SZiasztok!!!
bocsi az eltűnésért, de ha ideülök a gép elé (próbálom úgy tenni hogy Hanna ne vegye észre
és pnt aluszukáljon) Hanna amint megérzi hogy nem vagyok mellette elkezd sírni, azt meg nem bírom hallgatni mert megszakad a szívem. Ráadásul a cicim is folyni kezd olyankor, reagálva a gyerekem hangjára. Ez nagyon érdekes jelenség! Persze fejni kell vagy szopiztatni. Meg közben főzni is el kellett kezdenem mert asszony vagyok vagy mi fene!
NA de most a férjemet befogtam! Bár közben lomtalanítás miatt a kidobandókat is össze kel készíteni.
Na de a lényeg hogy megint gőzerővel próbálok hsz-t gyártani!
Törpiri
Nem semmi a túlhordás. Szegénykék! Már biztos nagyon nagy nehézségek árán éled túl a napokat! Bár biztos hamarosan egymás karjaiba adhatjátok át magatokat az élet csodájának!
Csak győzd kivárni!!!!
Amúgy nekem is volt oxitocin infúzió egy nappal a szülés elött, de hiába folyt két óráig belém és az nst gép hiába mutatott 100-as fájásokat, én magam nem éreztem semmit (reménykedtem is hogy nekem a szülés kutya füle lesz
). Ez volt 12-én este 19 óra tájban...bár vége 21:30-kor lett. Majd 13-án hajnali fél 1-kor fájásokra ébredtem! 13-án Hanna meg is mutatta magát teljes szépségében 18:58-kor!
Micsoda boldogság!
Petra
Én is határozott elképzelésekkel indultam neki a szülésnek! Még két oldalas szülési tervet is kreáltam....MINEK...
Benne volt minden ami ideális a szülés során...gátvédelem, oxitocin nuku...., burokrepesztés ohne..., köldökzsinórt elvágni csak a pulzálás leállása után!!!... és persze sok hasonlatos gondolat, eda soha!!!!!!. De engem mikor jöttek a fájások aztán nem érdekelt semmi csak múljanak el, fájdalomcsillapítás...JÖHET...AKAROM, burokrepesztés....HA HAMARABB VÉGZÜNK MIÉRT NE...gátvédelem...MINEK UGYIS EL VAGYOK ZSIBBADVA, köldökzsinór...CSAK ARRA EMLÉKEZTEM HOGY A FÉRJEM VÁGJA EL!!!!
Tudom mindenki máshogy reagál a fájdalomra de belőlem a teljes "feladást" hozta ki.
DE ÍGY IS ÉLETEM LEGMEGHATÁROZÓBB ÉLMÉNYE VOLT ÉS BÁRMIKOR ÚJRA ÁTÉLNÉM! Nem érdekel hogy a gátsebbel hetekig kínlódtam, sírtam a fájdalomtól. Majd a második babánál már talán nem ér a "fájdalom" annyira felkészületlenül, mert fejben hiába tettem mindent a helyére, azok mégis más polcon végezték.
remélem ti ügyesebbek lesztek és mindent úgy csináltok ahogy eltervezitek, de ha nem azt se bánjátok majd mert a lényeg mégis az hogy a fájdalom elmúlik, a seb begyógyul, és a gyermeked ott sír a cicidre áhítozva! NA EZ AZ AMI SZÁMÍT!!!
Judit
Aranyos volt az ajándékozással kapcsolatos hsz-od! Mi most egyébként a 6 hetes kontroll vizsgálatra a DOKIMNAK (minden tisztelet és elismerés az övé!!!) egy fényképet viszünk Hannáról (Hanna nevében megköszönve a világrajövetelénél tett nagy segítségét). Szerintem szép gesztus lesz, és ha van a dokinak egyfajta "munkám büszkeségei" fala, vagy táblája akkor a többi kép mellé teheti Hannáét is!
Békefiné
Kórházból mi kedden jöttünk el és csütörtököm már minden papírunk meg volt (gyerek születésije és lakcímkártyája az önkoritól, majd utána a taj kártya a teve oeptől), ezt követően lazán (Pató Pál módjára) csak rá köv hét szerdáján lett a tgyás igénylés és a csp plusz az anyasági beadva! Az anyasági kb 15 nap múlva jött is, a többi meg most aktuális. De ha te dolgoztál és most tp-en vagy akkor a szülést követően sem kell egy fizuból meglennetek mert a tp-t utólag fizetik ki tehát kapod még a szülést követően! Én is márciusban a januári tp-t kaptam és most áprilisban majd a fél havi tp-t (febr 13-án szültem így a tgyás onnantól jár, addig tp) és a 13-tól hó végéig aktuális tgyás összeget! remélem érthető amit leírtam!
Nem kell a papír ügyintézéstől megijedni, csak időben elő kell készíteni mindent(azokat a papírokat amit már korábban átküldtem azt hiszem neked is), én előre amit tudtam fénymásoltam hogy ne kelljen a férjemnek ezen összegabajodnia, mondjuk nekem ez a munkám során amúgy is mindennapos feladatom volt az ügyfeleinknek!
Marcsi
Mint látod újra itt! Nem tűntem el de annyira felpörögtek itt az értekezések hogy mire elolvastam mindent már Hanna követelt így mehettem mellé vissza már a korábban említett okok miatt!
Meg egyébként is olyan furi hogy itt mindenki babát vár és én már nem. Kicsit irigykedem rátok!
Remélem jól vagytok.
Szép napot mindenkinek!!
Ja és ne feledjétek, holnap egy órával előre kell állítani az órát és ezért kevesebbet alszunk! Bajban is vagyok mert Hanna biológiai órácskája fel fog borulni pedig olyan szépen beállt az étkezések és az alvások éjszakai rendje!!!! Nem tudom hogy fogja viselni, amikor felköltöztünk Pestre pár hete akkor is megbolydult az addig beállt éjszakai rendszere!
na tényleg megyek mert segíteni kell pakolászni a lomtalanítás miatt!
ja egy kérdésem lenne és aki tud segíteni annak köszi előre is! Szülés utáni vérzés meddig tart normális esetben és mikortól számít abnormálisnak! Próbáltam utánaolvasni de annyi féle infót találtam és nem tudom mi a frankó! Bár gondolom ez is egyénfüggő! Csak mert nekem bár egy hétre elmúlt a vérzés majd újra elég intenzíven visszatért és tart már több mint egy hete! Esetleg a szoptatás alatt megjöhetett a mesim (azt hallottam hogy amíg szoptat az asszonyka addig nincs havibaj)? Bár nem jár akkor alhasi görcsökkel!
Csak mert már elég uncsi a vérzés, bár örüljek, mert kilenc hónapig meg hála ezt lehetett nélkülözni (ezt imádtam még a terhesség alatt).
Vigyázzatok magatokra