Sziasztok!
Én is rengeteg fogyókúrát kipróbáltam már, és most bizony rá lettem kényszerítve a terhességi cukorbetegség miatt egy erős diétára.
Gondolom hallottatok róla. A módszer eleinte nagyon "fárasztó", de megéri. Most vagyok 35 hetes kismama, és nem híztam egyetlen kg-ot sem!!!!
Napi 150g szénhidrát bevitelre vagyok kárhoztatva
amit nem terhesek csinálhatnak 180g-os diétával is. A lényeg: semmi cukros étel!!! NO CUKOR!!!!! kenyérből is teljes kiőrlésű, vagy barnakenyér. A lényeg, hogy olyan CH-ot vigyen az ember a szervezetébe, ami lassan szívódik fel.
Napi 5-6 szori étkezés!!!! Reggel (az eddig ismert fogyókúrákkal ellentétben!!!) kevesebbet lehet enni, és este többet!!! Bizony, bizony. Akár hiszitek, akár nem, húsok közül szinte bármilyet lehet enni, mert azokban 0 CH van. Egyébként pedig a cukros ételeken, édességeken kívül mindent lehet enni, csak a mennyiség számít.
Inni: vizet, néha diabetikus üdítőket, gyümölcsleveket (bár nekem azzal csínján kell bánni, mert az bizony ha cukor nélküli is, akkoris megdobja a cukorszintet), teát, tejet (én ettől is el vagyok tiltva, mert a tejcukor nagyon gyorsan szívódik fel).
Én emellett nem mozogtam semmit, de az természetesen ajánlott, ugyanis azzal is CH-ot éget az ember, és hatékonyabb a diéta.
Nekem eddig csak ez vált be. Most ott tartok, hogy szülés után olyan 9-10kg-al leszek kevesebb, mint a terhesség előtt, amire nagyon büszke vagyok, mert akkor már csak 4-5 kg-ot kell fogynom az ideális súlyom eléréséhez, és a második babánál, már nem biztos, hogy előjön a cukorbetegség.
Szóval itt is egy a lényeg: Éhezni tilos!!!
Üdv: Bogi