sziasztok ,
nemsemmi, micsoda forma1-es tábor van itt!
Vikimami: aggódom, h nem tudom teljesíteni azt amit kell és úgy ahogy kell. a cumi miatt is azért izgattam annyira magam, mert amikor megszületett a baráti társaságban az első baba, az egyik srác mondta, h mennyire tetszik neki, ahogy az anya neveli a kislányt és cumit sem ad neki. pedig ez már több mint 2 éve történt, és vhogy ez úgy beleivódott az agyamba. meg h a sógornőm sem adott a gyerkőcnek cumit, mert ő maga sokáig szopta az ujját és fogszabályzót hordott 20vhány éves koráig és rettegett a cumitól . de most már szarok bele, ha kell Nándusnak a cumi odaadom neki. már nem érdekel, h ki mit mond. bár az fájt , amikor a sógornőm mondta és leginkább ahogy mondta, h : cumis fiú
Monic: az én férjem 2X pelusozta át Nándust. 1x anyós jelenlétében, 1x pedig most szombat reggel úgy hozta be hozzám az ágyba, h Nándus most már nagyon éhes és etessem meg, átpelenkázva előállt. hát nagyon meglepődtem és megörültem neki. mondtam is, h ez beillik egy szülinapi ajándéknak! nem undorodik v ilyesmi, hanem azt gondolja, h én jobban csinálom és ő nem tudná olyan jól csinálni és így rám hagyja. a fürdés közösen megy, azért is van olyan későn nálunk, mert ő nincs otthon 6kor még, legkorábban 7re jön, de akkor még Nándus épphogy elaludt. és úgy gondolom, h a fürdés nagyon nagy élmény, nem akarom, h abból kimaradjon a párom.
hát sajnos ez van. apukád nagyon édi! ahogy írtál róla, könnybe lábadt a szemem!
védőnő elment, és rávilágított arra, amit én is tudtam, ki is mondtam, csak nem tettem ellene semmit.
védőnő szerinte, ha nincs tej, annak pszichés lelki okai vannak. kérdezte, h párkapcsolattal minden rendben, segít e a férjem annyit amennyit szeretném?
mondtam, h igen minden rendben , de hát valóban sajna férjem sokat dolgozik, és nem segít annyit, mint amennyit szeretném, de hát neki is sok. erre azt mondta a vődőnő , h ok, de neki nem kell tejet termelnie.
és tök igaza van. szóval beszéljük meg a dolgokat, mert amint rendeződik ott minden és én nyugodt leszek akkor minden rendben lesz tejcsi fronton is.
látta Nándust, azt mondta, h minden rendben van vele, ne mérjem mindig csak esténként fürdéskor meztelenül és ha nem gyarapszik napi 2-3 dkg-t akkor tápláljak csak utána. heti 10-15 dkg-t hízzon, addig nem szabad utána pótolni. Nándusnak is meg kell tanulnia a hátsó tejcsit is kiszívni, cumiból nem kaphatja meg a maradékot. ajánlott egy medela cuccot, amivel lehet etetni és nem zavar be a szopiba. a medela honlapján fenn van : softcup puha , adagolós babaetető kanál, remélem a gyógyszertárunkban megrendelhetem. ha úgy látom, h nem kell Nándusnak a cici, tegyem le , majd 15-20-30 perc múlva rakjam magamra megint.
még azt mondta, h lazán kell megélni a szopit , nem túl maximalistán, mert ezt látja rajtam. megjegyezte, h csodálkozik, h még eddig tudtam szoptatni.
mondta, h vki zenét hallgat v tv-t néz szopi alatt, masszíroztatni jár, h lazán élje meg a szopit. mondtam, h én élvezem, hiszen olyan édi Nándus ahogy cicizik, imádom nézni közben, de mindig rettegek h nem eszik eleget. már tudom, h ha x percet eszik , akkor mennyit eszik meg gr-ban, már kitapasztaltam. de ha szopi előtt megfogom a melleim, már tudom, h mennyi tejcsi van bennük. azt mondta, h ezeket felejtsem el!!!
cicit nem fogdosni, időt nem nézni, csak lazulni és élvezni és természetesnek kell megélni a dolgot és minden rendben lesz. hát remélem igaza van, de úgy érzem , h lazulni nehezebb , mint meginni napi 1 l keserű ízű tejserkentő teát , bevenni a homeós bogyókat.
de rajta leszek, hiszen Nándusnak ez kell.
ja és még azt mondta, h mi már egyek vagyunk (ezt mindig olyan szépen mondja, h szinte elbőgöm magam olyankor). ő már megtanulta a 9 hó alatt, h én mikor vagyok stresszes, és ő minden rezdülésemből érzi azt. és ha én stresszes vagyok, akkor ő is az lesz, minden kihat rá. szóval meg kell nyugodnom. ez a legfontosabb!
Monic: te is nyugodj meg!!
azt hiszem te kérdezted még a prevenal szurit. ez az a szuri, amit 2 éves kor alatt ingyen lehet kérni, egy csomó mindenre jó, tv-ben hirdették is , de igazán bővebbet nem tudok róla.
szülők ,,jótanácsai,, idővel eltűnnek. és ha mondod nekik, h téged ez stresszel és ne mondják , akkor hamarabb befejezik. v, h én olyan ideges voltam, h szinte keresztbe lenyeltem apumat, amikor jött, h neki ezt és ezt mondták. de a csúcs a büfiztetés tanács volt: a válladra kell tenni és simizni ütögetni a gyerkőc hátát
tényleg
szóval nyugi, nálunk szerintem 2 hós korig ment a dolog, utána, és azóta már semmi. sőt , aludt már itt 2x anyósom , főztünk , sétáltunk és tök jó volt! nem is gondoltam volna. fel a fejjel! és te is beszélgess el pároddal ! én is ezt fogom tenni! bár én már tegnap is sírva mondtam neki, h milyen keveset van itthon és h úgy érzem, h már a családi látogatások is terhesek számomra, mert már 3-asban szeretnék lenni. erre a húsvétre anyósék párom unokatesóit akarják meghívni hozzánk.
pedig, h minél többet legyünk 3-asban, én mondtam,h szombat és hétfő itthon leszünk és senki nem jön hozzánk és vas megyünk mindkét szülőhöz. punk tum. ha nem , akkor elutazunk a hétvégére. alig van itthon és akkor erre hívjuk meg a rokonokat, mert h tartani kell a kapcsolatot. és mi mikor tartsuk a kapcsolatot??? na szóval igaza van a védőnőnek, itt van a bibi és ezt rendbe kell rakni. de hogy mondjam meg anyunak is , h ne jöjjenek megnézni az uncsit, mert amikor nem jön, akkor tiszta lelkibeteg. és alig várja a hétvégét. nagyon nehéz!
jó hosszú lettem bocsi, de most kiöntöttem a lelkem. már csak a párommal kell ezt megtennem.