Eredetileg lógósat akartunk, amilyen a hálóban is van, de sajnos az ablakot nem tudnánk kinyitni tőle! Mindegy mert tényleg édes amit kinéztem, és 4790 Ft. Természetesen nem volt raktáron - ezért nem tudtam megvenni!
Tegnap elkészültek a báránykák is! Tényleg olyanok mint a képen, nagyon cukik!

Már alig várom, hogy megérkezzen az ágynemű, a függöny, és összeálljon a kép! :)

Tegnap beszélgettünk a főnökömmel! Most már meggyőződésem, hogy ő legrendesebb főnök! Megbeszéltük, hogy még miket kell átadnom az utódomnak, és mondta, hogy majd pontosítunk, de április közepétől nyugodtan maradjak otthon - természetesen fizeti! :) Tehát kapok +2 hetet, aztán május 4-től kiveszem a szabijaimat, és remélehtőleg max pár nap betegszabira lesz még szükség! :) Jó fej, ugye?

Áron jól van - még nem kiabálom el, de szerintem befordult! Teljesen mások a rúgásai 2-3 napja, és úgy érzem, hogy a köldököm 2 oldalán a térdei vannak! :) Tegnap is nagy ramazuri volt este - Viktor is csodálkozva kérdezte, hogy vajon mit csinál ez a gyerek?! :):):)
Egyébként nekem is egyre többször van lábgörcsöm.. ha nem veszem be este a magnéziumot (du. szoktam). Úgyhogy azt hiszem áttérek a lefekvés előtti bevételre.

Tényleg hallott valaki arról valamit, hogy a magéziumot meddig kell szedni? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a 36. hétig...de nem tuti...

Anuk, remélem ez a mai kupaktanács eredményt hoz! Szerintem előre alaposan készülj fel - főleg azért hogy nem szitkozódásba torkoljon (bár megjegyzem megérdemelné - de nem vinne előbbre)
Ami a ruhákat, és egyebeket illeti - tök jó hogy így alakult, mert így anyóst is könnyen lepattinthatod: végtére is azoknak kell viszonoznod majd a szívességet, akiktől kaptál!

Tegnap egyébként nekem is tök jó volt kabát nélkül közlekedni! Most már nagyon látszik az hogy kismama vagyok! Olyan jó érzés! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mg. tényleg max 36-ik hétig.
ma reggel nem volt lábszárgörcs. bár tegnap görcsösen figyeltem, hogy a maximum mennyiséget beszedjem, de szépen elosztva.
rengeteg dolgom van, kupacban áll a mocskos ruha, egy része szárítódik, másik része mosógépben forgolódik, konyhában dolgozik a felmosó, én meg épp lehuppantam egyet. derekam is fáj, csomagolni kéne a nagyoknak, mert du. apájuk viszi anyósékhoz.
aprósággal pedig holnap szülinapi zsúrra vagyunk hivatalosak (sajnálom, hogy a csaj későn szólt, mert a nagyok kellett volna menjenek, de már a nagyszülők várják őket).
úgy néz ki tényleg beköszöntött a tavasz, a nagyok tegnap szinte egész nap a kertben voltak, ugribugriztak a trambulinon. a síedző is beszólt, hogy az esőzések elvitték a hegyen a havat, uhhó kezdődik a túraszezon, de majd csak ápr. végén, addig most ők sziesztáznak.
még 1 hét és indulunk a Musztáng kempingbe. el sem hiszem.

na, megyek körtét pucolni, apróság asszem a legjobban egy körtésben érezné jól magát.

Kép
kissmanó

Szép reggelt!

Anuk!
Jól csinálod, csak így tovább :wink: , meglátod, minden meglesz szépen Emma érkezésére.
A tokád és a fél feneked azt hiszem hozzám került :oops: :D ...

Na, tegnap se bírtam ki talpalás nélkül, éjjel megint nem bírtam aludni, úgy fájt a derekam, szóval ma nem csinálok semmit, esznek, amit találnak (maradt ez-az tegnapról), esetleg palacsintát sütök majd, mert azt én is ennék :wink:

Tegnapi túrám eredménye mosható pelus ügyben: a Kushies nem jó, hatalmas és az anyaga is béna.....Bambino mio nagyon jó, de baromi drága és 2 kg-ként újat kell venni, mert kinövi.....úgyhogy marad a Monapel, amiből viszont nem volt egy darab se....jó lett volna azt is kézbe venni...
Pelusbetét: Bambino mionak van 10 db-os 3100valamennyiért, na az baromi jónak tűnt...

KépKép
amadea

Tabati, ha esetleg még nem késő: nem tudom, hogy tart-e még az akció, de az üzlet mellett van az outlet, oda szerintem bármikor érdemes elnézni. A honlapjukra ki szokták írni, hogy mikor és meddig akcióznak:
http://2in1collection.dotwebsystem.com/ ... ?pageid=12

Mindjárt jövök visszaolvasni, csak megzavartak munkával :D

Magdi
magdii

Sziasztok! :) Ragyog a nap, jó meleg van már most, és még a madarak is csiripelnek.

Noémi irigyellek :D Tényleg nagyon rendes a főnököd! Tőlem a beígért kajajegyet is megvonta, az utazási kedvezményt is meg akarta áprilistól, de azt kötelező adni így nem tudta.

Hát csak megjött anyós is 10 órára. Pedig azuram megmondta neki, ne akciózzon, akkor jöjjön amikor itthon van. Mondtam neki, hogy nem érek rá, anyukámtól kaptam egy nagy rakás sárgarépát és zöldséget, meg kell pucolni konyhakészre csinálni, mert sajnos nekünk nincs olyan tárolónk, ahova nyugodt szívvel bepakolnám. (vagy ellopják, vagy megrohad) Erre rosszul lett :D Engem különösebben nem hatott meg, csináltam a dolgom. Most végeztem, látom még mindig az ebédlőben pihenget. Tiszta sárga a kezem, a tengerimalacaim meg jól bezabálva pihennek :D
Vendég

Csajok!
El se hiszem!!! Van ajtónk, ablakunk, szúnyoghálónk, redőnyünk és hétfőn jön a festő :D

Pelenkaügyben kiegyeztem magammal a Bambinomioban, majd beváltatom a Brendon pontjaimat...

Anuk!
Így kell ezt csinálni! Hát nem jobb, hogy ő idegsítette fel magát?
:wink:

KépKép
amadea

Sziasztok!

Anuk: anyós úgy látszik, tart a fiától, hogy mostanában ki akarja cselezni?? Mert ez esetben ez pozitív fejlemény :lol: Meddig kell még kibírni Rod hazajöttéig? Aztán csak okosan, szurkolok!

Érzékenység:
hát én mostanában minden kis bosszúságon szinte elsírom magam. Múltkor is beszélgettem vkivel, és kapásból úgy indítottam, h bőgtem egy sort... :oops: Tegnap Bp-n voltam, és nem volt időm írni, na, mi fogad ma psotafiókban? A mellszívós csaj, h várta ám, h jelentkezek (az elmúlt másfél napban, ugye)!! Hát ha ennyire várta, ő is ugyanúgy jelentkezhetett volna, nem tudom, mit van annyira beparázva! Remélem, nem fürdök be vele, hétfőn szeretném elintézni a vételt...

Hasszorító: ma voltam háziorvosnál, és ő azt mondta, hogy szerinte az öv nem szükséges, ő a bugyit javasolja, mert az jó tartást ad a belső szerveknek is.
Gyerekorvos: szintén kéreztem tőle, nálunk 3 van a városban, végül egyet mondott, de azt mondta, hogy mind a 3 jó szakmailag, és normálisak is. Henire gondoltam, hogy ő milyen gondban lehet, nekünk meg végül is mindegy, kihez visszük. :lol: Azt mondta, hogy akit választok, májusban menjek el hozzá bejelentkezni.

Vettem Tena normált is a patikában, elég durva, h kb 1000 Ft 30 db!!

Ma reggel mondja István, hogy tegnap, már én rég elaludtam, amikor ő még ébren volt, és úgy ölelt át, h fogta a hasamat is. És ott mocorgott neki Borcsa baba! :lol: Ez olyan vicces! Volt egy kis csak apa-baba percek! :lol:

mosható pelus:
nekem eddig a monapel a legszimpibb. Viszont István eléggé kétkedik, mert nem tudja, hogy akkor hogyan fogom én mosni a pelusokat. Mert olyan sok nem lesz egyszerre, h mosógépben, és akkor kézzel fogok trutyizni? szerinte gondoljam át mégegyszer, hogy mit akarok. Szóval elég szkeptikus, és kicsit most elbizonytalanított. De még kitartok...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Amadea,
de jól álltok! Szuper!

Anuk,
csak így tovább, lazán!

Képzeljétek, ma rosszul lettem a Corában, tök gáz volt, ki kellett jönnöm :cry: Szokott ilyen durva migrénes-látáskieséses szarom lenni, de terhesen eddig nem volt. Egészen máig. Szívesen kihagytam volna. Most persze itt az utóhatás, a gyalázatos fejfájás.
Persze a vásárlásnak is lőttek, vagy egy órát ültem az autóban, mire haza mertem indulni :roll: Most se kaja, se semmi.

Írjatok!

Benta

Kép
benta

Benta, vigyázz nagyon magadra!!!

Amadea: de jó, h így álltok! Majd rakj fel képet a kész állapotról is!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Benta: ez nagyon gáz! Még jó, hogy nem estél össze. Nem pihensz le egy kicsit?

Amadea: örülök, hogy ilyen jól álltok!
én is már 3 napja készülök palacsintát sütni, de vmi mindig közbejön...vagyis ált. a lustaság.

Én is meg akarom próbálni a textilpelusozást, hátha bejön. Legalább az elején, meg míg otthon vagyunk.

Kissmanó: akkor hó már nincs nálatok?

Noémi: de jó, hogy készül a gyerekszoba!

én is oan izgatottam várom, hogy anyósom mit kreált, lesz szopis párnám is. Jövő 7végén megyünk haza.

Anuk: te kis bőgőmasina :wink: ,meg még itt páran. A hormonok, de pár hónap és elmúlik:). Bár ma kivételesen jó kedvem van. Csak tudnám miért?
De ma mintha te is jobb kedvűbb lennél? Hacsak anyósod megint fel nem húz.

Éjszaka leizzadtam párszor megint, pedig nyitva volt az ablak, csak nehogy megfázzak...Nándi párszor pörgött egyet.

Szép napot!

Csodás az idő!
Vendég

Benta!
Szegénykém....ez dúrva. Migrénes fejfájás ösmerős, no de látáskieséssel....brrrr. Hogy tudtál eljutni az autóig?

Na, család többségi része elment, mi maradtunk a törpével. Egyenlőre itt követeli tőlem a házi készítésű csokit. és feszít mezitláb, mostanság az a heppje, hogy veszi le a szandiját.

Anuk: jól neveled az öreg lányt. Így tovább.

Csillag: az a mellszívós csaj tulbuzgó. Tényleg amikor én szoktam azonnal, vagy max 3 napon belül fizetni, álltalában az eladók le vannak döbbenve a gyorsaságon. Asszem ez a másik véglet. Csak a végeredmény legyen jó.

Mosható pelus: környeztvédő akciókat szeressem, de sajna van amiben nem vagyok képes mozdítani. Ez is az a téma. Ebben a témában a környezetvédelem nálam kimerül abban, hogy reggel felkelés után rögtön nem teszem tisztába a csajt, marad még benne 1-1,5 órát, s akkor kifogjuk a kakit is.

Amadea: akkor közeledik nálad is az esedékes gyerekszoba fénykép.
Ja, jut eszembe: rendeljem meg a matracot (hát asszem a feltett képek közül a legelső lészen most a befutó....ami linket Benta feltett, hiába lenne elméletice itt is képviselet, rácsoságyba való méretet a kutya sem kéri tőlük, így nem hoznak (tök rendes pasival cseverésztem el telefonon, így hiszem amit mondott)

Kép
kissmanó

Benta!
Ez nem hangzik túl jól :( , jobbulást!!! Kaja miatt meg ne legyen lelkiismeretfurdalásod, első az egészség, úgyhogy pihenj sokat!!!
Jobbulást!!!
Kép

CSillagtáncos!
Én beszerzek egy mini mosógépet a babának....meg nekünk is jó lesz, ha csak fehérneműt kell gyorsan mosni....Egyébként tegnap óta nekem is elment kissé a kedvem a mosható pelusozástól....a valóságban valahogy nem olyanok ezek a pelenkák, mint a honlapokon...ettől függetlenül belevágok....
Háziorvoshoz-ha mind jó-érdemes ahhoz vinni a babát, aki a védőnővel van.

Többiek? Mindenki sétálgat a napsütésben? :wink:

KépKép
amadea

Puszedli: hát asszem már fent a hegyen sincs hó, ha az edző lefújta a sízést. De már nem is hiányolja tőlünk senki (max Grét, ő imádta, a tél végére belejött, s már a kesztyűt is követelte....előtte határozottan elzárkózott attól, hogy a kezecskéje bármibe is burkolva legyen)

Kép
kissmanó

Jaj Benta! Remélem javulgatsz egy kicsit, hogy pihensz! Ne törődj a kajával, csak rendel api valamit. A fontos, hogy pihengess.

Tényleg mondtam már, hogy ma reggel voltam a védőnőnél? :D Az a tyúk tuti hibbant. Már fel sem bosszantom magam. Most meg azért cseszeget, hogy nem hízom :D Ugye lefogytam 13 kg-ot és még csak 3-at szedtem vissza. Erre beír a kiskönyvbe, hogy már 6-nál tartok. Azt mondta, legközelebb megyek legyen rajtam még 3 amit behamisított a könyvbe :D Hát nem tudom hogy fogom teljesíteni, de most biztos beindulok, mert ugye 2 hónap van vissza, Emma most fog igazán gyarapodni.
Egyébként volt ott egy másik kismami is 2 hónapos kisfiával !!! Annyira édi volt. Aztán eltörött a mécses, kiderült a cumi a kocsiban maradt. Kb 3 percre dajkálhattam, amíg az anyja megkereste neki. Aprócska lábai úgy jártak, és olyan helyes kis pofikája volt. Végre babázhattam. Drága kis pocakmanóm talán féltékeny is lett, mert úgy rugdosott, alig kaptam levegőt.

Gyerekorvos: Tényleg előbb be kell jelentkezni? Nálunk egyik irodában az orvos, másikban a védőnő. Na majd legközelebb megyek rákérdezek. (Mert ugye ez a nőstény semmit sem mond magától, csak ha nekiszegezem a kérdést.)

Hasszorító: Szerintetek mikor kéne felíratni a dokival? 32 hét nem túl korai? Mondjuk nem tudom mikortól fogok kórházba kerülni, de Rodra nem szívesen bízom ilyeneket. Hétvégén leugrunk a teszkóba le van árazva a lila pelus, kivi leszek azt is dugdossa-e :D

Új téma: Ki mit gondol az elfordulásgátló párnáról. Érdemes? Hasznos? Vagy elég a szopipárna? Az nem túl nagy?
Kép
Vendég

Amadea: akkor megkérdezem majd a védőnőt. Milyen az a minimosógép? A másik problémám még az, hogy hol szerzem be a pelust, de végül is, ez talán csak egyszer gond. Majd még megálmodom, mi lesz. A neten megmutatom Istvánnak, hogy mik vannak, bár már előre hallom, h azt mondja, h tuti a gyártó reklámszövege, h ettől nem lesz pelenkakiütése. :lol: A legkisebb méretben biztos eldobhatózunk, de én utána még reménykedem.

Nem is írtam,h voltam a védőnőnél. Semmi extra, ellenanyagra kell majd mennem, meg jönni akar vmikor, de nem beszéltük meg előre. Húsvét után egy szerdán vagy pénteken (mivel H,K, CS nem vagyok otthon). Majd előtte felhív. Biztos védőnői sajátosság, h szeretik a rajtaütést. Ja, és azért akar jönni, h a szülésről beszélgessünk- úgy látszik, arendelőben arról nem lehet :lol:

Én sajna nem sétálgatni fogok most (bár de. sétálgattam a városban, mivel a túlsó végen van a védőnő), hanem tanulni brr... De majd kinyitom az ablakot, hogy bejöjjön egy kis madárhang!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Anuk: az az izé az elfordulásgátló?? Én még nem is hallottam róla...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos: Ja :D
Azt mondják oldalfekvésben tartja a babát. A hosszabb rész kell a háta mögé. Anyukám csak nézett, hogy már ilyen is van? Minket még ugye pléddel támasztottak ki :D
Én meg úgy gondoltam, hogy szopipárna is jó lesz, csakhát az akkora nem nagyon fér bele a kiságyba. Meg én is szeretek rajta heverészni. :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?